Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 427 z 486
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 11.11.2018 , 22:19   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Ne, to byla spíše poslední kapka, po které jsem se rozhodnul, že půjde. Ta hadička, mi jenom připomenula jak drahé to auto na servis bylo a co mě ještě mohlo čekat. Už před asi 3 lety mi Alda doporučil, ať se auta raději zbavím... neposlechl jsem jej.
Ten moment, kdy jsem se rozhodl pro prodej byl neúspěšný pokus o emise, kdy jsem vylítnul na kouřivost. Druhý pokus jsem pak se štěstím dal po změně nafty na tu bez biosložek (kouřivost klesla skoro na polovinu). Auto jsem před oběma pokusy protáhnul po dálnici stejně. Tentokrát jsem to zvládnul, ale příště bych už emise asi legálně nedal.

Starší nafťák je vždycky riziko, ať se jedná o papírově spolehlivější agregáty (i-CTDi) nebo ne (např. TDDi/první TDCi). Podle mě to má smysl vybírat pouze tehdy, pokud opravdu hodně najedu a auto je staré maximálně pár let (6) nebo po prvním majiteli. Jinak to podle mě bude vždycky časovaná bomba a tomu odpovídají i prodejní ceny v bazarech oproti zážehovým i-Vtec motorům. Hodně majitelů to odhoní, maximálně vyjedou a pošlou to dál za lákavou cenu (dokud je to ještě pojizdné), kde se někdo chytne a "výhodně" to koupí. Určitě se najdou i pěkné kusy, ale ty nikdo neprodá jen tak bez důvodu. Mrk

Na emisích to má ale mnohem horší majitel benzíňáku, jelikož tam jsou ty hraniční hodnoty mnohem přísnější. Údajně je dobré nalít ethanol a naměřené hodnoty jsou potom lepší. Jak to vylepšit u dieselu netuším. Tak je rozumné se auta co nejdříve zbavit, dokud to jezdí. Potom bude třeba v AAA ve vynikajícím stavu. Velmi šťastný

Co bude následovník? Hlavně neříkej, že A8g 2.2 i-DTEC. To je podle mě ještě větší past a potencionální kasička. Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2018 , 8:53   Citovat  

R4YNE8 napsal:
Starší nafťák je vždycky riziko, ať se jedná o papírově spolehlivější agregáty (i-CTDi) nebo ne (např. TDDi/první TDCi). Podle mě to má smysl vybírat pouze tehdy, pokud opravdu hodně najedu a auto je staré maximálně pár let (6) nebo po prvním majiteli... Velmi šťastný

...Co bude následovník? Hlavně neříkej, že A8g 2.2 i-DTEC. To je podle mě ještě větší past a potencionální kasička. Hihi

Já ho tehdy náhodou koupil od souseda 4 roky staré. Do něj jsem vrazil za celou dobu docela dost peněz a myslím, že takový střep při mém prodeji to nebyl. Taky se prodal za pár týdnů a na auto v naftě s ujetými 270 tisíci kilometry s cenovkou 99 000 Kč mluví za vše.

Každopádně v naftě jsem už nechtěl pokračovat (věčná starost o kvalitu nafty, její nezamrznutí v zimě, ...). Chtěl jsem nového japonce, zhruba stejných rozměrů jako A7G, sedana v benzínové atmosféře... zbyly 2 možnosti Mazda 3 nebo Toyota Corolla. Ti kdo si vybírali to označovali jako rozdíl mezi volbou srdcem (Mazda) a rozumem (Toyota). Já se nakonec rozhodl rozumem Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2018 , 12:10   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Chtěl jsem nového japonce, zhruba stejných rozměrů jako A7G, sedana v benzínové atmosféře... zbyly 2 možnosti Mazda 3 nebo Toyota Corolla. Ti kdo si vybírali to označovali jako rozdíl mezi volbou srdcem (Mazda) a rozumem (Toyota). Já se nakonec rozhodl rozumem Se stydím

Škoda té Mazdy, tu bych si dovedl představit ve 2.0 Skyactiv a rudé metalíze ve výbavě Revolution. Imho hezčí než nový Civic a to jsem měl Hondu vždycky nejraději z důvodu VTEC atmosfér nebo image značky, kterou si u nás poslední roky pošramotila nabízenými modely. Dneska bych si asi taky nevybral z nových, pokud by neexistovala Acura, která nabízí stále super auta. Ale tu si tady nekoupím, takže by to bylo asi něco jiného. je to dobrý

Velikostně (prostorem) je to menší než Accord, ne? Mazda 6 a Avensis už vycházely na moc pěnez? Úsměv
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2018 , 13:04   Citovat  

R4YNE8 napsal:
Velikostně (prostorem) je to menší než Accord, ne? Mazda 6 a Avensis už vycházely na moc pěnez? Úsměv

Ne, rozměrově je Corolla větší ve všech rozměrech, než A7G, kromě délky. Rozvor má Corolla dokonce o 20 mm delší, než A7G. Místa na kolena vzadu je fakt hodně, jen na hlavu mi přijde, že je vzadu méně. Je to postaveno na podvozku Avensisu. Zavazadelník je skoro stejný (asi o 7 l menší).

Do Mazdy 3 jsem nešel z důvodu málo místa vzadu a nezájmu dealera mi to auto prodat. Oproti tomu je Toyota více prozákaznicky orientovaná (co se týka cenotvorby a lákadel na zákazníka). Ta červená od Mazdy je nádherná, ale má ji každý a oprava této barvy, která se ručně míchá z nějakých 3 odstínů, stoupá do astonomických výšin (zkušenosti majitelů).

Mazda 6 ve výbavě, která by se mi líbila už vycházela o 300k nad můj limit Se stydím
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2018 , 13:55   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Ne, rozměrově je Corolla větší ve všech rozměrech, než A7G, kromě délky. Rozvor má Corolla dokonce o 20 mm delší, než A7G. Místa na kolena vzadu je fakt hodně, jen na hlavu mi přijde, že je vzadu méně. Je to postaveno na podvozku Avensisu. Zavazadelník je skoro stejný (asi o 7 l menší).

Do Mazdy 3 jsem nešel z důvodu málo místa vzadu a nezájmu dealera mi to auto prodat. Oproti tomu je Toyota více prozákaznicky orientovaná (co se týka cenotvorby a lákadel na zákazníka). Ta červená od Mazdy je nádherná, ale má ji každý a oprava této barvy, která se ručně míchá z nějakých 3 odstínů, stoupá do astonomických výšin (zkušenosti majitelů).

Auto neustále rostou, asi to už podle kategorie brát nelze. Když porovnám svého Civica 6g s Accordem 7g a teď ty nové modely Civicu, tak je to až neskutečný. Velmi šťastný

Každá barva něco stojí, ale pořád to je pakatel oproti třeba zelené (Ultimate Green) na Focusu RS, co jsem zaslechnul a kterou tady ani běžné obchody nenamíchají kvůli know how a neznámému kódu.

C.M.Burns napsal:
Mazda 6 ve výbavě, která by se mi líbila už vycházela o 300k nad můj limit Se stydím

OK, myslel jsem si. Ale ta Mazda 6 by byla krásná, ale ať slouží Corolla. S tou chybu neuděláš, pokud z toho nechceš sportovnější auto.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2018 , 20:31   Citovat  

Začínám objíždet inzeraty na Acco Tourer v naftě. Na co si dát pozor? Po cem koukat a čemu se vyhnout? Má to auto nějaké nemoci? Případné tipy na prodavané auto ocením. Díky moc přátele
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 7:57   Citovat  

Dával bych si pozor na poloosy a setrvák - nemoci to vyloženě nejsou, ale jsou dražší opravy. Dále aby to nemělo DPF a bylo bez koroze. Pokud možno poface. Třeba ještě někdo doplní.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 8:14   Citovat  

Jak poznám poloosy? A setrvak? Diky
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 8:21   Citovat  

V serii sa DPF do A7G nemontovalo!!!

Všetky dodatočne montované DPF do A7G môžeš vymontovať - alebo nemusíš keďže sa jedna o najjednoduchšie a najmenej účinne DPF ktoré keď sa naplní prestane plniť funkciu a spaliny idu bypasom . Žiadne kontrolky, žiadne problémy.

Zotrvák -> trasie autom na voľnobehu prípadne pazvuky

Ak naozaj nevieš, tak si so sebou niekoho zober, všetko sú to dosť drahé položky, zotrvák + spojka + výmena si priprav do 1000 euro, poloosi zoženieš iba OEM
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 8:44   Citovat  

Tak jestli je to taková pohoda, jak říkáš, tak DPF beru zpět. Na svém ho nemám, tak nemám úplně zkušenost. Ale kamarád ho měl na svém A7g, které bylo přitažené z Německa.

Poloosy - vibrace auta při akceleraci.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 9:24   Citovat  

Mal som ho tiež na svojom aute z DE a zisťoval som si ako to je stým Mrk
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 12:30   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Začínám objíždet inzeraty na Acco Tourer v naftě. Na co si dát pozor? Po cem koukat a čemu se vyhnout? Má to auto nějaké nemoci? Případné tipy na prodavané auto ocením. Díky moc přátele

proc ne benzin/LPG ,vysoka kupni cena ? ono kdyz naftu tak bych koupil fakt levnej zachovalej kus pred velkym servisem a pripravil si poradnou castku na vymenu OEM svodu ,repas turba ,polosy ,cisteni vstriku ,cerpadlo ,dvouhmotu atd atd a pak budes mit jistotu ,ze to neco vydrzi ,jako ja uz v zivote neuverim nekomu kdo mi treba da faktury ze servisu ,ze menily to nebo tamto,uz jsem zazil kde coa treba ani majitel otom nevedel , dneska nemuzes verit nikomu v tomuhle ani chlapovy co vlastni servis a podobne ,ti om šuk avaj vetsinou nejvice pac maj xy faktur k dispozici .Ta nafta je super kdyz nejezdis sam a ty Nm potrebujes ,ale jit do toho udelam to jak jsem psal nebo koupit neco novejsiho ,nebo se nato vykaslat a koupit benzin a dat LPG , ja to tak mel a maximalni spokojenost ,slapes kolik chces a porad jezdis za min nez na nafte ,nedavno jsem ho i prodaval ,tourer 2.4 /LPG najeto 160000km a sel za 4400eur ... prodal jsem proto ,ze jsem uz nechtel vrazet do laku ,pac chytaly lemy a plasty oprskany od kaminku a chtel jsem kompaktnejsi a novejsi auto do mesta .. koupil jsem ufo a max spokojenost ,casem mozna budu taky davat LPG uvidime kolik najedu rocne az se situace ustaly .
   Návrat  
jano13 je teď offline  jano13
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 18:02   Citovat  

Crash86 napsal:
Tak jestli je to taková pohoda, jak říkáš, tak DPF beru zpět. Na svém ho nemám, tak nemám úplně zkušenost. Ale kamarád ho měl na svém A7g, které bylo přitažené z Německa.

Poloosy - vibrace auta při akceleraci.

Ahoj, vybruje mi podvozok na A7G 2.0b len pri akc na 2ke od 2-2.5ot, na 3ke malinkom, ostatne stupne ok, moze to byt tymy poloosamy???
Alebo skusit skor silentbloky atd...
dik za info
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 19:00   Citovat  

No že by to s tým dieslom bolo márne, to nie. Ale nájsť dobrý kus je už problém. Ja som sním do 200 tisíc nemal jediný problém. Zvody som opravil za 300 euro aj s prácou. Benzín plyn je dobrá voľba, ale prestavba tiež niečo stojí, na SK to teda lacné nie je.
   Návrat  
Mara126 je teď offline  Mara126
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2018 , 20:04   Citovat  

Zdravím pánové, mám poslední dva dny větší problém s pedálem spojky, zůstává občas vyset a musím ho podebrat špičkou. Byl jsem u kamaráda v servisu a ten řekl že to vypadá na hlavní válec. Zkoušel to prohnat novou kapalinou, ale nepomohlo to. Pak teda začal hledat kde to vůbec je a na rovinu řikal tvl to je vyndat motor.
Měnil to někdo ? nebo může to dělat něco jiného ? Je to nafta.
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2018 , 8:25   Citovat  

Aqwertzz napsal:

Ahoj, k tomu, co uz bylo zmineno, tak je dobre (pokud to jde) kouknout na:

1) elektricke otevirani 5. dveri (pokud ho to auto ma)... pred FL to zlobilo hodne, ale uz jsem videl, ze tu s tim bojujou i po FL
2) vytahane rozvody... jsou tam dva retezy, rika se, ze by mely prezit auto, ale mam 250tis a uz je to zrale na vymenu. V servise ti reknou, jestli je to potreba nebo ne
3) klouzava spojka... na 6ku nalozeny do kopce na to slapnout a pokud vylitnou otacky bez toho, aniz by auto akcelerovalo, tak je to tam
4) setrvak... vyrovnava razy mezi motorem a napravou... byla by slyset rana pri prerazeni, muze to obecne chrastit i za provozu i kdyz stridave slapnes na plyn a pustis...
5) praskle vyfukove svody - dost casta zavada, jsou citit spaliny v aute, pri lepsim pozorovani muze byt slyset i profukovani
6) pak obecne podvozek - ale to je spotrebak a u starsiho auta se s tim (pokud to uz nebylo memeno) bude muset vymenit

Snad ti to k necemu pomuze Úsměv
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2018 , 9:44   Citovat  

No, když se nedejbože sejdou rozvody, spojka se setrvákem, poloosy, svody a ještě nějaké další věci kolem, tak seš tam bajvoko za 100 tisíc a ani nemrkneš Velmi šťastný

Pak se ani nedivím některým cenám A7g i-ctdi, když je lze pořídit už kolem 50 tisíc (protože dalších minimálně 50 do nich nasypeš...) Lucy
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2018 , 15:33   Citovat  

Jedete nekdo v patek do Prerova? 2,4 poface,manual tudy odkaz
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2018 , 15:02   Citovat  

Zdravíčko, planuju, nebo přemýšlím o koupě a7g 2.4 benzin. Můžete mi prosim nekdo napsat jake jsou caste zavady, co se kazi a na co si dat pozor? Případně jaka je spotreba pri normalnim jezdeni a treba i dálniční.... Má auto dvouhmotu?

Asi tady vsechnk v tematu bude, ale nemam cas to hledat. Predem diky Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2018 , 15:24   Citovat  

Nemá. Otec s Tourerem jezdil kolem 8l, já kolem 9-9.5l...
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2018 , 11:41   Citovat  

Zdravim, s hruzou jsem zjistil, ze budu muset menit poloosy, pod tou "antivibracni" gumou je to silene prorezly, nejaky tip kde poridit co nejrychleji, a tip na znacku?
Diky moc
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2018 , 11:51   Citovat  

Robbie napsal:
Zdravim, s hruzou jsem zjistil, ze budu muset menit poloosy, pod tou "antivibracni" gumou je to silene prorezly, nejaky tip kde poridit co nejrychleji, a tip na znacku?
Diky moc

OEM
je to smutné, ale už sa tu poskúšalo hocičo a vždy to bola lotéria. aj "import poloos". niekto Ok, niekto hlásil problémy. takže popros ježiška.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2018 , 13:05   Citovat  

Gumy sundat ihned po koupi, jsou tam k nicemu...resil jsem to na FR-V a koupil jetou. Jezdi to ok.
   Návrat  
tommy6g je teď offline  tommy6g
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2018 , 16:43   Citovat  

Tak jsem se vrátil z dražby z Přerova, kde se nabízel Accord. Podle fotek nádhera ale v realitě strasny... snad cele to bylo různé lakovane, dvere řidiče vůbec nesedely, spáry na každé straně jiné. Vevnitř propalena sedačka řidiče, koberec vzadu prodreny, nárazník odskoceny.. a teď si můžete tipnout za kolik šel..

C44AA6FC-503D-4D64-B16E-CBE009A5CD93.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
C44AA6FC-503D-4D64-B16E-CBE009A5CD93.jpeg, 2.24 MB

AD5D2238-7947-4EB7-93AC-7B56BB19A1B8.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
AD5D2238-7947-4EB7-93AC-7B56BB19A1B8.jpeg, 1.99 MB
   Návrat  
alireb je teď offline  alireb
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2018 , 19:40   Citovat  

55 tisic tipuju
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2018 , 7:13   Citovat  

130tis a nemel velky tp
   Návrat  
alireb je teď offline  alireb
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2018 , 7:28   Citovat  

Hezky, ja byl na aukcii v UK nekde v Doncastru, a takovy auta tam chodili za 800 liber. Koupil jsem tam tenkrat megana, vylitanou vranu za 300 liber, a dalsich 300 jsem dal na rozvody a mensi servis. To auto by jezdilo klido dodnes. Ale 130 je richta
   Návrat  
tommy6g je teď offline  tommy6g
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2018 , 7:41   Citovat  

Přesně tak.. tohle je vážně nesmysl to už pomalu člověk sežene pěkného accorda z inzerce. Ty lidi tam nemají rozum i co se tyče ostatních věci co se drazilo, holt jsme v ČR.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2018 , 10:16   Citovat  

tommy6g napsal:
Přesně tak.. tohle je vážně nesmysl to už pomalu člověk sežene pěkného accorda z inzerce. Ty lidi tam nemají rozum i co se tyče ostatních věci co se drazilo, holt jsme v ČR.

prave to ma smysl ,konecne jim doslo ,ze takovy auto co ho ceka za 5 let investice vetsi nez hodnota auta nema cenu nabizet za cenu auta s polovicnim starim .. horsi spis ,je ze pak kazdy pako co ma oci a nohy muze vlastnit auto a pak to tak na tech silnicich vypada .. zase chtit za ty auta dneska vice jak 4000eur je totalni nesmysl a lidi jsi to konecne uvedomujou..
ja myho za tolik prodal a to mel najeto 160000km a mel LPG za 1200eur + auto po velkym servisu .. nafty by se mely prodavat za pulku tyhle ceny ,ja furt nevim co by lidi za ty prachy taky chtely,ze po 14 letech to bude topka z fabriky ?Samozrejme ,ze to nebude nikdy tak skvely jak na foto ..
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2018 , 11:55   Citovat  

tommy6g napsal:

Když mi za tyhle peníze seženeš jeden z posledních modelů poface A7g s 2.4 a manuálem v pěkném stavu,tak do něj půjdu...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina