Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 25 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 19:36   Citovat  

123ano456 napsal:
motor vyzera byt cisty,ale pre istotu dam aj preplach.takze mam sa drazt tohto postupu:
- doliat do aktualneho oleja(mineral 15w-40) cistic motorov a nehat bezat motor
- vypustit
- naliat nejaky lacnejsi olej(uz polosynteticky 10w-40) a pojazdit nieco
- vypustit + vymenit filter
- naliat novy polosynteticky 10w-40

Ano, v podstatě správný postup. Jenom bych ještě vyměnil olejový filtr po vypuštění minerálního oleje s proplachem.
Klidně bych použil nějaký laciný filtr, když tam bude jenom na chvilku.
Ikdyž i takový MANN není drahý.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakill je teď offline  jakill
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 10:38  Naposledy upravil jakill dne 23.9.2012 , 10:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Jenom bych ještě vyměnil olejový filtr po vypuštění minerálního oleje s proplachem.
Klidně bych použil nějaký laciný filtr, když tam bude jenom na chvilku.

JJ, souhlas! Pokud jsou tam skutečně úsady a ty se proplachem uvolní, filtr se zacpe a olej poputuje i se zbytkem nečistot obtokem (nefiltrovaný). To by nebyl problém kdybys tam nalil jen nějaký ten proplachový olej a s autem nejezdil, jen nechal motor volně protáčet. Ale pokud s tím chceš ještě něco ujet, tak bych filtr rozhodně taky vyměnil. V Auto Kelly koupíš levný filtr pod 100Kč.

Jinak jestli je motor přivyklej na tenhle olej, se kterým běhá bezproblémově, neubývá, nepozoruješ úsady ani nemáš jinej důvod proč ho měnit... tak ho měnit asi nemá smysl - naopak by se po proplachu mohly objevit nějaké problémy... ale pokud opravdu chceš upustit od minerálního oleje, tak ten proplach určitě raději udělej

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 10:43   Citovat  

jakill napsal:
No jestli je motor přivyklej na tenhle olej, se kterým běhá bezproblémově, neubývá, nepozoruješ úsady ani nemáš jinej důvod proč ho měnit... tak ho měnit asi nemá smysl
je to dobrý

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 11:34   Citovat  

Tak co jsem si to tu tak procital tak hodne lidi pouziva Motul...Ale kdyz mrknu na hlasovani tak vede Castrol..
Ja teda taky do D16Z6 leju Castrol Magnatec 10W40 a musim se priznat ze me to nejak tahne k tomu Motulu, jestli tak dobre čistí.. to mi hlava nebere

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 11:40   Citovat  

Robbie napsal:
musim se priznat ze me to nejak tahne k tomu Motulu

OK neprohloupis..ja ted vyzkousim ELF a kdyz se budu nekam vracet tak asi jedine k motulu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 13:42   Citovat  

Robbie napsal:
Tak co jsem si to tu tak procital tak hodne lidi pouziva Motul...Ale kdyz mrknu na hlasovani tak vede Castrol..
Ja teda taky do D16Z6 leju Castrol Magnatec 10W40 a musim se priznat ze me to nejak tahne k tomu Motulu, jestli tak dobre čistí.. to mi hlava nebere

Oni velmi dobře čistí i oleje od jiných velkých značek a přitom stojí podstatně méně než Motul.
Motul dělá kvalitní oleje, ale ta cena je přehnaná. Tak to valím bulvy

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 14:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Oni velmi dobře čistí i oleje od jiných velkých značek a přitom stojí podstatně méně než Motul.

170kc/litr u 10-40 mi neprijde nejak silena palka kdyz menis 1x za 10k Mrk pokud to samozrejme nelejes do motoru ktery zere 1/2litr na 1k

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 14:58   Citovat  

Petr 78 napsal:

například?

0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 15:29   Citovat  

Robbie napsal:
Ja teda taky do D16Z6 leju Castrol Magnatec 10W40

Castrol Magnatec je právě prej nechvalě známej tím, že se při vyšších teplotách zapéká. Souvisí to s tou složkou Magnatecu, která má snižovat suché tření při startech. My ale stejně nemáme diesely, aby nás musely suché starty příliš trápit... Takže pro ten Castrol nevidím důvod

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 18:45   Citovat  

je tu nějaký dealer castrolu edge sport 10w60? už potřebuji další olejíček.. případně SZ

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 18:56   Citovat  

Robbie napsal:
například?

Například Mobil 1 nebo Shell Helix Ultra. Oba se dají sehnat levněji než třeba Mogul ve stejné specifikaci.

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 18:58   Citovat  

Robbie napsal:
například?

ono to není jen o čistení ale i o teplotní stálosti a je třeba krásne vidím rozdíl mezi 10W40 motul a 10w40 texaco od AK a 10W40 valvoline na NA supre po 6tis km kde je krásne videt pokles tlaku za tepla stále vyšší s najetými km.. u Motulu se pokles výrazne projeví po cca 7,5-8tis km u texaca je to kolelem 6,5tis a u valvoline dokonce už kolem 4tis km...
A to si mylsím že je mnohem závažnější problém než čištění mootru ( za předpokladu že je používám klavlitní olej je motor tak jako tak čistý ).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:01  Naposledy upravil Petr 78 dne 23.9.2012 , 19:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jakill napsal:
Castrol Magnatec je právě prej nechvalě známej tím, že se při vyšších teplotách zapéká. Souvisí to s tou složkou Magnatecu, která má snižovat suché tření při startech. My ale stejně nemáme diesely, aby nás musely suché starty příliš trápit... Takže pro ten Castrol nevidím důvod

Jj, na tom něco bude.
Motor pak může vypadat třeba takhle:

Edit: jenom doplním, že toto není (naštěstí) můj motor. Já mám uvnitř všechno krásně šedé/čisté.

1_8i-VTEC.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1_8i-VTEC.jpg, 988.67 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:04   Citovat  

Idaho napsal:
ono to není jen o čistení ale i o teplotní stálosti a je třeba krásne vidím rozdíl mezi 10W40 motul a 10w40 texaco od AK a 10W40 valvoline na NA supre po 6tis km kde je krásne videt pokles tlaku za tepla stále vyšší s najetými km.. u Motulu se pokles výrazne projeví po cca 7,5-8tis km u texaca je to kolelem 6,5tis a u valvoline dokonce už kolem 4tis km...
A to si mylsím že je mnohem závažnější problém než čištění mootru ( za předpokladu že je používám klavlitní olej je motor tak jako tak čistý ).

Velmi zajímavá zkušenost. OK
To už se dá považovat za měřitelné údaje o kvalitě v "běžných" podmínkách.
Zde se taky potvrdilo, že Texaco je hodně kvalitní olej. Sám s ním mám velmi dobré zkušenosti.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:08   Citovat  

Chlapi, je blbost u motoru D15B2 s najetýma 287 tisícema při plánované výměně dát olej 15W40? Slibuju si od toho snížení spotřeby oleje a menší prolínání všude možně (ano, vím, přetěsnit, chápu.. bude. teď mi jde hlavně o ten olej, to už hoří..)

edit: bez proplachu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:12   Citovat  

Není to až taková blbost, ale nebude to dobrý na zimu v mrazech pod -10°C. Olej bude příliš "tuhý" a bude špatně mazat než se ohřeje.
A výrazné snížení prosakování oleje bych od toho taky neočekával. Za provozní teploty ten olej bude stějně "řídkej" jako třeba 0W-40.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:32   Citovat  

dj-bobr napsal:
Chlapi, je blbost u motoru D15B2 s najetýma 287 tisícema při plánované výměně dát olej 15W40? Slibuju si od toho snížení spotřeby oleje a menší prolínání všude možně (ano, vím, přetěsnit, chápu.. bude. teď mi jde hlavně o ten olej, to už hoří..)

edit: bez proplachu

Jenže tenhle olej bude "hustější" jen za studena. Po pár minutách se zahřeje a bude na tom stejně jako 10W-40,5W-40, navíc v zimě bude ze začátku hůř mazat...
Aby méně prolínal při jízdě,dej tam 10W-50, 10W-60. Tak si to myslím já...

Jinak já dolévám litr/1000km,jsi na tom hůř?

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 20:12   Citovat  

Hůř na tom nejsem, ale i tak je to "nekomfortní". Litr na 1000km je brutál (vím, že Honda "povoluje" takovouhle hodnotu, ale osobně mi to přijde jako sichr, když někdo jezdí permanentně ve VTECu a sežere mu to mrtě oleje, tak aby to nereklamoval..), já dolívám litr na 2000km při normální jízdě (ne žádná pila - klid do 3000ot., dvakrát třikrát týdně trošku ostřejc pár vteřin, dálnice do 160km/h).

Na tu 15W40 jsem se ptal právě s ohledem na zimu - jestli to nebude průšvih z hlediska mazání při startování a prvních chvil po startu. Generálku motoru neplánuju, ten motor už toho zažil opravdu hodně, má své už odježděno a ekonomicky vyjde líp výměna za jiný..

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 20:49   Citovat  

jakill napsal:

A na to si přišel jak? Není to náhodou jen že jedna paní povídala? Já s ním neměl nikdy žádné problémy. Je to prostě jen olej s lepší přilnavostí za studena a nic víc. Víš vůbec, co je to "suchý start", když tvrdíš, že to postihuje pouze diesely? Některé oleje mají vysokou stékavost i za studena, tak ho moc nezůstane na stěnách a v místech kde je potřeba mazat. Po startu chvíli trvá než se olej dostane všude, tak jede takzvaně na sucho. Je to ale tak krátká chvíle, že to motoru neublíží. U Castrolu je to pouze reklamní trik.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 20:55  Naposledy upravil Petr 78 dne 23.9.2012 , 20:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nipper napsal:
A na to si přišel jak? Není to náhodou jen že jedna paní povídala? Já s ním neměl nikdy žádné problémy. Je to prostě jen olej s lepší přilnavostí za studena a nic víc. Víš vůbec, co je to "suchý start", když tvrdíš, že to postihuje pouze diesely? Některé oleje mají vysokou stékavost i za studena, tak ho moc nezůstane na stěnách a v místech kde je potřeba mazat. Po startu chvíli trvá než se olej dostane všude, tak jede takzvaně na sucho. Je to ale tak krátká chvíle, že to motoru neublíží. U Castrolu je to pouze reklamní trik.

Tak teď tomu nerozumím.
Je teda Magnatec olej s lepší přilnavostí nebo je to reklamní trik?
Ať tak či tak, jedno je jisté - za vysokých teplot se opravdu zapéká a dělá tu "krásnou zlatavou" barvu na nepracovních plochách uvnitř motoru.
A neviděl jsem to jenom na jednom motoru.....
A taky je jisté, že není tak dobrej jak je drahej.

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 20:55   Citovat  

Ked chceš znizit spotrebu oleja tak ten 15W40 tam nedavaj.
1. ak jazdis dlhsie trasy tak ta 15-ka ti pomoze len ked je olej studeny po zohriatí ako pisali chalani vyssie je tento olej rovnako viskozny ako 10W 5W ci 0W40.
2. ak jazdis kratke trasy mozno by to pomohlo ale zas vo vacsej zime by dostal motor trochu na budku.
Takze ak chces nieco skusit daj tam napr. SUNOCO ten je idealny do zimy a ma vyssiu viskozitu jak pri studensom motore tak aj za prevadzky je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 21:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak teď tomu nerozumím.
Je teda Magnatec olej s lepší přilnavostí nebo je to reklamní trik?
Ať tak či tak, jedno je jisté - za vysokých teplot se opravdu zapéká a dělá tu "krásnou zlatavou" barvu na nepracovních plochách uvnitř motoru.
A neviděl jsem to jenom na jednom motoru.....
A taky je jisté, že není tak dobrej jak je drahej.

Měl by mít vyšší přilnavost, proto zůstává ten zlatavý povlak. Zapečený olej není zlatavý, ale tmavě hnědý až černý.
Reklamní trik je to jejich strašení se suchými starty.

edit: Mě stačilo jako proplachový olej použít nejlevnější syntetiku a povlak zmizel.

0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 22:04   Citovat  

Nipper napsal:
Víš vůbec, co je to "suchý start", když tvrdíš, že to postihuje pouze diesely?

Netvrdím, že to postihuje jenom diesely. Ale diesely mají při startu mnohem vyšší tlaky (tudíž mnohem víc zatížený kontaktní dvojice) než benzíňáky. (Zatížení benzíňáku je regulovaný množstvím nasáté směsi, kdežto diesel množstvím paliva, vstříknutého do víceméně stále stejného množství vzduchu. Navíc mají i větší kopresi.) Takže si dovoluju tvrdit, že diesely jsou na suché starty náchylnější.
Nipper napsal:
A na to si přišel jak? Není to náhodou jen že jedna paní povídala?

Nejprve jsem to slyšel od nejmenovaného člena H-C a poté si to tvrzení potvrdil při pročítání recenzí, názorů a článků o motorových aditivech. Na netu je jich celá spousta (některé sice zcela zcestné od lidí co přiliš koukají na teleshopping, ale některé od znalých lidí se zkušenostmi a některé i vyloženě odborné) a v nějakém byl zmiňovaný právě Magnatec a tuším že i nějaký olej od Shellu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 22:28   Citovat  

jakill napsal:
Nejprve jsem to slyšel od nejmenovaného člena H-C a poté si to tvrzení potvrdil při pročítání recenzí, názorů a článků o motorových aditivech. Na netu je jich celá spousta (některé sice zcela zcestné od lidí co přiliš koukají na teleshopping, ale některé od znalých lidí se zkušenostmi a některé i vyloženě odborné) a v nějakém byl zmiňovaný právě Magnatec a tuším že i nějaký olej od Shellu.

S Castrolem je to asi jako s Applem v IT... někdo je jeho zastánce a jiní zase zarytí odprůci, aniž by měli důvod. Já nejsem ani jedno. Prostě je to pro mě olej jako každý jiný.
On ten Magnatec je specifický svými přísadami a některým motorům nemusí dělat dobře, ale to neznamená, že je špatný. Problém, který je známý, je ten, že jeho přísady reagují s jinými oleji, které pak brzo zčernají nebo se navážou na již usazený bordel.
Z vlastní zkušenosti bych řekl, že je to takový průměr. Každopádně někdy přísady pomůžou a někdy uškodí.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 23:18   Citovat  

Nipper napsal:
S Castrolem je to asi jako s Applem v IT... někdo je jeho zastánce a jiní zase zarytí odprůci, aniž by měli důvod. Já nejsem ani jedno. Prostě je to pro mě olej jako každý jiný.
On ten Magnatec je specifický svými přísadami a některým motorům nemusí dělat dobře, ale to neznamená, že je špatný. Problém, který je známý, je ten, že jeho přísady reagují s jinými oleji, které pak brzo zčernají nebo se navážou na již usazený bordel.
Z vlastní zkušenosti bych řekl, že je to takový průměr. Každopádně někdy přísady pomůžou a někdy uškodí.

Přesně tak, uhodil jsi hřebík na hlavičku. je to dobrý
Castrol, stejně jako Apple je zbytečně předražený a nabízí stejnou kvalitu/funkce jako konkurence za mnohem menší (i poloviční) cenu.
To že si spousta lidí myslí (a brání), že je ta značka nejlepší, je jenom výsledek propracovaného marketingu.
Zkrátka tyhle dvě značky se snaží tvářit lepší než ve skutečnosti jsou.
A dost lidí tomu díky reklamě věří a proto ty značky tak profitujou.

Edit: používám/používal jsem oleje Mogul, Texaco, Valvoline, Shell a mobilní telefony Samsung Úsměv

Mr.X je teď offline  Mr.X
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 20:48   Citovat  

Zdárec lidi...Potřeboval bych poradit co mám nalejt do převodovky u mýho civica 1.6 77Kw r.v 96 a typ motoru D16Y7...poradíte mi prosím někdo??díky za odpověd

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 21:04   Citovat  

Mr.X napsal:
Zdárec lidi...Potřeboval bych poradit co mám nalejt do převodovky u mýho civica 1.6 77Kw r.v 96 a typ motoru D16Y7...poradíte mi prosím někdo??díky za odpověd

tudy odkaz Chápeš!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 21:15   Citovat  

Origo MTF od Rom.a (2L)
odkaz

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2012 , 11:30   Citovat  

Rozhodne někdo za mě? Se stydím Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 , VALVOLINE DURABLEND 10W-40 , Shell Helix HX7 10W-40. Motor D15B2...(žere) 1l/1000km Ceny jsou skoro stejné... je to dobrý Dík, snad neotravuju...

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2012 , 11:35   Citovat  

njn napsal:
Rozhodne někdo za mě? Se stydím Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 , VALVOLINE DURABLEND 10W-40 , Shell Helix HX7 10W-40. Motor D15B2...(žere) 1l/1000km Ceny jsou skoro stejné... je to dobrý Dík, snad neotravuju...

za mě Shell je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď