Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Strana 19 z 46
PKMotorsport je teď offline  PKMotorsport
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 15:09   Citovat  

Chlapy, zase do toho trochu skočím. Za prvé: Taiwan není Čína.A teď to nemyslím zeměpisně nebo politicky. Několikrát jsem tam byl a tudíž i trochu vím jak to tam chodí. To že tady mají čínské výrobky to nejhorší jméno je pouze vinou našich a asijských obchodníků dovážejících zboží sem k nám.Čína je obrovská a i nabídka je gigantická. A ti co sem dováží, bohužel vetšinou sáhnou potom nejlevnějším. Taiwan je malý a nemůže si dovolit dělat zas tolik toho špatnýho. My si tam necháváme taky vyrábět věci přímo pro nás.(a sami je používáme je to dobrý ) A ne jenom my ale i známé japonské a americké firmy za jejichž výrobky jsou lidi schopný platit o 100% více.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 15:39   Citovat  

PKMotorsport napsal:
Chlapy, zase do toho trochu skočím. Za prvé: Taiwan není Čína.A teď to nemyslím zeměpisně nebo politicky. Několikrát jsem tam byl a tudíž i trochu vím jak to tam chodí. To že tady mají čínské výrobky to nejhorší jméno je pouze vinou našich a asijských obchodníků dovážejících zboží sem k nám.Čína je obrovská a i nabídka je gigantická. A ti co sem dováží, bohužel vetšinou sáhnou potom nejlevnějším. Taiwan je malý a nemůže si dovolit dělat zas tolik toho špatnýho. My si tam necháváme taky vyrábět věci přímo pro nás.(a sami je používáme je to dobrý ) A ne jenom my ale i známé japonské a americké firmy za jejichž výrobky jsou lidi schopný platit o 100% více.

offtopic Mohu potvrdit, i to jak jednal čínsky se zákazníkem - Čínanem, co jezdí servisovat svého Civica TD (nebo jezdil), je tak Petře? offtopic
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 16:30   Citovat  

PKMotorsport napsal:

Ano, přesně tak to je, pokud budu prodávat se 100% rabatem, prodá se toho výrazně méně (ale pravděpodobně stejně vydělá více), ale už se nebude tolik spekulovat, že ta cena je nízká a tudíž to je šmeid z číny...
Jak jsem psal, odešel jsem si nechat vyrábět věci do taiwanu pro to, že tady v čechách byla kvalita, ale spolehlivost jednání, výrazně horší. My všechno umíme vyrobit lépe, o tom nepochybuje, ale nám se prostě nechce a termínově to je ještě horší, to je bohužel moje zkušenost...

Navrhnul jsem nové brzdiče, v čechách jsem to zadal čtyřem firmám (a XYZ z Taiwanu). Za dva měsíce jsem měl následující výsledek:
- dvě firmy ani neodpověděli
- jedna napsala, že nemají kapacitu
- poslední by to udělala, ale cena byla za dva brzdiče asi jako teď prodávám celou sadu brzd i s kotouči, termín dodání byl 3 měsíce a minimální počet brzdičů byl 20ks

A XYZ z Taiwanu???
Neozvali se měsíc a po měsíci jsem měl na letišti zdarma dva funkční vzorky, které mi jezdí na autě bez repase ještě teď po 2.5 letech (myslím, že je zatěžuji a testuji dostatečně). Nabídka byla, že pokud si vše otestuji a budu spokojenej, tak to doladíme a pokud svolím, aby ty brzdiče zařadili do své výroby místo jejich, tak nemusím platit nic, objednávat můžu po kusech a navíc mi dají výhradní zastoupení pro českou a slovenskou republiku...
(jinak tady je ta nevýhoda a problém, který vidím já, protože pokud bych nesouhlasil, myslím si osobně, že by si je do výrobního programu zařadili stejně, to je jediné riziko, že si všechno přivlastní a zkopírují...)

Jak to dopadlo, modří vědí...

Od začátku prodeje jsme provedli další změnu na brzdičích v rozložení pístků a tvaru brzdiče, plus se ještě na náš podnět udělal jeden brzdič na větší brzdovou destičku, který se od loňského září prodává s kotouči 330 a 356mm. Spolupráce docela slušná. Takže všechny bych do jednoho pytle neházel, ale je možné, že tomu nerozumím a dělám to špatně...
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 16:40   Citovat  

Dany napsal:
Od začátku prodeje jsme provedli další změnu na brzdičích v rozložení pístků a tvaru brzdiče, plus se ještě na náš podnět udělal jeden brzdič na větší brzdovou destičku...

Muzu se zeptat, zda jsi k tomu delal i nejakou FEM analyzu...rozlozeni tlakove sily nebo teplotni namahani??

A jaky CAD software pri navrhovani pouzivas??

Zajimave OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 16:59   Citovat  

Ano, navrhoval jsem to s člověkem (kamarádem), který se pohybuje u vývoje v jedné renomované firmě, je to tak, že já dám návrh a on ho dopočítá a zrealizuje (já jsem hlavně praktik, vím proč i jak, ale nemám čas to kreslit a počítat)...
Já právě prohlížím jak se to chová v praxi, jak jsou sjeté destičky, měřím si teploty kotoučů, desek a brzdičů a pak tyto poznatky převádím zpátky do teoretických zlepšení, které se pak zpětně převádí do praxe...

Ty změny vždy byli s ohledem právě na zkušenosti, které mám od ostatních (jezdí mi přes čtyřicet kitů), protože ta první změna byla, jak to vyhovuje mě, nicméně se ukázalo, že jsem trošku odlišnej (asi to neumím Úsměv ) a co funguje u mě, bylo u některých jinak, dokázali rychle zničit kotouče, destičky a podobně. Z toho jsem právě analýzou zjistil, co se stalo a proto se také udělali ty brzdiče s větší destičkou, aby bylo rozložení jiné a tolik se lokálně nepřehřívali...

Nicméně je to opravdu o tom, jak kdo brzdit umí. Pokud umí brzdit správně závodně problémy jsou menší, ze své zkušenosti vím, že lidé by na jednu stranu chtěli závodní věci, ale neumí se k nim chovat a zacházet s nimi, z čehož pramení 75% problémů. Většinou je to spíš otázka image než to, že to opravdu potřebují...

Nicméně si myslím, že jsem většinu lidí nakonec jezdit na okruhu a brzdit naučil a i ti, co nejdříve nadávali (a pochybovali o kvalitě), najednou uznali, že to byla jejich chyba (což je pro mě největší odměna), časy hovoří v tomto jasně, většina lidí, co se mnou na akce jezdí, se dokázala během dvou sezón zrychlit na okruhu v Mostě třeba i o 15sec, a to je velký rozdíl...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 17:10   Citovat  

Nejběžnější požadavky:

Chci brzdy, co perfektně fungují za studena, vydrží rychlé projížďky po okreskách, nevadnou a občas je vytáhnu na okruh...

Chci podvozek, co je měkký jako OEM (jezdím hodně Prahu) a rád bych abych fungoval špičkově na okreskách i občas na okruhu...

Tohle je jen těžko splnitelné, nicméně i proto jsem již 2x předělal specifikaci tlumičů pro EP3 a FN2, aybch se tomu co nejvíce přiblížil, poslední má právě třeba Loko a Marfi na EP3, Padam a Kaufi na FN2, 665+1 má podobně odhadnuté nastavení na ATR, Saty třeba na kopcovém EP3, pak nějaká ta RSX-S a další...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 17:18   Citovat  

Lukas napsal:
Muzu se zeptat, zda jsi k tomu delal i nejakou FEM analyzu...rozlozeni tlakove sily nebo teplotni namahani??

Jinak k tomuhle dodám... Jsem spíš praktik a neumíš (nebo možná umíš) si představit, jak se zrovna v rozložení brzdného účinku se rozchází teorie s praxí...
Takže se to nakonec optimalizuje hlavně podle toho, jak se sjíždí brzdové destičky...

Dneska mám na destičce rozdíl v rozích do max. 1mm (mezi nejméně a nejvíce), většinou to však je několik desetin, plošně už výkyv není téměř žádný...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 17:25   Citovat  

Dany napsal:
Ano, navrhoval jsem to s člověkem (kamarádem), který se pohybuje u vývoje v jedné renomované firmě, je to tak, že já dám návrh a on ho dopočítá a zrealizuje...

No me by zajimalo jak ma tvuj kamarad nastaveny solver, hlavne pak boundary conditions...
I tvuj sebelepsi navrh se muze znehodnotit chybou konstruktera.

Jestli se ti chce a mas to nekde po ruce, tak se s nami o to podel. Mrk

Nedavno jsem delal posudek na bakalarku. Tema bylo neco jako teplotni zatizeni brzdoveho kotouce pri intenzivnim brzdeni.
Student to mel v I-DEASu...sit se mi nelibila (mel malo bunek na hranach), v okrajovych podminkach pro nastaveni vypoctu mel na plose kotouce kde se styka s kolem nastavenou fixni teplotu okoli. tj. 20°C, coz jsem povazoval za chybu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 17:32   Citovat  

Dany napsal:
Jinak k tomuhle dodám... Jsem spíš praktik a neumíš (nebo možná umíš) si představit, jak se zrovna v rozložení brzdného účinku se rozchází teorie s praxí...
Takže se to nakonec optimalizuje hlavně podle toho, jak se sjíždí brzdové destičky...

Dneska mám na destičce rozdíl v rozích do max. 1mm (mezi nejméně a nejvíce), většinou to však je několik desetin, plošně už výkyv není téměř žádný...

No to by se prave rozchazet nemela. Úsměv
Pokud se tak deje, tak je asi neco spatne...
Tvuj pokus ma zda se dobre vysledky, tak bych to videl na nedokonalou simulaci. Dobre nastavit solver hodne zavisi na umeni a zkusenostech vyvojare.
   Návrat  
PKMotorsport je teď offline  PKMotorsport
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 18:14   Citovat  

Dany napsal:

Můžu se zeptat jaká je hmotnost čtyřpístkového brzdiče pro kotouč průměru 286mm? Když jsem dovážel D2 do Čech tak jsme se potýkali právě s vysokou hmotností brzdiče. Od příští sezony budu testovat i já naše vlastní brzdové kity.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 0:13   Citovat  

Lukas napsal:
No to by se prave rozchazet nemela. Úsměv
Pokud se tak deje, tak je asi neco spatne...
Tvuj pokus ma zda se dobre vysledky, tak bych to videl na nedokonalou simulaci. Dobre nastavit solver hodne zavisi na umeni a zkusenostech vyvojare.

Ano, to máš jistě pravdu, ale jediný výraznější problém, kvůli kterému se pak korigovalo rozložení pístků, bylo pouze o něco větší sjíždění na náběžné hraně než jsme předpokládali a pak ještě přesnost výroby redukcí uchycení brzdičů, neboť záleží na tom, jak daleko je venkovní hrana brzdové destičky od venkovní hrany brzdového kotouče.

Dále co se teoreticky špatně simuluje, je způsob brzdění... Intenzivní závodní opotřebovává destičky (a sjíždí) malinko jinak, než obyčejné brždění za provozu, navíc, pokud někdo díky pomoci ABS na brzdách "stojí" celou dobu, tak ty desky trpí daleko více, než když někdo správně brzdy "zahamtne", ale hned jim trošku poleví, jako se brzdí bez ABS, atd. atd...

Nemyslím si, že simulace je tak jednoduchá ... Rozdíl je i v tom, že se v brzdičích jezdí zhruba 5 růzdých brzdových materiálů s různou teplotní odolností a koeficientem tření, atd...

Ano, prostě se to doladilo podle toho, jak se to průměrně sjíždělo...
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 13:10   Citovat  

Tak jsem s PK předběžně domluven, v pondělí mu auto vezu. přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 10:14   Citovat  

Nevěděl by někdo o karbonovym šíbru na EE8 ? (předpokládám že je shodný z ED9) než začnu shánět.. HONDAy se blíží Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 12:51   Citovat  

tak včera, ještě než jsem to odvezl k PK jsem byl u Láďy Třasáka v Novém Bydžově na brzdě (jezdí tam i Jebáček s tim monstr Puntem žlutym voturbenym, zajíždí 1/4 míle za 12,2 Úsměv takže myslím že objektivní a prověřená...a výsledky potvrdily (nejen) mou domněnku, že je zřejmě něco špatně...

Měření proběhly všehovšudy 2 - jednou se silencerem a podruhé bez. Ještě se měřila Lambda, ale graf jsem ponechal PK.

Auto už tam je, prý s tím něco vykouzlí, tak jsem zvědav, nakonec na HONDAYi třeba tolik neostrouhám...

tož a tu grafy..

měření 1 - s.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
měření 1 - s.jpg, 82.78 kB

měření 2 - bez.jpg

měření 2 - bez.jpg, 82.07 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 12:54   Citovat  

Jinak pokud by měl někdo zájem, brzda je v Královehradeckém kraji - Nový Bydžov, číslo na Láďu je 605 052 156 ..ceny VELMI příznivé..zatím to dělá hlavně pro radost Úsměv

A lak už snad dopadl taky dobře, napojení zadních lemů na nárazník už je ok, auto je komplet celé znovu polité..jsem spokojen...tedy zatím, uvidím, jak to bude až si matroš sedne.
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 13:13   Citovat  

Dany napsal:
oproti sériovému motoru s dobrém stavu má teď motor menší chuť se vytáčet a táhnout, což třeba je pak kompenzované možná větším výkonem, nicméně graf z brzdy jsem neviděl a nepřekvapilo by mě, podle mého postřehu. kdyby měl propad výkonu mezi 5-6tis otáčkami a navíc kdyby křivka výkonu padala daleko dříve, řekněme již někde po 7tis. otáčkách a to dost výrazně

Si teda zrovna netrfil Dany Úsměv ...křivka je docela dobrá ne ?
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 14:02   Citovat  

coudu napsal:

prepad pri 5500 je, potom sa to tvari skoro ako seria.
vcelku dobre by bolo vidiet v grafe lambdu a predzapal.
podla mna tomu chyba tak minimalne 10% krutaceho momentu a to by potom spravilo cez 180koni, co by mohlo vyzerat realnejsie.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 14:27   Citovat  

vti [906team] napsal:
prepad pri 5500 je, potom sa to tvari skoro ako seria.
vcelku dobre by bolo vidiet v grafe lambdu a predzapal.b
podla mna tomu chyba tak minimalne 10% krutaceho momentu a to by potom spravilo cez 180koni, co by mohlo vyzerat realnejsie.

zoubek tam je no ale se silencrem není tak hroznej...lidi sem občas dávaj daleko zubatější grafy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 16:19   Citovat  

graf měření lambdy mam taky, ale v telefonu, PK si ho půjčil tak jsem ho jen vyfotil, ale teď mi nejde se připojit..
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 20:54   Citovat  

vtec se mnel spinat 5800 ale zakaznikovi se to nelibilo a mapa ve vtecu mezi 5000 a 5800 nebila ladena..ja si to udelam muzete se uklidnit :)ale pokud bi tam bilo kompresini pomer aspon 11:1 bi to bilo je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 22:24   Citovat  

coudu napsal:

Ano, pokud se nebavíme až tak o hodnotách, tak ta křivka vypadá rozhodně lépe, než jsem cítil v autě, jenže to, že se to kolem 5000 "hádá" a nemá chuť jít do otáček, to z tohoto grafu nepoznáš, třeba to po doladění zmizí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 0:23   Citovat  

hlavně se ten motor bude muset tak jako tak stejně co nejdřív "udělat" (tím myslím jakože nějaká menší GO nebo jak to nazvat, kroužky a výbrus nebo jak to dnes PK říkal a třeba písty - nevím, nechám na odbornících) hlava by měla být defacto hotová jestli se nepletu..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 12:04   Citovat  

cocks napsal:
hlavně se ten motor bude muset tak jako tak stejně co nejdřív "udělat" (tím myslím jakože nějaká menší GO nebo jak to nazvat, kroužky a výbrus nebo jak to dnes PK říkal a třeba písty - nevím, nechám na odbornících) hlava by měla být defacto hotová jestli se nepletu..

Že si to neudělal ještě před vačkama Cooo??? Začal si odstřechy jo Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 13:14   Citovat  

coudu napsal:
Že si to neudělal ještě před vačkama Cooo??? Začal si odstřechy jo Velmi šťastný

No protože ikdyž jsem věděl, že motor má 200 000 tak jsem si říkal že když to skoro vůbec nežere olej,nekouří atd takže motor bude ještě ok a že se udělají "nějaké" úpravy abych si udělal radost s tím ,že se motor zgenerálkuje časem... přišlo mi předtím prostě zatím zbytečný do něj hrabat pokud vše funguje jak má, ten motor šlapal jako švejcary..naprosto bez problémů, spotřeba oleje (samozřejmě závislá na stylu jízdy) byla v průměru třeba litr na 5 000 km když jsem tomu nedával, pokud jsem jel do Mimoně atd tak tam automaticky padnulo půl litru oleje za ten vejkend co dostávala za uši...ale jinak naprosto bez problémů.... ...tak proto no..já vim, že to nebylo úplně nejlepší řešení no..teď už to vím....ale o to víc se těším na ten přírustek koní až bude po GO nebo jak to nazvat.... já bych to tu neměl možná psát, ale je pravda, že když jsem to k PK přivezl tak tam mohlo bejt koní chcíplejch kolik chceš..já počítám baj voko třeba 15-20 kobyl..takže ten výsledek není zas tak tristní co se týše nárustu..min 30 koní tam přibylo...takže teď uvidíme co s tím PK ještě vyvede, třeba ještě něco přikouzlí nebo to alespoň vyladí a pak, až se udělá GO tam bude třeba opravdu těch 190 poctivejch hřebců a to, to už by pánové a dámy mohlo stát za kus slova ... a ještě převodovka a nakonec jdu i do špéry..ale uvidím, je to šaize s prachama, budu rád když se udělají brzdy a podvozek...na víc už letos asi nezbude.

uvidíme...každopádně teď, když už se i ten lak blbej poved tak tomu všemu začínám trochu věřit a jednou ji třeba do toho TOPu dovedu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 14:52   Citovat  

a tady konečně ta lambda....ten začátek neberte v potaz, sonda byla strčená až vzadu v koncáku..

lambda.jpg

lambda.jpg, 102.58 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:09  Naposledy upravil cocks dne 28.7.2010 , 15:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

+ ještě zde jak dopadla reklamace laku.. Úsměv ....a pár fotek z brzdy.

26072010539.jpg

26072010539.jpg, 403.42 kB

26072010536.jpg

26072010536.jpg, 373.65 kB

26072010532.jpg

26072010532.jpg, 439.2 kB
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:10   Citovat  

Dobrou smes mas az od cca 6tis. rpm. Do te doby hodne chude...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:22   Citovat  

jagy napsal:
Dobrou smes mas az od cca 6tis. rpm. Do te doby hodne chude...

jojo, týpek co to brzdil taky říkal...ale víš jak..já to jen tlumočím dál... PK si ten graf nechal, asi je i pro něj dost směrodatnej... já znám jen mírně teorii ještě ze školy..a jediný ,co vim, je že ideální lambda alespoň z hlediska spotřeby, emisí a vyváženosti celkově je někde kolem 14,7 kg vzduchu na 1 kg paliva... (snad jsem zas něco neplác špatně) Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:33   Citovat  

Pokud to bude z vačkama a má to mít správnej výkon, tak to musí být někde kolem 13:1, pokud to bude kolem 12.5:1 (kde jsou standardně Hondy laděné od výrobce), tak to nebude mít moc velký vliv na výkon, ale bude se to lépe chladit a je to bezpečnější...
Poměr 14,7:1 je dobrý na malé zatížení a neutrál, při plněm zatížení s touhle směsí akorát propálíš písty ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:37   Citovat  

Nicméně si myslím, že je už jasné, proč jsem tam ten propad po 5tis cítil, na tu směs to ani moc zrychlovat nemohlo...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina