Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 81 z 486
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 23:01   Citovat  

Stealman napsal:
Zdravím přátelé, přišla první ledovka v Plzni a mého Accorda hned trefil nějakej dement co neumí jezdit.

Zítra za světla dodám fotky, nicméně je odřený a prasklý přední nárazník a prasklý pravý světlomet - nemáte někdo odhadem tušení kolik může stát novej nárazník a 1 světlo ? Jedná se o Type-S, takže se obávam, že nárazník bude dost drahej.

Jde mi hlavně o to aby mě pojišťovna nechtěla vzít na hůl a na internetu jsem ceny těch dílů nikde nenašel, nerad bych se nechal opít rohlíkem.

Něco podobného se mi stalo loni na konci prosince. Nějaký kretén mi prdnul do nárazníku, a zajel i do chladiče klimatizace a ještě při tom vzal stěnu. Celková cena nového originál nárazníku s originál chladičem a stěnou byla cca 50 tis, naštěstí to také jistilo havarijko. Musela se odstrojit část motorového prostoru, nárazník nový, nechali jej nalakovat a td.
Takže pokud máš havarijko, šel bych do někoho, kdo se v hondách vyzná, aby ti to spravil pořádně. Původně jsem si taky myslel, že to je jen nárazník... V servisu mě vyvedli z omylu.\Chtěl jsem to mít sravené jako nové. vpodstatě na první pohled autu ani tak zase moc nebylo, ještě jsem s ním nějakou dobu jezdil.

Díky případně za informace !
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.12.2013 , 23:21   Citovat  

Stealman napsal:
Vina druhýho vozidla to je, ale řidič samozřejmě ujel, přišel jsem k zaparkovanýmu když už bylo po. Mam ale havarijko se spoluúčastí 5.000 no :-/

Tak co resis? Auto dej do Hondy, zaplatis 5000 a bude to v pohode, ne? Nemyslis si snad, ze by byla skoda nizsi nez 5 tis.??
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 8:34   Citovat  

varuj napsal:
Co sa svetiel tyka, Dutch ma pravdu. Origo H svetla su neskutocne drahe, ked som mal podobnu skusenost (odrety predny naraznik a puknute svetlo) tak som vymenil obe predne svetla za Depo nahrady. Velkostou a tvarovo sedia uplne presne a vymenil som akurat vnutornosti, aby fungovalo aj ovladanie naklapania svetiel.

Nevím jestli neskutečně drahé, ale když mi jeden zaměstnanec nedal přednost a já do něj bouchnul, tak jsem taky musel měnit světlo. Šlo to z jeho pojistky a vyšlo to na nějakých 8 000 jedno světlo a cca 10 000 nárazník. Předpokládám, že ceny jsou jako vždy bez DPH, jak mají ve zvyku v Hondě protiprávně uvádět Úsměv
   Návrat  
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 13:56   Citovat  

boratko napsal:

Loni v prosinci se mi stalo něco podobného. Nějaký chytrák do mě vrazil na parkovišti do zaparkovaného auta, zřejmě taky kolí od závěsu a měl jsem v háji přední nárazník, stěnu a chladič klimatizace. Takže jsem měl havarijko, dal jsem to do servisu, mám nový nárazník, včetně lakování samozřejmě, novou stěnu a nový chladič klimy. Musela se odstrojit 1/2 motorového prostoru. Cena byla cca 50 tis, ale jsem spokojen, že to takto dopadlo. Já bych si toho ani snad nevšiml, protože v zimě, auto zasněžené a tak nějak mi to skoro uniklo a já měl dojem, že je v háji jen nárazník. V servisu mě hned vyvedli z omylu.

Ještě jsem nějakoju dobu s autem jezdil a v pohodě, ale jsem rád, že jsem to nechal takto spravit.

Být tebou, neváhám, jen nárazník, včetně laku je najěkých 20 tis..
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2013 , 22:58   Citovat  

Doktor napsal:
když už je řeč o termostatu... jak je to s vodni pumpou? měnil někdo někdy vůbec? kdy by se měla měnit? jeliokž nejsou rozvody tak se to normálně nedělá... u Civica budu dělat rozvody i s pumpou dohromady teď, ale tady když se nedělá nic...?

Měnil jsem vodní pumpu společně s drážkovaným řemenem, napínací kladkou a chladící kapalinou hned po koupi (letos v létě) OK
Další výměnu kladky a pumpy budu dělat po 120tkm - pokud ještě Acco budu mít Mrk
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2013 , 14:49   Citovat  

pata.vfr: kolko to stalo a ake si daval ? natrafil som na jedenho mechanike v honde a ten mi vravel, ze v napinaku drazkoveho remena staci vymenit lozisko tusim 6302/6304. Chystam sa na to, rovno s vymenou drazkoveho remena a aj vymeny volnobezky alternatora , + mozno vymena uhlikov.

Vravel, ze na tychto 2.2 i-CTDi odchadzaju pri 180-200tis tie volnobezky alternatorov bezne. Teda ak po ubrani plynu pocujete taky gulickovy zvuk. je to dobrý
   Návrat  
pata.vfr je teď offline  pata.vfr
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2013 , 15:51   Citovat  

Chris> Je to možné, ložisko napínací kladky mělo vůli, i když na autě to znát nebylo, WP vypadala ok.
Mám 2,4, takže tuším jinou vodní pumpu - dva okruhy (s výstupkem):
Vodní pumpa 10C4041-OYO 1448Kč
Plochý řemen Contitech 7PK1749 417Kč
Napínák řemenu FEBI 31255 1904Kč

Vím, že k napínáku jde koupit jen ta kladka s ložiskem, ale vzal jsem komplet, kdyby byla unavená pružina Mrk
   Návrat  
explore je teď offline  explore
PříspěvekZaslal: 8.12.2013 , 19:00   Citovat  

Caute,

chystam sa na vymenu synchronov v prevodovke. Nevie niekto poradit kolko cca mozu stat nove? A co vsetko treba menit?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jure je teď offline  Jure
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 19:33   Citovat  

ahoj mám občas problém u svého acco zařadit 1.rychlost, je to 2,0 r.v. 2003 najeto 160000 km,před cca 5000 km výměna spojky a oleje v převodovce- orig. Mám podezření na synchron nebo ložisko Smutný , řešil už někdo podobnej problém???
   Návrat  
notabene je teď offline  notabene
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 19:41   Citovat  

Jure napsal:
ahoj mám občas problém u svého acco zařadit 1.rychlost, je to 2,0 r.v. 2003 najeto 160000 km,před cca 5000 km výměna spojky a oleje v převodovce- orig. Mám podezření na synchron nebo ložisko Smutný , řešil už někdo podobnej problém???

Mám 185 cca, šla hůř řadit jednička, vyměnil jsem spojku (origo) a jde zas jak zamlada.. Jakou spojku jsi dával?
   Návrat  
Jure je teď offline  Jure
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 21:26   Citovat  

notabene napsal:
Mám 185 cca, šla hůř řadit jednička, vyměnil jsem spojku (origo) a jde zas jak zamlada.. Jakou spojku jsi dával?

spojku jsem dával origo, před tím byla sjetá lamela , po výměně spojky bylo vše ok, až teď po cca 5000km jde špatně jednička ,jinak ostatní rychlosti bez problému..
   Návrat  
martmix je teď offline  martmix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 18:27   Citovat  

Mě to též vyřešila original spojka.Ale dával sem komplet.
Ty taky? nebo jen lamelu?
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 21:13   Citovat  

ludia odchadza mi bateria a nehrozi ze tam dam zase 45AH, viete mi poradit aky rozmer tam vojde ? povedzme aj s mensimi upravami. Je tu na to tema ale dokopy tam nie je ziadna uzitocna info, kedze chcem zachovat airbox.

BTW auto nastartuje ale citi ze to melie z posledneho, kontrolky pohasinaju, plivova rucicka klesne na minimum a dnes mi po nastartovani ostalo svietit aj VSA a vystrazny trojuholnik.
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 21:59   Citovat  

scream napsal:
ludia odchadza mi bateria a nehrozi ze tam dam zase 45AH, viete mi poradit aky rozmer tam vojde ? povedzme aj s mensimi upravami. Je tu na to tema ale dokopy tam nie je ziadna uzitocna info, kedze chcem zachovat airbox.

BTW auto nastartuje ale citi ze to melie z posledneho, kontrolky pohasinaju, plivova rucicka klesne na minimum a dnes mi po nastartovani ostalo svietit aj VSA a vystrazny trojuholnik.

baterka je prostě věčnej problém..

tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 22:08   Citovat  

Verča napsal:
baterka je prostě věčnej problém..

Mně 7let na baterii 45Ah nepřijde jako věčnej problém... Se stydím
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 22:13   Citovat  

Hellborn napsal:

U mne podobne. Zatim 6 celych let a bez zavahani.

Treba se u poface davala i ta baterka lepsi pořádnej výtlem (joke!)

Jinak abych nebyl OT- prece neni problem zjistit si parametry baterie co potrebuju, vzit do ruky metr a omerit stavajici a v kteremkoli obchode s autodoplnky koupit vhodny model baterie.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 23:47   Citovat  

cakal som, ze sa kazdy najprv pochvali kolko mu vydrzala origo bateria. samozreme standardny rozmer viem akurat v tomto rozmere su dostupne max 45Ah baterie. Zaujimali ma nejake "tuningy" uchytenia baterie + rozmer. Kedze cely internet nadava na poddimenzovanu baterku v accorde cakal som, ze minimalne 1/3 majitelov ma battery upgrade Úsměv

BTW: ja mam tiez origo bateriu ale neviem ako dlho vydrzala... treti rok to je ale urcite. Ona mozno aj staci kym ma plnu kapacitu ale akonahle trochu klesne uz su problemy. Ja som bohuzial z tych co jazdia kratke trasy+ranne starty+ momentalne auto niekedy aj 4 dni postoji vonku v mrazoch.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2013 , 23:51   Citovat  

Co to je krátká trasa?
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 0:55   Citovat  

Hellborn napsal:

beztak všem blikaj kontrolky, když startujete HaHaaa Hihi Velmi šťastný

nebo se ti zdá ta pětačtyřicítka úměrná tomu autu? Velmi šťastný mě teda ne nesouhlas když si vemu, co je třeba v Baworech HaHaaa takovou baterku má už jen otec v traktoře Velmi šťastný ...ale Japonci v tomhle případě mysleli ekonomicky, hlavně, že to nakonec nastartuje Velmi šťastný HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 1:39   Citovat  

Stepa napsal:
Co to je krátká trasa?

3km

Ono aj som si povedal ze kym to nastartuje serem na to, ze ked prezije zimu prezije este urcite jedno leto... lenze dnes koli tomu nefungovalo VSA a to je uz pruser na zimu Úsměv
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 1:49   Citovat  

No já mám baterku úplně novou, 45Ah (nejlepší verze od Exide, která šla koupit) a už při nule je vidět, že se tomu moc nechce, všecko lehce pohasíná. No nechci vidět, co to bude dělat při minus 20 (občas se stane, že auto třeba i týden stojí venku). Osobně to nevypadá, že do toho malého prostoru s úpravami vejde cokoli většího než 45Ah, ale prý je to možné, někde jsem tu ten zázrak viděl.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 8:22   Citovat  

Verča napsal:
beztak všem blikaj kontrolky, když startujete HaHaaa Hihi Velmi šťastný

nebo se ti zdá ta pětačtyřicítka úměrná tomu autu? Velmi šťastný mě teda ne nesouhlas když si vemu, co je třeba v Baworech HaHaaa takovou baterku má už jen otec v traktoře Velmi šťastný ...ale Japonci v tomhle případě mysleli ekonomicky, hlavně, že to nakonec nastartuje Velmi šťastný HaHaaa

Baterii jsem dával novou 12.1.2012, blikání nebo pohasínání jsem jsem doteď nezaznamenal. Pohasínalo to v mrazech při staré baterii (v autě byla od 29.9.2005), ale až poslední zimu (takže těsně před výměnou), předtím v pohodě. Auto stojí venku a v zimě vyjede občas 1x za týden, ale spíš méně (1x za 2-3týdny).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 8:31   Citovat  

scream napsal:
3km

Ono aj som si povedal ze kym to nastartuje serem na to, ze ked prezije zimu prezije este urcite jedno leto... lenze dnes koli tomu nefungovalo VSA a to je uz pruser na zimu Úsměv

Pokud máš jízdy jenom 3km, tak Ti nepomůže žádná baterka Tak to valím bulvy

Prostě musíš pravidelně dobíjet!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 10:42   Citovat  

na troch dalsich autach som bateriu nedobijal a fungovala perfektne, neviem preco by mal byt accord vynimkou ... mozno preto ze ta 45Ah je fakt poddimenzovana? Osobne si myslim ze tam vacsia bateria vojde akurat bude treba upravit vanicku.

Prave som volal do hondy, cena novej baterie okolo 100E Velmi šťastný HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 10:57   Citovat  

Pokud máš zapnutá světla a ostatní spotřebiče, tak Ti žádné auto nenabije baterii za 3km od nastartování zpět na hodnotu před startováním.

Ostatní auta byla také z cca stejného roku výroby a prošpikovaná elektronikou?

PS: nijak se nezastávám Hondy, můj názor je ten, že tohle chování co popisuju postihuje všechny auta...3km je málo při dnešní úrovni elektronických "kravin a opičáren" v autech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 11:06   Citovat  

toyota celica, mazda 626, felicia... samozrejme 3km nejazim stale 1-2x za mesiac je to dlhsia trasa. Naviac accord napriek elektronike ma xenon, ktory zerie o 40W menej ako bezne halogenky, cize v odbere by som problem nevidel. Naviac alternator je scopny dobit bateriu uz na volnobehu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 11:10   Citovat  

Ještě jsem dopisoval PS...a jsme u toho. Tak např. ve felicii je prd elektroniky a má malý objem, tzn. ztráty na motoru při startování jsou podstatně menší. Tohle je problém nových aut, kde všechno něco žere.

Altík Ti ji na volnoběh dobije, ale potřebuje na to čas a co nejméně pozapínaných věcí pro zkrácení času dobíjení. Zamysli se nad tím...

Ten nájezd z Tebe padá jak z chlupaté deky, nejdřív jezdíš jenom 3km, pak i delší trasy. Debata o ničem, končím Úsměv papa
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 12:01   Citovat  

scream napsal:
ludia odchadza mi bateria a nehrozi ze tam dam zase 45AH

Ja mel baterku 5 let, pak chcipla z hodiny na hodinu a dal jsem tam stejnou (origo z Hondy, uz nevim presne, tusim panasonic). Problemy jsem nemel. Otazkou tedy je, co tam mas zac? Jestli tam nekdo pred tebou hodil neco levneho, je mozne, ze je baterka dead. Kratke trasy tomu urcite neprospivaji (nejen baterce).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 12:57   Citovat  

Je tam original honda, cierna s nalepkou - made in france. Odchadza postupne ale od pohladu uz ma svoj vek.

Idem to akurat riesit a pomerat, tak dam vediet ako som dopadol...

+ sa mi asi upchal lavy ostrekovac okna, striekal, crvkal a teraz uz len kvapka Smutný ...nejake napady ako sa k nemu dostat a vycistit ho?

Moje starty vyzeraju takto:
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2013 , 16:29   Citovat  

Taaakze dobojovane, podarilo sa tam dat 60Ah bateriu standardneho rozmeru: tudy odkaz

Trebalo vybrat celu vanicku lebo ta ma rozmer 27x16cm a pekne to tam vojde...je to ale uplne natesno ani pol cm sirisia bateria by uz asi nevosla. Bateria je podlozena 2cm polystyrenom aby poriadne drzala, inak je vsetko povodne vratane uchytov. Trosku gheto tuning ale konecne mi nepreblikava palubovka pri startovani Úsměv

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Bohuzial som objavil dalsi kusok hrdze pod vanickou baterie Smutný tudy odkaz Co s tym? existuje nejaky inhibitor korozie s cim sa to da zatriet?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina