Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 22
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:01   Citovat  

Nipper napsal:
Řekl bych, že prasklo těsnění pod hlavou a natekla chladící kapalina do oleje. Pak to může udělat právě takové bláto.
pak to bláto ale vypadá takhle
tamto je právě zanedbaná údržba, přejetý olej

30122010275 2.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30122010275 2.JPG, 199.03 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 23:56   Citovat  

Petr 78 napsal:
No já nevím, já si myslím, že u kvalitní destičky se nesmí odlepit obložení od kovového základu.
Zastávám názor, že kvalitní destičky musí dělat jenom dvě věci: brzdit a ubývat.
Pokud dělají cokoliv jiného (pískají, příliš práší, drolí se a odlupuje obložení,...) tak to nejsou kvalitní destičky.
Je to jen můj názor a ještě do nedávna protěžované EBC bych si nekoupil.
Bohužel angličani nemají moc smysl pro kvalitu.
Je to vidět i na Hondách montovaných ve Swindonu.

Přijde tě například Cr-v 2 málo kvalitní? Z mého pohledu to může být vzor kvalitního auta je to dobrý Co se týče EBC tak opravdu práší a pískají , ale stále brzdí i při teplotě kdy už originální destičky jen hoří.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 0:22   Citovat  

A tomuhle říkám sjetá pneumatika. pořádnej výtlem

Fotografie0247.jpg

Fotografie0247.jpg, 1.29 MB

Fotografie0248.jpg

Fotografie0248.jpg, 1.68 MB
   Návrat  
Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 20:29   Citovat  

Civic 1.8i 2008 sedan najeto 250 000km (původní spojka)
vyletěla vnitřní pružina z přítlačáku = strašný rachot a nemožnost zařadit
Honda

11122012283.jpg

11122012283.jpg, 137.32 kB

11122012282.jpg

11122012282.jpg, 151.7 kB
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 20:36   Citovat  

Johny napsal:
Ty desky mi něco připoměly... Prej že už to moc nebrzdilo. Velmi šťastný

proč by nebrzdilo? drážkované kotouče jsou přece "performenc" Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 21:13   Citovat  

pravidelny servis Velmi šťastný

2013-01-11-1094.jpg

2013-01-11-1094.jpg, 2.03 MB
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 21:59   Citovat  

Idaho napsal:
proč by nebrzdilo? drážkované kotouče jsou přece "performenc" Velmi šťastný Velmi šťastný

Těžko říct, třeba k nim neměl High Performance vysoký pístky Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 22:20   Citovat  

Honda.men napsal:
Civic 1.8i 2008 sedan najeto 250 000km (původní spojka)
vyletěla vnitřní pružina z přítlačáku = strašný rachot a nemožnost zařadit
Honda

Exedy dělá prvovýrobu?
Snažil jsem se zjistit značku, která dělá prvovýrobu a našel jsem jenom Valeo, tak nevím.
Po 250 000 km vypadá obložení hodně pěkně je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 22:38   Citovat  

Petr 78 napsal:
Exedy dělá prvovýrobu?
Snažil jsem se zjistit značku, která dělá prvovýrobu a našel jsem jenom Valeo, tak nevím.

Ano je to prvovýroba Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 22:45   Citovat  

Honda.men napsal:
Ano je to prvovýroba Úsměv

Sakra, tak to utrpělo moje mínění o kvalitě EXEDY a trošku nejistota, jestli ji mám taky v mém autě ikdyž je to r.v. 2006. HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 23:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Sakra, tak to utrpělo moje mínění o kvalitě EXEDY a trošku nejistota, jestli ji mám taky v mém autě ikdyž je to r.v. 2006. HaHaaa

Tohle auto je služebníček a myslím, že tam někdo o něco víc podřadil než měl, tudíž to vyletělo....Ale lidi se nepřiznají...
Nicméně EXEDY je špička, to se neboj.... Měl jsem ji v CRX, dostávala kapky a vydržela dodnes! Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 23:10   Citovat  

Honda CR-V 2.2CTdi tak trochu bez destiček a brzdil už jen pístek.... A pán si stěžuje, že mu zepředu něco píská...

19092011003.jpg

19092011003.jpg, 160.06 kB

19092011001.jpg

19092011001.jpg, 151.65 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 23:16   Citovat  

Škoda Octavia 1.9Tdi 77kw 2005 - 200 000km......Turbo se rozletělo vzhůru k intercooleru a do katu...
Foto nového a zmiňovaného....

02062012147.jpg

02062012147.jpg, 141.92 kB

02062012148.jpg

02062012148.jpg, 160.87 kB
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2013 , 23:40   Citovat  

Honda.men napsal:
Tohle auto je služebníček a myslím, že tam někdo o něco víc podřadil než měl, tudíž to vyletělo....Ale lidi se nepřiznají...
Nicméně EXEDY je špička, to se neboj.... Měl jsem ji v CRX, dostávala kapky a vydržela dodnes! Úsměv

taky sem jí měl v crx je to dobrý
byla sjetá o něco více než výše znázorněná, ale po necelých 50 tis.km HaHaaa
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2013 , 11:30   Citovat  

Ať žije silikon

20130304_082324.jpg

20130304_082324.jpg, 3.2 MB
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.3.2013 , 11:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
Exedy dělá prvovýrobu?

Valeo delá prvovýrobu ale ne pro H - aspon tedy ne do 2010...
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 10:00   Citovat  

Hele, me to jede divne a z vyfuku vyfrcava vodu ...

No , po rezabrani jsem to pochopil ... voda ve "vyfuku"

tudy odkaz
tudy odkaz

By me zajmalo, jestli existuji teplomilne rybicky odolne vuci chemikaliim, byla by to raritka.
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 22:37   Citovat  

asi byly vymackane gumove ulozeni stabiku a tak to nekdo vyladil hrebiky pořádnej výtlem

DSC01496.JPG

DSC01496.JPG, 154.64 kB

DSC01497.JPG

DSC01497.JPG, 146.97 kB
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 22:41   Citovat  

to nikdo neprekona
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 13:58   Citovat  

tákže:
panáček si to takhle pádí se svou P 206kou a někde po ceste nabere muldu snehu. Ta ucpe ventilátor na chladiči a motor se začne "lehce" přehřívat. Jenže frajer si myslí že kontrolky a ukazatele jsou pro srandu králíkům, takže si to valí po dálnici směr ostrava jako by se nechumelilo. Když už ručička teploměru, 8x omotaná kolem své osy klepe na plexi kryt budíků, týpek se rozhodne že zastaví na benzínce a do expansky doleje studenou vodu z kohoutku. Že mu voda vytraskla ven a ještě někde z pod motoru vytekla zase na zem ani nebudu psát, to se dá totiž očekávat Velmi šťastný
Z lehkého přehřívání se totiž stalo přehřívání značné, pak velmi značné a pak už se peklo všechno co se dalo. Prasklo těsnění pod hlavou, hlava se zkroutila, olej se přepaloval tak moc že nakonec v motoru nezůstal vůbec žádný. Úplně suchá měrka. No nic, ale dojet se musí ne? Tak startujem a fičíme asi ještě 30km z ostravskéo dálnice do suché do servisu Velmi šťastný
Cestou už bylo motoru takové teploučko, že si začal otevírat i plastový kryt rozvodů pořádnej výtlem Po demontáži motoru jsme zjistili že se začalo odtavovat dokonce i sací potrubí pořádnej výtlem
No tohle je úplný konec, ten smrad byl neskutečnej.
Frajer k nám nakonec vážně dojel, ale po vypnutí motoru už se ho nepovedlo nikdy nastartovat HaHaaa

020420131185.jpg

020420131185.jpg, 283 kB
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 14:13   Citovat  

Tak to koukám!
A pak někomu puč auto Ble
Teda já teď zrovna měl půjčený CR-Z od tchýně HaHaaa ale vracim v pořádku, teď ještě jak mi ona vrátí civica pořádnej výtlem
JInak na sníh v masce/chladiči/sahaře jsem už taky viděl zařvat auto, na to bacha
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 17:40   Citovat  

FastCivic napsal:
tákže:
panáček si to takhle pádí se svou P 206kou a někde po ceste nabere muldu snehu. Ta ucpe ventilátor na chladiči a motor se začne "lehce" přehřívat. Jenže frajer si myslí že kontrolky a ukazatele jsou pro srandu králíkům, takže si to valí po dálnici směr ostrava jako by se nechumelilo. Když už ručička teploměru, 8x omotaná kolem své osy klepe na plexi kryt budíků, týpek se rozhodne že zastaví na benzínce a do expansky doleje studenou vodu z kohoutku. Že mu voda vytraskla ven a ještě někde z pod motoru vytekla zase na zem ani nebudu psát, to se dá totiž očekávat Velmi šťastný
Z lehkého přehřívání se totiž stalo přehřívání značné, pak velmi značné a pak už se peklo všechno co se dalo. Prasklo těsnění pod hlavou, hlava se zkroutila, olej se přepaloval tak moc že nakonec v motoru nezůstal vůbec žádný. Úplně suchá měrka. No nic, ale dojet se musí ne? Tak startujem a fičíme asi ještě 30km z ostravskéo dálnice do suché do servisu Velmi šťastný
Cestou už bylo motoru takové teploučko, že si začal otevírat i plastový kryt rozvodů pořádnej výtlem Po demontáži motoru jsme zjistili že se začalo odtavovat dokonce i sací potrubí pořádnej výtlem
No tohle je úplný konec, ten smrad byl neskutečnej.
Frajer k nám nakonec vážně dojel, ale po vypnutí motoru už se ho nepovedlo nikdy nastartovat HaHaaa

Na Pezota slusny vykon, kdyz stale jede i kdyz se uz tavi kryt rozvodu Úsměv
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 4:21   Citovat  

K té spíš neúdržbě, včera se nám ve Vestci poštěstilo s M@jkem zahlídnout Opel Vectra GT, které vyjíždělo po mytí z boxu vystřelujíce z výfuku oranžově rozžhavené brikety (a pochopitelně strašně smrdělo)..

já "hele M@jku, co to tady tak smrdí, to je ta oktávka?"
M@jk "ten dým ignoruj"

ale mi to nedalo a pozoroval jsem řidiče toho Opla, jak chcípnul, znovu startuje, z výfuku šílený rány, smradu jako z Cařihradu, čoud už všude, tak jsme se o to auto začali zajímat trochu víc. Z auta vystoupil řidič (se značným nezájmem o to, co se vlastně děje - hlavně že auto nejede), jeho cca čtyřleté dítě sedělo v autě dál, a my mezitím identifikovali, že se mu vznítil katalyzátor a hoří (plamenem!), což nechalo pana řidiče absolutně chladným.. Tak to valím bulvy

.. scénka s hasičákem (starým a malinkým M@jkovým - leč posloužil), dalším hasičákem (prázdným Vesteckým), inu donesl jsem třetí, co je u automatu na žetony, tím M@jk duchapřítomně ležící vedle auta na zemi téměř uhasil hořící kat, ..

.. a pán po několika dalších minutách (a našem naléhání, ať s tím nejezdí a zavolá si odtahovku) prohlásil "když nastartuju na čtyři válce, tak s tím normálně odjedu", auto nastartoval, nebohý Opel zaprděl z výfuku, zasmrděl široké okolí a i s jeho malou dcerkou se řidič vydal vstříc domovu..

no pochopili byste tohlecto? nesouhlas

edit: Opela bych si sice asi nekoupil, ale toho auta mi bylo fakt líto - přece každý auto má duši, ještě ke všemu když to bylo GT - a ten laxní řidič řekl jen "tak půjde do šrotu no" to mi hlava nebere
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 10:41   Citovat  

dj-bobr napsal:
K té spíš neúdržbě, včera se nám ve Vestci poštěstilo s M@jkem zahlídnout Opel Vectra GT, které vyjíždělo po mytí z boxu vystřelujíce z výfuku oranžově rozžhavené brikety (a pochopitelně strašně smrdělo)..

já "hele M@jku, co to tady tak smrdí, to je ta oktávka?"
M@jk "ten dým ignoruj"

ale mi to nedalo a pozoroval jsem řidiče toho Opla, jak chcípnul, znovu startuje, z výfuku šílený rány, smradu jako z Cařihradu, čoud už všude, tak jsme se o to auto začali zajímat trochu víc. Z auta vystoupil řidič (se značným nezájmem o to, co se vlastně děje - hlavně že auto nejede), jeho cca čtyřleté dítě sedělo v autě dál, a my mezitím identifikovali, že se mu vznítil katalyzátor a hoří (plamenem!), což nechalo pana řidiče absolutně chladným.. Tak to valím bulvy

.. scénka s hasičákem (starým a malinkým M@jkovým - leč posloužil), dalším hasičákem (prázdným Vesteckým), inu donesl jsem třetí, co je u automatu na žetony, tím M@jk duchapřítomně ležící vedle auta na zemi téměř uhasil hořící kat, ..

.. a pán po několika dalších minutách (a našem naléhání, ať s tím nejezdí a zavolá si odtahovku) prohlásil "když nastartuju na čtyři válce, tak s tím normálně odjedu", auto nastartoval, nebohý Opel zaprděl z výfuku, zasmrděl široké okolí a i s jeho malou dcerkou se řidič vydal vstříc domovu..

no pochopili byste tohlecto? nesouhlas

edit: Opela bych si sice asi nekoupil, ale toho auta mi bylo fakt líto - přece každý auto má duši, ještě ke všemu když to bylo GT - a ten laxní řidič řekl jen "tak půjde do šrotu no" to mi hlava nebere

Díky za pomoc.

Zrovinka OPLY staré 70-80té roky bych si koupil. Zvláště GT či GSička. Ale pán myl motor, tudíž se mu dostala dostala do zapalování voda. To se stát může, ale já nemyl motor poprvé, takže vím jak na to ... tenhle pán zřejmě neměl vůbec potuchy.

Osobně nejsem žádnej borec či morální člověk (byť moralista občas jsem a moralizuju, i když záhy přiznávám své chyby a prohřešky),
ale konsternovala mne jeho chladnost, laksnost a naprostá pohoda.

Dj-ji, napadlo mne, možná si vypiol skleničku a nechtěl problémy. (což by bylo ještě horší.

(edited by MOD - hodím kopii i do tématu Sraz pokec pucování)

je to dobrý přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 14:23   Citovat  

M@jk a dj-bobr:
dobře vy je to dobrý
jste hrdinové a řidič Opla trubec Smutný
   Návrat  
jakill je teď offline  jakill
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 20:24   Citovat  

Tohle je opravdu moc pěkné téma...
S obrácenými destičkami (obložení na pístek, kov na kotouč) už mám také své zkušenosti. (Idaho nám pak kotouče ze DelSolky nechával orovnat). Stejnětak už jsem viděl kotouč sjetý pístkem (bez destičky) pomalu až na větrací žebrování (Kdyby byl zájem, udělám fotku v namontovaném stavu Mrk )

Nicméně abych jen nekecal, tak přidám také pár snímků z naší Škody 125M (fotil majkl_l tak snad to sem už někdy nedával nebo mě nebude žalovat za krádež duševního vlastnictví Mrk )...
Po uvaření a nalití studené vody do rozpáleného motoru, se ztrácela chladící kapalina a "přibýval olej". Tak jsme si řekli že motor otevřeme:

Bohůžel nemám foto, jak byl čtvrtý válec zanesený něčím jako pískem-nebyl tedy z velké části chlazen.

Motor byl spíše na GO nebo rovnou na HO--- (měl i jednu rozpraskanou ojniční pánev), ale řekli jsme si že to s ním ještě "zkusíme"... Tak jsem ho jen "vyčistil" a složil s novými kroužky pod válci a novým těsněním pod hlavou... Motor chvíli běhal ale pak se nějak "přidíral" po zahřátí (po zchladnutí zas šlapal) a tak šel do kiss me
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 21:10   Citovat  

jakill napsal:
Tohle je opravdu moc pěkné téma...
S obrácenými destičkami (obložení na pístek, kov na kotouč) už mám také své zkušenosti. (Idaho nám pak kotouče ze DelSolky nechával orovnat). Stejnětak už jsem viděl kotouč sjetý pístkem (bez destičky) pomalu až na větrací žebrování (Kdyby byl zájem, udělám fotku v namontovaném stavu Mrk )

Nicméně abych jen nekecal, tak přidám také pár snímků z naší Škody 125M (fotil majkl_l tak snad to sem už někdy nedával nebo mě nebude žalovat za krádež duševního vlastnictví Mrk )...
Po uvaření a nalití studené vody do rozpáleného motoru, se ztrácela chladící kapalina a "přibýval olej". Tak jsme si řekli že motor otevřeme:

Bohůžel nemám foto, jak byl čtvrtý válec zanesený něčím jako pískem-nebyl tedy z velké části chlazen.

Motor byl spíše na GO nebo rovnou na HO--- (měl i jednu rozpraskanou ojniční pánev), ale řekli jsme si že to s ním ještě "zkusíme"... Tak jsem ho jen "vyčistil" a složil s novými kroužky pod válci a novým těsněním pod hlavou... Motor chvíli běhal ale pak se nějak "přidíral" po zahřátí (po zchladnutí zas šlapal) a tak šel do kiss me

Ola,
kdože nalil vodu do rozpáleného chladiče?... Se stydím Ble
   Návrat  
jakill je teď offline  jakill
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 21:15   Citovat  

M@jk napsal:
Ola,
kdože nalil vodu do rozpáleného chladiče?... Se stydím Ble

Neurčitá osoba Mrk Ale já to nebyl Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 21:17   Citovat  

jakill napsal:
Neurčitá osoba Mrk Ale já to nebyl Velmi šťastný

No jestli to byla Vaše škodovka, tak je to jednoduchý: Maminka, Tatínek, Ty či Bratr ...

... tipuji: Brácha??? pořádnej výtlem
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2013 , 11:32   Citovat  

Kolega tu korozi pořešil opravdu svérázně. Konec "lepenkových" kompromisů pořádnej výtlem

DSC00453.jpg

DSC00453.jpg, 657.19 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Další 
Zaslat odpověď