Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 135 z 486
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2014 , 18:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jelikož z původní otázky,kde se Scream ptá,jaký disk s jakým ET se dá nasadit na Accorda 2.4 vyplývá,že mu jde o to aby nikde neškrtal,tak tu zbytečně šíříš paniku Úsměv Prostě 6,5Jx16 ET 40 lze. Vypadá takto...

Pro porovnání: 8x18" ET40, pneu 225/40 R18
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.11.2014 , 23:42   Citovat  

kakafko napsal:
Ja som moj vypocet spravil z hlavy,ziadny americky kalkulator som nepouzil,nasledne som potom nejaky dohladal pre ilustracny obrazok...

Ale co je dobre,je fakt,ze si konecne pripustil ci pochopil,ze disk sa vysunie o 3,4cm smerom von pri danej uprave 8j vs 6,5j ,ET40 vs ET55.Teraz sme uz kusok od ciela,ze nasledne s diskom sa posunie aj pneumatika smerom von,vsak?Ta 225ka bude tiez posunuta smerom von nasledkom toho,ze sa posunul aj disk.Takze okraj pneumatiky sa o cca 3,4 cm presunie blizsie k blatniku,oproti povodnej hodnote,samozrejme orientacne v zavislosti od konkretneho tvaru kraja behuna a bocnice pneu.

achjo, k cili se neblizime vubec, protoze ty ses evidentne na to moje schema porad nepodival, nebo podival a nepochopil, pripadne dalsi moje reakce poradne necetl. Jediny co ti zbylo je soustavny mleti dokola toho samyho. Takze jen zopakuju, a ujistuju te ze naposled, jestli chces dal polemizovat, tak po SZ a stejne nejspis nebudu reagovat bo mam dulezitejsi veci na praci:
a hlavne si tam domaluj i gumu a jeji sirku. Auto jezdi po gume, ne po rafku. Pokud je guma 225 tak rozdil mezi ET40 a 55 bude stejnej vevnitr i venku a to svete div se 15mm. rozdil mezi 205 ET55 a 225 ET40 je 5mm vevnitr a 25mm venku.
A jiste, rafek 8x18 et40 vycniva o 34mm ven vic nez 6,5 ET55 ale to je hodnota zcela nepodstatna, protoze na nem sedi guma 205, ktera ho bohate prekryje. Stejne jako na 8 palcich 225. Takze je potreba se divat na vnejsi hrany gum, to je to podstatny, to je to co je z myho schematu jasne videt, a to je to na co ty nejses ochotnej se poradne podivat, nebo to proste nechapes.

jinak tuhle unavujici vymenu nazoru tady necham cca do zitra, pak to po tobe a po sobe uklidim akorat to tu zadelavame. A je mi lito ze jsem se nechal strhnout k debate, ktera jak vidno nema vubec smysl, slibuju ze se to zase tak pul roku nestane. papa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 0:12   Citovat  

prosím vás jaký tip xenonové výbojky koupit? popřípadě jestli víte o nějakém výhodném e-shopu?
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 13:58   Citovat  

Neřešil jste někdo odpojení odstřikovačů světel? Není někde pojistka přímo a jen na odstřikovače světel,že bych ji vytáhnul? Zbytečně to žere vodu...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 18:03   Citovat  

Riešil niekto dodatočnú montáž vyhrievania sedadiel? Kam to zapojiť (NIE 12V konektor!) a podobne.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 23:02   Citovat  

Honďas14 napsal:
prosím vás jaký tip xenonové výbojky koupit? popřípadě jestli víte o nějakém výhodném e-shopu?

D2S hlavně ne čínu Mrk
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 9:09   Citovat  

Ahoj přátelé accorďáci měl bych na vás prosbu jedu na hory 13 - 22.12. a sehnali jsme tourera na cestu ale nemáme zahrádku nedalo by jse od nějakého ochotného klubéra zapůjčit? nejlépe pražáka Úsměv odměna jistá
   Návrat  
Knedlik je teď offline  Knedlik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 11:52   Citovat  

Daji se nejak seridit xenony? sviti mi strasne do zeme... dik za info Úsměv
Zkousel sem to podle prvni stranky ale neprijde mi ze by se tam mel sroubovak o co oprit... tocil sem doleva doprava a nic Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 12:58   Citovat  

Knedlik napsal:
Daji se nejak seridit xenony? sviti mi strasne do zeme... dik za info Úsměv
Zkousel sem to podle prvni stranky ale neprijde mi ze by se tam mel sroubovak o co oprit... tocil sem doleva doprava a nic Velmi šťastný

Samozřejmě že se dají seřídit,jako všechna světla. Přesně podle první strany. Na každém světle je seřizovací šroub nahoru/dolů a doleva/doprava. Musíš vzít správný křížový šroubovák a točit chvíli,je tam velký převod,tak aby sis nemyslel,že otočíš jednou šroubovákem a světlo ti bude svítit metr výš. Šroubovák se opře o ozubené kolečko,stačí se podívat do té díry...
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 14:26   Citovat  

kakafko napsal:
Ja som moj vypocet spravil z hlavy,ziadny americky kalkulator som nepouzil,nasledne som potom nejaky dohladal pre ilustracny obrazok...

Ale co je dobre,je fakt,ze si konecne pripustil ci pochopil,ze disk sa vysunie o 3,4cm smerom von pri danej uprave 8j vs 6,5j ,ET40 vs ET55.Teraz sme uz kusok od ciela,ze nasledne s diskom sa posunie aj pneumatika smerom von,vsak?Ta 225ka bude tiez posunuta smerom von nasledkom toho,ze sa posunul aj disk.Takze okraj pneumatiky sa o cca 3,4 cm presunie blizsie k blatniku,oproti povodnej hodnote,samozrejme orientacne v zavislosti od konkretneho tvaru kraja behuna a bocnice pneu..Tym sa nasledne dostavame k mojmu tvrdeniu zo zaciatku diskusie,ked som povedal ze sa okraj posunie smerom von o 3,4cm,naco si mi nasledne povedal aby som nestrasil..na mnou prilozenom obrazku vyssie s farebnym popiskom jasne vidis,ze rovnako ako sa zmenila sirka disku smerom von(zelena linka),zmenila sa aj guma(cierna linka).Nasledne z toho vyplyva,ze sa zmeni aj vysledna sila na komponenty napravy,kedze celkova dosadacia plocha pneumatiky sa posunie smerom von aj s diskom..pre lepsie pochopenie si na mojom obrazku spusti priamku od brzdoveho kotuca smerom nadol a pozri sa,kde sa pretina v oboch pripadoch s pneumatikou.Posun je viditelny aj volnym okom na obrazku.Na sirsej gume ide cca stredom gumy ,na uzsej ide viac ku vonkajsiemu okraju.To je neziaduca zmena,ked sa na to pozrieme podrobnejsie,vyzera to v realite ako na prilozenom obrazku dole.Geometria zavesenia kolesa sa bude lisit voci povodnemu projektovanemu,cim sa zmenia hodnoty aj sily posobiace na napravu..takto nejako vznikaju technicke vykresy a nasledne vypocty pre pouzitie jednotlivych komponentov-napriklad aj toho ET disku,ktore ako som uz pisal na seba jednoducho nadvazuju...zmenou polohy sa zmenia jazdne vlastnosti,namahanie,opotrebenie...napriklad jednym zo sprievodnych javov zmeny ET a nasledne zmeny polomeru rejdu,moze byt lupanie-pukanie pri otacani kolesa na mieste smerom ku krajnym poloham.Najmarkantnesie je to pri parkovani,ked sa meni pohyb vozidla zpredu dozadu a sucasne sa meni poloha kolies z jednej strany na druhu.Ulozenie tlmica v hornej miske,pracuje pod inym zatazenim a moze sa prejavovat zvukom pukania..

Edit: ak uz toto nepomoze,dalej to rozvijat nebudem,myslim ze pre ilustraciu mojich tvrdeni viac spravit v tejto chvili nemozem.Ako som povedal,kazdy si moze obut co sa mu zapaci,skoda len ze sa uroven debaty spustila na uroven osocovania.Diskusie su k tomu,aby ludia vyjadrili nazor,pripadne pomohli najst odpovede na otazky druhym.Mozno moj nazor niekomu pomohol,mozno nie,ako som uz spomenul,daju sa dohladat aj clanky na vysokej odbornej urovni,ak by si chcel niekto utriedit vnemy....

Tak už jsem se dlouho nepobavil, jako nad těmito příspěvky, jestli to mělo být silvestrovské vydání tak super, ale jestli je to míněno vážně, tak buď já špatně počítám, nebo celou dobu na závodních autech dělám něco špatně pořádnej výtlem
Podle mě má jednoznačně pravdu Kandik, taky mi to tak vychází ...

BTW: Bavíte se tu o tak "malých" změnách, že hlavně na lichoběžníkové nápravě to má v praxi naprosto MINORITNÍ vliv na životnost, ale jízdní vlastnosti, hlavně chování auta v zatáčce, se mění poměrně znatelně k lepšímu, pokud se tedy bavíme v horizontu nájezdu cca 200tis km, pokud to někdo kalkuluje na milion km, pak už se to projeví více...

Já bych se toho nebál a dal kola více "do rohů" k blatníku taky...
   Návrat  
definiti je teď offline  definiti
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 17:29   Citovat  

Na letnych 225/45/17 mam disky 7Jx17 ET40, poprosim kompetentnych, aby mi prepocitali vsetky tie veci konkretne na mojho accorda HaHaaa Neviem ci to ma vplyv aj na tvorbu hrdze, lebo odkedy ich mam (2 sezony), tak mi zacal chytat hrdzu zadny lem.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 17:35   Citovat  

definiti napsal:
Na letnych 225/45/17 mam disky 7Jx17 ET40, poprosim kompetentnych, aby mi prepocitali vsetky tie veci konkretne na mojho accorda HaHaaa Neviem ci to ma vplyv aj na tvorbu hrdze, lebo odkedy ich mam (2 sezony), tak mi zacal chytat hrdzu zadny lem.

no to si pis ze to ma vplyv, bo si urazil konstrukcni bohy v žaponsku a nějakej zhrzenej inža Ti ( projistotu uz predem protoze vedel ze jsi tunersky čuně jako my) plivnul do lemu a ted ti to hnije Úsměv
   Návrat  
yenda97 je teď offline  yenda97
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 17:39   Citovat  

Mám zimní 7x17 ET40 pneu 225/45/17, auto má snížený podvozek originál Honda, kola nikde neškrtají ani při maximální zátěži či jízdě s přívěsem. Je to diesel. Spíš než nižšího ET bych se bál hmotnosti kol, ale to obecně známá věc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 18:38   Citovat  

definiti napsal:

Na tohle opravdu může mít trochu vliv nižší ET. Tim že je kolo více vystrčené, nestříká voda a špína do podběhu, ale více na ten lem. Ty lemu jsou opravdu hloupě řešené...
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 19:38   Citovat  

Keby som vedel co sa tu strhne za debatu, tak sa na tie disky ani nepytam, zatial vyzera ze pojdem do origo.

Opat mam problem s KLIMOU, kupil som aj nove relatko chvilu sa mi zdalo ze to funguje, dnes bohuzial opat nic... Niekedy pri zapnuti klimy nabehne a funguje bez problemov a niekedy po zapnuti A/C nepocujem cvaknut rele/spojku kompresoru, nezopne sa a tym padom nefunguje.

Klima je naplnena, rele vymenene ( aj premerane ma 170ohm), viem este nieco skontrolovat svojpomocne (poistky?) alebo si mam nachystat peniaze a ist s tym do servisu?
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 19:57   Citovat  

poslednu dobu som zacal viacej logovat auto a vsimol som si, ze teplota chladiacej kvapaliny je od 70 do 80. 80 skor pri toceni do nebies. Cez 80 to ani neslo. Jedna sa o 2.2 i-CTDi.

Viem, ze sa to tu riesilo, ale napr. prave BMW mali problem, ze neplota bola okolo 70 stupnov = vyssia spotreba a vymena oboch tempomatov a uz to slo na 90.

Neskusali ste niekto checkovat na vasich kolko mate ?
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 20:01   Citovat  

zdravim vas panove, mam tu na vas obrovskou prosbu Úsměv mam ted a7g tourer a s klukama (hondarema) jedeme 13-22.12 do francie na hory... nasel by se tu nekdo z prahy a okoli kdo by nam byl ochotny za nejakou uplatu zapujcit stresni nosic, na ktery by jsme si dali rakev ? Úsměv dekuju Úsměv

DSC_0532.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0532.JPG, 440.06 kB
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 20:43   Citovat  

Jen bych chtěl podotknout, že Accord Type-S měl standardně už od výroby ET45 Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 21:00   Citovat  

scream napsal:
Keby som vedel co sa tu strhne za debatu, tak sa na tie disky ani nepytam, zatial vyzera ze pojdem do origo.

Opat mam problem s KLIMOU, kupil som aj nove relatko chvilu sa mi zdalo ze to funguje, dnes bohuzial opat nic... Niekedy pri zapnuti klimy nabehne a funguje bez problemov a niekedy po zapnuti A/C nepocujem cvaknut rele/spojku kompresoru, nezopne sa a tym padom nefunguje.

Klima je naplnena, rele vymenene ( aj premerane ma 170ohm), viem este nieco skontrolovat svojpomocne (poistky?) alebo si mam nachystat peniaze a ist s tym do servisu?

A má fungovat v téhle zimě?? to mi hlava nebere
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 21:14   Citovat  

Mino21 napsal:
Jen bych chtěl podotknout, že Accord Type-S měl standardně už od výroby ET45 Mrk

Ale vzdyt jsme to tady uz resili- vubec je nema standardne, jde o vyjimku. Jsou to kola s nejakymi parametry pro USA, rozmery se v katalogu uvadeji v palcich a maji dokonce roztec 5x115mm. Vsechny EU Accordy maji standardne ET55 a roztec 5x114,3mm. Ze je mas ty a Spidex(?) na aute jeste neznamena zadny standard, auta sla do prodeje nekdy uz s ruznou vybavou, co tam byt puvodne vubec nemela, zalezi na konkretnim prodejci. Mas vubec to neoriginalni ET zapsane v TP?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 21:18   Citovat  

Hellborn napsal:
A má fungovat v téhle zimě?? to mi hlava nebere

Urcite ano, klima nie je len na chladny vzduch v lete ale aj na vysusovanie vzduchu. Napriklad ak zapnes tlacidlom ofuk predneho skla, automaticky zopne klima a vysusuje vzduch, preto to dokaze tak rychlo odrosit.
   Návrat  
kuznec82 je teď offline  kuznec82
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 22:21   Citovat  

Chris napsal:
poslednu dobu som zacal viacej logovat auto a vsimol som si, ze teplota chladiacej kvapaliny je od 70 do 80. 80 skor pri toceni do nebies. Cez 80 to ani neslo. Jedna sa o 2.2 i-CTDi.

Viem, ze sa to tu riesilo, ale napr. prave BMW mali problem, ze neplota bola okolo 70 stupnov = vyssia spotreba a vymena oboch tempomatov a uz to slo na 90.

mam taky i-CTDI a přes 80 mi teplota nevyleze - zatim neřešim
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 22:23   Citovat  

Chris napsal:

zahřátý motor se drží na 80°C +-1°C
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 22:35   Citovat  

scream napsal:
Urcite ano, klima nie je na chladny vzduch v lete ale aj na vysusovanie vzduchu. Napriklad ak zapnes tlacidlom ofuk predneho skla, automaticky zopne klima a vysusuje vzduch, preto to dokaze tak rychlo odrosit.

To se mi nezdá, klima by neměla sepnout když je pod 5 stupňů kvůli zamrznutí výparníku. Takže hned po nastartování třeba nejde, ale po nějakých km když se ohřeje motor a topíš, tak se dá zapnout kvůli odmlžení. Tak to fungovalo u Civika.

HIGHTOWER napsal:
zahřátý motor se drží na 80°C +-1°C

Ta odchylka se mi nezdá. Přeci jen termostat se otevře, pustí vodu a ochladí motor, než se zavře, chvíli to trvá, takže bych čekal větší výchylky než jeden stupeň. Kdyždpojedeš svižněji zase se ohřeje vic, než spustí ventilátor a ochladí. Musí se pohybovat ve větším rozmezi nez jeden dva stupně...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 23:01   Citovat  

Hmm teraz som tu klimu skusil, sadol som do auta, nastartoval pri 2 stupnoch, zapol AC a pocul som "klik"takze ju zoplo... urobil som nejakych 8km, vo vnutri uz bolo teplo a susal som ju zapnut a vypnut - uz ziaden "klik" pocut nebolo.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 23:03   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ta odchylka se mi nezdá. Přeci jen termostat se otevře, pustí vodu a ochladí motor, než se zavře, chvíli to trvá, takže bych čekal větší výchylky než jeden stupeň. Kdyždpojedeš svižněji zase se ohřeje vic, než spustí ventilátor a ochladí. Musí se pohybovat ve větším rozmezi nez jeden dva stupně...

Netuším, auto topí, nepřehřívá se, vše funguje na 100%, spotřeba dlouhodobá takto 5.9 l/100 km při 80% centrum Prahy, bych řekl že taky OK, a tady máš, jak vypadají teplotní grafy jízdy z OBD II a Torque, od té značky 1 v grafu je ohřátý motor na 70°C a pak úplně ohřátý se drží jak vidíš 78°C - 80°C a je to trasa nějakých 60 km venkovní teplota od 3 do 8°C...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 23:08   Citovat  

A při svižné jízdě by se ti ventilátor zapnul leda tak po ní a při nějakém stání v koloně, ale při jízdě ani náhodou, to se stíhá ochladit tím samotným pohybem a proudem vzduchu, jezdil jsem x-auty a za svižné jízdy se mi ventilátor nezapnul nikdy, až leda při zastavení, popojíždění, ale to už není svižná jízda... Ale asi jsi myslel to, co popisuji. V létě, horku, jsem Accorda ještě neměl, tak nevím, jak se bude chovat, mám ho od konce srpna... Ale vzhledem k +-7 l chladící kapaliny se to stíhá dobře uchladit už z toho důvodu objemu, u MB 2.7 CDi se mi ventilátor nezapínal skoro ani v těch kolonách Mrk
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 23:30   Citovat  

Bully napsal:
Ale vzdyt jsme to tady uz resili- vubec je nema standardne, jde o vyjimku. Jsou to kola s nejakymi parametry pro USA, rozmery se v katalogu uvadeji v palcich a maji dokonce roztec 5x115mm. Vsechny EU Accordy maji standardne ET55 a roztec 5x114,3mm. Ze je mas ty a Spidex(?) na aute jeste neznamena zadny standard, auta sla do prodeje nekdy uz s ruznou vybavou, co tam byt puvodne vubec nemela, zalezi na konkretnim prodejci. Mas vubec to neoriginalni ET zapsane v TP?

A tys kde proboha přišel na to, že mám ET45? Úsměv Já mám na autě originální ET55 kola. A všechno mám zapsané, dokonce jsem legálně zapisoval kola na bývalém autě (Primera), kde jsem to řešil přes dovozce, vystavování typových listů, STK..., aby to bylo v pořádku. Někde na netu jsem to také našel, že tam byla jiná kola a právě ta ET45 jsem kvůli tomu ET odmítl.
   Návrat  
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 28.11.2014 , 8:12   Citovat  

DworiBak napsal:
D2S hlavně ne čínu Mrk

a prosímtě s jakým výkonem té výbojky. Nikdy jsem xenony neměl tak se v těch výbojkách prozatím nějak nevyznám. Díky
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.11.2014 , 8:13   Citovat  

hoši sory, strejda Kandík hujeřil a chtel Kmodovi srazit vic reakci tesne po sobe do jednoho prispevku at je to kratsi a pridal tam i Mina21. Snad opraveno.....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina