Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s loziskami Prelude 4g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
tomek108 je teď offline  tomek108
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 15:11   Citovat  

prosim poradte mi niekto lebo uz som zufaly...mam prelude 2.0 16V r.v.95 a dal som si vymenit hlavne loziska na kluke aj ojnicne...mam tam vyrazene oznacenie motora F20Z1 co by malo byt to iste ako F20A4 no a podla tychto oznaceni som to objednaval...ale ked mi prisli loziska tak hlavne mi pasuju a ojnicne su velke...mechanik mi tvrdi ze je tam rozdiel cca 4mm...no a teraz neviem podla coho to mam objednat pretoze to cislo F20Z1 tam je prerazene a povodne nie je vidiet ale nerozumiem tomu ze ked hlavne pasuju a ojnicne nie....myslel som uz ci nahodou nie je ta kluka po vybruse ale zeby to bol az taky rozdiel 4mm?
prosim poradte lebo uz 2 tyzdne sa mi to nedari dat dokopy Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 19:38   Citovat  

změř prumer hlavního i ojničního čepu, a písnimi to do Sz, přidej o jaké auto jde a pokud najdeš typ převodovky taky to pomuže. Otázkou je zda e motor z buhvíjaké hondy, nebo je to motor ze stejnéhomodelu jen jinej objem. pomohlo by i origo číslo hondy co je na ECU.

0
PříspěvekZaslal: 7.9.2009 , 17:00   Citovat  

Idaho napsal:
změř prumer hlavního i ojničního čepu, a písnimi to do Sz, přidej o jaké auto jde a pokud najdeš typ převodovky taky to pomuže. Otázkou je zda e motor z buhvíjaké hondy, nebo je to motor ze stejnéhomodelu jen jinej objem. pomohlo by i origo číslo hondy co je na ECU.

problem je to ze nemam k autu teraz pristup tak neviem ako by som to zistil vsetko...volal som dnes s mechanikom a povedal ze hlavne loziska co objednal pasuju...na krabicke bolo napisane ze pasuju na motory F22a2 a F22a3..ojnicne mi ale nepasuju a prisli mi take iste ako ked som si ja objednal podla oznacenia F20a4...tak teraz neviem ci F22 a F20 maju rovnake ojnicne loziska lebo uz naozaj neviem coho by som sa chytil...nejake predsa existovat musia ked som ich tam mal.Smutný

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2009 , 18:35   Citovat  

motor F20Z1 je z accordu 5G a v Prelude nema co delat Smutný nikdy se tam nedaval, nemuze ti to sedet papirove...
Accord CC7 a CE8

Code F20Z1
Displacement 1997
Power 131@5700
Torque 182@54200
Compression 9.5:1
Bore 85 mm.
Stroke 88 mm.
Cam Design sohc
VTEC? No.
OBD 0
Production 93-98 Accord Si, es, ies

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2009 , 22:17   Citovat  

PreludeZ napsal:
motor F20Z1 je z accordu 5G a v Prelude nema co delat Smutný nikdy se tam nedaval, nemuze ti to sedet papirove...
Accord CC7 a CE8

Code F20Z1
Displacement 1997
Power 131@5700
Torque 182@54200
Compression 9.5:1
Bore 85 mm.
Stroke 88 mm.
Cam Design sohc
VTEC? No.
OBD 0
Production 93-98 Accord Si, es, ies

no ja mam na stitku napisane klasika F20A4 ale na motore je vyrazene F20Z1...ale vyzera to byt vyrazene dodatocne a nie original takze ani na to sa nemozem spolahnut ci to tak je spravne..no a papierovo to samozrejme nesedi ale tu na slovensku policajtov uz cislo motora nezaujima takze ti to v papieroch ani sediet nemusi....a ked si pozeram na obrazkoch ten F20Z1 tak vyzera uplne rovnako ako F20A4 len by som potreboval vediet ci na F20Z1 su mensie ojnicne loziska ako na F20A4...pretoze tie z F20A4 boli velke....len to neviem ako by som to zistil

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 7:16   Citovat  

podle katalogu co beru ložiska jak F20A4 i F20Z1 mají stejný ložiska na ojnicích tl průměr 48mm na čepu. Ta Z1 se dávala jen do Roveru a snad i pár Civiců

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 9:52   Citovat  

Jakub Erben napsal:
podle katalogu co beru ložiska jak F20A4 i F20Z1 mají stejný ložiska na ojnicích tl průměr 48mm na čepu. Ta Z1 se dávala jen do Roveru a snad i pár Civiců

takze podla poslednych zisteni mam priemer ojnicnych lozisk +-45mm...neviem vsak na aky typ motoru to pasuje a podla coho to mam objednat

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 17:49   Citovat  

neviete niekto nahodou na akom motore moze byt priemer ojnickych lozisk 45mm?musi to byt nieco co by pasovalo do hondy prelude 4g, vyzorovo je ten motor uplne rovnaky ako F20A4 akurat ze ja tam mam asi nejaky hybrid Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 18:06   Citovat  

podle me ti poslali spatne loziska protoze F20A4 ma prumer ojnicnich cepu 45mm.

Ostatni motory co se davaly do P4G (H22A, H23A, F22B) maji prumer 48mm, takze jestli ti poslali na prumer 48mm tak to nemuze byt na F20A4...

C8.9.2009-18.11.35.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
C8.9.2009-18.11.35.jpg, 112.14 kB

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 18:21   Citovat  

PreludeZ napsal:
podle me ti poslali spatne loziska protoze F20A4 ma prumer ojnicnich cepu 45mm.

Ostatni motory co se davaly do P4G (H22A, H23A, F22B) maji prumer 48mm, takze jestli ti poslali na prumer 48mm tak to nemuze byt na F20A4...

tak z toho som uz fakt magor...objednal som si na F20A4 ale nepasovali...na krabicke vsak bolo napisane ze pasuju na H22...tak som ich vratil...potom mi tu niekto napisal ze tam mozem mat motor F22 tak sme objednali na to ale ani tie nepasovali pretoze boli uplne rovnake ako tie co mi prisli predtym....kamos zmeral tie co som mal v motore a povedal ze maju priblizne 45 takze by to malo byt F20A4...ale vcera mi tu niekto dal este cislo na nejake vybrusy fekl a tam som volal a povedali mi podla tabuliek ze priemer ojnicnych lozisk na F20A4 je 48mm

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 18:45   Citovat  

tomek108 napsal:
tak z toho som uz fakt magor...objednal som si na F20A4 ale nepasovali...na krabicke vsak bolo napisane ze pasuju na H22...tak som ich vratil...potom mi tu niekto napisal ze tam mozem mat motor F22 tak sme objednali na to ale ani tie nepasovali pretoze boli uplne rovnake ako tie co mi prisli predtym....kamos zmeral tie co som mal v motore a povedal ze maju priblizne 45 takze by to malo byt F20A4...ale vcera mi tu niekto dal este cislo na nejake vybrusy fekl a tam som volal a povedali mi podla tabuliek ze priemer ojnicnych lozisk na F20A4 je 48mm

tak to maji spatne, to co jsem sem vlozil je cast z original Honda manualu (doporucuju stahnout) a ten ma vzdy pravdu Úsměv
F20A4 = 45 mm OK

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 19:03   Citovat  

PreludeZ napsal:
tak to maji spatne, to co jsem sem vlozil je cast z original Honda manualu (doporucuju stahnout) a ten ma vzdy pravdu Úsměv
F20A4 = 45 mm OK

ok...tak zatial dik...velmi si mi pomohol...ked bude jazdit tak napisem Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 20:45   Citovat  

tak to sa teraz podrzte...PreludeZ mi poslal z manualu presne rozmery ojnicnych lozisk ktore som potreboval...ja som to poslal kamosovi ktory potom volal nejakemu znamemu do orakoru(na slovensku najvacsi distributor nahr.dielov, neviem ako je to s nimi v CR)...no a v orakore na zaklade toho nakoniec zistili ze priamo z hondy im poslali nejake chybne udaje o oznaceniach niektorych motorov...nahodou bol medzi nimi aj moj F20A4 a preto mi 2krat prisli tie iste ale nespravne loziska...a zahada je vyriesena Úsměv
akurat ze ako pozornost by mi teraz mohli poslat tie loziska zadara Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 21:12   Citovat  

jsem rad ze se to vyresilo je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2009 , 21:14   Citovat  

PreludeZ napsal:
jsem rad ze se to vyresilo je to dobrý

kamo dik za radu Úsměv prispel si k tomu aby hondari na slovensku dostavali tie spravne suciastky Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s loziskami Prelude 4g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina