Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 150, 151, 152 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 151 z 333
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 17:06  Naposledy upravil Kendik dne 28.1.2014 , 17:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dnes jsem se podival v ramci dobiti a namontovani baterie pod box vzduchoveho filtru.Je to ok Úsměv Zadna dira se nastesti nekona. je to dobrý Bohuzel nemam dokumentaci nemel jsem u sebe fotak.
Zjistil jsem, ze mam tuto autobaterii.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 17:17   Citovat  

piskot napsal:
Ublížit motoru, to asi ne. Mají to vymyšlený, inzerujou ne až tak moc suprextra zázračný vlastnosti, cena taky tak akorát skousnutelná na to, aby si člověk řekl, vyhodil jsem prachy za jinačí blbosti... Už to tady bylo řečeno, motor žere olej nejen díky svému technickému stavu, ale i druhem provozu. Smířil jsem se s tím, že mě moje popojíždění "stojí" cca. 2 l oleje na 10 tis. km.

Z laického hlediska nějaká přísada může "utěsnit" akorát tak provozní vůle v motoru, když už je motor vyklepanej mechanicky, pomůže jen GO.

P.S.: Co to je, dávkování 325 ml na 3 až 6 l oleje...? Tak to koukám! To jako, že ta přísada bude fungovat i dvakrát naředěnější...? HaHaaa

Když to fungovat nebude, svět se mi nezboří pifko. 2l/10000 bych taky bral Mrk
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 20:16   Citovat  

Pipál napsal:
Ahoj. Potrebuju udelat preventivne rozvody. A chcu auto sverit nekomu kdo dela Hondy. Nevite o nekom z Blanska nebo Brna? Diky. Úsměv

...pipal zkus
citace:
http://www.autodilyhonda.cz/
je to karel major tady na foru Úsměv.../za tu reklamu si vyzadam neco gratis Velmi šťastný/...

...jinak taky se chystam na tec2000 Velmi šťastný...

AFY

PS nikdo nic dobra rade se tezko hleda Smutný tlumice + brzdy Velmi šťastný

citace:
https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=961543#961543

citace:
https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=961523#961523
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 20:52   Citovat  

Kendik napsal:
Dnes jsem se podival v ramci dobiti a namontovani baterie pod box vzduchoveho filtru.Je to ok Úsměv Zadna dira se nastesti nekona. je to dobrý Bohuzel nemam dokumentaci nemel jsem u sebe fotak.

Muzu se zeptat, proc tu baterii posouvas. Nebo, chapu dobre ze ji chces dat jinam (pod box sani)? Je to celkem tezka vec, tak bych mel strach ze se urve... Musi byt sakra dobre pripevnena. Taky jsem to resil. Chci zachovat resonator, ale zas je problem s privodem studenyho vzduchu!!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 21:27   Citovat  

krtekm napsal:
Muzu se zeptat, proc tu baterii posouvas. Nebo, chapu dobre ze ji chces dat jinam (pod box sani)? Je to celkem tezka vec, tak bych mel strach ze se urve... Musi byt sakra dobre pripevnena. Taky jsem to resil. Chci zachovat resonator, ale zas je problem s privodem studenyho vzduchu!!!
Nene kluci tu davali fotky jak maji shnily plech-diry pod boxem vzduchoveho filtru Úsměv Chtel jsem vedet jak jsem na to ja a nastesti je to ok.Baterii jinam davat nechci. je to dobrý Ty tam mas rezonator?Pocitujes nejakou zmenu?
Nedaval jste nekdo koncovky vyfuku?Ty trubky jsou docela ohyzdne. Velmi šťastný A jake tam popripade pasuji?Dekuji
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:04   Citovat  

Kendik napsal:
Nene kluci tu davali fotky jak maji shnily plech-diry pod boxem vzduchoveho filtru Úsměv Chtel jsem vedet jak jsem na to ja a nastesti je to ok.Baterii jinam davat nechci. je to dobrý Ty tam mas rezonator?Pocitujes nejakou zmenu?
Nedaval jste nekdo koncovky vyfuku?Ty trubky jsou docela ohyzdne. Velmi šťastný A jake tam popripade pasuji?Dekuji

Rezonátor je ta "krabice", ve které je navrchu filtr vzduchu. Takže pokud nemáš přímé sání, t.j nějaký konický filtr, resp. máš origo sání, tak máš i rezonátor. Mimo jiné, vyndání filtru vzduch díky odstranění překážky pro proudící vzduch pomůže zvednout výkon o přesně tři koně... Mrk
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:06  Naposledy upravil RASTA dne 28.1.2014 , 23:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

chalejkum napsal:
......

tec2000 ale nedělá "utěsňovače" Úsměv

co se přísad do oleje týče, dělají engine flush do starého oleje na proplach a oil booster do nového oleje
používal jsem to každou druhou výměnu oleje na zgenerálkovanym motoru, tak mi to bylo doporučeno OK
teď mám koupen jen engine flush - o víkendu mě čeká olej, rozvody, přetěsnění servo čerpadla, silent motoru, tyčky stabíků, vlnovec....mám co dělat pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:07   Citovat  

Kendik napsal:

Tahle baterie je málo vysoká na originální držák. Jak ji máš upevněnou?

Mimochodem, fotka toho čidla měření vnější teploty by nebyla, když se kolem auta ochomýtáš...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:11   Citovat  

RASTA napsal:
tec2000 ale nedělá "utěsňovače" Úsměv

co se přísad do oleje týče, dělají engine flush do starého oleje na proplach a oil booster do nového oleje
používal jsem to každou druhou výměnu oleje na zgenerálkovanym motoru, tak mi to bylo doporučeno OK
teď mám koupen jen engine flush - o víkendu mě čeká olej, rozvody, přetěsnění servo čerpadla, silent motoru, tyčky stabíků, vlnovec....mám co dělat pořádnej výtlem

Cože? Do oleje pro motor po GO dávat nějakou přísadu? Jak kvalitně tedy tu GO udělali...?
Přeju hodně zdaru OK , práce tak akorát na ty dva dni...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:12   Citovat  

piskot napsal:

Mimochodem, fotka toho čidla měření vnější teploty by nebyla, když se kolem auta ochomýtáš...?
Mam ji pridelanou tema dvema hackama co se dole zahaknou takze predpokladam, ze tak jak to ma byt Úsměv Zitra se pokusim vyfotit.Mrkni v me garazi mam tam foto motoru.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:17   Citovat  

piskot napsal:
Rezonátor je ta "krabice", ve které je navrchu filtr vzduchu. Takže pokud nemáš přímé sání, t.j nějaký konický filtr, resp. máš origo sání, tak máš i rezonátor. Mimo jiné, vyndání filtru vzduch díky odstranění překážky pro proudící vzduch pomůže zvednout výkon o přesně tři koně... Mrk
A ja myslel, ze rezonator je cast vyfuku.3kone? A co se tam da misto filtru?Hrib?Mas to nejak podlozene? Úsměv
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:30   Citovat  

piskot napsal:
Cože? Do oleje pro motor po GO dávat nějakou přísadu? Jak kvalitně tedy tu GO udělali...?
Přeju hodně zdaru OK , práce tak akorát na ty dva dni...

tušil sem, že se hned někdo bude takhle ptát Velmi šťastný
motor má nalítáno 50tis.po GO, šlape jak hodinky a bez zásahu bude jezdit dál v závoďáku je to dobrý
bral jsem to spíše jako důkladný proplach a prevenci
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:31   Citovat  

A není rezonátor, filtr, vzduchové potrubí vypočítán na rozkmit vzduchu a náhodou bastlení různých konických hovadin nenaruší tenhle výpočet a sice můžou přidat přesně 3k, ale jen v určitých otáčkách, jinak povraždí velkou část průběhu.... to mi hlava nebere
K&N vložku se zachováním rezonátoru, airboxu... ještě chápu, ale nasazení konický hovadiny a zrušní 90% sání je většinou o víc jak 3k dolů Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 0:00   Citovat  

K rezonátoru snad tolik, že zlepšuje průběh točivého momentu v nižších otáčkách účinnějším plněním válců za pomoci rezonance hmoty vduchu v určitém spektru, jak píše Bubaak.

A aby toho nebylo málo, existují i rezonátory ve výfukové soustavě, buď jako součást jednoho z tlumičů, nebo např. na výfukové soustavě S2000 jako slepé rameno, zdánlivě bez využití (mezi katalyzátorem a středním tlumičem):

tudy odkaz

Asi tolik. Koho by to zajímalo víc, existují volně ke stažení diplomové práce studentů z VUT, které se zabývají jak atmosférickým sáním a jeho účinností, tak třeba návrhem výfukové soustavy závodních aut.

xps

edit: tomu na výfuku se myslím říká Hemholzův rezonátor, nebo tak nějak
   Návrat  
Davcar je teď offline  Davcar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 0:24   Citovat  

piskot napsal:

nejpozdejc v patek ti sem hodim fotku toho čidla ,pokud teda je to ono ,ale myslim si to na 90% a ja ho na pofacu mam presne pod vyztuhou predniho nárazníku ,jakoby za mřížkou pro proudení vzduchu k chadiči ,nevim jestli to tak má být nebo ne ,nedival sem se do manualu ,ale nic jinyho co by to mohlo byt me nenapada (leda čidlo airbagu ,ale to me prijde jako blbost)

EDIT: vzpomnel jsem si ze fotku predku mam tady je tudy čidlo je zakroužkovaný

Fotografie08412.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie08412.jpg, 574.2 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 9:10   Citovat  

Davcar napsal:
nejpozdejc v patek ti sem hodim fotku toho čidla ,pokud teda je to ono ,ale myslim si to na 90% a ja ho na pofacu mam presne pod vyztuhou predniho nárazníku ,jakoby za mřížkou pro proudení vzduchu k chadiči ,nevim jestli to tak má být nebo ne ,nedival sem se do manualu ,ale nic jinyho co by to mohlo byt me nenapada (leda čidlo airbagu ,ale to me prijde jako blbost)

Děkuji za foto. Ale jsem zmaten, podle ESM by to mělo být to čidlo, co je blíž u levého předního světla, pod ním. K čemu je to tvoje zakroužkované, to netuším. Ale už vím, že tyhle čidla na autě nemám.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 9:14   Citovat  

Ježišmarjá, vy jste vzali vážně ty tři koně...? HaHaaa
Odteď každou ptákovinu budu označovat takhle -> 1.4.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 11:15  Naposledy upravil Kendik dne 29.1.2014 , 11:43, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

piskot napsal:
Děkuji za foto. Ale jsem zmaten, podle ESM by to mělo být to čidlo, co je blíž u levého předního světla, pod ním. K čemu je to tvoje zakroužkované, to netuším. Ale už vím, že tyhle čidla na autě nemám.
At jsem hledal jak jsem hledal jine cidlo, nez to ktere poslal kolega jsem nenasel.Je to on Úsměv Nachazi se presne uprostred pod trubkama klaksonu.Akorat ho mohli dat nekam jinam dal od chladice, protoze to mereni asi nebude moc presne kdyz se voda v chladici ohreje tak sala teplo primo na cidlo. Velmi šťastný

teplomer.jpg

teplomer.jpg, 154.14 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 11:17   Citovat  

piskot napsal:
Ježišmarjá, vy jste vzali vážně ty tři koně...? HaHaaa
Odteď každou ptákovinu budu označovat takhle -> 1.4.
Ja ne Velmi šťastný Uz jsem v predeslem aute hrib mel a jedine co to zlepsi je zvuk a tim padem pocit vetsi rychlosti Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 11:45   Citovat  

Davcar napsal:

Koukam, ze na podvozku mas plastovy kryt.Ten tam nemam Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:20   Citovat  

Kendik napsal:
At jsem hledal jak jsem hledal jine cidlo, nez to ktere poslal kolega jsem nenasel.Je to on Úsměv Nachazi se presne uprostred pod trubkama klaksonu.Akorat ho mohli dat nekam jinam dal od chladice, protoze to mereni asi nebude moc presne kdyz se voda v chladici ohreje tak sala teplo primo na cidlo. Velmi šťastný

Kde je potom tenhle...? Tak to koukám! Tomu odpovídá na té fotce právě to čidlo vlevo (vedení kabelu odshora).
První je chladič klimatizace, tak bych usuzoval, že to tvoje čidlo bude snímání teploty vzduchu pro klimatizaci.
A ten plat zakrývá prostor mezi nárazníkem a olejovou vanou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:27  Naposledy upravil Kendik dne 29.1.2014 , 12:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Kde je potom tenhle...? Tak to koukám! Tomu odpovídá na té fotce právě to čidlo vlevo (vedení kabelu odshora).
První je chladič klimatizace, tak bych usuzoval, že to tvoje čidlo bude snímání teploty vzduchu pro klimatizaci.
A ten plat zakrývá prostor mezi nárazníkem a olejovou vanou.
Promin, ale nejak Ti nerozumim.Cidlo na fotce od Davcara a na mem obrazku jsou totozna.Obe jsou to cidla pro mereni vnejsi teploty a jsou uprostred pred vyztuhou. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:28   Citovat  

Je to tak, to čidlo uprostřed je pro automatickou klimatizaci. Automatic Climate Control...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:32   Citovat  

piskot napsal:
Je to tak, to čidlo uprostřed je pro automatickou klimatizaci. Automatic Climate Control...
Outside air temperature control.Koukal jsi na muj obrazek co jsem sem daval?Muzes sem hodit screen z manualu at to nemusim hledat?Jeste tam vidim neco vpravo.Pripada mi to taky jako nejake cidlo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:41  Naposledy upravil Kendik dne 29.1.2014 , 12:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Prostredni je na 100% cidlo pro mereni vnejsi teploty Úsměv

teeplomeer.jpg

teeplomeer.jpg, 129.11 kB
   Návrat  
Davcar je teď offline  Davcar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:53   Citovat  

Kendik napsal:
Outside air temperature control.Koukal jsi na muj obrazek co jsem sem daval?Muzes sem hodit screen z manualu at to nemusim hledat?Jeste tam vidim neco vpravo.Pripada mi to taky jako nejake cidlo.

to napravo je akorat zaizolovanej kabel od mlhovky ,jinak jo mam tam plastik ale je jenom kratkej pod chladicem a na rozvody uz caka voda takze nechapu k cemu tam vlastne vubec je ,mohli ho udelat delsi ,ale mel bys ho tam mit pokud ho predchozi majitel z nejakyho duvodu neoddelal ,jinak rikam do manualu jsem se nedival ale z 99% su si jistej ze je to cidlo na mereni venkovni teploty ,automaticka klima ma prece cidlo vevnitr ne ? na co by byl venku ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 12:59   Citovat  

Davcar napsal:
to napravo je akorat zaizolovanej kabel od mlhovky ,jinak jo mam tam plastik ale je jenom kratkej pod chladicem a na rozvody uz caka voda takze nechapu k cemu tam vlastne vubec je ,mohli ho udelat delsi ,ale mel bys ho tam mit pokud ho predchozi majitel z nejakyho duvodu neoddelal ,jinak rikam do manualu jsem se nedival ale z 99% su si jistej ze je to cidlo na mereni venkovni teploty ,automaticka klima ma prece cidlo vevnitr ne ? na co by byl venku ?
Ano dle obrazku je to na 100% cidlo vnejsi teploty.
Klima podle manualu nema cidlo(sensor), ale termostat, cidlo jsem nenasel.A je vevnitr presne jak pises.
   Návrat  
LEp1 je teď offline  LEp1
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 14:25   Citovat  

Nazdar, accordaci. Mam mensi problem so zohnanim zadnych lozisk. auto som uz kupil prerobene na 5 srobove a moj mechanik nikde nevie zohnat, nikto to nedrzi, uz som kvoli tomu 4dni bez auta Smutný jedine co boli su origo na typer ale tam bola cena cez 500€ za jedno a to je pre mna uplne mimo. Nemate niekto nejaky tip? Diky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 14:46   Citovat  

LEp1 napsal:
Nazdar, accordaci. Mam mensi problem so zohnanim zadnych lozisk. auto som uz kupil prerobene na 5 srobove a moj mechanik nikde nevie zohnat, nikto to nedrzi, uz som kvoli tomu 4dni bez auta Smutný jedine co boli su origo na typer ale tam bola cena cez 500€ za jedno a to je pre mna uplne mimo. Nemate niekto nejaky tip? Diky.

Co treba tady ?
   Návrat  
LEp1 je teď offline  LEp1
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 14:52   Citovat  

Odtial neposielaju na slovensko a sidlo maju dost od ruky. Ale diky
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: