Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 117 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2016 , 7:56   Citovat  

S nimi jsem už domluven, jsem od r. 2013 jejich partnerská dílna Úsměv
Máme fixní ceny dílů.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2016 , 20:00   Citovat  

Dneska jsem dobastlil modrozubý adaptér k Magicu... papa neschopným Prolific ovladačům a káblu z motoráku Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2016 , 22:24   Citovat  

Už je to v oběhu celkem dlouho
tudy odkaz (pripojeni-bluetooth),64
vlastně ani nevím, proč pořád používám kabel Ble
Možná nedůvěřuju spolehlivosti toho bezdrátového připojení v provozních podmínkách, někdy se to rozpojí i tak.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2016 , 22:50   Citovat  

Samozřejmě to není žádná novinka, ale dávat litr se mi fakt něchtělo.

Tak to mám ani ne za 300,- a co je důležitější, tak na pár minut jsem se vrátil do éry bastlení všeho možného.

xan je teď offline  xan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2016 , 17:42   Citovat  

zdravím jdu sem pro radu mam v autě lpg s mazanim ventilu auto jsem dovezl z Německa k autu jsem měl naplň na doliti pro mazani ventilu V-lube valve saver bohužel už mi došla a v čr se asi Cooo??? nedá sehnat dá se to dolejt něčim jinym? připadně čim?
nerad bych neco pokazil

honda stream 2.0 LPG VSI

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2016 , 18:21   Citovat  

Dost často používané a běžné tudy odkaz

xan je teď offline  xan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2016 , 19:59   Citovat  

diky za odpověd
a teď jak provést výměnu? momentalně tam mam asi 100ml takže bych to dojel do sucha a pak dolil ale nevím jestli se ten system nemůže nějak zavzdušnit nebo jestli to můžu prostě smichat a nic se nestane to mi hlava nebere

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2016 , 7:04   Citovat  

xan napsal:
diky za odpověd
a teď jak provést výměnu? momentalně tam mam asi 100ml takže bych to dojel do sucha a pak dolil ale nevím jestli se ten system nemůže nějak zavzdušnit nebo jestli to můžu prostě smichat a nic se nestane to mi hlava nebere

nezavzdušní se to...respektive to nevadí

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2016 , 10:10   Citovat  

Pozor, pokud máš elektronický dávkovač s čerpadlem, ten se zavzdušnit může. Takže co nejdřív dolej cokoliv:
Flashlube, Gaslube, V-lube nebo jiný "lube" Velmi šťastný
jestli máš jen podtlakový přímaz, tam je to jedno- tam je vlastně všechno jedno.
Existují jednotky, které jsou s tím propojené (vedou kabely z nádobky do jednotky LPG) a když klesne hladina, přepne to na benzín. Prostě někdo rád vymýšlí nesmysly.

Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 10:08   Citovat  

Zdar,vlastním Civic 9G 1.4 2015/16 na LPG a mám dva dotazy Úsměv Ten první a důležitější jé, jestli si mám nechat přivstřik benzínu? Mám podtlakové přimazávání ventilů a systém Landi Renzo, takže takovej standart bych řekl. Někdy je ale vlivem přivstřiku cítit škubnutí, at už při akceleraci, nebo při ustálené jízdě a popravdě mě to u nového auta štve. Když jsem jim říkal co ě to dělá, říkali že je to nejspíše tím přivstřikem a že by tam být měl. Nejezdím žádnou pilu, většinou to vytáčím do 3 000 max do 4 000,ale mám rád, když nepoznám jízdu na plyn a na benzín a to se tedka neděje. Spotřeba a vše je dobrá, jen se chci zeptat, jestli to občasné škubnutí opravdu způsobuje ten přivstřik a nemůže to být nic jiného a jestli ten přivstřik můžu nechat vypnutej. Plno lidí to vypnuté má. Nedělá mě problém to občas nechat jezdit na benzín, nechci spořit za každou cenu,ale hlavně nechci aby mě to občas cuklo...

Druhá otázka možná s tou první souvisí. Při jizdě ustálenou rychlosti, nebo na tempomat se občas objeví takové jakoby lehké zrychlování a zpomalování. Cítit to skoro není,ale je. Co by to mohlo být? Jakoby řídící jednotka nevěděla jak udržet rychlost a proto přidává a ubírá. Není to vždy,ale každou jízdu to alespon jednou udělá, ne moc citelně, jaky by vás předjížděl kamion a jeho odpor vzduchu vás přibrzdil a za chvilku jse zase zrychlili. Větrem to není. Když přidám,nebo uberu plyn, většinou to zmizí a objevý se to zase jindy.

V pondělí jdu na seřízení, tak bych rád věděl, jak jim můžu napovědět... Auto mám 3 měsíce, na plyn jezdí 3 000 km je tam skoro od nova 1 000 km. Moc děkuji za rady a omlouvám se za slohovku....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 10:42   Citovat  

Jestli to dělá přívstřik se říct s jistotou nedá, ale můžeš to vyzkoušet- po přepnutí na plyn sundej
konektory k benzínovým vstřikovačům (mělo by to fungovat bez problémů) a zkus se projet- motor samozřejmě nesmíš
vypnout.
Ten nervózní chod na tempomat může být seřízením LPG, je taky důležité odkud je vedený vývod na MAP.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 11:04   Citovat  

Děkuji za rady, zkusím Úsměv Co si myslíš o tom vypnutí toho přivstřiku? Při normálním ježdění bys do toho šel? Kdybych se chtěl projet ostřeji, přepl bych na benzín...

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 12:43   Citovat  

Pincek napsal:
Děkuji za rady, zkusím Úsměv Co si myslíš o tom vypnutí toho přivstřiku? Při normálním ježdění bys do toho šel? Kdybych se chtěl projet ostřeji, přepl bych na benzín...
to nemusíš, stačí nastavit že třeba od 5000rpm motor pojede na benzin a ty už se o nic nestaráš Mrk

Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 12:56   Citovat  

to je pekny ze od 5000 nastavis aby se to preplo na benzin.jenze kdyz je to v tahu a v 5000 ti to prepne na benal tak sou to docela skubance pro ten motor nemyslis ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 12:59   Citovat  

Problém je ten, že různé jednotky i spojení různých jednotek s různými motory ne vždy funguje co se týče přívstřiků a přepínání při vysokých zátěžích optimálně. To, jestli má Tvůj přívstřik smysl můžeš zjistit
porovnáním teploty výfukových plynů (umí lepší diagnostika). Rozdíl bývá zanedbatelný, ale aspoň se nezanáší
trysky benzínových vstřikovačů.
Přepínání úplně na benzín musí být skokově (ne sekvenčně) a dobré je, když je umístěno do "schodu" momentové křivky, například přečasování vačky, nebo přepnutí kanálů z dlouhých na krátké. Škubnutí pak není znát,
protože se ztratí ve skokovém zátahu motoru. Zpátky na plyn už to může být sekvenčně.
-----------------------------------------------------------------
Zjistili jsme, že i při použití variátoru předstihu zážehu se teplota výfukových plynů příliš nemění,
i když by logicky měla být nižší. Ne vše funguje dle očekávání.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 13:41   Citovat  

Tedka je tam tem přivstřik nastavenej tuším už od 1500 ot/min. a se vzrůstajícíma otáčkama vzrůstá i množtví co se přivstřikuje, je to mězi 10 a 15 % prý. Díky za rady, dělají mě to ve Fedoru v Prostějově a mám na to 3 roky připojištění pro jistotu, tak si myslím, že se i trochu tím privstřikem kryjí, proto dokonce ani nevím, jestli by mě to nechali úplně bez něj. Každopádně se na to pozeptám, protože si myslím, že ten motor je dobrej a že by ten samotnej plyn utáhnout měl, respektive na naší Honde Jazz 2010 se stejným motorem má na plyn najeto přes 100 000 km a je v pohodě, tam je ale taky přivstřik a systém je Lovato tak to nemůžu říci jistě. No snad se jim to povede sladit i na Civicu. Tak jak to je ted se s tím taky dá jezdit,ale ty pochybnosti a trochu pachut po každé jízdě tam je...

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 13:44   Citovat  

Pincek napsal:

Řešil jsem stejný problém na C8G 1,8 BRC , se zapnutým přívstřikem benzínu bylo cítit větší cuknutí při přidání plynu . Celý přívstřik jsem zrušil , cuknutí je mnohem menší a motor citelně ožil. Dle mého názoru, je přívstřik stejný nesmysl jako přimazávání ventilů.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 13:47   Citovat  

hopit napsal:
Řešil jsem stejný problém na C8G 1,8 BRC , se zapnutým přívstřikem benzínu bylo cítit větší cuknutí při přidání plynu . Celý přívstřik jsem zrušil , cuknutí je mnohem menší a motor citelně ožil. Dle mého názoru, je přívstřik stejný nesmysl jako přimazávání ventilů.

Já ti nevím hlava z F20, dala bez přimazávání 80tkm a byla KO, po opravě dalších 80t km s přimazáváním a je OK i vůle se sežizujou minimálně. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 13:57   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Já ti nevím hlava z F20, dala bez přimazávání 80tkm a byla KO, po opravě dalších 80t km s přimazáváním a je OK i vůle se sežizujou minimálně. Úsměv

To přimazávání tam mám a nechám, klidně ho pustím silněji Úsměv Bez toho bych se vážně bál,ale ten přivstřik mě taky přijde trochu zbytečnej, pokud tomu nedávám každej den kouř. Pokud je to ale tak, jak píše Jirka a já nemám důvod mu nevěřit, že i malej rozdíl teplot pomáhá, tak to tam asi nechám a at se kluci co nejvíc snaží to poštelovat....

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 15:13   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

Pokud při opravě hlavy někdo měnil sedla a dal tvrdá s tím že to jezdí na LPG,tak to že je to teď OK nemusí asi být tím přimazáváním...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 15:25   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pokud při opravě hlavy někdo měnil sedla a dal tvrdá s tím že to jezdí na LPG,tak to že je to teď OK nemusí asi být tím přimazáváním...

Blbě jsem to napsal, měnil se kus za kus, ted je tam opět original z výroby, a né někdo ale já měnil HaHaaa jinak já to nikomu nevnucuju, ale při tý uspoře mě trochu toho přimazávání nezabije a z mojí zkušenosti to funguje, ale je to asi i jízdou já jezdím dost na otáčky, takže pokud někdo jezdí volně tak to třeba není potřeba. Schválně uvidím - ted budu po 30tkm kontrolovat ventily na C7g D16 tak jak na tom budou.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 17:27   Citovat  

No já jezdím spíš v klidu,ale mám najeto na LPG zatím jen 32 tisíc km a seřizovat nebylo ještě potřeba,kontroloval jsem snad už třikrát,protože se tak trochu bojím a vždy v pohodě...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 18:20   Citovat  

ja si treba nechal privstrik od 5500-7600ot prej to smysl ma kvuly LPG ktere nema prej takovou vlastnost jako benzin kvuli vyssi teplote myslim a to hlavne z hlediska ztraty vykonu ,co se tyce primazani benzinem nevim jestli je to lepsi nebo ne , benzin i mizi hodne malo pac to casto netocim ,nemam potrebu , mam taky flash lube ,ale ten myslim ,
ze ani nekape pac uz jsem 2 roky nedolejval Velmi šťastný po serizeni ventilu mam tak 10000km tak nevim jestli tam koukat vubec ..
kdyz jsem to delal naposled asi po 20000km tak vule temer zadna nebyla ..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 18:26   Citovat  

Kmóďa napsal:
No já jezdím spíš v klidu,ale mám najeto na LPG zatím jen 32 tisíc km a seřizovat nebylo ještě potřeba,kontroloval jsem snad už třikrát,protože se tak trochu bojím a vždy v pohodě...

Za 100tkm jsem nechával dělat třikrát a pokaždé bylo potřeba malinko poštelovat. Místa je ta údajně ještě dost, tak možná spíš motor přežije kastli Velmi šťastný

A když ne, tak se udělá za pár korun repas palice a pojedeme dál VTEC

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2016 , 22:05   Citovat  

Souhlasím, i když negativní reference mohou být také pravdivé.
Ať už přívstřik benzínu, přímaz do sání, aditivace paliv, úprava výfukového traktu, zvýšení kompresního poměru, modifikace předstihu zážehu- jsou to jen nápady, někomu fungují, někomu ne. Není možné vyřknout finální verdikt.
Vlastně ano- liquid systém motoru vyloženě prospívá a lze aditivovat přímo LPG čím kdo chce Úsměv
Obecně se dá říci, že nižší zátěž motoru prospívá (větší objemy mají potenciál vyšší životnosti, závisí ale na materiálu nejen ventilových sedel).
Rozhodně jinou variantu, než motor na plyn neberu v potaz (dnes jsme porovnávali provozní náklady s kamarádem,
který má Fiata JTD Velmi šťastný jezdí kolem pěti litrů nafty s motorem o výkonu 80kW, já se 170 kW jezdím levněji a s nižším rizikem drahých oprav- je to jeho první a poslední diesel).

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2016 , 13:18   Citovat  

sablos napsal:
to nemusíš, stačí nastavit že třeba od 5000rpm motor pojede na benzin a ty už se o nic nestaráš Mrk

kromě ubývající benzínové nádrže Tak to valím bulvy

přívstřik jsem měl kdysi taky, řešil jsem to s plynařem a byly to slabé vstřiky. ve výsledku, když to člověk točil, si to vzalo klidně 2l benzínu k plynu, takže úspora už nebyla tak zajímavá...

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 8:27   Citovat  

Ahojte - ake su prosim Vas skusenosti s LPG v Strakoniciach / su tam dve firmy ktore ponukaju LPG prestavbu.
Zaujimaju ma Vase konkretne skusenosti alebo referencie/.

Dik

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 10:11   Citovat  

Střelec napsal:
kromě ubývající benzínové nádrže Tak to valím bulvy

přívstřik jsem měl kdysi taky, řešil jsem to s plynařem a byly to slabé vstřiky. ve výsledku, když to člověk točil, si to vzalo klidně 2l benzínu k plynu, takže úspora už nebyla tak zajímavá...
to chápu, ale na LPG bezdim pro úsporu ale když se chci svezt ci vytrolit klasického TDI rejsra tak to vypnu a jedu na benzin a o tom to je, nesmíš byt skrblík a pro něco něco obětovat.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 10:17   Citovat  

sablos napsal:
to chápu, ale na LPG bezdim pro úsporu ale když se chci svezt ci vytrolit klasického TDI rejsra tak to vypnu a jedu na benzin a o tom to je, nesmíš byt skrblík a pro něco něco obětovat.

a jsi zapomel krome LPG jeste vypnout klimu a protikluz Velmi šťastný tak jsem to tak delal ,ale co mam privstrik od 5500ot tak uz to nevypinam neni treba a benzin tolik nemizi Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 15:04   Citovat  

markos napsal:
Ahojte - ake su prosim Vas skusenosti s LPG v Strakoniciach / su tam dve firmy ktore ponukaju LPG prestavbu.
Zaujimaju ma Vase konkretne skusenosti alebo referencie/.

Dik

Lidi nezlobte se, žádné reference na konkurenční firmy podávat nebudu. Děkuji za pochopení.
Bral jsem od nich nádrže výška 180 do Hond. Víc nepovím. Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď