Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 82 z 486
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 19:34   Citovat  

scream napsal:
Taaakze dobojovane, podarilo sa tam dat 60Ah bateriu standardneho rozmeru: tudy odkaz

Trebalo vybrat celu vanicku lebo ta ma rozmer 27x16cm a pekne to tam vojde...je to ale uplne natesno ani pol cm sirisia bateria by uz asi nevosla. Bateria je podlozena 2cm polystyrenom aby poriadne drzala, inak je vsetko povodne vratane uchytov. Trosku gheto tuning ale konecne mi nepreblikava palubovka
tudy odkaz korozie s cim sa to da zatriet?

Len aby to zvládal dobíjať pôvodný alternátor
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 19:56   Citovat  

Alternatoru je jedno aka je tam bateria on si nabija stale rovnakym prudom akurat cim vacsia kapacita, tym dlhsie mu to trva. Cize urcite to zvladne, len mu to bude trvat o nieco dlhsie. Ked si pozries specifikacie altenatorov, zistis ze rozdiel v nabiti 45Ah a 60Ah je zanedbatelny pri beznej prevadzke. Jedina nevyhoda je vasia vaha baterie Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 20:02   Citovat  

scream napsal:
Alternatoru je jedno aka je tam bateria on si nabija stale rovnakym prudom akurat cim vacsia kapacita, tym dlhsie mu to trva. Cize urcite to zvladne, len mu to bude trvat o nieco dlhsie. Ked si pozries specifikacie altenatorov, zistis ze rozdiel v nabiti 45Ah a 60Ah je zanedbatelny pri beznej prevadzke. Jedina nevyhoda je vasia vaha baterie Úsměv

...takže ak nebudem jazdiť o niečo dlhšie, tak sa mi baterka nestihne dostatočne dobiť?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 0:44   Citovat  

... o nieco dlhsie od coho? Úsměv Ak budes jazdit 400metrov 2x za mesiac tak ano je mozne ze a ti nestihne dobit ale to by sa ti nedobila ani 45Ah... Pri normalnej jazde a naormalnej kapacite baterie je toto uplne bezpredmetne riesit, honda dala do auta slabu bateriu, nie slaby alternator. 60Ah je standard pri takychto autach.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 0:52   Citovat  

scream napsal:
... o nieco dlhsie od coho? Úsměv Ak budes jazdit 400metrov 2x za mesiac tak ano je mozne ze a ti nestihne dobit ale to by sa ti nedobila ani 45Ah... Pri normalnej jazde a naormalnej kapacite baterie je toto uplne bezpredmetne riesit, honda dala do auta slabu bateriu, nie slaby alternator. 60Ah je standard pri takychto autach.

...snáď máš pravdu a baterka ti vydrží dosť dlho. Najlepšie by bolo, ak by sa vyjadrili tí, ktorí dali do svojich aút baterku s väčšiou kapacitou než dáva výrobca.Ako dlho Vám takáto batéria vydržala?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 2:31   Citovat  

ono to nie je o tom ci ti baterka dlhsie vydrzi, tam hra rolu kvalita vyrobku ako takeho. Vyhoda nastane v situaciach napr. v zime. Je faktom, ze bateria postupne straca svoju kapacitu statim a za nizkych teplot, pripadne klasicky odberom (hudba, svetla ).

Predstav si, ze ides na sluzobku a auto nechas tyzden stat vonku, zrovna ked udru mrazy -10C... tvoja 45Ah bateria strati povedzme 20% svojej kapacity, tj. bude mat akoze 36Ah, umerne klesne aj startovaci prud a moze sa ti lahko stat, ze uz to bude malo a nenastartujes... pri 60Ah a vyssom prude sa stane to iste, pridem o 20% kapacity ale stale budem na urovni 48Ah baterie, cize s rezervou nastartujem. H+
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 9:19   Citovat  

scream napsal:
...
...
Bohuzial som objavil dalsi kusok hrdze pod vanickou baterie Smutný Co s tym? existuje nejaky inhibitor korozie s cim sa to da zatriet?

Viz můj příspěvek(ky) tudy odkaz . Ale u Rodexolu pozor - pokud bys to dělal teď venku, tak Ti to nebude fungovat, protože Rodexol potřebuje pro správnou funkci teplotu minimálně 15C (nebo tak nějak).

A jinak, jak jistě víš, je tu téma Jak ochránit proti korozi???
   Návrat  
martmix je teď offline  martmix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 10:44   Citovat  

Mohl bych se zeptat.Cim u accouse vystrikavate dutiny?A kudy? Jde to normalne nekde podbehem nebo se musi nekde navrtat direcka?
Diky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 11:22   Citovat  

sakal dakujem, budem to riesit na jar co si budem vediet spravit sam, tak si spravim sam a viditelne miesta (strecha) pojdu k lakirnikovi. Ties ma zaujima aj to ako sa striekaju tie dutiny a co to cca stoji. Accord je zjavne auto o ktore sa treba po tejto stranke velmi starat s mazdami je to ako citam este podstatne horsie, toyota zas vyborne.

Este k tym bateriam, ak by niekto zhanal bateriu BOSCH, tak kludne moze zhanat VARTU pretoze to je jedno a to iste Úsměv
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 12:28   Citovat  

scream napsal:
Taaakze dobojovane, podarilo sa tam dat 60Ah bateriu standardneho rozmeru: tudy odkaz

Trebalo vybrat celu vanicku lebo ta ma rozmer 27x16cm a pekne to tam vojde...je to ale uplne natesno ani pol cm sirisia bateria by uz asi nevosla. Bateria je podlozena 2cm polystyrenom aby poriadne drzala, inak je vsetko povodne vratane uchytov. Trosku gheto tuning ale konecne mi nepreblikava palubovka pri startovani Úsměv

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Bohuzial som objavil dalsi kusok hrdze pod vanickou baterie Smutný tudy odkaz Co s tym? existuje nejaky inhibitor korozie s cim sa to da zatriet?

No, podle toho mínusového vodiče bych si tipnul, že elektroinstalace nebude v nejlepší kondici Ble To se pak nediv, že se tomu nechce startovat, když 10% výkonu zůstane jako topení v drátech Mrk
Spíš než pod baterkou bych řešil korozi elektroinstalace..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2013 , 14:03   Citovat  

s novou baterkou startuje uplne suverenne ale dakujem za tip, v lete som menil ukostrenie motora, pozriem sa teda aj na tie kontakty baterie.
   Návrat  
DZerZy01 je teď offline  DZerZy01
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 23:27   Citovat  

Zdravím,
přidávám se k příspěvku o stránku zpět... Potřeboval bych radu jak seřídit oostřikovač před řidičem, vždycky mám krásně ostříknutou střechu a zadní blatník... nějáká užitečná a věcná rada?

Jinak baterku (45Ah), kterou jsem dostal při koupi auta v létě jsem po týdnu měnil, po delších trasách 30 km a více jsem málem neodjel... Měnil jsem to za baterku(62Ah) z předcházejícího auta (Fiat Brava 1.6 rv.95) a i tam jsem měl strach. Stačí baterku před a po zimě dobít na nabíječce + zkontrolovat stav hladiny a článků, a vydrží i pěkných pár let... Dneska je to výrobce od výrobce, kolikrát se vyzkratují články i po roce a půl a může se kupovat nová...
   Návrat  
r080 je teď offline  r080
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 23:29   Citovat  

Ahoj, pozoruji jiz nejakou dobu neco jako lupnuti, ktere je citit do volantu. Nejvic se to deje, kdyz jde auto do zaberu po nejakem brzdeni. Typicky vjezd na kruhovy objezd, kolona na semaforu. Pribrzdim nebo uplne zastavim, rozjedu se a lupne to. Deje se to docela casto a kdyz se clovek soustredi, pozna to i pri vetsich rychlostech. Diskutoval jsem to v autorizovanem servisu, tak to zvedli, zkontrolovali a vysledek je, ze je vse v poradku Mrk. Nema nekdo podobnou zkusenost?
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 23:41   Citovat  

r080 napsal:
Ahoj, pozoruji jiz nejakou dobu neco jako lupnuti, ktere je citit do volantu. Nejvic se to deje, kdyz jde auto do zaberu po nejakem brzdeni. Typicky vjezd na kruhovy objezd, kolona na semaforu. Pribrzdim nebo uplne zastavim, rozjedu se a lupne to. Deje se to docela casto a kdyz se clovek soustredi, pozna to i pri vetsich rychlostech. Diskutoval jsem to v autorizovanem servisu, tak to zvedli, zkontrolovali a vysledek je, ze je vse v poradku Mrk. Nema nekdo podobnou zkusenost?

Podle mne jde o klasickou zalezitost- spatne se ti vraci brzdove desticky. Pri brzdeni zustanou pritlacene na kotouci a pri rozjezdu se s lupnutim odlepi. Brzdy je potreba rozebrat, vycistit, zkontrolovat pistky, vodici cepy atd. Kazdopadne je potreba je minimalne jednou za rok (nechat) poradne vycistit a promazat.
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 9:42   Citovat  

Čau, jak se chováte ke svým 2.2 i-CTDi v zimě? Jedná se mi o studený start motoru. Necháte ho nejdříve trochu zahřát (cca 5 min) na místě a pak se rozjedete, nebo nastartujete a po pár sekundách vyrážíte?
Dle poslechu chodu motoru myslím, že mu více svědčí 5 min zahřát a pak vyrazit.

Co vy na to?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 10:40   Citovat  

Petr_cze napsal:
Čau, jak se chováte ke svým 2.2 i-CTDi v zimě? Jedná se mi o studený start motoru. Necháte ho nejdříve trochu zahřát (cca 5 min) na místě a pak se rozjedete, nebo nastartujete a po pár sekundách vyrážíte?

Co vy na to?

Také jsem ho v mrazu nechával pár minut běhat na místě , ale i-ctdi se na volnoběh neohřeje ani za 20 minut.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 10:56   Citovat  

Petr_cze napsal:

Co vy na to?

odemknu, vyradim jednicku, zatahnu rucku, otocim klickem, kdyz zhasne zhaveni nastartuju, zapnu elektrickou židli, topeni na high, pridam jeste vetrak na max, pustim rozmrazovani okna a zrcatek a jdu skrabat obalem od CD predni a bocni okna. Kdyz je hotovo, nasednu a zmrzlej jak kakáč vyrážim. Prvnich 10km pokud mozno ne pres 2500ot a moc neturbim.
Jinak si myslim, ze Inžové od Hondy vymysleli ctdi tak, aby se s nim dalo jet hned, a ze cim driv auto nahrejes do provoznich teplot tim lip - a to se nepodari stanim na miste, specielne ne u ctdi, ktery ma problem se zahrat i za jizdy Úsměv
   Návrat  
Majkl30 je teď offline  Majkl30
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 17:01   Citovat  

Nemáte někdo tohle???

31.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
31.jpg, 55.95 kB
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 20:51   Citovat  

Byl tady HN...kupovali v Číně něco podobného: tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 21:18   Citovat  

Bully napsal:
Podle mne jde o klasickou zalezitost- spatne se ti vraci brzdove desticky. Pri brzdeni zustanou pritlacene na kotouci a pri rozjezdu se s lupnutim odlepi. Brzdy je potreba rozebrat, vycistit, zkontrolovat pistky, vodici cepy atd. Kazdopadne je potreba je minimalne jednou za rok (nechat) poradne vycistit a promazat.

Tak jsem udelal par pokusu a rekl bych, ze tim to nebude. Lupe to i kdyz dobrzdim jen motorem. Dokonce to jde omezene vyvolat tak, ze clovek jede za 1 nebo nebo za 2 a stridave ubira a pridava plyn.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 21:22   Citovat  

r080 napsal:
Tak jsem udelal par pokusu a rekl bych, ze tim to nebude. Lupe to i kdyz dobrzdim jen motorem. Dokonce to jde omezene vyvolat tak, ze clovek jede za 1 nebo nebo za 2 a stridave ubira a pridava plyn.

Máš xenony? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 23:10   Citovat  

To mam. A ted si nejsem jistej, jestli to neni sranda Úsměv
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 12:25   Citovat  

Accord Forever Honda

Accord.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Accord.jpg, 95.37 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 15:57   Citovat  

r080 napsal:
To mam. A ted si nejsem jistej, jestli to neni sranda Úsměv

Není. Xenony mají čidla náklonů náprav, které jsou s nápravami spojené takovými "kostičkami". Zkontroloval bych, jestli kostičky nemají vůli Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 20:37   Citovat  

Tie kosticky su tak male, ze to nemoze pocut, ja som mal jednu zlomenu a ticho jak v hrobe.

Ale presne toto mi robilo moje byvale auto (toyota celica), bolo to doslova lupanie, stavalo sa to vo vsetkych situacicha ako pises + pri zaradeni spiatocky a prudkom pridani plynu... auto som ale predal skor ako som zistil co to je Velmi šťastný
   Návrat  
explore je teď offline  explore
PříspěvekZaslal: 22.12.2013 , 4:46   Citovat  

Pohravam sa v poslednej dobe s myslienkou instalacie tabletu - nexus 7 - do palubovky. Nasiel som nieco na americkych forach, ale acura tsx je ma iny interier Smutný

Neviete o niekom kto by to dokazat a doriesil by vsetko okolo? Na cene mi ani nezalezi...
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2013 , 17:25   Citovat  

Pořád řeším problém, občas mi to trochu cuká, když přidám plyn.Po přidání to spíš jako by trochu ubere a pak rychle přidá,takže to celkem nepříjemně cukne Ble Dělá to hlavně když se snažím udržovat rychlost a jenom spodní poloha plynu.Jinak je plyn OK. Motor K24A3
Co už jsem zkoušel: Vyčistit klapku,kontrola ukostření motoru/baterie,napnutí plynového lanka (to pomohlo nejvíc) hlavně už to nekope tolik při přeřazování.
Takže co mě napadá dalšího je zkusit vyměnit senzor plynového pedálu,jako tady: tudy odkaz
Otázka zní,už to někdo z Vás měnil? pomohlo to? není to zrovna levná záležitost, tak se radši ptám.
Další příčina mě napadá vytahané rozvody,přeci už to má najeto 240tis. Ale to si nechávám v záloze až jako poslední.
Díky za radu.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2013 , 18:51  Naposledy upravil Dopis dne 22.12.2013 , 22:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mourl napsal:
Pořád řeším problém, občas mi to trochu cuká...

Neví jestli ti to pomůže, ale co jsem viděl ve fakturách k mojemu Acco, tak senzor byl v DE měněný už při cca 80tkm. Asi to bude jeden z typických problémů tohoto modelu, podobně jako el.svazek zadních vrat Tourera, vlhkost v předních světlech atd.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.12.2013 , 20:15   Citovat  

explore napsal:
Pohravam sa v poslednej dobe s myslienkou instalacie tabletu - nexus 7 - do palubovky. Nasiel som nieco na americkych forach, ale acura tsx je ma iny interier Smutný

Neviete o niekom kto by to dokazat a doriesil by vsetko okolo? Na cene mi ani nezalezi...

Co myslíš tím všechno okolo?
Taky už mě to napadlo Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.12.2013 , 20:17   Citovat  

Mourl napsal:
Pořád řeším problém, občas mi to trochu cuká, když přidám plyn.Po přidání to spíš jako by trochu ubere a pak rychle přidá,takže to celkem nepříjemně cukne Ble Dělá to hlavně když se snažím udržovat rychlost a jenom spodní poloha plynu.Jinak je plyn OK. Motor K24A3
Co už jsem zkoušel: Vyčistit klapku,kontrola ukostření motoru/baterie,napnutí plynového lanka (to pomohlo nejvíc) hlavně už to nekope tolik při přeřazování.
Takže co mě napadá dalšího je zkusit vyměnit senzor plynového pedálu,jako tady: tudy odkaz
Otázka zní,už to někdo z Vás měnil? pomohlo to? není to zrovna levná záležitost, tak se radši ptám.
Další příčina mě napadá vytahané rozvody,přeci už to má najeto 240tis. Ale to si nechávám v záloze až jako poslední.
Díky za radu.

Není v servisním manuálu návod na proměření? Cooo???
Vevnitř by měl být dvojitý potenciometr, takže k proměření stačí libovolný multimetr.. Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina