Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 91 z 486
Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2014 , 11:29   Citovat  

Doktor napsal:
kurna luxusni kolesa!!! k ty tmavesedy metalize by sedly jako ulity skoda ze to nejsou 15" Velmi šťastný nic většího na auto nedam Velmi šťastný

17" jsou ok.. Úsměv navíc tiché pneu !
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
explore je teď offline  explore
PříspěvekZaslal: 12.2.2014 , 11:37   Citovat  

anticko89 napsal:
Treba popozerat lepsie Úsměv

pod tou sivou hadicou na odvetravanie(na pravo) .Sedi konektor take ovalne teleso Úsměv

Som sa poplietol s tym svetlom Velmi šťastný som myslel ze to chces naopak
uz ste ho niekto zaslepovali? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2014 , 13:24   Citovat  

Johnie_Walker napsal:
17" jsou ok.. Úsměv navíc tiché pneu !

to věrim, hlavně jsou nádherný je to dobrý ale jak píšu, v 110tkm mam podvozek jako novej, takže ponechávám dál plechy s 15", i když to fakt bolí Úsměv Bueee
   Návrat  
dkne je teď offline  dkne
PříspěvekZaslal: 12.2.2014 , 18:42   Citovat  

Ahoj Accordaci, tento problem uz jsem tu cetl ale necetl jsem reseni tak se zeptam. Mam zaseklej palubni pocitac, kdyz se po otoceni klicku do 2. polohy chci dostat do menu, tak se rovnou dostanu na volbu rychlosti kdy zacne pipat upozorneni a nemuzu se z toho dostat do zakladniho menu at udelam cokoliv, nevi nekdo co stim? zmatenej Predem dekuji Úsměv
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 12:44  Naposledy upravil Petr_cze dne 13.2.2014 , 14:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Čau, také vám teď v zimě při ranním startu občas mírně kolísají otáčky? Trvá to asi 20 až 40 sec.

2.2 i-ctdi - poFace
   Návrat  
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 13:21   Citovat  

ladapes napsal:
Ahoj všem, mám jeden dotaz. Neměnili, nebo nevyndavali jste někdo svody z Accorda Tourera 2.2CTDi? Já budu muset z důvodu toho, že cítím do kabiny spaliny, takže nejspíš prasklý svody jak jsem tu někde četl. Víte někdo co to obnáší za práci? Musí ven motor? díky

já to dělal cca před dvěmi týdny. musíš mít pridtup ze spodu. demontovat kat. povolit turbo a pak se dostaneš k těm svodům. budeš potrebovat 4 nové těsnění za cca 2000. nechal jsem to vařit netavnou elektrodou a jako přídavný mat se použil jakýsi prechodovy drát. pak prebrousit někde kde,opravují hlavy a pak uz jen složit. je.to drbacka protože přístup je celkem špatný. tak hodne stesti

jinak,ty moje svody byly praskle na dvou místech, na prvnim válci a pak na průchodu do egr.
   Návrat  
MartinAG7 je teď offline  MartinAG7
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 15:12   Citovat  

turkpet napsal:
Ja sa riadím zásadou: nové kľudne i nafťák, ojazdené (od nájazdu 50 tis.km vyššie) benzín.

Kolko asi zerie Accord tourer benzin, jazdim asi tak 1500km mesacne, myslim ze je rozumnejsie kupit diesel. Teraz mam diesel a vyjde to tak zhruba 6,2L/100km mesto prevazne 60 - 70% neviem ci na tak velkom aute bude beznin zrat aspon 9L/100km ked je to tak, tak to pride zhruba mesacne rozdiel na 50Eur / 1250Kc myslim ze aj ked su servisne naklady na diesel vyzsie tak to neprevysi rocne usetrenych na diesli 600 EUR/ 15000Kc myslim ze na diesel motor servis neminiem viac ako 200 - 300 eur / 5000 - 7500Kc
CO MYSLITE? Ce bude vhodnejsie?
Vdaka
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 15:25   Citovat  

MartinAG7 napsal:
Kolko asi zerie Accord tourer benzin, jazdim asi tak 1500km mesacne, myslim ze je rozumnejsie kupit diesel. Teraz mam diesel a vyjde to tak zhruba 6,2L/100km mesto prevazne 60 - 70% neviem ci na tak velkom aute bude beznin zrat aspon 9L/100km ked je to tak, tak to pride zhruba mesacne rozdiel na 50Eur / 1250Kc myslim ze aj ked su servisne naklady na diesel vyzsie tak to neprevysi rocne usetrenych na diesli 600 EUR/ 15000Kc myslim ze na diesel motor servis neminiem viac ako 200 - 300 eur / 5000 - 7500Kc
Vdaka

spritmonitor.de
rozdil je tam myslim neco kolem 2,5litru mezi 2.2d a 2.4i cili rozdil 0,90Kc/km. Minimalne v zime je dobry prilejvat nejaky aditivum, to taky neco stoji. Realne hrozej, a to klidne vickrat, svody, a rozvody ( spis asi jednou). Diesel se v zime dlouho zahriva, ze zacatku blbe topi, muze ti zamrznout nafta, palivovej filtr se meni castejc. Diesel je relativne nehbitej v mestskym provozu, ale je (podle me o hodne) pruznejsi na okreskovy a dalnicni jezdeni. Zhodnot si to sam, jestli ti uspora radove 10 az 15tKc rocne stoji za vyse zmineny aspekty. Jo a samozrejme chrochta a smrdi, jsi vrah Úsměv
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 15:55   Citovat  

Ja jsem asi podle mistnich vetsi vrah.. Velmi šťastný Mam mesicne najezd cca. 1800km a resil jsem to tourerem 2.4 LPG Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 16:29   Citovat  

jakubM napsal:
Ja jsem asi podle mistnich vetsi vrah.. Velmi šťastný Mam mesicne najezd cca. 1800km a resil jsem to tourerem 2.4 LPG Mrk

Ahoj, muzu se zeptat co vsechno to obnasi, predelat to na LPG + naklady na servis. Zhruba kolik to pak zere, slisel jsem ze LPG zere trochu vic ale je lacny takze to neni problem, spis si delam starosti pri tete variante co jsem slisel ze LPG tvori nejake usazeniny na valcich a motor ma kratsi zivotnost zhruba o polovinu, nevim jestli to je fama. Osobne neznam nikoho kdo jezdi na LPG
DIki
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 17:50   Citovat  

MartinAG7 napsal:
Ahoj, muzu se zeptat co vsechno to obnasi, predelat to na LPG + naklady na servis. Zhruba kolik to pak zere, slisel jsem ze LPG zere trochu vic ale je lacny takze to neni problem, spis si delam starosti pri tete variante co jsem slisel ze LPG tvori nejake usazeniny na valcich a motor ma kratsi zivotnost zhruba o polovinu, nevim jestli to je fama. Osobne neznam nikoho kdo jezdi na LPG
DIki

dnes jsem to dal na přestavbu a vypočítali mi to na cca. 27500,-... o usazeninach nevim, problém bývá mazání ventilů (u mě to vyřeší přívstřikem benzínu).. zas tak bych to nehrotil Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 19:37   Citovat  

Casto sa mnozia otazky, kde ma, a ci vobec ma accord 7g palivovy filter.

Ano, ma (aj benzin aj nafta), a vyzera presne takto. Je umiestneny v nadrzi. Tesnenia su prilozene v baleni. Cislo doelu najdete na foto.

Druhovyrobva neexistuje, a origo stoji 50eur +- drobne v zalezisoti od toho kde.

Verim ze tymto prispevkom zabranim aspon par ludom ktory pouzivaju "hladat" pisat nove prispevky o tom istom Úsměv

unnamed.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
unnamed.jpg, 188.72 kB
   Návrat  
Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 19:57   Citovat  

explore napsal:
Casto sa mnozia otazky, kde ma, a ci vobec ma accord 7g palivovy filter.

Ano, ma (aj benzin aj nafta), a vyzera presne takto. Je umiestneny v nadrzi. Tesnenia su prilozene v baleni. Cislo doelu najdete na foto.

Druhovyrobva neexistuje, a origo stoji 50eur +- drobne v zalezisoti od toho kde.

Verim ze tymto prispevkom zabranim aspon par ludom ktory pouzivaju "hladat" pisat nove prispevky o tom istom Úsměv

Tento palivový filtr má pouze benzín..
Nafta má plechový filtr u motoru Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 20:33  Naposledy upravil Dopis dne 13.2.2014 , 21:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

MartinAG7 napsal:

DIki

A7g Tourer 2,4 - 5% město, 20% dálnice, 75% mimo město, běžná jízda v rámci limitů = 9,5 - 10,5 L/100km LPG. Nájezd cca 3500km/měsíc. Instalace 26tKč.

Náklady navíc jsou 300,- roční revize, 200,- při STK/emise jednou za dva roky. Prozatím najeto necelých 20tkm.

Podle ročního nájezdu si lehce spočítáš, jestli se ti to vyplatí v době po kterou plánuješ auto mít. Mně to vychází na cca 10 měsíců.

Edit: výborný zdroj informací je vlákno o LPG...
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 20:49   Citovat  

Dopis napsal:
A7g Tourer 2,4 - 5% město, 20% dálnice, 75% mimo město, běžná jízda v rámci limitů = 9,5 - 10,5 L/100km LPG. Nájezd cca 3500km/měsíc. Instalace 26tKč.

Náklady navíc jsou 300,- roční revize, 200,- při STK/emise jednou za dva roky. Prozatím najeto necelých 20tkm.

Podle ročního nájezdu si lehce spočítáš, jestli se ti to vyplatí v době po kterou plánuješ auto mít. Mně to vychází na cca 10 měsíců.

Tak, nutné spočítat přesně podle nájezdu, na 1000km měsíčně bych TI napsal kup si dvoulitra a ten Tě přežije a nebude Tě stát skoro nic... Úsměv))
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 22:54   Citovat  

Souhlas s Dopisem.
Na benzín jsem s 2,4 jezdil za 8,3 Úsměv Teď s LPG jsem na 9,9 + benzín na zahřátí. A to jezdím převážně město Úsměv

Edit: pro benzín v mém případě mluvily dvě věci:
1) fakt, že na benzína seženu levnější servis Mrk
2) v důchodu bych si to vyčítal Je to tam. VTEC svatoušek
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 22:56   Citovat  

MartinAG7 napsal:
Vdaka

No podívej, není město a město. Já mám dvě městské trasy (v jednom a tom samém městě) a jednu trasu dám jen tak tak pod 12 (je totiž velmi krátká, necelé 3 km, motor se ani pořádně nezahřeje, samé odbočování, rozjíždění...) a druhou dám bez větších problémů pod 9, a to na rozdíl od té první obsahuje semafory a rozvážení několika lidí. Každopádně Tourer je o dost těžší, takže tam to město nevidím moc slavně.

Já mám na sedanu zhruba 30-40% město (ale spíše lehčí město) a 60-70% meziměsto, kombinace za 7,5, u Tourera bych kvůli hmotnosti a kratší pětce počítal tak s osmi litry při mém stylu na mých trasách. Ve tvém případě si myslím, že kombinaci pod 9 asi nedáš. Otázkou je, co je těch tvých zbývajících 30-40%. Jestli meziměsto, šel bych do benzinu, jestli nějaká dálniční trasa, tak to by pak nafta měla argument navíc. Dále je otázkou, těch 6,2 máš v jakém autě?
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 23:23   Citovat  

Kurde kde na ty spotřeby chodíte. Já jsem se s 2.4 ještě pod 10 litrů nedostal a to jsem se parkrát fakt snažil. Dlouhodobou spotřebu mám na 10,5 l Se stydím

P.S. Já spotřebu neřeším, mě prostě v tom Accu baví jezdit Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 23:29   Citovat  

AntHraX napsal:
Kurde kde na ty spotřeby chodíte. Já jsem se s 2.4 ještě pod 10 litrů nedostal a to jsem se parkrát fakt snažil. Dlouhodobou spotřebu mám na 10,5 l Se stydím

OK Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 23:52   Citovat  

moje první nádrž v toureru 2.4 byla za 8,6l/100km.. ale pravda, že to byly dálnice (120-150kmh) a okresky
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.2.2014 , 23:59   Citovat  

Na spotřebu jsou tady jiná témata... to mi hlava nebere
Ale když už jsme u toho, tak moje hraniční "rekordy" jsou u 2.4 Toureru 8.22 a 13.21. U té první mě to moc nebavilo, u té druhé mě to bavilo hodně Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 0:00   Citovat  

AntHraX napsal:

První nádrž jsem měl za 6,92 (okresky na jeden zátah s plným kufrem Velmi šťastný).
Nevím, asi jsem zvyklý z motorky jet plynule tam, kde nemá smysl hnát. Naopak pěkný úsek vykouzlí úsměv VTEC
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 0:07   Citovat  

To je dnes pohádek o spotřebě na dobrou noc zzzzzzz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 0:18   Citovat  

Nechcelo by to precistit toto tema? Cooo??? Úsměv
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 0:30   Citovat  

MartinAG7 napsal:
Vdaka

počítam:benzin u mňa 8,5-9,5l/100km x37kč=3,51kč/1km
LPG 9-10l/100kmx17kč=1,7kč
Ak by som bral úsporu len 1kč/km(primazávam, 1xročne kontrola plyn.zariadenia) tak
napr. mesačne najazdím 2-2,5tis km tj. 2500kč mesačne ostáva v kapse. Zatiaľ najazdené za 2,5 roka 60tis km a to už su ušetrené pekne groše.
Doporučuje vláknom LPG
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 9:03   Citovat  

Mino21 napsal:
No podívej, není město a město. Já mám dvě městské trasy (v jednom a tom samém městě) a jednu trasu dám jen tak tak pod 12 (je totiž velmi krátká, necelé 3 km, motor se ani pořádně nezahřeje, samé odbočování, rozjíždění...) a druhou dám bez větších problémů pod 9, a to na rozdíl od té první obsahuje semafory a rozvážení několika lidí. Každopádně Tourer je o dost těžší, takže tam to město nevidím moc slavně.

Já mám na sedanu zhruba 30-40% město (ale spíše lehčí město) a 60-70% meziměsto, kombinace za 7,5, u Tourera bych kvůli hmotnosti a kratší pětce počítal tak s osmi litry při mém stylu na mých trasách. Ve tvém případě si myslím, že kombinaci pod 9 asi nedáš. Otázkou je, co je těch tvých zbývajících 30-40%. Jestli meziměsto, šel bych do benzinu, jestli nějaká dálniční trasa, tak to by pak nafta měla argument navíc. Dále je otázkou, těch 6,2 máš v jakém autě?

Mino21 Dekuji za radu. Ja mam tez sve trasy Úsměv jendou jezdim do mesta a druhou z mnesta ty same duvody joko si popsal. Jezdim na Lagune 1,9 DCI 88kw Zhruba 1500km mesicne. Bydlim pri meste jezdim do prace zhruba 10km jednim smerem. Do prace to mam po ceste 1 tridy ale neni rovna, upresnil bych to mozna tim ze prumerna rychlost my ukazuje zhruba 35km/h protoze na ceste je dost dej prednost, kruhac atd... samotny mesto jezdim zhruba 3 - 4km v zimne se mi interier temnez vubec nezahreje Velmi šťastný na Lagune a to jsem vam chlapci nezekl ze ziji na severu Evropy Velmi šťastný teda myslel jsem zimu -20 a podobne Velmi šťastný takze to bych pravdepodobne mnel jit do benzimu ze?, lidi co poznam kolem tak maji prevazne benzin, asi vedi proc. Co ste mi vsichni poradili tak ja jsem pro ten benzin.

Co myslite na plyn bude asi lepsi 2,4 motor. Nebo 2 litr staci? Ted mi staci 1,9 88kw, auto v pohode, samozrejmne nekdy by to chcelo 120kw ale inac jsem spokojen. Auto planuju koupin minimalne na 5 let, kdyz do nej dam plyn tak mozna i na vic let, proto taky honda, protoze Laguna neni auto na cely zivot Velmi šťastný

Ma taky accord benzin motor retez? Jak je to s benzinem a servisem? asi ne tak strasny jako na me lagune diesel ted.

Dik jeste jednou za rady, moc jste my pomohly se rozhodnout

PS: Nasel jsem tabulku na vypocet LPG, ukazalo my to pri moji jizde ze se my investice vrati za 18 mesicu pri najezdu 1500km, planuji jedit vic, takze to by se my vratilo rychleji. Takze jednoznacne LPG...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 9:07   Citovat  

AntHraX napsal:

Je to tak, ja taky nehledim na spotrebu, jen jsem chcel vedet zhruba kolik zere benzin tak veky auto, protoze osobne mam skusenosti jen s dieslem a benzin jenom mensi auta. 10,5L je dobra spotreba na LPG Úsměv
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 9:09   Citovat  

MartinAG7 napsal:
...
...
Ma taky accord benzin motor retez? Jak je to s benzinem a servisem? asi ne tak strasny jako na me lagune diesel ted.
...

Hned na první FAQ stránce tohoto tématu je tudy Kazdy Acco 7G bez ohledu na motorizaci ma retez
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 10:47   Citovat  

turkpet napsal:
počítam:benzin u mňa 8,5-9,5l/100km x37kč=3,51kč/1km
LPG 9-10l/100kmx17kč=1,7kč
Ak by som bral úsporu len 1kč/km(primazávam, 1xročne kontrola plyn.zariadenia) tak
napr. mesačne najazdím 2-2,5tis km tj. 2500kč mesačne ostáva v kapse. Zatiaľ najazdené za 2,5 roka 60tis km a to už su ušetrené pekne groše.
Doporučuje vláknom LPG

Nezapomeň si připočíst benzín, když je motor studený. U mě to dělá dalších 1,2 l na 100 km (krátké trasy) Úsměv
Dále ročně údržba, revize, jednou za dva roky platíš navíc emise.
Obecně u LPG počítej +10% nahoru, takže místo 9-10 je to spíš 9,5-10,5.
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.2.2014 , 11:38   Citovat  

No, díval jsem se na Spritmonitor, a ta Laguna tam má průměrně 6,15 litru, takže to skoro přesně odpovídá tomu tvému a je docela dobře možné, že budeš jezdit přesně za ty průměry jako na SM - jsi spotřebou vyloženě průměrný řidič Úsměv Naftový Accord pak 6,53 litru, takže o 4 deci více. Dvoulitrový Accord tam má 9,0, silnější 2,4 pak 9,4 litru. No, pokud jezdíš na severu... tak to bych bral jako argument pro benzin.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina