Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Světla na CTR před a po faceliftu
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 13:35   Citovat  

Podle toho schématu co jsem přikládal to funguje, měl jsem to zapojené, sice mimo auto, ale fungovalo to dobře je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 16:20   Citovat  

rs.kuba napsal:
O víkendu jsem namontoval na mého civica nová světla. Mám akorát problem s dálkovými světly, ale to určitě nějakým způsobem dám dohromady. Světla svítí asi o 100% lépe než ty původní H4. Původní lampy mám na prodej. jestli máte někdo zájem, napište. Přikládám pár fotek z montáže. A to propojení potkávacích a dálkových světel přes relátko, si myslím že nejde usktutečnit. Mě se to teda zapojit nepovedlo.
jde to uskutecnit, legend to ma taky pres relatka dalky a potkavaci, tak proc by ne tohle neslo? navic s kamosem sme to delali na civicu 5 g na tuzingovych svetlech

rs.kuba je teď offline  rs.kuba
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 17:33   Citovat  

Brnďa napsal:
jde to uskutecnit, legend to ma taky pres relatka dalky a potkavaci, tak proc by ne tohle neslo? navic s kamosem sme to delali na civicu 5 g na tuzingovych svetlech

Dobře, věřím vám, ale me se to bohužel nepodařilo. A když jsem to podle toho schématu zapojil na stole s jinýma žárovkama tak mi to taky chodilo. Ale nevíte jak je to zapojene ty tři původní vodiče na žárovku H4? Děkuji

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 19:14   Citovat  

rs.kuba napsal:
Dobře, věřím vám, ale me se to bohužel nepodařilo. A když jsem to podle toho schématu zapojil na stole s jinýma žárovkama tak mi to taky chodilo. Ale nevíte jak je to zapojene ty tři původní vodiče na žárovku H4? Děkuji
tak Hč ma tlumene a dalkove vlakno a kostru, a to se rozdeli ze tlumene de na jednu zarovku a dalkove na druhou s tim ze kostra se rozdeli a pak to akorat pospojujes tak aby to chodilo jak ma

0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 19:55   Citovat  

Brnďa napsal:
tak Hč ma tlumene a dalkove vlakno a kostru, a to se rozdeli ze tlumene de na jednu zarovku a dalkove na druhou s tim ze kostra se rozdeli a pak to akorat pospojujes tak aby to chodilo jak ma

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak se nato neptám. Zajímá mě zapojení pro civic 7g. Konkrétní. Jestli je tam jeden ,,živý vodič,, a dvě kostry které spínají relátka atd.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 20:05   Citovat  

Chjo, když se podíváš na mé schéma, je tam i napsané P+ jako parkovačka+ a D+ jako dálkové+, tzn. že do H4 žárovky jdi jde plus parkovačky a plus dálkových a mají společné mínus. Tím pádem ty u poFL světel musíš ty dálky plus hodit k žárovce HB3 a parkovačky+ k H1, mínus mají společné, mínus je prostě pořád mínus. viz. to schéma

0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 20:20   Citovat  

rotker napsal:
Chjo, když se podíváš na mé schéma, je tam i napsané P+ jako parkovačka+ a D+ jako dálkové+, tzn. že do H4 žárovky jdi jde plus parkovačky a plus dálkových a mají společné mínus. Tím pádem ty u poFL světel musíš ty dálky plus hodit k žárovce HB3 a parkovačky+ k H1, mínus mají společné, mínus je prostě pořád mínus. viz. to schéma

Ok. Díky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 21:36   Citovat  

Jenom opravu mého posledního příspěvku, P+ není parkovačka+, ale potkávačka+. Je to sice slovíčkaření a 2 s tímto problémem nesouvisející věci, ale někoho by to mohlo zmátnout Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 6:50   Citovat  

rotker napsal:
Jenom opravu mého posledního příspěvku, P+ není parkovačka+, ale potkávačka+. Je to sice slovíčkaření a 2 s tímto problémem nesouvisející věci, ale někoho by to mohlo zmátnout Úsměv

A vy to teda máte na civicu tímto způsobem zapojené? Já se stím trápil celý den a nechtělo mi to chodit. Nevíte jak to bylo na tech starých světlech připojeno. Je tam 3konektorová patice na žárovku H4. Mám pravý levý a horní konektor. Nevíte který vodič je potkávací, dálkový, a zem?

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 7:01   Citovat  

rs.kuba napsal:
A vy to teda máte na civicu tímto způsobem zapojené? Já se stím trápil celý den a nechtělo mi to chodit. Nevíte jak to bylo na tech starých světlech připojeno. Je tam 3konektorová patice na žárovku H4. Mám pravý levý a horní konektor. Nevíte který vodič je potkávací, dálkový, a zem?

com08397.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
com08397.jpg, 25.3 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 9:03   Citovat  

To nevím, to proměř ne Úsměv V tom problém snad není a jiná možnost jak to zjistit taky ne Velmi šťastný Pusť světla na potkávací, vezmi např. multimetr, - si hoď někde na kostru a plus zkoušej do různých zdířek toho konektoru a kde ti to něco ukáže, tak tam máš P+, pak pusť dálkový a měř stejným způsobem, opět kde ti to něco naměří (12 V), tak tam máš D+. Ale to je přece taková klasika Mrk

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 9:24   Citovat  

rotker napsal:
To nevím, to proměř ne Úsměv V tom problém snad není a jiná možnost jak to zjistit taky ne Velmi šťastný Pusť světla na potkávací, vezmi např. multimetr, - si hoď někde na kostru a plus zkoušej do různých zdířek toho konektoru a kde ti to něco ukáže, tak tam máš P+, pak pusť dálkový a měř stejným způsobem, opět kde ti to něco naměří (12 V), tak tam máš D+. Ale to je přece taková klasika Mrk

Dobře, to chápu, ale tak jednoduché to prostě není. Mám zasebou elektro prumyslovku, takže tuto jsem všecko vyzkusel. Mám to zapojené ted takovým způsobem že, potkávací svíti normálně, ale pokud zapnu dálkové tak mi de ,,proud,, přes potkávací a do dálkové, takže to napěti se mi dělí a ani jedna žárovka nesvítí jak by měla, dalo by se říct že jdou obě na 50%, to relátko tam vůbec nemám. Protože stím jsem to zkoušel a akorat mi lítaly pojistky z pojistkovky Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Neměl by jste origo schéma za fabriky? Tam jde oto, že je tam jedno relátko na každé světlo a to přepíná ten přepínač v aute.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:32   Citovat  

Když ti lítaly pojistky, tak jsi to zapojil do zkratu Velmi šťastný A naopak, ty musíš + z dálkových tím relátkem přivést na potkávací Úsměv Originál ta H4 je zapojená tak, že máš do žárovky přivedeno P+, D+ a -. Když máš puštěný potkávačky, tak ti jde proud přes P+, D+ je "mrtvý", když páčku přepneš na dálky, tak ti "tovární" relátko vypne P+ (potkávačky zhasnou) a pustí ti proud do D+. P+ a D+ mají společné mínus. A proto ty tam musíš dát další relé, kterým si přivedeš plus z D+ na P+, aby ti svítily zároveň dálková a potkávací. Já to schéma snad ještě nějak jinak překreslím Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:40   Citovat  

rotker napsal:
Když ti lítaly pojistky, tak jsi to zapojil do zkratu Velmi šťastný A naopak, ty musíš + z dálkových tím relátkem přivést na potkávací Úsměv Originál ta H4 je zapojená tak, že máš do žárovky přivedeno P+, D+ a -. Když máš puštěný potkávačky, tak ti jde proud přes P+, D+ je "mrtvý", když páčku přepneš na dálky, tak ti "tovární" relátko vypne P+ (potkávačky zhasnou) a pustí ti proud do D+. P+ a D+ mají společné mínus. A proto ty tam musíš dát další relé, kterým si přivedeš plus z D+ na P+, aby ti svítily zároveň dálková a potkávací. Já to schéma snad ještě nějak jinak překreslím Velmi šťastný

A vy to tak na svém CTR mate zapojene?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:54   Citovat  

Ještě jsem to nemontoval do auta, jelikož ho mám zazimovaný a kvůli ledu se nedostanu ani do dílny, takže čekám na oblevu Úsměv Psal jsem ale výš, že jsem to měl zapojený mimo auto, jako napájení jsem použil klasickou nabíječku autobaterií, v pohodě to šlapalo, tzn. když jsem na + nabíječky dal P+, tak svítily jen potkávačky a když jsem P+ odpojil a připojil tam D+, tak seplo relé a svítily dálky a i potkávačky. V autě to musí fungovat úplně stejně.

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 10:59   Citovat  

rotker napsal:
Ještě jsem to nemontoval do auta, jelikož ho mám zazimovaný a kvůli ledu se nedostanu ani do dílny, takže čekám na oblevu Úsměv Psal jsem ale výš, že jsem to měl zapojený mimo auto, jako napájení jsem použil klasickou nabíječku autobaterií, v pohodě to šlapalo, tzn. když jsem na + nabíječky dal P+, tak svítily jen potkávačky a když jsem P+ odpojil a připojil tam D+, tak seplo relé a svítily dálky a i potkávačky. V autě to musí fungovat úplně stejně.

No teoreticky jsem to mel na stole taky zapojene, na stabilizovanym zdroji co dava 14V. Tak to taky krasne chodilo jak má. Ale můj názor je,že v tom aute je to jinak zapojene. Japonská auta mají některá jeden živý vodič, a potom mínusy spínají relátka. Já se stím vztekal skoro celý den. Montáž světel je brnkačka, ale ta elektrika mi proste zabrzdila. Mám to ted ze potkavaci sviti normalne a dalkove jsou s potkavacimi najedou ale ani jedna zarovka nesviti poradne, protoze vzdy jedna zarovka bere proud té druhé. Mají mi přijit jeste mlhovky takze to jeste vsecko předělám a vyzkouším nákým jiným způsobem. Vypadá to hrozne jednoduše kdyz clovek vidi ty 3Vodice do H4, ale...me se to bohužel nepovedlo.Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:11  Naposledy upravil rotker dne 14.10.2011 , 7:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zvláštní, tak to chce spíš vznést dotaz někomu, kdo to už má zapojené na autě, tzn. např. Daver nebo James příp. někdo jiný. Ale podle Davera je to mé schéma dobře. Pro pořádek ho sem vkládám znova a překreslené, pro lepší pochopení...
EDIT: Špatné schéma, správné zde

ctrpofacelights_135.jpg

ctrpofacelights_135.jpg, 24.94 kB

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:26   Citovat  

rotker napsal:
Zvláštní, tak to chce spíš vznést dotaz někomu, kdo to už má zapojené na autě, tzn. např. Daver nebo James příp. někdo jiný. Ale podle Davera je to mé schéma dobře. Pro pořádek ho sem vkládám znova a překreslené, pro lepší pochopení...

jako schéma vypáda opravdu správně a když to zapojím ,,na stole,,tak to chodí jak má. Ale netusím proč na autě ne. Zkusím to jeste odpojit a ,,prosvítit,, přes žárovku jé mám živé a zemnící ty vodiče. Ale jsem rád že mi aspon ty potkávací svítí pořádně Velmi šťastný HaHaaa Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:31   Citovat  

Jasně, dálky nepotřebuješ Velmi šťastný Jinak je mi to stejně divný, pokud po přepnutí páčky na dálky jde na vodič D+ 12V, tak to relé se musí sepnout a přivést těch 12V i na P+ a kdyby na D+ žádných 12V nešlo, tak by přece nesvítila ani ta H4 Ble Je to čistě jen má dedukce Úsměv Zkus to schválně proměřit

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:36   Citovat  

rotker napsal:
Jasně, dálky nepotřebuješ Velmi šťastný Jinak je mi to stejně divný, pokud po přepnutí páčky na dálky jde na vodič D+ 12V, tak to relé se musí sepnout a přivést těch 12V i na P+ a kdyby na D+ žádných 12V nešlo, tak by přece nesvítila ani ta H4 Ble Je to čistě jen má dedukce Úsměv Zkus to schválně proměřit

Vyzkouším snad mě ta elektroprumyslovka v plzni neco naučila, ale ja zajimave čim si človek vším prošel a tuto se zdá být jako banální věc a je to problem. Já to řikám pořád HONDA nemá chybu a vždy překvapí Velmi šťastný Honda

ted jsem našel origo manual elektriky na civica tak to budu študovat Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:37   Citovat  

Jestli ta průmyslovka v Plzni je jako Práva v Plzni, tak potěš koště pořádnej výtlem

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:38   Citovat  

K zamyšlení

PATICE.jpg

PATICE.jpg, 14.46 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 12:55   Citovat  

Hmm v tom případě by ty H4 světla mohly mít společný + a tovární relé akorát přehazuje mínus, opravdu netuším, moudřejší budu, až to budu montovat do auta, zkus to probrat s někým, kdo to montoval

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 17:43   Citovat  

Sakra chtěl jsem napsat, že platí Bčko, ale úplně jste mě znejistili ... vím, že jsem to montoval na 2x, takže to spíš ukazuje na Ačko ... no rozhodně to bude v manuálu ...

EDIT: multimetr přece ukáže polaritu ... tak to stačí změřit

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 21:14   Citovat  

asi máte japonský žárovky, tam mají taky volant na špatný straně Velmi šťastný Co vím, tak je tam společný mínus a 2 plusy...

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 21:16   Citovat  

ChuCky napsal:
asi máte japonský žárovky, tam mají taky volant na špatný straně Velmi šťastný Co vím, tak je tam společný mínus a 2 plusy...

edit:

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 21:20   Citovat  

Japonský auto, japonský žárovky, ale jinak díky bráško je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 21:13  Naposledy upravil rotker dne 8.2.2011 , 22:09, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Takže jak jsem se obával, v C7G je H4 ovládáno mínusy místo plusy, tím pádém jsem předělal schéma, dnes jsem to zapojil a funguje. Předpokládám, že z toho schématu to pochopí i méně elektroznalí, pokud ne, tak doporučuji se do toho vůbec nepouštět Úsměv

EDIT: zapomněl jsem napsat, že to relé musí být min. 10A, ale 15A je větší jistota (je to zřejmé z té pojistky), já osobně použil 40A, jiné jsem neměl a je to alespoň tutovka, že to bez problému zvládne svatoušek

schema_faceliftlights.jpg

schema_faceliftlights.jpg, 117.61 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 21:28   Citovat  

nevi prosim nekdo z vas které konektory na zarovce hb3 znamena plus a ktere minus?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 22:00   Citovat  

a není to snad jedno? Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Světla na CTR před a po faceliftu