Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozvody CR-V benzín
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
vena je teď offline  vena
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 7:59   Citovat  

Ahoj,
nevíte kdy se mění rozvody na CR-V III, benzinu 2.0i z r.v. 2007 ? Sháním nějaký plán údržby pro tohle auto, abych věděl co mě kdy čeká, ale stále nic nenacházím. Nemáte nějaké tipy, kde se to dá najít ?
Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 8:41   Citovat  

vena napsal:
Ahoj,
nevíte kdy se mění rozvody na CR-V III, benzinu 2.0i z r.v. 2007 ? Sháním nějaký plán údržby pro tohle auto, abych věděl co mě kdy čeká, ale stále nic nenacházím. Nemáte nějaké tipy, kde se to dá najít ?
Díky

Máš tam "bezúdržbový" řetěz, takže ho v žádným plánu nenajdeš

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:13   Citovat  

Jste si tím jistý? Nechci zpochybňovat vaše znalosti, jen se bojím aby mi to někde nevylítlo, to by bylo asi dost drahé. V několika E-shopech jsem totiž viděl, že prodávají rozvodový řemen na CRV 2.0i. A na stránkách GATES uvádějí 60-100 000 km. Někde jinde zase, že je tam řetěz...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:23   Citovat  

CR-V má motor 2.0 od 1. generace - typ motoru byl B20Bx, ten rozvodový řemen měl. Ty bys tam měl mít motor K20Ax - podívej se do techničáku. Nevím o K20,která by měla řemen. Stejný motor se dával do Accordů - mají řetěz...

Ono třeba na mého Accorda prodávají v e-shopech i palivový filtr (klasický válec do motorového prostoru) a pokud si ho někdo koupí, tak se pak diví,že ho v autě nemůže najít. Důvod je prostý - Accord má filtr přímo v nádrži a je plastový. Velmi šťastný Takže orientovat se podle toho,co prodávají e-shopy nedoporučuju.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:27  Naposledy upravil pajo dne 16.4.2014 , 9:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

urcite tam mas retaz, ale to neznamena ze je bezudrzbovy… ja som menil minuly vikend retaz, napinak uz ju nedokazal napnut. nova retaz bola o skoro 2cm! kratsia… v servisnom manuale je popisana jej kontrola.. na boku nad hlavnou remenicou je "servisny" otvor na 3 sroby, cez ktory sa da skontrolovat/vybrat napinak… neviem hodnoty na crv3, ale napr. 2jka (vseobecne motory K20Ax) maju servisny limit 16mm (dlzka vysunuteho napinaku)…moj mal nejakych 24-25mm… takze s tou bezudrzbovostou opatrne, okolo 200tis. km uz by som retazi venoval pozornost, v inzeratoch je par K20 motorov s preskocenym a potkanym motorom Mrk
prisiel som na to pri nastavovani ventilov, ked som si vacky dal na rysky, kluka mi nesedela a stale to vyzeralo ze je o zub az dva posunuta, navyse mi dost lietal predzapal. tak som cez otvor pozrel ten napinak a bolo to jasne. po vymene retaze rysky sedia, predzapal drzi, auto sa lepsie rozbieha z nizkych rpm, nekolise mu vykon a ma stabilnejsi volnobeh

btw, crv III ma motory rady R nie?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:28  Naposledy upravil Rom. dne 16.4.2014 , 9:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellby, v CR-V III. už je motor R20.. Úsměv

ale v každém případě s rozvodovým řetězem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:28   Citovat  

Hellborn napsal:
CR-V má motor 2.0 od 1. generace - typ motoru byl B20Bx, ten rozvodový řemen měl. Ty bys tam měl mít motor K20Ax - podívej se do techničáku. Nevím o K20,která by měla řemen. Stejný motor se dával do Accordů - mají řetěz...

Ono třeba na mého Accorda prodávají v e-shopech i palivový filtr (klasický válec do motorového prostoru) a pokud si ho někdo koupí, tak se pak diví,že ho v autě nemůže najít. Důvod je prostý - Accord má filtr přímo v nádrži a je plastový. Velmi šťastný Takže orientovat se podle toho,co prodávají e-shopy nedoporučuju.

Jen poupravím, pokud má skutečně CRV3G, tak tam je motor R20...jinak řídit se eshopama je skutečně zcestné, protože co se týče Hond a japonců obecně, tak v tom mají neskutečný bordel, resp. bordel v tom mají, díky TECDOCu
Jinak zde důkaz

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:33   Citovat  

Rom. napsal:
Hellby, v CR-V III. už je motor R20.. Úsměv

ale v každém případě s rozvodovým řetězem

2007 jsem našel i 2g... Úsměv

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:33   Citovat  

pajo napsal:
urcite tam mas retaz, ale to neznamena ze je bezudrzbovy… ja som menil minuly vikend retaz, napinak uz ju nedokazal napnut. nova retaz bola o skoro 2cm! kratsia… v servisnom manuale je popisana jej kontrola.. na boku nad hlavnou remenicou je "servisny" otvor na 3 sroby, cez ktory sa da skontrolovat/vybrat napinak… neviem hodnoty na crv3, ale napr. 2jka (vseobecne motory K20Ax) maju servisny limit 16mm (dlzka vysunuteho napinaku)…moj mal nejakych 24-25mm… takze s tou bezudrzbovostou opatrne, okolo 200tis. km uz by som retazi venoval pozornost, v inzeratoch je par K20 motorov s preskocenym a potkanym motorom Mrk
prisiel som na to pri nastavovani ventilov, ked som si vacky dal na rysky, kluka mi nesedela a stale to vyzeralo ze je o zub az dva posunuta, navyse mi dost lietal predzapal. tak som cez otvor pozrel ten napinak a bolo to jasne. po vymene retaze rysky sedia, predzapal drzi, auto sa lepsie rozbieha z nizkych rpm, nekolise mu vykon a ma stabilnejsi volnobeh

btw, crv III ma motory rady R nie?

Proto jsem taky bezúdržbový napsal do "" Velmi šťastný

0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 9:42   Citovat  

Moc díky za odpovědi. Mám tam motor R20A2, takže asi fakt řetěz Úsměv

Luke je teď offline  Luke
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 17:54   Citovat  

pajo napsal:

A náhodou servisní limit napínaku na 2.2 CTDi nevíš ? Nebo kde si to zjistil ? Díval jsem se do manuálu, ale tam nic takového není, jenom výměna..

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 20:19   Citovat  

Luke napsal:
A náhodou servisní limit napínaku na 2.2 CTDi nevíš ? Nebo kde si to zjistil ? Díval jsem se do manuálu, ale tam nic takového není, jenom výměna..

v shopmanualu je uveden servisni limit napinaku poue na olejovem cerpadle, na tom hlavnim retezu to vyrobce neudava...

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 20:41   Citovat  

Hellborn napsal:
2007 jsem našel i 2g... Úsměv

četl jsi úplně první příspěvek s dotazem ? Tak to koukám!

vena napsal:
Ahoj,
Díky

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 21:02   Citovat  

To mě zajímá, jak poznat, že řetěz je na výměnu? To okenko jsem na Accordu odšouboval a viděl krásný a čistý napínák, ale to je vše Velmi šťastný v manuálu jsem žádný limit nenašel... tak jak teda Je to tam.

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 21:08   Citovat  

Dutch napsal:
To mě zajímá, jak poznat, že řetěz je na výměnu? To okenko jsem na Accordu odšouboval a viděl krásný a čistý napínák, ale to je vše Velmi šťastný v manuálu jsem žádný limit nenašel... tak jak teda Je to tam.

jako u Šáde 120 ... až začne řetěz chrastit o kartery, tak pak vyměnit Úsměv OK

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 21:22   Citovat  

Dutch napsal:

Pajo to popsal myslím dost jasně Nápad je tu!

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.4.2014 , 21:32   Citovat  

hopit napsal:
Pajo to popsal myslím dost jasně Nápad je tu!
no to jo napsal " (vseobecne motory K20Ax) maju servisny limit 16mm (dlzka vysunuteho napinaku)…moj mal nejakych 24-25mm… takze s tou bezudrzbovostou opatrne, okolo 200tis". jenomže limit jsem nenašel v manuálu. Dočetl jsem že na napínáku ta malá páčka se dá dolů a zaaretuje kolíkem. Předpokládmám tedy, že ten pístek napínáku má ozubení a tímhle se aretuje nějaký zobáček či co. takže jestli to vyndání napínáku za pomocí té tyčky je pak dobré na změření přesné hodnoty. Pak manuál uvádí, že napínák vrátit a vyndat tyčku, to chápu ale proč tady to dopínají ještě pákou, to přeci při vyndání napínáku okenkem neudělám... Mrk

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 17.4.2014 , 8:25   Citovat  

Dutch napsal:
no to jo napsal " (vseobecne motory K20Ax) maju servisny limit 16mm (dlzka vysunuteho napinaku)…moj mal nejakych 24-25mm… takze s tou bezudrzbovostou opatrne, okolo 200tis". jenomže limit jsem nenašel v manuálu. Dočetl jsem že na napínáku ta malá páčka se dá dolů a zaaretuje kolíkem. Předpokládmám tedy, že ten pístek napínáku má ozubení a tímhle se aretuje nějaký zobáček či co. takže jestli to vyndání napínáku za pomocí té tyčky je pak dobré na změření přesné hodnoty. Pak manuál uvádí, že napínák vrátit a vyndat tyčku, to chápu ale proč tady to dopínají ještě pákou, to přeci při vyndání napínáku okenkem neudělám... Mrk

v tom napínáku je ráčna...

Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 18.4.2014 , 14:49   Citovat  

CR-V 3G (RE1, RE2)má motor R20A1, popř. RE5 má R20A2, což je nástupce po K20A1, který mám ve Streamu z roku 2003. Kromě CR-V 3G má ten R20A1 motor ještě nový Stream (RSZ) od roku 2008, Civic (FB) od 2012 a Acura ILX (DE1) od 2013. Jak ten K20A1, tak i nástupce R20A1 mají "bezúdržbový" řetěz. Tady je vidět na obrázcích: tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozvody CR-V benzín
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina