Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 282 z 486
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 12:47   Citovat  

Bully napsal:
"Prestala foukat" znamena, ze ti vubec nefouka ventilator, ze nejde nic z vydechu?

no ventilátory naskočí, ale kompresor nesepne (necvakne) trubky jsou teplý..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 12:59   Citovat  

Brian napsal:

Předpokládám,že už jsi byl zkusit nechat doplnit chladivo...
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 13:27   Citovat  

-toyo- napsal:
fotky svíček dodám, ještě čtu že ta chyba 45 je tedy bohatá,nebo chudá směs,myslel jsem že jen bohatá, v mém případě tedy asi to druhé, kat jsem měl dole v pátek, je neporušený,průchozí. Vlnovec Ok. chyba tam je asi dva měsíce. ještě dodám že když chybu vymažu, auto jede než chyba naskočí tak nějak slabě, po rozsvícení kontrolky motoru a přepnutí do nouzového režimu se znatelně zvedne výkon

Když se ECU přepne do nouzového režimu, začne se řídit údaji pevně nastavenými v ECU (u K20 motorů to bývá 0 stupňů natočení s velice konzervativními hodnotami zapalování a bohatší směsí) a ignoruje data přicházející z O2 sensoru.

Pokud tedy O2 senzor posílá špatná data, které způsobují neoptimální směs proudící do spalovacího prostoru, je po přepnutí do nouzového režimu logicky auto živější, protože i konzervativní nastavení směsi a zápalu je řádově lepší než chudá či velmi bohatá směs.

Pokud jsou svíčky bílé (bílo-šedivý povlak na kovové i porcelánové části), jedná se o chudou směs, která je při vysokém zatížení motoru velice nebezpečná a dlouhodobé používání může skončit nenávratným poškozením motoru (ukápnutí svíčky, propálení pístu, zničení katalyzátoru). Doporučuji tedy auto nemordovat a co nejdříve vyřešit.
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 19:11  Naposledy upravil Dandie33 dne 28.8.2016 , 19:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mourl napsal:
To poslední zadní ložisko jsi zkoušel? případně to ložisko na poloose?
Odkud jsi? měl bych při nejhorším na půjčení pravou poloosu na K24 která určitě nehučí Hihi

Zdarec,hele lozisko na poloose jsem vymenil ale to posledni leve lozisko jsem nezkusil,mam za to ze to huceni je od predu v pravo,kdyz presahnu tech 70 km tak to zacne a je to citit i na plynovem pedale ze lehce vybruje jako damskej vybrator a na brzde taky,jen spojka je v klidu
jsem ze severu cech Rumburk - od tebe cca nejakej 80 km teda jestli plati ty Neratovice Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 19:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Rom. byl tenhle týden někde ve Francii nebo kde...

aha,tak uz to chapu..dik
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 19:14   Citovat  

Bully napsal:
MTF prece koupis i u jakehokoli dealera Hondy, nestoji moc.

tak jasne vím,ja jen ze jsem ho bral minule od roma a vsechno bylo ok tak jsem to chtel zkusit jinak ho vemu tam
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2016 , 10:33   Citovat  

Brian napsal:

mám stejný problém a jelikož je už léto na ústupu, tak to nejspíš letos už řešit nebudu.

U mě to začalo tím, že přestala chladit, pravděpodobně tím, že došlo chladivo. Nechal jsem doplnit a bohužel stále nechladí. Únik nikde žádný. Měl jsem to na proměření a relé je OK. Nepravděpodobná varianta je ucpaný vysoušeč (cca 700 Kč) a pravděpodobnější je KO kompresor (nejspíše se přidřel, když měl málo náplně/oleje - měl by tam být nějaký ochranný mechanismus, ale asi nefungoval). Často prý to přidření souvisí s tím ucpaným vysoušečem, který by se měl každé 4 roky měnit. Jelikož jsem koupil auto, kde kromě oleje první majitel od novoty neměnil nikdy nic a pak to poslal do světa, vidím to na tohle. V každém případě nový kompresor v Hondě cca 31.OOO Kč, z druhovýroby cca 9000 Kč, vrakárna cca 4000 Kč plus práce.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 7:42   Citovat  

Cim to muze byt? Vyjimecne mi u Accorda 04 2.2 ctdi jakoby na sekundu uplne vynecha motor, jezdim vetsinou v poklidu, ale kdyz chcu napr. na trojku co nejrychleji akcelerovat, seslapnu plnej, motor vyleti jak das, preradim na ctyrku, porad drzim plnej a najednou cuk s celym autem a motor jakoby na chvili nemel vubec palivo.
Palivovej filtr? Dle mechanika pry vypada vzhledove zvenku jako novej, takze to byl jedinej filtr co jsem nemenil. Naftu tankuji pouze Vervu.
Jeste podotknu, ze to dela pouze kdyz chcu z motoru dostat opravdu ten nejvyssi vykon a necham napr.trojku pekne vytocit.
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 9:11   Citovat  

Střelec napsal:
mám stejný problém a jelikož je už léto na ústupu, tak to nejspíš letos už řešit nebudu.

U mě to začalo tím, že přestala chladit, pravděpodobně tím, že došlo chladivo. Nechal jsem doplnit a bohužel stále nechladí. Únik nikde žádný. Měl jsem to na proměření a relé je OK. Nepravděpodobná varianta je ucpaný vysoušeč (cca 700 Kč) a pravděpodobnější je KO kompresor (nejspíše se přidřel, když měl málo náplně/oleje - měl by tam být nějaký ochranný mechanismus, ale asi nefungoval). Často prý to přidření souvisí s tím ucpaným vysoušečem, který by se měl každé 4 roky měnit. Jelikož jsem koupil auto, kde kromě oleje první majitel od novoty neměnil nikdy nic a pak to poslal do světa, vidím to na tohle. V každém případě nový kompresor v Hondě cca 31.OOO Kč, z druhovýroby cca 9000 Kč, vrakárna cca 4000 Kč plus práce.

Rele klimy za 20E dokaze sposobit to, ze kompresor nezopne aj ked je vporiadku. Da sa prehodit rele klimy s relatkom ventilatora, ak si neskusal, tak najvyssi cas Úsměv
   Návrat  
cistecky2 je teď offline  cistecky2
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 10:48   Citovat  

Tomik napsal:
Cim to muze byt? Vyjimecne mi u Accorda 04 2.2 ctdi jakoby na sekundu uplne vynecha motor, jezdim vetsinou v poklidu, ale kdyz chcu napr. na trojku co nejrychleji akcelerovat, seslapnu plnej, motor vyleti jak das, preradim na ctyrku, porad drzim plnej a najednou cuk s celym autem a motor jakoby na chvili nemel vubec palivo.
Palivovej filtr? Dle mechanika pry vypada vzhledove zvenku jako novej, takze to byl jedinej filtr co jsem nemenil. Naftu tankuji pouze Vervu.
Jeste podotknu, ze to dela pouze kdyz chcu z motoru dostat opravdu ten nejvyssi vykon a necham napr.trojku pekne vytocit.

u mě tohle dělal palivový filtr.. Původně jsem ho koupil od značky NIPPARTS a zjistil, že má trošku menší tu kovovou vstupní "hadičku"... Výměna za filtr BOSCH a bez problému. kouř
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 13:14   Citovat  

scream napsal:
Rele klimy za 20E dokaze sposobit to, ze kompresor nezopne aj ked je vporiadku. Da sa prehodit rele klimy s relatkom ventilatora, ak si neskusal, tak najvyssi cas Úsměv

jak jsem psal, byl jsem s tím u autoelektrikáře a relé je 100% ok, bohužel...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 13:30   Citovat  

cistecky2 napsal:
u mě tohle dělal palivový filtr.. Původně jsem ho koupil od značky NIPPARTS a zjistil, že má trošku menší tu kovovou vstupní "hadičku"... Výměna za filtr BOSCH a bez problému. kouř

Tak jsem objednal taky ten Bosh s dovozem za 500, tak o vikendu ho vymenim, snad tam nebude zadna zaludnost pri vymene.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 17:29   Citovat  

Střelec napsal:
jak jsem psal, byl jsem s tím u autoelektrikáře a relé je 100% ok, bohužel...

Zdar.Na 7g jsem se nikdy v klime nehrabal,ale standartne jsou 2 cidla.Teplotni a tlakove.Jsou kdyz to tak reknu zjednodusene do serie se spojkou kompresoru,takze pokud jsou tyhle dve podminky splneny(+podminky od ECU) sepne ti spojka kompresoru.Spojka je vec ktera se bezne opotrebovava a nemusi ti spinat i kdyz do ni jde stava a civka je neprerusena.Limit zmeris sparovkama u vetsiny japoncu.Chce to omerit vecy okolo.
   Návrat  
v-tech24 je teď offline  v-tech24
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 18:13   Citovat  

Ahoj mám dotaz ohledně problému se startováním. Dal jsem novou baterku před 2 měsíci. dnes auto nestartovalo. Baterie uplně na nule. Tak jsem ji nabil a zase startuje. Kontrolka dobíjení zhasíná ihned a bez problémů, ale alternátor ukazuje jen cca 12V, je to normální? Mě to přijde hrozně málo, jako by nedobíjel, ale kontrolka nesvítí to mi hlava nebere
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 18:20   Citovat  

Ahoj, taky mám problém s klimou... nespíná, ale nevím jestli jen ventilátor nebo i ještě něco navíc... díval jsem se do pojistkových skříní v motorovém prostoru a našel jsem celkem 3 relátka s vločkou, která by asi mohla být od klimatizace... máte nějaké upřesnění, které je k čemu?
Jak jednoduše zjistit jestli je ok, když mám k dispozici multimetr? Jedno relátko stojí opravdu tak moc, €20?

IMG_20160830_181623.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160830_181623.jpg, 3.02 MB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 19:14   Citovat  

v-tech24 napsal:
Ahoj mám dotaz ohledně problému se startováním. Dal jsem novou baterku před 2 měsíci. dnes auto nestartovalo. Baterie uplně na nule. Tak jsem ji nabil a zase startuje. Kontrolka dobíjení zhasíná ihned a bez problémů, ale alternátor ukazuje jen cca 12V, je to normální? Mě to přijde hrozně málo, jako by nedobíjel, ale kontrolka nesvítí to mi hlava nebere

Tak reklamuj baterii,ne? Mrk
   Návrat  
Alias je teď offline  Alias
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 20:02   Citovat  

v-tech24 napsal:

Měl by jsi tam mít cca. 14,2 V. Takže asi vadný regulátor v alternátoru Úsměv teoreticky ještě může být uklepaný kabel ale to je dost nepravděpodobné Úsměv
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 5:12   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Ahoj, taky mám problém s klimou... nespíná, ale nevím jestli jen ventilátor nebo i ještě něco navíc... díval jsem se do pojistkových skříní v motorovém prostoru a našel jsem celkem 3 relátka s vločkou, která by asi mohla být od klimatizace... máte nějaké upřesnění, které je k čemu?
Jak jednoduše zjistit jestli je ok, když mám k dispozici multimetr? Jedno relátko stojí opravdu tak moc, €20?

Levé je od ventilátoru na kondenzátoru (chladiči).

To pravé je to "problematické" od spojky kompresoru, Zkus je přehodit a uvidíš jestli začne chladit.

To třetí úplně napravo v té málé pojistkove nevím, nemám na naftu manuál.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 6:48   Citovat  

Neví prosím někdo, jaká je hodnota absolutního tlaku v sání u K24 při pootevřené/plně otevřené klapce? Na netu se píše o cca 100kPa (atmosférický tlak) při volnoběhu a kolem 20kPa při jízdě.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 6:54   Citovat  

Čaute, otázka ohľadom automatu na K24, je možné počas jazdy radiť medzi D a N? Možno sprostá otázka...len sa mi teraz stalo že na LPG mi zdochol motor počas dojazdu križovatke, idem to samozrejme čo najskôr riešiť ale ak by sa mi to zopakovalo, či môžem rýchlo zaradiť aspoň N, lebo to Dčko naposledy bolo so skapatým motorm cez krv...
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 7:09   Citovat  

markos napsal:
Čaute, otázka ohľadom automatu na K24, je možné počas jazdy radiť medzi D a N? Možno sprostá otázka...len sa mi teraz stalo že na LPG mi zdochol motor počas dojazdu križovatke, idem to samozrejme čo najskôr riešiť ale ak by sa mi to zopakovalo, či môžem rýchlo zaradiť aspoň N, lebo to Dčko naposledy bolo so skapatým motorm cez krv...

Však to zkus Mrk
Nezkoušel jsem ale řekl bych že to půjde.
   Návrat  
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 10:21   Citovat  

C.M.Burns napsal:

U mě to bylo teda vadné relatko a cena 550kc. Stačilo poklepat a kompresor se rozbehl, ale při jíždě opět vypnul tak jsem dal nové a OK.

img_20160830_181623_137.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
img_20160830_181623_137.jpg, 3.32 MB
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 11:04   Citovat  

Dopis napsal:
Neví prosím někdo, jaká je hodnota absolutního tlaku v sání u K24 při pootevřené/plně otevřené klapce? Na netu se píše o cca 100kPa (atmosférický tlak) při volnoběhu a kolem 20kPa při jízdě.

Dle Hondata KPRO SW se pohybují tebou poptávané stavy mezi indexy:
VOLNOBĚH = 104,5 - 98,8 kPa
OTEVŘENÉ = 21,4 - 12,7 kPa

S tím, že se to bude lišit dle nadmořské výšky. U nás v ČR (průměr nm výšky kolem 300m) bude OTEVŘENÉ spíš mezi 98,8 - 87,3 kPa.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 15:06   Citovat  

LK7R napsal:
Dle Hondata KPRO SW se pohybují tebou poptávané stavy mezi indexy:
VOLNOBĚH = 104,5 - 98,8 kPa
OTEVŘENÉ = 21,4 - 12,7 kPa

S tím, že se to bude lišit dle nadmořské výšky. U nás v ČR (průměr nm výšky kolem 300m) bude OTEVŘENÉ spíš mezi 98,8 - 87,3 kPa.

Neměly by být hodnoty "volnoběh" a "otevřené" prohozené?

Dnes jsem vysledoval:

off = 98kPa
volnoběh = 20 kPa
běžná jízda = 25 - 40 kPa
WOT při nízkých otáčkách = až 80 kPa
WOT ve vyšších otáčkách = až 60 kPa
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2016 , 8:57   Citovat  

Dopis napsal:
Neměly by být hodnoty "volnoběh" a "otevřené" prohozené?

Dnes jsem vysledoval:

off = 98kPa
volnoběh = 20 kPa
běžná jízda = 25 - 40 kPa
WOT při nízkých otáčkách = až 80 kPa
WOT ve vyšších otáčkách = až 60 kPa

Otočil jsem to kvůli tobě, abych odpověděl na tvou otázku stejnými jednotkami. Nicméně záleží na nastavení, já vždy používal převrácenou hodnotu - podtlak. Tzn přesně naopak než jsi se původně ptal a následně upřesňoval.

To co píšeš cca odpovídá, nicméně WOT je závislý na sešlápnutí pedálu a takto velký rozptyl by tam neměl být. Spíš dáno tím, že na to nešlapeš stejně Úsměv .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2016 , 13:52   Citovat  

LK7R napsal:
Otočil jsem to kvůli tobě, abych odpověděl na tvou otázku stejnými jednotkami. Nicméně záleží na nastavení, já vždy používal převrácenou hodnotu - podtlak. Tzn přesně naopak než jsi se původně ptal a následně upřesňoval.

To co píšeš cca odpovídá, nicméně WOT je závislý na sešlápnutí pedálu a takto velký rozptyl by tam neměl být. Spíš dáno tím, že na to nešlapeš stejně Úsměv .

OK, hlavně,že jsme se pochopili Úsměv Každopádně MAP je v pořádku. Díky za info.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2016 , 15:52   Citovat  

Dopis napsal:
Zrovna mám ten "roh" nebo jak to nazvat v kufru a zítra nebo pozítří proběhne výměna za toto.

Před časem jsem taky na fóru hledal, ale moc kloudná odpověď nebyla. Tak zkusím sám. Jinak někdo psal, že bral 60x140, ale s interlock systémem jsem takovou délku nenašel. Na autě to vypadá taky na 140mm svár-svár, tak snad ta 150ka vejde...

Jak jsi dopadl? pasuje to? díky za info
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2016 , 15:57   Citovat  

Tomik napsal:

Tak problém vyřešen výměnou palivového filtru (Bosch), auto už necukne ani při největší zátěži. je to dobrý
Ale věc druhá, jak jsem zkoušel ostřejší jízdou, jestli je to po výměně filtru všechno OK, pořádně jsem auto protáhnul na čtyřku do otáček, pak jsem musel ale náhle zastavit kvůli provozu a začalo mi něco docela hlasitě pištět z motoru, jakoby řemen z levé strany motoru, strana spolujezdce) pískalo to podle otáček motoru, jel jsem dál v klidu a pískot se pomale ztišil až zmizel téměř úplně, zdá se mi teď, že to slyším trochu pořád, ale nevím už jestli je to normální. Pokusím se vložit vido jak to pískalo. Nevíte o co může jít?
tudy odkaz
   Návrat  
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2016 , 17:47   Citovat  

Ahoj, mám takový problém s centrálem. Když mám klíček v zapalování a zavřu dveře u řidiče, tak se mi zamkne celé auto. Jde to pak odemknot tlačítkem na řidičových dveří. Tlačítka na klíčích nereagujou. Když klíč v zapalování není, tak se auto nezamkne. Jinak zamykání i odemykání funguje normálně, jak dálkově, tak klíčem.
Vše jsem rozebral a odpojil veškerou kabeláž ve dveřích řidiče, ale stále se to děje. Stačí zmáčknout čidlo zavírání dveří na sloupku. Zkoušel jsem i odpojit baterku nebo i druhý klíč. žádná změna.
Nemáte tušení čím to může být?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2016 , 18:01   Citovat  

to Tomik: řemen na výměnu..udělej si hustší mýdlovou vodu a postříkej to, jestli to přestane, máš oběhaný řemen.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina