Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 174, 175, 176 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 175 z 333
xBaryk je teď offline  xBaryk
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 18:24   Citovat  

Tomu rozumím, já si bez schémata taky poradím, jen mě jde o to, že zesilovač má v konektoru na výstupu pro woofr, pětipinový připojení, +- woofer a +- woofer, tak nechápu proč má připojení na dva woofry když je tam jen jeden, o to mi jde Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 19:25   Citovat  

Kendik napsal:
Aha mas tam ty mapy jakoby zvedly bezbarvy lak?Jak nedavno nekdo daval?Myslim ze zrovna Piskot to byl.

Kéž by, je to prožraný až na plech a stříknutý barvou.
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 20:15   Citovat  

xBaryk napsal:
Tomu rozumím, já si bez schémata taky poradím, jen mě jde o to, že zesilovač má v konektoru na výstupu pro woofr, pětipinový připojení, +- woofer a +- woofer, tak nechápu proč má připojení na dva woofry když je tam jen jeden, o to mi jde Úsměv

Výstup to má iba na jeden woofer, nie na dva. Ten dvojitý výstup je tam preto, lebo aj k wooferu idú po dva káble, ako z plusu tak aj z mínusu. To prečo je tomu tak, to netuším, no možno to má niečo so stereo vstupom, aby si woofer bral signál z oboch kanálov.

Čo sa týka BOSE v našich accordoch, prikladám sa k Chumovi v tomto smere, lebo tiež som sa v minulosti snažil prísť na to ako ten systém vylepšiť, no neuspel som. Dovolím si tvrdiť, že v už v dobe keď sa accord predával, ten systém nebol nič moc, už len preto, lebo pchať výšky k členkom a nazvať to Bose mi príde ako totálna blbosť. BOSE alebo neBOSE, aby mi zvuk v aute určoval fakt v akej polohe mám nohu, to je smiešne. Ja som sa na celé bose časom vy*ral, kúpil som si Pioneer rádio bez mechaniky, čisto na USB, komponentné JBL repro, tlmiaci materiál za cca 150 Euro a vytlmil som všetky dvere (vonkajšie aj vnútorné plechy), namontoval repro cez MDF krúžky, napojil to bez akéhokoľvek medzizosilovača priamo na rádio a padla mi sánka, keď som to počul hrať. 100x plnší a čistejší zvuk ako BOSE, už len pre ten fakt, že siom výšky dal na A-stĺpiky, takže už to neboli nohy, ktoré vplývali na to ako hrá v aute hudba.

Accord už nemám, ostal v rodine a ja som prešiel na a6c5, ktoré má taktiež BOSE systém 8x repro plus woofer v kufri a napriek faktu, že sú repro namontované v tapacíroch dverí a nie v dveroch samotných, to má omnoho kvalitnejší zvuk ako BOSE repro v accorde.

Osobne mi to príde, že do 6g accordov namontovali repráky a keď zistili ako to hralo, tak sa to snažili zachrániť aspoň tak, že to nazvali BOSE, keďže to je záruka kvality, viď Chumov príspevok o výškových reproch v zadnom plate...
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 22:18   Citovat  

odkaz Pěkný Úsměv Jezdili jste někdo v kupéčku? Jak moc se liší jízdně od našich? Úsměv
   Návrat  
Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 6:04   Citovat  

handsome

okrem toho ze tie 4 krouzky su novsie, preco si siel do koncernu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 7:27   Citovat  

Peliator napsal:
Tak zde bych si dovolil nesouhlasit. Vrchní bezbarvý lak slouží jako ochrana. Co se týče perleťi a metalického laku tak v metalickém laku jsou drobné částečky např. hliníku (jinak měď, bronz apod.), které právě vytvářejí požadovaný efekt. Perleťový lak pak obsahuje částečky slídy. Nejsem lakýrník, ale kdysi jsem měl poměrně zvídavé dotazy na jednoho šikovného lakýru, když jsem potřeboval udělat celolak v perleti.

Jj, taky si myslím, že ta metalíza nebo perleť musejí být "jinde", než v tom krycím laku. Naživo však vidím, že ta barva v místech, kde se ten krycí lak sloupnul, je teď nevýrazná, vyšeptalá, zašedlá. Zřejmě bez krycí vrstvy dochází k rychlé degradaci barvy... Smutný
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 7:55  Naposledy upravil Kendik dne 3.4.2014 , 8:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Bylo mi řečeno, že ten perleŤový či metalový, ehm, metalický, efekt, dělá právě ta vrchní vrstva, co se mi loupe. Tomu tvrzení nasvědčuje, že Sicilian Red Pearl bez toho svrchního laku už Sicilian Red Pearl rozhodně není... Ble
Metaliza-perlet je ten spodni lak-barva.Ten vrchni je jen bezbarvy lak. Úsměv Dle te fotografie, kterou jsi tehda posilal to vypada, ze tam stale svrchni lak je jen uz neni ciry.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 7:57   Citovat  

enzim napsal:
Kéž by, je to prožraný až na plech a stříknutý barvou.
Ajaj tak to je neprijemne Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 9:33   Citovat  

Kendik napsal:
Metaliza-perlet je ten spodni lak-barva.Ten vrchni je jen bezbarvy lak. Úsměv Dle te fotografie, kterou jsi tehda posilal to vypada, ze tam stale svrchni lak je jen uz neni ciry.

Důkaz místo slibů. Velmi šťastný Ten šedý flek je bez toho krycího laku...

Fotografie2800.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie2800.jpg, 458.65 kB

Fotografie2801.jpg

Fotografie2801.jpg, 471.98 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 9:38   Citovat  

Myslis ten?Nezhorsilo se to nejak nebo se mi to zda? Tak to koukám!

fotografie2800_200.jpg

fotografie2800_200.jpg, 623.45 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 9:43   Citovat  

Kendik napsal:
Myslis ten?Nezhorsilo se to nejak nebo se mi to zda? Tak to koukám!

Jasně, myslím to to zakroužkované... Úsměv
To je původní fotka, co už jsem sem dával kdysi. Jsem zase mimo ČR, Accord je odstaven, a až se vrátím, tak uvidím, jestli to nějak postupuje nebo ne.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 10:19   Citovat  

handsome napsal:
Výstup to má iba na jeden woofer, nie na dva. Ten dvojitý výstup je tam preto, lebo aj k wooferu idú po dva káble, ako z plusu tak aj z mínusu. To prečo je tomu tak, to netuším, no možno to má niečo so stereo vstupom, aby si woofer bral signál z oboch kanálov.

Čo sa týka BOSE v našich accordoch, prikladám sa k Chumovi v tomto smere, lebo tiež som sa v minulosti snažil prísť na to ako ten systém vylepšiť, no neuspel som. Dovolím si tvrdiť, že v už v dobe keď sa accord predával, ten systém nebol nič moc, už len preto, lebo pchať výšky k členkom a nazvať to Bose mi príde ako totálna blbosť. BOSE alebo neBOSE, aby mi zvuk v aute určoval fakt v akej polohe mám nohu, to je smiešne. Ja som sa na celé bose časom vy*ral, kúpil som si Pioneer rádio bez mechaniky, čisto na USB, komponentné JBL repro, tlmiaci materiál za cca 150 Euro a vytlmil som všetky dvere (vonkajšie aj vnútorné plechy), namontoval repro cez MDF krúžky, napojil to bez akéhokoľvek medzizosilovača priamo na rádio a padla mi sánka, keď som to počul hrať. 100x plnší a čistejší zvuk ako BOSE, už len pre ten fakt, že siom výšky dal na A-stĺpiky, takže už to neboli nohy, ktoré vplývali na to ako hrá v aute hudba.

Accord už nemám, ostal v rodine a ja som prešiel na a6c5, ktoré má taktiež BOSE systém 8x repro plus woofer v kufri a napriek faktu, že sú repro namontované v tapacíroch dverí a nie v dveroch samotných, to má omnoho kvalitnejší zvuk ako BOSE repro v accorde.

Osobne mi to príde, že do 6g accordov namontovali repráky a keď zistili ako to hralo, tak sa to snažili zachrániť aspoň tak, že to nazvali BOSE, keďže to je záruka kvality, viď Chumov príspevok o výškových reproch v zadnom plate...

forever222 napsal:
odkaz Pěkný Úsměv Jezdili jste někdo v kupéčku? Jak moc se liší jízdně od našich? Úsměv

já to coupé právě mám, výšky mám u předního skla na stranách (zacož jsem rád, protože nemám rád zvuk výšek přímo do uchou) přední repra cca uprostřed předních dvěří, jsou to 15cm, sedí tam člověk jinak než v A6G, řekl bych skoro víc rozvalitěj a víc jak v gauči, takže ten předek je podle mě lépe ozvučen. Jinak ale výplň dvěří je klasická a kroužek plastový. klasická A6G má tvrdší sedadla, a ostatně bych řekl, že je asi více sportovnější. No a zadní repra ovály na platu. Jinak jízdně tohle je spíš na dálky a na comfort, ale blbout se s tím dá taky, a kdo říká že ne, netočí volantem. No motor je 3.0 v6..
Díky za popis toho dvojitého vedení! pustím se do toho a uvidíme..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 11:50   Citovat  

piskot napsal:
Jasně, myslím to to zakroužkované... Úsměv
To je původní fotka, co už jsem sem dával kdysi. Jsem zase mimo ČR, Accord je odstaven, a až se vrátím, tak uvidím, jestli to nějak postupuje nebo ne.
Vypada to, ze i v tom zakrouzkovanem je porad lak, ale uz slabsi vrstva.Kdyz se lakuje dava se vice vrstev.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 12:52   Citovat  

Kendik napsal:
Vypada to, ze i v tom zakrouzkovanem je porad lak, ale uz slabsi vrstva.Kdyz se lakuje dava se vice vrstev.

Jasně, že tam je lak, barva, či jak to pojmenujeme. Bez té ochranné vrstvy bezbarvého laku (pro mě "slídy") to však je matné, vyšisované, prostě hnus, velebnosti. Stále je to Sicilian Pearl Red, ovšem pro ten "obnažený" flek už je to bez Pearl... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 13:11   Citovat  

piskot napsal:
Jasně, že tam je lak, barva, či jak to pojmenujeme. Bez té ochranné vrstvy bezbarvého laku (pro mě "slídy") to však je matné, vyšisované, prostě hnus, velebnosti. Stále je to Sicilian Pearl Red, ovšem pro ten "obnažený" flek už je to bez Pearl... Ble
lakem jsem prave myslel ten bezbarvy vrchni Úsměv pearl je ta barva spodni ne bezbarvy lak.Bezbarvy lak je jen cire tvrdidlo ktere se na barvu nastrika a drzi tu barvu na karoserii.Mistama to vypada jako kdyby ten bezbarvy lak byl nadzvedly.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 14:20   Citovat  

Kendik napsal:
lakem jsem prave myslel ten bezbarvy vrchni Úsměv pearl je ta barva spodni ne bezbarvy lak.Bezbarvy lak je jen cire tvrdidlo ktere se na barvu nastrika a drzi tu barvu na karoserii.Mistama to vypada jako kdyby ten bezbarvy lak byl nadzvedly.

To chápu, ale proč ten pearl efekt už na tom nahatém místě není?
Jo, jsou tam bublinky, přesně jako když nalepíš fólii na hladký povrch a nevymačkáš z pod ní bublinky vzduchu.
Jo, a našel jsem tohle...http://www.autopress.cz/?page=255.ucebnice-lakovani-uvod
Každopádně, budu případnou opravu řešit až teprve tehdy, až zjistím, že i ta barva jde do háje.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 14:23   Citovat  

Tak zesak a woofer mam, koupim kabely a jak budu mit namyslene kam woofer dam dam echo.
Chci se jeste zeptat, v predu mam 15cm repro, chci tam dat 16,5, ale ta plastova ozvucniceje mala, repro tam dostanu tam ja jeden sroubek. Existuje z novejsich modelu 17cm ozvucnice nebo ci neco jineho jak bych to tam uchytil?
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 16:52   Citovat  

Tak jsem včera vyměnil olej v motoru a dneska jsem zjistil, že pěkně kape olej. Díval jsem se odkud to kape a připadá mi, že je to v zadní části motoru. Je možný, že by se olej dostal do rozvodů a tam tudy tekl? Jo jinak jsem dal Motul 10w40.

4052583044.jpg

4052583044.jpg, 195.55 kB
   Návrat  
Skuby je teď offline  Skuby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 17:08   Citovat  

Jeste bych mel jeden dotaz, jak vyresetuju ridici jednotku? Mel jsem spatnou lambdu, dal jsem druhou, zkusil odpojit baterku a stale to sviti..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 17:40   Citovat  

Skuby napsal:
Jeste bych mel jeden dotaz, jak vyresetuju ridici jednotku? Mel jsem spatnou lambdu, dal jsem druhou, zkusil odpojit baterku a stale to sviti..
Odpojis baterii.Tim se resetuje ridici jednotka.Pokud jsi dal neoriginalni lambdu, neni se cemu divit.Acca vyzaduji opravdu jen original dle toho co tu pisi ostatni.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 17:41  Naposledy upravil Kendik dne 3.4.2014 , 18:00, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

piskot napsal:
To chápu, ale proč ten pearl efekt už na tom nahatém místě není?
Jo, jsou tam bublinky, přesně jako když nalepíš fólii na hladký povrch a nevymačkáš z pod ní bublinky vzduchu.
Jo, a našel jsem tohle...http://www.autopress.cz/?page=255.ucebnice-lakovani-uvod
Každopádně, budu případnou opravu řešit až teprve tehdy, až zjistím, že i ta barva jde do háje.
Jsi si jisty, ze uz tam neni bezbarvy lak?
Jo to presne vystihujes.jako kdyz si davas ochrannou folii na display mobilu a mistama se udelaji bublinky.Protoze vrstva bezbarveho laku jiz neni bezbarva, ale matna tak neni videt tak jak by melo to co je pod nim.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 17:42   Citovat  

xBaryk napsal:
Tak zesak a woofer mam, koupim kabely a jak budu mit namyslene kam woofer dam dam echo.
Chci se jeste zeptat, v predu mam 15cm repro, chci tam dat 16,5, ale ta plastova ozvucniceje mala, repro tam dostanu tam ja jeden sroubek. Existuje z novejsich modelu 17cm ozvucnice nebo ci neco jineho jak bych to tam uchytil?
Dej urcite vedet jak pokracujes. Úsměv
   Návrat  
Skuby je teď offline  Skuby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 17:49   Citovat  

Je to origo lambda, ale jeta.. z autonagano
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:01   Citovat  

Skuby napsal:
Je to origo lambda, ale jeta.. z autonagano
No pokud je v poradku, tak je to divne.Chytrejsi budou urcite vedet vic.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:03   Citovat  

Kendik napsal:
Odpojis baterii.Tim se resetuje ridici jednotka.Pokud jsi dal neoriginalni lambdu, neni se cemu divit.Acca vyzaduji opravdu jen original dle toho co tu pisi ostatni.

Ehm, Kendiku, takovýhle "návod" na resetování ECU... Ble To je jako vyhodit hlavní jistič, a pak zjišťovat mačkáním vypínače, která žárovka v lustru nesvítí...
V Honda ESM je správný postup popsán, zhruba lze říct, že pro reset ECU je potřeba při vypnutém zapalování vyndat pojistku č. 7 (snad si to pamatuji dobře, když tak popis pojistek je na deklíku) v pojistkové havěti u spolujezdce. Vyndat pojistku stačí na cca. 10 vteřin, to, že se reset provedl (a možná i povedl:-)) indikuje "nahození" hodin na 01:00, alespoň u mého Acca. Po nastartování je třeba minutu počkat, aby se ECU srovnala s čidly různě v motoru. Reset je třeba dělat při zahřátém motoru.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:07   Citovat  

Kendik napsal:
Jsi si jisty, ze uz tam neni bezbarvy lak?
Jo to presne vystihujes.jako kdyz si davas ochrannou folii na display mobilu a mistama se udelaji bublinky.Protoze vrstva bezbarveho laku jiz neni bezbarva, ale matna tak neni videt tak jak by melo to co je pod nim.

Jsem si jistý, že tam není, vlastními prsty jsem to oloupával... Velmi šťastný Bylo to pevné, asi jako právě slída, proto tomu tak říkám... V podstatě to bylo jako puchýř nalitý vodou, někde to prasklo a povětřím se pod tu slídu dostala voda.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:33   Citovat  

piskot napsal:
Ehm, Kendiku, takovýhle "návod" na resetování ECU... Ble To je jako vyhodit hlavní jistič, a pak zjišťovat mačkáním vypínače, která žárovka v lustru nesvítí...
V Honda ESM je správný postup popsán, zhruba lze říct, že pro reset ECU je potřeba při vypnutém zapalování vyndat pojistku č. 7 (snad si to pamatuji dobře, když tak popis pojistek je na deklíku) v pojistkové havěti u spolujezdce. Vyndat pojistku stačí na cca. 10 vteřin, to, že se reset provedl (a možná i povedl:-)) indikuje "nahození" hodin na 01:00, alespoň u mého Acca. Po nastartování je třeba minutu počkat, aby se ECU srovnala s čidly různě v motoru. Reset je třeba dělat při zahřátém motoru.
Ale taky to funguje Velmi šťastný A je to asi nejjednodussi reseni i pro toho nejvetsiho laika ktere zvladne snad kazdy Velmi šťastný Ne kazdy dokaze najit tu a tu pojistku. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:36   Citovat  

piskot napsal:
Jsem si jistý, že tam není, vlastními prsty jsem to oloupával... Velmi šťastný Bylo to pevné, asi jako právě slída, proto tomu tak říkám... V podstatě to bylo jako puchýř nalitý vodou, někde to prasklo a povětřím se pod tu slídu dostala voda.
Jo tak, Ty uz jsi ten bezbarvy lak sloupaval? Velmi šťastný Slida=bezbarvy lak na 100%
   Návrat  
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:49   Citovat  

mikos napsal:
Tak jsem včera vyměnil olej v motoru a dneska jsem zjistil, že pěkně kape olej. Díval jsem se odkud to kape a připadá mi, že je to v zadní části motoru. Je možný, že by se olej dostal do rozvodů a tam tudy tekl? Jo jinak jsem dal Motul 10w40.

Takhle sundanej motor.. Odkud že jsi ? Je to tam. Lucy
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 19:47   Citovat  

enzim napsal:
Takhle sundanej motor.. Odkud že jsi ? Je to tam. Lucy

Je to jen fotka z netu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz