Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Projekt: Attack GTR - český supersport
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 8
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 10:22   Citovat  

MalTake napsal:
Je mi jasný, že realita a simulace je rozdíl, nicméně vždy hodně záleželo na zatížení hnané nápravy s čímž souvisí rozložení hmotnosti (např.: 55:45 (bmw)či 50:50 (S2000) nebo 45:55 (nsx) píšu to jen přibližně), které se při akceleraci a brždění dramaticky mění... , nastavit to tak aby to fungovalo, nebyla nikdy legrace ani ve hře Úsměv Měli jste to už na váze? jak jste na tom s rozložením ? Předpokládám že 50:50 to nebude a váhu bude víc na zadku, že ? Nastavování vozu s motorem "uprostřed" (např NSX) bylo pro mě tím nesložitějším, protože nastavovat měkčí tlumiče napředu kvůli rozložení váhy, přinášelo problemy při brždění a tak nebylo nikdy jednoduchý najít optimální setup, vždy jsem s vozem odkroužil nesmyslný počet kol na Nordschleife, ale čím víc druhů pohonů člověk naladí tím je to jednodušší a jednodušší... Takže díky tomu jsem si udělal dobrou představu, co vše je potřeba ladit a že vše musí fungovat především jako celek Úsměv
Jinak ten Diff má teda pěkný možnosti nastavení Mrk Fakt se těšim až to budete mít komplet postavený. Jede to parádně VTEC

Jen pro info, rozlozeni hmotnosti 50:50 u zadokoly neni ideal jak si vetsina mysli, mozna na ovladani vozu, ale na rychlost je ideal spis 60:40 ve prospech zadku, cimz umoznis vyuziti nejvetsi mozne trakce pri jeste slusnem ovladani vozu a hranicni setrvacnosti zadni napravy... Auto je pak sice "volnejsi" na zadku, ale rychlejsi... na toto rozlozeni budu auto potom cilit, pokud bude potreba tak o neco mene, diky generovanemu pritlaku auta, ale to se proste musi vsechno zkusit... Vyhodou pro me je, ze se v zakladu pohybuju u tohoto rozlozeni hmotnosti a diky dlouhemu predku zahyba rozlozenim jiz dovazeni treba 10kg na "nose" auta (kde jsme pro to udelali specialne misto), takze i pres "drobny" narust hmotnosti mohu rozlozeni hmotnosti snadno korigovat a optimalizovat zatizeni tlumicu a pod...
Jenze kdyz mas vsechno stavitelne, muzes sice hodne veci doladit, ale zase o to je narocnejsi na cas a testy...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 10:37   Citovat  

Mě jen fascinuje, jak někdo muže srovnávat virtuální hru a realitu zmatenej, asi prodám auta, zahodím práci, koupím si PS3 či podobnou věc, budu ladit a pak Vám tady na HC budu radit jak na to Velmi šťastný Nic proti tobě MalTake, ale měl by jsi někdy jít ven na vzduch a projet se v reálném autě, pač jestli píšeš, že ladíš na PC několik tisíc hodin, tak věřím, že rozlišování reality a virtuálního světa je těžké ... přátele

Dany promin za offtopic, držím palce at se vše daří, je to super projekt je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 10:47   Citovat  

reznicek9 napsal:
Mě jen fascinuje, jak někdo muže srovnávat virtuální hru a realitu zmatenej, asi prodám auta, zahodím práci, koupím si PS3 či podobnou věc, budu ladit a pak Vám tady na HC budu radit jak na to Velmi šťastný Nic proti tobě MalTake, ale měl by jsi někdy jít ven na vzduch a projet se v reálném autě, pač jestli píšeš, že ladíš na PC několik tisíc hodin, tak věřím, že rozlišování reality a virtuálního světa je těžké ... přátele

Dany promin za offtopic, držím palce at se vše daří, je to super projekt je to dobrý

Ano, ja take rikam, myslim si a pisu, ze realita ladeni je opravdu jina nez ve hrach at jsou sebelepsi, ale na pochopeni urcitych elementarnich souvislosti to uplne mimo neni. Vyvozovat vsak z toho nejake zavery neni asi relevantni...
Do auta aplikuji svoje zkusenosti z "realneho" sveta uprav a preci najednou na tomto aute najednou nefunguji, jak jsem byl zvykly... Kdyby to tak bylo, tak ted pri prvnim testu auto jelo jako po kolejich a nebylo by treba nic upravovat... Úsměv
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:42   Citovat  

Ahoj Dany. Ten chytrej comment jsem ja, ale to asi vis. Velmi šťastný Chce to vypilovat, ale myslim ze to na sezonu bude v poho - to hlavni mas hotovy. Úsměv To uz je opravdu zajimavej Attack...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 12:04   Citovat  

Zemi napsal:
Ahoj Dany. Ten chytrej comment jsem ja, ale to asi vis. Velmi šťastný Chce to vypilovat, ale myslim ze to na sezonu bude v poho - to hlavni mas hotovy. Úsměv To uz je opravdu zajimavej Attack...

To je jasne, ze jsem Te poznal Úsměv proto jsem si dovolil napsat "ten chytrej", vim ze se neurazis Úsměv
Ale v poho, ja vim co je na tom jeste prace, par zavodnich aut jsem uz postavil...

Ale na druhou stranu uplne od sroubku postavene nove auto s uplne novym vyvinutym kitem prevodovky, pred testem neujelo ani metr a pak vydrzi dve hodiny testu na letisti, to me trosku optimizmem naplnuje...
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 13:58   Citovat  

Muzu se taky zeptat na par veci? Zeptam se jak amater, aby se mi dostalo smysluplne odpovedi, ja auta nestavim ani neladim.
Neumim si uplne dobre predstavit ze by se pri zavode chovalo auto tak jak pri testovani. Jednak ta stabilita jak pri akceleraci, brzdeni ale i pri jizde vysokou rychlosti. Tam je mi ale jasne ze az se auto nastroji a upravi geomka, ze hlavne finalni vaha a aerodynamika udela hodne. Spis bych se chtel zeptat na prevodovku a jeji rychlosti. Budete upravovat kvalty na kazdy zavod nebo to je takhle na hotovo? A spojku musis pouzivat porad? Vzdyt byste se za tech 24hodin uřadili k smrti, ne?
BTW: kolik max km/h mate na tom testovacim videu? A za kolik to tam ma 200?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 14:16   Citovat  

FastCivic napsal:
Muzu se taky zeptat na par veci? Zeptam se jak amater, aby se mi dostalo smysluplne odpovedi, ja auta nestavim ani neladim.
Neumim si uplne dobre predstavit ze by se pri zavode chovalo auto tak jak pri testovani. Jednak ta stabilita jak pri akceleraci, brzdeni ale i pri jizde vysokou rychlosti. Tam je mi ale jasne ze az se auto nastroji a upravi geomka, ze hlavne finalni vaha a aerodynamika udela hodne. Spis bych se chtel zeptat na prevodovku a jeji rychlosti. Budete upravovat kvalty na kazdy zavod nebo to je takhle na hotovo? A spojku musis pouzivat porad? Vzdyt byste se za tech 24hodin uřadili k smrti, ne?
BTW: kolik max km/h mate na tom testovacim videu? A za kolik to tam ma 200?

chovani auta je primoumerne tomu, jak se k nemu chovas... To okruhove CTR7G, se kterym jezdime Most nekdy i dost pod dve minuty se na tomto letisti pri podobnem testu nechoval zase o tolik lepe, proste je treba auto uklidnit geometrii a dalsim nastavenim, v tom ja osobne zadny velky problem nevidim... No a je to zadokola, ta je vzdy trosku "volnejsi" cim chces aby Ti dele vydrzely gumy, tim opatrneji s ni musis zachazet...

Muzu nahoru samo radit bez spojky, ale proc tu prevodovku zbytecne nicit? Vsechny zavody jezdime s pouzivanim spojky, jen kdyz chces jet na max, tak muzes pouzit tu variantu razeni nahoru bez, ale kdyz se Ti blokuji zadni kola pri podrazovani, zadny dobry pocit to neni, takze ja podrazuji zasadne se spojkou vzdy a vetsinou s meziplynem...

Diky sile motoru a prubehu kroutaku, bude zprevodovani teto prevodovky takto a neni treba ho menit...
ted to je zprevodovane tak, ze max. rychlost je 242km/h pri 9100rpm na sestku a petka na 8600rpm (coz jsou vsechny rozsvicene kontrolky na shiftlightu) je 206km/h
To zprevodovani neni ideal, ale je to kompromis, aby to zvladlo okruhy jak Most, tak i dlouhatanske rovinky na SKringu... Treba bude ale nakonec tech 242km/h malo pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 14:22   Citovat  

Dany napsal:
chovani auta je primoumerne tomu, jak se k nemu chovas... To okruhove CTR7G, se kterym jezdime Most nekdy i dost pod dve minuty se na tomto letisti pri podobnem testu nechoval zase o tolik lepe, proste je treba auto uklidnit geometrii a dalsim nastavenim, v tom ja osobne zadny velky problem nevidim... No a je to zadokola, ta je vzdy trosku "volnejsi" cim chces aby Ti dele vydrzely gumy, tim opatrneji s ni musis zachazet...

Muzu nahoru samo radit bez spojky, ale proc tu prevodovku zbytecne nicit? Vsechny zavody jezdime s pouzivanim spojky, jen kdyz chces jet na max, tak muzes pouzit tu variantu razeni nahoru bez, ale kdyz se Ti blokuji zadni kola pri podrazovani, zadny dobry pocit to neni, takze ja podrazuji zasadne se spojkou vzdy a vetsinou s meziplynem...

Diky sile motoru a prubehu kroutaku, bude zprevodovani teto prevodovky takto a neni treba ho menit...
ted to je zprevodovane tak, ze max. rychlost je 242km/h pri 9100rpm na sestku a petka na 8600rpm (coz jsou vsechny rozsvicene kontrolky na shiftlightu) je 206km/h
To zprevodovani neni ideal, ale je to kompromis, aby to zvladlo okruhy jak Most, tak i dlouhatanske rovinky na SKringu... Treba bude ale nakonec tech 242km/h malo pořádnej výtlem

dik za odpoved OK
na to bych si klidne vsadil ze tech 242km/h bude malo Velmi šťastný
a da se jeste nejak strucne napsat, laicky, jak je potreba upravit geomku na mene agresivni nastaveni? Zadny odborny popis, ale neco ve stylu ze "no, ted je to moc rozbihave a odklony jsou prehnane negativni, je potreba ubrat desetinku tam a pul desetinky onam..."

Jinak koukam ze attack je celkem kompaktni auto, nemel jsem to stesti byt na poslednim hondayi tak cumim jen na fotky Smutný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 14:44   Citovat  

FastCivic napsal:
dik za odpoved OK
na to bych si klidne vsadil ze tech 242km/h bude malo Velmi šťastný
a da se jeste nejak strucne napsat, laicky, jak je potreba upravit geomku na mene agresivni nastaveni? Zadny odborny popis, ale neco ve stylu ze "no, ted je to moc rozbihave a odklony jsou prehnane negativni, je potreba ubrat desetinku tam a pul desetinky onam..."

Jinak koukam ze attack je celkem kompaktni auto, nemel jsem to stesti byt na poslednim hondayi tak cumim jen na fotky Smutný

jak presne upravit celkove geosku jeste nevim, u te staticke geometrie asi mensi negativ na zadku, vetsi na predku, vpredu vetsi sbihavost a vzadu mensi, protoze je to i docela nedotacive... No a co se tyka te dynamicke geometrie, tak tam to budu resit az bude auto mit plnohodnotnou hmotnost a zacneme ho dovazovat...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 14:59   Citovat  

a kolik funkcnich prvku a kolik z nich je stavitelnych vlastne mate na aerodynamice?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 15:03   Citovat  

FastCivic napsal:
a kolik funkcnich prvku a kolik z nich je stavitelnych vlastne mate na aerodynamice?

kolik bude potreba... vsechny budou pasivni, zadny aktivni, ale to se bude resit az to bude cele, to dost predbihame...
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 18:13   Citovat  

Dany napsal:
Jen pro info, rozlozeni hmotnosti 50:50 u zadokoly neni ideal jak si vetsina mysli, mozna na ovladani vozu, ale na rychlost je ideal spis 60:40 ve prospech zadku, cimz umoznis vyuziti nejvetsi mozne trakce pri jeste slusnem ovladani vozu a hranicni setrvacnosti zadni napravy... Auto je pak sice "volnejsi" na zadku, ale rychlejsi... na toto rozlozeni budu auto potom cilit, pokud bude potreba tak o neco mene, diky generovanemu pritlaku auta, ale to se proste musi vsechno zkusit... Vyhodou pro me je, ze se v zakladu pohybuju u tohoto rozlozeni hmotnosti a diky dlouhemu predku zahyba rozlozenim jiz dovazeni treba 10kg na "nose" auta (kde jsme pro to udelali specialne misto), takze i pres "drobny" narust hmotnosti mohu rozlozeni hmotnosti snadno korigovat a optimalizovat zatizeni tlumicu a pod...
Jenze kdyz mas vsechno stavitelne, muzes sice hodne veci doladit, ale zase o to je narocnejsi na cas a testy...

To jasný, že na trakci je lepší mít více váhy vzadu... Dělá mi radost, že to máš takhle pěkně promyšlené...
Všechno co píšeš do sebe pěkně pasuje je to dobrý Věřím že ty si pochopil, že tu nedělám žádnýho chytráka, že to co jsem napsal si necucám z prstu... Znovu zdůrazňuji že tady nikomu neradim, jak má ladit auto podle GT atd... Pouze jsem poukázal na to že na videu i na foto je vidět nedostatek trakce a málo svornosti v diffu, ale to Dany sám psal že je třeba přenastavit
Mrk

to reznicek9: Ty si příště pořádně přečti co píšu než začneš psát takový plky, všechno co jsem napsal odpovídá realitě ! Znovu opakuju nikomu neradim jak má ladit auto. Na to má Dany zkušeností dost Mrk
a s tím rozlišováním reality a virtuálního světa si trochu mimo, protože já mám zasebou tolik krizovek a tolik soubojů na trati, že v reálu ti to může jen prospět, protože číst fyzikální model v simulátoru a vžít se do virtuální rychlosti, když necítíš přetížení je mnohem těžší než v realitě kde ty síly působí a právě tenhle faktor tě v realitě posune na další level na kterej se ty nikdy nedostaneš...

PS: nevidim tě v TimeTable, takže bys měl jít auto provětrat spíš ty Hihi

kdyžtak mi napiš SZ a neftopikuj tu (mě narozdíl od tebe zajímal diferák a rozložení hmotnosti)

a to že jsem to vykoukal z videa jen svědčí o tom, že jsem na video koukal pozorně, se zájmem a respektem k Danyho práci, a "néé jen hele to je jako prase" tím se nikoho nechci dotknout a na nikoho nenarážim, páč to jede opravdu pěkně a pojede ještě líp VTEC

Hodně jsem zvažoval, jestli sem vůbec přispívat první příspěvek, páč jsem věděl kam to povede...
Ale chtěl jsem diskutovat s Danym co jsem vykoukal (narozdíl od tebe) a o čem nepřímo psal ve svém příspěvku...
Vše jsem se dozvěděl a rád budu sledovat další vyvoj vozu Mrk

Tak ať se dílo podaří Dany ! Honda a přeju co nejmíň offtopic
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.6.2014 , 20:58   Citovat  

Dneska jsme vyzkoušeli Attack GTR v téměř finálním nastavení výšky, geometrie, svornosti diferenciálu i zpřevodování...

Nějaké video a údaje ještě doplním. Teď jen ochutnávka... Tady je graf zrychlení Nissanu GT-R a Attacku GTR, zkuste si pro sebe tipnout, které je čí HaHaaa

Nissan GT-R x Attack GTR.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Nissan GT-R x Attack GTR.jpg, 218.48 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2014 , 21:49   Citovat  

ta vrchni je attack
   Návrat  
Sten-li je teď offline  Sten-li
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 7:22   Citovat  

ta vrchní, bo GT-R je mastodont a pak začne ztrácet Chápeš! Cooo???
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 7:57   Citovat  

Ano, ale našel jsem teď ještě zrychlení Kaufiho GT-R s téměř nulovou úpravou a tam je viděl, že od 140km/h začíná Attack GTR lehce ztrácet... Ale hodně to je ovlivněno aerodynamikou, neboť auto je zatím odstrojené a uvidíme, jak se slušná aerodynamika auta pak projeví v praxi...

tudy odkaz
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 8:07   Citovat  

Dany: hezké, až na toho šulina s modrou čárou co tam je jako mustr Úsměv - kurňa to moje řazení je tak strašně zoufalí. A tady u těch superrychlých řazení to vynikne o to víc...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 8:11   Citovat  

jarka napsal:
Dany: hezké, až na toho šulina s modrou čárou co tam je jako mustr Úsměv - kurňa to moje řazení je tak strašně zoufalí. A tady u těch superrychlých řazení to vynikne o to víc...

musel jsem tam dat nekoho pomaleho, aby ten rozdil byl jeste vyraznejsi, kdyz tam dam sebe, tak to tolik nesviti pořádnej výtlem

ale pro porovnani s Hondama, abys na tom nebyl tak spatne ... tudy odkaz

Uz to je lepsi Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 11:55   Citovat  

Tak lepší to moc není, ale dík Úsměv .
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 19:10   Citovat  

jarka napsal:
Tak lepší to moc není, ale dík Úsměv .

To není křivka zrychlení ale schody do nebe Velmi šťastný přátele ale zase šetříš převodovku Úsměv attack je masakr je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2014 , 9:29   Citovat  

maxxi napsal:
To není křivka zrychlení ale schody do nebe Velmi šťastný přátele ale zase šetříš převodovku Úsměv

Konečně si toho někdo všimnul a dokáže to ocenit Velmi šťastný .
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 19:23   Citovat  

Sice trošku se zpožděním, ale přeci jen se konečně dostávám k sepsání postřehů z testu, kterým jsme 2. června 2014 úspěšně ukončili první testovací fázi silničním testem na letišti v Panenském Týnci.

Na prototypu bylo na základě výsledků z prvního testu provedeno poměrně velké množství úprav od změny zpřevodování, přes nastavení diferenciálu, úpravy světlé výšky, přenastavení geometrie až po drobnou změnu SW motoru, takže nyní použitelné otáčky motoru vrcholí na hranici 9400rpm, ačkoli vzhledem ke křivce kroutícího momentu budou tyto otáčky použity pouze například při sprintu, potřebě maximálního zrychlení či krátkodobému využití vyššího výkonu. Pokud bude prototyp používán v kratších závodech jako sprinty, závody do kopce a podobně, pak bude motor točit 8800rpm, u vytrvalostních závodů pak 8400rpm.

Test z mého pohledu dopadl dobře a ačkoli nás ještě “pár” drobných změn čeká, přesto to ve mě vzbuzuje optimismus. Auto je teď bez problémů ovladatelné, což je vizuálně nejmarkantnější posun. Vy to můžete posoudit sami na přiloženém videu. Vyplatí se počkat do konce, kde je navnadění v podobě ukázky zrychlení prototypu...
Video

Minulý týden proběhlo základní dovážení prototypu na profi váhách a stále to vypadá, že se s hmotností vejdeme pod 800kg...

V současné době je zase poměrně dost věcí rozmontovaných a probíhá finální složení auta včetně finalizace elektroinstalace. To samo obsahuje také výrobu například přístrojové desky a konečně již montáž kapotáže na auto. Pokud půjde vše dobře, mohl by se prototyp dostat ve druhé polovině prázdnin do své druhé testovací fáze, tedy na okruh Mrk . To bude zase ale další porce práce a doufejme úspěšné...

Originální text s obrázky je u mě na webu ... tudy odkaz

DSG_4707.jpg

DSG_4707.jpg, 616.43 kB
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 20:49   Citovat  

Goog job Dany, drzim palce aj nadalej je to dobrý Som zvedavy na finalnu verziu... a dufam ze sa v tom raz zveziem Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 21:48   Citovat  

co se tyce te ovladatelnosti tam jde videt obrovsky pokrok v radech nekolika milionu svetelnych let je to dobrý je to dobrý je to dobrý pěkně pěkně pěkně
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 22:10   Citovat  

Díky,
ano je to úplně jiné auto Velmi šťastný
Dá se to najednou řídit jednou rukou, v zatáčce i ve smyku se to chová konzistentně a hlavně to zrychlení je famózní...
Při zrychlení to zlomí 40km/h na 8metrech Úsměv a mezi 20-30km/h to generuje přetížení při zrychlení 1.13G, což normálně zažiješ na opravdu dobrých brzdách a pneu tak maximálně při brzdění...
Pokud by se zvedly otáčky na LaunchControl někam k 6000rpm, aby se dosáhlo lehkého prokluzu na zadních kolech při zrychlení, asi by padla i hranice 3s na stovku, ale je to pak dost náročné pro spojku, převodovku a podobně, takže to nechci zbytečně namáhat, je to přeci jen určené jinam...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 22:47   Citovat  

3sec na stovku? jsem asi omylem zabloudil na veyron forum to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 22:50   Citovat  

Ted jsme měli myslím nejlepší čas 3.39s se startem z 3500rpm a i na videu je krásně slyšet, jak otáčky nejdou rovnoměrně, ale trošku se propadnou, takže pokud by se startovalo z vyšších otáček agresivněji, tak by to nemělo být nereálné, ale mě jde o jiné jízdní výkony HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2014 , 8:49   Citovat  

Celkem v tichosti, jak jsem to plánoval, proběhl první ostrý test již zakapotovaného AttackaGTR na okruhu CzechRing v rámci našeho TypeR.cz Racing dnu...

Na okruhu panovalo neskutečné vedro, nelze se divit je to původní termín letošního Hondaye Úsměv , takže podmínky rozhodně nelze označit jako ideální, ale zase to poměrně významně otestovalo techniku Úsměv až v extrému. To nám paradoxně mohlo do budoucna pomoci a ušetřit mnoho bezesných nocí při dalších testech...
Celkově můžeme test hodnotit jako úspěšný, ačkoli tentokrát jsme se již potýkali s problémy...

Pokud se však zaměříme na jízdní vlastnosti auta, byl jsem velmi příjemně překvapený. Čeká nás samozřejmě ještě kus práce, ale již teď je řízení AttackaGTR velmi zábavné...
Auto přes zadní nápravu přenese výkon 300HP kompresorem přeplňované K20 bez problémů, dokonce jsem spíš stále pociťoval drobnou nedotáčivost a po pořádném zahřání Nitto NT01 již byl docela i problém zatáčku projet smykem HaHaaa
Auto se nijak "nekouše" a pokud se dostane do smyku, zvládá ho, na rozdíl ode mě, celkem v pohodě a s lehkostí, zatím co já toho mám plné ruce HaHaaa , ale ani jednou jsem se nepřetočil, což svědčí o tom, že je auto hodné...

Velmi dobré je také vyvážení na brzdách. Absence všech pomocných elektronických systému je určitě přínosem :twisted: . Dokonce jsem mohl celou dobu jezdit s plným tlakem zadní brzdové soustavy, což ukazuje na správné propočty a v případě, kdyby se na "velkém" okruhu pak objevil náznak přetáčivosti zadní nápravy na brzdách, může se to krásně řešit...
Je neskutečně zábavné si v zadní sekci okruhu v táhlé zatáčce lehce přibrzdit levou nohou a auto dostat lehce "pod tlak", čímž dochází k eliminaci lehké nedotáčivosti a zatáčkou auto "klouže" příjemným lehkým náznakem smyku...
Díky nízko položenému těžišti auta, které je celkově vysoké jen 103cm, prostě sedí jako přibité Mrk

Také pocit z auta, když je zakapotované, je úplně někde jinde než odkapotovaná motokára a již zařazení prvního rychlostního stupně sekvenční převodovky vyvolá nedočkavé cuknutí celého auta, zvedá okamžitě adrenalin a nahání husí kůži ... No a když se rozjedete, je to jako cesta do pekla :twisted: ...
Auto reaguje na všechny pokyny ochotně, velmi rychle, dokonce mě ani nenapadlo, že řízení bez posilovače bude tak strašně příjemné a čitelné, má obrovskou zpětnou vazbu a člověk přesně ví, co se s autem děje. Tomu samozřejmě pomáhá i světlá výška 4cm...
Ještě dnes nedokážu všechny pocity vstřebat a správně roztřídit, prodloužená rovinka v Hradci měla trošku otestovat vyšší rychlost a abychom se nenudili, ale pocit z jízdy i řízení auta je prostě tak adrenalinový, že se ani nudit nejde :o

No a teď k problémům, tedy negativa, co se objevila během testu a musí se vyřešit:
- Kamera ... zjistil jsem, že je třeba ji také zapnout, aby nahrávala HaHaaa , tudíž máme pouze jedno roztřesené video natáčené mobilem, neboť v autě to s člověkem hází poměrně dost Úsměv , to jen pro odlehčení...

- Přehřívání auta... Toto rozepíšu trošku víc, neboť jsem se již doslechl, že nám padl motor a převodovka, tak abych zabránil spekulacím...

Nejsme si úplně jistí, ale pravděpodobně všechny problémy jsou způsobené teplotou. Jak díky extrémním teplům panujícím na okruhu, tak nízkým dosahovaným rychlostem na okruhu, ačkoli na hlavní rovince to bylo přes 180km/h, ale i velký difusor, který brání současně i přístupu vzduchu k motoru a tím jeho efektivnějšímu chlazení ...
Všechno toto dohromady mělo za následek, že teplota oleje stoupala přes 140 stupňů a bylo tedy nutné auto častěji chladit, dalo se jet naplno jen pár kol. Celkově jsme odjeli ostrých 37minut, což není tak úplně špatné, protože to bylo během dopoledních dvou hodin na malém okruhu a přes most se nám pak jezdit už moc nechtělo HaHaaa

Jedinou vážnější komplikací bylo, že zvýšená teplota v motorovém prostoru pravděpodobně způsobila trošku zvětšení vůle na lanovodech sekvenčního řazení a převodovka během testu začala trošku zlobit. Neřadila tak jak jsem byl zvyklý z předchozích testů, takže jsem několikrát nedořadil, což mělo za následek jak vylítnutí otáček motoru k 10000rpm (asi zapnu omezovač Úsměv ), což by ale nemělo motoru bez zatížení vadit a také řazení šlo "přes zuby". Tato situace rozhodla, že jsme testy ukončili asi o 20min. dříve, než bylo původně plánováno a nesvezl jsem všechny co jsem chtěl...

Takže před dalšími testy raději převodovku zkontrolujeme a uvidíme, jak se to bude chovat na velkém okruhu, příště pravděpodobně již Most...

Alespoň jedna ochutnávka v podobě roztřeseného videa z telefonu ... tudy odkaz

untitled-3889.jpg

untitled-3889.jpg, 643.51 kB

untitled-3880.jpg

untitled-3880.jpg, 654.24 kB

untitled-3251.jpg

untitled-3251.jpg, 638.9 kB

untitled-3250.jpg

untitled-3250.jpg, 539.36 kB

untitled-3211.jpg

untitled-3211.jpg, 797.21 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2014 , 19:56   Citovat  

nadherny peklostroj, pekny kus poctivé techniky je to dobrý
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2014 , 20:24   Citovat  

Parada je to dobrý
Ak by sa neobjavili mensie zavady, asi by to nebolo ani ono HaHaaa Ale verim, ze problem s chladenim sa podari uspesne vyriesit... OK

Dany a nabudúce poprosim zapnut kameru HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Projekt: Attack GTR - český supersport
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina