Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 119, 120, 121 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Strana 120 z 212
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.6.2015 , 22:51   Citovat  

gizmi napsal:
Petr78: sprejem? Tak to koukám! Mam vyzkouseno a je to k nicemu. Neni nad to kazde jaro zajet za 500,- do servisu, kde mi za tu cenu promazou hybne casti, doplni olej, vypusti, vycisti a naplni. Ano, sprej stoji pulku, ale neresi vubec nic

Já ale mluvím pouze o desinfekci vzduchových kanálů v palubovce. A ta se dělá buď pěnou nebo aerosolem.
Ten sprej (pěna) má za úkol pozabíjet bakterie a plísně ve vzduchových kanálech a na výparníku. A tím odstranit zápach z klimatizace.
A to u mně funguje.

Ty popisuješ kompletní servis klimatizace a na ten jezdím po dvou letech nebo i později, když klima chladí na plný výkon.
Jaké hybné části ti při servisu klimy mažou?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 8:57   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já ale mluvím pouze o desinfekci vzduchových kanálů v palubovce. A ta se dělá buď pěnou nebo aerosolem.
Ten sprej (pěna) má za úkol pozabíjet bakterie a plísně ve vzduchových kanálech a na výparníku. A tím odstranit zápach z klimatizace.
A to u mně funguje.

Ty popisuješ kompletní servis klimatizace a na ten jezdím po dvou letech nebo i později, když klima chladí na plný výkon.
Jaké hybné části ti při servisu klimy mažou?

Jen si dovolím dodat, že je k tomu to dobrý používat např. ozon generátor do celého auta. Necháš to tam hodinu až dvě prohnat, pak dukladně vyvětrat a to je pak vzdoušek OK Mr. Green tyhle spreje je takový polovičatý čištění Úsměv

Edit: on ten ozon likviduje všechno včetně řidiče HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 11:20   Citovat  

Jo, je pravda, že účinek toho spreje netrvá extra dlouho a musí se opakovat.
Ten ozón by stál za vyzkoušení je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 11:53   Citovat  

reznicek9 napsal:
Jen si dovolím dodat, že je k tomu to dobrý používat např. ozon generátor do celého auta. Necháš to tam hodinu až dvě prohnat, pak dukladně vyvětrat a to je pak vzdoušek OK Mr. Green tyhle spreje je takový polovičatý čištění Úsměv

Edit: on ten ozon likviduje všechno včetně řidiče HaHaaa

Panie,
přesně tak.

Vřele doporučuji, a to 2x za rok, jednou po zimní před letní sezonou a po letní před zimní sezonou. Já to loni udělal jednou a po hodině, kdy se to připojí na 12V zásuvku, a běží motor, studený okruh a to je pak balada: v autě člověk necítí nic, jen takový jakoby "zdravý vzduch", jakoby prostě jen "vůni auta".

Naprostá paráda.

BTW: Dnes jsem zakoupil spray načištění a desinfektci vzduchotechniky. Nikdy se to nedělalo. Mám auto bez klimy a bez filtru, prosím Petr78, mám jej z aplikátorem, je spětně, že by jej člověk aplikoval rovnou do sacího prostoru nad ventilátorem, aby se vyčistil alespoň částečně systém??? Nic hrozného, stejně to budu rozebírat, až budu čistit topeni pořádně a zkoušet dávat filtr, tak to stejně půjde ven komplet.

Díky za tip.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 12:02   Citovat  

Jen co jsem na toto téma dělal já: jelikož jsem po sundání plastu palubky okolo kapličky budíků (toho, co se pro jeho sundání musí vyndat tlačítko varovných blinkrů a asi i hodiny) po zimě ucítil lehounký závan plísně, zrealizoval jsem dezinfekci přípravkem SAVO zředěným 1:1 isopropanolem (kvůli odmaštění a odbordelení a přitom snadné těkavosti) - nalil jsem směs do rozprašovače, vytvořil jsem silnou mlhu ve všech výdechách a ještě jsem takto vyčistil rovnou i prostor onoho zmiňovaného tubusu mezi topením a větrákem.
Veškerý smrádek jdoucí z ventilací tímto zmizel (ale muselo se to asi dvě hodiny vyvětrat), asi by to chtělo zkusit ještě ten ozón, naposledy jsem ozónil loni na podzim (zato celou noc). Ta vůně jako čerstvě po bouřce (ostatně čerstvě po bouřce tu vůni dělá právě ozón) je parádní, i když mírně toxická Velmi šťastný

Větrák budu stejně muset někdy vyndat, až na to bude čas, asi někdy ve Vestci večer, a řádně vyčistit a přetěsnit, furt mi z toho lítá pyl a občas po dešti najdu před sedačkou spolujezdce loužičku Ble
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 12:06   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jen co jsem na toto téma dělal já: jelikož jsem po sundání plastu palubky okolo kapličky budíků (toho, co se pro jeho sundání musí vyndat tlačítko varovných blinkrů a asi i hodiny) po zimě ucítil lehounký závan plísně, zrealizoval jsem dezinfekci přípravkem SAVO zředěným 1:1 isopropanolem (kvůli odmaštění a odbordelení a přitom snadné těkavosti) - nalil jsem směs do rozprašovače, vytvořil jsem silnou mlhu ve všech výdechách a ještě jsem takto vyčistil rovnou i prostor onoho zmiňovaného tubusu mezi topením a větrákem.
Veškerý smrádek jdoucí z ventilací tímto zmizel (ale muselo se to asi dvě hodiny vyvětrat), asi by to chtělo zkusit ještě ten ozón, naposledy jsem ozónil loni na podzim (zato celou noc). Ta vůně jako čerstvě po bouřce (ostatně čerstvě po bouřce tu vůni dělá právě ozón) je parádní, i když mírně toxická Velmi šťastný

Větrák budu stejně muset někdy vyndat, až na to bude čas, asi někdy ve Vestci večer, a řádně vyčistit a přetěsnit, furt mi z toho lítá pyl a občas po dešti najdu před sedačkou spolujezdce loužičku Ble

Děkuji dji-bobře,
ono to půjde dobře, takže pokud se sejdeme v normálním čase, můžeme společně udělat, když budu instalovat filtr!!!

Takže já to začnu aplikovat nejdříve od ventilátoru přes torpédo a k tomu ještě to narvu do těch ventilačních šachet, ok, díky ... je toho 400ml, snad to pomůže ... vyřážíme ve 14h na cestu, tak snad to půjde dobře ... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 12:14   Citovat  

Vřele doporučuju sundat ten kapličkovej plast, půjde to daleko pohodlněji aplikovat..

když už mluvíme o tom ozónu, půjčil bys mi zase někdy na chvíli ten solux? UV záření je, jen tak mimochodem, intenzivní vyvíječ ozónu a dezinfekční prostředek, rád bych to vyzkoušel v autě (snad ho nezapálím..)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 12:19   Citovat  

dj-bobr napsal:
Vřele doporučuju sundat ten kapličkovej plast, půjde to daleko pohodlněji aplikovat..

když už mluvíme o tom ozónu, půjčil bys mi zase někdy na chvíli ten solux? UV záření je, jen tak mimochodem, intenzivní vyvíječ ozónu a dezinfekční prostředek, rád bych to vyzkoušel v autě (snad ho nezapálím..)

Uvidíme, tohle je jen test. Smí/Dá se v tom autě být či??? Asi logicky ne, že???

Možná ... pokud se uvidíme.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 13:04   Citovat  

Já předevčírem vyměnil svoje starý matky za Volk Racing červený od silence a včera jsem si vyzvedl příchytky co mi chyběli na doskládání fialky na Jarově, 127ks příchytek, šroubků a matiček 7 500,- zmatenej Takže dneska proběhne kompletní smontáž Velmi šťastný a pokud budu mít ještě chuť, tak asi i výměna zadního ramene za nový Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 18:12   Citovat  

Tak abych nemeškal, dnes konečně dopasováno křídlo kufru podtmeleno, dány antikorové šroubky, zapojeno led třetí brzdové světlo se senzorem šokového brždění(dvoustupňový přerušovač). Kontrola podvozku, sundání krytu palivového čerpadla, jeho očištění, nátěr a montáž z5. A když už bylo auto nahoře rovnou výměna oleje a filtru. Celej den jsem nejedl jdeme grilovat kouř je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 18:50   Citovat  

M@jk napsal:

BTW: Dnes jsem zakoupil spray načištění a desinfektci vzduchotechniky. Nikdy se to nedělalo. Mám auto bez klimy a bez filtru, prosím Petr78, mám jej z aplikátorem, je spětně, že by jej člověk aplikoval rovnou do sacího prostoru nad ventilátorem, aby se vyčistil alespoň částečně systém??? Nic hrozného, stejně to budu rozebírat, až budu čistit topeni pořádně a zkoušet dávat filtr, tak to stejně půjde ven komplet.

Díky za tip.

Aplikátor znamená hadička? Jestli jo, tak máš nejpíš pěnový čistič klimatizace.
Tu pěnu je dobrý nastříkat kam jen se dostaneš a co nejhlouběji do ventilace.
Pak nechat nějakou dobu působit bez běžící ventilace a pak ventilaci pořádně proluftovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 2:19   Citovat  

Dnes toho bylo vícero, den byl bohatý na zážitky.

Prdla mi pojistka ECU v pojistkovce pod kapotou - proč se tak stalo, nevím. Každopádně mě to donutilo odhrnout koberec u spolujezdce a řádně zaizolovat několik pochybně zaizolačkovaných spájenců.

Dále následovala nouzová výměna rozdělovače (no ještě že ho prozřetelně vozím ve vodotěsné fólii s sebou.. společně s káblama ke svícím, ECU a pár dalších blbostí).

Cestou do práce mi to pětkrát zdechlo, cestou z práce v koloně asi dvacetkrát, z výfuku čpěl nespálený ethanol a otáčkoměr při chcípnutí okamžitě padnul na nulu.. sice jsem původně myslel, že to bude souviset s palivem (třeba ucpané sítko palivového čerpadla), ale ten otáčkoměr a nespálené palivo z výfuku mě přivedly na myšlenku, že asi odchází zapalovací modul.

Inu následně při jízdě Nuslemi z výfuku vystřelilo, auto zakuckalo, cuklo, chcíplo a nenastartovalo. Blesková výměna kabelů od svíček, beze změny, tendence chytnout tam je, ale okamžitě po naskočení motoru jdou otáčky k nule. Výměna celého rozdělovače zabrala, nastartováno, cajk, pohoda (auto má už i zase zdravý smrad/vůni jako pojízdný lihovar).

Někdy budu muset ten vadný rozdělovač rozebrat a zkusit, zda to je modulem nebo cívkou, každopádně mě tohle aspoň dokope k dodělání strobopistole pro Minorka, neboť mám teď předstih nastavenej jen velmi orientačně to mi hlava nebere
Dobrých modulů je nedostatek; budu do budoucna přemýšlet nad jeho náhradou z dostupných součástek - teoreticky by to měl být jen výkonový tranzistor, nulová dioda (flyback, říká se tomu tak, žejo?) proti odstřelení tranzistoru a nějaký odporový dělič s ochrannou zenerkou na výstup pro otáčkoměr, uvidíme, někdy časem zapokusničím..
(jen si sem odložím: fotka modulu, fotka jiného modulu, zapojení vývodů modulu, FAQ testování modulů a cívek)

A ještě došlo ke zvýšení výkonu stylem "dj-bobr old skool" Velmi šťastný

050620151991.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
050620151991.jpg, 776.67 kB
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 22:29   Citovat  

Kdo si hraje nezlobí Velmi šťastný

20150606_152302.jpg

20150606_152302.jpg, 956.49 kB
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 23:12   Citovat  

Ja se dnes tale nenudil. Vzdy kdyz jsem kousek couval se ozyval skripavy zvuk, tak jsem dnes rozebral zadni brzdy ze je preventivne vycistim. Jake me.ale.cekalo prekvapeni, desticky a kotouce predchozi majitel menil ale tak ze vnitrni desticka, ta s tim plechem, co skripe kdyz je uz slaby oblozeni, byla nerovnomerne sjeta..jakoze uplne sejdrem..na jednom rohu skoro nova a na druhem uz zbyval tak milimetr..jak je mozne, ze to bylo u obou stejne, nevite ? Je to Civic 7G CTDi 2003.

20150606_135122.jpg

20150606_135122.jpg, 381.23 kB
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 23:15   Citovat  

cocks napsal:
Ja se dnes tale nenudil. Vzdy kdyz jsem kousek couval se ozyval skripavy zvuk, tak jsem dnes rozebral zadni brzdy ze je preventivne vycistim. Jake me.ale.cekalo prekvapeni, desticky a kotouce predchozi majitel menil ale tak ze vnitrni desticka, ta s tim plechem, co skripe kdyz je uz slaby oblozeni, byla nerovnomerne sjeta..jakoze uplne sejdrem..na jednom rohu skoro nova a na druhem uz zbyval tak milimetr..jak je mozne, ze to bylo u obou stejne, nevite ? Je to Civic 7G CTDi 2003.
zatuhly jeden vodici cep
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 23:17   Citovat  

Prelude napsal:
Kdo si hraje nezlobí Velmi šťastný
co to jako ma bejt? Převaděč spojitosti?
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.6.2015 , 23:59   Citovat  

FastCivic napsal:
co to jako ma bejt? Převaděč spojitosti?

není to nějaká část výtahu na střechu na del solku? cože cože ?
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2015 , 0:38   Citovat  

cocks napsal:

Blbě natočeny pístek v brzdici, pokud vím tak na destičkach máš takovy vystupek (cudlík) a ten musí zapadnout do drážky v pistku.
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2015 , 11:22   Citovat  

Je to prizdvich strechy na targusi.Strecha zase fici a muze se machrovat. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 1:58   Citovat  

Poslední dva dny se točily především okolo nástrojů hrubé síly, tedy kladiva, flexy a zejména svářečky

Zavaření děravého výfuku, řádné navaření úchytů, osazení silentbloku koncového kolene výfuku, zalepení dírek v koncáku, ochranný nátěr odhalených částí po vaření, sundání řazení, zjištění že jsou obě gufírka u řadičky v háji, otočení řadící páky (ehm..), důsledné promazání kuličky na řazení a mechanismu přenosu vůle řidiče do tyče řazení, narovnání konce pevné tyče řazení po jejím ohnutí (ano, moje blbost - koukejte pod auto, když ho spouštíte ze zvedáku), vyvaření levého blatníku a instalace matičky, odinstalace podběhu, instalace klaxonu. Velké poděkování uživateli RASTA přátele

_blatnik.jpg

_blatnik.jpg, 321.78 kB

_razeni.jpg

_razeni.jpg, 267.66 kB

_vyfug.jpg

_vyfug.jpg, 405.87 kB
   Návrat  
Prelude 90 je teď offline  Prelude 90
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 7:53   Citovat  

Ahoj mám nějak moc Preludů a tak mě v parném horku napadla myšlenka udělat si kultovní P3G CABRIO :honda: Kdyby někdo věděl jak na legalizaci rád uvítam jakoukoli radu,napadlo me do TP zapsat CC otázkou je jestli to k něčemu bude a jestli to vůbec půjde :oops:

o9601.JPG

o9601.JPG, 29.82 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 10:58   Citovat  

dj-bobr napsal:
Poslední dva dny se točily především okolo nástrojů hrubé síly, tedy kladiva, flexy a zejména svářečky

Zavaření děravého výfuku, řádné navaření úchytů, osazení silentbloku koncového kolene výfuku, zalepení dírek v koncáku, ochranný nátěr odhalených částí po vaření, sundání řazení, zjištění že jsou obě gufírka u řadičky v háji, otočení řadící páky (ehm..), důsledné promazání kuličky na řazení a mechanismu přenosu vůle řidiče do tyče řazení, narovnání konce pevné tyče řazení po jejím ohnutí (ano, moje blbost - koukejte pod auto, když ho spouštíte ze zvedáku), vyvaření levého blatníku a instalace matičky, odinstalace podběhu, instalace klaxonu. Velké poděkování uživateli RASTA přátele

Výborně,
těším se z postupu, že to jde.

Teď ještě sežen vibračku a já Ti udělám Ty boky ... !!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 10:59   Citovat  

Po vejplatě koupim, tenhle tejden by mělo bejt volnějc, by se dalo i zajít na to pyvo. I když rozmýšlím, jestli nevrazit prachy spíš do výměny těch axiálek + geo, včera to od těch táhel začalo slušně vrzat to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 11:04   Citovat  

dj-bobr napsal:
Po vejplatě koupim, tenhle tejden by mělo bejt volnějc, by se dalo i zajít na to pyvo. I když rozmýšlím, jestli nevrazit prachy spíš do výměny těch axiálek + geo, včera to od těch táhel začalo slušně vrzat to mi hlava nebere

Ondro,
stačí půjčit od někoho, třeba od toho kamaráda Radka, co staví barák, já zkusím taky. Ty 240V v autě máš, takže není problém to udělat i po práci kdekoliv. Jasný, tento týden je volnější, mám Po-Pá 12,30-20,30 odpolku a So 9,15-17,15h, v Sobotu u Honzy děláme komplet spodek a výfuk (kosmetika), přijede i Vašek, takže můžeme dát trochu "pánskou jízdu", u nás bude spát Lubosh s Bráchou, tak bude trochu přetlak lidí. Velmi šťastný

Petr 78 napsal:
Aplikátor znamená hadička? Jestli jo, tak máš nejpíš pěnový čistič klimatizace.
Tu pěnu je dobrý nastříkat kam jen se dostaneš a co nejhlouběji do ventilace.
Pak nechat nějakou dobu působit bez běžící ventilace a pak ventilaci pořádně proluftovat.

Díky Petře,
učiněno, dle Tvé rady i návod tak hovořil, takže moc pěkné, teď už jen přijde na řadu rozebrání topení a instalace filtru a rovnou to vyčištím ještě jednou, ale poučen, že po aplikaci pěny, protéká zkrz výdechy kapalina, tak nejdříe sundat plast kolem budíků, dát hadry a pak dospodu u traktu topení taky ... ale vyčistilo a odsmradilo to kvalitně.

přátele
   Návrat  
OndraM je teď offline  OndraM
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 22:05   Citovat  

dnešní výměna silenbloků v zadních ramenech Velmi šťastný když si uděláš udělátko tak to jde v pohodě i na autě Velmi šťastný Velmi šťastný

IMAG1782.jpg

IMAG1782.jpg, 87.42 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 10:33   Citovat  

Nechtělo by se ti mi je na autě vyměnit? Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 11:50   Citovat  

Processing...

IMG_20150609_100337.jpg

IMG_20150609_100337.jpg, 1.99 MB

IMG_20150609_112926.jpg

IMG_20150609_112926.jpg, 1.89 MB
   Návrat  
popokatepeteu je teď offline  popokatepeteu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 14:09   Citovat  

FastCivic: Co to mas za suprove dzejdyem nalepky ? To jsou ty rychle pruhy co pridavaji 5hp a 10Nm ? pořádnej výtlem

A to vzadu doufam nespravujete ale rozebirate do sberu bo tam Peugeoty patri Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 19:06   Citovat  

popokatepeteu napsal:
FastCivic: Co to mas za suprove dzejdyem nalepky ? To jsou ty rychle pruhy co pridavaji 5hp a 10Nm ? pořádnej výtlem

A to vzadu doufam nespravujete ale rozebirate do sberu bo tam Peugeoty patri Velmi šťastný
kamarade tohle jsou ty nejrychlejsi pruhy jake si ve svem zivote videl Velmi šťastný
   Návrat  
OndraM je teď offline  OndraM
PříspěvekZaslal: 9.6.2015 , 19:14   Citovat  

dj-bobr napsal:
Nechtělo by se ti mi je na autě vyměnit? Velmi šťastný

no hele já to dělal u našeho klempíře v "Lazně toušeň" sám nemám zvedák,dílnu atd Úsměv měnil jsem to s ním, on udělal udělátko Velmi šťastný ale kdybys to potřeboval vyměnit, mužu se ho zeptat co by za to chtěl ,kdybys tam šel bojovat s ním Úsměv určo by se šlo nějak domluvit Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 119, 120, 121 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina