Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 5
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 18:52   Citovat  

Souhlas, taky mi to dneska tak přišlo , že je to s tím nejlepší... Spotřebu ještě nevím jesstli šla dolu, to vyhodnotím tak po tejdnu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 18:54   Citovat  

taky sem si tim prosel, ale ted sem stejne koupil penise, jen kuli zvuku VTEC

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 19:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ať budete zkoušet jakákoliv sportovní sání, tak nakonec zjistíte, že celkově nejlíp funguje origo airbox.
Zjistil to každý, kdo takto experimentoval.
I já Mrk

Petře78,
ono je sání a sání.

Pokud zakoupíš odbržděná a odzkoušená sání jako Injen, BMC, Fujita, takže tam určitě nárůst byl, viz: CTR u LK7R, CTR u Marfiho (laděné u Wheelmana na ECU), 665+1 u ATR ... atd. atd. ...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 19:08   Citovat  

M@jk: jo, tomu věřím. Ale v jakém spektru otáček ten nárůst byl? Hádám dobře, že pouze ve vysokých? A kolik to bylo? 5 koní? A i kdyby, stojí to za ty peníze? Využiju to v běžném provozu?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 19:23   Citovat  

Petr 78 napsal:
M@jk: jo, tomu věřím. Ale v jakém spektru otáček ten nárůst byl? Hádám dobře, že pouze ve vysokých? A kolik to bylo? 5 koní? A i kdyby, stojí to za ty peníze? Využiju to v běžném provozu?

Ehm,
oni to měli přesně na svůj účel: jezdi ve vysokých. Já to mám už leta, protože v době, kdy jsem auto kopil od "Kutáka" - myslím, že znáš příběh auta velice dobře, jsem namísto drahého komplet sání zakoupil toto a díky kombinaci hliníku a SIMOTy to funguje super.

Jak jsem psal, nejlepší teplota je s OEM sáním. U mne to byly jiné důvody a po testování a pravidelné údržbě - jak i Ty sám zdůrazňuješ myslím funguje až velice pěkně, jak dole, ve středních tak i vysokých točkách.

přátele

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 19:25   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ať budete zkoušet jakákoliv sportovní sání, tak nakonec zjistíte, že celkově nejlíp funguje origo airbox.
I já Mrk

amen brother Úsměv dokonce i panove od spoonu nechavaj seriovej box Úsměv proc asi ..

Spoon-EK-Civic-22.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Spoon-EK-Civic-22.jpg, 166.91 kB

Spoon-EK-Civic-23.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Spoon-EK-Civic-23.jpg, 136.84 kB

filipJDM je teď offline  filipJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:03   Citovat  

Petr 78 napsal:
I já Mrk

je to dobrý je to dobrý přesně tak
taky sem se vrátil k origo airboxu a sundal sem ty nesmysly co vedou z airboxu v nárazníku takový to ůčko takže mi airbox saje vzduch přímo z nárazníku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:18   Citovat  

filipJDM napsal:
je to dobrý je to dobrý přesně tak
taky sem se vrátil k origo airboxu a sundal sem ty nesmysly co vedou z airboxu v nárazníku takový to ůčko takže mi airbox saje vzduch přímo z nárazníku

No jo, ale ty "nesmysly" jsou rezonátor sání a to je právě ta nejdůležitější část na origo sání.
Zaznamenal jsi nějaké změny po odmontování toho rezonátoru? Měl by tam být kvli lepším reakcím plynu při nižších otáčkách. Nestává se teď, že když v nižších otáčkách prudce přidáš plyn, tak se motor na chvilku jakoby zadusí nebo zaváhá než začne reagovat na přidání plynu?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:20   Citovat  

M@jk napsal:
Ehm,
oni to měli přesně na svůj účel: jezdi ve vysokých. Já to mám už leta, protože v době, kdy jsem auto kopil od "Kutáka" - myslím, že znáš příběh auta velice dobře, jsem namísto drahého komplet sání zakoupil toto a díky kombinaci hliníku a SIMOTy to funguje super.

Jak jsem psal, nejlepší teplota je s OEM sáním. U mne to byly jiné důvody a po testování a pravidelné údržbě - jak i Ty sám zdůrazňuješ myslím funguje až velice pěkně, jak dole, ve středních tak i vysokých točkách.

přátele

No a to je právě ono. Sportovní sání má smysl u auta pro zábavu nebo na závody.
Doporučuju ti sehnat si origo sání a budeš mile překvapený jaké měl ten motor rezervy Mrk
A s origo sáním, to by byla teprve spotřebička benzínu Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
No jo, ale ty "nesmysly" jsou rezonátor sání a to je právě ta nejdůležitější část na origo sání.
Zaznamenal jsi nějaké změny po odmontování toho rezonátoru? Měl by tam být kvli lepším reakcím plynu při nižších otáčkách. Nestává se teď, že když v nižších otáčkách prudce přidáš plyn, tak se motor na chvilku jakoby zadusí nebo zaváhá než začne reagovat na přidání plynu?

ty ale asi myslíš ten rezonátor co je na tý gumový hadici mezi klapkou a airboxem ne??? já sem vyndal takový to ůčko co už je v nárazníku a ještě to je napojený na nákej uzavřenej box kterej vůbec nevim kčemu to je. ono jak je to napojený na to ůčko s tim boxem tak to pak saje vzduch z motorovýho prostoru ale když to vyndáš tak to saje studenej motor z nárazníku. a změny sem žádný nepocejtil při přidání plynu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:46   Citovat  

Petr 78 napsal:
Doporučuju ti sehnat si origo sání a budeš mile překvapený jaké měl ten motor rezervy Mrk

JJ taky mi příde že to míň žere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 20:48   Citovat  

Petr 78 napsal:

No o spotřebě bych polemizoval: NETAMI kit sání 61mm s filtrem SIMOTA, klapka 56mm, svody 50mm vnitřní průměr ven, C6G VTi KAT, zvětšené potrubí na 47mm vnitřní komplet nerez, nerez REMUS koncák 50mm vstup, svíčky NGK BRK... (co tam patří), blue kabely NGK, N95 CZ, D, SK a Rakouský a i s netěsnýmí hadičkami u aktivního uhlí, fouklým těsněním sání (falešný vzduch), nalámanými kabely u TPS, IAT, TW čidel spotřeby od 5,75l /100km a při kudle 7,5l ... více jsem prostě nějak nedostávám.

Mám obavu, že při OEM kitu sání by mi už motor benzín vyráběl.

Velmi šťastný pořádnej výtlem Je to tam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:00   Citovat  

filipJDM napsal:
ty ale asi myslíš ten rezonátor co je na tý gumový hadici mezi klapkou a airboxem ne??? já sem vyndal takový to ůčko co už je v nárazníku a ještě to je napojený na nákej uzavřenej box kterej vůbec nevim kčemu to je. ono jak je to napojený na to ůčko s tim boxem tak to pak saje vzduch z motorovýho prostoru ale když to vyndáš tak to saje studenej motor z nárazníku. a změny sem žádný nepocejtil při přidání plynu.

Oboje je rezonátor. I to na hadici i to v nárazníku.
Žádné změny nenastaly? Sakra, tak proč to tam dávají a proč ztrácí čas s vymýšlením? Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:03   Citovat  

M@jk napsal:
No o spotřebě bych polemizoval: NETAMI kit sání 61mm s filtrem SIMOTA, klapka 56mm, svody 50mm vnitřní průměr ven, C6G VTi KAT, zvětšené potrubí na 47mm vnitřní komplet nerez, nerez REMUS koncák 50mm vstup, svíčky NGK BRK... (co tam patří), blue kabely NGK, N95 CZ, D, SK a Rakouský a i s netěsnýmí hadičkami u aktivního uhlí, fouklým těsněním sání (falešný vzduch), nalámanými kabely u TPS, IAT, TW čidel spotřeby od 5,75l /100km a při kudle 7,5l ... více jsem prostě nějak nedostávám.

Mám obavu, že při OEM kitu sání by mi už motor benzín vyráběl.

Velmi šťastný pořádnej výtlem Je to tam.

No teda. Takovejch závad tam. Že se nestydíš... Velmi šťastný
A ty bys nechtěl ještě nižší spotřebu? Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Oboje je rezonátor. I to na hadici i to v nárazníku.
Žádné změny nenastaly? Sakra, tak proč to tam dávají a proč ztrácí čas s vymýšlením? Velmi šťastný

to nevim možná kvůli hluku?? na bejvalý hodně sem to měl taky vyndaný a zvenku to mělo trošku zvuk jak kdyby tam byl sportovní filtr Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
No teda. Takovejch závad tam. Že se nestydíš... Velmi šťastný
A ty bys nechtěl ještě nižší spotřebu? Úsměv

Jo dvacet let to bylo schovaný pod sáním, co chceš ... Je to tam. přátele

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:51   Citovat  

Doporučuju přečíst všech sedm částí o sacím potrubí: tudy odkaz
Od toho tu ty články přece máme a spousta lidí se s nima dřela Mrk

Dále velice doporučuju přečíst si a poslouchat rady od Infiho ohledně sacího potrubí v tomto topicu Chápeš!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rosa je teď offline  Rosa
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2016 , 23:42   Citovat  

Sorry, že obnovuju staré téma, každopádně měl bych dotaz. Momentálně mám v airboxu vložku KN, je tam již co auto vlastním, pravidelně před sezonou ji čistím KN sadou. No a když jsem si dnes před impregnací prohledl filtr proti světlu, přišlo mi, že už v něm jsou mikroskopické dírky.(ikdyž bych řekl, že né větší než vloni) Velmi šťastný
Ale zvažuji výměnu, proto sháním nějaký tip, zda zůstat u KN, nebo máte lepší zkušenost s nějakou jinou značkou?
Narazil jsem zrovna na vložky HKS a APEXi.. vím výkon tím nenaženu, jde mi spíš o to aby to nepropouštělo kdejaký sajrajt Velmi šťastný Vím, že papírový filtr je zřejmě nejůčinější, ale nějak mě neláká Velmi šťastný No a taky by mě zajímala otázka čištění těch jiných vložek, zda jsou na to taky nějaké čistící sady, případně jestli jde použít ta od KN?
Dále otázka možná trochu mimo, občas mi přijde, že při sundaní nohy z plynu se auto jakokdyby lehce zatřese může to být způsobeno tou vložkou KN? Jízdu s origo filtrem jsem nezažil, takže nemohu srovnat...
A ještě poslední, možná tuzingová otázka, co takhle tu trubku co vede vzduch k airboxu, alespoň z jedné strany přetáhnout silonkou? Nezkoušel to někdo? Samozřejmě s tím že by se čas od času zkontrolovala a očistila od nečistot. Jen by mě zajímalo jestli to nějak nezhorší přísun vzduchu k airboxu.

Díky za případné odpovědi Mrk Honda

EDIT:
Máte zkušenost s vložkami značky Pipercross?? Při brouzdání internetem jsem na ně narazil, je k nim i čistící sada a vždy skočím na ty sladké teleshopingové kecy typu zvýšení, snížení, nárůst a úspora Velmi šťastný Velmi šťastný viz. odkaz

EDIT2:
A jáky názor máte na toto koleno k origo airboxu? Má to nějaký účinek, nebo jen "vyhozené" peníze? Viděl jsem to o pár příspěků výše u spoon setupu. odkaz

Díky Mrk H+

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 8:57   Citovat  

v karbonu je levnější a vypadá líp
tudy odkaz

nicméně realita je taková, že ať máš sání jakýkoliv, má to plus mínus stejnej výkon. motor si prostě ten vzduch nasaje vždycky. i když to má malej průměr a já nevim co za strašný nevýhody či naopak výhody. výkon to nezlepší, maximálně to lehce pozmění křivku. výkon sání u hond dělá klapka, manifold a kanály k ventilům. v týhle části sání je co dělat pro zvýšení výkonu. co je před klapkou už je prakticky jedno.

tady máš bořiče mýtů:
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

pokud chceš něco udělat pro nižší teplotu nasávanýho vzduchu, kup raději místo nějakýho kolene z kevlaru termotěsnění mezi hlavu a manifold
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
atd atd

0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 11:28   Citovat  

83427:

Díky díky. No jde mi jen o tu vložku která je nejkvalitnější. O nějaké CAI a zachodové kolena, mi ani tak nejde.. na to kevlarové jsem se ptal jen proto že je zakomponované k origo airboxu, ale to je jedno stejně bych za to ty penize nedal Velmi šťastný
Každopádně díky za to termotěsnění Mrk neni potřeba tam davat nejakou pastu nebo podobně že, stačí jen vyměnit kus za kus?

Tak teď už zbyvají jen otázky, silonka přes trubku a zkušenost se značkou Pipercross Velmi šťastný

Díky Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 17:33   Citovat  

Pipercross myslíš ten houbovy? Jsem na netu narazil jednou na fotku ze se rozpadava... Já bych ho nechtěl
tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:12   Citovat  

Tak jsem taky narazil na tohle video ... takže zustava otazka, zustat u vložky KN, případně zainvestovat do jiných značek? a jak je to s jejich cistenim? slo by na ně použít tu sadu od KN? vesměs jsou stejně jen napuštěné nějakým olejem aby zachytával prach ni?
Díky Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:22   Citovat  

tak K&N je dobrá značka tak nevidim úplně důvod měnit za něco jinýho, tu čistící sadu zamozřejmě můžeš použít na jekejkoli jinej bavlněnej filtr. jak píšeš, je to jen čistící roztok a olej kvůli zachytávání bordelu. Kdyby nebyl ten filtr mastnej tak by tak efektivně nefiltroval. já mam v autě k&n vložku hodně let a spokojenost. od filtru dál je sání čistý jak nový

0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:46   Citovat  

taky jsem prave spokojen vše čisté jak by mělo být, jen ty dirky me zarazily, jasné že nějaké tam musí být aby ten vzduch prošel... jen když už vyměňovat tak jestli není ještě něco lepšího..
no a ještě dotaz k tomu čištění jestli to dělám správně, ten olej nanášet na obě strany vložky nebo jen na tu kterou do ní přichází vzduch? Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:48   Citovat  

na obě. čim víc oleje, tim víc adidas

0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:53   Citovat  

Tak to jsem hotový adidas boy Velmi šťastný díky moc Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 21:38   Citovat  

Me je jedno jestli mám v autě K&N, Green, simota, JR, Fujita nebo něco podobného, je to všechno na jedno brdo. A peru je v kyblu s horkou vodou a pracím práškem. Normálně to v tom nechám odmocit, vyčvachtám, popř trošku posmidlam jemným kartáčkem. Vytrepu a dám na topení. A pak stačí jakýkoliv mastný olejicek který nevysycha. Důležité ať není hustý. Nejideálnější se mi jeví multisprej od wurthu. Používám ho úplně na vsechno.

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 17:40   Citovat  

tak zatím mi ještě tak na sezónu dvě ta KN sada stačí Úsměv každopádně díky za tip na levnou údržbu Velmi šťastný
tak termo těsnění objednáno Úsměv zbývá teda jediná otazka, co ta silonka? Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 18:49   Citovat  

nechápu co chceš pořád vyrábět v motoráku se silonkou. silonky jsou celkem dobrej fetiš na nohách nějaký pěkný šťabajzny ale na rouru na sání? čemu tim prospěješ? pusť to z hlavy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina