Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak snižít předek CRX 1G?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
HansE34 je teď offline  HansE34
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:18   Citovat  

Tak předek dodělán, po několika pokusech jsem i přepružil ty torxki tak abych to moch dle potřeby kdykoliv zvýšit čí snížit jen těma šroubama který udávaj předpružení těch předních torxek OK

ale problém č. 2 se vyskytnul na zadku: jedná se mi přesně o toto viz. obr Tak to valím bulvy

panhard.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
panhard.gif, 7.4 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:56   Citovat  

HansE34 napsal:
Tak předek dodělán, po několika pokusech jsem i přepružil ty torxki tak abych to moch dle potřeby kdykoliv zvýšit čí snížit jen těma šroubama který udávaj předpružení těch předních torxek OK

ale problém č. 2 se vyskytnul na zadku: jedná se mi přesně o toto viz. obr Tak to valím bulvy

Rozříznout udělat nastavitelnou délku šroubem kontramaticí asi. Ale pořádnou závitnici pevnostní né nějaký bláto. Prostě samo domo no. Víc ti asi poradí rybka

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 10:35   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Rozříznout udělat nastavitelnou délku šroubem kontramaticí asi. Ale pořádnou závitnici pevnostní né nějaký bláto. Prostě samo domo no. Víc ti asi poradí rybka

heh, taky mě to napadlo Velmi šťastný
jen jsem nevěděl jaká moc velká síla tam působí a na jak velkou stranu Tak to valím bulvy

Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:00   Citovat  

tak tak, rozříznout, šroub a matky:

a nebo něco pro fajnšmekry muhehe

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:02   Citovat  

a eště kdyby někoho zajímalo trochu víc, jak ten systém s panhard bar funguje tak:
http://www.bedfordspeedway.com/toolbox_panhard.htm

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:20   Citovat  

chápu to tak že při snížení se ta tyč musí prodloužit? a při extrémním snížení o kolik cm to asi je?

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:36  Naposledy upravil monty dne 13.1.2009 , 12:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

hoši tak tohle teda ne, já jsem zastáncem samodomo , ale musíte trochu uvažovat , dyt vy nosnej profil (odhad )25/20 mm nahradíte nějakou 12 šroubovicí - odhad ? zkuste si ohnout ve svěráku plechový učko v tomhle rozměru a pak 12ku šroubovici , na tah to vydrží ale na tlak se to v tom místě ohne jak prd -nebo praskne to bude záležet na pevnosti toho materiálu . pokud šroubovici tak určitě většího průměru tj aspoň 16mm a nebo celou tyč udělat novou -buď správný dýlky a nebo pokud trváte na seřizovatelný tak takhle -trubka na jednom konci s okem na jeden čep , na druhým na konci zavařená matice (m16) a do ní šroubovice s okem na druhej čep . seřizování pak sundáním z čepu a zatočením či vytočením , přesah tý šroubovice dovnitř zamezí možnosti zlomení a celkově dimenzování na zatížení bude spolehlivejší .trochu jsem to črtl

panhard tyc.JPG

panhard tyc.JPG, 16.95 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:46   Citovat  

HansE34 napsal:
chápu to tak že při snížení se ta tyč musí prodloužit? a při extrémním snížení o kolik cm to asi je?

sundej si vzadu pruziny a na heveru si to zvedni tolik o kolik to chces snizit a uvidis o kolik cm. Nebo nejlepe rovnou nandej skraceny pruziny a podle toho si to promer o kolik se ti hne naprava ne?

A naopak. Musí se to skrátit. si to predstav. Ta tyc se pohybuje po kruznici... Ted je ta panhardka v urcitym uhlu, pokud se snizi bude se to priblizovat vodorovny hladine tim padem naprava poleze s pohledu ze zadu do prava.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:49   Citovat  

HansE34 napsal:

naopak, pri snizeni zkratit. Aspon tak je to jasny z tech nakresu na vrchu teto strany.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:58   Citovat  

Ryba napsal:
sundej si vzadu pruziny a na heveru si to zvedni tolik o kolik to chces snizit a uvidis o kolik cm. Nebo nejlepe rovnou nandej skraceny pruziny a podle toho si to promer o kolik se ti hne naprava ne?

A naopak. Musí se to skrátit. si to predstav. Ta tyc se pohybuje po kruznici... Ted je ta panhardka v urcitym uhlu, pokud se snizi bude se to priblizovat vodorovny hladine tim padem naprava poleze s pohledu ze zadu do prava.

počkej, dle toho nákresu anhoře by měla bejt ve vodorovný hladině aby ta náprava nelezla doprava ne? ted už to trochu snížený je, a panhardka ve vodorovný hladině není, když to budu snižovat víc tak se to bude spíš od vodorovný hladiny oddalovat než přibližovat ne?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:02   Citovat  

HansE34 napsal:
počkej, dle toho nákresu anhoře by měla bejt ve vodorovný hladině aby ta náprava nelezla doprava ne? ted už to trochu snížený je, a panhardka ve vodorovný hladině není, když to budu snižovat víc tak se to bude spíš od vodorovný hladiny oddalovat než přibližovat ne?

Ono de o to jak moc to mas snizeny:) Jeslti se ta panhardka ty vodorovny rovine priblizuje nebo ji uz prekrocila a oddaluje. Ale co si pamatuju, tak aby se to dostalo do vodorovny hladiny musi to auto bejt snizeny jak hovado...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:04   Citovat  

nevím jak je ve skutečnosti ale podle mě by to mělo být v základní poloze kolem uvrati nebo mírně nad ní , aby při propružení docházelo k minimálnímu bočnímu posunu nápravy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:30   Citovat  

musel bych se kouknout doma jak to mám. ale myslim, že je to lehce pod vodorovnou hladinou. Teď sem si vzpoměl že místa je tam vlastně dost a dostat to nad neni až takovej problém, takže jestli to ma hans už snížený, asi to bude opravdu potřeba prodlužovat a ne skracovat.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 13:21   Citovat  

Snížený to ted je, typuju tak 35-40 podle těch pružin co tam jsou, v tuhle chvíli je panhardka dost nad vodorovnou úrovní (přesně jako na nákresu nahoře), aspoň doufám že jsem si toho tak všimnul když jsme podtím o víkendu ležel, každopádně na to večer ještě koknu. Už jsem z toho ale nějakej zmatenej Velmi šťastný . Ještě jedna LOL otázka. Panhardka je furt ve stejné úrovni i když je celej zadek zvednutej an heveru a kola ve vzduchu stejně jako když je to v klidu na zemi?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 13:30   Citovat  

HansE34 napsal:
Snížený to ted je, typuju tak 35-40 podle těch pružin co tam jsou, v tuhle chvíli je panhardka dost nad vodorovnou úrovní (přesně jako na nákresu nahoře), aspoň doufám že jsem si toho tak všimnul když jsme podtím o víkendu ležel, každopádně na to večer ještě koknu. Už jsem z toho ale nějakej zmatenej Velmi šťastný . Ještě jedna LOL otázka. Panhardka je furt ve stejné úrovni i když je celej zadek zvednutej an heveru a kola ve vzduchu stejně jako když je to v klidu na zemi?

no ta by se snížením měla dostávat právě do opačný pozice tzn uchyt na kastli níž než uchyt na nápravě . sklon se mění podle zatížení , uložení na kaslti je defakto střed kružnice kterou opíše druhej konec takže při pohybu dojde k posouvání nápravy -proto můj předpoklad že v 0 lové poloze (tzn nějaký předpokládaný zatžení ) je poloha tyče kolem uvrati .črtnu to

panhard_103.gif

panhard_103.gif, 10.48 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 14:09   Citovat  

myslim ze monty to nacrtl spravne, takze uz neni co resit:)

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 14:24   Citovat  

jj super práce! díky o víkendu jdu na to Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 22:24   Citovat  

Foto před snížením, předek už je, viz foto předem. Foto sníženýho zadku dodám až to bude dodělaný...

01.JPG

01.JPG, 80.88 kB

02.JPG

02.JPG, 84.44 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak snižít předek CRX 1G?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0