Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
honda civic 1.5 vtec eco,,,mam problem?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Thomas1501 je teď offline  Thomas1501
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 22:18   Citovat  

zdar chlapi Úsměv

som uplny lajk preto ziadam o taku mensiu pomoc...kupil som hondu civic 1.5 vtec eco (rv. 1997), k tejto kupe ma viedla hlavne pomer spotreba/ vykon....no a tu nastal kamen urazu,,,priemerna spotreba ma dost zarazila kedze mi vyslo ze je cca 7,5l/100km...auto tocim do 3000 a jazdim skor 50/50 mesto/mimo mesto tak potrebujem radu od coho by som sa mal odrazit, popripade dat skontrolovat alebo v com by mohol byt problem...dalsia vec je ze neviem ci mi zapina vtec...ked auto vyzenem az po cervene tak ziadny rozdiel vo zvuku ani vo vykone necitim, jedine od cca 4500 ot. je pocut taky jemny piskot, ked som pozeral rozne videa tak tam rozdiel pocut bol...neviem ci moze mat na to aj vpliv ze na volnobehu mi semtam pridusi motor, pokial pridam vsetko je OK,,,

prosim neukamenujte ma, ale vazne sa moc do aut nevyznam...THX
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
-1
PříspěvekZaslal: 24.2.2014 , 22:24   Citovat  

V jaké kastli ten motor máš?

Vtec-e není klasický Vtec - v nízkých ot. jede na 8ventilů, ve vyšších, kde sepne Vtec, na 12 ventilů. Není tam ostrá vačka. Systémy Vtec - přečti si tohle.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Koudel je teď offline  Koudel
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 7:35   Citovat  

Taky mám 1.5 Vtec-E a nemůžu říct že nepoznám rozdíl při sepnutí všech ventilů muhehe Ve zvuku se to příliš neprojeví zato na jízdě je to citelné. Motor se nechá lehce vytočit až na červenou hranici a spolu s otáčkami rapidně začne stoupat i rychlost. VTEC Auto ale postrádá kroutící moment, takže když je třeba rychle akcelerovat podřazuju bežně o dva stupně. Pokud necítíš rozdíl doporučuji ověřit zda správně funguje otevíraní ventilu VTEC podle servisního manuálu. Jinak se spotřebou mám podobný problém. Někdo nějaký napád jak ji snížit?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 7:53   Citovat  

Vtec-e je dělaný na spotřebu, takže má dlouhou převodovku. Pokud chceš lepší zrychlení musíš dát z jiného D-motoru.

Pokud máte ten motor v kombíku,tak ta spotřeba o moc lepší nebude - je to těžká kastle. Se sedanem jsem se se spotřebou pohyboval od 5.6l po 9l... Obvyklá byla mezi 6-7l.

0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 8:02   Citovat  

Pri vyssich otackach ide auto lepsie, zrychlenie je citit len to je asi u kazdeho benzinoveho motoru nie? ja som skor myslel ci neni citit nejake jemne sklbnutie pri zapnuti vtecu, proszôte taky prechod ze sa zapol vtec...dalsia vec co ka trapi ze pri otoceni klucika sa mi rozsvieti kontrolka econom ale zachvilku zhasne a potom sa uz nerozsvieti, co mam info tak pri zohriati motoru a nizkych otackach by mala tato kontrolka svietit, nie?

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 8:05   Citovat  

Hellborn napsal:
V jaké kastli ten motor máš?

Vtec-e není klasický Vtec - v nízkých ot. jede na 8ventilů, ve vyšších, kde sepne Vtec, na 12 ventilů. Není tam ostrá vačka. Systémy Vtec - přečti si tohle.

Jen poopravím, v nízkých do 3000ot. lehká noha jede na 12 ventilů, pak přepíná na 16 Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 8:14   Citovat  

Thomas1501 napsal:
Pri vyssich otackach ide auto lepsie, zrychlenie je citit len to je asi u kazdeho benzinoveho motoru nie? ja som skor myslel ci neni citit nejake jemne sklbnutie pri zapnuti vtecu, proszôte taky prechod ze sa zapol vtec...dalsia vec co ka trapi ze pri otoceni klucika sa mi rozsvieti kontrolka econom ale zachvilku zhasne a potom sa uz nerozsvieti, co mam info tak pri zohriati motoru a nizkych otackach by mala tato kontrolka svietit, nie?

Sepnutí Vtecu u tohohle motoru nepocítíš - není to klasický Vtec. Ta kontrolka svítí při lehké noze, chce to trochu cvyku, pak se dá i zrychlovat,aniž by zhasla...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 8:35   Citovat  

nepotřebuješ žádný cvik (ani cvyk) stačí jet ustálenou rychlostí s "lehkou nohou" na plynu a max. do 3t ot. aby se rozsvítila kontrolka ECO
tenhle motor v Japonské karoserii tzn. 3dv a 4dv by měl v aktuálních podmínkách jezdit okolo 6,5l
ale v Anglické karoserii tzn. 5dv nebo Aerodeck je 7,5l celkem přijatelné
v létě půjde spotřeba o 0,5 - 1 litr dolů

Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 11:15   Citovat  

Rom. napsal:
nepotřebuješ žádný cvik (ani cvyk) stačí jet ustálenou rychlostí s "lehkou nohou" na plynu a max. do 3t ot. aby se rozsvítila kontrolka ECO
tenhle motor v Japonské karoserii tzn. 3dv a 4dv by měl v aktuálních podmínkách jezdit okolo 6,5l
ale v Anglické karoserii tzn. 5dv nebo Aerodeck je 7,5l celkem přijatelné
v létě půjde spotřeba o 0,5 - 1 litr dolů

ano max do 3t ot. ale jen na 5-tý kvalt ...jinak jen do 2,5t ot. ...nebo alespon u meho D15Z6 to tak je ... s otevřeným sáním je poznát změna zvuku motoru ,ale to je tak vše ... nikdy do nebude kopat jak D16 nebo B16 Mrk

Koudel je teď offline  Koudel
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2014 , 14:37   Citovat  

Jarin napsal:
ano max do 3t ot. ale jen na 5-tý kvalt ...jinak jen do 2,5t ot. ...nebo alespon u meho D15Z6 to tak je ... s otevřeným sáním je poznát změna zvuku motoru ,ale to je tak vše ... nikdy do nebude kopat jak D16 nebo B16 Mrk

Můžu dotaz jak se ti změnila spotřeba s novým sáním? předpokládám že otevřené sáni je nerez trubka zakončená pěkným kůželovým filtrem OK

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2014 , 22:49   Citovat  

no nevím nevím... já to auto kupoval pro spotřebu a taky se mi ho ani nechce zbavovat kvuli te spotřebě... ono kolik jiných aut ti bude jezdit za 5,5Litrů? Ted poslední dvě nádrže 5,8 a 5,9 a to že se občas neudržím a pěkně na to šlapu.. meetallll Mám 3dvéř japonce tedy a spotřeba líta během roku od 5,0-6,0 Litrů... jezdím normálně, spíše svižně, za to ale plynule... nebrzdím, nechávám dojíždět... je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 8:47   Citovat  

Mam este jednu otazku, na volnobehu mi trha motorom, pridusa mi ho,,,pri jazde na stalich otackach hlavne 5kvalt tiez je citit ze auto trosku cuka, skusal som odpajat filter ci to nahodou neni tyk ale nic sa nezmenilo, plz neviete niekto co by som mal pozret? alebo na co sa zamerat?

0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 19:22   Citovat  

dalsia otazka,,,meral som si spotrebu a vysla mi na 9l/100km...to je moc,,,jazdilm som tak 50/50 mesto/mimo mesto...na internete som nieco o tom nasiel a bolo tam popisane ze s jarovou vodou mam pooblievat zvody, nastartovat a upchat vyfuk,,,ked som to spravl tak jak koncia zvody a spajaju sa s vyfukom tak tam mi to robilo bublinky,,,je mozna zvysena spotreba sposobena tym?...

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 19:32   Citovat  

Thomas1501 napsal:
dalsia otazka,,,meral som si spotrebu a vysla mi na 9l/100km...to je moc,,,jazdilm som tak 50/50 mesto/mimo mesto...na internete som nieco o tom nasiel a bolo tam popisane ze s jarovou vodou mam pooblievat zvody, nastartovat a upchat vyfuk,,,ked som to spravl tak jak koncia zvody a spajaju sa s vyfukom tak tam mi to robilo bublinky,,,je mozna zvysena spotreba sposobena tym?...

ne

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 20:49   Citovat  

tak ti nevím ale taková spotřeba by mě taky nedala spát...
Mám vtec-e půlrok a co jsem vysledoval je že se s tím motorem musíš naučit jezdit..
Na volnoběh mi ekonom nikdy nesvítí, dokud není zahřátý motor tak taky ne..
na 1 a 2 kvalt taky nikdy,
3 a 4 kvalt cca 1300-2500 ot. při noze cca do čtvrt plynu (záleží na okolnostech, naložené auto, stoupání...)
a na 5 kvalt svítí do 130km\h (cca 3200ot\min). Rozdíl mezi ekonom on\off moc poznat nejde, živé je auto až u cca 4 a víc tis. otáček. provoz nebrzdím, občas se podívám do červených čísel po omezovač, ale povětšinou jezdím 50-60 dědina, 90-100 mimo obce. zbytečně nešlapu až na podladu. co jsem vysledoval autu svědčí aditiva - VIF, ale teď jsem přešel na benzin Optimal 95e u eurooilu a spotřeba mi šla dole (poslední 4 tankování) tudy odkaz na kombíka v benzínu na zimních gumách se mi to líbí.. Úsměv navíc bydlím na valachách takže pořád kopec, pořád zatáčka... být tebou hledám někde chybu dál... veřím že být to hatch nebo 3dvéř tak s tím autem jezdím pod 5l pořád...

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 20:58   Citovat  

neco mi to pripomina - C6g 84kW ekonom, malinko praskle svody u lambdy, trvale velmi bohata smes, 10l/100km.. ekonomy jsou s tema svodama problemove, kdyz navic nesou tihu katalyzatoru..

0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 21:12   Citovat  

teraz som bol sa kamaratom, pozrel sa na to a povedal ze tam nemam katalyzator a tym mozem mat vyssiu spotrebu,, ale povedal ze aj tak je stale tych 9l/100km moc...neda sa s tym nieco spravit?...(samozrejme okrem kupy noveho katalizatoru Velmi šťastný )

AlesZ je teď offline  AlesZ
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 22:21   Citovat  

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli nekdo u toho motoru D15Z8 nepocituje vetsinou na 3jku a 4rku při udrzovani otáček s lehkou nohou mezi 2100-2500ot nahle škubnuti a chvilkovy nárust výkonu (je to citelne poznat), ale nestává se tak pokaždé, tak jestli někdo neví co to je ? Úsměv zmatenej

4 háčka
2
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 2:03   Citovat  

Normální to je. Econom motory si běžně jednou za čas při provozu na chudou směs (ECONO) obohatí směs na chvíli do bohata, proto, aby se nepřehřál spalovací prostor (při chudé směsi je vyšší teplota spalin) a spálily se nashromážděné oxidy dusíku (jejichž produkce je při chudé směsi vyšší) v katalyzátoru. No a bohatší směs, překvapivě, "líp" jede.

AlesZ je teď offline  AlesZ
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 9:51   Citovat  

dj-bobr napsal:
Normální to je. Econom motory si běžně jednou za čas při provozu na chudou směs (ECONO) obohatí směs na chvíli do bohata, proto, aby se nepřehřál spalovací prostor (při chudé směsi je vyšší teplota spalin) a spálily se nashromážděné oxidy dusíku (jejichž produkce je při chudé směsi vyšší) v katalyzátoru. No a bohatší směs, překvapivě, "líp" jede.

Parááda děkuju za odpověd Úsměv jaa jsem se bal jestli to neni něco špatně Úsměv Každopádně dekuju za odpoved je to dobrý

adamp je teď offline  adamp
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2016 , 1:06   Citovat  

Dobrý den. Mám podobný problém. Dříve jsem jezdil s D15Z8 anglán kolem 5-6 l/100km a celkem jsem si tu jízdu i užíval. V poslední době mi přijde, ale že auto ztratilo lehce výkon, nejde tak snadno do otáček a kroutící moment je taky menší, protože dřív jsem se rozjel v pohodě na spojku bez plynu, ale teď to bez plynu nejde.
Kontroloval jsem svíčky a jsou očouzený sazema, takže předpokládám, že to bude bohatá směs. Kontroloval jsem filtr sání a je čistý. Jezdím už asi 5 let trasy cca 12 km a v půlce zhruba se vždy auto zahřeje, ale tím si myslím, že to nebude.
Nevěděl by někdo co s tím? Jak získat zpět výkon a spotřebu?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2016 , 13:23   Citovat  

Zkus mrknout jestli taky nemáš prasklé svody

0
PříspěvekZaslal: 26.3.2016 , 14:15   Citovat  

Koukal jsem na ně a nepřijdou mi prasklý a když zacpu výfuk, tak se motor začne dusit, takže by tam neměla být snad nikde díra. Předpokládám, že bylo myšleno před katalyzátorem a že by tam byla nějaká viditelná díra. Úsměv Měnil jsem střední a zadní díl výfuku za poslední dva roky, takže jen svody a kat jsou původní.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2016 , 16:35   Citovat  

Svody prasklé u lambdy, stačí mikroskopická prasklinka a přisává to a oblbuje lambdu falešným vzduchem a ECU si pak myslí, že když lambda vidí kyslík, že je chudá směs a palivo stříká proudem. Může být vadná i ta lambda jako taková (pozor, univerzálky nepasujou)

0
PříspěvekZaslal: 26.3.2016 , 20:05   Citovat  

Zkoušel jsem proměřit napětí na lambdě a osciluje mezi 0,3 - 0,8 V, což si myslím že je správně podle toho co jsem se dočetl. Průběh napětí

Obsah fóra Honda-club.cz   
honda civic 1.5 vtec eco,,,mam problem?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina