Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Soused hovado - jak na něj?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2014 , 18:52   Citovat  

Jedná se o parkoviště mezi domy. A já jelikož tam bydlí jen moje babička a já ne, tak už tam nemůžu. Mrk Tak jaképak osobní vlastnictví? Prostě takový ty lidi, IQ nic moc, tak si honěj ego na čem můžou. Důležitý jak...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xJoseph je teď offline  xJoseph
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2014 , 20:22   Citovat  

Sethox: Nesouhlasím. Jednou je to soukromý pozemek, tak tam opravdu nemáš co dělat bez povolení majitele. Pochopitelné je jen to, že se ti náhle porouchalo auto a ty ho tam musíš nechat. Jinak pryč!
Osobně mám taky podobný problém. U prarodičů máme udělaný vlastní parkoviště na vlastním pozemku. Představte si cestu, kde podél ní je asi 2,5m sráz s velkým sadem (loukou, trávou, zelení...). Nechali jsme si na naše náklady část tohoto pozemku zahrnout zeminou a zarovnali ji do úrovně cesty. Samozřejmě je tam štěrk, stromy pro udržení zpevnění zeminy apod.

Na parkoviště se vleze cca 5-6 aut s tím, že tam pravidelně stojí 4-5 aut, kterýma se moc nejezdí. Takže když tam zaparkuje ještě někdo z nás a já pak přijedu a na posledním místě stojí nějakej č.. mravenec , který tam nemá co dělat, tak nemám místo, kde zaparkovat a před barák to stavět nechci jelikož máme první barák v kopci, kde bych jen zavazel pro ty, co chtějí odbočit.
Myslíš si, že je to normální? Jen tak si tam na celý den zaparkovat auto? Prozatím jsem to řešil jen tak, že jsem vzal starou dodávku a zaparkoval před ně, tj. neměli šanci vyjet. Popravdě jsem se i celkem bavil lidma, kteří za mnou pak přišli s dotazem, zda nevím který kr... mravenec za ně zaparkoval. Občas jsem je tam nechal i delší dobu vydusit než mě pěkně poprosili o uhnutí z cesty.

Soukromý pozemek není pro srandu králíků, kdo to nerespektuje tak by měl mít auto odtažený a hozený ze skály.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Merhule je teď offline  Merhule
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2014 , 20:44   Citovat  

tudy odkaz

neměl bych ty nervy Mrk
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.1.2014 , 23:49   Citovat  

Merhule napsal:
...youtube....

neměl bych ty nervy Mrk

Vrele doporucuji cely film je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 0:58   Citovat  

Sethox napsal:
Jedná se o parkoviště mezi domy. A já jelikož tam bydlí jen moje babička a já ne, tak už tam nemůžu. Mrk Tak jaképak osobní vlastnictví? Prostě takový ty lidi, IQ nic moc, tak si honěj ego na čem můžou. Důležitý jak...

Pokud je to parkoviště její, případně má na něm právo parkovat, tak tam může třeba nechat parkovat Tebe. V tom nevidím vůbec žádný problém. Pokud ovšem její není, není se o čem bavit.

xJoseph: koukám, že i někdo další má úplně stejné problémy Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 1:00   Citovat  

Sethox: pripomnel jsi mi nedavnou udalost u nas na dvore. Prijel frajer (znacka zakaz vjezdu mu nic nerikala) a auto si dal k nam na dvur primo na travnik (dokonce to byla i Honda - terenak). Soused za nim sel, ze tu nema co delat a hlavne ze mu couhla zadek auta tak, ze on nevyjede ze sve garaze (ma dlouheho mergla). Typek ho poslal do zadni casti tela a odchazel smerem vychod ven (ktery se pred rokem zazdil a jsou tam jen servisni dvere, od kterych mam klice). Typek prisel ke dverim, vzal za kliku a zacal s dverma lomcovat. Stojim vedle a povidam: "co to delas? Koukej zmizet, tady nemas co delat". Me poslal taky do zadni casti tela, nacez mu zde bydli pry babicka (kdyby to tak bylo, tak sel za ni a ne smerem ven a hlavne vi, ze uz pruchod nefunguje). Pri vyjizdeni z travy nam to tu schvalne rozhrabal a malem skrabnul sousedovi auto. Pak zastavil u vyjezdu, z dalky stahl okenko a zacal na me hulakat, ze si vyprosuje ten ton. Inu poucil jsem ho o tom, ze porusil 361cku a ze pokud se mu to nelibi, tak zavolame poldy a dostane flatr a ten travnik navic zacvaka. Poslal me do ... . Tak jsem mu jen rekl, ze taky muzu dobehnout a z toho auta ho vytahnout. Na to rekl, ze to on taky muze. No zvolal jsem "tak pojd" a sel k nemu a .... ujel pořádnej výtlem Z dalky na nej jeste rvala sousedka, dalsi sousedka z okna, ten soused a celkove krik Velmi šťastný Takze babicky zname pořádnej výtlem

PS: oploceny by bylo fajn, ale je tam zasobovani prodejny (Alberta) zezadu, takze bohuzel - nelze Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 12:38   Citovat  

Tak samozřejmě, když je to cizí, nikam nevjedu, ale když 1) je to furt prázdný, 2) tam opravdu bydlí moje babička, auto nemá.... tak si myslím, že když tam na hodku až dvě jednou týdně zaparkuju, není problém.

Zase z druhé stránky, soukromý pozemek mám i já, jeden je společnej u baráku a taky se tam nechávaj parkovat návštěvy dokonce i cizí lidi, prostě nejsme sobci a když tam místo je, není s tím problém. Druhé je na chatě a tam, kdyby jsme si oplotili všechen pozemek, tak k sousedům (s kterýma máme super vztahy) nepřijede nikdo, protože nebude mít kde zaparkovat. Já jsem zastánce toho, že lidi by měli být k sobě tolerantní, a prostě když tam nepřekážím, tak to i tolerovat. A né: tohle je moje ty mravenec sice tu mám x m^2 volnýho, ale prostě to je moje a ty bys mi přejel kousek travičky... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 13:36   Citovat  

Sethox: tak jasne ze jooo..kdyz pak zaplatis tu fakturu na opravu travniku (ja se vazne nechci koukat na vyjete koleje) a nebudes prekazet vlastnikovi, tak proc ne. U nas se vybehala znacka zakaz vjezdu s vyjimkou parkovacich karet, kazdy ma 2ks, takze pro sebe a pro navstevu a zkratka kdo tam nema co delat, tak je tvrde vystipanej. Asi jsem vychovavanej jinak, ale co je cizi, na to nesaham, nenicim to, nepouzivam to. Me se prici i kdyz me nekdo saha na auto, opira se mi o nej, maluje do snehu, atd. Zkratka je to MUJ majetek a stejne jako ja neobtezuji jine, tak to same chci po lidech. Neni to moc tezke. A k te babicce: to rika kazdy a pokazde to bylo tak, ze nekdo prijel, zatarasil garaz, nebo nejlepe vyjezd z dvora a sel si v klidku nakoupit do Alberta. Takze asi tak je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 19:39   Citovat  

Bože, proč bych si to vymýšlel? Ospravedlňovat se tady nemusím. Jedná se o soukromé parkoviště, žádný trávník neničím, nikomu neblokuji. Jedná se o téměř prázdné parkoviště. Taky mám respekt k cizímu majetku, ale promiň mi teda, že chci navštívit babičku. naštvanej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 21:03   Citovat  

Sethox: vsak v poradku, ja jen reagoval na tu posledni vetu. Krome ni bylo vse v poradku Mrk
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 21:23   Citovat  

Miluju voly, co parkují přes dvě místa... ještě že civic je tak malej to mi hlava nebere
Kež bych někdy nebyl takový buzerant, takhle to odnesla i holka s Passikem Se stydím

IMG_3756.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_3756.jpg, 352.3 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 21:59   Citovat  

gizmi napsal:
Sethox: vsak v poradku, ja jen reagoval na tu posledni vetu. Krome ni bylo vse v poradku Mrk

Jo v pohodě, jen jsem to blbě pochopil. Samozřejmě s tebou souhlasím. Mrk
   Návrat  
Paolo.n je teď offline  Paolo.n
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 3:52   Citovat  

optimas napsal:
Já myslím, že jsi právě asi přišel na to proč to dělá. Když Vás tam nenávidí celej barák tak se ani nedivím, že takhle parkuje. Co jsi tomu baráku tak zlého udělal, že Vás tak milují, protože to není samo sebou aby jsi naštval celý barák tohle se musí umět.

83427 napsal:
no jestli tam takhle denně vytrubuje souseda aby přeparkoval tak bych se ani neptal

Cca 3/4 osazenstva jsou důchodci, nebo skoro důchodci a těm jak známo vadí všechno. My jsme navíc byli první, kdo dělal rekonstrukci a při tom se holt nadělá trochu hluku a nepořádku, i když nechcete. Oni tam žijou 30 let v umakartu a budou v něm žít až do smrti. Tak holt jsou nasr...
Vytrubuju s radosí, ale není to úplně denně, tak 1-2x za tejden. A přesně na to čekám, až na mě někdo kvůli tomu vlítne, jenom ukážu prstem "kvůli tamhletomu blbovi troubím, mě ignoruje, tak to můžete zkusit sami."
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 21:08   Citovat  

Stepa napsal:
Pokud je to parkoviště její, případně má na něm právo parkovat, tak tam může třeba nechat parkovat Tebe. V tom nevidím vůbec žádný problém. Pokud ovšem její není, není se o čem bavit.

xJoseph: koukám, že i někdo další má úplně stejné problémy Velmi šťastný

Opravdu nejsem sám? Velmi šťastný Máš přesně ty stejný problémy, že na vlastním pozemku nezaparuješ, jelikož přijet nějakej tydýt dřív než ty?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 21:45   Citovat  

xJoseph napsal:
Opravdu nejsem sám? Velmi šťastný Máš přesně ty stejný problémy, že na vlastním pozemku nezaparuješ, jelikož přijet nějakej tydýt dřív než ty?

offtopic Parkoviště zřízené na vlastní náklady před chatou navezením zeminy do srázu, jistí to stromy. Ostatní se na to vyprdli, tak je parkoviště jenom u této jedné chaty. Byli jsme tam na týden před koncem roku 3mi auty, odjeli na nákup, přijeli a na parkovišti kdosi zmatenej. O tom, že tohle parkoviště je k téhle chatě není pochyb, protože okolní chaty jsou nejblíže 100m Velmi šťastný. Moje chata to není, je to jednoho podniku na rekreace zaměstnanců.
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 9:43   Citovat  

jenda200 napsal:
To je z netu nebo osobně focené ?

Z netu. (:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 10:24   Citovat  

Stepa: To je fajn Velmi šťastný my jsme taky jediní, jinak každý si parkuje buď před barákem a nebo u sebe ve vjezdu ve dvoře. Ale občas tu přijede nějakej zahrádkář a než aby jel s autem až ke svojí chatce a zašpinil si tu svoji HáTéPéčkovou fóbii tak ti hodí k nám. Ale musím to nějak ošéfovat, celkem mě štve, když si člověk nemůže zaparkovat na vlastním pozemku skrz to, že ho zneužívá někdo jiný (a na delší dobu).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 12:02   Citovat  

Já bych to řešil cedulí -> soukromý pozemek a zkusil jim to vysvětlit, že tady bohužel je místo jen pro vás.
Když to nepochopí, můžeš začít blokovat jejich auta, vypouštět pneumatiky, zaplatit si jejich odtah....
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2014 , 13:35   Citovat  

Stepa napsal:
offtopic Parkoviště zřízené na vlastní náklady před chatou navezením zeminy do srázu, jistí to stromy. Ostatní se na to vyprdli, tak je parkoviště jenom u této jedné chaty. Byli jsme tam na týden před koncem roku 3mi auty, odjeli na nákup, přijeli a na parkovišti kdosi zmatenej. O tom, že tohle parkoviště je k téhle chatě není pochyb, protože okolní chaty jsou nejblíže 100m Velmi šťastný. Moje chata to není, je to jednoho podniku na rekreace zaměstnanců.

Řetěz mezi stromy, zámek a 3x cedule: soukromý pozemek, taková ta značka s odtahovkou a klíče k doatání u správce - pana Stepa Úsměv

Velice podobně to máme před chatou našich rodičů a funguje to.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 17:21   Citovat  

Aktuální výsledek mého řešení problému v Brně. Šířka místa je cca 18,5m při propočtech by tam teoreticky vlezlo až 6 aut. Reálně tak 5. Jenže s tím, že tahle mravenec ve Fábii parkovala, parkuje a podle jejich slov i bude parkovat, tak nemáme my ostatní šanci slušně zaparkovat. Zajímalo by mě kdy jí to dojde. Zároveň je problém, že tohle místo není ani chodník a ani parkovací místo. Je to jen kus betonu. V domě bydlí ale důchodci, tj. problém sám o sobě. Nedávno si mě odchytl jeden s tím proč parkujeme šikmo a né podélně - vadí mu to protože nemůže chodit okolo zdi, ale musel by jít přes bláto. Slušně jsem mu vysvětlil problém nedostatku parkovacích míst a nás způsob parkování, zároveň jsem mu navrhl ať chodí z druhé strany domu, kde je vydlážděný chodník. Vynadal mi s tím, že nebude chodit po chodníku, že chodí kolem zdi a že na mě zavolá policajty. V duchu jsem se usmál, ale teď mi trochu vrtá hlavou, zda si policajti nemohou něco najít. Nikde není napsáno, že se jedná o parkoviště, ale zároveň to není ani chodník (na kterém se jinde klidně parkuje), travnatá plocha to taky není. Takže si myslím, že policajti dojedou, podívají se a odjedou. Nebo se mýlím? Díky za případné objasnění.

DSC_0044.jpg

DSC_0044.jpg, 1.19 MB
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 17:38  Naposledy upravil M@jk dne 7.2.2014 , 17:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

xJoseph napsal:
Aktuální výsledek mého řešení problému v Brně. Šířka místa je cca 18,5m při propočtech by tam teoreticky vlezlo až 6 aut. Reálně tak 5. Jenže s tím, že tahle mravenec ve Fábii parkovala, parkuje a podle jejich slov i bude parkovat, tak nemáme my ostatní šanci slušně zaparkovat. Zajímalo by mě kdy jí to dojde. Zároveň je problém, že tohle místo není ani chodník a ani parkovací místo. Je to jen kus betonu. V domě bydlí ale důchodci, tj. problém sám o sobě. Nedávno si mě odchytl jeden s tím proč parkujeme šikmo a né podélně - vadí mu to protože nemůže chodit okolo zdi, ale musel by jít přes bláto. Slušně jsem mu vysvětlil problém nedostatku parkovacích míst a nás způsob parkování, zároveň jsem mu navrhl ať chodí z druhé strany domu, kde je vydlážděný chodník. Vynadal mi s tím, že nebude chodit po chodníku, že chodí kolem zdi a že na mě zavolá policajty. V duchu jsem se usmál, ale teď mi trochu vrtá hlavou, zda si policajti nemohou něco najít. Nikde není napsáno, že se jedná o parkoviště, ale zároveň to není ani chodník (na kterém se jinde klidně parkuje), travnatá plocha to taky není. Takže si myslím, že policajti dojedou, podívají se a odjedou. Nebo se mýlím? Díky za případné objasnění.

Tak určitéééé, proč by se lidi domluvili lidsky a každý nějak ustoupil a tím by vznikl kompromis.
Evidentně se vyplácí kašlat na lidi. Skutečně tohle jsou případy, kdy má být někdo na svých místech a pomoci občanovi. Bohužel, to tak nefunguje a občane pomoz si sám.
Na zvracení, jak jsou lidé k sobě vstřícní.

Zjisti si maximum informací, třeba na OÚ či katastru, jaký má ten pozemek status a dle toho bych se pane kolego zařídil.

Je mi jasné, že doba je zlá a jediné řešení je 3. světová - chudáci naše (všech) děti.
(berte s tragikomickým humorem)
Je to tam. Smutný
   Návrat  
X-Slim je teď offline  X-Slim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 17:43   Citovat  

pořádnej výtlem tak tahle fotka mě pobavila. To i dítěti dojde, že je lepší a hlavně jednoduší to strčit čumákem ke zdi. Abych netlachal mimo tak se ti o výkendu podívam na jedno podobný místo a dam vědět hestli tam je značka "P" nebo ne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 19:22   Citovat  

Já to řešení problému dotáhl až tak daleko, že jsem vylepil do vchodů letáky viz příloha. Asi si pak ve volnu udělám čas a skočím na katastr s tím ať mi vyjedou, co je to vlastně za pozemek, respektive jaký má status.

Ale občas je mi to fakt k smíchu, když se na to dívám. Takhle vzadu parkuje přibližně 6-7 aut. Takže když si nějakej tydýt zaparkuje podélně, další taky, tak najednou my 3-4 lidi musíme zajet na trávu, což je trestné. Nehledě na to, že je teď bahno a vyjíždí se tak koleje. Uvidím jak to bude probíhat dál, o situaci budu informovat .)

parkovani.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  parkovani.pdf
 Velikost:  2.53 MB
 Staženo:  213 krát

Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 19:35   Citovat  

xJoseph napsal:
Já to řešení problému dotáhl až tak daleko, že jsem vylepil do vchodů letáky viz příloha. Asi si pak ve volnu udělám čas a skočím na katastr s tím ať mi vyjedou, co je to vlastně za pozemek, respektive jaký má status.

Ale občas je mi to fakt k smíchu, když se na to dívám. Takhle vzadu parkuje přibližně 6-7 aut. Takže když si nějakej tydýt zaparkuje podélně, další taky, tak najednou my 3-4 lidi musíme zajet na trávu, což je trestné. Nehledě na to, že je teď bahno a vyjíždí se tak koleje. Uvidím jak to bude probíhat dál, o situaci budu informovat .)

Dobře Ty,
nooo asi zasloužíš poděkování ve smyslu "Občanského joudy", "Občanského juda" ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 20:06   Citovat  

Heh, díky no Mr. Green Je to dělaný tak nějak z hecu, for fun, ale zároveň jsem si dohledal fakta ať nefabuluju.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 8:24   Citovat  

xJoseph napsal:
Heh, díky no Mr. Green Je to dělaný tak nějak z hecu, for fun, ale zároveň jsem si dohledal fakta ať nefabuluju.

tady bych se snazil pri parkovani v dobe kdy tam ona nebude parkovat co nejdale od sebe, pokud na tech 18ti metrech zaparkujete 2-3 sikmo kazdy jinde tak snad nebude parkovat auto podelne do tesne skviry mezi dve sikmo zaparkovane auta Úsměv
   Návrat  
ne-moc je teď offline  ne-moc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 9:25   Citovat  

gizmi napsal:
Necetl jsem cele, ale soused jeste zije? (dle skvelych rad nekterych uz asi nikoliv) Velmi šťastný

PS: toho nadelas s parkovanim, to u nas se parkuje na dvore viz fotka odeme z okna (pokazde kdyz nekdo neznalej prijede, tak jen kouka Velmi šťastný ) Nekteri clenove potvrdi, ze to je opravdu realita Velmi šťastný Ju a vsuvka: nejsou to auta jednoho majitele (snad jen ty 4gcka za sebou a ty dva stribrny mergly), jinak ze nevyjede spousta aut je proste realita :o) Dost casto to funguje tak, ze jeden vyrazi v 5 rano, tak zatarasuje toho, co jede v pul 6 a ten zadelava toho, co jezdi v 7 do prace Velmi šťastný

Vem bilou barvu a namaluj tam parkoviste Velmi šťastný a ta fabie je jinak sobecka co? Velmi šťastný

parkoviste.jpg

parkoviste.jpg, 1.28 MB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 10:46   Citovat  

ne-moc napsal:
Vem bilou barvu a namaluj tam parkoviste Velmi šťastný a ta fabie je jinak sobecka co? Velmi šťastný

Míro,
to nepomůže. Znám to tam. Hrůza. Tohle by tam nepohlo. Jedině betonové stěny. Joooo, lidi mají dost velkou svobodu. Ale s čímsi si ji pletou ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 11:01   Citovat  

ne-moc: a kdo tu barvu zacvaka? Úsměv Navic ono to klame fotkou zhora, ale jak jsi to nakreslil, tak to nejde. Ten stred je vyviseny tak, ze osobak se na nej nedostane jinak nez ta fabka, nebo naproti. Tezko to popisu, ale proste nejde to. Navic vpravo v rohu z pohledu fotky je zasobovaci rampa a musi se tam vytocit pekari, atd.. Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Soused hovado - jak na něj?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina