Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 85 z 97
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:37   Citovat  

Zkus se kouknout na polsky FMIC, kdyz si pripocitas postu tak je to furt levnejsi nez ze stejnyho obchodu v CR. Ja tam ted budu brat asi neaky silikonovy kolena
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:51   Citovat  

FastCivic: ok zkusím tam napsat
spyda: zrovna to moje GT2560R vychází na jejich českých stránkách o tisícovku levněji než na polských
   Návrat  
L-E-J-Č-I je teď offline  L-E-J-Č-I
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2014 , 20:13   Citovat  

když použiješ hadice s opancéřovaným teflonem jako mám já tak se tohle stát nemůže.já si vše nechal vyrábět na míru a poradil se s daným člověkem co na to bude nejlepší a pohoda. Sice mně ta hadička stála s přírubama asi 1200,- ale kvalita je někde jinde a máš klid na duši. Úsměv Měl by to dělat ten samej obchod co dělá a lisuje hadice na serva,climy... Mrk Já mám štěstí že to mám minutku od dílny a udělá mi to na počkání Úsměv
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.6.2014 , 20:33   Citovat  

LJay napsal:
Hadice byla z kitu mazání turba od Kinugawa, tak si na to dejte případně pozor, pokud někdo používá kity od stejnýho výrobce.

to byla gumova hadice nebo normalni teflonka s panicrkovym opletem? ja mam totiz asi od stejneho vyrobce taky kit na zapojeni pro sve turbo, nerad bych riskoval stejne potize... to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.6.2014 , 8:19   Citovat  

Hadice je z podobnýho kitu, jen s jiným restriktorem: tudy odkaz

Popravdě netuším jestli je pod opletem teflon nebo guma. Dneska jí ale sundám a zkusím to zjistit. Pokud bude teflonová, tak by problém mohl být v hadici mezi blokem a rozbočovačem, kterou jsem dělal z těhle fitinek a hadice:
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 23:47   Citovat  

tak to se podivej, protoze ja mam tento kit, stejny vyrobce, doufam ze to nebylo tou hadici od neho... to mi hlava nebere

DSCN0612.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCN0612.jpg, 3.44 MB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 10:53  Naposledy upravil LJay dne 23.6.2014 , 15:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hadice jsou venku z auta a v té kratší (propojka mezi blokem a rozbočovačem) je jasně vidět, jak je uvnitř guma jakoby ohlodaná, ale nevypadá to že by kus který ucpal restriktor byl odsud, protože ten byl znatelně větší a jakoby do ruličky. Vnitřní stav mazací hadice od Kinugawy jsem zkontrolovat nemohl, protože skrz příruby do ní není vidět, ale typnul bych, že guma je odsud a je to nějaký otřepek, který vzniknul při lisování přírub do hadice.

Každopádně obě hadice půjdou do teflonu, ať mám klid.

mot: Přívodní hadice od Kinugavy je gumová. Koukni taky na tu odvodní hadici oleje co máš v kitu, protože takhle podle oka mi příjde určitě užší, než je vývod na turbu a to by nedělalo dobrou.

EDIT: teď se mi povedlo líp nakouknout do hadice od Kinugawa a v nitřek je bílý, takže je z teflonu a kus gumy musel jít teda z té kratší gumové hadice.

hadice_01.jpg

hadice_01.jpg, 160.3 kB
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 12:20   Citovat  

LJay napsal:

mot: Přívodní hadice od Kinugavy je gumová. Koukni taky na tu odvodní hadici oleje co máš v kitu, protože takhle podle oka mi příjde určitě užší, než je vývod na turbu a to by nedělalo dobrou.

no to je teda radost clovek to koupi aby si usetril praci a ve vysledku to muze znicit cely projekt naštvanej kde budes nechavat delat hadice nebo budes delat sam? jo jinak k tomu memu kitu, hadice pro odvod ma vnitrni prumer stejny jako ty sroubeni, ktere se davaji do turba zespod a do vany, jelikoz ma to turbo na vyvodu vnitrni zavit, tak preci vzdy bude tento vyvod zuzeny o tu prirubu na hadici, kterou tam musis dat... ne? to mi hlava nebere jedine nechat teda udelat nekde prechodovou prirubu, ktera by se rozsirovala a byla pak moznost na ni dat hadici sirsi, ty to mas jak resene, nebo mas na turbu vnejsi zavit?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 16:00   Citovat  

mot: teď se mi povedlo líp podívat do té hadice od Kinugawy a vnitřek je z teflonu, takže s přívodní hadicí můžeš být v klidu.

Ohledně toho odvodu oleje z turba. Vedení by mělo mít stejný průměr, jako je průměr otvoru na centrálním uzlu. Tady máš fotku s ukázkou rozdílu průměru mezi origo vedením a Kinugawou.

Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 22:41   Citovat  

to je slusny rozdil v tech prumrech Velmi šťastný

jinak k te privodni hadicce, kde se tam ta guma tedy vzala? vzdyt ta privodni hadicka ma dost maly prumer na to jak byla ta guma velka, nebo aspon na fotce vypadala docela velka... to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 14:16   Citovat  

mot: guma byla z té kraší hadice. Smotek co ucpal restriktor nebyl zase až tak veliký. V průměru mohl mít kolem 2mm, takže tou hadicí ho tlak oleje procpal bez větších problémů a skončil na 0,8mm restriktoru.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 12:53   Citovat  

Teflonové hadice už jsou připravený. Teď už jen počkat až dorazí turbo a můžu to zase poskládat zpátky. Na hadici od Kinugawy jsem si nechal pro jistotu nalisovat koncovky, mezi který pak zapojím inline filtr až si ho vyrobím, abych měl jistotu, že už se tohle nebude opakovat.

hadice 02.jpg

hadice 02.jpg, 77.99 kB
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 21:43   Citovat  

kolik jsi dal za turbo? a jak bude vypadat ten filtr?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.6.2014 , 17:22   Citovat  

FastCivic: filtr bude z venku vypadat zhruba takhle a uvnitř bude sítko s otvory kolem 0,5mm. Cenu turba radši ani nebudu komentovat, ale bude to o něco míň než za kolik se dá běžně sehnat Úsměv

Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.6.2014 , 17:29   Citovat  

O víkdendu jsem dal dohromady rozbočovač oleje a namontoval ho zpátky spolu s novýma hadicema na chlazení turba. Zapojení rozbočovače na motoru, který je v autě byl trochu boj, protože port pro tlakový snímač ze kterýho beru mazání je ze zadní strany nad tepleným výměníkem voda olej a bez demontáže výměníku se tam nedá za boha dostat.

Dodávka turba se trochu opozdila, ale v pondělí by snad mělo být k dispozici a když to klapne, tak do pátku zas bude céro vrčet Úsměv

rozbocovac 01.jpg

rozbocovac 01.jpg, 214.87 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 13:20   Citovat  

LJay napsal:
FastCivic: filtr bude z venku vypadat zhruba takhle a uvnitř bude sítko s otvory kolem 0,5mm. Cenu turba radši ani nebudu komentovat, ale bude to o něco míň než za kolik se dá běžně sehnat Úsměv

K čemu ti bude filtr do kterého když ti vlétne bordel tak ti stejně zacpe přívod oleje do turba??
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 14:17   Citovat  

L-E-J-Č-I: průměr filtru a počet otvorů v sítku bude několika násobně větší než je průměr hadice a otvoru v restriktoru, takže než by došlo k jeho ucpání, tak už by turbo bez něj bylo dávno v trapu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 14:35   Citovat  

LJay napsal:
L-E-J-Č-I: průměr filtru a počet otvorů v sítku bude několika násobně větší než je průměr hadice a otvoru v restriktoru, takže než by došlo k jeho ucpání, tak už by turbo bez něj bylo dávno v trapu.

Stejně nechápu jak se může dostat bordel nad ol. filtr.Vše člověk dělá pečlivě čistě a stejně se tam něco dostane Tak to valím bulvy Pevné nervy přeji a ať se tentokrát zadaří Mrk je to dobrý
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 14:53   Citovat  

odkial bol vedeny olej z bloku do turba ?
jedine miesto kde je uz ofiltrovany olej je diera na seriovy senzor tlaku oleja ale vacsina pouziva podlozku po olejovy filter a tam su vyvody este nefiltrovane.

btw: ja som pouzival gumene hadice na mieru a v pohode, len popravde najst spravnu tlakovu hadicu s tym, aby drzala olej s teplotou cez 100stupnov je problem, vacsina je na hydrauliku ale s teplotou je to biedne - max 80 stupnov. nakoniec som pouzil semperit 1SN, teplota 100, kratkodobo 120, tlak 10bar.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 16:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
odkial bol vedeny olej z bloku do turba ?
jedine miesto kde je uz ofiltrovany olej je diera na seriovy senzor tlaku oleja ale vacsina pouziva podlozku po olejovy filter a tam su vyvody este nefiltrovane.

btw: ja som pouzival gumene hadice na mieru a v pohode, len popravde najst spravnu tlakovu hadicu s tym, aby drzala olej s teplotou cez 100stupnov je problem, vacsina je na hydrauliku ale s teplotou je to biedne - max 80 stupnov. nakoniec som pouzil semperit 1SN, teplota 100, kratkodobo 120, tlak 10bar.

Počkej pokud někdo používá podložku pod filtr tak vývody jsou v části kde jde olek nejprve do filtru? Měl jsem za to že jsou v komorách kde už jde olej zpět filtrovanej to mi hlava nebere No vidíš.To mně nikdy nenapadlo. to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 16:50   Citovat  

Olej mám vedený od senzoru tlaku. Právě kvůli tomu, aby byl přefiltrovaný. Z teflonových hadic by se tam už nic dostat nemělo. Ten filtr tam budu mít spíš jen pro sychr.

Včera jsem tu původní gumovou hadici rozříznul, abych se podíval co to způsobilo. Hadice byla uvnitř úplně netknutá, i když to při prvotním prohlídnutí na ještě nerozřízlé hadici vypadalo jinak, ale to bylo asi způsobené blbým lomem světla při pohledu skrz otvor.

Celý problém byl v tom, jak se DASH koncovky zařízly do hadice, tak jí v místě zářezu malinko narušily (při kontrole to nebylo vidět) a časem se to zaříznutí rozrušilo víc a kousek té hadice pak odpadnul a bylo hotovo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 16:53   Citovat  

L-E-J-Č-I: filtrovaný olej je až za šroubem, na kterým je namontovaný filtr, před ním je olej co jde z vany (nefiltrovaný). Ptoro se nedoporučuje používat pro mazání turba adaptér pod olejový filtr.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 16:55   Citovat  

teflon je teflon přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2014 , 17:00   Citovat  

LJay napsal:
L-E-J-Č-I: filtrovaný olej je až za šroubem, na kterým je namontovaný filtr, před ním je olej co jde z vany (nefiltrovaný). Ptoro se nedoporučuje používat pro mazání turba adaptér pod olejový filtr.

Neměl jsem to v ruce ještě. Já použil vývod na čidlo jako to máš ty. Ale chci dodělat chladič oleje a proto se prám.Chci koupit ten adaprét. Ale tohle mně trochu znepokojuje. Tak to valím bulvy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 12:42   Citovat  

L-E-J-Č-I: pro chladič oleje je adaptér pod olejový filtr standardní řešení a ničemu nevadí. Vyjma prodloužení doby natlakování mazacího systému a částečného zvýšení rizika přerušení mazání motoru v případě porušení hadic, nebo povolení toho adaptéru. Jakou máš teplotu oleje, že ho potřebuješ chladit?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 12:54   Citovat  

Včera sem si přivezl nechtěný předčasný vánoční dárek.

turbo.jpg

turbo.jpg, 141 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 19:27   Citovat  

LJay napsal:
L-E-J-Č-I: pro chladič oleje je adaptér pod olejový filtr standardní řešení a ničemu nevadí. Vyjma prodloužení doby natlakování mazacího systému a částečného zvýšení rizika přerušení mazání motoru v případě porušení hadic, nebo povolení toho adaptéru. Jakou máš teplotu oleje, že ho potřebuješ chladit?

No já budík ještě namám protože se mi nikam nevejde už čidlo.Ale vzhledem k tomu že olej jde pžez turbo a tím pádem je to další věc která ohřeje olej si myslím že chladič neni zbytečná věc. Spousta lidí co má H22 N/A a maj chladič oleje si to jenom chválej.že snad vylétne kolikrát až na 140 stupnu což mi nepřipadá úplně málo.Díky volby turba t3/t4 bych chtěl ten olej už raději i chladit.Na sprintech to dostane dost zabrat... to mi hlava nebere další věc je ta že čím více věcí navíc, tím víc se toho může wc Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 19:27   Citovat  

co to máš za turbo? 28?
   Návrat  
ladal je teď offline  ladal
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 22:17   Citovat  

taky tam mám chladič oleje sice malejej ale je tam, turbo docela ten olej ohřívá.
   Návrat  
_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 8:28   Citovat  

Taky mam chladic, bez nej bych si na okruhu a i na okreskach moc nezajezdi, dost se v zatezi ohriva, ostatne i voda, s tou mam problem jenom na okruhu teda...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina