Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jiří Doupovec - Svody
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 8
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 16:05   Citovat  

kefa napsal:
bohužel změřené nemám vůbec. takže by to byly zase jen subjektivní pocity. jediné co je potvrzenéí je to, že spotřeba šla dolů cca o 0.5-1 litru na sto. na můj typ motoru dělal poprvé, auto u něj bylo 3 týdny než udělal. vsekci kdo nic nedělá sou fotky jak je to na autě

ale to je prave ten problem ... svody jsou za dobrou cenu, verim ze pomuzou, ale nevime jak. Proste das 12 000 a veris ...
Problem snad vsech tuneru, k cemu jsou nam upravy bez mereni? Jak rika Sopta, jeden pan rikal ...

Trosku me to mrzi, mam tu gtecha, a tim se to da perfektne zmerit. Je tu spousta tuneru ale malokdo se zajima o vysledky uprav??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stollby je teď offline  Stollby
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 16:39   Citovat  

ma nekdo z nich webovky???

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 17:10   Citovat  

ReNo napsal:
ale to je prave ten problem ... svody jsou za dobrou cenu, verim ze pomuzou, ale nevime jak. Proste das 12 000 a veris ...
Problem snad vsech tuneru, k cemu jsou nam upravy bez mereni? Jak rika Sopta, jeden pan rikal ...

Trosku me to mrzi, mam tu gtecha, a tim se to da perfektne zmerit. Je tu spousta tuneru ale malokdo se zajima o vysledky uprav??

já právě tu možnost ghtecha neměl a nevím o nikom kdo by v mém okolí měl brzdu nebo něco na čem bych to změřil.

jenda je teď offline  jenda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 18:32   Citovat  

webovky p. Doupovce existují (kdysi jsem na ně náhodou narazil..)..je na nich pěkný povídání o svodech a o úpravách motorů celkově...bohužel je nemůžu za boha najít...narazil jsem na ně v souvislosti s hledáním infa ohledně S110R,kde na jedněch stránkách o eRku píše rozumný věci...

webovky:

tudy odkaz

tudy odkaz

tudy odkaz

atd..existuje goolge...

Místo bouřlivýho diskutování naštvanej by stačilo si něco trochu přečíst o tom jak má vejfuk vypadat fungovat....publikací a článků na tohle téma je dost..stačí trochu hledat...knihy A.G.Bella, či Guye Crofta (vč. Croftova fora..) jsou dobrým vodítkem a základem,pak se může šáhnout do skript atd.....a zde taky je něco trochu napsáno...

tudy odkaz

jako velmi pozitivní výsledek zmíním třeba Civic Mikiho..ten systém od invidie nahradil výrobkem p.Doupovce a měl dle jeho měření o 14kw hore a velmi znatelný zlepšení času na 1/4 míle...

Ohledně tvorby svodů... a víše zmíněných pánů v porovnáním s renomovanými výrobci....kdo zná p.Albrechta,či Fiedlera a další zvučné motoráře v ČR ,tak tito pánové už postavily dostatek motorů ,na které pánové Grabiec,Hlušička a Kramář a další dělali svody..tak už tito vejfukáři mají tolik zkušeností,že udělaj fungující svody "by woko"... Sám jsem řešil svody s p. Grabiecem.
Již v serii na můj motor dával výrobce laděnej svod,bohužel pro více upravenej motor nesprávnejch rozměrů,kterej zhoršoval vyplachování.Krátkým výpočtem jsem dospěl k rozměrům nového svodu přímo na můj motor-délky větví překvapivě skoro stejný,průměry větší jako seriovej svod.Průměry nebyly daleko od rozměrů jinejch svodů použitejch na "sesterským" motoru s lepšímy výkonovými parametry-bohužel konfigurace 4_2_1 měla příliš krátký primární větve,který posouvaj špičku hodně vysoko a sekundární měli průměr jako zbytek pod autem..což je drobnej nesmysl plynoucí ze zástavbovejch požadavků motoru.
Od p. Albrechta jsem zjistil jaký dává průměry trubek na různě upravený motory různejch objemů.On sám mi doporučil 42mm s tím ,že na 2l dává i 45mm,ale to jsou špičkový 2l motory s 280 a více PS.Taky mě odradil od objednávávní "leštěnejch prdů" typu OMP,Supersprint,přestože je taky občas prodává,protože to je spíš pro tuningáře co nemaj moc šáhnuto do motoru, ale chtěj plejtvat penězma a mít hezkou samolepku...

při návštěvě p. Grabiece jsem zvedl kapotu a diskutovalo se co a jak- od průměrů po dýlky.
Při pohledu na seriové svody řekl,že to výrobce myslel dobře,ale jaksi zapoměl odpovídajicím zůsobem zvětšovat průměry trubek-místo 42 na sekundární větvi tam mělo bejt 50mm.Já jsem mu navrhl primár 45mm s tím,že obvod "smáčknuté a rozšířené" 38mm trubky seriového svodu u hlavy je 140mm což odpovídá taky trubce 45mm.
Sekundár jsem zvolil 54 a výstup ze svodu+potrubí pod autem 60mm.On se zeptal na co auto používám a jak moc chci aby auto křičelo-že by to utlumil menším průměrem na úkor max. výkonu.

Ohledně délek nic nenamýtal -na to akorát odpověděl,že takový dýlky s rozdílama pár cm mu dodávaj motoráři skoro pořád dle motoru (i v knize od Guye Crofta je zmínka o svodech podobnejch rozměrů s tím jak ovlivňuje délka primárních sekundárních větví průběh MK a plochu pod jeho křivkou,která ve finále rozhoduje o tom jak moc bude motor "použitelnej").
Průměrově moje požadavky trochu snížil ,protože díky velkýmu průměru se radikálně snižuje rychlost proudění plynů a tím se může stát motor použitelnej v horních 3000 na úkor pružnosti ve středních otáčkách.Jen se bál toho abych neměl moc zvětšený vejfukový kanály.

Na výsledek zatím čekám,ale oproti novýmu supersprintu či OMP to bude za hubičku... je to dobrý

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 19:53   Citovat  

Dneska jsem telefonoval s p. Doupovcem. Bylo vidět, nebo spíš slyšet, že ví o čem mluví a má to podložený hromadou zkušeností. O mých svodech mi řekl přesně to co sem si myslel a o supersprintu něco podobného jako tu psal jenda.
Po doporučení co sem na něj našel a po rozhovoru s ním sem se rozhodl, že si u něj ty svody objednám a později nechám dodělat i zbytek výfuku.
Cena je víc než dobrá. První svody na CRX udělal prý tak před 6 lety a od tý doby je dolaďoval. Na tenhle typ motoru jich prý prodal minimálně deset a to mi příjde jako celkem rozumný množství, když člověk vezme v potaz kolik je tu CRXek. Ptal sem se ho na tu lambdu, která je až na kolektoru těch svodů a říkal že s tím nikdy neměl problém u tohohle typu svodů.
Taky sem se ho ptal na omotávání svodů a říkal mi ať to radši nedělám, protože se mi nikdy nepovede ty svody omotat tak dokonale, aby se mi teplo v těch svodech rozložilo rovnoměrně a že tím můžu narušit proudění plynů.

kefa: díky za foto a info

jenda: děkuju za odkazy a vyčerpávající odpověď. Myslím, že ty příspěvky k tomu článku o eRku sem nedávno četl a bylo z nich opravdu znát, že ví o čem mluví.

reno: pokud by si chtěl, tak to v klidu můžeme změřit na na mym autě. Byl bych docela rád, kdyby se tu už jednou pro vždy rozsekla problematika ohledně svodů.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:03  Naposledy upravil monty dne 29.12.2008 , 21:05, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

kefa napsal:
já právě tu možnost ghtecha neměl a nevím o nikom kdo by v mém okolí měl brzdu nebo něco na čem bych to změřil.
odkud jsi ,stačilo se ozvat z ecu jdou data 3x za sekundu Velmi šťastný to je celkem solidní přesnost
edit tak jsem se kapku přepočítal(vypadlo desetinný místo) je to po 0,031s takže asi 30x za s Velmi šťastný tohle pak z toho vypadne -je to zmenšený aby bylo trochu vidět výsledek , ve skutečnosti je to kapku delší.

datalog.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
datalog.JPG, 105.29 kB

datalog tabulka.JPG

datalog tabulka.JPG, 193.24 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:09   Citovat  

monty napsal:
odkud jsi ,stačilo se ozvat z ecu jdou data 3x za sekundu Velmi šťastný to je celkem solidní přesnost

jižní morava,jenže po tom, co sem namotal auto na strom su teď mimo provoz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:11   Citovat  

LJay napsal:
Dneska jsem telefonoval s p. Doupovcem. Bylo vidět, nebo spíš slyšet, že ví o čem mluví a má to podložený hromadou zkušeností. O mých svodech mi řekl přesně to co sem si myslel a o supersprintu něco podobného jako tu psal jenda.
Po doporučení co sem na něj našel a po rozhovoru s ním sem se rozhodl, že si u něj ty svody objednám a později nechám dodělat i zbytek výfuku.
Cena je víc než dobrá. První svody na CRX udělal prý tak před 6 lety a od tý doby je dolaďoval. Na tenhle typ motoru jich prý prodal minimálně deset a to mi příjde jako celkem rozumný množství, když člověk vezme v potaz kolik je tu CRXek. Ptal sem se ho na tu lambdu, která je až na kolektoru těch svodů a říkal že s tím nikdy neměl problém u tohohle typu svodů.
Taky sem se ho ptal na omotávání svodů a říkal mi ať to radši nedělám, protože se mi nikdy nepovede ty svody omotat tak dokonale, aby se mi teplo v těch svodech rozložilo rovnoměrně a že tím můžu narušit proudění plynů.

jenda: děkuju za odkazy a vyčerpávající odpověď. Myslím, že ty příspěvky k tomu článku o eRku sem nedávno četl a bylo z nich opravdu znát, že ví o čem mluví.

reno: pokud by si chtěl, tak to v klidu můžeme změřit na na mym autě. Byl bych docela rád, kdyby se tu už jednou pro vždy rozsekla problematika ohledně svodů.

není zač. to stejné s omotáváním mi řekl taky. tak zlom vaz a pak pošli ukázku jeho práce:)

a na mikiho jsem úplně zapomněl, taky si je vlastně nechal dělat u něj.

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:16   Citovat  

kefa napsal:
není zač. to stejné s omotáváním mi řekl taky.

Šmárja na co já tu termopásku kupoval?? pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:18   Citovat  

Henges napsal:
Šmárja na co já tu termopásku kupoval?? pořádnej výtlem

na h...o pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:49  Naposledy upravil crxmann dne 29.12.2008 , 20:59, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

jenda napsal:
webovky p. Doupovce existují .......................... to bude za hubičku... je to dobrý

No takže je to zase jedna bába povídala. Dle Tvého příspěvku to vypadá tak, že svody může dělat kde kdo, protože si stačí přečíst něco na odkazech. No můžeš tam dát ten a ten průměr trubek já tam dávám tenhle je to lepší! Ale v čem? Ani na jednom odkaze zmíněných výrobců jsem nenašel závěrečné testování ........... to mi hlava nebere

To že Miki měl nárůst 14Kw pořádnej výtlem dle jeho měření .................

Boha jeho dejte mi někdo data ....... kua sežeňte sponzora a budeme brzdit.

PS: tím stále neshazuji jejich práci ..... jak říkal Liška : goldn ček hende

Víte co se říká u nás v práci ....... speak with data ...........a data nemáte nikdo. Krom toho že říkáte jim práci vlastně dává ten a ten stavitel motorů .... a já říkám no a? To není pánové záruka kvality to se fakt proberte.

A s tím omotáváním svodů páskou ............ a myslíte si že při jízdě máte svody vyhřáté po celé délce stejnoměrně jo HaHaaa

Ale jinak díky Jendovi za odkazy jsem zas o něco chytřejší OK ¨ale opravdu si myslím, že to tak jednoduché není ..... ale možná je...........

Reno má pravdu. Dokud to někdo nezměří a nevyzkouší budeme se tu rafat. Končím s offtopic
Doufám klucí že až to budete mít tak za pomoci alespoň toho G-Techu to změříte a zavřete nám huby.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:54   Citovat  

Osobně nárůstu 14kw na B16A1 při výměně invidie za něco jiného nevěřím.

misan je teď offline  misan
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:00   Citovat  

to je nesmysl

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:02   Citovat  

jak to tady čtu tak na auto dam "custom" svody a hurá vyhrávat všechno co budu chtít pořádnej výtlem

Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:12   Citovat  

tak uz to tady zacina vypadat tak,ze uz i na ty nase Hondy budou levny kone... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:17   Citovat  

kefa napsal:
jižní morava,jenže po tom, co sem namotal auto na strom su teď mimo provoz
no koukám že bych ti stejně asi nepomoh myslel jsem že máš"normální "auto pořádnej výtlem prostě s obd0 nebo obd1 Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:18   Citovat  

LJay napsal:

odkud jsi? Zmerit to muzeme Lucy
Stejne mi nejde porad do hlavy, proc si neco takoveho neporidi clovek zivici se vyrobou svodu? Hodi se mu pro vlastni testy i pro zverejneni jejich vysledku (vice klientu). Tedy pokavad je ten vysledek opravdu tak dobry je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:25   Citovat  

jenda napsal:

jako velmi pozitivní výsledek zmíním třeba Civic Mikiho..ten systém od invidie nahradil výrobkem p.Doupovce a měl dle jeho měření o 14kw hore a velmi znatelný zlepšení času na 1/4 míle...

No tak todle je huste HaHaaa
Hele a vyndal mu nekdo ten tenisak z koncaku invidie, co mu tam hodil Henges na sprintech ve Slusovicich aby ho slozil? pořádnej výtlem

Proste a jednoduse, az vymenou vyfuku nekdo dosahne na 1.6tce narustu o 14kw ... nacez vuci invidie, coz je defakto skunk2 ( u me 2.2 byl narust po svodech hytech + skunk2 catback 30 koni).
Vlastne, jdu vyhodit skunka, hodim tam tyc od vysavace a konecne slozim i corvette je to dobrý

Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:46   Citovat  

No tak todle je huste
Hele a vyndal mu nekdo ten tenisak z koncaku invidie, co mu tam hodil Henges na sprintech ve Slusovicich aby ho slozil? .....................Tak tohle bylo mrte gooood........ pořádnej výtlem pořádnej výtlem .....jeste ze tady Miki neni,protoze to by bylo vsechno o polovinu zajimavejší pořádnej výtlem OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 23:00   Citovat  

kefa napsal:
není zač. to stejné s omotáváním mi řekl taky. tak zlom vaz a pak pošli ukázku jeho práce:)

Jasná, až budou doma, tak je blejsknu.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 23:01   Citovat  

ReNo napsal:
odkud jsi? Zmerit to muzeme Lucy

Bydlim kousek od Liberce.

Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 23:55  Naposledy upravil Miki Civic dne 30.12.2008 , 0:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

těch 14kw (údajně měřeno Gtechem) jsou slova Jury Doupovce po výměně seriových svodů a Invidie za svody 421 od něj + pouze 50trubka od něj a koncák Invidia ponechán ... já jen můžu říct, že poznat to šlo jak pocitově tak viditelně na čase ...

421 na B16a1

IMG_8340.jpg

IMG_8340.jpg, 87.67 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:01   Citovat  

Miki Civic napsal:
těch 14kw (údajně měřeno Gtechem) jsou slova Jury Doupovce po výměně seriových svodů a Invidie za svody 421 od něj + pouze 50trubka od něj a koncák Invidia ponechán ... já jen můžu říct, že poznat to šlo jak pocitově tak viditelně na čase ...

takze fakta :
1) udajne mereno
2) vcetne vymeny seriovych svodu za delane
3) ponechan koncak Invidia

Tomu se rika lidova slovesnost. A na takovych pohadkach, ze nekdo neco rekne, tu vse stavime naštvanej

Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:09   Citovat  

Reno: bohužel je to tak ... ukaž mi tu někoho kdo před koupí svodů jede na brzdu a po výměně zas ? ... Smutný

malé související OT: Když ted prolízám nějaké fota, napadlo mě, nemá být u výfuku co nejmíň ohybů? Nepřipadne vám třeba ta Invidia viz obrázek moc pozohýbaná? A proč na konci není rovně ale 90°C zahnutá a vyvedená vlevo? .....

IMG_8142.jpg

IMG_8142.jpg, 785.62 kB

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:11   Citovat  

tyhle svody co má miki na aute jsem mel na crxu.urcite se to zlepsilo jelo to o dost lepe jen ve 2tis otackach to bylo takove mrtve ale tak ty svody stály 5tis takže to nebyla špatná investice ale pochybuju že jsou lepší než nákoé značkové.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:12   Citovat  

Miki Civic napsal:
Reno: bohužel je to tak ... ukaž mi tu někoho kdo před koupí svodů jede na brzdu a po výměně zas ? ... Smutný

malé související OT: Když ted prolízám nějaké fota, napadlo mě, nemá být u výfuku co nejmíň ohybů? Nepřipadne vám třeba ta Invidia viz obrázek moc pozohýbaná? A proč na konci není rovně ale 90°C zahnutá a vyvedená vlevo? .....

není to proto, že tam máš úchyty a invidia to dělá na originální závěsy?!

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:13   Citovat  

si měl nakou fejkouvou invidii ne:-)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:17   Citovat  

Miki Civic napsal:

Toz tebe beru v pohode. Slo mi o to, ze se tu clovek odkazuje na to, ze Tobe vymena znackoveho vyfuku za custom vyfuk prihodila 14kw ve vrsku .. a to ze se menily svody, ze zustal koncak, ze neni graf ... to je proste problem, celou dobu jen spekulace.
K cemu potom takove tema? Vsechno jsou to pohadky a pouze na US ci JP strankach naleznes realne vysledky. Stejnym zpusobem jsem to delal i ja, stalo to mesice badani nekolika lidi a vysledek je na svete. Chtelo by se to vzchopit a fakt zacit merit, at vime o cem mluvime je to dobrý

Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:22   Citovat  

CRXMANN napsal:
není to proto, že tam máš úchyty a invidia to dělá na originální závěsy?!

to asi jo no Úsměv .. ale proč se Invidia (a další) drží nějakých origo úchytů, vždyť jde o performance díly, myslím třeba ta celá koncová část, sakra ted se dívám McHanz má tu Invidii rovně Mr. Green

Reno: pro mě byl důležitý ten čas, to mi ke spokojenosti stačilo, prostě jsem věděl, že zlepšení je ... jezdil jsem (a to nemyslím 5 pokusů) neustále 14,7 +- desetina .... a najednou po tomhle 14,4 a dokonce se mi extrémě vyvedla jízda že jsem zajel i 14,1 bez slicků ! ale to bylo jen jednou asi nějaká best konstelace hvězd, teploty vzduchu, mého mozku, rukou na řadičce a nohou na pedálech a všeho HaHaaa

Jinak máš samozřejmě pravdu, bylo by krásné vědět třeba "jo tyhle SRS svody na tom CRX B16 přidaly 5 koní " .... a ne "jede to líp, tam to se mi zdá, ež jede ještě líp, tam ty tam na tom nejedou" .... ať HC koupí brzdu .... Velmi šťastný

Image2.jpg

Image2.jpg, 130.33 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 0:25   Citovat  

Miki Civic napsal:
to asi jo no Úsměv .. ale proč se Invidia (a další) drží nějakých origo úchytů, vždyť jde o performance díly, myslím třeba ta celá koncová část, sakra ted se dívám McHanz má tu Invidii rovně Mr. Green

Reno: pro mě byl důležitý ten čas, to mi ke spokojenosti stačilo, prostě jsem věděl, že zlepšení je ... jezdil jsem (a to nemyslím 5 pokusů) neustále 14,7 +- desetina .... a najednou po tomhle 14,4 a dokonce se mi extrémě vyvedla jízda že jsem zajel i 14,1 bez slicků ! ale to bylo jen jednou asi nějaká best konstelace hvězd, teploty vzduchu, mého mozku, rukou na řadičce a nohou na pedálech a všeho HaHaaa

No to jo jako jsou to performance díly. Ale jak tu někdo psal je to dělaný pro širokou veřejnost a ne každej chce vařit nový úchyty. I coupe to má pěkně zohýbaný, jde mu to horem přes nápravu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jiří Doupovec - Svody
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina