Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 390, 391, 392 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 391 z 486
cembry je teď offline  cembry
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 11:23   Citovat  

Jeste dotaz k vymene ABS/VSA ridici jednotky kvuli nefunkcnimu tlakovemu senzoru (chyba 66). Honda Accord 7G sedan, 2.2 Sport, 2004. Podle EPC je kod ABS/VSA modulatoru 57110-SEF-E55. Je mozna jeho zamena za 57110-SEF-E56 nebo pripadne i novejsi?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 13:28   Citovat  

v-tec napsal:
Co spodní čepy? Přesně co píšeš mi dělalo taky a byly to právě čepy co měly solidní vůle

spodni cepy ti vibrovali ve volantu Tak to koukám! co jsem zaslechl a cetl zde na klubu tak ty vetsinou nedavaj ani o sobe vedet a proste vypadnou ,popripade je slyset mirne vrzani .. ja ted menil OEM ,ale maji vuly po tisic km tak reklamuji a zatim na nich jezdim ,ale ve volantu nic zvlastniho az na bouchani predku a pocitove to vypada asi na rizeni ,zni to jako ulozeni stabilizatoru ,ale to je novy taky a pochybuji zeby spodni cepy tak mlatily to uz by davno vypadli ..
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 15:49   Citovat  

MattiK napsal:
ale on psal, ze ma nove vnitrni klouby origo...

Já vím,myslel jsem to tak,že i kdyby měl staré a špatné tak ty nevibrují do volantu,ale klepe se spíš palubka a celej předek a ne volant...
   Návrat  
koty1989 je teď offline  koty1989
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 17:33   Citovat  

MattiK napsal:
parkrat sem resil pridrenej venkovni kloub, kdyz ho vyndas z tehlice tak s nim jde velice tezko hybat... taky to zpusobovalo vibrace...
nejakej kolo narazene nemas? nebo chybejici stredici krouzek (pokud jsou to neorigo kola teda...

Mám dvě narazeny a ty jsem dal na zadek. Budu měnit i brzdy tak uvidím zda to tím bude. Dále mám v lakovne kola 18 a v březnu uvidím zda to bude dělat. Pokud nepomůžou brzdy a kola tak koupím vnější klouby.
   Návrat  
Mara126 je teď offline  Mara126
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 19:39   Citovat  

Přátelé řešil někdo špatný výhled u Toureru při couvání ? Mám na mysli slabší osvětlení prostoru za autem při parkování za tmy. Předchozí auto mělo dvě zpětná světla a to byla paráda, tady je jedno malé a to moc nesvítí. Přemýšlím že bych vyhodil jednu odrazku v nárazníku a nahradil ji světlem jako se používají na denní svícení. Nebo se to dá vyřešit nějak inteligentněji ? silnější žárovkou ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 20:17   Citovat  

Mara126 napsal:
Přátelé řešil někdo špatný výhled u Toureru při couvání ? Mám na mysli slabší osvětlení prostoru za autem při parkování za tmy. Předchozí auto mělo dvě zpětná světla a to byla paráda, tady je jedno malé a to moc nesvítí. Přemýšlím že bych vyhodil jednu odrazku v nárazníku a nahradil ji světlem jako se používají na denní svícení. Nebo se to dá vyřešit nějak inteligentněji ? silnější žárovkou ?

To už bych si tam dal čidla nebo kameru do zrcátka.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 21:28  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 14.12.2017 , 21:32, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Mara126 napsal:

udelas jsi dve couvacky kdyz koupis pulku svetla z UK verze ,ta ji ma na druhe strane jako EU verze ,par lidi to tak ma..
par UK toureru se na dily urcite najde i v komercnich inzeratech ,jinak ja si taky nemuzu na to zvyknout ,ale couvackou to nebude,kdyz tak zkus prvne pouzit ledku ,ale nejlepsi reseni budou senzory nebo couvaci kamera ..

IMG_0617.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0617.JPG, 1.92 MB
   Návrat  
Jehla23 je teď offline  Jehla23
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 21:30   Citovat  

A doporuci nekdo nejakou LEDku co fakt sviti? Úsměv
   Návrat  
Mara126 je teď offline  Mara126
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2017 , 22:35   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
udelas jsi dve couvacky kdyz koupis pulku svetla z UK verze ,ta ji ma na druhe strane jako EU verze ,par lidi to tak ma..
par UK toureru se na dily urcite najde i v komercnich inzeratech ,jinak ja si taky nemuzu na to zvyknout ,ale couvackou to nebude,kdyz tak zkus prvne pouzit ledku ,ale nejlepsi reseni budou senzory nebo couvaci kamera ..

O tom jsem taky chvilku přemýšlel, ale problém byl právě to čiré světlo místo mlhovky, ta UK verze mě nenapadla. Nová mlhovka by se dala vyřešit dvouvláknovou žárovkou vedle couvaček. Kameru ani senzory nechci.
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 8:09   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já vím,myslel jsem to tak,že i kdyby měl staré a špatné tak ty nevibrují do volantu,ale klepe se spíš palubka a celej předek a ne volant...

vibruje to cele vcetne volantu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 8:11   Citovat  

cembry napsal:
Jeste dotaz k vymene ABS/VSA ridici jednotky kvuli nefunkcnimu tlakovemu senzoru (chyba 66). Honda Accord 7G sedan, 2.2 Sport, 2004. Podle EPC je kod ABS/VSA modulatoru 57110-SEF-E55. Je mozna jeho zamena za 57110-SEF-E56 nebo pripadne i novejsi?

jo je to prima nahrada... novejsi nez 56 uz neni, pak uz to bude jine...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 8:12   Citovat  

koty1989 napsal:
Mám dvě narazeny a ty jsem dal na zadek. Budu měnit i brzdy tak uvidím zda to tím bude. Dále mám v lakovne kola 18 a v březnu uvidím zda to bude dělat. Pokud nepomůžou brzdy a kola tak koupím vnější klouby.

no spis bych zacal od tech kol, protoze vibrace ucitis i zezadu... sice to vyvazid do nuly na vyvazovacce ale stejne se to bude lehce klepat... vem proste sadu kol ktera je rovna a zkus to, at nevyhazujes prachy za nic...
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 9:37   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
spodni cepy ti vibrovali ve volantu Tak to koukám! co jsem zaslechl a cetl zde na klubu tak ty vetsinou nedavaj ani o sobe vedet a proste vypadnou ,popripade je slyset mirne vrzani .. ja ted menil OEM ,ale maji vuly po tisic km tak reklamuji a zatim na nich jezdim ,ale ve volantu nic zvlastniho az na bouchani predku a pocitove to vypada asi na rizeni ,zni to jako ulozeni stabilizatoru ,ale to je novy taky a pochybuji zeby spodni cepy tak mlatily to uz by davno vypadli ..

Ano,přesně tohle to dělalo. Ve 130km/h vibrace a ve 150/kmh klid. Pak to začalo být pořad a jen a jen horší. Po výměně uplnej klid a to vrzání od nich bylo ve vlhku hrozný
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 10:46  Naposledy upravil Kendik dne 15.12.2017 , 11:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

TheLastUnicorn napsal:
Abys zjistil, zda je to opravdu komutátor, musíš ten motor větráku vymontovat a rozebrat. Komutátor je takový váleček, nebo disk a jsou o něj přitlačeny uhlíky nebo sběrný kefky. Pokud je vydřený až na "kost", už s ním nelze udělat v podstatě nic a je to na výměnu toho motorku. Jinak se dá srovnat na soustruhu, prostory mezi lamelama vyškrábat jehlou a pak ho celý zalapovat křídou (motor se uvede do provozu a na točící se komutátor se přitiskne křída).
Neměl jsem ale nikdy tenhle větrák v ruce, takže si nejsem jistý, zda to vůbec je rozebíratelný/opravitelný.
Tak po zapojeni ventilatoru na tvrdo jsme zjistili, ze funguje a ze problem nebude ve vedeni +, ale v kostre, takze udajne nekde v elektronice spinani ventilatoru a byl jsem odkazan do Hondy kam se mi tedy zatim moc nechce. Zatim chci zjistit co vsechno by se mohlo porouchat na ceste mezi kostrou a ventilatorem. Nejaky tip? nasel jsem neco o resistoru. Ten nevim jestli jde pres plus nebo kostru. Diky za kazdou radu
Da se to samozrejme zapojit i na tlacitko natvrdo, ale to je docasne reseni Ble
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:02   Citovat  

Tak i podle schématu jde + jenom přes pojistku a relé. Výkonově je to řízené přes HVAC jednotku a toho "ježka" (odporový,tranzistorový dělič) přes "-" pól. Takže bych jako první zkontroloval "ježka".
Návod na výměnu: tudy odkaz
Test: Testpowertransistor.jpg
Schéma: schemaHVAC.jpg
Nový: ale je to čína, měl by pasovat: Aliexpress.com
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:10   Citovat  

Mourl napsal:
Tak i podle schématu jde + jenom přes pojistku a relé. Výkonově je to řízené přes HVAC jednotku a toho "ježka" (odporový,tranzistorový dělič) přes "-" pól. Takže bych jako první zkontroloval "ježka".
Návod na výměnu: tudy odkaz
Test: Testpowertransistor.jpg
Schéma: schemaHVAC.jpg
Nový: ale je to čína, měl by pasovat: Aliexpress.com
Diky na to jsem koukal v manualu a nejsem z toho moc moudry. Bez voltmetru to asi neoujde doma nejak otestovat?
Je to tento? odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:18   Citovat  

Bez voltmetru, ohmmetru, nebo prostě nějakého měřáku, težko změříš odpor mezi těmi kontakty :/
Pak zbývá už jenom od někoho vyzkoušet jiného ježka, kde se ví že je funkční, nebo vrakoviště/díly

EDIT: zapoměl jsem ti napsat org. číslo dílu (podle mého VINU): 79330-SDR-A01 případně ekvivalenty, na Ebay píšou ekvivalenty takto:
Rear Blower Motor Transistor Resistor
Part#
79330-SDG-W41
Cross-Reference
79330SDAA01
79330SDRA01
79330-SDA-A01
79330-SDR-A01
79330SDGW41
RU398
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:31   Citovat  

Mourl napsal:
Bez voltmetru, ohmmetru, nebo prostě nějakého měřáku, težko změříš odpor mezi těmi kontakty :/
Pak zbývá už jenom od někoho vyzkoušet jiného ježka, kde se ví že je funkční, nebo vrakoviště/díly
EDIT: zapoměl jsem ti napsat org. číslo dílu (podle mého VINU): 79330-SDR-A01 případně ekvivalenty, na Ebay píšou ekvivalenty takto:
Rear Blower Motor Transistor Resistor
Part#
79330-SDG-W41
Cross-Reference
79330SDAA01
79330SDRA01
79330-SDA-A01
79330-SDR-A01
79330SDGW41
RU398
Dekuji moc! Necham tedy promerit. je to dobrý Je tedy mozne, ze by obcas resistor fungoval a nekdy nefungoval? Jak jsem drive popisoval pri koupi asi den nesel pak sel az do leta pak opet den a pak sel az doted a ted uz se tyden ventilator nerozbehl. Co je to ta HVAC jednotka?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:34   Citovat  

Nevím jestli je to možné ale může tam třeba být jenom "studený kontakt" jako se dříve dělo na palivových relé?
Možná by stálo za to, nechat to proletovat.
HVAC jednotka je to, na čem si štěluješ teplotu a ovládáš klimatizaci....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2017 , 11:51   Citovat  

Mourl napsal:
Nevím jestli je to možné ale může tam třeba být jenom "studený kontakt" jako se dříve dělo na palivových relé?
Možná by stálo za to, nechat to proletovat.
HVAC jednotka je to, na čem si štěluješ teplotu a ovládáš klimatizaci....
Take me tonapadlo, ze nekde bude spatny kontakt.Elektrikar mi naznacil, ze to bude asi jednotka. Zjistim jak je na tom resistor a budu doufat, ze ano, protoze za jednotku bych se asi pekne prohnul. Dekuji za rychle rady přátele
Mam v aute namontovane odpojene nezavisle topeni. To s tim ale asi nema nic spolecneho predpokladam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2017 , 11:23   Citovat  

MattiK napsal:
no spis bych zacal od tech kol, protoze vibrace ucitis i zezadu... sice to vyvazid do nuly na vyvazovacce ale stejne se to bude lehce klepat... vem proste sadu kol ktera je rovna a zkus to, at nevyhazujes prachy za nic...

Ok počkám do března na sezónu a dám tam jiné kola.Pak kolega v práci se setkal, že to mohou dělat i ložiska když mi nepomohou jiná kola. Dělal auto kde ložiska neměli vůli a měli větší hazivost než by měla. Uvidím po jiných kolech jak se to bude chovat
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2017 , 11:48   Citovat  

Kendik napsal:
Take me tonapadlo, ze nekde bude spatny kontakt.Elektrikar mi naznacil, ze to bude asi jednotka. Zjistim jak je na tom resistor a budu doufat, ze ano, protoze za jednotku bych se asi pekne prohnul. Dekuji za rychle rady přátele
Mam v aute namontovane odpojene nezavisle topeni. To s tim ale asi nema nic spolecneho predpokladam.

Nevím jak je zapojené nezávislé topení. Pokud nijak neovládá ventilátor, tak by to nemělo mít vliv.
Každopádně bych začal tím rezistorem. Je to nejlevnější varianta je to dobrý
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2017 , 12:32   Citovat  

Ahoj,

Dneska se mi povedlo projet jednu díru v rychlosti asi 5,5km/h a auto si škrtlo o zem (polní cesta, žádný asfalt) a okamžitě se rozsvítilo VSA. Po vyblikání ukazuje chybu 66. Řešil někdo něco podobného?

Respektive je jiná možnost než shánět celou jednotku?
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2017 , 18:40   Citovat  

Johny napsal:
Ahoj,

Dneska se mi povedlo projet jednu díru v rychlosti asi 5,5km/h a auto si škrtlo o zem (polní cesta, žádný asfalt) a okamžitě se rozsvítilo VSA. Po vyblikání ukazuje chybu 66. Řešil někdo něco podobného?

Respektive je jiná možnost než shánět celou jednotku?

Zkus nejdřív zkontrolovat ten podvozek. Může být zmáčklá brzdová trubka nebo poškozená kabeláž snímačů otáček kol.
Dále zkus vymazat chyby a případně udělat memorizaci(synchronizaci) VSA..

Postup zde: tudy odkaz
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2017 , 18:56   Citovat  

Hned po rozsvícení vyblikáno - asi milión chyb. Smazal jsem, zůstává je chyba 66 i přes opakované mazání a synchronizaci VSA. Zabliká vykřičník, ale VSA zůstává svítit a vykřičník se po několika málo sekundách rozsvítí znovu...

Co jsem zběžně koukal na podvozek, tak je trochu odřená nápravnice, trubky by tam vést neměly, ABS funguje normálně.
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2017 , 11:38   Citovat  

Je nutno vyměnit celý ABS/VSA modul. Nachází se za pravým světlem.
Musí se shodovat označení. Byla na to svolávací akce. Myslím, že je to výrobek ATE a němci někde udělali chybu.
Hodně se to řešilo na fórech v UK. Tam nějaká firma je schopna udělat repas. Po výměně jsem to zkusil rozebrat, je to zalisované a stejně nic nepoznáš.
Projít vrakárny a doufat, že vydrží xxxx km.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2017 , 13:35   Citovat  

Dej to na repas. Já posílám moduly na GT-R r35,který mají podobný problém. Svítí tam na trvalo závada. Firma co to dělá je v Německu. Ecude.cz mám s nimi dobrou zkušenost a nový modul v Nissanu stojí 44000 uvedl jsem to jako příklad. Oni chtěli 7000,-
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2017 , 14:21   Citovat  

Samozřejmě si nejdříve promer napájení a kostru.
   Návrat  
Jehla23 je teď offline  Jehla23
PříspěvekZaslal: 17.12.2017 , 14:56   Citovat  

Ahoj kluci, potřebuji vážně pomoc. Jedná se o nafťáka a velmi špatný start. Když ráno přijdu k autu a chci jet například do práce a auto stálo celou noc tak nemůžu nastartovat. Jen točí a z výfuku jde dým, který smrdí jak nespálená nafta či tak něco..občas má tendenci chytnout, ale nekoná se. Někdy pomůže, když to zkouším a pak ho cca 3 - 5 minut nechám být a buď už nastartuje nebo už to aspoň škytá.. Jakmile auto nastartuje tak po chvilce běhu, vypnu motor a nastartuju už normálně. Jedná se tedy o první zejména ranní start nebo pokud auto stojí déle než cca 4 hodiny a teplota venku je okolo nuly. Baterka dostává zabrat a všechno okolo vlastně také. Pro nastartování trochu pomůže i přišlápnout plyn. Motor po nastartování nemá nepravidelný chod, šlape normálně, žádný zvuky apod.. Po ohřátí je start bez problému. Jen když je motor studený, nestartuje.

Změřený odběr proudu když je auto vypnuté zamknuté a má 0,01A; při běhu alternátor dobíjí, 14,2V vše v domnění, že jde o baterku tak jsem kupoval novou (nejspíše jsem nemusel, změna téměř žádná), žhavící svíčky jsou nové. Zkoušena aditiva, bez výsledku.

Měli by jste nějáký tip, čidlo teploty, relé žhavení? Diagnostika nic nehlásí, jedině při dlouhém snažení chyba polohy vačkové hřídele. Nebo dojet do Hondy, zkontrolovat předvstřik? Nevím co vše auto potřebuje v zimě aby nastartovalo. Zvlášť tento motor.

Díky za tipy. Potřebuji totiž dojíždět alespoň do práce Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2017 , 15:48   Citovat  

Tak čidlo na vacce by ti to ukázat nemělo. Začal bych zhavickama, pak přes diag. Kontroloval tlak na liště zda při startování tam je. Jinak to vypadá na rozvody.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 390, 391, 392 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina