Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 6
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 0:48   Citovat  

Dnes jsme s Minorem (děkuji za převoz motoru) a M@jkem (děkuji za přendání motoru ze Shuttla ke mě) úspěšně přepravili funkční D15B7 ke mě do kufru ..

+ vyzkoušení jiného rozdělovače, bez výsledku - motor se točil, ale vůbec se mu nechtělo, tak 400ot., plyn neplyn, furt takovejhle ošklivej volnoběh KO
+ vyndání svíček, lehce černé a smrděly palivem - zjevně je to bohatý
+ proměření vstřiků, všechny mají lehce přes 2 ohmy

Zítra proměřím kabeláž od vstřiků do ECU, zkusím sundat tu lištu, vyndat vstřiky a otestovat doma - ultrazvuk se dělá v lihu nebo isopropanolu, obojí kdyžtak mám Úsměv

EDIT: na wikipedii o "hydrolock":
citace:
If a cylinder fills with liquid while the engine is turned off, the engine will refuse to turn when a starting cycle is attempted. Since the starter mechanism's torque is normally much lower than the engine's operating torque, this will usually not produce damage as long as the operator does not continue with the attempt. The engine can be drained as above and restarted. If a corrosive substance such as water has been in the engine long enough to cause rusting, more extensive repairs will be required.

- to bude vono, ulitej válec od protékajícího vstřiku Cooo???

Můžete mi, prosím, někdo disponující multimetrem, změřit odpor D15B7 nebo D16Z6 vstřikovače? - tak, že odpojíte konektor od vstřiku a měříte přímo ty dva kontakty vstřiku..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 12:06   Citovat  

Podle manuálu by měl být odpor na vstřikovačích OBD1 10-13 Ohmů.
U OBD0 by to mělo být 1,5-2,5 Ohmu.
Než ty moje vstřiky zkusíš, radši je proměř, prosím.
   Návrat  
Skuby je teď offline  Skuby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 12:46   Citovat  

Pak mi dej vědět až budeš mít tu D15B7 ode mě v autě. To mé coupe mělo najeto 167 tisíc když jsem ho kupoval a v 240 tisících šel motor ven, nikdy jsem s ním neměl žádná problém, tak doufám, že ti bude sloužit tak dobře jako sloužil 4 roky mě.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 13:11   Citovat  

Tak mě napadá, pokud jsi naměřil na všech vstřicích 2 ohmy, že tam máš nízkoodporové vstřiky OBD0. Ale máš v kabeláži rezistor na úpravu odporu? Nejedou celou tu dobu bez něj?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 17:43   Citovat  

Tak mě napadá, že jsem nikdy neviděl, že by někdo po swapu na čtyřbod měl rezistorbox.. no jasně že jedu celou dobu bez něj na nízkoodporové vstřiky. Zkusím cinknout Fishovi, víc hondařů víc ví..

update po hovoru s Fishem:
- na motoru mám OBD0 vstřiky nízkoodporové
- jednotka počítá s vysokoodporovýma
- vstřiky půjčené od Minora jsou OBD1 vysokoodporové, teď jsem jim naměřil něco přes 11ohmů
- vysokoodporovým vstřikům se nemůže nic stát, když je tam vyzkouším..

takže jdu proměřit vedení od ECU ke vstřikům a následně sundavat lištu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 21:34   Citovat  

Update:

- proměřeny cesty od ECU ke vstřikům, nikde vyšlusovaný nejsou (ani navzájem, ani proti zemi, ani proti +12V)
- pro jistotu natažen nový +12V přívod pro vstřiky

Nastartuje na 4 válce, hulí z výfuku s pravidelným připrdláváním (nevím jak to líp nazvat) - viz video (to protůrování při točení výfuku se mnou nesouviselo, to byla nějaká dízlová dýmovnice zn. Škoda Fobia)
Za studena nehulilo skoro vůbec, ale jakmile se odlepila ručička teploty vody odspodu, tak hulení započalo.

Odkaz

Další postup:

- sundána lišta, výměna vstřikovačů za vstřiky z (asi) B16A2, vysokoohmové
- a opět start na 4 válce, hulí méně - jinak, ale stejně hulí
- velmi nízký volnoběh, tak nízký, že chvílema prosvěcujou kontrolky
- prosvěcování kontrolky mazání mě trochu děsí.. ale není to vyloženě že by chviličku svítila, spíš velmi slabounce "žhne" (u LEDky nevhodný výraz, ale budiž..)
- olej nepřibývá, voda neubývá
Ujel jsem s tím 10 metrů tam, 10 metrů zpátky, jako .. jede to nějak, když šlápnu na plyn, tak se to z těch 400ot. zvedá velmi pomalu, nad 1500ot. už to točí téměř normálně. Občas si to z těch ultranízkých otáček samo lehce přidá

Odkaz

Odpojování jednotlivých vstřikovačů nemá na hulení žádný vliv (pro případ, že by nadměrně protékal jeden z nich..)

Měli byste někdo na půjčení vstřiky z D15B7?

Zítra zkusím zvýšit volnoběh a zkusit různé mapy..
   Návrat  
Skuby je teď offline  Skuby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:03   Citovat  

Ja bych vstriky mel, ale jedine posta a to uz by se spis vyplatilo si je mozna koupit, necham levne..
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:11   Citovat  

Ondro,
v pondělí mi přiveze od Simarika Bordel 4 vstřikovače z D14xx - ex The Jokerovi, chtěl jsem je nechat u Ex-Ericsse vyčistit, ale nedošlo k tomu. Tak jsou Tvoje na vyzkoušení.

Jinak VTi a ESi by mělo mít shodné vstřikovače či rozdílné?
   Návrat  
RobiUK je teď offline  RobiUK
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:15   Citovat  

A co kostra ? Tak nejak premyslim jestli ma jeste cenu to vubec resit a nebude rychlejsi tam dat tu D15B7 rovnou Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:18   Citovat  

RobiUK napsal:
A co kostra ? Tak nejak premyslim jestli ma jeste cenu to vubec resit a nebude rychlejsi tam dat tu D15B7 rovnou Mrk

Jak znám Ondru, tak jde vždy svojí cestou, já bych osobně nechal zjistit příčinu a pak bych teprve kupoval díly, ale každý si to dělá po svém. Nemůžeme sehnat volnou dílu v rámci lowcostového rozpočtu ... přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:21   Citovat  

Tu rozpadlou kostru jsem už pořešil, tou to není.. všechny kostry jsem navíc ještě dodatečně proměřil a mají odpor pod rozlišovací schopností měřáku (<0.1ohm).

no, nechal zjistit příčinu .. není na to rozpočet, tak jdu cestou postupného měnění za dobré díly a sledování výsledku.

Mám obavy, že vstřiky z D14 budou 190ccm, ale na vyzkoušení by to mohlo být OK (dal bych bohatší mapu). ESi a VTi by měly mít 240ccm (stejně jako já).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:22   Citovat  

M@jk napsal:
Jak znám Ondru, tak jde vždy svojí cestou, já bych osobně nechal zjistit příčinu a pak bych teprve kupoval díly, ale každý si to dělá po svém. Nemůžeme sehnat volnou dílu v rámci lowcostového rozpočtu ... přátele

Jak znam Ondru tak az na to prijde bude zase nadavat Úsměv Ja uz bohuzel nepomuzu Smutný
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:23   Citovat  

Vstřiky z D14 mám taky Mrk Pak ještě z H23 i s lištou, ale ty ti asi budou k ničemu Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:27   Citovat  

dj-bobr napsal:
Tu rozpadlou kostru jsem už pořešil, tou to není.. všechny kostry jsem navíc ještě dodatečně proměřil a mají odpor pod rozlišovací schopností měřáku (<0.1ohm).

no, nechal zjistit příčinu .. není na to rozpočet, tak jdu cestou postupného měnění za dobré díly a sledování výsledku.

Mám obavy, že vstřiky z D14 budou 190ccm, ale na vyzkoušení by to mohlo být OK (dal bych bohatší mapu). ESi a VTi by měly mít 240ccm (stejně jako já).

Okay ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:34   Citovat  

Improvizovaně moje staré vstřiky čistím ultrazvukem v isopropanolu, je to sranda - profíci, máte někdo vychytanou optimální frekvenci? (zdroj zvuku: 6 piezoelementů z hodinek, na volném prostranství 112dB při rezonanci 3.8kHz, na 25kHz to hezky čeří hladinu Úsměv )

a si svařit víno a jdu testovat budiče vstřiků v ECU, chci tomu řádně porozumět..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 0:52   Citovat  

dj-bobr napsal:
Improvizovaně moje staré vstřiky čistím ultrazvukem v isopropanolu, je to sranda - profíci, máte někdo vychytanou optimální frekvenci? (zdroj zvuku: 6 piezoelementů z hodinek, na volném prostranství 112dB při rezonanci 3.8kHz, na 25kHz to hezky čeří hladinu Úsměv )

a si svařit víno a jdu testovat budiče vstřiků v ECU, chci tomu řádně porozumět..

Tak určitě ... držím palce ... přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 2:06   Citovat  

Update:

- vyndal jsem vstřiky z tmavě zakaleného čisticího roztoku, řekl jsem si "proč je vlastně nevyčistím vnitřně tím, že ten ultrazvuk budou dělat ony samy?", zjistil že maximální frekvence vstřiku je asi 1200Hz, takže tudy cesta nevede
- čištěno dále kombinací E85, isopropanolu, benzínu a jemného kartáčku na zuby
- provedena ústní tlaková zkouška - nalit isopropanol do vstřiku, přiložit k ústům a foukat dovnitř a připojovat a odpojovat napájení vstřiku - ani jeden neprolínal, jen jeden byl trošku línější ve smyslu že se mu zpočátku moc nechtělo..

Uvidíme zejtra. Díky za nabídky půjčení vstřiků, využiju Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 17:54   Citovat  

Začíná být na světě lépe Úsměv

- _Marty_ mi dnes přiveze správné D15B7 vstřiky na vyzkoušení
- s vysokoohmovými vstřiky (B16), odplechovanou jednotkou (abych mohl testovat teplotu budičů, jestli se moc nehřejou) a připojeným palubním počítačem (abych mohl sledovat parametry z čidel) jsem nastartoval a zkoušel různé mapy
- pokus o seřízení volnoběhu, úplně vyšroubovaný šroubek vzdušníku (na doraz): s odpojeným IACV okolo 740ot., s připojeným IACV okolo 820ot.

s E85 mapou to na volnoběh moc nehulí, ale odezva na plyn je taková mdlá.. otázkou jest, co je vlastně po těch třech týdnech v nádrži to mi hlava nebere dá se nějak jednoduše nahradit přívod paliva z nádrže přívodem paliva třeba z kanystru?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 19:02   Citovat  

A opět o něco hůře Smutný

- vyměněny vstřiky za správné vysokoohmové z D15B7 od Martyho
- na volnoběh to nehulilo vůbec, volnoběh jel pěkně čistě jako kdysi normálně
- zkušební jízda, prvních pár metrů dobrý, pak se to zase rozhulilo a zamlžil jsem půlku ulice Smutný ale prakticky až po vytočení nad 2000ot.
- na závěr zaparkovat couváním na obrubník už bylo dost obtížný, skoro nereagovalo na plyn

so.. je to už na výměnu motoru, co? Bueee
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 19:38   Citovat  

pokud jedes na zbytek nadrze tak bych tam hodil alespon 10 litru 95ky at otestujes motor na "default setting" (mozna i nejakej V-Power, ale vzhledem k tomu jak dlouho jezdis na E85 tak aby z toho ten motor nekleplo HaHaaa ), taky bych se trochu bal te tve upravene ECU (znas to i mala kravina ti tam muze po chvili/zahrati davat spatne info) a pokud ani to tak prehod rovnou celej motor

ale asi bych se nejdriv pokusil rozchodit tenhle a na te B7 udelal (az budou finance) GO a potom ho tam teprve narval Mrk

EDIT: co jsem tak pochopil: kdyz to nastartujes-nehuli, ohreje se-huli a co kdyz to po zahrati zase chcipnes a po par minutach nahodis, hned huli ? ostatni sensory v motoru jsou urcite OK ?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 19:42   Citovat  

Ola,
zítra Ti Bordel přiveze vstřiuky od Standy ... ach, tohle chce fakt cílenou rozborku!

přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 20:06   Citovat  

Cokoliv "až budou finance" je běh na velmi dlouhou trať, tuhle frázi bych raději vyškrtl Smutný

- správné funkční vstřiky už mám z Martyho kupéčka, palivo na tom zase tak špatně nebude (volnoběh je perfektní - na tom se to poznalo vždycky nejlíp), ale pár litrů benzínu tam chrstnout můžu.. (spíš MaxxMotion)
- v ECU je teď skoro sériovo, mám tam akorát výměnné paměti s mapama a simulátor výhřevu lambdy
- čidla budou OK, dávají smysluplné hodnoty - IAT, ECT, MAP, TPS, lambda, čidla rozdělovače, vše prověřeno a OK

Studený start teď nezahulí skoro vůbec (ok, trošičku, ale to je normální), ohřeje se a taky skoro nehulí, ale jakmile jsem se rozjel (2000-2500ot.), tak to začalo hulit prakticky ihned (a za sebou jsem nechal z výfuku cestičku čehosi mokrého, nejspíš vody - protože se to hned neodpařilo..)
Po pár minutách jsem to ještě teplé nahodil a celkem zase nic zásadního, žádnej mrak kouř

nj, cílenou rozborku.. já už jsem u konce s nápadama a schopnostma, kdo mi tu rozborku udělá a neveme si za to majlant? nepojízdnost mě za květen připravila tak o desítku Ble
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 20:29   Citovat  

Já se v tom zase tolik nevyznám ale nemáš fakt někde prasklou hlavu? Vím že jsi psal, že ti voda neubývá ale tohle asi nějakou elektronikou už nebude si myslím to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 20:40   Citovat  

No je to dost možný.. faktem jest, že co by se ještě dalo zkusit, prostě přehodit hlavu z toho dovezenýho motoru na ten můj, to by ještě na ulici zvládnout šlo.. asi by to teda chtělo zase nový těsnění, no Ble a šrouby hlavy z toho několikerého povolení a utažení taky nebudou zrovna nadšené..

vycházím z myšlenky, že ta dovezená D15B7 je funkční, takže ji netřeba hned rozebírat.. nevim no.

Voda neubyla, předtím jsem to neuvařil, takže zjevný důvod k prasknutí hlavy asi není.. ale stát se to může, může bejt i křivá, ale to zase stojí další spoustu peněz, je to začarovanej kruh :/ proto cílím na tu výměnu motoru rovnou.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 20:42   Citovat  

No jestli mas moznost tak zapujcit jinou ECU (skoro serie proste neni serie a navic jsem koukal ze jsi do toho bastlil nejaky kraviny Úsměv ) a vyzkouset tu, pokud ani to nepomuze tak to jedine prehodit ten motor, ale jak jsi psal ze to huli jen pri 2000rpm UP, tak logicky - map sensor, ECU, lambda. A protoze jsi psal ze voda ani olej nemizi tak bych to nevidel na pistni krouzky atp...

napis martas-ovi tomu to v tom bilem coupe taky hulilo a bylo to pistnima krouzkama - jen si uz nepamatuju okolnosti (jestli se ztracel olej, voda atp...) tak treba to troche pomuze Mrk

EDIT: na tu hlavu se vykasli jestli to budes menit tak rovnou cely, nebo jeste rozje*es dalsi motor Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 20:59   Citovat  

Jinou ECU ještě můžu zkusit, nějaká na půjčení by se našla, ale dávkování paliva je teď konečně v pořádku (podle datalogu, lambda lítá lean-rich na volnoběhu i při "jízdě", teda volnoběh je lehounce bohatší, ale odpovídá to po přepočtu na benzín asi 14:1)

MAP je OK - na volnoběh 440-480mBar, lehký plyn 600mBar, podlaha 980mBar, hodnoty dlouhodobě prověřené a dávají smysl..

Lambda je OK - není pomalá, není seklá, za studena 1.1V (normálka - warming up), za tepla kolíše tak jak má (lean 0.2V, rich 0.8V), při podlaze ukazuje hodně bohato, při sestupu otáček bez plynu hodně chudo (žádné palivo)

Prdlou hlavu nebo echt špatný kroužky by ukázaly špatný tlaky, ne? to mi hlava nebere mám 12 - 13 - 13.5 - 13.5 v pořadí válců od prsou k rozdělovači, což mi nepřijde špatný..

Tu hlavu samotnou měnit nebudu, to byla jen úvaha - nechci skončit se dvěma rozpůlenejma nepojízdnejma motorama Tak to valím bulvy prostě to chce přehodit celej motor 1:1, žel bohu není volná žádná schopná dílna a do MotorArtu se mi to dávát nechce nesouhlas
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 21:00   Citovat  

dj-bobr napsal:
No je to dost možný.. faktem jest, že co by se ještě dalo zkusit, prostě přehodit hlavu z toho dovezenýho motoru na ten můj, to by ještě na ulici zvládnout šlo.. asi by to teda chtělo zase nový těsnění, no Ble a šrouby hlavy z toho několikerého povolení a utažení taky nebudou zrovna nadšené..

vycházím z myšlenky, že ta dovezená D15B7 je funkční, takže ji netřeba hned rozebírat.. nevim no.

Voda neubyla, předtím jsem to neuvařil, takže zjevný důvod k prasknutí hlavy asi není.. ale stát se to může, může bejt i křivá, ale to zase stojí další spoustu peněz, je to začarovanej kruh :/ proto cílím na tu výměnu motoru rovnou.

Hale draku, neper se s tím,nahoď nový motor,do ecu dáme sérii mapu pro D15B7 a ve volných chvílích můžeš analyzovat druhý motor. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 21:11   Citovat  

Sérii mapu pro D15B7 mám, tu jsi mi už pálil Úsměv zkoušel jsem dneska všechny - D15B7 série (vycházela lehce chudá vzhledem k té směsi E85 a N95, co mám v nádrži), D14 ta tvoje (vycházela téměř stechiometricky), D15B7+30% (eprom s nálepkou "E85", směs takřka ideální, stechio s lehkým Short Trimem do chuda, lehce bohatší volnoběh)

nahodit nový motor je asi nejaktuálnější věc na plánu.. prostě teď je krizový trojúhelník "peníze" - "dílna" - "lidi"
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 22:19   Citovat  

Tak to uz mi trochu dochazi fantazie Smutný jeste me napada, ale je to spis vareni z vody, ja kdyz jsem nasadil ty svody od martase, tak mi to po nastartovani ukrutne smrdelo a kourilo to a to docela dlouho, az jsem si zacal myslet jsem nekde neco pos... a vypnul jsem to, po dalsim nastartovani zase smrad a dym ale uz mensi no a za par minut uz nic Úsměv

takze dalsi otazka (ale jak jsem psal spise uz jen vareni z vody) co stredovy tlumic, kat nebo neco ve vyfuku ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 22:32   Citovat  

Svody jsme měli sundaný jen chvilku, nevím jak moc to může mít vliv, stejnětak i ten vejfuk.. jako myslíš, že by mohla bejt louže vody ve vejfuku, která se postupně odpařuje? Tak můžu to zejtra nechat puštěný nastartovaný třeba půl hodiny pod lehkým plynem, ale je to hrozná prasárna vůči nevinným vdechovačům a lidem čekajícím na tramvaj opodál, takže to bych nerad :/

Byl u mě před hodinou mirage21 a napadlo ho, že by to fakt mohla bejt prdlá palice - když je motor studenej, tak je ta prasklina stáhlá; po ohřátí se prasklina roztáhne ..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada - C5g (ne)jede podivně
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina