Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ITmani poradte!!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Další 
Zaslat odpověď

Strana 14 z 21
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 19:37   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Kde beres tu jistotu? Nebo kolik by melo byt te skore u mojeho HDD? Schvalne to pak necham spustit znova, jestli to bude stejné.
Me o rychlost nejde, jde mi o to zdali je vadny a proto se zasekava system. Jestli se zbavim zasekavani a HDD pojede stejne jak jede, pak je mi to jedno.

Tebou popisované sekání může působovat i mechanické selhávání disku. Ve smartu nemusí být vůbec nic vidět. Obvykle to postihuje Seagate disky, ale občas se to objeví i u jiných značek.
Mimochem Seagate bych se u nových disků obloukem vyhnul. Vždcky měli největší failure rate v odvětví, ale poslední roky jim to pořád roste víc a víc.

Nicméně ze všeho nejdřív bych vyloučil softwarový problém. Zejména pokud se disk při tom sekání nijak podivně neprojevuje (lupání, praskání, pískání apod.) může se jednat o softwarovou chybu. Osobně bych tedy jako první krok zálohoval data a udělal reinstal win. Pokud nepomůže máš jistotu, že disk je KO. Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 20:08   Citovat  

jo? to jsou mi noviny HaHaaa seagate vlastní zhruba 50% trhu s diskama. druhou cca půlku má WD a ten zbytek má toshiba. nikdo jinej totiž disky už nedělá. WD a Seagate totiž konkurenci skoupili. takže maxtor, samsung, hitachi jsou dneska buď jedno nebo druhý. ale slyšel jsem schválu na toshiby.

v zásadě bych stáhnul seatools a projel disk tim seatoolsem. jestli je vadnej tak to ten test odhalí

mimochodem ten disk je SATA nebo ještě starý ATA? já jen že kdysi jsem měl blbej kontakt v tom molex konektoru a taky se mi zasekával komp když mi do disku přestala jít šťáva
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 20:18   Citovat  

No ja mysim sata ne? Je to v ntb Dell Studio.
Zkusim teda ten program a otestuju to.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 20:26   Citovat  

No.. možná bych měl zmínit, že it mě žívý, tak o tom trošku něco vím Mrk
Každopádně se tu nemíním ůčastnit nějakých flamů, smyslem mého příspěvku bylo pomoct Aqwertzzovy. Stejně bych postupoval u platícího zákazníka.
Když zmiňuješ Toshibu, tak ta je aktuální vlastník 3.5" divize disků HGST (Hitachi). Nejspolehlivějších disků na světě. Nicméně 3,5" disky, které produkují pod vlastní značkou Toshiba v consumer řadě je odpad, který kvalitou šlape na paty Seagatu. Naopak 2,5" Toshiby jsou velmi dobré.

A Seatools je tool pouze pro Seagate, Aqwertzz má problém s Hitachi.

A zde jsou objektvní výsledky každoročního žebříku od backblaze
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 20:59   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Kde beres tu jistotu? Nebo kolik by melo byt te skore u mojeho HDD? Schvalne to pak necham spustit znova, jestli to bude stejné.
Me o rychlost nejde, jde mi o to zdali je vadny a proto se zasekava system. Jestli se zbavim zasekavani a HDD pojede stejne jak jede, pak je mi to jedno.

Rychlost by jsi mel mit alespon to co ja u toho WD viz obrazek .... dival ses na to vubec?
ja jsem ti jasne psal jak mas pokracovat. Kopletni format - nainstalovat win a pak otestovat. Pokud to bude stejne tak nemas co resit.
Jestli se ti to nechce pouzij tento programek viz priloha primo pro tvuj disk - bacha nesformatuj si to

WinDFT_v0_93 ( HITACHI , IBM , SAMSUNG ).rar
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  WinDFT_v0_93 ( HITACHI , IBM , SAMSUNG ).rar
 Velikost:  1.97 MB
 Staženo:  291 krát

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 22:04   Citovat  

oorrbb napsal:
Rychlost by jsi mel mit alespon to co ja u toho WD viz obrazek .... dival ses na to vubec?
ja jsem ti jasne psal jak mas pokracovat. Kopletni format - nainstalovat win a pak otestovat. Pokud to bude stejne tak nemas co resit.
Jestli se ti to nechce pouzij tento programek viz priloha primo pro tvuj disk - bacha nesformatuj si to

Na obrazky jsem se dival druh test dopadl takto viz obr.
Kopletni format a instalaci bych chtel nechat naposled, mam firemni programy ktere uz nikdy neziskam. (zahraniční školení atd.)
Windft vubec neznam a nevim co s nim, tabulka je otevrena sviti tam nabidka Scan, select all, quick test, ext test, Utilities, Help
Zadna polozka nic neděla pokud na ni kliknu. Smutný Jak kdyby to vůbec muj hdd nechtělo najít. není to tim ze nemam WD??? Úsměv

hdd.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
hdd.jpg, 57.77 kB
   Návrat  
alvi je teď offline  alvi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2015 , 22:47   Citovat  

jestlize byla provedena alepson defragmentace (i ona by lecos napovedela) ,
chyba disku by se projevovala dost zoufalym blikanim LED_ky . Nehlede
na to , ze i seekovani disku by bylo slysitelne .
Zameril bych se na pamet/i , a az potom nasadil "primoschenka" - HDD Regenerator
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 0:57   Citovat  

ramka záseky? ... dyť widle nemaj snad žádnej recovery model ... jakmile to šáhne vedle, tak BSOD a pa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 1:33   Citovat  

nechci se prit o okamzity BSOD , zkusenost mam OBCAS i opacnou .
Takze - - co mu poradit ???
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 1:50   Citovat  

S.M.A.R.T se kontroloval? Komplet kontrola povrchu disku proběhla? Na tyto úkony bych doporučil třeba program HDDscan - je zadarmo a funguje, umí i identifikovat "horší" sektory, které sice jdou přečíst, ale jsou pomalejší (známka opakovaného čtení a pokusů o chybovou korekci)

Na RAM je perfektní a jednoduchý nástroj bootovatelný Memtest86.
   Návrat  
PHonzejk je teď offline  PHonzejk
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 1:55   Citovat  

A neprehriha se procesor, nehuci moc ventilator ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 1:57   Citovat  

"regenerator" umi vadny cluster oznacit a presunout , tzn. ze se v budoucnu jiz nepouziva . Tedy v pripade ,ze ho neumi sam opravit .
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 9:35   Citovat  

Jarek napsal:
No.. možná bych měl zmínit, že it mě žívý, tak o tom trošku něco vím Mrk

Jarek napsal:
No.. možná bych měl zmínit, že it mě žívý

Jarek napsal:
it mě žívý

Jarek napsal:
žívý

cože cože ?

Jarek napsal:
Toshiba v consumer řadě je odpad

Jarek napsal:
A Seatools je tool pouze pro Seagate

Jarek napsal:
Když zmiňuješ Toshibu, tak ta je aktuální vlastník 3.5" divize disků HGST (Hitachi)

je vidět že se v tom fakt vyznáš Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 10:03   Citovat  

Překlep je překlep, žíly mi to netrhá.
Prošli mi rukama tisíce diskům a znám statistiky poruchovosti.

Seatools vždy byli Seagate (Maxtor) only a byli určeny primárně proto, aby se neposílali na reklamace disky se kterejma nic neni a pro ty které maj vady, aby vygenerovali kód chyby. Jestli umí nová verze něco jiného netuším. Seagate bych se už nedotkl ani klackem. Mrk

Toshiba v consumer řadě 3,5" je odpad a je majitelem 3,5" divize HGST (kde je však level kvality úplně jinde). Oboje snadno ověřitelné jestli umíš zacházet s googlem.
Dál už se k tomu vyjadřovat nebudu. Tahle diskuse už začíná připomnat facebook wc
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 13:31   Citovat  

dj-bobr napsal:
S.M.A.R.T se kontroloval? Komplet kontrola povrchu disku proběhla? Na tyto úkony bych doporučil třeba program HDDscan - je zadarmo a funguje, umí i identifikovat "horší" sektory, které sice jdou přečíst, ale jsou pomalejší (známka opakovaného čtení a pokusů o chybovou korekci)

Na RAM je perfektní a jednoduchý nástroj bootovatelný Memtest86.

hddscan probehl viz obrazek.
Defragmentace bezela celou noc a nějak nedobehla nikam asi Velmi šťastný
K přehrívni nedochazi, ventak huci jenom nekdy a slabe. HDD nezarachoti ani pri seknutí.

Nechci aby jste se tu hádali kdo je větší GURU Velmi šťastný jenom nechci zbytecne kupovat novy HDD a popřípadě reinstalovat win.
To je další vec, ze mam recovery disk D: a tam je pry všechno, ale nikdy jsem to nedělal. Při koupi jsem CD nedostal.

hhdd.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
hhdd.jpg, 87.99 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 14:54   Citovat  

jestlize defragmentace nedobehla do konve , uvolnil bych misto na disku -
prekopirovat filmy-muziku atd. nekam jinam a zpustit znovu .
Udrzovany 320GB disk by mel byt defragmentovan do 1hod , mas na nem asi pekny chaos......
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 17:39   Citovat  

A kolik asi potrebuju volneho mista? Protože jsem s ním na štíru Velmi šťastný
Jinak bod obnovy mám max. dva dny zpět, nebo dá se vyštrachat někde starší?
Ja se dival do startu,prislusenství,systemové nastroje, system restore.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 18:02   Citovat  

v pripade zoufaleho nedostaku mista bych presunul vsechno nepotrebne treba na tudy odkaz , odtamtud to potom stahnes zpet .
Presun smeretm TAM ale bude trvat tak 3× delsi cas nez to stahovani zpet .....
Potrebne misto se neodavzuji odhadovat , ale presunul bych vse , co je momentalne nepotrebne - take fotky .
Proste co nejvice uvolnit disk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 18:08   Citovat  

jeste dodatek -
nepostrehnul jsem , jake "windowsy" pouzivas .
V pripade XP se vyskytovaly minimalne dva zakerne zadrhely - pocet souboru (ne adresaru !!! ) v koreni ,
druha - jestlize se po urcite dobe provozu (kdy se pouzivala jen hibernace nebo spanek) nepouzilo "tvrde vypnuti"
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 19:02   Citovat  

PHonzejk napsal:
A neprehriha se procesor, nehuci moc ventilator ?

to dela mi, co s tim? vycistit notas a prepastovat procesor? to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 19:40   Citovat  

na defragmentaci je nutné mít cca 18-20% místa. Win XP hmmm tak to jo Velmi šťastný = doporucuju reinstal - nemas na to kuliska meetallll dej to nekomu kdo to umi Tak to valím bulvy

zender: prvne to rozsroubuj a podivej se na ventilator - treba budes prekvapenej jak vypada zeškvařenej prach = je to jako kameň = musís odstranit sroubovákem Velmi šťastný. Pokud nepomuze tak prepastovat = doporucuju pastu Noctua NT-H1. Kde notas používáš? na stole, nebo v posteli? proč se ptám? má ventilator přístup vzduchu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 19:45   Citovat  

oorrbb napsal:
zender: prvne to rozsroubuj a podivej se na ventilator - treba budes prekvapenej jak vypada zeškvařenej prach = je to jako kameň = musís odstranit sroubovákem Velmi šťastný. Pokud nepomuze tak prepastovat = doporucuju pastu Noctua NT-H1. Kde notas používáš? na stole, nebo v posteli? proč se ptám? má ventilator přístup vzduchu?

no prave stridave stul/postel vim ze to neni idealni, ale lenost je lenost Velmi šťastný musim to rozdelat, ale jsem amater, tak snad neco nepo wc
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 20:15   Citovat  

ano , nejak tak jak pise "oorrb" - mit alespon 18÷20% volneho mista , konecne nekdo s pozitivnim pristupem .
A jestli ma "Aqwertzz" WinXP to jsem jen odhadoval ze jeho poznamky , ze novy disk by stal vice nez cely pocitac ....a z udaje o velikosti diku - prece jen je 320GB uz dost neobvyklych .
At "Aqwertzz" napise co vubec ma a pouziva........
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 20:37   Citovat  

zend3r napsal:
no prave stridave stul/postel vim ze to neni idealni, ale lenost je lenost Velmi šťastný musim to rozdelat, ale jsem amater, tak snad neco nepo wc

Velmi šťastný Hondě taky necpeš před chladič papír a jiné svinstva Mrk
Neboj povolit pár sroubků (vetsinou značeno šipkou) a jen se podívej tím nic nezkazíš. Přepastování tam už bych byl dost opatrnej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 22:18   Citovat  

Mam dell studio 1537 s Vistama. Ram 3gb. Procesor intel P8400 2.27GHz. Ve své době stal 33tisíc zmatenej
Vzdycky stacily win vycistit a sumasumarům mi notas bezi 8mý rok. Jednou jsem měnil ramku a jednou jsem obědnal z UK zakladní desku, protože tenhle ntb je moje srdcova.
Tak na 80% volného místa jeste neco chybi, poresím to externím HDD stejně ho chci koupit a pak zkusím jeste ten defrag.
Pak uz jedině ten reinstal, ikdyž.....no nevím.
A systému jsem reinstaloval desítky, ale pravda 95,98,NT,Milenia,XP a ještě ktomu na stolních PC.
Nicméně jak se teda používa ta instalace z recovery disku?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 22:39   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Mam dell studio 1537 s Vistama. Ram 3gb. Procesor intel P8400 2.27GHz. Ve své době stal 33tisíc zmatenej
Vzdycky stacily win vycistit a sumasumarům mi notas bezi 8mý rok. Jednou jsem měnil ramku a jednou jsem obědnal z UK zakladní desku, protože tenhle ntb je moje srdcova.
Tak na 80% volného místa jeste neco chybi, poresím to externím HDD stejně ho chci koupit a pak zkusím jeste ten defrag.
Pak uz jedině ten reinstal, ikdyž.....no nevím.
A systému jsem reinstaloval desítky, ale pravda 95,98,NT,Milenia,XP a ještě ktomu na stolních PC.
Nicméně jak se teda používa ta instalace z recovery disku?

Vista nebrat nejpomalejsi system vsech dob (pry programovanej v c# Velmi šťastný Velmi šťastný). V teto době jedine Win 8.1 Mrk. Takze nepotrebujes recovery.
To si asi nechtel slyšet, ale ja jsem radikální když jde o výkon Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 23:07   Citovat  

konecne ....
Znacka Dell , to je po moravsku "spica" (ted mi daver oznacil spica jako nevhodne slovo- špi*a) .
Se vsim vsudy .
A jinak - - - podle "regeneratoru" by mel byt disk v poradku .

At si kzdy mysli (nebo ma jiny nazor) , podle mne jsou rusove "spica" jak v
ruznych softwarovych , taki v v tech neoblibenych (viry-spyware) programech na spici ,
proto se take odvazuji napsat , ze disk bude v "cajku".

Rad bych , aby jsi vydrzel do uspesneho ukonceni defragmenatace a teprve posleze resil
co dale .
Pro reinstalaci z recovery neumim popsat postup (nedelal jsem to) , nejbeznejsi postup pro obnoveni popouzivam
1) bod obnoveni ;
2) program Snapshot (pro kamarady uchovavam kopiii ) , a jeslize ani potom nefunguje vsechno podle pozadavku , nastupuji jine (bohuzel i destruktivni prostredky ale s moznosti zachovani dat ... ) .

Takze - v pripade recovery z recocovery disku jsem mimo , to necham na jinych (i v pripade nepresne popsanem postupu jak "recoverovat" se muze stat , ze vsechńo je ztarceno ....) .
Zatim vydrz , dokonci defrag
Ale takove-to postupy na dalku stejne nejspise nepovedou k vyreseni problemu. Odhaduji 99% neuspesnost.
Nejsem skeptik ale "windowsy" .......
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2015 , 23:32   Citovat  

a Daverovi jsem se uz odvazil napsat , ze nektere vyrazy ,
(zvlaste ty Moravske) by mohly mit sva "špecifiká" .....
Mel jsem maly problem vubec popsat ,ze slovo "š"pi*ca" neni nic nevhodneho ......
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 8:00   Citovat  

Jeste mam jeden problem a to, ze kdyz ntb vypnu, tak mam pak velky problem ho zase zapnout, nacita to strasne dlouho a pak se restartuje a nabidne mi to 2 moznosti, bud spustit nastroj pro opravu ... nebo beznym zpusobem. Nastroj pro opravu nic nevyresi a beznym zpusobem se mi to zatim vzdy povedlo az na nekolikaty pokus. To bude chtit asi reinstal win, co? Horsi je, ze mam notas bez mechaniky a kupoval jsem ho novy uz s nainstalovanym win a nemam zadnou instalacku. Co s tim? to mi hlava nebere
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 8:18   Citovat  

Jestli si ji nesmazal, tak instalačka by měla být na disku...případně udělej instalační USB flashku a nabootuj z USB (někdy se to musí povolit v BIOSu, případně upravit prioritu bootu z jednotlivých periferií).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
ITmani poradte!!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina