Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 84 z 97
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 23:13   Citovat  

Dnešek se teda vůbec nevydařil Smutný Odpoledne jsem chtěl jet do Hoškovic testovat boost controller. Po cestě mně ale začal skákat volnoběh, tak jsem jel domů s tím, že to bude nejspíš nějaká špatná hadice a bude to oprava na chvilku.

Po 4 hodinách zjišťování co je špatně, jsem víceméně náhodou přišel na to kde je problém a když sem jistil co se stalo, tak mně polil studený pot. Jeden ze dvou šroubků držící škrtící klapku v osyčce tam chybí a nesjpíš proletěl motorem a turbem.

Ani si neumíte představit jak mi teď je. Po vši tý práci je dost možný, že celý motor půjde do kytek kvůli jednomu pos...ýmu šroubku. Nechápu jak se tohle vůbec mohlo stát u sériový klapky, kde jsou ty šrouby z druhý strany roztemovaný, aby se nepovolily.

Zítra zkusím změřit tlaky a schodit dolů downpipe, abych viděl jak vypadá turbína a pak se uvidí. Popravdě mám teď náladu to celý hodit do kopřiv Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 23:22   Citovat  

Tak to je zlý, snad to nebude to nejhorší Smutný Držím palce... jinak koukám, že ty turbo projekty jsou samej problém Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 23:48   Citovat  

oouuu, tak to drzim palce teda
napada me jedine ze by prasknul, jinak vysroubovat se sam vazne nemohl...
pak dej hned vedet co si zjistil
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2014 , 14:33   Citovat  

Ještě jednou sem zkusím hodit poslední post, snad už se nesmaže Úsměv

Tak výsledek po dnešku je následující. Tlaky za studena jsou na všech válcích prakticky stejný a to 12,5 kg/cm2. Servisní manuál uvádí horní limit 13,5kg/cm2 a spodní límit 9,5kg/cm2 pro zahřátý motor, takže tady to vypadá celkem dobře.

Lopatky turbíny vypadají netknuté, alespoň ze strany výstupu. Ve výfukových kanálech a na výfukových ventilech, jsem taky nic neviděl (z té části na kterou je vidět). Ve svodech k turbu jsem si na 3. válci všimnul drobného oprýsknutí (kroužek o průměru 2mm)usazenin na povrchu, které vede až na kov. Mohlo by to být od toho šroubku, ale s jistou to říct nemůžu.

Mám objednaný inspekční endoskop. Jak dorazí, tak kouknu do válců a pokud to půjde tak i skrz sání až k ventilům. Každopádně s motorem jsem včera najel ještě víc jak 30km, když sem jel zpátky domů a krom toho skákajícího volnoběhu se choval normálně. Potom co jsem našel ten chybějící šroubek a zacpal díru po něm prstem se ustálil i volnoběh a motor běžel v klidu. Dneska jsem ho po měření tlaků zkoušel ještě protáčet na prázdno startérem a poslouchal jsem při tom, jestli neusliším nějaké cinkání, nebo něco podobnýho a nic jsem neslyšel. Takže pokud nenajdu nic tím endoskopem, tak ho složím zpátky a uvidím co to bude dělat.

Jinak na klapce byl na půl cesty ven už i ten druhý šroub. Tak jsem je pro jistotu vyměnil oba, zalepil locktitem a pořádně roztemoval důlčíkem. Zarazilo mně jak snadno šel ten zbylý šroub vyšroubovat. Možná za tím problémem stojí vyšší tepelný namáhání, díky kterýmu se ten šroub víc roztahuje a po vychladnutí a smrštění už není tolik utažený.

Tady jsou rozepsaný výsledky z měření tlaků. Při pravním měření jsem si startoval sám, takže jsem neviděl na budík měřáku.

1. měření:
----------
1. válec - 13
2. válec - 12,6
3. válec - 12,4
4. válec - 12,5

2. měření:
----------
1. válec - 12,5
2. válec - 12,5
3. válec - 12,5
4. válec - 12,6

klapka 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
klapka 01.jpg, 152.14 kB

turbo 01.jpg

turbo 01.jpg, 138.71 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2014 , 15:16   Citovat  

Včera jsem pomocí homemade inspekčních zrcátek zkontroloval lopatky turbíny ze vstupní strany a vypadají naprosto netknutě. Taky jsem pomocí drátu prohledal spalovací komory a vypadá to, že tam šroubek není. Takže nejspíš už bude někde ve výfuku, nebo úplně pryč. Na fotce je označené oprýsknutí ve třetím kanálu svodů, které vypadá, že je způsobené právě tím šroubkem.

Teď už mi nezbývá nic než čekat na ten endoskop, abych mohl s definitivou říct nějaký závěr.

zrcatko.jpg

zrcatko.jpg, 118.35 kB

svody 01.jpg

svody 01.jpg, 68.2 kB
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2014 , 19:21   Citovat  

gynekolok amater
drzim pesti je to dobrý
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2014 , 6:57   Citovat  

tak snad to bude dobrý Úsměv byla by to velikááááááá škoda

kdysi jsem řešil něco podobnýho, při výměně svíček jsem jednu z šesti vytáhl skoro poloviční.. asi jí sežral motor nebo nevím Velmi šťastný nenašla se a motor jezdí do dnes (ale cvakaly mi půlky slušně)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.6.2014 , 1:12   Citovat  

Endoskop už dorazil a už jsem našel i ten zpropadenej šroubek. Neuvěříte kde byl. Normálně zůstal ležet na sacím ventilu 1. válce. Nejdřív mi nešlo na rozum jak to, že nepropadnul do válce. Pak jsem ráčnou protočil motor a zjistil, že ventil na kterým leží se neotevírá. Po sundání ventil deklu mi bylo jasný proč se ventil nehýbe, protože jsem našel vyskočený zdvyhátko.

Pravděpodobně se šroubek dostal mezi ventil a sedlo. To zabránilo ventilu v zavření a jelikož zdvyhátko drží jen tlak ventilový pružiny, která ho tlačí na vačku, tak vypadlo z uložení a ventil už se nemohl pohnout.

Ventil jako takový nevypadá nijak vážně poškozený. Na endoskopu je sice vidět pár slabých rýh na dříku ventilu, ale ty nejsou při přejetí prstem cititelné, takže to zítra složím všechno dohromady a po naježdění pár set kilometrů to zase zkontroluju. Pokud by se začala projevovat neťěsnost, nebo nějaká jiná závada, tak připravím druhou hlavu a přehodím jí jako komplet.

sroub 01.jpg

sroub 01.jpg, 83.56 kB

zdvyhatko 01.jpg

zdvyhatko 01.jpg, 257.67 kB
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2014 , 7:51   Citovat  

to je snad nemozný :-O

věřím ve štastnej konec
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2014 , 20:15   Citovat  

Tak tomu se říká haluz Velmi šťastný
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.6.2014 , 21:07   Citovat  

je to dobrý
Jeden by neřek, co všechno bude ke stavbě turbo motoru potřeba Úsměv
   Návrat  
L-E-J-Č-I je teď offline  L-E-J-Č-I
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2014 , 16:01   Citovat  

no ty máš štěstí že to neni B16 hlava. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2014 , 23:58   Citovat  

COŽE Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! Ty voe, tak ty mas teda haluzacke stesti v nestesti Chápeš! Chápeš! Chápeš! z tohodle mohla byt hodne slusna paseka, radeji ani nedomyslet zmatenej
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.6.2014 , 9:20   Citovat  

Jj bylo to takový štěstí v neštěstí. Ještě že ten motor není interferenční, jinak by bylo zaděláno na komplet generálku.

Motor jsem v neděli složil dohromady a najel sem s ním asi 150km ve vyšší zátěži. Celou dobu šlapal v pohodě. Jen před příjezdem domů jsem zaslechl jemný pískání někde v oblastí kolem řemenice. Neměl jsem čas to nějak víc zkoumat, protože jsem musel odjet pryč, tak se na to budu muset v týdnu podívat. Těžko říct co to je, protože v těhle místech je kupa komponent.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.6.2014 , 21:28   Citovat  

Tak už jsem zjistil co má na svědomí to pískání a musím uznat, že se mi to tenhle měsíc pěkně sešlo Úsměv
Je to vadný ložisko v turbu. Je to pešek, ale turbo jsem kupoval jako jetý (těžko říct kolik mělo naježděno) a já na něm najel přes 15000km v né zrovna poklidným tempu, takže se s tím dalo počítat.

Celkem nepříjemný, je že u kuličkáčů se musí měnit celý CHRA a to jsou dvě třetiny ceny novýho turba, ale co se dá dělat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2014 , 21:41   Citovat  

cože, zas cumim jak byk, ja myslel ze kulickofky jsou v uvozovkach nesmrtelny, resp. ze musi byt hodne hodne tezke je oddelat
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 10:35   Citovat  

Tak se sroubkem to dopadlo jeste dobre, jsem rad, kdyz vim jak dlouho si to stavel.

Jete turbo - asi vzdy loterie.

Snad to budes mit brzo zase v kondici. OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 11:40   Citovat  

FastCivic: BB turba nejsou tolik náchylný na dochlazování a domazávání jako JB turba, ale nesmrtelný bohužel nejsou. V US má Garrett dokonce nějaký program pro výměnu centrálního uzlu BB turb za lepší prachy. Ten bohužel v Evropě nefunguje.

Co sem četl tak například na motorech s ALS je výhodnější používat JB turba, protože BB se daleko rychleji opotřebí.

DrSlimm: za měsíc mám dovolenou, tak do tý doby to musí zase jezdit. Takže už se pomalu smiřuju s cenou novýho turba, protože jetý už nechci znovu riskovat.
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 12:33   Citovat  

napiš mi ohledně toho turba, na svoje sem měl fajn cenu Mrk
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 13:03   Citovat  

Tak to koukám!
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 13:43   Citovat  

posero: díky za nabídku, už jsem ti poslal SMS

LK7R: jj tenhle měsíc se holt zadařilo Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 20:44   Citovat  

Už jsem přišel na to kvůli čemu odešlo ložisko v turbu a tomuhle snad už nikdo ani neuvěří. Může za to kousek gumy z hadice vedoucí olej k turbu, který zacpal olejový restriktor a turbo tak nemazalo.

Asi dvě jízdy zpátky jsem si všimnul, že mi budík tlaku oleje ukazuje lehce zvýšený tlak oproti normální hodnotě (o necelých 0,5 baru nad normal), ale nějak mi nedocvaklo, že by to mohlo být tohle.

Hadice byla z kitu mazání turba od Kinugawa, tak si na to dejte případně pozor, pokud někdo používá kity od stejnýho výrobce.

turbo 02.jpg

turbo 02.jpg, 149.9 kB
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 21:08   Citovat  

to je síla, ale potvrzuje se tímto, že málokterý turbák, i když je postavený sebepečlivěji, jezdí věčně.

Já najel 7000 km, každou chvilku vyjedu podruhé Úsměv

Každopádně je to neskutečná droga, oturbená otáčková honda sopťa sopťa
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 21:38   Citovat  

Mamma mia... na tohle musíš být fakt hodně asertivní... já bych auto aspoň na měsíc nemohl ani vidět Velmi šťastný V tak krátké době dva takové haluz výdrby... cože cože ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 21:47   Citovat  

tak ta hadice je mega maximalni odjeb. Z toho by me asi praskla žilka to snad ne
takže pouzit tehda kvalitni hadici, jezdil bys asi o dost dele. To clovek ale nevi dokud ho to sameho neupali Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 21:50   Citovat  

se zeptam jeste. Placnu ted cisla jen tak z pr kiss me Seriova Honda maze dejme tomu 4bary, pri nejake teplote a otackach. Po montazi turba a privedeni mazani k nemu ten tlak klesne treba o tech pul baru? Musi se to nejak dohanet? Aby tlak na klice nebyl nizsi? Kdyz pises ze po zacpani restriktoru jsi mel vyssi tlak...
   Návrat  
ladal je teď offline  ladal
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:03   Citovat  

Tak to koukám! proto mám radši mazání turba vedený trubičkou
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:21   Citovat  

Streetkid: nevím jestli bych s tímhle úplně souhlasil. Pokud se při stavbě drží člověk předepsaných postupů, všechno patřičně nadimenzuje a odladí, tak nevidím důvod proč by neměl FI motor vydržet stejně dlouho jako stejně zatěžovaný NA motor.

Třeba u mně jsou to všechno takový nešťastný problémy, který ve svý úplný podstatě nemají nic společnýho s tím jestli je motor NA nebo FI. Je to zkrátka jen blbá shoda náhod. S tou návykovostí přeplňovanýho točivýho motoru máš ale pravdu Úsměv

Trunda: radost z toho fakt nemám, ale co naděláš. Stalo se a nejdůležitější je nenechat se otrávit a pokračovat dál.

FastCivic: jj nebýt té hadice, tak by s největší pravděpodobností turbo sloužilo ještě hodně dlouho. Prvně jsem si myslel, že ty ložiska mohly být načatý od předešlýho majitele (i když to by bylo nejspíš cejtit), ale teď je jasný, že byly OK a odrovnalo je to mazání.

Malý pokles tlaku při zapojení mazání turba je normální, protože část oleje odvádíš mimo natlakovaný rozvod oleje. Já ten pokles řešil portování čerpadla pro zvýšení průtoku. Všeobecně by to ale nemělo být potřeba, protože třeba do hlavy jde olej přes restriktor, který omezuje jeho průtok na víc jak polovinu, takže je tam rezerva.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:26   Citovat  

ladal: taky sem nad tím už přemýšlel. Jakou turbičku si použil? Normální pro rozvod brz, nebo něco jinýho?

Nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímhle eshopem tudy odkaz Mají tam toho mýho garretta za celkem přijatelnou cenu, tak pokud ho neseženu někde ještě levněji, tak ho asi vezmu tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.6.2014 , 22:30   Citovat  

napis jeste tady tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina