Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 79 z 97
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.12.2013 , 2:29   Citovat  

Teď o víkendu sem začal psát firmware pro boost controller, který příjde do auta. Zatím mám jen měřící a zobrazovací část.
Pro zobrazování údajů používám kvůli co nejlepší čitelnosti OLED displej 2x8 znaků. Na displeji se zobrazuji jen ty nejnutnější údaje, aby se to bylo co nejpřehlednější. Ještě tam přibude indikace aktuálně zvolený boost group a pak bude zobrazovací část kompletní.

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2013 , 2:53   Citovat  

offtopic á hele, další člověk, co používá k Arduinu kroucené dvojdrátky z UTPčka, nejsem sám Velmi šťastný
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2013 , 11:53   Citovat  

jooo UTP rulez Velmi šťastný monetálně mám doma klubko STP tak z toho taky dělám vše co je potřeba Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.1.2014 , 17:17   Citovat  

Jj zbytků UTP mám doma hromadu, tak přeci je nenechám ležet ladem Úsměv

S EBC sem zase o kousek pokročil. Už mám na hrubo postavený menu, taky sem dodělal zobrazení peak boostu a malinko předělal overboost shutdown

Odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 13:44   Citovat  

Včera dorazily zámky na kapotu. Původně sem myslel, že si vyrobím nějaký sám, protože origo Aerocatch jsou drahý jak blázen. Pak sem ale našel na ebay tyhle kopie za úplně směšnou cenu a bylo po starostech Úsměv

zamky kapoty 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zamky kapoty 01.jpg, 151.98 kB
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 13:52   Citovat  

škoda, že jsi nedal echo. Vzal bych si taky Smutný
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 14:31   Citovat  

LJay napsal:
Včera dorazily zámky na kapotu. Původně sem myslel, že si vyrobím nějaký sám, protože origo Aerocatch jsou drahý jak blázen. Pak sem ale našel na ebay tyhle kopie za úplně směšnou cenu a bylo po starostech Úsměv

Ja je sehnal na speedpro snad za petikilo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 15:34   Citovat  

zyx: já je tam měl před vánocema taky vyhlídnutý, ale teď už sem je tam nenašel, tak sem je vzal z ebay, kde vyšly na necelých 350,- Úsměv Co to odvětrání kapoty, máš ho už namontovaný ?
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 21:29   Citovat  

LJay napsal:
zyx: já je tam měl před vánocema taky vyhlídnutý, ale teď už sem je tam nenašel, tak sem je vzal z ebay, kde vyšly na necelých 350,- Úsměv Co to odvětrání kapoty, máš ho už namontovaný ?

No jasny.Kapota uz je rozrezana Velmi šťastný .

IMG_1238.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1238.JPG, 670.75 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 22:59   Citovat  

zyx: koukám že na ludu sednou jak ulitý je to dobrý Zkoušel si už jak fungujou v provozu? Používáš ještě hlavní zámek kapoty, nebo si ho demontoval po instalaci těch dvou přídavných zámků?
   Návrat  
ladal je teď offline  ladal
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:12   Citovat  

taky scháním takový výdechy kapoty kde se to dá sehnat. dík
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:22   Citovat  

ladal: kupoval sem je na ebay.uk někde v prohlížeči sem měl záložku přímo na tu nabídku, ale nějak jí nemůžu najít. Možná má ještě zyx odkaz, který sem mu posílal.

edit: už sem to našel: tudy odkaz
   Návrat  
ladal je teď offline  ladal
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 23:31   Citovat  

LJay: díky a nemohl by si mě je objednat, z ebay neumím nakupovat Velmi šťastný a na kolik asi vyjdou?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 11:36  Naposledy upravil Stepa dne 12.1.2014 , 11:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Cenu tam máš...23 liber včetně pošty, to je cca 750,-
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 11:45   Citovat  

ladal: mně je objednával kámoš, protože sem lempl a ještě sem si nezařídil Pay Pal. Konečnou cenu zjistíš když si sečteš cenu věci + shipping. Z UK se clo neplatí.
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 14:34   Citovat  

LJay napsal:
zyx: koukám že na ludu sednou jak ulitý je to dobrý Zkoušel si už jak fungujou v provozu? Používáš ještě hlavní zámek kapoty, nebo si ho demontoval po instalaci těch dvou přídavných zámků?

Covece ted jak je obcas chladno tak je pekne videt jak ten horkej vzduch jde tema vydechama ven.
Hlavni zamek kapoty porad mam.Ze zacatku jsem ho tam nemel a kdyz jsem jednou parkoval v Brne tak jsem dosel a kapota byla normalne otevrena.Takze jsem ho zase vratil a je klid.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 16:30   Citovat  

zyx: já si právě říkal, že bude lepší zachovat i origo zámek, aby mi nějaký zvědavci nekoukali pod kapotu, nebo aby si tam rovnou něco "nepůjčili" Úsměv
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 18:37   Citovat  

tiez riesim odvod tepleho vzduchu z pod kapoty na S2K. mam jednu kapotu na zabavanie sa a pokusy.
zyx: stoji to ozaj za to? nechcel si dat radsej o cosi vacsie?
pripadne som rozmyslal na podvihnuti kapoty na pantoch pre lepsi odvod vzduchu. nie je to nic nove a viem ze sa to pouziva. nerad by som vsak "zvrzal" dizajn auta ako celku...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.1.2014 , 10:21   Citovat  

Marek BB: zdvyhnutí kapoty v pantech není pro odvětrání motoru moc přínosný, protože u čelního skla je místo vysokýho tlaku vzduchu, takže při jízdě bude proudit vzduch z venku pod kapotu a né obráceně. Tím se ti bude pod kapotou vyrovnávat tlak s venkovním tlakem a to sníží proudění vzduchu skrz chladič.

Odvětrání kapoty by mělo být provedený v místě, kde je na kapotě nejnižší tlak. To většinou bývá v přední části za světlama. Před výdechem by měla nad povrch kapoty vystupovat hrana, která bude za jízdy zvedat proud vzduchu nad úroveň výdechu. Podobně jako je to tady:

Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 19:48   Citovat  

hmmm, to znie celkom rozumne.
pridvihnutie kapoty som videl na viacerych autach, ale pokial plati co pises, tak samozrejme je to pre mne nezaujimave. okrem toho sa mi to ani moc nepacilo, takze vec vybavena :)
skor ma zaujali tie vyduchy aj ked som videl ako to spravil zyx a co pisal ako vidi unikajuce teplo, teraz v zime.
v mojom pripade by to vsak muselo byt nieco nenapadne a nieco cim nezabijem OEM look auta. hento na obrazku moze byt ucelove, ale na moj vkus je to moc.
S2K jazdi s turbom uz viac ako 2 roky a bez problemov aj v lete a horucavach, skor vymyslam nieco kedze mam druhu kapotu co by mohlo byt prinosne, aj ked len z casti. primarny vyznam davam vsak dizajnu nakolko z dlhodobeho hladiska sa ziadny problem nevyskytol...
co myslis nad takymi malymi ako ma zyx? mne v podstate staci len na jednu stranu - kde mam turbo, tam je kapota citelne(na dotyk) teplejsia ako na druhej strane.
   Návrat  
Carloscz je teď offline  Carloscz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 4:46   Citovat  

Kapota se zveda dost často jen z důvodu zvěčení motorového prostoru ,na Felicii jsem to dělal taky jen kuli saní jinač by tam musel byt nevzhledny výstupek
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 11:49   Citovat  

Fotku té S2000 kapoty sem dával spíš jen jako ukázku funkčního uspořádání. Po vzhledový stránce je to na mně taky moc Úsměv

Já mám doma připravený ty samý výdechy co zyx, respektive zyx je kupoval, potom co je viděl tady v tématu, jen byl rychlejší při instalaci Úsměv Co se týká designu, tak jsou tyhle výdechy asi to nejlepší co se dá sehnat za rozumnou cenu. Funkčně by bylo lepší kdyby byly širší a kratší a měly vpředu vyšší límec, který by při vyšších rychlostech zvedal proud vzduchu nad žebra výdechu a možná mohly být žebra otevřený pod vyšším úhlem.

Tohle všechno splňuje například tenhle výdech pro Fiat 500, ale nedělají ho párový a cena je taky někde jinde.

Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 15:04   Citovat  

k tomu vetrani motoru:
.... u tech vydechu - nevadi ze chcije do motoru voda? resp. je to nejak osetreny?
.... pomohl by privod vzduchu rourou z narazniku? - tak jak se treba pomaha pri chlazeni brzd, jen roura navedena do prostoru pred blokem? predpokladam ze na narazniku bude pomerne velkej pretlak, a bocni kapsy by se na to daly urcite vyuzit, protoze jinak jsou vicemene slepy(?)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 8:46   Citovat  

kandik: pokud má výdech zvýšený okraje oproti kapotě, tak skrz něj zase tolik nezatýká.

Ono nejde ani tak o to přivést další chladný vzduch k motoru, ale spíš zajistit adekvátní odvod teplýho vzduchu od motoru. Pokud totiž bude kapacita přívodu vzduchu převažovat nad kapacitou odvodu, dojde k vyrovnání tlaku a ustane proudění vzduchu. To má zároveň i negativní vliv na efektivitu chladiče, protože pro jeho co největší účinnost potřebuješ co nejvyšší tlak na čelní straně a co nejnižší tlak na zadní straně.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 8:55   Citovat  

LJay napsal:
kandik: pokud má výdech zvýšený okraje oproti kapotě, tak skrz něj zase tolik nezatýká.

Ono nejde ani tak o to přivést další chladný vzduch k motoru, ale spíš zajistit adekvátní odvod teplýho vzduchu od motoru. Pokud totiž bude kapacita přívodu vzduchu převažovat nad kapacitou odvodu, dojde k vyrovnání tlaku a ustane proudění vzduchu. To má zároveň i negativní vliv na efektivitu chladiče, protože pro jeho co největší účinnost potřebuješ co nejvyšší tlak na čelní straně a co nejnižší tlak na zadní straně.

pockat, predpokladal bych, ze tlak v motorovym prostoru je vicemene vyrovnanej - co by tam pretlak zpusobovalo?
pohyb/proudeni vzduchu tam urcite bude, ale na principu kominovyho efektu( teply vzduch stoupa) nebo se pletu? A tomu by preci naporove vedenej chladnej vzduch mel prospet, samozrejme musi byt na druhy strane neucpany odvod - tzn. ty vydechy....?
   Návrat  
xtp je teď offline  xtp
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 9:05   Citovat  

on to skor myslel na styl aerodynmiky, tlak tam nema co robit, len pokial je zaisteny dostatocny odvod vzduchu tak by nebol taky 'silny' naporovy vzduch na chladic.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 9:17   Citovat  

kandik: Pokud auto stojí, tak je tlak v motorovým prostoru vyrovnaný s atmosferickým tlakem, proto nedochází k žádnýmu proudění skrz chladič a musí se spínat sahara, aby to proudění vzduchu skrz chladič vytvořila nuceně.

Pokud auto jede, tak před autem vzniká přetlak vůči tlaku v motorovým prostoru a dochází k proudění vzduchu skrz chladič a sahara se pak v ideálním případě nespíná vůbec. Pro co největší využití tohohle efektu je právě v nasávacím otvoru v nárazníku zaslepený okolí chladiče a pod motorem jsou plastový kryty.

Když přivedeš do motorovýho prostoru vzduch bokem kolem chladiče, tak sice možná o pár stupňů snížíš teplotu v motorovým prostoru, ale zároveň tím snížíš rozdíl mezi tlakem před a za chladičem a tím snížíš jeho efektivitu (při určitý rychlosti auta). Jelikož je motor chlazený vodou a né vzduchem, tak snížení teploty vzduchu v motorovým prostoru nedokáže pokrýt sníženou účinnost chladiče.

Proto se právě dávají výdechy do čelní části kapoty protože na její horní straně většinou bývá za jízdy podtlak vůči motorovýmu prostoru a vzduch tak může proudit jen ven a né dovnitř.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 9:59   Citovat  

jasny diky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2014 , 13:25   Citovat  

Včera bylo krásně, tak jsem to musel trochu protáhnout Úsměv Při tý příležitosti jsem i něco natočil, protože jsem chtěl zkusit jak se ve Vegas přidávají do videa stopky Úsměv

Odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.1.2014 , 12:21   Citovat  

Neměli byste náhodou někdo po ruce přední brzdič z CRXa? Potřeboval bych totiž změřit průměr pístku a váhu celýho brzdiče, díky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina