Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 76 z 158
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 17:37   Citovat  

A vis jiste ze se maji rozdelavat? Casto jsou filtry jen jednorazove a meni se cele.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 21:31   Citovat  

Toš to mě neštvi já měl za to že se dají rozdělat a dovnitř se dá papírová vložka, ale jak jsem se díval na stránky HL Propanu tak je fakt, že tak nikde není vidět nějaké dělící místo. Tak se bude asi měnit celá ta plechovka

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 14:35   Citovat  

ne ne, mění se jen filtr uvnitř, dneska vám to fotnu, sice jsem to ještě nedělal, ale nedávno jsem kupoval ty filtry přímo v HL. Jen tedka nevím kam která příjde, ale večer to tu dám, pokud nezapomenu Mrk

Jedná se o Magic III

20130817_143433.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20130817_143433.jpg, 2.96 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 20:32   Citovat  

Ten malý bude zřejmě kapalná fáze a větší plynná fáze. A teď ještě jak ty hlinikové válečky rozebrat

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 11:25   Citovat  

Vážení mám zase problém.
Auto škube jako kdyby jelo na 3 válce, ale když přes diagnózu odpojím postupně plynové vstřiky tak nedojde ke změně. Navíc mi po výměně vnitřku vstřikovačů za nové. Shodné typově ukazuje diagnostika že jsou vstřiky příliš velké.
Navíc, při kontrole za jízdy jsem si všiml, že čas otevření vstřiku beznín je delší než plyn. nemělo by to být opačně? Mohl by to dělat tlak? Mám ho kolem 1,4 ale nevím co je normální a co ne. Teplota reduktoru a plynu ok. Několikrát mi to zničeho nic vyplo plyn, jako kdyby došel.

Mrkněte do grafu....poradí někdo zkušenější? Mohu, zkusit vrátit vnitřky vstřiků. Stále je mám. cože cože ?

Láca graf.JPG

Láca graf.JPG, 154.46 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 11:30   Citovat  

A mas v tech vstrikovacich stejne velke trysky jako predtim Cooo???

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 11:37   Citovat  

silenec napsal:
A mas v tech vstrikovacich stejne velke trysky jako predtim Cooo???

já měnil pouze vnitřky. Jsou to takový malý pístky. To tělo s dírkou je původní jen vypucované. I před tím mi diagnostika ukazovala těsně na hranici velikost vstřiků....pro lepší orientaci přihodím obrázek z diagnózy. Jinak tohle je ofline obrázek, při jízdě mám tu červenou kostičku ještě o jedno okýnko vlevo.

vstřiky.JPG

vstřiky.JPG, 114.57 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 12:35   Citovat  

Tak to ja mel zase opacny problem - pri plnem zatizeni hlasila jednotka chybu "Plynove vstrikovace max. otevrene" - cas vstriku plynu sel az k 30ms, coz je asi opravdu maximum....

Tak jsem ted zvedl sroubkem na reduktoru tlak (jednotka/cidlo hlasi porad stejny, tak jsem myslel ze to nic nedela, ale casy sly dolu na cca 18ms, chyba je pryc a pocitove to i jede lip, takze to asi neco udelalo):

Prilis velke vstrikovace bys nejspis poznal na volnobehu pokud by uz nestihaly tak kratke casy... kazdopadne otevreni vstriku na plyn by asi opravdu melo byt delsi nez na benzin nebo aspon stejne... me ted stag ukazuje taky neco podobneho jak tobe (koeficient casu vstriku mensi nez 1 - doporucuje se aby byl nekde kolem te 1), ale v praxi mam casy na lpg o neco delsi nez na benzin, volnobeh je ok a auto jede dobre, takze to neresim...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 16:14  Naposledy upravil optimas dne 27.8.2013 , 14:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

angel.CZ napsal:
ne ne, mění se jen filtr uvnitř, dneska vám to fotnu, sice jsem to ještě nedělal, ale nedávno jsem kupoval ty filtry přímo v HL. Jen tedka nevím kam která příjde, ale večer to tu dám, pokud nezapomenu Mrk

Jedná se o Magic III

Tak co, měnil jsi ty filtry?

PS: tak jsem byl v HL Propanu a ukázali mi jak na to. Celkem jednoduché až na ten větší filtr, ten se bude blběji rozdělávat

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 21:46   Citovat  

crxmann napsal:
Vážení mám zase problém.
Auto škube jako kdyby jelo na 3 válce, ale když přes diagnózu odpojím postupně plynové vstřiky tak nedojde ke změně. Navíc mi po výměně vnitřku vstřikovačů za nové. Shodné typově ukazuje diagnostika že jsou vstřiky příliš velké.
Navíc, při kontrole za jízdy jsem si všiml, že čas otevření vstřiku beznín je delší než plyn. nemělo by to být opačně? Mohl by to dělat tlak? Mám ho kolem 1,4 ale nevím co je normální a co ne. Teplota reduktoru a plynu ok. Několikrát mi to zničeho nic vyplo plyn, jako kdyby došel.

Mrkněte do grafu....poradí někdo zkušenější? Mohu, zkusit vrátit vnitřky vstřiků. Stále je mám. cože cože ?

Nevím jestli ti to pomůže, ale třeba Magic se ladí tak, aby čas B vstřikovačů při jízdě na B byl stejný jako jejich čas při jízdě na LPG (v tento moment jsou fyzicky zavřené, jen jde signál z ECU). V principu jde o to, aby jednotka nemusela provádět korekce, tzn. "nepozná", že jede na LPG. A čas LPG vstřiků by měl být cca stejný, podle toho, jestli jsou trysky malé, resp. velké je čas větší, resp. menší. A všechno závisí na jízdním režimu.

Pokud je čas vstřiku o hodně delší, tak dochází i k tomu, že se vstřikuje mimo "optimální" pozici sacích ventilů a čím vyšší otáčky, tím je efekt výraznější...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 10:46   Citovat  

Tak nevim. Mám další problém. Auto mi vypíná plyn na dálnici. A diagnostika mi ukázala porucha snímače tlaku. Nëtušíte kde ho najdu? A jestli se to dá nějak pořešit (vyčistit apod.?) Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 11:50   Citovat  

crxmann napsal:
Tak nevim. Mám další problém. Auto mi vypíná plyn na dálnici. A diagnostika mi ukázala porucha snímače tlaku. Nëtušíte kde ho najdu? A jestli se to dá nějak pořešit (vyčistit apod.?) Úsměv

Jestli se nepletu, tak je to taková černá kostka na hadici o reduktoru směrem ke vstřikovačům. Mělo by být v místě před rozdělením hadice k jednotlivým vstřikům...

Když se mrkneš na foto v mojem inzerátu na Aerodecka, ta to jde trochu vidět mezi reduktorem a filtrem plynné fáze. Vede k tomu tuším kablík a hadička s podtlakem ze sání.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 15:23   Citovat  

Tak jsem se včera vrhnul na ty filtry. Rozdělal jsem filtr kapalné fáze a byl v pohodě. Žádná špína, krásně žlutý po 9000 km. Pak jsem rozdělal plynnou fázi a tam už byl slušný bordýlek. Takový hnědý sajrajt, ale nebylo to zas tak hrozné. Nový filtr je takový světle žlutý a ten byl takový tmavě žlutý. Vyměnil jsem ho a zdá se, že auto jede líp, ale může to být jen subjektivní pocit. Řek bych, že měnit filtr po 20000 km je asi i tak moc pozdě a těch 10000 km je tak akorát.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 16:23   Citovat  

Asi to bude hodně o kvalitě/čistotě LPG. Já měnil až po 40tkm a filtry byly "skoro jako nové"...Jezdím jen k jedné malé noname pumpě a vyjíměčně tankuju jinde, když jsem daleko mimo obvyklou trasu do práce.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 12:37   Citovat  

crxmann napsal:
já měnil pouze vnitřky. Jsou to takový malý pístky. To tělo s dírkou je původní jen vypucované. I před tím mi diagnostika ukazovala těsně na hranici velikost vstřiků....pro lepší orientaci přihodím obrázek z diagnózy. Jinak tohle je ofline obrázek, při jízdě mám tu červenou kostičku ještě o jedno okýnko vlevo.

co mas za vstriky?ja mam valtek a tam se steluje zdvih toho pistku.casem se zmensil(auto cukalo,nemelo vykon),tak sem je musel seridit.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 12:46   Citovat  

David.306: jakym zpusobem se to serizuje, nevis o nejakem navodu, nebo muzes to trochu popsat? Diky Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 17:08   Citovat  

Dopis napsal:
Asi to bude hodně o kvalitě/čistotě LPG. Já měnil až po 40tkm a filtry byly "skoro jako nové"...Jezdím jen k jedné malé noname pumpě a vyjíměčně tankuju jinde, když jsem daleko mimo obvyklou trasu do práce.

Jasně kvalita/čistota jenže jak má člověk vědět kde je kvalita a čistota a kde je bordel. To by musel člověk testovat a vyměnit filtry a jezdit jen k jedné pumpě a pak je zase vyměnit a zjistit jak na tom ta pumpa je. jenže tohle je zdlouhodobého hlediska nereálné. Levněji výjde každých 5000km vyměnit filtr plynné fáze Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 21:30   Citovat  

David.306 napsal:
co mas za vstriky?ja mam valtek a tam se steluje zdvih toho pistku.casem se zmensil(auto cukalo,nemelo vykon),tak sem je musel seridit.

Můžeš se nějak rozepsat? Já to měl rozebraný a není to nic jinýho než kovový pístek s pružinkou a celé je to vložené v kovové trubičce s dírkou na straně a ovládané přes cívku jako elektromagnet.
to mi hlava nebere

leda ty délky těch pružinek... Cooo???

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 8:14   Citovat  

Ahoj,
nemáte nebo nevíte zda se při montáži LPG do Accorda 2009 2.4 sedan tedy nový model dá dát plnění LPG pod víčko nádrže? je to dobrý

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 8:58   Citovat  

Dutch napsal:
Ahoj,
nemáte nebo nevíte zda se při montáži LPG do Accorda 2009 2.4 sedan tedy nový model dá dát plnění LPG pod víčko nádrže? je to dobrý

Koukal sem na stranky Neptun Harfa, a u novejch Acco to pod vicko nedavaj, kdezto u starejch ano, z cehoz usuzuju ze je to asi problem.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 9:37   Citovat  

karnas napsal:
Koukal sem na stranky Neptun Harfa, a u novejch Acco to pod vicko nedavaj, kdezto u starejch ano, z cehoz usuzuju ze je to asi problem.
No kdysi jsem si nechával dělat moje acco 2.4 2OO3 v neptunu a řeli mi že neví že se podívají a udělali mi to. tak si myslím, že když tam mají foto jednoho accorda mohli být "liný" to udělat pod vičko Velmi šťastný. Koukal jsem na to a místo tam je HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 11:49   Citovat  

Dutch napsal:
No kdysi jsem si nechával dělat moje acco 2.4 2OO3 v neptunu a řeli mi že neví že se podívají a udělali mi to. tak si myslím, že když tam mají foto jednoho accorda mohli být "liný" to udělat pod vičko Velmi šťastný. Koukal jsem na to a místo tam je HaHaaa

sou akorát liný

mě tvrdily že nejde pod víčko nádrže u acco 7g tak mi ho udělali do nárazníku a kamarád co tam jel po 14dnech to má pod víčkem. Jen pro to, že na tom trval.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 18:05   Citovat  

crxmann napsal:
Můžeš se nějak rozepsat? Já to měl rozebraný a není to nic jinýho než kovový pístek s pružinkou a celé je to vložené v kovové trubičce s dírkou na straně a ovládané přes cívku jako elektromagnet.
to mi hlava nebere

leda ty délky těch pružinek... Cooo???

Nevím jak to má tvůj systém, ale u Magicu je to jak popisuješ, ale když ten vstřik rozděláváš a zhora musím vzít imbus a vytočit takové víčko abych se dostal na ten pístek. A ta dírka pro ten imbus je zalitá nějakou hmotou, kterou musím vyšprtat abych tam vrazil ten imbus. A dle mého když točíš tím víčkem asi i nastavuješ výšku jak vysoko se má ten pístek zvednout, ale možná se pletu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2013 , 18:16   Citovat  

optimas napsal:
Nevím jak to má tvůj systém, ale u Magicu je to jak popisuješ, ale když ten vstřik rozděláváš a zhora musím vzít imbus a vytočit takové víčko abych se dostal na ten pístek. A ta dírka pro ten imbus je zalitá nějakou hmotou, kterou musím vyšprtat abych tam vrazil ten imbus. A dle mého když točíš tím víčkem asi i nastavuješ výšku jak vysoko se má ten pístek zvednout, ale možná se pletu

No nevim. Vždyť díru v trubičce máš furt stejnou a čas taky. Takže ho můžeš pouze přiškrtit tím že jí ,,přizavřeš,,
Mám tam taky imbus zalitý silikonem.
Ale přece jediný co můžu měrně změnit je čas otevření vstřiku přes konstantně velkou díru. Takže by to teoreticky mělo být putna a důležitým faktorem bude čas otevření vstřiku.

Mi neříkej že si sednou a šroubujou a šroubujou. Ani si nedokážu představit jak změří že je to cajk.

martinbm je teď offline  martinbm
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 12:59   Citovat  

Mám Hondu civic , motor 1,3l D13B2 rv.1995. Na benzín jezdí bez problému, ale je problém s LPG, kdy mi nedrží otáčky, při vyřazení motor zdechne a spotřeba LPG je cca. 15 l. Nevíte někdo kde muže být problém? Plynař mi tvrdí, že to nejde seřídit a že to bude karbecem, ale na benZín není žádný problém. Děkuji.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 13:35   Citovat  

Odpověď tu najdeš. Celkem důležité je jaký systém máš. K dalšímu je potřeba si to tu pročíst a vyzkoušet co se komu radilo. Pak napsat poznatky a jestli je to vyřešeno, nebo problém přetrvává.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 16:25   Citovat  

crxmann napsal:
No nevim. Vždyť díru v trubičce máš furt stejnou a čas taky. Takže ho můžeš pouze přiškrtit tím že jí ,,přizavřeš,,
Mám tam taky imbus zalitý silikonem.
Ale přece jediný co můžu měrně změnit je čas otevření vstřiku přes konstantně velkou díru. Takže by to teoreticky mělo být putna a důležitým faktorem bude čas otevření vstřiku.

Mi neříkej že si sednou a šroubujou a šroubujou. Ani si nedokážu představit jak změří že je to cajk.

Naftové vstřiky taky musíš seřídit a je na to takový tlakovací přípravek. Taky nevím k čemu by to bylo a zvláště proč to zalívají silikonem. Kdyby to přece bylo k ničemu tak to nezalívají dotáhnou to nadoraz a hotovo. jenže to můžeš šroubovat jak hluboko chceš. Jestli to nebude na seřízení výšky zdvihu toho válečku co je uvnitř, ale to je jen věštění z koule. Myslím, že by nám to osvětlil více hopit.

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 17:24   Citovat  

optimas napsal:

Mám Magic vstřiky a tam lze spodní část s vývodem do sání bez obav rozebrat a vyčistit (což jsem párkrát absolvoval než jsem přišel na to kde nebrat plyn) a horní se rozebírat nesmí, jelikož je nastavená z výroby a nejspíš to ani jinde nastavit neumí.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 17:31   Citovat  

Kdyz uz se tu resi to cisteni vstriku, tak jsem nasel navod na valtecy v polstine... treba z toho nekdo vycte jak je to s tim serizenim to mi hlava nebere odkaz
Jestli jsem to pochopil, tak podle navodu ten sroub pred jeho povolenim dotahnou na doraz (a pocitaji kolikrat otocili klicem) a pri opetovnem slozeni zase dotahnou a pak zpatky povoli o dany pocet otacek... je to tak?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 20:41   Citovat  

optimas napsal:
Naftové vstřiky taky musíš seřídit a je na to takový tlakovací přípravek. Taky nevím k čemu by to bylo a zvláště proč to zalívají silikonem. Kdyby to přece bylo k ničemu tak to nezalívají dotáhnou to nadoraz a hotovo. jenže to můžeš šroubovat jak hluboko chceš. Jestli to nebude na seřízení výšky zdvihu toho válečku co je uvnitř, ale to je jen věštění z koule. Myslím, že by nám to osvětlil více hopit.

Dnes jsem to zkoumal. Určitě to bude nastavený z výroby, jako referenční body. Ale uvidíme jestli nám neřekne někdo moudřejší. Pokud ne, tak zavolám panu Dobročánymu Úsměv
Dnes jsem vyměnil ten hlavní elektroventil tak uvidím jestli to pomůže. Najížděl jsem graf a ten předal p.Dobročánymu k analýze. Tak uvidíme.
pifko

Co se týká toho senzoru tlaku. Od reduktoru ke vstřikům mám jen filtr. Až na konci vstřikovací lišty mám senzor který je napojen na MAP. Takže to asi bude ono. to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina