Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fungl nový Civic z roku 1996.
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4

Koupili byste radši Civic 1996 s 8500 km, nebo vové auto 5x dražší?
Nové auto
11%
 11%  [ 10 ]
Civica 1996
62%
 62%  [ 53 ]
Novou Hondu
8%
 8%  [ 7 ]
Levnějšího Civica s více najetými kilometry.
9%
 9%  [ 8 ]
Radši budu chodit pěšky, protože jsem trouba :)
8%
 8%  [ 7 ]
Hlasovalo : 85
Celkem hlasů : 85

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 14:50   Citovat  

Hellborn napsal:
A ty rázy nemění polohu silentů oproti tomu, když auto stojí? Vůbec se nehýbou?

Nejlepší je s autem vůbec nejezdit a pro jistotu ho v garáži pověsit Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 15:10   Citovat  

Rom. napsal:
poloha se nemění a nehýbou se ... maximálně se o pár stupňů pootáčejí Úsměv

Ale deformace gumových částí podvozku není vyloučena. A může se projevit stejně jako plošky na pneu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 15:34   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale deformace gumových částí podvozku není vyloučena. A může se projevit stejně jako plošky na pneu.

Nesouhlasím, projeví se max. steření, ale že by byli na tom huře jak na autě co se používá a zdeformované, to vůbec.

- teď trochu bokem ještě: to auto stálo, nebylo namáháno, nic se s ním tedy neděje. To tady hodně lidí nechápe.
Jediné co se projeví je koroze na nechráněných částech auta, oxidace na kontaktech, a stárnutí gumových, plastových částí.

lock.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
lock.png, 376.66 kB
   Návrat  
Boo-Boo je teď offline  Boo-Boo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 16:23   Citovat  

Klimik : Gratulacie k peknej kupe, nech dobre slúži.

Mas skoro 18 rocne auto 8 500 najazdene. Wow krása, vzacnost
Ja mam 18 rocne auto 200 000 najazdene, co by som dal za to aby malo tolko najazdene co tvoje.

kolko rokov bude mat tvoje auto kym najazdis 200 000 ? ....WOW , závidim Honda
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 17:12   Citovat  

hopit napsal:
Nejlepší je s autem vůbec nejezdit a pro jistotu se v garáži pověsit Tak to valím bulvy

OK Velmi šťastný
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 17:17   Citovat  

hopit napsal:
Nejlepší je s autem vůbec nejezdit a pro jistotu ho v garáži pověsit Tak to valím bulvy

tj snad horší, než když to stojí na místě ne? Tak to koukám! nebo ne? Tak to koukám!
Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 17:20   Citovat  

Ja mam zkusenost s CRX 1g, kterou jsem mel na Vckovych znackach (take od Romana) a ktera stala dlouhou dobu na vystavce. Jedine co byl problem byla voda v nadrzi, takze se vyplachla, pak nove zadni brzdy (pakny), pak rozvody s naplnema a to je vse je to dobrý Po prvnim natoceni na mnou natankovanou plnou Vervy motor bezel neklidne, ale nechal se hodku stat bezet a pak uz nebyl s nicim problem. Ja si delal pak vyplach motoru, ale to bylo pro muj pocit. Kazdopadne to auto vyhralo na Honayi miss vyfuk (tichy, sportovni, absolutne bez dymu) ... takze nevidim zadny problem Mrk
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 18:01   Citovat  

Hellborn napsal:
A ty rázy nemění polohu silentů oproti tomu, když auto stojí? Vůbec se nehýbou?

Teď ti moc nerozumím. Teď začínáš řešit auto s kterým se jezdí? Samozřejmě u toho se silenty kroutí,působí na ně rázy a navíc počasí. Ale to sem vůbec nepleť. Bavíme se o tomhle dlouho stojícím autě ve větrané suché garáži a o tom žes napsal co na to říkají silenty které jsou v úplném klidu,v suchu a působí na ne nějaká malá hmotnost toho auta. Nic na to neříkají. U toho auta bych vyměnil náplně a jezdil. Pokud se něco ozve,řešil bych to,ale myslím ze to bude v klidu. Nevím proč mu tady plno teoretiků vykládá co všechno musí vyměnit. To mu ty lidi závidí takový kup? Měli jste možnost všichni. Teď si o mě myslete co chcete,ale mám 20 let staré C5g co má nalítáno 375 tisíc km,jezdí každý den i v zimě a na zadní nápravě nebylo ještě nic měněno. A kupodivu nejsou žádné vůle ani bouchání...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 19:44   Citovat  

Kmóďa napsal:
Teď ti moc nerozumím. Teď začínáš řešit auto s kterým se jezdí? Samozřejmě u toho se silenty kroutí,působí na ně rázy a navíc počasí. Ale to sem vůbec nepleť. Bavíme se o tomhle dlouho stojícím autě ve větrané suché garáži a o tom žes napsal co na to říkají silenty které jsou v úplném klidu,v suchu a působí na ne nějaká malá hmotnost toho auta. Nic na to neříkají. U toho auta bych vyměnil náplně a jezdil. Pokud se něco ozve,řešil bych to,ale myslím ze to bude v klidu. Nevím proč mu tady plno teoretiků vykládá co všechno musí vyměnit. To mu ty lidi závidí takový kup? Měli jste možnost všichni. Teď si o mě myslete co chcete,ale mám 20 let staré C5g co má nalítáno 375 tisíc km,jezdí každý den i v zimě a na zadní nápravě nebylo ještě nic měněno. A kupodivu nejsou žádné vůle ani bouchání...

Míšo,
v tomhle máš pravdu.

Prostě jej užíváš a také záleží, jak jej užívaš ...

Ale guma časem stárne, to jediné ji může v klidu potkat. Takže opravdu bych to řešil, jak jsem psal na začátku - časem ...
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 20:35   Citovat  

Tohle taky není moc jetý Úsměv N360
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 20:42   Citovat  

vzkaz pro vsechny rypaly a teoretiky:
nevim co kdo porad mate s korozi, sterenim, atd
moje byvale vti stalo 10 let na vetru, desti a mrazu a jediny co se menilo byly remeny a naplne. pokud vim tento civic byl v garazi schovany pred temito vlivy pocasi
(nevim proc noveho majitele kazdy tak mystifikuje a strasi)
silentbloky se nepouzivanim nevymackavaji a ani netrouchnivi ... trouchniveni a vymackavani je diky tomu ze se na silnice pouziva v zime chemie a na 50m silnice je 25 der a vymolu, to samo plati i pro korozi, samotna karoserie nemuze zrezivet kdyz na ni nepusobi sul,vitr,a dest.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 20:54   Citovat  

Doomm napsal:
vzkaz pro vsechny rypaly a teoretiky:
nevim co kdo porad mate s korozi, sterenim, atd
moje byvale vti stalo 10 let na vetru, desti a mrazu a jediny co se menilo byly remeny a naplne. pokud vim tento civic byl v garazi schovany pred temito vlivy pocasi
(nevim proc noveho majitele kazdy tak mystifikuje a strasi)
silentbloky se nepouzivanim nevymackavaji a ani netrouchnivi ... trouchniveni a vymackavani je diky tomu ze se na silnice pouziva v zime chemie a na 50m silnice je 25 der a vymolu, to samo plati i pro korozi, samotna karoserie nemuze zrezivet kdyz na ni nepusobi sul,vitr,a dest.

A ještě by měl někdo místním teoretickým odborníkům na absolutně všechno vysvětlit to, že silentbloky jsou, když auto stojí tak jak vyjelo z fabriky, v neutrální poloze bez namáhání krutem... maximálně časem vyprchává složka, která činí pryž pružnou...

Jinak k tématu, je to opravdu pěkný Civic, opravdu raritní. Krásná cena, za předváděcí vůz Mrk
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 21:07   Citovat  

Jofrey napsal:
A ještě by měl někdo místním teoretickým odborníkům na absolutně všechno vysvětlit to, že silentbloky jsou, když auto stojí tak jak vyjelo z fabriky, v neutrální poloze bez namáhání krutem... maximálně časem vyprchává složka, která činí pryž pružnou...

Jinak k tématu, je to opravdu pěkný Civic, opravdu raritní. Krásná cena, za předváděcí vůz Mrk

Takže bych silentbloky prostříkal oživovačem plastů a pneu a tím bych pro ně udělal maximum co můžu.
Anebo je pomazat silikonovou vazelínou.
To je dokonce předepsané v dílenském manuálu.
Ale to už je pro "uchyly a maximalisty".
Když se to neudělá, tak se žádná tragedie nestane.
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 21:11   Citovat  

ja se nestacim divit co se tady resi, akora ho strasite. Ja bych jezdil a uzival si, menil bych jen to co se wc dyt je to novy auto Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 21:34   Citovat  

Becky napsal:
ja se nestacim divit co se tady resi, akora ho strasite. Ja bych jezdil a uzival si, menil bych jen to co se wc dyt je to novy auto Velmi šťastný

Pro spoustu uživatelů HC je totiž špatné jak odlítané auto slepené ze 150 dalších aut, což chápu, tak zachovalé auto ve stavu nového, protože je ničené neježděním přece... Mrk Tady si vždy spousta odborníků najde něco špatného úplně na všem. Všichni se tu přeci ve všem vyznají a vše znají nejlépe nesouhlas

Pro majitele tohoto skvostu: Nenech se rozhodit, máš skoro nové auto na ježdění, tak jezdi a nevšímej si závistivých poznámek OK
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 21:39   Citovat  

jak pises je to dobrý
nadruhou stranu sam vis ze se da i ze zumpy udelat fungujici auto HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 21:47   Citovat  

Becky napsal:
jak pises je to dobrý
nadruhou stranu sam vis ze se da i ze zumpy udelat fungujici auto HaHaaa

Z hodně přeplněný a pořádně plněný žumpy HaHaaa Dá se to, smekám G4G
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 22:09   Citovat  

Blackburn napsal:
Nesouhlasím, projeví se max. steření, ale že by byli na tom huře jak na autě co se používá a zdeformované, to vůbec.

- teď trochu bokem ještě: to auto stálo, nebylo namáháno, nic se s ním tedy neděje. To tady hodně lidí nechápe.
Jediné co se projeví je koroze na nechráněných částech auta, oxidace na kontaktech, a stárnutí gumových, plastových částí.

Já někde psal, že na tom budou hůř než na autě, se kterým se jezdí? to mi hlava nebere
   Návrat  
Klimík je teď offline  Klimík
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 22:11   Citovat  

Nemyslím si, že bych byl někým strašen. Spíš je to snaha o pomoc.
Jsem rád, že se diskuze rozproudila a kvituji všechny vaše poznámky.
Mimochodem. Dnes večer manželka nenastartovala! Kupodivu to nezpůsobily silentbloky Úsměv , ale vadná svorka akumulátoru na minusovém kontaktu. Takže i olovo stárne Tak to koukám! ? Ne, tím to není. Baterii jsem nechal vyměnit a tak zřejmě došlo k poškození svorky při neopatrném zacházení.
PS: Děkuju Skřítkovi, že jí pomohl. Stalo se to kousek od jeho bytu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 22:27   Citovat  

Kmóďa napsal:

Jediný, co jsem tady (stejně jako M@jk - viz.
M@jk napsal:
No jestli to má fakt jen 8500km najeto, stálo to, tak ted se gumy rozhýbou ... pomalu bude muset měnit podvozkové gumy a silenty, otázka za jak dlouho ...
) napsal, je, že se dlouhé (čili dlouhá doba a s tím související stárnutí) stání (tedy vše stále v jedné poloze pod větší či menší vahou auta) může projevit na gumových součástkách podvozku, takže by majitel měl počítat s tím, že zde existuje možnost, že bude možná něco potřeba vyměnit.

Že s touhle mžností má někdo problém, je mi celkem jedno. Jasně - já Klimíkovi závidím 1.4 předface. Velmi šťastný Jo, kdyby to bylo C6g VTi poface, C4g 3D (i-VT nebo 1.6i) nebo ITR... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 22:41   Citovat  

Hellbi Úsměv ... i kdyby se objevilo to co píšeš, stejně bys našel důvod proč to nekoupit Velmi šťastný přátele
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 22:41   Citovat  

Ja jsem taky psal jenom svou zkusenost, nesnazim se tu delat chytraka. Kdyz jsem s autem pravidelne jezdil, bylo proste absolutne bez problemu. Kdyz mne nejakou dobu stalo, musel jsem se v nem hrabat (obcas me to otravovalo, protoze na to nemam cas a s autem chci jezdit tehdy, kdyz to potrebuju). Nic vic, nic min. Vic lidi = vic zkusenosti. Berte to tak jak to je a neplivejte hned na pohled na vec, co se malinko lisi od toho vaseho přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 23:09   Citovat  

Rom. napsal:
Hellbi Úsměv ... i kdyby se objevilo to co píšeš, stejně bys našel důvod proč to nekoupit Velmi šťastný přátele

To by záleželo (mimo jíné) na ceně... Mám nějaký plánovaný investice na příští rok, takže zatím moc nad 100tis. nemůžu... Bueee A zatím si nejsem jistý,co bych nejradši (teda to vím - všechny + něco navíc, ale to není reálné). Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.11.2013 , 21:51   Citovat  

Byl to opravdu stržený závit. Ukázalo se, že to skutečně muselo být kopyto, protože nebyl stržený šroub v plechové svorce, ale šroub v navařené matici na karoserii. A to chce vážně silného jedince. Naštěstí matice je v pohodě.
Dal jsem tam nový, očistil a namazal. Jenom nechápu, kdo měl potřebu ten kontakt sundat. nesouhlas
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 8:08   Citovat  

Zdravím všechny. Dlouho jsem nic nenapsal, až mi to musel Rom připomenout, když jsme spolu projednávali dovoz další Hondy. (to se ale budete muset nechat překvapit)
No a jak se to má s Civikem Voňavkou? Tak především to už není novinka, protože to má teď najeto strašných 13 tisíc! Velmi šťastný Taky už má škrábanec od dveří z parkoviště (komentář ke škrábancům na autě zde: tudy odkaz ) To teda není úplně náš případ, ale je to moc hezky podaný. Na co ještě čekáte? Jo už vím! Závady, poruchy a nemoci starý jebky. Tak tady to máme: hmmmm ... co bych ... jo musel jsem přezout na letní ... ale to není závada ... jóóó musel jsem vyměnit stěrače ... do háje to taky není pořádná závada ... mimochodem ty originál jsem nevyhodil ... áááá už to mám přestaly fungovat ostřikovače, protože tam vyschla ta původní náplň a teď se uvolnily usazeniny ... tak jsme to s georgem vypláchli a .... tak to taky není dost dobrá závada. Tak zatím Vás zklamu. Možná příště.
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 9:25  Naposledy upravil David vti dne 30.3.2014 , 10:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Není třeba slov je to dobrý
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 10:15   Citovat  

Klimík napsal:
Zdravím všechny. Dlouho jsem nic nenapsal, až mi to musel Rom připomenout, když jsme spolu projednávali dovoz další Hondy. (to se ale budete muset nechat překvapit)
No a jak se to má s Civikem Voňavkou? Tak především to už není novinka, protože to má teď najeto strašných 13 tisíc! Velmi šťastný Taky už má škrábanec od dveří z parkoviště (komentář ke škrábancům na autě zde: tudy odkaz ) To teda není úplně náš případ, ale je to moc hezky podaný. Na co ještě čekáte? Jo už vím! Závady, poruchy a nemoci starý jebky. Tak tady to máme: hmmmm ... co bych ... jo musel jsem přezout na letní ... ale to není závada ... jóóó musel jsem vyměnit stěrače ... do háje to taky není pořádná závada ... mimochodem ty originál jsem nevyhodil ... áááá už to mám přestaly fungovat ostřikovače, protože tam vyschla ta původní náplň a teď se uvolnily usazeniny ... tak jsme to s georgem vypláchli a .... tak to taky není dost dobrá závada. Tak zatím Vás zklamu. Možná příště.

je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 12:22   Citovat  

Klimík napsal:

kuky kuk kuky kuk pokus o vtip?

at ti krasavec slouzi...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 12:32   Citovat  

Newer napsal:
kuky kuk kuky kuk pokus o vtip?

at ti krasavec slouzi...

Asi tak, vyznelo to, jako by tu dotycnemu nekdo pral neco spatneho. Jsem taky rad, ze je Hondicka bez problemu je to dobrý
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 13:04   Citovat  

co by jako mel resit u noveho auta a jeste celkem poctive vyrobe Hondy navic ? Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fungl nový Civic z roku 1996.
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina