Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 12 z 33
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 9:51   Citovat  

krabička sama dělala 15% ,zbytek ecu auta = +20% na ethanol. Xfantasy ji ale nastavil aby krabička dělala cca 30% a ecu v autě už dělá jen 5%.
mimochodem to jsem myslel že ta krabička je líp udělaná.předpokládal jsem že měří dýlku vstřiku na volnoběh tj klasicky kolem 2,5 ms a ve chvíli kdy ecu ji začne protahovat nebo zkracovat tak podle toho pozná jaký palivo se spaluje a adekvátně tomu přiřadí korekci tak aby se ta dýlka "vstřiku" dostala do těhdle hodnot.mluvím o dýlce vstriku udanou ecu auta ,skutečná doba otevření vstřikovače by byla pak už daná tou korekcí z krabičky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 10:13   Citovat  

monty napsal:
krabička sama dělala 15% ,zbytek ecu auta = +20% na ethanol. Xfantasy ji ale nastavil aby krabička dělala cca 30% a ecu v autě už dělá jen 5%.
mimochodem to jsem myslel že ta krabička je líp udělaná.předpokládal jsem že měří dýlku vstřiku na volnoběh tj klasicky kolem 2,5 ms a ve chvíli kdy ecu ji začne protahovat nebo zkracovat tak podle toho pozná jaký palivo se spaluje a adekvátně tomu přiřadí korekci tak aby se ta dýlka "vstřiku" dostala do těhdle hodnot.mluvím o dýlce vstriku udanou ecu auta ,skutečná doba otevření vstřikovače by byla pak už daná tou korekcí z krabičky.

takze ta korekce pres krabicku je nastavena napevno? to se mi nezda. Hlavne v tom navodu se pise, ze po zapojeni je potreba ujet cca 20km aby se krabicka spravne nastavila na auto, kde je namontovana. Prave si myslim, ze ten rezim auto by si to mel nastavovat sam a ze ta korekce, co si nastavil, je maximalni mozna nikoliv korekce nastalo....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 10:21   Citovat  

rád bych poradil ale nevím , s krabičkou jsem nepracoval ,pouze jsem zkoukl návod . je taky možný že během těch 20 km si ecu auta uloží dlouhodobý korekce který chybí do správnýho poměru a tím se to dorovná a krabička v tu dobu vlastně nic nedělá.ano xfantasy natvrdo změnil ty korekční hodnoty na vyšší .a stejně kolikrát kdo bude tankovat drahej benzín a když, jde to manuálně přepnout= nějakej auto řežim bych neřešil.
   Návrat  
Xfantasy je teď offline  Xfantasy
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 11:25   Citovat  

Jj,tak nějak. V podstatě jsou tři přepínače kde se dají uložit rozdílné korekce. Já si vybral Automat,kde jsem určil korekce (teť nevím přesně) asi 27% a zbytek si doladí ECU. ECU dolazuje dle live diagnostiky od -5 po +5% a dlohodobá korekce LongFuelTrim je kolem 3%.

Prostě jsem se snažil aby byla korekce ECU co nejmenší,aby se to vyrovnávalo nastavené mapě od Hondy a při plně sešlápnutém plynu nebyla směs chudá.

Už i v manuálu je psané že E70=25% E85=35% a Automat 15% (lambda sonda pomocí ecu upraví další korekce)

Startuje trochu hůře než na benzín. Osobně ale nechápu proč je někde tato krabička i za deset tisíc...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 11:41   Citovat  

Xfantasy napsal:
Jj,tak nějak. V podstatě jsou tři přepínače kde se dají uložit rozdílné korekce. Já si vybral Automat,kde jsem určil korekce (teť nevím přesně) asi 27% a zbytek si doladí ECU. ECU dolazuje dle live diagnostiky od -5 po +5% a dlohodobá korekce LongFuelTrim je kolem 3%.

Prostě jsem se snažil aby byla korekce ECU co nejmenší,aby se to vyrovnávalo nastavené mapě od Hondy a při plně sešlápnutém plynu nebyla směs chudá.

Už i v manuálu je psané že E70=25% E85=35% a Automat 15% (lambda sonda pomocí ecu upraví další korekce)

Startuje trochu hůře než na benzín. Osobně ale nechápu proč je někde tato krabička i za deset tisíc...

tak to nejspis tuhle krabicku potrebovat nebudu, jeste si vyzkousim cistej E85, ale rekl bych ze to bude ok.
Koukam ze Xfantasy pouziva stejne program na diag jako mam ja. Jaky konkretni hodnoty je potreba sledovat, kdyz chci vyzkouset jizdu na E85 bez tenhle krabicky co mas?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 12:41   Citovat  

Odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 13:52   Citovat  

millhauz napsal:
tak to nejspis tuhle krabicku potrebovat nebudu, jeste si vyzkousim cistej E85, ale rekl bych ze to bude ok.
Koukam ze Xfantasy pouziva stejne program na diag jako mam ja. Jaky konkretni hodnoty je potreba sledovat, kdyz chci vyzkouset jizdu na E85 bez tenhle krabicky co mas?

Hlavní je lambda.Je to některý ze senzorů O2 a hodnota ve Voltech.Při plně sešláplém plynu nesmí zůstat 0V. Pak Fuel Trim,to je korekce časování vstřiků. Je v % a jsou dva.Long-dlouhodobý průměr (pokud se dostane nad danou mez,ECU nahlásí chybu-u mě asi 32%) a Short- aktuální..

U mě čistej zvládá,ale chvílema se korekce dostala nad 30% a jednou mi nahlásila ECU chybu,kterou sem musel odmáznout.Jezdit se dalo v pohodě,ale pokud se vyřadila korekce (po plně sešláplém plynu) tak už na orig mapu byla lambda na nule.

Za necelý 3000 je to dobrá volba,ale osobně bych šel raději do reduktoru tlaku.Bohužel u mě je v nádrži a vzhledem k záruce na auto moc velký zásah.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 18:46   Citovat  

da se nejak rict, o kolik bych si pomohl, kdybych chtel se svou D15B, kde mam 240ccm vstriky, jezdit na cistej E85, kdybych tam dal 275ccm vstriky?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.5.2012 , 4:56   Citovat  

pomohl v čem ? jako jen výměnou vstřiků abys mohl tankovat čistej ? to je jen 17% rozdíl těžko říct jestli by si zbytek dorovnala tvá ecu.leda zkusit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2012 , 6:06   Citovat  

monty napsal:
pomohl v čem ? jako jen výměnou vstřiků abys mohl tankovat čistej ? to je jen 17% rozdíl těžko říct jestli by si zbytek dorovnala tvá ecu.leda zkusit.
takze da se to takhle jednoduse pocitat, jo? Proste jakymkoliv zpusobem obohatit smes o 35% a po kontrole udaju z lambdy ficet...
No minimalne pro jizdu na 1:1 by to teda predpokladam stacilo
Jeste jedna vec je ta, ze mam 1,5ku ale jezdim na mapy z 1,6. To uz ale neni zas tak zasadni rodil
Kdybych tak sehnal 320cc vstriky by bylo fajn. H22A1 by takove mela mit. Nebo NSX Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.5.2012 , 6:39   Citovat  

jako základní přepočet to stačí,pak už se musíš orientovat podle chování lambdy a doladit to jemněji.no a nebo se spolehnout na to že si s tím ecu poradí a doladí to sama,případně že to motor snese.jinak ano obohacení se pohybuje v rozmezí 30-35% ,jak toho dosáhneš je v podstatě jedno :tlak paliva,vstřiky,uprava oem ecu,přídavná ecu,přídavnej vstřik -samozřejmě musíš zvolit to co ti zajistí spolehlivě tu větší dávku v celým pásmu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 14:30   Citovat  

Tak prozatím vše funguje jak má.
Spotřeba je zhruba o litr větší. Při běžné jízdě mi vyšla na Jazzovi 1.4 spotřeba 6,9 l/100 a při jízdě na německé dálnici kde jsem jel kolem 160 ale i maximálku 190 byla spotřeba 9,9 l/100

Zatím tedy spokojenost.

Pro ostatní s dotazy: 15% zvýšení množství paliva stačí,pokud vám funguje lambda,ecu si zbytek doladí. Snadné řešení jak toho dosáhnout je přídavná krabička na vstřiky. Osobně bych řešil větší vstřiky,nebo regulátor paliva.Krabička je pořád jen mezičlánek.... Zas ale přináší jednoduchost montáže i její odstranění,nezasahuje se do vozu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.6.2012 , 21:04   Citovat  

da se ten E85 nejak ošulit, tak jak to delavaji s benzinem? Mam kousek od baraku unicorn, benzin bych tam nenabral ani do zahradniho traktoru, ale pro E85 budu muset jezdit asi prave tam, tak at v tom neni nejakej sajrajt... skoda ze OMV nedela Ečko Smutný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.6.2012 , 10:06   Citovat  

FastCivic napsal:
da se ten E85 nejak ošulit, tak jak to delavaji s benzinem? Mam kousek od baraku unicorn, benzin bych tam nenabral ani do zahradniho traktoru, ale pro E85 budu muset jezdit asi prave tam, tak at v tom neni nejakej sajrajt... skoda ze OMV nedela Ečko Smutný

ještě jsem se nesetkal s tím, že by byl nějaký horší nebo lepší Etanol, ani mi nikdo o ničem takovém neříkal
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 9:07   Citovat  

Tak nevím,poslední tankování mi vychází spotřeba 8,8 což je o 2 litry víc.... Ať počítám jak počítám,úspora žádná. Na Ethanol asi 2,30/km a kdybych jel na benzín tak 2,4/km. U mě by to bylo kolem tisícovky úspora za rok,což je skoro nulová úspora.Ale zase to jede líp než na benzín.
Jsem na rozpacích,asi krabku prodám...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.6.2012 , 9:39   Citovat  

citace:
Ale zase to jede líp než na benzín.

a to je ten problém Velmi šťastný jezdi s tím jak by to jelo na benzín a je to .honíš to a divíš se že to žere Velmi šťastný , já teď párkrát jel delší štreky a plná plná mi vyšla 9,4 l e85 tj jen cca o litr víc než na benzín. tj 2,88/km vrs 2,21/km Je to tam. jezdit takhle pořád tak mám ročně kolem 5t doma.
edit : přepočítal jsem to a nějakej drahej ethanol -za 26 ? já beru u ono za 23,5
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 11:02   Citovat  

Lidi, stalo se vám někomu, že se na E85 motor daleko víc zahříval? Dneska jsem docela solidně vařil, na volnoběh ručička teploty stoupala rychle nahoru.. (na benzín se tohle neděje, na E85:N95 3:2 ano)

Když držím otáčky na neutrál 3000ot/min, tak teplota zase během minuty padne na normální stav..
(emulze na víčku oleje není, expanzka je plná vody skoro až nahoru, oleje je dostatek, a hlavně na Natural to nedělá)

Odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 12:33   Citovat  

dj-bobr napsal:
Lidi, stalo se vám někomu, že se na E85 motor daleko víc zahříval? Dneska jsem docela solidně vařil, na volnoběh ručička teploty stoupala rychle nahoru.. (na benzín se tohle neděje, na E85:N95 3:2 ano)

Když držím otáčky na neutrál 3000ot/min, tak teplota zase během minuty padne na normální stav..
(emulze na víčku oleje není, expanzka je plná vody skoro až nahoru, oleje je dostatek, a hlavně na Natural to nedělá)

nj není se čemu divit , mícháš , pořád máš míň než by mělo být.já to mám spíš obrácene oproti benzínu mi to trvá dýl
to hopit , pořád je to pro mě kolem 3 t za rok .na zemi neležej Velmi šťastný a myslím že minule byl benzín dražší
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 12:51   Citovat  

dj-bobr napsal:
Lidi, stalo se vám někomu, že se na E85 motor daleko víc zahříval?

Ano, je známo že když je větší poměr etanolu tak se auto hřeje víc než normálně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 13:30   Citovat  

Chápu to tudíž správně, že mám moc chudou směs a tak to pálí víc.. a tudíž to mám víc ředit N95? že loni mi to nedělalo ani na čistý E85, ba naopak, obtížně se to šplhalo na provozní teplotu a v zimě se to na ni občas ani nedostalo (ale v zimě jsem pak ředil 1:1, to už bylo v pohodě).
(no, preventivně zkontroluju termostat ještě.)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.6.2012 , 21:36   Citovat  

když máš motor studený, máš opravdu chladič plný vody, nebo jen expanzku ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 10:39   Citovat  

tak zatím první pozitivní poznatky s přestavbou targy VTi na E85 ...
auto jede lépe od 2000 ot. až k sepnutí Vtecu, pak je nárůst výkonu už hůř poznatelný, v každém případě se ochotně dotáčí až do 8500 ot./min. Plynulý nárůst výkonu, žádné škubání, nebo jiný problém. Startuje okamžitě.
Spotřeba zatím neměřená, ale odhadem podle najetých km a "pádu" rafičky se nelíší od benzínu Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 12:12   Citovat  

Rom. napsal:
tak zatím první pozitivní poznatky s přestavbou targy VTi na E85 ...
auto jede lépe od 2000 ot. až k sepnutí Vtecu, pak je nárůst výkonu už hůř poznatelný, v každém případě se ochotně dotáčí až do 8500 ot./min. Plynulý nárůst výkonu, žádné škubání, nebo jiný problém. Startuje okamžitě.
Spotřeba zatím neměřená, ale odhadem podle najetých km a "pádu" rafičky se nelíší od benzínu Úsměv
a v cem spocivala prestavba? (regulator tlaku, uprava ecu...?)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 12:17   Citovat  

FastCivic napsal:
a v cem spocivala prestavba? (regulator tlaku, uprava ecu...?)

jen regulátor Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 14:12   Citovat  

Rom. napsal:
když máš motor studený, máš opravdu chladič plný vody, nebo jen expanzku ?

back .. no, chladič byl prázdnej a o pár dní pozdějc to začalo vařit i na N95, .. tak jsem to odvzdušnil (ok, uvedu to na pravou míru - M@jk odvzdušňoval, sablos na telefonu radil a já vočumoval Velmi šťastný) a už opět OK i na E85+N95.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 17:46   Citovat  

Rom. napsal:
jen regulátor Úsměv
a na jakej tlak,smim-li se zeptat Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 19:54   Citovat  

FastCivic napsal:
a na jakej tlak,smim-li se zeptat Úsměv

targa na 4.2
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 21:10   Citovat  

Rom. napsal:
targa na 4.2
a nalazeno od oka, nebo podle svicek, sirokopasmove lambdy nebo multimetru? Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 21:26   Citovat  

FastCivic napsal:
a nalazeno od oka, nebo podle svicek, sirokopasmove lambdy nebo multimetru? Úsměv

analyzátoru Bosch na měrění emisí STK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 21:45   Citovat  

Rom. napsal:
analyzátoru Bosch na měrění emisí STK
s odpojenou lambdou aby nedelala korekce? a pri jakych otackach Velmi šťastný
   Návrat