Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 216, 217, 218 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 217 z 246
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 15:55   Citovat  

Jopeeeno: za mě není důvod s sebou vozit víc než manželku navíc při každé jízdě. Jasně, že to prakticky není poznat, když jedeme ve dvou, tak cestou taky neříkám "bez Tebe by to jelo líp" Velmi šťastný Ale prostě "je to tam" a radši 30 kg než 60.

Ad co je vytlumené - ano, podběhy, podlaha, kufr, dveře. V podstatě chybí akorát střecha a motor. Vzadu nakonec nemám vnější - lepilo by se to jen na plech, což jsem nechtěl, takže je jedna vrstva navíc na podbězích v kufru. Volume 10 si dávám když jedu sám, ale jinak ne, u toho už se nedá bavit. Ad SW - já to vlastně nechci ani do kufru. Měl jsem kdysi SW v kufru C5G, dunělo to divoce, ale zabíralo to místo, prostě krám velikej. To chce, aby se s tím počítalo už u konstrukce auta a bylo na to přímo místo.

Jestli se to rozehraje, tím líp, uvidíme, zatím to hrálo tak hoďku a půl.

Mám taky Dunlopy WS5 a ano, taky mi přijde, že jsou tišší než ty letní Sport Maxxy... Ale to mě přišlo už na jaře, jak jsem dal letní - čekal jsem větší ticho a ono to bylo naopak. Nakonec i proto jsem začal řešit odhlučnění, původně jsem chtěl jen vyměnit repro a vytlumit dveře, aby to hrálo aspoň jak 9G.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 17:59   Citovat  

chlapi nechci do toho nějak mluvit ale 50 Kg navíc je poznat ne nějak markantně ale je zvlast u benzinu nižších obahu U nejakeho 2.0 D s 400Nm ne
Ja uvidím po vanocích do dveri dam light a do kufru trosku mix OK preci jen wartas nema koní nazbyt
Ja jeste nepřezul tak jsem skontroloval dnes tlak a o 0,3 mín než v léte na každé gumě a monitoring tlaku nic Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 18:02   Citovat  

skyline:
Jak jsem psal, na vnější panely bych nikdy nic nechtěl, takže jsi dobře udělal. Takže oproti mě, máš vzadu jednu vnitřní vrstvu vzadu navíc, ano?
Mám nastavený fader tak, aby byly slyšet i zadní reproduktory, takže na volume "deset" ty přední už tolik "neřvou". Ale třeba jsem nahluchlý, co já vím Úsměv První minuty po výměně, jsem byl taky malinko skeptický, ale i na fóru ahifi, pod těmito reproduktory psal jeden maník, že ty Hertzy fakt potřebují čas, aby se projevily. A projevily. Docela slušná akustika, tohle měl být SND.
Co se SW týče, postupoval bych tak, že bych využil místo za pravým zadním podběhem tak, jako to má US verze Sportu/CTR. Ničemu by to nezavázelo. Jenže sehnat ozvučnici = nemožné a cena za OEM je šílená Ble
Jsem rád, že nemám halucinace a že jsou i jiní, kteří ten "obrácený" hluk letní/zimní pneu také vnímají Úsměv Uvažoval jsem, že bych pak koupil SM, ale pokud jsou také hlučnější, než zimáky, není o co stát. Dík za info.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 18:12   Citovat  

Ozvučnice jde vyrobit do kufru teda pokut mate nějakou dilnicku a čas a umite s MDF a laminátem polyšem fakt to není težké OK cenove tak kolem 1500Kč misto origo ,,kasliku,, vleze 200 subac uplne v poho OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 19:47   Citovat  

Jj, díval jsem se na youtube, ale abych pravdu řekl, radši bych něco z MDF, než v kombinaci s laminátem. No, uvidíme.

Jinak, za 5 dní představí prototyp nástupce našeho auta. Video nastíňuje tvary prototypu... viz tento link tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2020 , 20:58   Citovat  

Jopeeeno Tak to potom přimočarku Velmi šťastný
Hmm tak to už máme morálně zastaralé křapky pořádnej výtlem Ale za se v CR je pruměrný věk 15 let Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2020 , 14:10   Citovat  

Jopeeeno: ano, tak by to mělo být.

Jo tak, já když (poprvé až teď) zkoušel fader, byl jsem překvapen, že to zezadu není skoro slyšet. Takže jestli to máš vpředu ztlumené, tak pak těch 10 může být v pohodě, zkusím, jak se to bude chovat.

Ad SW - to jsem nevěděl, že je to u kola, to zní dobře, začíná mě to zase zajímat Úsměv Kolik stojí OEM? Rychlým hledání jsem našel akorát diskuse, ale konkrétní díl a jeho cenu ne. Pokud by se to z USA dalo dovézt za zajímavou cenu, tak bych to zkusil hodit kamarádovi co sem-tam doveze nějaké auto do kontejneru.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.11.2020 , 15:58   Citovat  

oem sub - 39140-TEA-A01

20180929_131943.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180929_131943.jpg, 290.85 kB

20180929_132028.jpg

20180929_132028.jpg, 161.17 kB

Snímek obrazovky 2020-11-13 145807.jpg

Snímek obrazovky 2020-11-13 145807.jpg, 122.65 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2020 , 16:05   Citovat  

a pak vlákno, jak z toho udělat něco lepšího Mrk

tudy full review, writeup, and installation steps: ctr subs, amp, center channel, and door speakers

IMG_2106.JPG

IMG_2106.JPG, 339.59 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2020 , 17:55   Citovat  

Good catch! To není zas tak drahé, 180 USD, čekal jsem to horší. Spíš si říkám, jak to bude fungovat, když EQ nemá SW? Přitáhnout dráty z předních repro a to je celé? Bez externího zesilovače to nejspíš nebude jak ovládat. Ale ono samo to, že člověk bude mít vestavěný SW je velká výhoda oproti jakékoliv jiné zástavbě (z pohledu co to zabere místa), takže menší zesík někam do kufru už by nebyla taková tragédie.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2020 , 19:23   Citovat  

xenon04:
To je přesně ono, right OK

skyline:
Krom toho SW potřebuješ i jiný (CTR) koberec pravého vnitřního podběhu, ten OEM SW je zastavěn pod ním. A ano, stáhnout signál z předních, nebo zadních repráků, přes vysokoúrovňový vstup vybudit "malý" dvoukanálový zesilovač, který umístíš někde do prohlubně k "(ne)rezervě", čili do toho polystyrenu.

Další řešení, je zvednout ten kobercový dekl v zavazadalníku a narvat tam SW, místo toho polystyrenu (tak, jak má xenon04).

Jinak, Honda má, z mě nepochopitelných důvodů, ve svých posledních modelech vždy nižší signál v zadních reproduktorech. Bylo to tak i v HR-V. Když si nepohraješ s faderem, jako bys zadní repro vůbec neměl Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 8:23   Citovat  

Jopeeeno: mě se líbí varianta s podběhem, SW v rezervě jak to má xenon je přesně to, do čeho se mi nechce, je to na mě moc "práce" Úsměv Jinak nižší úroveň signálu do zadních repro znamená, že "napíchnout" by se člověk rozhodně musel na přední. Navíc je-li úroveň do zadních nižší, je taky otázkou, jestli to navíc není frekvenčně ořezané, takže jako zdroj pro SW by zadní repro mohly být nevhodné (má-li signál nejen nižší sílu, ale třeba i méně nízkých frekvencí).

Tak jsem trochu pohledal a full originál nepřipadá v úvahu, pokud by člověk nenašel lem podběhu z vrakáče nebo to prostě nevyřezal tak, aby SW zapadnul. Někdy je pro mě Honda fakt nepochopitelná, protože sub sice stojí 180 USD (bez daně, takže cca 10% k tomu), ale "trunk liner" stojí 316 USD Tak to koukám!
tudy odkaz

Nebo se pustit do práce, na to ale já bohužel nemám dílnu. Alternativou by mohlo být třeba toto, klidně na stejné straně jako je originál:
tudy odkaz

Současně ale několikrát jsem vezl věci, které tak akorát zapadly mezi podběhy a tohle pochopitelně kus praktičnosti sebere, takže je to na zvážení, ale v tom odkazu to má fakt krásně udělané a žádné drama pokud jde o tvar (vytvořit z MDF tvar jako má OEM sub je sci-fi, fotky jsou třeba zde a to je teda něco: tudy odkaz ).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 9:13   Citovat  

skyline:
Frekvenčně zadní signál osekaný zřejmě nebude. Zkoušel jsem tam faderem "poslat vše" a testoval, při jaké hlasitosti to bude případně ztrácet kvalitu zvuku. V tomhle setupu nic "neškvrčelo" ani na volume 40, bassy, středy i výšky přítomny. Jasně, je to podle ucha, nic exaktního.
Je mi proto sympatičtější tahat signál ze zadních středobasů, než zepředu, navíc, když už vím, jak debilní je přístup ke kabeláži, třeba v HR-V. Mám stále v paměti, když jsem tahal kabeláž od středobassu z předních dveří, přes průchodky, přední podběhy, do palubní desky k tweetrům. Hrozný opruz, obvzlášť v těch průhodkách a podbězích. Tahat to tedy zezadu, přes B sloupky by mohlo být snazší. Od repro v C sloupcích by to asi byla hloupost, ta repra zřejmě budou mít ořezanou frekvenci.
No a s tím slabším signálem ze zadních repro, by se přece dalo taky něco udělat, ne? Každý externí zesilovač má přeci potenciometr, kde si volíš "gain", sílu, která ma jít do repro, ne? Zpravidla jsem to v minulosti měl nastaveno sotva na třetinu.

No vidíš, když sečteš položky, které potřebuješ na OEM zástavbu do našich aut z CTR, je to masakr. Proto jsem to v úvodu zmiňoval. Prostě ranec.
Když jsem tlumil, všiml jsem si, že v podlaze je příprava (dva závity) na OEM SW, škoda, že tam ještě není "plonkově" natažená kabeláž Úsměv
Je mi také sympatičtější řešení v podběhu. Navíc, když mám vytlumenou podlahu, která už tak zvedla celkovou výšku. A to tam mám ještě extra čalounický koberec. Takže pod podlážku bych nic takového zřejmě neumístil. Byl by tam prostě hrb, a to nechci.

Co s tím... Chtělo by to někoho, kdo umí s MDF. Já to určitě nejsem. Troufám si experimentovat skoro se vším, ale tohle do toho určitě nepatří Ble

Screenshot_20201114-074119_Gallery.jpg

Screenshot_20201114-074119_Gallery.jpg, 1.18 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 9:24   Citovat  

Jopeeeno: pokud je signál jen slabší, ale není ořezaný, tak pak jak říkáš je to jedno - jde jen o basy a na ty bude gain stačit (u středobasu nebo výšek bych měl obavu, že takto "vytažený" signál bude šumět).

Jo, mě nenapadlo se dívat mimo ten sub - čekal jsem, že to bude kus za 500 USD, takže když jsem viděl jen 180, přišlo mi to jako pohoda. Ale to jsem ještě netušil, co stojí kus tvrzeného koberce... Navíc už od pohledu je to malé a hrát to bude "jakž-takž", žádný zázrak se čekat nedá, takže za ty peníze to smysl prostě nedává.

No, zatím to dávám k ledu, uvidím, jak moc po tom budu toužit Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 9:47   Citovat  

skyline:
Ano, střední i výšková repra by s jistotou "šuměla". Máme ve FB skupině člověka, který má ve svém Civiku zastavěný externí zesilovač a poukazuje na to, že při nižších hlasitostech slyší z repro šum (živí jím všechna pásma). To mi připomíná mé audio začátky, když jednotky (autorádia) ještě neměly RCA výstupy a signál tak musel být k zesilovači tahaný z výstupů reproduktorů autorádia, přes dodatečné převodníky (vysokoúrovňivé/nízkoúrovňové). Tohle byl teprve šumák. Takže toto už v autě nechci, kdo taky, že. Nicméně, jak správně píšeš, u SW by tohle nebylo markantní a sotva postřehnutelné.

K jisté (skoro) dokonalosti tomu dodatečné posílení nejnižších tónů chybí, ale jak píšeš, za tyhle peníze by to muselo hrát jak ML, nebo BW. A to hrát nebude, taķže se budu nadále pídit po člověku, který umí pracovat s MDF a ozvučnici mi vyrobí. Dokonce jsem zašel tak daleko, že jsem prolezl internet a srovnával nabídky firem, co prodávají hotové (prázdné) ozvučnice. Ke vší smůle, není ani jedna z nabídky tvarově podobná té, kterou bychom potřebovali. Až bude čas, zkusím pátrat dále Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 10:44   Citovat  

Jopeeeno: říkal jsem si, jestli by Poláci nebyli schopní to udělat:
tudy odkaz

Nicméně jsou daleko, máš to tam 300 km, být to někde u Katovic, bylo by to lepší. Mají ozvučnici na C7G a A7G, těžko říct, proč C8G a novější nejsou - že by nebyl zájem? Každopádně ceny jsou snesitelné a třeba by byli ochotní to oměřit a udělat s tím, že by to pak mohli vyrábět dál. Ale zase bych čekal, že to už nějaký Polák musel zkusit, C10G tam mají dost, takže kdo ví, proč se jim do toho nechce.

No a nebo prostě doma Úsměv Škoda, že nemám kde si s tím hrát, nejsem žádný talent, ale kdyby to bylo jen jednoduché do prohlubně, tak to přece nemůže být až takový problém přímočarou pilou vyřezat. Jestli na něco přijdeš, budu rád, můžem třeba udělat "group order".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 11:29   Citovat  

skyline:
Slušný výběr OK Jak píšeš, od Accordu a Civiku 7G nahoru nic, přitom tam mají ozvučnice pro takové atypy jako jsou Stelvio, BRZ, nebo dávno mrtvý Fiat Bravo:( To je k nepochopení, navíc, když tam mají určitě silnější H základnu, než u nás..
Možná by nebylo marné jim napsat, co by to obnášelo. Kdybychom sehnali potřebný počet faktických zájemců, možná by se jim oplatilo něco takového vyrobit a prodávat. S hudbou v Civiku není spokojeno víc lidí (vím o dalších 3 lidech). Kdybych udělal průzkum ve FB skupině, možná by se připojilo víc lidí. Tady vidím řešení, group order Ble

Doma si na to netroufám. Netuším totiž, jakým způsobem bych vytvořil záhyby, oblouky. Nerad bych měl v kufru nevzhlednou krabici s ostrými, podivným tvary. Chci, ať to hezky kopíruje ten prázdný prostor v pravém podběhu.

Edit: mi to nedá, jdu jim napsat pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 11:42   Citovat  

skyline:
No, tak jsem jim napsal Velmi šťastný Jakmile budu mít odpověď, pokud vůbec, dám to sem Úsměv
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2020 , 21:59   Citovat  

Civic uz budu mit dva roky, netusite jestli je v trilete zaruce nejaka vyjimka (krome najezdu) a musim to resit v zakonne zaruce (2 roky) ?

Jinak s tim zvukem u hond je to opravdu divne. I globalni vyrobci nemaji napriklad redukce pro svoje dsp pro hondy, a kdyz se kich clovek zepta a zmini ze je to jeden z celosvetove nejprodavanejsich modelu tak nezajem. Redukci nemame a nebude ani v budoucnu, a to ji maji treba pro evropsky civic 9g.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2020 , 10:30   Citovat  

skyline:
Mám odpověď. Realizace není problém.
Nevím, ale auto na den, dva, se mi tam nechce nechávat Smutný

Screenshot_20201116-092525_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20201116-092525_Samsung Internet.jpg, 493.63 kB
   Návrat  
zed82 je teď offline  zed82
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 22:56   Citovat  

tak jsem to dnes opět zase umyl Velmi šťastný , mám ho doma deset dní a přijde mi že ho víc meju než jezdím, fakt počasí na h...
nevíte jestli by pomohli přední zástěrky? je to špinavé/zaházené vždy do půlky dveří Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 22:58   Citovat  

foto

20201117_135852_copy_1548x1161.jpg

20201117_135852_copy_1548x1161.jpg, 633.49 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 23:01   Citovat  

foto

20201117_135633_copy_1548x1161.jpg

20201117_135633_copy_1548x1161.jpg, 517.38 kB
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 23:09   Citovat  

zed82 napsal:
tak jsem to dnes opět zase umyl Velmi šťastný , mám ho doma deset dní a přijde mi že ho víc meju než jezdím, fakt počasí na h...
nevíte jestli by pomohli přední zástěrky? je to špinavé/zaházené vždy do půlky dveří Smutný

Zástěrky jsou určitě praktická věc, já je používám.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 23:33   Citovat  

zed82 napsal:

mam sedana ve stribrne barve takze to neni tolik videt. na aute ted byva povlak spiny, zasterky jsou na vnejsi strane o dost spinavejsi nez zbytek. takze nejaky rozdil tu je Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 23:40   Citovat  

mě to teď na homeofficu drží čistý už 14 dní Velmi šťastný akorát jsem to přezul na zimní... zástěrky nevozím Úsměv

IMG_3362.jpg

IMG_3362.jpg, 1.32 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2020 , 23:54   Citovat  

Se vozí řepa atd...jezdím ted do práce oklikou raději. Mám zastěrky 5D a naněm Jeto tak zašpiněné po ten prolis ve dveřích bahno hrubé necistoty. Jinak bežně až po kliky povlak. zástěrky jsou dost malé- kratké.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2020 , 0:11   Citovat  

xenon04 napsal:
mě to teď na homeofficu drží čistý už 14 dní Velmi šťastný akorát jsem to přezul na zimní... zástěrky nevozím Úsměv

Tak u našich (Lunar silver) aut není té údržby laku třeba tolik, tako u tmavších barev. Černé HR-V jsem musel kontaktně umývat co 7-10 dní, 10G jsem od té doby, co ho mám, kontaktně umyl jen 4x Velmi šťastný Jinak občas wapka. Pro někoho sterilní barva, já chrochtám blahem Úsměv
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2020 , 6:38   Citovat  

Máme tu konečně tu jedenáctku, tak se pojďte pokochat. Lucy A nestyďte se chlapsky přiznat, že to vypadá lépe, než desítka, tedy minimálně co se sedanů týče. šuk Škoda, že u nás 4D nebude. Bueee Uvidíme, jak se nám vybarví evropský pětidveřák s kratší prdelkou, ale tohle je podle mě naprostá pecka. Honda je to dobrý

tudy odkaz

Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2020 , 8:19   Citovat  

Zamě trošku nuda.Ten dlouhý, předek by mohl evokovat kdysi nizké čumáky. Snad to nebude jediný barevny lak v zaplavě šedi. Vnitrěk proč ne. Celkově pěkný .Prvně měto až tak nezaujalo ale PĚKNÉ. Hezke detajly, klasicka siuleta.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 216, 217, 218 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina