Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX K20-je nějaké v ČR/SR?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Boo-Boo je teď offline  Boo-Boo
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 22:16   Citovat  

aj ja tak potichu chystam nejaky swap, neviem sa rozhodnut medzi k20 alebo b18 z itr:) alebo co bude skor v ponuke na nete v uk.
do mojho 5g coupe:)

priklanam sa k cenam v uk Úsměv uz som tam videl k20 c7g za 1200 libier a b18b itr za 1700 Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 22:43   Citovat  

FastCivic napsal:
spidex infinity a kdo jeste Cooo??? Úsměv

ten kdo koupil swap kit od Danyho z c6g k20 EX-marfi Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 13:29   Citovat  

Marek BB napsal:
aj ta CRX skoncila v typer.cz ako na porcovacom stole?

Ano, i ta se rozprodala (nicméně tato CRX byla po havárii), protože celý swap byl na prodej asi 3 měsíce a nikdo o něj neměl zájem, ačkoli tam byla lepší převodovka než v JDM kompletně zrepasovaná, motor po repase, ECU s K-Pro, kompletně rozpáraná a připravená kabeláž, komplet silenty, stabíky, PUR nápravy...
Nikdo to za 70tis komplet nechtěl, tak jsem ty peníze klukům dal já, aby se to zbytečne nerozebíralo na díly...
No a myslím že to skončí docela dobře pořádnej výtlem je to základem ATTACKA GTR, ačkoli samozřejmě ještě znovu a daleko více upravené...
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 22:11   Citovat  

Stále přemýšlím, jak by se s takovýmto motorem céro chovalo podvozkově, když všude čtu o nevyzpytatelném chování po snížení nebo s tužším podvozkem. Jofrey zde na fóru napsal dost rozumných poznatků..
Jak je řešena u CRX VTEC větší váha motoru (o cca 40 kg) oproti ED9 s D16 DOHC? Vím o jiných tlumičích na celém autě, to je vše? 40kg na takové prdítko přesně na přední nápravě je dost.. Tak to valím bulvy Zadek proto musí být o to víc nadlehčovaný a podle mě jinak nastavený.
Tady jsem našel váhy jednotlivých Honda motorů: tudy odkaz

Převedu na naše jednotky:

D16 + převod: 140 kg
B série + převod: +- 182 kg
K20 + převod: 183 kg
H22 + převod: 220 kg

Pěkné tedy je, že K20 swap váží to samé co B16/18 je to dobrý
Další věc je rozvor CRX 2300 mm oproti 2320 u C4G hatch a rozložení váhy v neprospěch CRX. Jofrey psal o nastavování zadní sbíhavosti a jemném seřízení zadních odklonů po snížení, ale vše jen podle citu, nic konkrétně. Vy, kdo jste ladili céro ED9 na závody/okruh např. po swapu za B16A1, rozepište se trochu, s čím počítat.. Úsměv

Díky
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 22:23   Citovat  

hele spíš se zeptam, jestli jsi přemýšlel nad tím, jestli se ti to vyplatí na ukor financí, legalnosti atd., protože to není jenom o motoru. Kdysi jsem nad tím přemýšlel a sám jsem usoudil, že to nemá smysl... přátele
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 22:30   Citovat  

EE8 má silnější pružiny a jiné tlumiče, silnější spodní ramena a jiný, zřejmě silnější stabilizátor
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 23:15   Citovat  

Dutch napsal:
hele spíš se zeptam, jestli jsi přemýšlel nad tím, jestli se ti to vyplatí na ukor financí, legalnosti atd., protože to není jenom o motoru. Kdysi jsem nad tím přemýšlel a sám jsem usoudil, že to nemá smysl... přátele

zjišťuju stav, tlachám na netu skrz postupující zimu - zatím nic nestavím Úsměv
Krom nepředpisového motoru pod kapotou (dá se když už nic, tak aspoň "osadit" na nový motor štítek s původním typem D16Z5) jsi našel problém v čem dalším? Pokud myslíš brzdy, podvozek atd tak vše se dá řešit. Mám za sebou D16T a rozhodně to stojí za to, i když tam motor zůstal zvenku origo, typ sedí, jen je na něm šnek
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 23:20   Citovat  

Streetkid napsal:
Krom nepředpisového motoru pod kapotou (dá se když už nic, tak aspoň "osadit" na nový motor štítek s původním typem D16Z5) jsi našel problém v čem dalším? Pokud myslíš brzdy, podvozek atd tak vše se dá řešit. Mám za sebou D16T a rozhodně to stojí za to, i když tam motor zůstal zvenku origo, typ sedí, jen je na něm šnek
ja jsem ve fazi priprav a zjistovani informaci Velmi šťastný ted po novem roce pujde motor ven a pripravim motorovy prostor dodelam predni podvozek a objednam podvozek a brzdy(to se musim jeste poradit s danym jaky setup zvolit.pak se pustim do interieru a shaneni EP3 na darovani srdce Velmi šťastný
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 23:21   Citovat  

jinak streete mas nejake foto tve bestie? svatoušek VTEC
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 23:53   Citovat  

marty89ul napsal:
jinak streete mas nejake foto tve bestie? svatoušek VTEC

foto nic neřekne, v tom chce jet Úsměv
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 23:58   Citovat  

Ještě přidat kompresor a jestli tohle opravdu zrealizuješ, tak klobouk dolu, to bude neskutečná bestie je to dobrý
Jinak doufám, že mě turbem svezeš na hondayi Je to tam.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.12.2013 , 2:00   Citovat  

Streetkid napsal:
foto nic neřekne, v tom chce jet Úsměv

Nooo, tak jestli s tímhle pojedeš na HONDAyi, tak se mineme. Budu muset zavítat na jih ... je to dobrý At se daří.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.12.2013 , 10:41   Citovat  

Dutch napsal:

na zvazeni ( a to doslova) je urcite zmena rozlozeni hmotnosti - K20 je zaklonena dozadu, vyfukova soustava je podstatne kratsi, takze by to mohlo/ melo mit priznivy vliv na rozlozeni vahy. Na netu jsem se cisla nidke nedozvedel, jen to obcas nekdo pripomene.
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2013 , 11:19   Citovat  

Streetkid napsal:
ano myslim, poradne to udelat, tim nechazuji tvuj umm, ale kdyz to podtrhnu a sectu tak sehnat dobrou kastli tu vyvarit atd atd pak osadit a sehnat dobry motor a stim jsou dalsi starosti a investice a pak ano podvozek, brzdy, stabiky a jine a jine co to stoji kolem... a pak skoncis na tom ze to stejnak ani legalni neni a tim resis problemy stk, policie atd. A vymlouvat se ze ma nekdo nekde znamy neni vecny. Ty penize co clovek do toho vrazi celkem si poridi lepsi auto tak jak ma byt.

Dodelam jsem taky targu, ktere chybel celolak a pak go motoru nebo swap k20 a kdyz jsem to jen tak spocital zjistil ze je lepsi prodat a koupit ep3 a mam cistou hlavu. Zajedu si sam na stk a vyuziju to auto tak jak je na 100% NIKOHO neodrazuju spis mi to prijde na nase podminky jako nesmysl za hodne peněz... je to dobrý
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.12.2013 , 13:38   Citovat  

...ohledne legalizace - nekde jsem to uz psal - co jsem mel zatim moznost zjistit je to zalezitost cca 40-50tKc ( k20 do DC2). Jestli je to hodne nebo malo nechci posuzovat, ale kazdopadne to jde.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 18:52   Citovat  

Minor napsal:
EE8 má silnější pružiny a jiné tlumiče, silnější spodní ramena a jiný, zřejmě silnější stabilizátor

Silnější přední nápravnici a jinak tvarované přední nosníky.

Co se týče geometrie, nebo nastavení podvozku, vše jsem měl nastaveno podle mého pocitu a podle chování v zatáčkách. Začínal jsem na sériovém podvozku, poté sníženo a přitvrzeno, poté PUR RTA, zadní odklony, zadní sbíhavost, přední odklony, přední sbíhavost, rozpěry vzadu i vpředu a potom prodáno Tak to valím bulvy

Nenašel jsem nikde doklad s hodnotami, které jsem měl nastavené, prostě jsem s autem jezdil a pořád nastavoval, až mi auto začalo vyhovovat a začalo se chovat neutrálně a trochu předvídavě jako série, ale při vyšších rychlostech. Daň za nastavení bylo docela brzké opotřebení zadních pneu, ale zmizela neočekávaná přetáčivost a když už se chtěl zadek utrhnout, Céro se začalo jakoby klepat a jemně odskakovat pod zadnicí. V ten moment byl zadek na hraně přilnavosti a buď sundat nohu z plynu, nebo levou ťuknout do brzdy a smykovat, nebo ho držet v této pozici pod plným plynem a hrnulo se celým bokem napřed při ještě větším rejdu.

Asi se to blbě čte, na okruhu jsem nebyl žádnej winner, ale spíš pokušitel a objevovatel Céra, objevovatel jak si s tím zatraceným podvozkem hrát lépe, než se sérií a přitom stejně "bezpečně".

Jinak k rozložení hmotnosti bych vše zepředu, co tam nemusí být, namontoval dozadu za náboje kol. Vepředu uberu, ale dozadu to samé přidám. Každé kilo u Céra hraje prim OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 22:10   Citovat  

Majk: však akcí je mimo Hondaye desítky, jezdím i teď v začínající zimě..projet se není problém

Dutch: něco na tom pravdy bude, CTR 7g je samo o sobě je poctivý základ a spíš bych ho koupil než ITR, ale je tu další věc co potvrdí swapeři u takových úprav, a to že ten motor a jízdu si ve 4g, 5g daleko víc užíváš než v jiných autech, máš hračku co je lehká, funguje dobře po odladění podvozkově, klame tělem a vypráská kdeco. Tady de už rozum bokem, peníze musí ochraňovat přítelkyně, manželky Úsměv Faktor zábavy je v takovémto autě neskutečný

Jofrey: z toho co píšeš ty a Minor by bylo vhodné asi použít EE9 jako základ kastle, ale zdravý kus dnes hledat bude asi pěkná onanovačka..
Přestěhování těžkých krámů zpod kapoty používá např. podvozkově vyvážené BMW 3 E46 kombi, Němci umístili baterku za zadní kolo. Co další těžkého se z tama ale dá odstěhovat? Vyrušit servo?
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 22:25   Citovat  

Streetkid napsal:

...Přestěhování těžkých krámů zpod kapoty používá např. podvozkově vyvážené BMW 3 E46 kombi, Němci umístili baterku za zadní kolo. Co další těžkého se z tama ale dá odstěhovat? Vyrušit servo?

Servo ven - lehké řemenice?
Vyřezat výztuhy z kapoty a podlážku pro baterii.
Potřebuješ stěrače s ostřikovači a jejich el. svazky?
Boční plastové kryty s plastovými podběhy?
Lehká kola?
Zámek kapoty s lankem - nahradit rychloupínáky?
Pro okruhy zkusit vymyslet difuzor od podlahy rezervy do zadního nárazníku?
Případně předek vymyslet z tenké karbonové slupky?
Nějakou jednoduchou rámovou konstrukci od sedaček dozadu? Kvůli kroucení a zatížení zadní nápravy?

Nevím, napadají mě voloviny HaHaaa
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2013 , 22:32   Citovat  

servo rovnou vyndej, protože napojit servo od K20 na základ 4g nebo 5g je velmi finančně náročné Smutný
   Návrat  
Aldaaa je teď offline  Aldaaa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 10:48   Citovat  

Za sebe musím říct , že Streetkidovo Civic jede brutálně.. Trochu jsem čuměl , jak jsme se dokázali bez problémů udržet Supry a Imprez... CRX K20 ti rozhodně schvaluju , je to smrtelná sleeper kombinace a když necháš kastli komplet v sérii tak to bude super sleeper , ve kterým bude ještě větší zábava jezdit Velmi šťastný
Fotky Kidovo Civicu mám v tomto albu z Luhačovic :
tudy odkaz
(snad postnutí odkazu nebude vadit)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 11:47  Naposledy upravil Dany dne 28.12.2013 , 12:35, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Nechci Vám kluci moc kazit radost, ale právě CRX díky svým vlastnostem, hlavně krátkému rozvoru, není pro jízdu na limitu natož s K20 moc vhodná...

Má to několik důvodů, jak jsem řekl krátký rozvor, udělat to auto čitelné tak, aby se s ním dalo jet jako třeba s C6G nebo C7G není vůbec nic jednoduchého. Nebavíme se teď o jízdě v přímém směru, tam to je rozhodně super, ale pokud chceme klasické okresní silnice nebo okruh, pak už je to horší, motoricky to bude vždy před zbytkem auta. V tomto směru je daleko vhodnější C6G jako měl Marfi, poté co jsme radikálně předělali geometrii se ukázalo, že to auto je v základu postavené dobře a dokáže se s ním jezdit najednou hodně rychle... Ale zase vyšší hmotnost C6G oproti CRX je při jízdě "rovně" nevýhodou...

Další věcí je nějaké vyřezávání výstuh a podobně, to bych rozhodně nedoporučoval, je třeba si uvědomit, že na takovou dynamiku jakou tomu autu udělí K20 nebylo to auto stavěné, daleko více se kroutí než dárce C7G (dokonce i to C6G se výrazněji kroutí), z bezpečnostního hlediska bych já naopak tuhost, a tím bohužel i hmotnost, zvyšoval a přidával pevnostní prvky včetně zesílení karoserie...

Jediná CRX, ve které jsem se nebál při rychlostech nad 180km/h a asi bych si s ní riskl jet i na NS, je ta co se dělala Cocksovi, ale tam jen do podvozku investoval přes 40tis s prací...

Jezdí ke mě hodně i starších Hond (Prelude, C5G, C6G, CRX, ITR) a když majitel chce ode mě nastavit a naladit podvozek, většinou skončíme na vysoké investici na kompletním přeskládání uložení do kvalitních PUR, podvozku, stabíků, čepů a dalších, což se mu do auta investovat nechce a ačkoli byl přesvědčen, že má vše v pořáku, musí nakonec uznat, že ne... Stačí když ho svezu jeho autem na "svém" testovacím 35km úseku, a ačkoli to netlačím zdaleka až ke hraně tak většinou o kousek rychleji než s tím autem kdy jel, ukážu mu většinu problémů v chování auta a potom jako bonus ho na té samé trati svezu se svou pekařskou dodávkou a najednou se nestačí divit, co ten špatný Civic 7G vydrží, jak umí jezdit naprosto čitelně zatáčky bokem, jak se chová klidně a čitelně na skocích... No a o tom to je, řidič je rychlý jen tak, jak mu dovolí vnímání bezpečného chování auta...
Bohužel dost často to dopadne tak, že auto místo úprav prodá, koupí CTR7G a nakonec je spokojen... Ne sice vždy, ale příkladů mám hodně... Prostě techniku a pokrok nelze zastavit, ne vše nové je krok zpět a ne vše těžší je ve výsledku pomalejší...

No a FUN factor je věc názoru, protože třeba Marfi je příkladem člověka, který měl za posledních pár let CRX, ITR, CTR7G, CTR7G kompresor, EVO 9, C6G K20 a všechna auta co si pořizoval po CTR7G kupoval jen kvůli tomu, že chtěl víc "FUN" faktoru a prodával je právě proto, že ho v nich bohužel nenašel...

U C6G je to pak v případě SWAPu i o tom, že většina lidí přejde na řízení bez posilovače, které není navíc moc strmmé a je dost tuhé, takže aby jste výkon K20 vůbec přeneslI na silnici, musíte opravdu zvolit 16" kola se širší pneu a tím je zase řízení ještě více tuhé a to co stačilo v C5G na 15" užovky v pohodě, je teď dost namáhavé... Takže na okruhu to ještě jde, ale reakce na volantu na okresce jsou díky tuhosti a malé strmosti hrozně pomalé a když nemůžu rychle reagovat, tak prostě nemůžu jet rychle a navíc díky tuhosti se řízení po pár kolech na okruhu nebo po pár km na okresce stává spíše utrpením, než abych si ho užíval...
Řešením je samo jiné řízení, ale není snadné to vyřešit... Hydraulický posilovač z K20 v RSX-S použít nejde, protože by koukal asi 10cm nad kapotu, takže jedině jiný externí elektrický či elektro-hydraulický posilovač, strmější řízení a pak ...
... Pak zase narazíme na nějakou další slabinu... No a tak to jde do nekonečna nehledě na finanční otázku, když jsme kompletně hotové auto do kterého bylo investováno přes 500tis prodávali za 300tis, tak ho nikdo nechtěl, že to je drahé a věřtě mi, že levněji to správně postavit nejde, jinak to je o kompromisech, které Vás dříve nebo později doženou...

Toť můj názor...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 12:00   Citovat  

ze svých zkušeností mohu jen napsat, že Dany má pravdu a snažit se popohnat ty naše starý popelnice stojí strašný množství peněz Smutný já přes zimu plánuji přepracovat uložení zadní nápravy na svém c5g protože to vypadá, že by sme taky nemuseli být spolu dokud nás STK nerozdělí.

i přesto všechno hodlám ty jejich Typery porazit Mr. Green

Alda: čí je ten civic s D turbo?
   Návrat  
rattray je teď offline  rattray
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 13:15   Citovat  

ano popohnat stare jeby oproti novým je opravdu složite a drahe,ale v zavěru když se to povede(to zatim není muj případ KO ),jde o ten užasný pocit když se starou hranatou jebu na okruhu porazíš mnohem novější dokonalejší a našláplejší stroje.
Ale k tematu, když instalovat K20 do pixly,tak uritě do c4g spíš než do crx!Důvody proč už jsou i tady v tematu...
Sám si dneska drbu hlavu že jsem nešel cestou k20,ale bohužel moje b18 za to rozhodně nemuže( naštvanej )
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 13:58   Citovat  

Dovolim si tiez svoj naozor.
Pri swapovom aute ide jednoznacne iba o Fun factor a o nic ine. urobit z povodne slabeho obycajneho auta nieco uplne ine. Ako velmi to auto ma byt ine je otazka financii a ochoty investovat. Otazka je kto od toho co ocakava.
Ja som mal ako daily car viac ako rok CTR 7G a nevravim ze to bolo zle auto, ale ak by som sa mal bavit o Fun factor tak sa to ani neblizilo 6G K20. Rev motora a to ze tam to bolo naozaj citit, uplne inak ako v CTR.
Podla mna je to vec nazoru a preferencii kazdeho z nas.
Ku mojmu ex autu. Osobne si myslim ze davat do toho kompresor nebolo pre Fun factor tohoto auta vhodne. Sice ano, bolo o nieco pruznejsie ale pre mna to uz nebolo ono. Na honday som sa na tom bol previest a mna to uz tiez tak nebralo, na druhu stranu musim uznat ze brzdy bola urcite dobra volba, ale to je uz o tej ochote investovat.

K tomu servu. Nie je pravda ze sa neda pouzit hydraulicke servo z RSX. Da sa tam dat, bez toho aby nieco trcalo von. Je iba potreba vyrezat zvnutra vyztuhu kapoty. Ja som to chcel riesit a mal som aj veci na to objednane, no auto som predal Marfimu, kym som to stihol. Mohli sme to vykomunikovat, dal som mu aj servo cerpadlo z toho motora a tiez som mu vravel co potrebuje k tomu s tym ze som mu vravel nech si to dorobi ze to bude o poznanie lepsie so servom. V tom pripade sa uz moze pouzit servo riadenie z ITR a je to strmsie a presnejsie a auto sa stane inak ovladatelne.

Inak to co napisal Dany konkretne ku CRX s K20 motorom uplne suhlasim. chce to kopec penazi a ochotu investovat a vylepsovat, aby sa to auto stalo naozaj dobre a rychle. Kto si mysli ze to zbucha za par korun tak sa mu to mozno podari, ale to auto bude schopne jazdit akurat tak sprinty, pripadne ho moze vystavovat na zrazoch.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 15:02   Citovat  

Marek BB napsal:
... K tomu servu. Nie je pravda ze sa neda pouzit hydraulicke servo z RSX. Da sa tam dat, bez toho aby nieco trcalo von. Je iba potreba vyrezat zvnutra vyztuhu kapoty. Ja som to chcel riesit a mal som aj veci na to objednane, no auto som predal Marfimu, kym som to stihol. Mohli sme to vykomunikovat, dal som mu aj servo cerpadlo z toho motora a tiez som mu vravel co potrebuje k tomu s tym ze som mu vravel nech si to dorobi ze to bude o poznanie lepsie so servom....

já tu servo, respektive motor z RSX-S včetně serva měl a řemenice je skoro o 3cm výše než kompresor a navíc ještě o kousek víc vpředu, takže vzhledem k tomu že i přes vyřezané výztuhy kapoty stále kompresor potřeboval nahoře místo ještě asi 1cm, aby "nekoukal" zkrs kapotu, nemyslím si, že by se tam to servo vešlo. Měřil jsem to přímo na autě, takže si myslím, že dobře...
Nakonec se musela kapota, nárazník a vše kolem ještě vypodložit a zvednout, no a nebylo to stejně stále ono...

No a k tomu FUN faktoru, to že si ho nenašel v CTR7G neznamená, že tam není... Je to o natavení auta. Ano v sériovém se asi hledá těžko, ale stačí auto lehce upravit a hlavně udělat geometrii a nastavení podvozku, no a je to jiné auto...
No a pokud bych se chtěl o FUN faktoru bavit jako o pocitu "jak to zabere" a jak je zrychlení či rychlost vnímána, pak prostě na prvním místě turbo pak kompresor a pak teprve atmosféra...
Jenže je to o tom, co v tom autě člověk hledá. Já to co hledám jsem v 7G našel... Ale každý hledáme FUN factor jiný...
Pro mě to jsou ústa od ucha k uchu po tom, co zajedu severní smyčku BTG za osm minut a vylezu zpocený až na zádech a přitom s vědomím, že jsem to stále měl celou dobu pod kontrolou... Tedy maximálně rychle a maximálně bezpečně...
A to mi CTR7G dává, ale je pravda, že jsem už starší a bezpečnost je u mě na prvním místě...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 15:48   Citovat  

tuto jar este pred tym ako sa mi Marfi ozval som zacal servo riesit. mal som ho takmer komplet poskladane. je to tak ako pises, akurat ze ten problem s remenicou sa presne riesi. pouziva sa remenica mensieho priemeru(bud si ju vyrobis) alebo overeny sposob ktory funguje na viacerych tychto swapoch je jackson racing remenica. ja som to cerpadlo mal zalozene a presne som mal vyznacene miesto potrebne na vyrezanie kapoty aby to tam voslo. koniec koncov nebol by som prvy komu by to fungovalo, je toho uz kopec. sranda je ze do 6G K20 mozes dat aj klimu a v podstate z toho spravit 100% seriove auto so vsetkym co tam bolo akurat ze motor mas vymeneny.

no a k tej zabave. urcite som to nemyslel tak "ako zabere". prave presne opak. teraz mam S2K turbo a tam to tlaci az az. a teraz by som uz S2K bez turba ani nechcel. co sa mi vsak na tom atmo swape pacilo bolo prave ten prejav motora, to ako si to musel vydret bez nejakeho dopingu a podpory preplnovania.
samozrejme aj turbo je parada ale je to nieco ine. vzdy je to o tom co chces a co ocakavas od toho. k tomu autu a k tomu swapu mi prave pasovala atmosfera s tym ze tam si citil ako ten motor reve a ako si to musi vydriet a kedze to bol swap v inej kasni tak ten prejav to len znasobovalo. a davalo mi to kopec fun. pre mna to bolo dostatocne zabavne. ja nepotrebujem mat 500k na to aby som si povedal ze teraz ma to auto bavi.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 16:04   Citovat  

Tak by to slo, ale pokud das mensi remenici, bude se to tocit rychleji a ve vysokych otackach to cerpadlo nemusi vsdrzet...
Hlavne pokud chces tocit 9tis rpm...

Ja bych treba S2000 s turbem nechtel... Ani jinou zadokolu, to je duvod proc jsem na posledni chvili vycouval po prodeji Eva z BMW 1M

Ale to vec preferenci...

Proto jsem si ani nekoupil KTM X-bow a radsi si stavim s Lutherem Attacka GTR...

Proste kazdy chceme od auta neco jineho... Ja proste chci ovladat auto na hranici jeho a svych moznosti a je mi skoro jedno jestli to bude dvoulitr atmo a budu se pohybovat na hranici 150km/h nepotrebuji nadupanou 1M nebo S2000 turbo abych se masiroval na rovine a v zatackach jezdil na 50% aby mi to nahodou neustrelilo... Je to sice taky fun factor, ale trosku jinej nez chci ja... to snad ne
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 16:21   Citovat  

preto som pisal o tej JR remenici, ktora je overena ze funguje :) inak som povodne zamyslal vyrobit mensiu, ale nemal som chut riskovat ci trafim spravne priemer.

zase je to len o tom co chces od auta. ja som do toho siel, lebo s S2K nechcem jazdit zavodne. ja to berem ako cabrio, kde ked pridam tak to ide, kde mozem driftovat ked chcem atd. zase ine preferencie a poziadavky ktore som mal po predaji civica. je to ine auto.
aj ked treba povedat ze napr na autoslalom je to auto idealne!

myslim ze sme sa v podstate zhodli ze kazdy ma ine priority, kazdeho bavi nieco ine a rozne auta a motorizacie su na rozne ucely dobre a tiez ze K20 do CRX si vyziada vela vela investicii aby z toho bolo dobre rychle auto :)
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 17:45   Citovat  

Koukám, že se to tu pomalu dostává k závěru, který sem si udělal už před nějakou dobou, když sem přemýšlel nad tím samým.
K20 v céru je sice zajímavá koncepce, ale finální produkt nikdy neospravedlní náklady (peníze, čas, práce, nutné vybavení, další nutné upravy auta, ...) s tím spojený.

Když chce člověk něco s K20, tak je podle mýho nejlepší investice (v poměru cena výkon) nákup ctr7g, vyházení všeho nepotřebnýho, revize rozložení hmotnosti, nastavení (výměna) podvozku podle aktuálního rozložení váhy. Pokud nebude stačit výkon, tak instalace JRSC, nebo ITB (pokud je nutný udržet motor jako 2.0 NA). Turbo mi příjde na tomhle motoru s tímhle uložením v motorovým prostoru tak trochu jako overkill.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2013 , 18:12   Citovat  

To MarekBB: na drift je zase lepsi atmo motor, lepe se to davkuje, idelane asi BMW M3 E46, ale ano, da se to i se Skyline R32 Turbo V6, ale jak jsem se sam presvedcil, je to o dost slozitejsi...

To LJay: myslim si to same...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX K20-je nějaké v ČR/SR?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina