Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 7G - snížení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 10:01   Citovat  

Bully napsal:
Probirali jsme to uz i v danem inzeratu, vim o ktery jde- koupil jsi levne, ale jses si 100% jisty, ze je to presne to co se hodi pro tvoje auto? My jsme se bavili vsichni o Pro-Kit od Eibach naladeny vzdy na konkretni typ a motorizaci, a ten proste nemas. Potom nemuzes cekat stejne vlastnosti jako o kterych tu piseme.

Mně právě blbce nenapadlo mrknout na stránky Eibachu a bral jsem že pružiny budou totožné když je to z TSX 2.4 .
Tak jsem si řekl že to za ty kroupy zkusím, auto jsem stejně dával do servisu na výměnu uložení stabilizátoru, při jednom si pohráli i s těma pružinama.
Napsal jsem ještě přímo do Eibachu označení jaké mám na pružinách, jestli by mi nedali nějaké info a jaké pružiny se vlastně jedná.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 11:29   Citovat  

Bully napsal:
Pokud se kolo vleze do blatniku, tak prece nema vyznam s karoserii nebo i jenom s podbehy nic delat. K cemu ti bude blatnik presahujici kolo o par cm, pokud neco vypada trapne, pak prave takhle zapadle kolo, ne naopak. Pokud snizis Acco 7G prave jenom o ty 3-4 cm, porad je mezi kolem a blatnikem na vysku nejaka mezera, "plny kufr" se deje az pri plnem kufru Velmi šťastný
Kdyz vytrcis kola ven az tak, ze musis vytahnout blatniky az takovym zpusobem jako na prilozenem obrazku, nejenom ze zmenis celkovou vyvazenost modelu, ale diky uplne jinym pakovym pomerum i hodne snizis zivotnost (nejenom) vsech podvozkovych dilu.

No právě proto jsem se ptal jestli upravujete i blatníky. Byl to jen dotaz, rozumíme si? "Plný kufr se děje až při plném kufru" - hustý kámo. Klidně si to dávejte nízko, třeba jako starý citroeny. Mě to je jedno. Úsměv Úsměv
Na ten MAGNAFLOW nic?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 17:13   Citovat  

Jirka79 napsal:
No právě proto jsem se ptal jestli upravujete i blatníky. Byl to jen dotaz, rozumíme si? "Plný kufr se děje až při plném kufru" - hustý kámo. Klidně si to dávejte nízko, třeba jako starý citroeny. Mě to je jedno. Úsměv Úsměv
Na ten MAGNAFLOW nic?

Ja taky jenom odpovidal, nemusis to brat jako nejakou provokaci. Pri rozumnem snizeni proste blatnik kolo nepresahuje, to se deje az kdyz plne nalozim Tourer a ten 1 cm presahu ma do Citroenu jeste zatracene daleko Velmi šťastný Nechapu co je na tom hustyho přátele

StreetPro je teď offline  StreetPro
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 18:59   Citovat  

Taky bych volil Eibach, na všech autech kam jsem je dal, byly jasně nej... na Bmw v kombinaci s Koni Sport a tuzsima stabilizatorama suplovaly (dle vyjadreni majitelu) Bilstein kit za cca 50tis... H&R jsou dle mojich praktickych zkusenosti vzdy tvrdsi... Eibach maji jak pise kolega vyse progresivni char, takze na D1 u Jihlavy filtruji panely a pri poslani do zatacky se nekona zadny dramaticky naklon... pri odlehceni auta o cca 100kg byly paradoxne komfortnejsi nez origo nezkracene...

myst je teď offline  myst
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2010 , 20:29   Citovat  

ja to mam snizeny jen na pruzinach eibach a blatniky mi nikam necouhaj.

blatniky tam vypadaj hodne zle jen tehdy pokud mate origo kola, kery maji ET nejakych 55. Pokud chces snizovat jen kvuli tomu aby ty blatniky nelezly, tak tomu jenom prihorsis a zvyrazni se to velky ET jako u Verci. Budes mit ta kola zalezla jeste vic.

Staci ti 15mm distancni podlozky a problem je vyresen.. zalezi na ET a velikost rafku co tam mas ted samozrejme

Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2010 , 11:04   Citovat  

vysledek tudy odkaz

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2013 , 11:45   Citovat  

Chlapy potřebuji rychlou radu... Kola 18x8.5 ET 38 budou škrtat ? jaky je maximum?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2013 , 12:26   Citovat  

Aliin napsal:
Chlapy potřebuji rychlou radu... Kola 18x8.5 ET 38 budou škrtat ? jaky je maximum?

U sedanu budes mit vzdycky nejvetsi problem na predni naprave a tady se obavam, ze to bez upravy podbehu nepujde. Limit je podle me cca 18x8 ET40, i kdyz myst vozi tusim i 8,5x18 ET40, bude zalezet na konkretnim aute a osobni odvaze Velmi šťastný I kdyz s negativnimi odklony by to jit mohlo, pokud bys do nich sel.

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2013 , 15:06   Citovat  

Bully napsal:
U sedanu budes mit vzdycky nejvetsi problem na predni naprave a tady se obavam, ze to bez upravy podbehu nepujde. Limit je podle me cca 18x8 ET40, i kdyz myst vozi tusim i 8,5x18 ET40, bude zalezet na konkretnim aute a osobni odvaze Velmi šťastný I kdyz s negativnimi odklony by to jit mohlo, pokud bys do nich sel.

Takže to bude asi moc... ale ven by to eště nemelo koukat že? 64mm ma accord středovku?

Zkoušel nekdo davat kola z mišáka evo 8/9? 17x8j et38 ale nevim jakou mají středovku. Vim že si reno mel na prelude z evo 8.

Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2014 , 10:04   Citovat  

Čau, tak jsem rozhodl snížit Accorda (12/2006, 2.2 i-CTDi) pomocí EIBACH Pro-Kit. Budu objednávat dvě sady (ještě pro kámoše, který má stejný vůz).
Na stránkách mk-racing.cz jsem je našel:

E10-40-008-03-22 Accord VIII (CL_, CM_) 2.4, 2.4 i 16V, 2.4 Vtec, 2.4 Vtec E, 2.2 i-CTDi 02.03 - 156 € 188,76 4 290 Kč 5 191 Kč

Tak doufám, že jsou to oni, než je objednám ?
Nebo neví někdo, kde se dají sehnat za ještě lepší cenu?

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2014 , 10:43   Citovat  

Petr_cze napsal:
Čau, tak jsem rozhodl snížit Accorda (12/2006, 2.2 i-CTDi) pomocí EIBACH Pro-Kit. Budu objednávat dvě sady (ještě pro kámoše, který má stejný vůz).
Na stránkách mk-racing.cz jsem je našel:

E10-40-008-03-22 Accord VIII (CL_, CM_) 2.4, 2.4 i 16V, 2.4 Vtec, 2.4 Vtec E, 2.2 i-CTDi 02.03 - 156 € 188,76 4 290 Kč 5 191 Kč

Tak doufám, že jsou to oni, než je objednám ?
Nebo neví někdo, kde se dají sehnat za ještě lepší cenu?

já je budu brát přímo na stránkách eibachu

eibach

martmix je teď offline  martmix
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2014 , 12:40   Citovat  

Cau cau.Ja moc myslite,ze budou trpet origo tlumice a vubec celej podvozek,kdyz tam nahodim eibach pro kit pruziny a 15mm distancni podlozky?Ty podlozky kvuli tomu,ze mam original 17" kola s ET55 a po snizeni si myslim,ze by to vypadalo hrozne ty zapadly kola.Uz takhle se mi to nelibi.
Jen mam starost o zivotnost komponentu.Kdyz ji zkratim o nejakych 20% napriklad,tak je to v pohode.Ale abych pak kazdou chvili nedelal cepy,loziska,klouby atd.
Diky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 14:31   Citovat  

Řeším ten problém také a nikdo žádné moudro nedává. Každopádně po snížení uvidím, jak hodně jsou kola s ET55 zalezlá a popřípadě budu řešit podložky, protože orig. 17 jsou nádherný a mám už na nich nové pneu.
Pouze nevím, jak je to s bezpečností podložek a kde je objednat, nemá někdo zkušenost? Jednalo by se o výměnu šteftů za delší a použití 15 mm podložky.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 16:02   Citovat  

mam eibach, momentalne s origo kolama ET 55, muzu nafotit, resp. se prijdte podivat. Vypada to upe normalne jako kazda honda, tzn. jako pendolino. Resp. diky snizeni auto vypada rozhodne lip, resp. míň hůř Úsměv.
edit: nejaky fotky hýr
tudy odkaz
tudy odkaz
edit2:
Co se tyka podlozek, nechal jsem davat 10mm na ITR, kvuli brzdam. Mely prirubu, tak aby disk dosedl a byl vystreden. ( Tohle obecne je tema na ktery ma kazdej jinej nazor, nekdo tvrdi, ze to je k nicemu, ze kolo drzi stejne nasroubech) Zaroven jsem nechal dat delsi stefty, pro jistotu. Dany uvadel nejakej pocet dostacujicich otacek na zavitu, ktery si nepamatuju, nicmene dlouhy stefty na 10mm podlozku nebyly nutny.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 16:57   Citovat  

Podlozky maji napr. tady tudy odkaz i srouby.Bezpecnosti bych se asi nebal.Spis aby nekdy nebyl problem,kdyz nejsou homologovane a na silnici nemaji na aute co delat Smutný Vim,ze reseni by bylo koupit jine elektrony s mensim ET.Ale mam nadherne originaly,tak se mi nechteji prodavat a shanet neco jinyho.

S tou zivotnosti nikdo nic?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 17:00   Citovat  

Myslíš, že u 15 mm podložky se nemusí měnit štefty?

K té homologaci: Když dáš kola s jiným ET, tak tam taky nemají, co dělat, nemyslíš?

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 17:06   Citovat  

Petr_cze napsal:

K té homologaci: Když dáš kola s jiným ET, tak tam taky nemají, co dělat, nemyslíš?

cokoliv co neni v technicaku tam nema co delat. Takze ani ty Eibachy, ani podlozky, ani kola jen s trochu jinym ET, ani prd, pokud to neni zapsany v technicaku. Je to trochu sklicujici pocit, a je treba se s nim naucit zit Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 17:08   Citovat  

Petr_cze napsal:

Jine ET by se mozna dalo vyridit,jako vyjimka do technicaku.Ale podlozky urcite ne.Tady se ale jedna spis o to,ze kdyby si s tim autem neco provedl a slo na expertizu,tak muzou prijit na to,ze to tam nema co delat a ty si padajici.Ale to je takhle samozrejme s mnoha vecmi.Ja napr. mam xenony,ktere tam nemaji byt.

Ty stefty nevim.Take by me to zajimalo.Abych vedel,na co vsechno se pripravit.

edit: no vidis.To me ani nenapadlo,ze vlastne ty pruziny tam byt taky nesmeji HaHaaa Takze pokud chceme trosku vylepsit jizdni vlastnosti,pripadne vzhled,tak nezbyva nic jineho,nez na to kaslat Úsměv

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 17:58   Citovat  

martmix napsal:
Jine ET by se mozna dalo vyridit,jako vyjimka do technicaku.Ale podlozky urcite ne.Tady se ale jedna spis o to,ze kdyby si s tim autem neco provedl a slo na expertizu,tak muzou prijit na to,ze to tam nema co delat a ty si padajici.Ale to je takhle samozrejme s mnoha vecmi.Ja napr. mam xenony,ktere tam nemaji byt.

Ty stefty nevim.Take by me to zajimalo.Abych vedel,na co vsechno se pripravit.

edit: no vidis.To me ani nenapadlo,ze vlastne ty pruziny tam byt taky nesmeji HaHaaa Takze pokud chceme trosku vylepsit jizdni vlastnosti,pripadne vzhled,tak nezbyva nic jineho,nez na to kaslat Úsměv

Noo, ide to... Honda ma v ponuke na nase vozy aj sportovy podvozok. Je od firmy Showa a Honda dava pri jeho montovani na auto zaruku... je to dobrý
Mam ho namontovany na mojom Accorde Mrk Se stydím

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 18:13   Citovat  

martmix napsal:
Podlozky maji napr. tady tudy odkaz i srouby.Bezpecnosti bych se asi nebal.Spis aby nekdy nebyl problem,kdyz nejsou homologovane a na silnici nemaji na aute co delat Smutný Vim,ze reseni by bylo koupit jine elektrony s mensim ET.Ale mam nadherne originaly,tak se mi nechteji prodavat a shanet neco jinyho.

S tou zivotnosti nikdo nic?

Pred STK podlozky prinejhorsim sundas a je to. Bezpecnost je v pohode, vydrz taky, ale pocitej s tim, ze ti pri snizeni odejdou tlumice. Resp. vydrzely by mozna jeste celkem dlouho, i nove s kratsimi pruzinami, ale ty stare jsou proste zvykle pracovat v urcitem rozsahu a pri zmene bude po nich. Pri montazi kratsich pruzin (do tech cca 30mm, aby mohly fungovat s OEM tlumici) se doporucuji tlumice s max. par tisicovkami km.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 21:07   Citovat  

Co znamená brzo odejdou tlumiče? Tobě odešly nebo někomu jinému?

Mám najeto 200k km.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 21:43   Citovat  

Petr_cze napsal:
Co znamená brzo odejdou tlumiče? Tobě odešly nebo někomu jinému?

Mám najeto 200k km.

Tak pokud je s timhle najezdem nemas v haji uz davno, pak budou KO opravdu hodne brzo po montazi pruzin. Jasne ze to muzes zkusit i s nimi, ale s montazi je docela dost prace (pokud si to nedelas sam a bylo by ti to tedy jedno), takze je lepsi vymenu pruzin sfouknout zrovna i s vymenou tlumicu. Vyjde to podstatne levneji, nez kdyz to budes za chvilku nechat rozdelavat znova.
Ja mam Eibachy na Acco prave od zhruba rok stareho auta, navic s 18" letni sadou kol. (+ tezky diesel + velmi casto plne nalozeny Tourer). OEM tlumice s nimi najely dodnes pres 110 tkm (se 2 auty doma toho Acco vazne moc nenajezdi Úsměv )a porad pohoda. Zase tu mame podstatne kvalitnejsi povrchy nez v CR a vetsinu km Acco asi najede po nemeckych dalnicich.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 22:57   Citovat  

Ted jde o to,kolik stoji tlumice.Aby se pak uz nevyplatila rovnou spis ta Showa,jak psal varuj.Kdyz vezmes original novy tlumice+eibach vs showa.Nevim.V cenach se vubec neorientuji.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 23:50   Citovat  

martmix napsal:
Ted jde o to,kolik stoji tlumice.Aby se pak uz nevyplatila rovnou spis ta Showa,jak psal varuj.Kdyz vezmes original novy tlumice+eibach vs showa.Nevim.V cenach se vubec neorientuji.

Jiste, pokud to budes menit komplet, pak se muze stat, ze se ta cena moc lisit nebude. Ale taky nemam predstavu o cenach. Kazdopadne nevim, jestli ti tam Showu namontuji vsude a jak je to se zapisem do TP v CR. Co se tyka zaruky- tu dostanes samozrejme na vsechno. S novym dilem prece nevznika narok na zaruku na cele auto, ale na dany dil, vc. montaze.
A poznamka- s Pro-Kitem od Eibach auto vypada lip a o neco lip snad i jezdi, komfortu ztrati minimalne. S kompletnim sportovnim podvozkem sice obecne ziskas lepsi chovani pri sportovni jizde, pokud to od A7G chces, ale ztratis na komfortu. A ani nevim, jestli je Showa na Acco vubec nejak nastavitelna.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 0:32   Citovat  

Bully napsal:
Jiste, pokud to budes menit komplet, pak se muze stat, ze se ta cena moc lisit nebude. Ale taky nemam predstavu o cenach. Kazdopadne nevim, jestli ti tam Showu namontuji vsude a jak je to se zapisem do TP v CR. Co se tyka zaruky- tu dostanes samozrejme na vsechno. S novym dilem prece nevznika narok na zaruku na cele auto, ale na dany dil, vc. montaze.
A poznamka- s Pro-Kitem od Eibach auto vypada lip a o neco lip snad i jezdi, komfortu ztrati minimalne. S kompletnim sportovnim podvozkem sice obecne ziskas lepsi chovani pri sportovni jizde, pokud to od A7G chces, ale ztratis na komfortu. A ani nevim, jestli je Showa na Acco vubec nejak nastavitelna.

Kedze som na aute mal Eibach Pro Kit a a teraz mam Showu, mozem napisat skusenosti: Pruziny Eibach Pro Kit som mal na aute osadene asi pol roka. Auto bolo okamzite ich namontovani po vyzorovej stranke o 200% krajsie ( znizenie 30mm vzadu a 35 vpredu) a tiez sa zlepsili aj jazdne vlastnosti. Auto bolo pri prejazde zakrutami stabilnejsie, nenaklanalo sa tak ako pred tym, hlavne pri prudkych prechodoch prava-lava. Po case ma zacali hnevat dve veci - ked som vo vyssich rychlostiach presiel cez nejake nerovnosti na ceste, tak origo tlmice kvoli nizsim pruzinam sli az na doraz a vydalo to dost hlasnu kovovu ranu (neviem ci to bolo kvoli moznej unave tlmicov, alebo ci by to robilo aj na novych to mi hlava nebere ). Druha vec, ze kvoli znizeniu som zacal "chytat" spodom auta aj o dost nizke prekazky na ceste. Tiez najazdy na parkoviska v nakupnych centrach, alebo podzemne garaze boli celkom problematicke... Tak som objednal komplet Showa sportovy podvozok od Hondy, nizsie pruziny aj so sport. tlmicmi. Tam je znizenie podobne ako Eibach, ale vpredu "iba" 30mm, takze teraz to nie je az privelmi nizke.
V porovnani s pruzinami od Eibachu je teraz Showa podvozok o nieco tvrdsi - nejaka ta strata komfortu je tam poznat (ale nie je to nic hrozneho)...jazdne vlastnosti sa vsak zlepsili podstatne viac... je to dobrý

... a Showa nie je stavitelny podvozok...

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 1:09   Citovat  

varuj: a teď to zásadní, cena Showa podvozku? Honda

SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 8:18   Citovat  

Tak ja s eibachem pro kit nemam absolutne problem s tim ze by sel na dorazy a zadne kovove rany... ani nemam problem s tim ze by svetla vyska byla moc nizka... Jedinny problem byly vetsi zadni odklony (nad 200km/h jsem auto musel po silnici honit) ale to vyresil hardrace Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 8:54   Citovat  

Co člověk, to názor - jednoduše řečeno - kdo se bojí, nesmí do lesa Úsměv

Jdu do Eibachu, už ho mám objednaný. Když bude nějaký problém, tak ho nechám odstranit, prodám a bude hotovo.

Teď spíš pro mě zůstává otázkou, když použiji 10 až 15 mm podložku, jestli se musí měnit štefty?

Po kolik závitů má být matka minimálně zatočena?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 9:28   Citovat  

jakubM napsal:
varuj: a teď to zásadní, cena Showa podvozku? Honda
Cena bola 21500 cez Aldu...