Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kompresor comptech
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 11:24   Citovat  

koukám na jeden ruskej projekt K20 s jr, který dával při 0,55 Bar 287.2 Hp - 260 Nm.
kdyby to někomu pomohlo nebo chtěl porovnat
setup:
Supercharger - Jackson Racing Civic Si 06-08
Injection - RC 550 cc
Intake - Injen Short Ram Air
Oil Cap - Mugen
Oil - Mugen Rev-R
Oil filter - K&N
Oil cooler kit - GReddy
Radiator cap - Mugen 1,3 Bar
ECU - Hondata and Unichip
Brake Pads - Modulo Racing
Brake Rotors - Modulo Racing
Brake Calipers - Spoon Sports
LSD Differential - Honda OEM 1,5 Way
Clutch - Competition Clutch St.4
Spark Plugs - HKS Iridium
Carbon fiber hood - Seibon
Fuel pump - SARD 265 Litre/hour

Presure supercharger - 0,55 Bar
Exhaust - stock
Catalisator - delited

pak to vyměnil za turbo gt30r a měl při 7 Psi 300.2 Hp 290 Nm
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:02   Citovat  

kolik je 0,35 baru psi??:-)moje řemenička tlačila 7,8psi.Rotrex by mel mít 9psi a na ctr na kterém to bylo mělo 360ps.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:09   Citovat  

5psi
btw: 360ps na seriovom motore ?

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:09   Citovat  

0,35 baru je cca. 5 psi...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:22   Citovat  

9psi rotrex s intercolerem seriove vnitrnosti motoru jen upravy zvenku:vyfuk,svody,sání Gruppe M,Dc Sports ceramic manifold,hondata.Ja budu realista a bude mi stačit 330ps

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:23   Citovat  

kolik ta integra mela na 5psi tak 235ps ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:25   Citovat  

Jinak ten rotrex co sem koupil je stage 1 kompresor a stage 2 intercoler.Stage 2 kompresor uz je masakr:-)

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 17:53   Citovat  

Sdeli konecne nekdo, kdo upravuje a ladi to Sko? Docela by me zajimalo, kdo si necha platit velke penize za praci na amaterske urovni. Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
xenonman je teď offline  xenonman
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 22:02   Citovat  

Marfi napsal:
Jinak ten rotrex co sem koupil je stage 1 kompresor a stage 2 intercoler.Stage 2 kompresor uz je masakr:-)

tak uplně jinak, spousta lidi vypada jako ze veci o cem mluvi tak pokud někdo si ví rady tak sem

udajne podle toho cloveka co to ladil vice koni nez 302 ps neudela, pouze lze vylepsi kroutici moment,

rekl ze pokud bude hondata bude tam vice ale ted k jadru dotazu

1) myslite, te comptech compresor + aftercooler + vstriky 750cc + AEM pigina 10-3012 - se neda ladit vice nez 302PS? pac 300ps tam ma bejt na seriovych vstrikach bez piginy
jinak motor seriovej - svody, HKS vyfuk, svicky NGK, osobne si myslmi ze aftercooler system je lepsi nez klasickej IC

2) je zde na foru nekdo jineho nazoru nebo je schopen naladit vice koni a mit lepsi průbeh nez dosavani graf - za jakych podminek

3 v prípadě ze se rozhodnu koupit Hondata - full programovatelnou jednotku tak jaký model? co za prislusensvti k tomu? uz by to byla v poradi 3 jednotak takze orpavdu me to uz celkem neba
koukal jsem na jejich stranky a zrovna zminka o s2000 tam nikde moc neni...nehledal jsem uplne peclive

poprosim o radu nekoho kdo se v tom vyzna nebo pripadne je schopen sam poradit nebo naladit - dohady a teorie at to vyzni z me stranky jak koliv spatne nestojim

nechce se mi moc tomu verit ze pri tomto slozeni je vysledek 302 ps dostacujici...

dekuji za pripadne namety ci doporuceni koho kontaktovat - trosku se mi nezamlouva jak pokazde at se na koho kolikv obratim je kazdy odbornik kdyz to nejde nebo neumi tak se zacne vymlouvat na dodane spatne veci at koupim to a to

ok beru koupim veci co si kdo rekne ale chci slyset kolik tam bude koni, co to vydrzi, co me to bude stat proste jasne dane veci a nejaky odhad koni...

doposud jsem nastvan jak pristupem tak vysledkem...

kentoya je teď offline  kentoya
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 22:34   Citovat  

monty napsal:
add 1)takže souhlasíš s názorem,že při stejným plnícím tlaku 0,5bar na kompresor stačí piggina a na turbo už musíš upravovat ecu ? to byla otázka na kterou vti reagoval
add 3) objevils ameriku , spíš mi prozraď kde najdu kolik ho tam mám pustit , mě se to nepovedlo . (myslím spolehlivý info , ne JPP toho je plnej net - Gar tb0341)

k té jedničce, je to spíše o průtoku vzduchu nežli o tom co ho tlačí, protože pouze veličina tlak turba 0,6 bar, je nic neříkající pojem, jak už jsem psal jinde, tak motor co jsem si postavil na jednom turbu při tlaku 0,7 bar téměř nejel, na druhém jel pěkně, a na třetím už detonoval, kompresní poměr 1/11 a tlak turba 0,7 bar, (bylo to bez IC) samo že jsem ho odladil (včetně IC) na 1 bar s tím turbem co to detonovalo takže asi tak

k té trojce, jak psal dále v podstatě k tomu stačí restriktory od 1,3mm po 1,6 mm , je to hlavně o maximálním tlaku oleje který je v motoru, ale všeobecně při cca 4 až 5 bar tlaku oleje se používá restriktor cca 1,5mm

0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 22:43   Citovat  

vti [906team] napsal:
ad1 - ja som pisal konkretne toto cele:
mozes mi prosim ta vysvetlit aky je podla teba rozdiel v tom, ked mas kompresor co tlaci 0.6bar a turbo co tlaci 0.6bar ?
preco by si to mal rozne riadit ? co je podla teba zlozitejsie pri ladeni turba oproti kompresoru (samozrejme ak opomeniem moznost pouzivat elektronicky boost kontroler) ?

takza sa pytam, aky je podla teba rozdiel pri ladeni.

ad2 - menia ho kvoli kompresii, nie kazdy chce jazdit na C16 alebo iny zavodny benzin, v amerike musis jazdit na tie chcanky co ti nacapuju... okrem toho turbit motor s kompresiou 11:1 na tlaky cez 12psi nerobi dobre minimalne ojnicnym loziskam. a stahovat do blba predzapal nie je riesenie

ad3 - od toho su oil restriktory, takze toto by som nevidel ako zasadny problem.

ad jedna nejde o to co chceš odladit, ale kolik je to turbo či kompresor schopen dodat vzduchu, protože se může stát že ti nezbyde než snížit tlak , jelikož průtok vzduchu je vyšší než jsi schopen odladit, ale jinak žádnej problém, jen jsi to celkem blbě napsal, že každý kdo to přečte si bude myslet že 0,6 bar je vždy 0,6 bar at ho tlačí cokoliv a výsledek bude vždy stejný - nebude to je celé co jsem chtěl napsat

ad dvojka to je možné, do ameriky nevidím, ale např v čechách je maratova honda která má komprese 1/11, tlak přes 25 psi a má naježděno přes 50 000km a z toho většinu hodně ostrých, takže je to spíše o tom, jestli umíš udělat ložiska na provázky nebo tam strčíš nějaké dobré na nějaký dobrý výbrus, a osobně já měl na motoru taky 11/1 a tlak přes 15 psi a motor jsem po 30 000km otevřel a ložiska jsou jako nová

ad trojka, máš pravdu o těch restriktorech, já jen že už jsem viděl asi 10 zničených tureb jen proto, že lidi bud o restriktoru nevěděli a proto ho tam nedali, nebo dokonce druhá varianta, kterou jsem viděl minimálně dvakrát a to že restriktor převrtali na 3mm díru aby turbo mělo dostatek oleje Velmi šťastný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 23:10   Citovat  

kentoya napsal:
k té jedničce, je to spíše o průtoku vzduchu nežli o tom co ho tlačí, protože pouze veličina tlak turba 0,6 bar, je nic neříkající pojem, jak už jsem psal jinde, tak motor co jsem si postavil na jednom turbu při tlaku 0,7 bar téměř nejel, na druhém jel pěkně, a na třetím už detonoval, kompresní poměr 1/11 a tlak turba 0,7 bar, (bylo to bez IC) samo že jsem ho odladil (včetně IC) na 1 bar s tím turbem co to detonovalo takže asi tak

k té trojce, jak psal dále v podstatě k tomu stačí restriktory od 1,3mm po 1,6 mm , je to hlavně o maximálním tlaku oleje který je v motoru, ale všeobecně při cca 4 až 5 bar tlaku oleje se používá restriktor cca 1,5mm

dík za odpověď , chtělo by to trochu poposednout , trošku si sedíš na vedení .polopatě: v bodu 1 ti sděluju,že to nač odpovídáš vytrhls z kontextu -text od xenonmana na který vti reagoval zněl(ve zkratce) : kompresor můžu řídit piginou , není to turbo tam bych musel použít ecu. na to se Vti ptá -jaký je rozdíl v řízení kompresoru a turba (stejný tlak ,ale to teď nehraje roli)-samozřejmě víceméně žádný , oboje jde řídit jak pigi tak upravenou ecu , pro preciznější a lepší výsledek je samozřejmě lepší ecu .v tom popisu že záleží na průtoku a ne tlaku a na učinnosti původního NA motoru to máš samozřejmě pravdu ale v kontextu jak to bylo míněno je to mimo.osobně bych moc života oturbenýmu původně NA motoru s kompresí 11:1 nedával, samozřejmě záleží jak je dimenzovanej a jaks ho odladil.
add restriktory mi moc nepomohls , tohle není problém zjistit , restriktory začínaj na 0,8 mm a stačí projít fora -co člověk to názor jeden dá 08,další 1,2 ,další nedává žádnej. Potíž je v tom že na daný turbo nejsem schopen zjistit tlak co mám mít . Tlak v mazací soustavě mám od 3t cca 6,5 bar ,záleží na teplotě oleje , pokud ho pořádně ohřeju(přehřeju) klesá na cca5 bar.

pro xenonmana: vzhledem k tomu co to je za auto bych se spolehl na lidi co maj za sebou víc zkušeností s přeplňováním Honda tzn Vti ,Dark .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 23:39   Citovat  

kentoya napsal:
ad jedna nejde o to co chceš odladit, ale kolik je to turbo či kompresor schopen dodat vzduchu, protože se může stát že ti nezbyde než snížit tlak , jelikož průtok vzduchu je vyšší než jsi schopen odladit, ale jinak žádnej problém, jen jsi to celkem blbě napsal, že každý kdo to přečte si bude myslet že 0,6 bar je vždy 0,6 bar at ho tlačí cokoliv a výsledek bude vždy stejný - nebude to je celé co jsem chtěl napsat

ked zoberies ten isty motor a fukas do neho vzduch s tou istou teplotou a tlakom tak budes mat aj rovnaky prietok. a je mi naozaj uplne jedno, ci to tam fukne turbo alebo kompresor. zabudni vobec na udaj 0.6bar a skus sa zamysliet nad povodnym kecom - na kompresor staci pigina a na turbo treba komplet jednotku. ja stale hovorim, ze v tom rozdiel nie je. okrem toho, bavime sa o ladeni a z tohto by mohlo niekomu docvaknut, ze kompresor sa bude ladit lahsie ako turbo...

kentoya napsal:
ad dvojka to je možné, do ameriky nevidím, ale např v čechách je maratova honda která má komprese 1/11, tlak přes 25 psi a má naježděno přes 50 000km a z toho většinu hodně ostrých, takže je to spíše o tom, jestli umíš udělat ložiska na provázky nebo tam strčíš nějaké dobré na nějaký dobrý výbrus, a osobně já měl na motoru taky 11/1 a tlak přes 15 psi a motor jsem po 30 000km otevřel a ložiska jsou jako nová

neviem kedy to marat stihol najazdit, mne hovoril, ze na tom ma cca 15 000tkm a kompresiu tiez nema 11:1 (tolko nemala ani seria B16A). a tiez nehovorim, ze sa taky motor neda naladit, ale ak niekto chce dostat z toho maximum, tak loziska skratka budu trpiet viac ci budu makove alebo kakaove.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 23:42   Citovat  

monty napsal:
Potíž je v tom že na daný turbo nejsem schopen zjistit tlak co mám mít . Tlak v mazací soustavě mám od 3t cca 6,5 bar ,záleží na teplotě oleje , pokud ho pořádně ohřeju(přehřeju) klesá na cca5 bar.

pre garrett ti viem zistit aky tlak by tam mal byt, ale vo vseobecnosti na turbo s klznymi loziskami by nemal byt vacsi ako 4bar.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 23:50   Citovat  

nevim co stojí hondata na s2000 na ctr stoji nova 27 tis a kolem 20 se da sehnat na typer forum.uk s hondatou vim o dvou lidech v praze co ti to naladej.7Ops mi udelal kompesor bez ic.Ten kompresor co mas si myslim ze by se tam melo naladit 330ps ale nejde o kone ale spis o prubeh.
Jinak kolik udava comtech na seriovem esku nebo kolik jezdej v uk?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 23:54   Citovat  

uz som to tu raz pisal, hondata je pre S2000 nie zrovna idealna volba:

vti [906team] napsal:
zaklad je kupit ECU ktora sa da rozumne ladit a zapojit na to auto.
osobne si myslim, ze ked si precitas toto o hondata tak zacnes zhanat AEM EMS Úsměv

nechcel som zatial moc prezradzat, ale mame poskladanu S2000 AP1 s AEM EMS a 750ccm RC Injectors a na atmo to jazdilo pekne, aktualne uz je tam aj turbo a cakame na lepsie pocasie aby sme mohli zacat ladit aj nejaky boost.

dscn5949.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dscn5949.jpg, 156.58 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 0:02   Citovat  

pista:A kolik myslis ze by se dalo vytahnout ps z jeho setupu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 0:06   Citovat  

Marfi napsal:
pista:A kolik myslis ze by se dalo vytahnout ps z jeho setupu?

ked mi niekto doda logy co som pisal, tak ti poviem. takto si myslim, ze 330hp by sa z toho malo dat vydolovat pri tlaku 0.6bar.

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 1:10   Citovat  

vti [906team] napsal:
ked zoberies ten isty motor a fukas do neho vzduch s tou istou teplotou a tlakom tak budes mat aj rovnaky prietok. a je mi naozaj uplne jedno, ci to tam fukne turbo alebo kompresor. zabudni vobec na udaj 0.6bar a skus sa zamysliet nad povodnym kecom - na kompresor staci pigina a na turbo treba komplet jednotku. ja stale hovorim, ze v tom rozdiel nie je. okrem toho, bavime sa o ladeni a z tohto by mohlo niekomu docvaknut, ze kompresor sa bude ladit lahsie ako turbo... .

ad červená v tomhle se mýlíš a je to obrovský omyl, ale vyvracet ti ho nemám zapotřebí, zkus se podívat na tunning forum kde to taboo momentálně vysvětloval taky jednomu co tvrdil to samé jako ty tudy odkaz

k tomu druhému, osobně sám jsem názoru že piginy mají své opodstatnění na běžných seriových motorech, kde chci přehodit vstřiky a max trochu poštelovat předstih, ale na nějaké pořádné ladění bych to nepoužil, ne proto že to nejde, ale chybí zpětná návaznost na ECU, tím nevrdím že to nejde, jen že tato cesta je hodně trnitá a výsledek bude horší jako s přepsíním dat v seriové ECU, nebo o hodně horší jako u programovatelné ECU

jelikož jsem zatím neviděl mapy v honda ECU tak ani nevím kolik mají políček, takže moc nemůžu radit ohledně honda ECU, ale nissan ECU celkem znám a celkem vím co s nima dělat a předpokládám že to bude podobné

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 1:15   Citovat  

vti [906team] napsal:
pre garrett ti viem zistit aky tlak by tam mal byt, ale vo vseobecnosti na turbo s klznymi loziskami by nemal byt vacsi ako 4bar.

v podstatě souhlasím, jen tvrdím max 5 bar

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 1:25   Citovat  

vti [906team] napsal:
neviem kedy to marat stihol najazdit, mne hovoril, ze na tom ma cca 15 000tkm a kompresiu tiez nema 11:1 (tolko nemala ani seria B16A). a tiez nehovorim, ze sa taky motor neda naladit, ale ak niekto chce dostat z toho maximum, tak loziska skratka budu trpiet viac ci budu makove alebo kakaove.

pokud chceš jít na maximum, tak je jedno (ložiskám) jestli máš krouták např 600Nm na vysokokompresním motoru, nebo ten samý krouták na motoru s kompresema 1/8,5 - jen ten vysokokompresní pojede lépe

vše je v podstatě o materiálu, průměru uložení kliky jak hlavního, tak ojničního a na šíři pánve (neboli šíři ojnice a uložení) a jako poslední na vůli uložení a použitém oleji a tlaku oleje

pokud vím tak 15 000 měl naježděno ještě na civicu a těch 11 vím od něj jelikož se s ním řekněme slušně znám,

jinak na netu se dají najít odkazy na dyna motorů s výkonem přes 1000Nm a statickou kompresí 1/12 (samo že turbomotory)

jinak kdyby jsi měl pocit že útočím, tak nee, jen se snažím ostatním předat trochu toho co vím, a není lepší než to probírat s někým kdo zná a ví, tak proto reaguji na tvé odpovědi, nic jiného v tom nehledej

eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 4:13   Citovat  

asi pujdu rozdavat rady na nissan forum Velmi šťastný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 7:38   Citovat  

a já myslel že tf už není, že se sem začínaj stahovat nicky z tf , každou chvíli tu čekám tabaa. pořádnej výtlem v tom tematu jsem se pobavil, 4 strany jeden o voze a druhej o koze( jeden v teoretický rovině s ideálním turbem, druhej v reálu).
dám příklad :
když budu mít dvě turba , stejnej motor při stejnejch otáčkách např 4t stejná teplota výstupního vzduchu, jedno při nich bude tlačit 0,8 , druhý 1,2 -obě si zreguluju na 0,6 v sání -jak se bude lišit množství vzduchu ?
moje turbo je Garret TB 0341 -rencek 2,5 turbo V6

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 8:18   Citovat  

kentoya napsal:
ad červená v tomhle se mýlíš a je to obrovský omyl, ale vyvracet ti ho nemám zapotřebí, zkus se podívat na tunning forum kde to taboo momentálně vysvětloval taky jednomu co tvrdil to samé jako ty tudy odkaz

k tomu druhému, osobně sám jsem názoru že piginy mají své opodstatnění na běžných seriových motorech, kde chci přehodit vstřiky a max trochu poštelovat předstih, ale na nějaké pořádné ladění bych to nepoužil, ne proto že to nejde, ale chybí zpětná návaznost na ECU, tím nevrdím že to nejde, jen že tato cesta je hodně trnitá a výsledek bude horší jako s přepsíním dat v seriové ECU, nebo o hodně horší jako u programovatelné ECU

jelikož jsem zatím neviděl mapy v honda ECU tak ani nevím kolik mají políček, takže moc nemůžu radit ohledně honda ECU, ale nissan ECU celkem znám a celkem vím co s nima dělat a předpokládám že to bude podobné

trocha si zabudol pozriet tie predpoklady ktore som pisal - tie su naozaj teoreticke a v reale asi tazko dosiahnutelne, preto je v realnom svete vacsie turbo 'lepsie'.
ale stale plati PxV/T=const, takze pri tom istom tlaku a teplote bude rovnaky aj objem nezavisle od toho, ci si taboo mysli nieco ine.
a to, ze cfm bude rovnake (cize prietok) je dane tym, ze mam TEN ISTY motor. skus si najprv precitat co som pisal a nie zbrklo odpisovat.
tvoje priklady z praxe to nevyvracaju a da sa s nimi suhlasit, problem je v tom, ze pri roznych turbach si sa nachadzal v kompresorovej mape na roznych ucinnostiach a tym padom sa ti menila zasadne vystupna teplota a hlavne si dosahoval tlak v roznych otackach.

a co sa tyka piginy, tak vacsinou je cesta naozaj hodne trnita ale su priklady kde sa to inak ani moc neda a dokonca to fungovalo - ako priklad mozem spomenut nasu preludku ATTS s greddy eManage a zapinatelnym kompresorom. ale bavit sa o tom, ze na kompresor staci pigina a na turbo nie, je absolutna hovadina.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 9:30   Citovat  

vti [906team] napsal:

a co sa tyka piginy, tak vacsinou je cesta naozaj hodne trnita ale su priklady kde sa to inak ani moc neda a dokonca to fungovalo - ako priklad mozem spomenut nasu preludku ATTS s greddy eManage a zapinatelnym kompresorom. ale bavit sa o tom, ze na kompresor staci pigina a na turbo nie, je absolutna hovadina.

I s ATTS se da jit cestou upravitelne ECU Úsměv jedna zelena prelude 2,2Vti ATTS kterou Alien stavel a ja ji delal upravy ECU je tomu prikladem.

xenonman je teď offline  xenonman
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 9:59   Citovat  

vti [906team] napsal:
uz som to tu raz pisal, hondata je pre S2000 nie zrovna idealna volba:

uz by to chtel se nejak panove domluvit jeden tvrdi he hondata je to nejlspsi, dalsi zase pak to neni idealni atd

problem tehle piginy ze neukaze pri ladeni graf ale jede se proste po kostickach Úsměv nebo jak to jinak cici

co do udavaneho vykonu ma mit auto se seriovyma vstrikama i jednotkou 300 ps

ja mam tu samou hodnotu s malou remenici a velkyma vstrikama a piginou... ktera opravdu je asi dobra jen kdyz chci dat veisi vstriky a to je asi tak vse...

i kdyz vyrobce udava neco jineho opak je tomu pravdou

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 10:27   Citovat  

kentoya napsal:
pokud vím tak 15 000 měl naježděno ještě na civicu a těch 11 vím od něj jelikož se s ním řekněme slušně znám...

treba ses jen preslechnul. MarAt mel najeto 9 tis km na konci roku 2007 a to uz byl motor davno v CRXu (jak nam sam rekl odkaz). Kompresni pomer mel tenkrat taky daleko nizsi co jsem s nim mluvil nez rikas ale treba to od te doby zmenil nevim...

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 10:31   Citovat  

xenonman napsal:
uz by to chtel se nejak panove domluvit jeden tvrdi he hondata je to nejlspsi, dalsi zase pak to neni idealni atd

problem tehle piginy ze neukaze pri ladeni graf ale jede se proste po kostickach Úsměv nebo jak to jinak cici

ja mam tu samou hodnotu s malou remenici a velkyma vstrikama a piginou... ktera opravdu je asi dobra jen kdyz chci dat veisi vstriky a to je asi tak vse...

K tomu tvymu piggyback device, umi to v REALU pohnout predstihem aspon na jednu stranu ? Umi to v realu menit palivovou mapu obema smery ? Umi to v realu zmenit vtec engage point ? Pokud ano, lze z toho neco udelat, povim ti jak bych postupoval, ale dej mi pls nejdriv odpovedi. Taky na dalsi otazky:

Mas moznost rici aspon v jakych hodnotach se pohybuje pomer smesi vuci otackam ? V 5 tis napr 13:1 , v 7 tis napr 12,5:1 atd ?

Mas moznost rici jakej byl tlak v sani v jakejch otackach ?

Mas nekde tabulku kde je videt jakej predstih se pouzil ?

Aspon tyhle veci je potreba ukazat, abysme mohli aspon naprosto hrubym odhadem rict co se s tim da delat, kde je mozna cesta k uspechu atd.

Jinak ja osobne s Hondatou mam zkusenosti dobre, ale je spousta dalsich moznosti, osobne povazuju za jednu z nejlepsich cest plne programovatelnou jednotku od AEM (ale neni to levnej spas).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 10:56   Citovat  

xenonman napsal:

hondata je super, ale ked sa na to pozries komplexne, tak mi to prida 2x tak drahe ako AEM a pridana hodnota je mozno len v tom, ze v cechach najdes par ludi, ktory ladili s hondatou CTR. my sme stavili na AEM, v atmo rezime so 750cc injektormi sme to naladili zatial minimalne tak dobre ako seria, s turbom uvidime.

co sa tyka comptechu, tak pokial viem, ten kompresor by mal spravit 300rwhp co zdaleka nie je 300ps... alebo inak - mal by tam byt narast cca 100hp a 80Nm na motore.

aky graf by ti mala pigina ukazat ?
treba mat zalogovane udaje, exportnut kludne aj do csv suboru a spracovat v exceli a mozes si robit grafy ake chces, zaklad je, ci vie vobec logovat a ak ano, ci to niekto mal zapnute pocas ladenia.

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 14:58   Citovat  

Osobne jsem "Hondata whore", ale na S2000 bych asi spis sahnul po AEM EMS (predevsim kvuli cene).

Vyhoda Hondata:
1) zakladni mapy k dispozici
2) KManager
3) bezproblemovy chod vsechn funkci auta (multiplexor, A/C atd...)
4) naladis si to klidne sam - da se sehnat nekdo kdo ti poradi (ovsem na poradny naladeni stejne potrebujes profika)

Nevyhody Hondata:
1) cena
2) musi se menit sensory za jine z RSX TypeS
3) pro pozdejsi modely S2000 drahe a celkem komplikovane (dve jednotky, harness, atd...)

Osobne ti muzu poradit co a jak, kdyz budes mit Hondatu, ale za profesionala se nepovazuju...

Obsah fóra Honda-club.cz   
kompresor comptech
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina