Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 52 z 158
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 19:25   Citovat  

kazdopadne si myslim,ze kdybych musel po 50tis. km resit ventily,tak bych koupil za par korun jinou hlavu,vymenil a jezdil dalsich 50tis.km.a po najeti 100tis.km mam montaz lpg nekolikrat zaplacenou a tu hlavu taky Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 20:28   Citovat  

Aby už byl konec dohadů o Cr-v 1 a hrůzách co dokáže LPG v jeho motoru , jsem nafotil "zničenou" hlavu. Úsměv Motor měl najeto přes 200tis. km bez Flashlube Chápeš! Na 1. a 4. válci již nešlo na jednom výfukovém ventilu nastavit předepsané vůle. Sací ventily ne celém motoru a výfukové na 2.a 3. válci OK. Patrně krajní válce spalovaly chudou směs. Největší problém B20 motoru je v malém rozsahu nastavení vůle ventilů , pokud by byla stejná jako u D motorů, najel by klidně dalších 200tis.km je to dobrý

vyfuk ventil.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
vyfuk ventil.jpg, 869.82 kB

zaklepany ventil.jpg

zaklepany ventil.jpg, 771.14 kB

saci ventily.JPG

saci ventily.JPG, 759.81 kB

DSCN1635.JPG

DSCN1635.JPG, 719.82 kB

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Maro je teď offline  Maro
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 20:36   Citovat  

Taky přidám ještě něco ze dneška. Moje osobní zkušenost s lpg u Hondy je jen pozitivní a učitě si plyn dám. Hold některé auta na to nemají.

29032012471[1].jpg

29032012471[1].jpg, 792.48 kB

29032012473[1].jpg

29032012473[1].jpg, 806.7 kB

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 21:44   Citovat  

co jsem četl a slyšel, tak mondea trpěla u přesstaveb na LPG a stejně tak mazda 6, která má vpodstatě totožné motory s trošku jiným naladěním. Mazdu ford koupil. A jak už tady někdo řekl, že motor ford není motor Honda Nicméně, uvidím, zatím najeto 5 tis a v poho.

Maro je teď offline  Maro
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 21:54   Citovat  

Můžu sem hodit info od kámoše co ma KA9 . Na plnou nádrž cca 62-63L najede 420-450 KM, má najeto cca 272 000km a na LPG zhruba 40 000km za půl roku co to tam má, žádný problém.

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 21:58   Citovat  

natankuju cca 45litrů a najedu cca 450, takže spotřeba 10

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 8:32   Citovat  

Maro napsal:
Moje osobní zkušenost s lpg u Hondy je jen pozitivní a učitě si plyn dám. Hold některé auta na to nemají.

Přesně tak. Úsměv Jak dokazují moje fotky Honda hlavy , pokud je systém dobře nastaven , žádné problémy nehrozí je to dobrý

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 10:19   Citovat  

co sa tu pise su len fakty, nijak neovplyvnujuce vyhodnost provozu na lpg... treba akurat pravidelne stelovat ventili, na crv sa mi osvedcilo 15.000km... tiez mam pocit, ze aj ta najviac problemova hlava (crv) dokaze najazdit aspon 200 tis.

ine ma ale zaujima, tak ako hopit, mam u crv problem len s 1 a 4 valcom, resp. vyfukovymi ventilmi na nich... FL pouzivam, dokonca davkujem viac ako treba... preco tomu tak je a ako sa tomu da zabranit????

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 11:59   Citovat  

pajo napsal:
co sa tu pise su len fakty, nijak neovplyvnujuce vyhodnost provozu na lpg... treba akurat pravidelne stelovat ventili, na crv sa mi osvedcilo 15.000km... tiez mam pocit, ze aj ta najviac problemova hlava (crv) dokaze najazdit aspon 200 tis.

ine ma ale zaujima, tak ako hopit, mam u crv problem len s 1 a 4 valcom, resp. vyfukovymi ventilmi na nich... FL pouzivam, dokonca davkujem viac ako treba... preco tomu tak je a ako sa tomu da zabranit????

co nastavit bohatější směs ?

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 16:18   Citovat  

to uz som skusal...jazdilo sa s bohatostou +20% oproti benalu celych 15tis. km... nad 20% uz vyhadzuje ecu chybu...
okrem toho ze na prostrednych valcoch boli sviecky tmavsie sa nic nezmenilo... a vobec, preco to robi len na krajnych valcoch?

pufo20 je teď offline  pufo20
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 18:24   Citovat  

dravim Vas Pani,

Som vlastnikom Accord, rv 2003, CL7, motor K20A6. Pri dnesnych cenach N95 uvazujem o prestavbe na LPG.
Nechcem sa tu s nikym hadat ci prerobit alebo neprerobit. Potrebujem radu od tych co tento system poznaju a nejaky ten feedback. Najlepsie montovany na Hondu.
V tudy odkaz mi povedali, ze TARTARINI je schvaleny na moj typ motora a nemusi to ist cez individualku nakolko ta je o par stovak eur drahsia a poznate niektori tu byrokraciu okolo....
Daval si uz niekto teda montovat TARTARINI v Pezinku??? Popripade iny
system v tomto servise? Budem vdacny za kazdu radu nakolko som sa tu o tom nedocital absolutne nic.

Dakujem za reakcie, Peter Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 21:01   Citovat  

pajo napsal:
to uz som skusal...jazdilo sa s bohatostou +20% oproti benalu celych 15tis. km... nad 20% uz vyhadzuje ecu chybu...
okrem toho ze na prostrednych valcoch boli sviecky tmavsie sa nic nezmenilo... a vobec, preco to robi len na krajnych valcoch?

Co chlazení ? Možná se hlava na krajních válcích chladí méně než na 2. a 3. válci .

Bravo je teď offline  Bravo
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 23:44   Citovat  

pajo napsal:
na uvod, som zastanca LPG a jazdim nan, takze nemam dovod kritizovat...

z toho co mi preslo a prechadza rukami, a nebudem to dokladovat fotkami Úsměv by som urobil takyto sumar...zo starych hondic nemaju vobec ziaden problem s lpg V6 motory, napr. legend, accord coupe.. resp. u legendu sa nic neprejavuje aj vdaka hydraulickym zdvihatkam Úsměv, 3.0 acco su v pohode aj bez flashlube, z troch ks ktore pravidelne servisujem viem ze sa mierne, velmi mierne (asi aj v zavislosti od nastavenia bohatosti zmesi) zaklepavaju vyfukove ventili... bezproblemove su aj male 1.4 a 1.5, s istotou rocniky z prvej pol. 90tych rokov... problem maju jednoznacne cr-v, 1 aj 2g (3g netusim) v podstate len zaklepavanie vyfukovych ale v dost velkej miere, FL nepomaha... accordy 6g 1.8 a 2.0 - problemy takeho charakteru kde uz ani nastavovanie ventilov nepomaha...jeden z nich som celkom podrobne rozoberal aj tu na fore... ale to su mozno len nahody ktore s LPG nemaju suvis, fakt je ze vsetky tie problemove jazdili na LPG a tie co jazdia na benzin chodia len na pravidelny servis Úsměv
podla ohlasov z netu sudim ze acco 7g uz je na tom lepsie a lpg papa v pohode..

a nejake skusenosti s LPG accord 6G s motorom 2.3 ? so pocul ze je konstrukcne odlišný od 2.0...

trxxxx je teď offline  trxxxx
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2012 , 21:39   Citovat  

Zkusim taky prispet svymi zkusenostmi. Mel jsem accorda dvoulitra a ted mam legenda na plyn. Oba rv 1998. S plynem jezdim cca 5 let.
Na legendovi mam plyn rok a pul. Najeto mam na nem cca 40000km. Legend ma 272000. Za celou dobu, co plyn v nem mam, tak jen tankuju,jezdim,tankuju,jezdim. Stejne to bylo u accorda. Uspora - polovicni naklady, takze investice se mi vratila do pul roku.
V kazdem pripade je ale treba pocitat s tim, ze pri takovem zasahu do motoru, musite pocitat s naslednymi investicemi (ventily,serizovani,vstrikovace od plynu,atd). Ono kdyz budete do diesla lit vyjety fritovaci olej, taky nenajede tolik,jako na klasickou naftu:-).
S plynem jsem maximalne spokojeny. Budu ho mit asi v kazdem aute:-).
Ale dle meho je nejdulezitejsi stav motoru pred prestavbou. Pokud se pred vami clovek nechoval k motoru tak jak se ma, a vy neudelate generalku, tak si prestavbou kopete hrob. Investice se vraci pomalu a mnohdy to dopada tak, ze lide ztohoto duvodu prodavaji auta a nasledne nadavaji na plyn a kupujou diesel:-).
Takze za me, bud risk a doufat, ze majitel pred vami nebyl prase, pak je navratnost investice rychla a usetri se na provozu velke prachy, anebo si vyspravit motor a pak je jistota, ze problemy s lpg jen tak hned nenastanou. Ale to je zase investice na zacatku.
Me zatim vzdycky vysel risk.
Pred prestavbou mi vzdycky pomohla 1 otazka: jak dlouho si chci auto nechat.
Napsal jsem hodne obecne info. Ale ono nejde dat univerzalni odpoved, jestli plyn ano nebo ne. Vzdy je treba pocitat s riziky.

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2012 , 22:52   Citovat  

Malá otázka, mám plyn od konce prosince a ventily jsem ještě nešteloval z časových důvodů. Mezitím mám najeto cca 6 000km a zdá se mi že vše šlape jak má. Jak poznám že bych měl zajet na to seštelovaní ventilů a další věci ? Je to moje první slušnější auto, takže nemám moc zkušeností. Díky.

BTW: Jinak pro ty co by chtěly napsat že si mám zajet do hondy a tam si to nechat udělat, tak z časových důvodu (že prej je to aspoň na půl dne) nemohu a budu moci ,,možná´´ až někdy v létě...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2012 , 23:06   Citovat  

angel.CZ napsal:
Malá otázka, mám plyn od konce prosince a ventily jsem ještě nešteloval z časových důvodů. Mezitím mám najeto cca 6 000km a zdá se mi že vše šlape jak má. Jak poznám že bych měl zajet na to seštelovaní ventilů a další věci ? Je to moje první slušnější auto, takže nemám moc zkušeností. Díky.

BTW: Jinak pro ty co by chtěly napsat že si mám zajet do hondy a tam si to nechat udělat, tak z časových důvodu (že prej je to aspoň na půl dne) nemohu a budu moci ,,možná´´ až někdy v létě...

Není důvod řešit vůle ventilů po 6000km , až budeš mít 20tis.km nech je seřídit. Ventily bez vůle poznáš snadno podle nepravidelného volnoběhu Úsměv

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 31.3.2012 , 23:22   Citovat  

pufo20 napsal:
dravim Vas Pani,

Som vlastnikom Accord, rv 2003, CL7, motor K20A6. Pri dnesnych cenach N95 uvazujem o prestavbe na LPG.
Nechcem sa tu s nikym hadat ci prerobit alebo neprerobit. Potrebujem radu od tych co tento system poznaju a nejaky ten feedback. Najlepsie montovany na Hondu.
V tudy odkaz mi povedali, ze TARTARINI je schvaleny na moj typ motora a nemusi to ist cez individualku nakolko ta je o par stovak eur drahsia a poznate niektori tu byrokraciu okolo....
Daval si uz niekto teda montovat TARTARINI v Pezinku??? Popripade iny
system v tomto servise? Budem vdacny za kazdu radu nakolko som sa tu o tom nedocital absolutne nic.

Dakujem za reakcie, Peter Honda

..prispejem svojou troškou.
Mam LPG v rovnakom aute ako máš ty, v juli tomu bude rok.Najazdil som zatiaľ 17 tis, bez problémov.Po mnohatýždňovom študovaní na netu pre a proti som sa rozhodol na obyčajný systém Stag-4 plus a neľutujem.Tak ako každý systém prvých 1500km se to sadalo,doprogramovala sa dynamicky počit.jednotka a od tej doby jazdim za 8,5-9L plynu/100km, nepoznám či idem na plyn alebo benzín(akurat na čerpacej stanici) Velmi šťastný .Aj vstrekovače som volil najednoduchšie tudy odkaz nechal som si poradiť, štyry stoja toľko, čo dáš u niektorých drahších za jeden a za pár desaťkorun sa daju repasovať.
Inak čo som kontaktoval firmy, tak každá iný názor, mne to montovali v Ostrave, doprogramovať som si to ale nechal v Prostějove tudy odkaz na ktorých su najlepšie refereancie a aj sa mi to porvrdzuje.Štastnu ruky pri výbere systému.P.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2012 , 23:59   Citovat  

Přípojka s filtrem Dobrý nápad je to dobrý ale cena HaHaaa

Howky.P je teď offline  Howky.P
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 9:41   Citovat  

Zdravím kluci tak sem se k vám přidal mám civica 5generace v sedanu motor 1,5 D15B2 nechal jsem si tam namontovat plyn jen problém je že má to klasický směšovač ale jsem spokojený na 45L najedu 560-590km v závislosti nohy na plynujen jediný problém mám s řídicí jednotkou motoru:) řídící jednotka LPG mi ji oblbla a při jízdě na benzín mi potom dává chudou směs. Mr. Green

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 11:16   Citovat  

Já bych řek, že ti benzín nedává chodou směs ,ale kontrolka se ti rožla ,protože LPG má chudou směs. Nebo ti to snad na LPG zhasne a na benzín se rozsvítí? Zajeď spátky kde to montovali ať ti to seřídí. Máš vyblikanou chybu?

pufo20 je teď offline  pufo20
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 11:40   Citovat  

turkpet napsal:
..prispejem svojou troškou.
Mam LPG v rovnakom aute ako máš ty, v juli tomu bude rok.Najazdil som zatiaľ 17 tis, bez problémov.Po mnohatýždňovom študovaní na netu pre a proti som sa rozhodol na obyčajný systém Stag-4 plus a neľutujem.Tak ako každý systém prvých 1500km se to sadalo,doprogramovala sa dynamicky počit.jednotka a od tej doby jazdim za 8,5-9L plynu/100km, nepoznám či idem na plyn alebo benzín(akurat na čerpacej stanici) Velmi šťastný .Aj vstrekovače som volil najednoduchšie tudy odkaz nechal som si poradiť, štyry stoja toľko, čo dáš u niektorých drahších za jeden a za pár desaťkorun sa daju repasovať.
Inak čo som kontaktoval firmy, tak každá iný názor, mne to montovali v Ostrave, doprogramovať som si to ale nechal v Prostějove tudy odkaz na ktorých su najlepšie refereancie a aj sa mi to porvrdzuje.Štastnu ruky pri výbere systému.P.

Dakujem za zdielanu skusenost.
Zajtra volam do PK a objadnavam sa. Snad Tartarini bude ok. Podla vacsiny co mi pisali je sice drahsi tento system, ale to sa mi vrati po 15k KM. Hlavne nech to dobre nastavia.
Dakujem vsetkym za reakcie. Prijemny zvysok vikendu. Peter

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 19:12   Citovat  

Další Honda dostala pořádné palivo Úsměv Stag 300 isa2, reduktor Magic, vstřikovače Magic JET. Zapnuta autoadaptace , teplota přepnutí 15C bez nejmenších problémů je to dobrý Vstřikovače jsou naprosto tiché.

DSCN1672.JPG

DSCN1672.JPG, 724.02 kB

DSCN1676.JPG

DSCN1676.JPG, 750.4 kB

DSCN1656.JPG

DSCN1656.JPG, 730.68 kB

DSCN1641.JPG

DSCN1641.JPG, 724.06 kB

DSCN1691.JPG

DSCN1691.JPG, 718.58 kB

marab je teď offline  marab
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 19:22   Citovat  

Já chci taky tichý vstřikovače Bueee bůůů fňuk fňuk

Howky.P je teď offline  Howky.P
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 20:19   Citovat  

optimas napsal:
Já bych řek, že ti benzín nedává chodou směs ,ale kontrolka se ti rožla ,protože LPG má chudou směs. Nebo ti to snad na LPG zhasne a na benzín se rozsvítí? Zajeď spátky kde to montovali ať ti to seřídí. Máš vyblikanou chybu?

Nevyhazuje mi to žádnou chybu jak to bylo přeplé na klamný signál pro ŘJ. Jen to byla chudá směs ale po resetování jednotky auta už to jelo zase normálně Kontrolka se mi rožla až tehdy když jsem se sním domluvil aby mi to nedělalo problém na benzín tak kdaž jsem přepl na plyn tak labda byla napojena na kostru až potom mi to rožlo kontrolku.

kuba je teď offline  kuba
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 21:25   Citovat  

Podle těch fotek se to nepozná, ale délka hadiček od vstřikovačů k tryskám musí být na všech válcích stejná a ne delší než 20cm a to si myslím že v tomto případě není a tím pádem nebude doba vstřiku do válce u všech válců stejná a bude docházet k podpalování ventilů. Vždyť tam jde o milisekundy a není možné to seřídit tak aby to tam nehnalo palivo už když se ten ventil zavírá u tech vzdálenějších s delší hadičkou, ale třeba tomu nerozumím a říkám blbiny. Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2012 , 22:42   Citovat  

kuba napsal:
Podle těch fotek se to nepozná, ale délka hadiček od vstřikovačů k tryskám musí být na všech válcích stejná a ne delší než 20cm a to si myslím že v tomto případě není a tím pádem nebude doba vstřiku do válce u všech válců stejná a bude docházet k podpalování ventilů. Vždyť tam jde o milisekundy a není možné to seřídit tak aby to tam nehnalo palivo už když se ten ventil zavírá u tech vzdálenějších s delší hadičkou, ale třeba tomu nerozumím a říkám blbiny. Se stydím

Délka hadiček je samozřejmě na všech válcích stejná a minimální možná , trysky navrtané těsně u hlavy. Úsměv

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 2.4.2012 , 12:23   Citovat  

kuba napsal:

...som sa díval a u mňa je rozdiel v dlžke u jednotlivých hadičiek (od vstrekovača k saniu)- rozdiel do 1cm, tak som napísal dotaz na lpg autogaz..
Dobrý den, chci se zeptat, spíše obecně: jak je to s délku hadiček od trysek vstřikovačů k sání...zdá se mi, že v mém voze nejsou stejné , rozdíl tak 1cm..systém Stag- 4, vstřikovače Valtek 30.Problém s LPG nemám, auto jezdí dobře, spotřeba dobrá, kontrolky nesvítí....někde jsem četl na netu, že mají být stejné a tak mně to zaujalo...Děkuji.

Odpověď: Autogas Centrum Předmět: RE: Vzdálenost : vstřikovač-sání
Dne: 02.04.2012, 08:10:18

Dobrý den. Vámi uváděná rozdílná délka hadiček nemá vliv na správné fungování zařízení LPG. Problémy se mohou vyskytnout při rozdílech řádově desítek cm. To jsou už ale extrémy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
...

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 2.4.2012 , 20:58   Citovat  

Konečně kalkulačka která počítá s benzínem na starty je to dobrý

Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 9:01   Citovat  

Tak mi asi měsíc svítila kontrolka motoru a ukazovalo to chudou směs. Na čtvrtek jsem objednaný na LPG servis a v neděli z ničeho nic zhasla. Tak nevím...

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 9:05   Citovat  

Zombie napsal:
Tak mi asi měsíc svítila kontrolka motoru a ukazovalo to chudou směs. Na čtvrtek jsem objednaný na LPG servis a v neděli z ničeho nic zhasla. Tak nevím...

To nevadí. Akouš jí bude mít načtenou v paměti.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina