Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 13
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 0:11   Citovat  

MAREKB napsal:
Vím , že mě tu ukamenujete za dotaz takový ale přece... mám 130 nalítané na 2,4 z toho 100 předchozím majitelem, ktery olej řešil dost možná i víc než po 20tisících..a jak vidím pod olejovým víčkem tu černotu, nedá mi to spát. Mám kolegy dva, kteří zkusili výplach motoru a olej od Millers Oils. Od nich naprostá spokojenost, tižší, nižší vibrace a lepe jdou prý do otaček. Kolegové BMW 328i a Z4 3.0. zajímá mě váš názor. Spotřebu oleje mám tak 1l na 5000km a mám strach, aby si pak motor nevzal víc.. Provoz na LPG. Prosím bez nadávek typu, že to do auta nepatří. Díky H+

Co vím já tak si lidi dost chválí výplach TEC 2000, osobně jsem ještě nezkoušel zatím mám motory čístý Velmi šťastný . Každopádně u LPG měnit olej mezi 8-10 tisíci, víc degraduje. Zkusil bych to, pokud ti to bere olej, tak nic nezkazís buď generálku oddális nebo uspíšíš. Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 0:26   Citovat  

reznicek9 napsal:
Co vím já tak si lidi dost chválí výplach TEC 2000, osobně jsem ještě nezkoušel zatím mám motory čístý Velmi šťastný . Každopádně u LPG měnit olej mezi 8-10 tisíci, víc degraduje. Zkusil bych to, pokud ti to bere olej, tak nic nezkazís buď generálku oddális nebo uspíšíš. Velmi šťastný

Olej měním co 10tis nicméně si myslím, že Lpg spíš méně zatěžuje motor karbonem, takže by vydržel i déle.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 0:51   Citovat  

MAREKB napsal:
Olej měním co 10tis nicméně si myslím, že Lpg spíš méně zatěžuje motor karbonem, takže by vydržel i déle.

LPG je agresivnější k aditivum.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 0:55   Citovat  

Kopy napsal:
Ahoj. Já bych se rád zeptal. Ve svém motoru se mi blíží výměna oleje. Bude to teprve druhá a řešim jaký olej nalejt. Auto prý jezdilo celou dobu na 10w-40. Tak jsem na první výměnu koupil Castrol Magnatec 10w-40. Bohužel podle toho jak motor vypadá uvnitř soudím že bejvalej majitel dost přejíždel předepsanou výměnu protože je v něm spousta usazenin. Proto žádám o radu zkušenější, osobně bych motor rád trochu pročistil ALE myslim si že bych si spíš zadělal na problém v podobě rozpuštěných usazenin a dost možná následným přidření. Viz nedávno tu někdo psal že mu kleknul tušim D16Y7 kvůli plný syntetice která tam přišla po polosyntetice. Takže znova prosim o radu....Nechat dosavadní polosyntetiku 10w-40 Castrol, popř. změnit značku? Nebo byste šli do tý plnýsyntetiky? Děkuju všem za rady je to dobrý

Na tenhle olej jsem s p5g 2.0 najel bez zasahu ctrvt mio km,celkove ma skoro 400 a vrci dal.V a7g 2.4 ho pouzivavam vic jak 100tkm,ted bylo auto u p.Kuhnela na celkovy prohlidce a pokarano jsem dostal jen za predni stabilizatory,o motoru ani slovo.
   Návrat  
Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 9:10   Citovat  

spoon napsal:
Na tenhle olej jsem s p5g 2.0 najel bez zasahu ctrvt mio km,celkove ma skoro 400 a vrci dal.V a7g 2.4 ho pouzivavam vic jak 100tkm,ted bylo auto u p.Kuhnela na celkovy prohlidce a pokarano jsem dostal jen za predni stabilizatory,o motoru ani slovo.
Dekuju, to je nejlepsi doporuceni co muze olej dostat OK
   Návrat  
MotoradoKA je teď offline  MotoradoKA
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 10:17   Citovat  

Olej Eneos ma uplne ine mazacie vlastnosti ktore su daleko vysie ako u bezne dostupnych olejov. Miera trenia v motore je tym padom daleko nizsia. Tak isto ochrana motora napriklad pred zakarbonovanim je daleko nizsia.A ano co sa tyka starsich modelov trebarz aj z roku 1990 kde je zname ze tie motory si radi papkali olej kedze ik kazdy rad stupal na krk napriklad crx a aj prave preto bol tento olej vyvinuty presne aj pre starsie modely. Eneos ponuka siroku skalu olejov a co je na tom najdolezitejsie je cenovo dostupny. Ceny su skoro rovnake ako u bezne pouzivanych olejov. Ja ho mam vo svojom accorde K20a uz dva roky a od vymeny po vymenu nezozere ani gram oleja,motor ide krasne ci v lete ked je 30stupnov alebo v zime ked je -15. Mozem ho len odporucit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 10:35   Citovat  

A jak je na tom tvůj motor s čistotou uvnitř? Nemáš fotku?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 10:50   Citovat  

Petr 78 napsal:
A jak je na tom tvůj motor s čistotou uvnitř? Nemáš fotku?

Dnes spravim foto. A pridam sem.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 12:44   Citovat  

spoon napsal:

spousta lidi se vyhyba castrolu a nevim proc to mi hlava nebere ja davam magnatec 5W40 do vseho uz leta ..ted mi dal do acca svara Shell 5W40 tak nevim co je horsi nebo lepsi ,pravda je ,ze castrolu jsem dolejval vetsinou max litr na jednu vymenu ...
vsechno DOHC motory s najezdem kolem 100tkm .. se shel mam najeto pulroku a asi 5000km jeste jsem nedolejval ikdyz vidim ,
ze neco zmizelo ..zalezi i na motoru no
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 13:04   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
spousta lidi se vyhyba castrolu a nevim proc to mi hlava nebere ja davam magnatec 5W40 do vseho uz leta ..ted mi dal do acca svara Shell 5W40 tak nevim co je horsi nebo lepsi ,pravda je ,ze castrolu jsem dolejval vetsinou max litr na jednu vymenu ...
vsechno DOHC motory s najezdem kolem 100tkm .. se shel mam najeto pulroku a asi 5000km jeste jsem nedolejval ikdyz vidim ,

SHELL olej je top tak isto. Ja som ho vzdy pouzival vo svojich autach a tiez motorkach. Nikdy nebol s nim problem. a motor bol vzdy cisty.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 14:41   Citovat  

[quote="MAREKB"]Olej měním co 10tis nicméně si myslím, že Lpg spíš méně zatěžuje motor karbonem, takže by vydržel i déle.[/quot

Při LPG sa musí olej měnit castejsie ,on sice vyzera dobre je čistý ale ovela rychlejsie straca svoje schopnosti.a celkovo je jedno aky olej sa do auta leje len aby tam isiel s takou normou ako předepisuje výrobca , u priamovstrekovych motorov třeba olej měnit castejsie z důvodu že sa rychlejsie zanasaju karbonom popřípadě aj do oleja je dobře dat nějaké aditivum.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 15:35   Citovat  

MotoradoKA napsal:
Dnes spravim foto. A pridam sem.

Tu su spominane fotky. Do 50 000 Km tam bol davany Castrol. zial. od 50 000 Km Eneos. a este jedna zaujimavost posledne dve fotky patria mojmu pracovnemu autu ktore som pred 10 rokmi generalkoval od vtedy davam do motora favorita Repsol 10W40 polo syntetiku a po desiatich rokoch a nbehaných cca 130 000 od GO vypada motor takto. jazdim na nom len po meste a je v nom LPG.

DSC_1735.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_1735.JPG, 3.01 MB

DSC_1732.JPG

DSC_1732.JPG, 3.06 MB

DSC_1745.JPG

DSC_1745.JPG, 2.55 MB

DSC_1762.JPG

DSC_1762.JPG, 2.86 MB

DSC_1763.JPG

DSC_1763.JPG, 2.97 MB
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 20:27   Citovat  

[quote="rudy5"]
MAREKB napsal:
Olej měním co 10tis nicméně si myslím, že Lpg spíš méně zatěžuje motor karbonem, takže by vydržel i déle.[/quot

Při LPG sa musí olej měnit castejsie ,on sice vyzera dobre je čistý ale ovela rychlejsie straca svoje schopnosti.a celkovo je jedno aky olej sa do auta leje len aby tam isiel s takou normou ako předepisuje výrobca , u priamovstrekovych motorov třeba olej měnit castejsie z důvodu že sa rychlejsie zanasaju karbonom popřípadě aj do oleja je dobře dat nějaké aditivum.

tak já leju Shell 10w-40. Myslím, že to celkem ujde, spíš mi jde o to jestli mu můžu nějak pomoct.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 20:46   Citovat  

MotoradoKA napsal:
Tu su spominane fotky. Do 50 000 Km tam bol davany Castrol. zial. od 50 000 Km Eneos. a este jedna zaujimavost posledne dve fotky patria mojmu pracovnemu autu ktore som pred 10 rokmi generalkoval od vtedy davam do motora favorita Repsol 10W40 polo syntetiku a po desiatich rokoch a nbehaných cca 130 000 od GO vypada motor takto. jazdim na nom len po meste a je v nom LPG.

To nevypadá špatně. Pokud by se dal ten Eneos 5W-40 sehnat za 140,-Kč/L tak bych ho i zkusil.
I když vlastně nemám důvod zkoušet jinou náhradu za Shell Helix Ultra 5W-40 (136,-Kč/L v kanystru)
Na fotce je můj motor R18A2 se 108 000 km a z toho 34 000 km na Shell. Předtím nějaký Castrol a měněný po 20 000 km.
Před prvním použitím Shellu ten motor nebyl tak čistý.

resize_of_dsc_0816_915.jpg

resize_of_dsc_0816_915.jpg, 249.7 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 20:51   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Já se spíš divím, proč tolik lidí Castrol používá.
Ten olej není tak dobrej jak je drahej. Konkurence nabízí tu samou nebo i lepší kvalitu za menší peníze.
Možná to bude stejný efekt jako u Aple. Jejich výrobky jsou mírně řečeno předražené (kvalita průměrná, cena nadprůměrná), ale "ovečky" posuzujou kvalitu podle ceny a tak ta strategie funguje.
A Aple i Castrol profitujou je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 20:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
To nevypadá špatně. Pokud by se dal ten Eneos 5W-40 sehnat za 140,-Kč/L tak bych ho i zkusil.
I když vlastně nemám důvod zkoušet jinou náhradu za Shell Helix Ultra 5W-40 (136,-Kč/L v kanystru)
Na fotce je můj motor R18A2 se 108 000 km a z toho 34 000 km na Shell. Předtím nějaký Castrol a měněný po 20 000 km.
Před prvním použitím Shellu ten motor nebyl
Chápeš! tak čistý.

Urcite ostan pri Shelli. Nespekuluj. Shel je prva trieda. Ja som da eneos lebo som nechcel mat tam Castrol. Velmi som vahal ci Shell alebo eneos. Priklonil som sa k eneosu lebo som ho chcel otestovat a kvality shellu som uz poznal. Tak ak teda mozem tak tieto dve znacky by som urcite doporucil s cistym svedomim a kludnym spankom.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 20:55   Citovat  

MotoradoKA: v tom případě je to dobrý
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 8:13   Citovat  

Já se u svoji K24 držím specifikace od vyrbce a to 5w-30,a leju tam Mobil1 od kluků z Carda, dělám něco špatně?
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 10:49   Citovat  

sablos napsal:
Já se u svoji K24 držím specifikace od vyrbce a to 5w-30,a leju tam Mobil1 od kluků z Carda, dělám něco špatně?

A kde si zjistil,že výrobce doporučuje 5W-30 ?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 10:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
A kde si zjistil,že výrobce doporučuje 5W-30 ?

Asi v americkém manuálu na CR-V...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 12:05   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já se spíš divím, proč tolik lidí Castrol používá.
Ten olej není tak dobrej jak je drahej. Konkurence nabízí tu samou nebo i lepší kvalitu za menší peníze.
Možná to bude stejný efekt jako u Aple. Jejich výrobky jsou mírně řečeno předražené (kvalita průměrná, cena nadprůměrná), ale "ovečky" posuzujou kvalitu podle ceny a tak ta strategie funguje.
A Aple i Castrol profitujou je to dobrý

nevim jak castrol ,ale ja ho mel vzdy pekne levne Velmi šťastný a kolkkrat levneji nez kdejaky pseudo oleje..
co se tyce iphone tak ios se neda ani srovnat s cimkoliv jinym a po letech jsem z telefonem opravdu spokojenej a budu kupovat imac ikdyz je jednou tak drahej,uplne to neni na te urovni ikdyz je drazsi ,ale to jsou i BMW a kvalitu moc nepobraly ale neco na nich mozna bude jiny a mozna i lepsi Velmi šťastný

ten 5W30 nechapu ,ze je jinej pro USA ,zeby kvuli klimatu Velmi šťastný
mam ted vicko na olej z Acury a je na nem taky 5W30 Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 12:54   Citovat  

Hellborn napsal:

To nevím jestli Honda v uživatelským manuálu doporučuje přímo viskozní specifikaci,spíš jen výkonostní. Ale podle třeba téhle tabulky tam přijde něco jiného tudy odkaz
Jen nevím pro jaké je to země...
   Návrat  
Pajaa je teď offline  Pajaa
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 13:30   Citovat  

Kmóďa napsal:
To nevím jestli Honda v uživatelským manuálu doporučuje přímo viskozní specifikaci,spíš jen výkonostní. Ale podle třeba téhle tabulky tam přijde něco jiného tudy odkaz
Jen nevím pro jaké je to země...

No a teď by to chtělo autorizák, který se tím řídí. Já mám vyjádření techniků z motorárny v UK, že můj R20A9 má 0W-20 jako první náplň a doporučují to držet. Zatím co jsem poptával info na první servis tak dávají 5W-30...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 21:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Trefil jsi hřebíček na hlavicku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 22:45   Citovat  

A to výrobce předepisuje pouze jednu jedinou viskozitu?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 22:47   Citovat  

Pajaa napsal:
No a teď by to chtělo autorizák, který se tím řídí. Já mám vyjádření techniků z motorárny v UK, že můj R20A9 má 0W-20 jako první náplň a doporučují to držet. Zatím co jsem poptával info na první servis tak dávají 5W-30...

Samozřejmě, že doporučují 0W-20 používat.
Ale kvůli nižším emisím, ne kvůli lepšímu mazání.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 22:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
A to výrobce předepisuje pouze jednu jedinou viskozitu?
asi ne, proto se ptám a necham si třeba poradit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 2:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
Samozřejmě, že doporučují 0W-20 používat.
Ale kvůli nižším emisím, ne kvůli lepšímu mazání.

Určitě to nebude ve smyslu "ať se klidně zadře,hlavně když bude vypouštět nízké emise"...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 10:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
Určitě to nebude ve smyslu "ať se klidně zadře,hlavně když bude vypouštět nízké emise"...

On se urcite nezadre, jenom bude pri intenzivnim pouzivani ("ztizene podminky") degradovat o neco malo rychleji. Ale kdo pouziva A7G na okruhove jezdeni, navic minimalne tady na H-C snad kazdy meni olej preventivne driv, nez je oficialni servisni interval.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:36   Citovat  

taky jde o to, že co je dobré pro nový motor, nemusí být to pravé při nájezdu 200-300t Km Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina