Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rady ohledně rodinného combi ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 20:10   Citovat  

Ahoj,

je to trochu divné, tady na H-C, ale doporučil bych ti asi Octavii I v TDi. Pořizoval jsem ji minulý rok rodičům a do teď spokojenost. Při koupi se udělala velká údržba na motoru. Rozvody, filtry, olej atd. Tak jak by to mělo po koupi být. Od té doby jsem řešil s taťkou akorát přední brzdy a ložiska. 2 ložiska zha 800 myslím a brzdy + destičky za 2500-3000 už nevím. Taťka jezdí do práce asi 5-6 km, takže spotřeba je někde okolo 6 litrů. Ale na dálku normálně naložené auto + 4 lidi = pod 5 litrů. Rozhodovali jsme se taky mezi Accordem. Ale nakonec se vzala OI kvůli dostupnosti servisu atd. Prostě každý to dokáže nějakým způsobem opravit a je toho hodně. Krádeži se nikdy nevyhneš, tak jsme se pojistili zámkem na pedály. Pokaždé když se někam jede a odejde se od auta byť na 10 minut, tak se to zamyká.

Jak říkám, doporučuji ti OI, ale když vidím někde Acco, tak se ozve srdíčko H+ je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 20:42   Citovat  

Doktor napsal:
tak radsi pockej a priplat si trochu vic za hezkej kousek, treba neco takovyho...to Te nebude pak stat skoro nic, nez usetrit par tisic a pak zjistit buhvi co
priklad: tudy odkaz

Akorát třeba tenhle tourer má najeto 111.654 km, což je jen kousek před 120.000 km, kdy má Acco naplánovanou poněkud větší a nákladnější servisní prohlídku... (ale tak samozřejmě záleží na majiteli k čemu se odhodlá).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 20:59   Citovat  

Giger napsal:
Ahoj,

je to trochu divné, tady na H-C, ale doporučil bych ti asi Octavii I v TDi...
...
...
Jak říkám, doporučuji ti OI, ale když vidím někde Acco, tak se ozve srdíčko H+ je to dobrý

Bohužel se pod to skoro podepíšu. Nebejt takovej srdcař a neřikat si pokaždé když vyjdu před dům Sakra, to je ale kára, mít auto jen na přesun z bodu A do bodu B, tak by to asi byla jasná volba. Kolega z práce už má přes rok OI, liftback (což je stejně skoro jako kombi), 1.9TDi, 81kW (nebo kolik to je) a naše rozpravy o tom, za kolik jezdí a kolik ho co stálo musim vždycky rázně utnout, protože bych ho musel kopnout Velmi šťastný
Ale tak jsme na H-C, takže Accord je jasná volba, ne? VTEC
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:14   Citovat  

Bratr ma Fabii I. v kombi s benzinovym VW motorem 1,6 16V. Najeto na tom ma jako kdyby porad objizdel zemekouli a vymena pulky motoru ho vyjde zhruba jak na cenu brzdovych desticek u nasich Hond HaHaaa Dokaze s tim ujet pres 1000 km na jednu pidinadrz. Dokud ho nekdo na silnici nesunda, bude s tim jezdit do skonani sveta. Kdyz se penize musi strkat jinam nez do aut, da se to resit i podobnymi vozy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:35   Citovat  

Bully napsal:
Bratr ma Fabii I. v kombi s benzinovym VW motorem 1,6 16V. Najeto na tom ma jako kdyby porad objizdel zemekouli a vymena pulky motoru ho vyjde zhruba jak na cenu brzdovych desticek u nasich Hond HaHaaa Dokaze s tim ujet pres 1000 km na jednu pidinadrz. Dokud ho nekdo na silnici nesunda, bude s tim jezdit do skonani sveta. Kdyz se penize musi strkat jinam nez do aut, da se to resit i podobnymi vozy.

A o tom to je, naši měli podobný rozpočet jako teď má zde Wrabczak (omlouvám se jestli jsem zkomolil nick) a oni prostě auto neřeší, řeší pouze = aby to jezdilo. A aby je opravy + spotřeba nesežrala. Přemejšlelo se i o I generaci CRV a když jsem jim vysvětlil kolik stojí třeba jenom gumy na zimu na takhle velké auto... však víte sami Úsměv
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:39   Citovat  

Tuto otázku jsem již také řešil. ACCO mezi 100-130 tisici je spíše odjetější varianta.
To že je nějaké auto kradenější, to by asi nebyl argument proto si ho nekoupit.

Mám Octavii combi 1G 1,9Tdi. Mám ji jako druhé vozidlo po crx a nemohu si ji vynachválit. Takže se přikláním k názorům ostatních. Klady a zápory rozepisovat nebudu, to bych se asi opakoval Úsměv (viz diskuze Škoda)
   Návrat  
WrabCZak_ je teď offline  WrabCZak_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:04   Citovat  

když mě ta škodovka přijde jako strašná tuctofka Smutný at se podivám kamkoliv tak tam prostě stojí Úsměv příde mi že to má horší výbavu něž cokoliv jinýho za stejný peníze , do svojeho civica sem za dva roky nemusel dát skoro ani korunu navíc a všechno šlape jak má Úsměv
Nerad bych kupoval auto který nebudu mít rád a půlka mozku a celý srdce je pro Hondu Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:07   Citovat  

WrabCZak_ OK

navíc O1 je rodinné auto jen velikostí kufru ... protože místem pro lidi je na tom i Jazz líp HaHaaa
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:31   Citovat  

co mátě všichni s tim, že na Hondu jsou dražší díly? Já kupuju všechno za hubičku, kdežto, když jsem kdysi dááávno mívávala OI, tak jsem se nikde téměř nedoplatila... Navíc v OI je místa nula nula nic... Mrk

PS: za mě Stream, je to pěkný, rodinný a je to Honda... Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:37   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
Nerad bych kupoval auto který nebudu mít rád a půlka mozku a celý srdce je pro Hondu Úsměv

Tak v tomhle s tebou plně souhlasím Úsměv
   Návrat  
Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 13:00   Citovat  

odpověď ej jednoduchá.. pokusů už jsem měl několik a nakonec přes dva roky mám toto a věř, že ta originalita a design, nehledě na funkčnost je prostě ojedinělá !

a to že si u takhle "starého" auta otevřeš 5ky z klíčku když jdeš s plnýma rukama něco nakládat je k nezaplacení..

Honda

IMG_20131004_175708.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20131004_175708.jpg, 1.03 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 13:18   Citovat  

Johnie_Walker napsal:
odpověď ej jednoduchá.. pokusů už jsem měl několik a nakonec přes dva roky mám toto a věř, že ta originalita a design, nehledě na funkčnost je prostě ojedinělá !

a to že si u takhle "starého" auta otevřeš 5ky z klíčku když jdeš s plnýma rukama něco nakládat je k nezaplacení..

Honda

a co tě ta sranda stála ? Úsměv hádam tak 250t ? Úsměv
   Návrat  
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 13:20   Citovat  

LadyImagine napsal:
co mátě všichni s tim, že na Hondu jsou dražší díly? Já kupuju všechno za hubičku, kdežto, když jsem kdysi dááávno mívávala OI, tak jsem se nikde téměř nedoplatila... Navíc v OI je místa nula nula nic... Mrk

PS: za mě Stream, je to pěkný, rodinný a je to Honda... Mrk

Pod tohle se podepíšu! Octavka je sice poctivý, prostorný auto, ale drahý, s předraženým servisem, nehorázně se krade a hlavně - má ji každej druhej. Navíc sehnat něco, co někdo neprasil jako služební auto je u nás celkem problém - většina Octávek jsou kusy z ukončených firemních leasingů. A to nemluvím o poruchách turba, váhy vzduchu nebo DPF filtrů, nebo řetězů u TSI motorů, moji kolegová z práce by mohli vyprávět.
Já vlastním Streama, 2.0 i-VTEC z roku 2003 a nedám na něj dopustit. 7 míst, 430l kufr, 160 koní, poruchy žádný, jen pravidelný servis a spotřebák.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 13:50   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
a co tě ta sranda stála ? Úsměv hádam tak 250t ? Úsměv

Mně před 4.5lety 199tis., ale to byla klika jak sviň..Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 14:18   Citovat  

no nám se právě nedávno narodil svištík a do budoucna počítáme s druhým tak by sme chtěli velký auto za slušný koruny a protože nemáme našetřeno tak chceme mít co nejdřív splacenou půjčku (cca 3roky)
   Návrat  
Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 15:43   Citovat  

no.. mě to před 2,5 lety skoro to co píšeš.. tedy s doplňky + plasty 8x al.17", oprava vč. rozvodů,atd,atd..
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 15:49   Citovat  

hmm tak ja před 4ma rokama acco tourer 2,0 45.000km voňafka z Hondy Mnichov a 300 kolíků, to je hnus velebnosti wc dělám všechno pro to, aby voňafkou zůstala i nadále, takže neprodám ani za zlatý prase Je to tam.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 16:01   Citovat  

Giger napsal:
A o tom to je, naši měli podobný rozpočet jako teď má zde Wrabczak (omlouvám se jestli jsem zkomolil nick) a oni prostě auto neřeší, řeší pouze = aby to jezdilo. A aby je opravy + spotřeba nesežrala. Přemejšlelo se i o I generaci CRV a když jsem jim vysvětlil kolik stojí třeba jenom gumy na zimu na takhle velké auto... však víte sami Úsměv

Já to vidím trochu jinak , Cr-v obvykle jezdí celý rok na jedné sadě kol. Cena pneu kolem 1500,- mě nepřijde nijak závratná.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 16:24   Citovat  

hopit napsal:
[/b]
Já to vidím trochu jinak , Cr-v obvykle jezdí celý rok na jedné sadě kol. Cena pneu kolem 1500,- mě nepřijde nijak závratná.

CRV 1g má 15'',že jo?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 16:25   Citovat  

Hellborn napsal:
CRV 1g má 15'',že jo?

má 205/70 15
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 16:43   Citovat  

Johnie_Walker napsal:

Honda

doslova. Novej motor nebo zamek nebo co to bylo 8000,- bez DPH. Prestalo fungovat ve chvili, kdy jsem do z pulky nalozenyho auta v rakouskych alpach chtel dolozit tu druhou pulku abychom vyrazili k domovu. Kdyby to z predeslyho nebylo jasny - tak prestalo fungovat tak, ze to neslo otevrit. Mňamka.
A protoze kazdej doporucuje a povazuje za nejlepsi to cim jezdi, tak doporucuju Smaxe. O 2cm delsi a 12sirsi nez Tourer, vnitrni prostor nesrovnatelne vetsi. Kupovali jsme az ve chvili, kdy se narodil treti, nicmene z odstupem casu bych koupil uz pro dve. Spolehlivost a cenova hladina je ale otazka, takze myslim ze bys moh skoncit u toho streamu Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 19:48   Citovat  

Jeste ze mame Kandika. Ten se svym Acco Tourerem vysbiral tolik zavad, ze jich na nas ostatni uz moc nezbylo Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 21:11   Citovat  

Bully napsal:
Jeste ze mame Kandika. Ten se svym Acco Tourerem vysbiral tolik zavad, ze jich na nas ostatni uz moc nezbylo Se stydím

Ještě že máme Kandika, který má tři děti, takže H-C má průměr splněn a my ostatní už tři mít nemusíme Velmi šťastný Dvě bohatě stačí...
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 22:34   Citovat  

Bully napsal:
cejtim v tom le-hou-čkou ironii, ty syčáku Úsměv
tudy odkaz
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 0:24   Citovat  

Vypadá dost dobře a cena luxusní :
tudy odkaz
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 18:31   Citovat  

tak my v "současnosti" nebo spíš blízké budoucnosti budem řešit to stejné co WrabCZak a po delším přemýšlení a procházení všelijakých stránek a s přihlédnutím k osobním sympatiím a zkušenostem nemůžu jinak než zafiru v DTi ten motor máme ve vectře a v současnosti má nelétané asi 380 000 s tím že se měnil pouze olej a palivové vedení, které bylo věkem ztyřelé, jinak všechno ostatní absolutně bez problému, do -5 nepotřebuje žhavit, má krásný zvuk výborný zátah, a ani po tech letech, když tomu šlápnu, tak za sebou nevidím černočernou tmu,,,,a spotřeba je dlouhodobá 5,8 nevíc nemusím řešit rozvody, mezi možnostma bylo i BMW 5 s batohem a třílitrovým dieselem kvuli spolehlivosti a vzhledu ale to asi spíš ne, kvuli zadokolce a dražším dílům, především náprav...a manželce se nelíbí..:-/

tudy odkaz
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 19:05  Naposledy upravil MH dne 16.11.2013 , 20:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

[quote="WrabCZak_"]Ahoj Úsměv

bohužel je zapotřebí koupit něco většího a tak koukam po vhodném rodinném autě .

většina peněz bude z půjčky a proto je strop okolo 100-130 000.-

představa je : combi , rv. od 2003 , spotřeba do 8l/100km , výbava 2 a víc airbagů , klima , vše v el. , spolehlivost , min. 80kW , minimální výdrž dalších 10let Velmi šťastný + aby se do ceny věšly "detaily" jako zimáky a pod.

najezdíme asi jenom 8000km ročně , často jedíme po městě a jednou až dvakrát do měsíce podniknem delší trasu .

ideál by byl asi Accord 7g a případná konkurence : passat , mondeo 3g , mazda 6 , octavia (pofl.), a pod.

co by ste za tu cenu vybrali vy ?

předem děkuji za rady Úsměv

Jen můj názor a zkušenosti s těmito uvedenými vozy...100-130 tis. za pseudo kombi a MPV auta jako Octavia, Fabia, Zafira, Sharan apod...masakr, vyhozené peníze...pohodlí, prostor, výkon...jedna velká tragedíe, prostě KO

Proč je tak důležitý rok výroby? Tady neplatí čím novější, tím lepší...Starší ročníky poctivých aut jsou mnohem zachovalejší, prostornější, výkonější...a hlavně levnější....píšeš, že řešíš peníze....

U všech aut, které bych ti doporučil je započtena přestavba na sekvenční LPG...z dúvodů nákladů na PHM jako u tdla i apod...

1) Pro dvě děti postačí kombi, pro tři už MPV...zkuste někdy dát tři dětské sedačky vedle sebe a poutat tři děti ve fábce, octávce...je to problém i v Legendu KA9, Lexusu LS...

Rodinné prostorné kombi Mitsubishi SIGMA, Toyota Camry...viz recenze.

2) Opravdové poctivé MPV Honda Odyssey 3.5 V6, případně náhražka Honda Shuttle...viz recenze.

Vzhledem k nájezdu km, převážně město, uvedené částce a RV., bych se nebránil Accodu Tourer a Hondě Stream...
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.11.2013 , 19:51   Citovat  

Já jsem vybíral půl roku než jsem se rozhodl pro streama a mezi prvníma co jsem zavrhl byla zafira , koncern a multipla ( tu když vidím tak vždycky žasnu ) takže už jen Mazda 5 ,ale to nebylo ono, Mitsubishi Grandis zbytečně velké , Toyota Avensis Verso mě moc nenadchlo a ani nijak nevyniká a tak jsem se rozhodl mezi streamem a Dodge Caliber , stream byl levnější tak jsem ho vzal a jsem hodně spokojený . Kdyby ses rozhodoval pro naftu tak ji neber je to loterie a ve finále tě to může vyjít draho a když už tak BMW nebo Hondu.
   Návrat  
olld je teď offline  olld
PříspěvekZaslal: 16.12.2013 , 23:35   Citovat  

Jak to dopadlo? Jestli není pozdě, tak taky hlasuju pro Stream, vzhledem k velikosti (variabilitě) a pohodlí. Navíc, benzín 2.0 na tom není se spotřebou vůbec špatně a je to vynikající motor. Uvažoval jsem ještě o Accordu combi se stejným motorem, ale protože rád za volantem sedím než ležím HaHaaa , mám právě Streama.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rady ohledně rodinného combi ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina