Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Elektrické dveře Accord Tourer 2003
Fórum: Exteriér
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 6
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2018 , 20:00   Citovat  

dnes jsem se opět pustil do zjištění možné příčiny... vše jsem opět celý rozebral, konektory jsem přiohýbal, prohlédl jsem i kabelový svazek vlevo, co vede k řj. nikde nic viditelného. rovnou jsem máznul pístnice a ozubený pohon... dveře nikde nedrhnoou, neškrtají, má to příjemný lehký chod... tak uvidíme, jestli se to opět projeví Úsměv chtěl jsem to zkusit vyresetovat jen tím, že vytáhnu ty tři pojistky u motoru... no nic, to nestačí, musí se odpojit baterka Úsměv takže pokaždé nastavit hodiny, rádio Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2018 , 20:09   Citovat  

Ahoj,
čoveče jak to tak čtu, nebudeš mít někdy čas? Dělá mi to co Tobě, ale nějak se mi stále nechce do rozebraní. Tak si říkám, že bych to klidně s Tebou zkusil. Klídek písni sz, se případně domluvíme.

Pepino_Honda napsal:
dnes jsem se opět pustil do zjištění možné příčiny... vše jsem opět celý rozebral, konektory jsem přiohýbal, prohlédl jsem i kabelový svazek vlevo, co vede k řj. nikde nic viditelného. rovnou jsem máznul pístnice a ozubený pohon... dveře nikde nedrhnoou, neškrtají, má to příjemný lehký chod... tak uvidíme, jestli se to opět projeví Úsměv chtěl jsem to zkusit vyresetovat jen tím, že vytáhnu ty tři pojistky u motoru... no nic, to nestačí, musí se odpojit baterka Úsměv takže pokaždé nastavit hodiny, rádio Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Joxa je teď offline  Joxa
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2018 , 9:53   Citovat  

Pepino_Honda napsal:

Pokud to máš rozebrané, stačí nějakou dobu nechat rozpojený hlavní konektor jednotky dveří s přívodem napětí...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 11:20   Citovat  

Urgentná pomoc! Kde prosím Vás nájdem samodisgnostikovací skratovací konektor pre 5 dvere ? Dik

CF14844C-F6C9-435F-BDA1-D2381BEA3A77.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CF14844C-F6C9-435F-BDA1-D2381BEA3A77.jpeg, 1.82 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 11:24   Citovat  

Pod plastem vlevo, ale ne na dveřích, ale v kufru.. ten vrchní, zakulacený...Mrk

Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 11:44   Citovat  

markos napsal:
Urgentná pomoc! Kde prosím Vás nájdem samodisgnostikovací skratovací konektor pre 5 dvere ? Dik

Odpoveď na straně 395 tématu "vše o A7G" je to dobrý

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 13:11   Citovat  

markos napsal:
Od Dopis: Ahoj, konektor je nahoře u stropu. Oddělej lištu, odklop stropnici na levé straně a uvidíš nezapojený dvoupin konektor. Je přidělaný ke svazku páskou. Bohužel neudělal jsem si foto.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 17:42   Citovat  

Clanok pre diagnostiku:

tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 11:03   Citovat  

Tak porucha tu je znova- konektor som nasiel prepojil a kľúčik dal do polohy II a nic sa nedeje . Výpise to iba chybu. PTG a to je vsetko. Žiadne kódové blikanie ako vo vídeu co je v tom mojom článk pre poface. Any idea?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 13:33   Citovat  

caute takze diagnostika mi vyhoila chybu 35

faulty close switch of closer unit

viete niekto o co konkretne sa jedna? dvere po resete vzdy 3-4 krat funguju a potom je tato chyba.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 16:33   Citovat  

markos napsal:

viete niekto o co konkretne sa jedna? dvere po resete vzdy 3-4 krat funguju a potom je tato chyba.
Vadny spinac zamykani dveri?
Zkus se podivat zde , mozna je tam reseni.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 16:35   Citovat  

markos napsal:
Tak porucha tu je znova- konektor som nasiel prepojil a kľúčik dal do polohy II a nic sa nedeje . Výpise to iba chybu. PTG a to je vsetko. Žiadne kódové blikanie ako vo vídeu co je v tom mojom článk pre poface. Any idea?
Co presne Ti to dela pri pokusu otevrit? Odemkne se a jakoze se chteji otevrit zvednou se tak o 2cm pipnou a zamknou se?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 19:14   Citovat  

Nie, zavrem ich a a viac uz neotvorim ziadnym sposobom. Ale je to tak ze to urobi pri otvoreni, pretoze ak ich potom chcem zavriet tlacitkom, uz to nejde, takze chyba sa udeje niekde po otvoreni dveri.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 19:30   Citovat  

markos napsal:

Už si přesně nepamatuju, ale možná jsem měl úplně stejný kód chyby (někde jsem to tu popisoval). Měl by to být známý problém ve spínačích koncových poloh - nedoléhající kontakty (spínače fungují podobně jako potenciometr, jen ON/OFF).

Budeš muset vykuchat closer unit, rozdělat jednotlivé switche (když už to bude venku, tak všechny) a přihnout kontakty. Není to nic těžkého a budeš mít pokoj.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2018 , 20:38   Citovat  

Ten uz som vonku mal, a uz som skusal tie kontakty lepsie ohnut, aby dosadali. nicmenej, skusim ist na to technickejsie, zapojim to na mulitmeter a budem sledovat ako sa to sprava. v kazdom pripade dik za tip

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2018 , 21:21   Citovat  

Dnes po cca 3 týdnech opět KO. Standartně vyblikaná chyba "33". Tentokrát ale nepomohl reset baterkou na první pokus, ale až 3-4. zkusil jsme opět vše jako předtím, ale nikde nic viditelného....

Je někde schéma zapojení těch spínačů ? že bych si to proměřil multimetrem, nebo jestli to už někdo dělal a udělal by podrobný popis, jak to proměřit a zjistit řádnou funkčnost ? Myslím, že by se to hodilo vícero lidem Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2018 , 6:58   Citovat  

Stiahni si ESM a mas tam vsetko, pozri

tailgate.JPG

tailgate.JPG, 211.38 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 22:14   Citovat  

ESM stáhnuto, schéma s vytisknuto.. podle toho jsem porovnal zapojení barev na konektoru od řídící jednotky a dále k celému mechanismu... vše odpovídá, nebyl problém s multimetrem proměřit ty snímače polohy, tedy jak Full, tak Half. zde žádný problém. opětovně zkontrolován kabelový svazek k řj pátých dveří, také zde žádný problém....
Otevřu dveře tak 2-3, a už musím provést batery restart... jakmile mi to vyhodilo chybu /stále 33/, vlezl jsme do kufru, ještě před otevřením manuálně jsme připojil multimetr k čidlu Half, které bylo "odpojené", po otevření do mezipolohy multimetr hned začal pískat... tedy zde chyba není.... Tak sakra, co to je ? Bueee Bueee Bueee Bueee
jinak další poznatky spíš popis.
pokud otvírám ručně přes "madlo" zvenku a motor mi to nepustí, tedy stále uzavřeno, tak auto nepípne, nebliká nic. pak to už nereaguje na tlačítko DO ani v autě. Nedělá to nic... Jen po zapnutí klíčku palubka oznámí PTG problém...
pokud chci otevřít přes DO či tlačítko, tak auto to odbliká, jakože jde otvírat dveře, ale pod palubkou nic necvakne a ani vzadu motor už neudělá nic.. jen to myslím 4x zapípá, že je problém a je to....

někdo nějaká idea ?
umí uni diagnostika v OBD číst DTC chyby stejně jako v "Hondí" HDS ? v ESM je popis jak to vše zknotrolovat, ale hned na začátku je potřeba zkontrolovat to, zda se hlásí chyba B1384

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2018 , 18:09   Citovat  

Tak jsem se dostal konečně, v normálním jarním počasí Úsměv na provedení kontroly diagnostiky chyby dle ESM. Aspoň tedy předpodkládám, že chyba "33" zjištěna samodiagnostikou je stejná jako DTC B1384 Úsměv oboje je psáno jako Half Latch Switch Signal Error.

DTC B1384:
Half Latch Switch Signal Error

1. Clear the DTCs using the HDS.
2. Open the tailgate fully with the tailgate outer handle, then close it fully with manual operation.
3. Check the DTCs by selecting the DTCs MENU (DTCs) from the HDS.

Is DTC B1384 indicated?

YES - Go to Step 4 .
NO - Intermittent failure, the system is OK at this time.■

4. Open the tailgate fully with the tailgate outer handle.
5. Cycle the ignition switch to OFF, and by using the screwdriver, close the latch in the tailgate.
6. Disconnect 12P connector from the tailgate closer unit.
7. Check for continuity between the No. 6 and No. 9 terminals of the tailgate closer unit 12P connector.

Is there continuity?

YES - Faulty half latch switch; replace the tailgate closer unit.■
NO - Go to Step 8 .

8. Reconnect the 12P connector to the tailgate closer unit.
9. Disconnect connector A (26P) from power tailgate control unit.
10. Check for continuity between the No. 20 terminal of power tailgate control unit connector A (26P) and body ground.

Is there continuity?

YES - Go to Step 15 .
NO - Go to Step 11 .

11. Rotate the emergency lever inside of the tailgate, release from the half latch position.
12. Check for continuity between the No. 20 and No. 14 terminals of power tailgate control unit connector A (26P).

Is there continuity?
YES - Faulty power tailgate control unit; replace it.■
NO - Go to Step 13 .

13. Disconnect 12P connector from the tailgate closer unit.
14. Check for continuity between the No. 6 and No. 9 terminals of the tailgate closer unit 12P connector.

Is there continuity?
YES - Repair an open in the BLU/RED (HALF) wire between the No. 20 terminal of power tailgate control unit connector A (26P) and the No. 6 terminal of the tailgate closer unit 12P connector.■
NO - Faulty half latch switch, or an open circuit for HALF line in the tailgate closer unit; replace it.■

15. Disconnect 12P connector from the tailgate closer unit.
16. Check for continuity between the No. 6 terminal of the tailgate closer unit 12P connector and body ground.

Is there continuity?
YES -Repair a short in the BLU/RED (HALF) wire between the No. 20 terminal of power tailgate control unit connector A (26P) and the No. 6 terminal of the tailgate closer unit 12P connector.■
NO - A short circuit for HALF line in the tailgate closer unit; replace it.■

Podle tohoto jsem to prošel a zastavil jsem se na bodě č. 12, kdy jsem propojil na konektoru kabelu u "Control Unit" 14 a 20, a multimetr mi pískal, že je to tedy průchozí... tím pádem mám dle toho výsledek, že je vadná řídící jednotka zavazadlového prostoru a je potřeba jí vyměnit.

tak seženu jinou a budu doufat, že to bylo tím Úsměv hrál jsem si opět s multimetrem i na těch spínačích polohy a fungují perfektně.. taktéž veškerá kabeláž kolem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 9:11   Citovat  

To je radost teda. S tema vratama se clovek opravdu nenudi Velmi šťastný Pak dej urcite vedet jak to dopadlo je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2018 , 19:57   Citovat  

tak již opět funguju k plné spokojenosti Velmi šťastný Velmi šťastný
Dle výše uvedeného testování jsem "zjistil", že to má být špatná "control unit"... přes kamaráda koupeno na Allegro. V pátek jsem tedy sundal levou horní bočnici, abych mohl odklopit stropnici... následně tedy výměna CU a zkouška... super, otevřel jsem jednou a opět chyba 33 Velmi šťastný takže opravdu už zbývalo jen to čidlo polohy snímače, tedy to, co mi řve od začátku... ale kdykoliv jsem ho proměřil, tak se spínal/rozepínal v pořádku Úsměv Hned jsem si našel opět na Allegro celý zámek, naštěstí byl člověk z Jelenia Gora, tedy cesta 100km, proběhla komunikace přes SMS a v sobotu jsem v 9 stál před skladem. Zde proběhla blesková výměna, neb jsem už víc jak měsíc jezdil bez polstrování na kufru Velmi šťastný proveden okamžitý restart jenotky přes odpojení baterky. Pak jsme zavíral a otvíral všemi způsoby, tedy před DO, tlačítko na palubce, tlačítko na kufru, zkoušeny i "dorazy"... poctivě jsem mačkal vše možné snad 3-4 minuty, tedy možná 30x otevírat a furt fungovalo... polák trochu koukal a jen se usmíval... nicméně jsem měl po dlouhé době radost Velmi šťastný Dal jsme mu 900,- Kč a mazal domů.....

Shrnutí: chyba byla stále 33, tedy snímač půlpolohy.. ikdyž jsem ho proměřoval a čistil několikrát,vždy se tvářil OK, neb jsem otevřel třeba 4-5 a až pak to umřelo.... přes manuál jsme se dostal k "control unit", který tedy byl v pořádku a bylo potřeba tedy ten snímač Velmi šťastný Velmi šťastný Dle mého tam už někdo byl přede mnou, neb mi na tom zámku chyběl ten bílý plastový kryt...

BTW: nepotřebuje někdo control unit ? cena 500,- Velmi šťastný Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 16:23  Naposledy upravil Kendik dne 10.4.2018 , 10:17, celkově upraveno 8 krát. Citovat  

Hezky pribeh s dobrym koncem. Konecne Úsměv Diky za informaci je to dobrý přátele Jsem za tebe statny, ze se povedlo Úsměv Dokazes na navest, ktery?

Ja zatim chybu nevyblikaval, kazdopadne momentalne mi to dela to, ze se dvere pohnou asi o 2cm a nekdy se nehnou vubec a nekolikrat pritom zapipaji. Nevim, jak presne to bylo u Tebe. Sleduji, ze to funguje jak se tomu chce a i podle pocasi. Kdyz mrzne, tak otevrit dvere je bez sance. Takze poledni dva mesice oteviram uz jen rucne. A dnes 10.4. zase funguje Velmi šťastný kuky kuk naštvanej

B__5501.jpg

B__5501.jpg, 71.3 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 17:39   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
tak již opět funguju k plné spokojenosti Velmi šťastný Velmi šťastný
Dle výše uvedeného testování jsem "zjistil", že to má být špatná "control unit"... přes kamaráda koupeno na Allegro. V pátek jsem tedy sundal levou horní bočnici, abych mohl odklopit stropnici... následně tedy výměna CU a zkouška... super, otevřel jsem jednou a opět chyba 33 Velmi šťastný takže opravdu už zbývalo jen to čidlo polohy snímače, tedy to, co mi řve od začátku... ale kdykoliv jsem ho proměřil, tak se spínal/rozepínal v pořádku Úsměv Hned jsem si našel opět na Allegro celý zámek, naštěstí byl člověk z Jelenia Gora, tedy cesta 100km, proběhla komunikace přes SMS a v sobotu jsem v 9 stál před skladem. Zde proběhla blesková výměna, neb jsem už víc jak měsíc jezdil bez polstrování na kufru Velmi šťastný proveden okamžitý restart jenotky přes odpojení baterky. Pak jsme zavíral a otvíral všemi způsoby, tedy před DO, tlačítko na palubce, tlačítko na kufru, zkoušeny i "dorazy"... poctivě jsem mačkal vše možné snad 3-4 minuty, tedy možná 30x otevírat a furt fungovalo... polák trochu koukal a jen se usmíval... nicméně jsem měl po dlouhé době radost Velmi šťastný Dal jsme mu 900,- Kč a mazal domů.....

Shrnutí: chyba byla stále 33, tedy snímač půlpolohy.. ikdyž jsem ho proměřoval a čistil několikrát,vždy se tvářil OK, neb jsem otevřel třeba 4-5 a až pak to umřelo.... přes manuál jsme se dostal k "control unit", který tedy byl v pořádku a bylo potřeba tedy ten snímač Velmi šťastný Velmi šťastný Dle mého tam už někdo byl přede mnou, neb mi na tom zámku chyběl ten bílý plastový kryt...

BTW: nepotřebuje někdo control unit ? cena 500,- Velmi šťastný Velmi šťastný

Diky, idem sa na to zamerat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 20:44   Citovat  

Kendik: nejprve si vyblikej kod chyby, to je základ ! U tebe je to zcela něco jiného... ty snímače polohy zámku jsou "integrované" přímo na zámku, dva bílý plastový točící hajzlíci Úsměv

markos: uvidíš, co se zadaří Mrk

já byl konečně rád, že jsem po dvou měsících vrátil komplet plasty z kufru zpět a je to civilizované auto Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 22:45   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
Kendik: nejprve si vyblikej kod chyby, to je základ ! U tebe je to zcela něco jiného... ty snímače polohy zámku jsou "integrované" přímo na zámku, dva bílý plastový točící hajzlíci Úsměv

markos: uvidíš, co se zadaří Mrk

já byl konečně rád, že jsem po dvou měsících vrátil komplet plasty z kufru zpět a je to civilizované auto Úsměv

Presne tak to mam i ja, na cigana rozobrate stale. Umna este ostava doriest, preco mi nejde otvaranie/zatvaranie cez DO kluca. Tak to valím bulvy

tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 6:59   Citovat  

Kendik napsal:
Hezky pribeh s dobrym koncem. Konecne Úsměv Diky za informaci je to dobrý přátele Jsem za tebe statny, ze se povedlo Úsměv Dokazes na navest, ktery?

Ja zatim chybu nevyblikaval, kazdopadne momentalne mi to dela to, ze se dvere pohnou asi o 2cm a nekdy se nehnou vubec a nekolikrat pritom zapipaji. Nevim, jak presne to bylo u Tebe. Sleduji, ze to funguje jak se tomu chce a i podle pocasi. Kdyz mrzne, tak otevrit dvere je bez sance. Takze poledni dva mesice oteviram uz jen rucne. A dnes 10.4. zase funguje Velmi šťastný kuky kuk naštvanej

Tak urcite zalezi na pocasi, nebo taky jak dlouho je kufr zavreny. Casto se stava, ze se tesneni prilepi a pak s tim ty motorky nechteji hnout. Dvere odskoci a zase se zavrou. Cili prvni otevreni po delsim stani obvykle provadim rucne, kdy je zjevne, ze opravdu tesneni pricuclo, pak dalsi otevirani uz funguje bez problemu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 8:42   Citovat  

tomyks napsal:
Tak urcite zalezi na pocasi, nebo taky jak dlouho je kufr zavreny. Casto se stava, ze se tesneni prilepi a pak s tim ty motorky nechteji hnout. Dvere odskoci a zase se zavrou. Cili prvni otevreni po delsim stani obvykle provadim rucne, kdy je zjevne, ze opravdu tesneni pricuclo, pak dalsi otevirani uz funguje bez problemu.
Oteviram minimalne 5x denne zima nezima Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 18:34   Citovat  

Takze, update:

- hlasi my chyby 35 a 36.

Ked odpojim zamok, nevyhodi nic. Moze to byt teda ten zamok?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2018 , 21:53   Citovat  

Takze vymeneny zamok a :

- dvere zapipaju ale neotvoria sa, hlasi chybu, predpokladam ze rovnaka ako predtym. Takze mi to zacina ist ku kabelazi :/

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2018 , 11:25   Citovat  

To je radost Ble U me se deje to same.

Nejak nejsem moudry z toho navodu od Tebe a videa pro predface. Presneji pocitani impulzu.8 dlouhych a 13 kratkych je ktera chyba? to mi hlava nebere Omlouvam e, ale asi jsem pomaleji chapajici jedinec Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Elektrické dveře Accord Tourer 2003
Fórum: Exteriér
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina