Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Počítadlo kilometrů
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
xBaryk je teď offline  xBaryk
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 18:44   Citovat  

Zdravím,
chci se zeptat, budíky mi fungují (otáčkoměr+tachometr) ale nefunguje mi počítadlo kilometrů, asi před dvouma týdnama jsem jel a zůstalo mi vyset počítadlo jak denní tak celkový. Neměl jste někdo stejný problém, nebo nevíte co bych měl zkontrolovat přednostně, než bych se pustil to palubky?
Je mi jasný že bych měl napřed zkontrolovat čidlo, a pak po drátech jít nahoru do budíku, jestli to není někde přerušený nebo není špatnej kontakt.
Bohužel sem nenašel servisní manuál, jedná se o civic 5. té generace, sedan r.v. 94, je tam swap na 1.3 z původní 1.5 a čtyřbodka.
Díky moc za rady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 20:10   Citovat  

sehnal bych jiný budíky, pač to vypadá že toho maj dost, počitadla odcházejí nejmíň a pokud tak jke to kaput.

RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 23:26   Citovat  

sablos napsal:
sehnal bych jiný budíky, pač to vypadá že toho maj dost, počitadla odcházejí nejmíň a pokud tak jke to kaput.

jak psal sablos, pokud vim tak vsechno jde do budiku pres kabely, takze pokud neukazji je chyba az nekde na konci - do rychlomeru vedou 3 draty - (+) (-) a signal (ten ma za ukol ukazovat rychlost a pocitani najetych km diky VSS = horni nemazatelne a spodni mazatelne - zavisle na datech z VSS) pokud tedy ukazuje tachometr tak je chyba budikach Smutný )

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 23:32   Citovat  

xBaryk napsal:
Zdravím,
chci se zeptat, budíky mi fungují (otáčkoměr+tachometr) ale nefunguje mi počítadlo kilometrů, asi před dvouma týdnama jsem jel a zůstalo mi vyset počítadlo jak denní tak celkový. Neměl jste někdo stejný problém, nebo nevíte co bych měl zkontrolovat přednostně, než bych se pustil to palubky?
Je mi jasný že bych měl napřed zkontrolovat čidlo, a pak po drátech jít nahoru do budíku, jestli to není někde přerušený nebo není špatnej kontakt.
Bohužel sem nenašel servisní manuál, jedná se o civic 5. té generace, sedan r.v. 94, je tam swap na 1.3 z původní 1.5 a čtyřbodka.
Díky moc za rady.

Ahoj,
občas bývá řešení banálnější než si myslíme, neukazuje Ti? Ono stačí někdy znovu a pořádně stlačit tlačítko nulování, protože pokud nejde denní počítadlo, nejde ani celkové počitadlo. Zkus to, občas se mi stane, že se seknou, přeci jen máme doma 20ti leté pekáče staré.
Velmi šťastný
Jinak pak až následuje výměna za jiný model.
Velmi šťastný je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 0:20   Citovat  

Pánové díky moc OK
Dodám ještě, že tachometr přeměřuje navíc, cca 10-15mh/h (50km/h reál), ale ručička je stabilní, neskáče, nelítá, jen přeměřuje. Zeptám se ještě, svazek kabelů (3) jde přímo z VSS do budíku? Pokud ano, napadá mě tedy jediné:
1) Vyčistit kontakty na svorkách od VSS do svorky v budíku, každopádně tohle nebude na 99% fungovat jelikož tachometr, kteréhož pulzní signál(napětí) pochází z VSS, funguje, tedy musí i počítadlo.
2) Závada tedy směrována na budíky, jelikož VSS je pravděpodobně v pohodě, protože tachometr funguje a kabeláž musí být OK, jinak by nejela ručička.
Ptám se správně?
Jinak zkusím to zmáčknout na chvíli a pořádně, ale nevím nevím, bylo by fajn kdyby se to rozjelo Velmi šťastný Díky Vám všem OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 2:36   Citovat  

xBaryk napsal:
Pánové díky moc OK
Dodám ještě, že tachometr přeměřuje navíc, cca 10-15mh/h (50km/h reál), ale ručička je stabilní, neskáče, nelítá, jen přeměřuje. Zeptám se ještě, svazek kabelů (3) jde přímo z VSS do budíku? Pokud ano, napadá mě tedy jediné:
1) Vyčistit kontakty na svorkách od VSS do svorky v budíku, každopádně tohle nebude na 99% fungovat jelikož tachometr, kteréhož pulzní signál(napětí) pochází z VSS, funguje, tedy musí i počítadlo.
2) Závada tedy směrována na budíky, jelikož VSS je pravděpodobně v pohodě, protože tachometr funguje a kabeláž musí být OK, jinak by nejela ručička.
Ptám se správně?
Jinak zkusím to zmáčknout na chvíli a pořádně, ale nevím nevím, bylo by fajn kdyby se to rozjelo Velmi šťastný Díky Vám všem OK

Noooo,
problém přeměřování je i v gumách a převodovce. Nevím proč, ale u mých 195/50 R15 na léto a i 175/70 R13 na zimu jsem měl plus 10-15km/h. Nyní po překopání převodovky to mám +,- 10km/h na všech rychlostech.
Zkus to počítadlo a uvidíš.

je to dobrý přátele

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 17:06  Naposledy upravil xBaryk dne 13.9.2013 , 20:14, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Aha, tak to je dobrý vědět, díky za info je to dobrý Je pravda, že tam mám 185/60/14 polarisky, hodně nerovnoměrně sjetý (tlumiče v kélu).
Hele tak jsem to zkoušel nulovat, nulovací hřídelku jsem zkoušel chvíli podržet, točit s ní.. a výsledek negativní, počítadlo nefunguje. Smutný Při lehkým zmáčknutí se denní počítadlo (čísla) lehce zavrní, a při zmáčknutí na doraz se jakoby uvolní, nebo napne.
Jinak pro zajímavost, kde bych našel VSS?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 18:20   Citovat  

xBaryk napsal:
Aha, tak to je dobrý vědět, díky za info je to dobrý Je pravda, že tam mám 185/60/14 polarisky, hodně nerovnoměrně sjetý (tlumiče v kélu).
Hele tak jsem to zkoušel nulovat, nulovací hřídelku jsem zkoušel chvíli podržet, točit s ní.. a výsledek negativní, počítadlo nefunguje. Smutný Při lehkým zmáčknutí se denní počítadlo (čísla) lehce zavrní, a při zmáčknutí na doraz se jakoby uvolní, nebo napne.
Takže to vypadá na nový budíky, stačí sehnat nový budík tachometru, nebo musím sehnat celou palubku ? Teď nevím jak to tam je, jestli jsou to dva budíky zvlášť, nebo je to celá základní deska, na motorce to mám vcelku (cbr 600f)?
Jinak pro zajímavost, kde bych našel VSS?

Ahoj,
no nejdříve bych jen vyzkoušel jiné budíky či jen budík rychloměru. Pak teprve budeš vědět, že byl problém v nich. Pokud ne, tak pak jít dále.¨
Odkud jsi? Mohu Ti poradit nějakého borce z nějakého Tvého okolí. Dovolím si tvrdit, že jich po republice znám dost.

přátele je to dobrý

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 19:21   Citovat  

když jsme u těch gum tak já jsem jen nazul na auto obyč 195/65/15 (ze zimních 185/65/15 takže průměr kola by měl být logicky stejnej) a tachometr ukazuje s minimální odchylkou. V 50km/h je to prakticky bez odchylky (<1km/h) a při 100km/h je odchylka 2km/h.

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 19:41   Citovat  

Jsem z Brna, ale po škole a hledám práci, takže moje finanční situace není moc valná, proto si všechno snažím dělat sám, a zatím to jde Úsměv Servisy moc rád nemám a nenavštěvuju, jestli mě chápeš.. Úsměv já bych si na to troufl, ale bez novýho budíku nebo nějakýho kterým bych to odzkoušel, o tom můžu jen tak mluvit Velmi šťastný
E: Servisní manuál jsem našel, zde v elektroinstalaci a chtě nechtě se bude muset stát mým nejlepším kámošem, Velmi šťastný je to dobrý Já bych to až tak nějak nerešil, jenže se mi naskytla možnost brigády, kde to počítadlo potřebuju .. Smutný
jako někoho ze židenic bych znal, jenže pochybuju, že tam budou mít tenhle budík, a cena montáže i tak, vzhledem k tomu jak tam mají pořád plno by nebyla moc good.
každopádně kdybys o něčem věděl, tak by to bylo fajn Úsměv

E: Tak mám namontovaný nový budíky, a fungujou , dokonce ani nepřemeřujou, podle radaru +- 2-5,což je v normě, takže paráda Úsměv VTEC Díky všem za pomoc!

karlospajdos je teď offline  karlospajdos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 9:32   Citovat  

Zdravím, stalo se mi to samý..Na 205. tisích se mi seklo počítadlo dole i nahoře a už to nemotá...Tachometr a otáčkoměr a nádrž + teplota fungují tak jak mají.Je to tedy na nové budíky? Mě osobně je to jedno že to nejde, ale co pak na technický, když tam budu jezdit pořád s 205 tisíci? Velmi šťastný Velmi šťastný

BTW. to denní počítadlo jsem zkoušel vynulovat a jen se vynulovalo ale výsledek žádný!

2013-10-22 11.56.35.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2013-10-22 11.56.35.jpg, 1021.81 kB

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 9:50   Citovat  

Já bych zkusil vyndat budíky, odmontovat počítadlo a lehce mu mechanicky pomoct, je to jen zkouška, takže nevím zda to pomůže Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 10:19   Citovat  

Kutlas napsal:
Já bych zkusil vyndat budíky, odmontovat počítadlo a lehce mu mechanicky pomoct, je to jen zkouška, takže nevím zda to pomůže Úsměv

A nějakej šetrnej způsob jak ty bodíky vyndat? Koukal jsem a drží to asi jen v tom černým plastu okolo budíků ne? Ale určo to tam bude přicvakaný a já to zas všechno servu a pak už to tam nebude držet Velmi šťastný

BTW. je to tenhle postup asi co?

085.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
085.jpg, 246.89 kB

Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 10:55   Citovat  

83427 napsal:
když jsme u těch gum tak já jsem jen nazul na auto obyč 195/65/15 (ze zimních 185/65/15 takže průměr kola by měl být logicky stejnej) a tachometr ukazuje s minimální odchylkou. V 50km/h je to prakticky bez odchylky (<1km/h) a při 100km/h je odchylka 2km/h.

Trochu pozdě ale dovolím si tě opravit. Na těch letních je profil gum o 6,5mm větší než na zimákách, takže logicky odchylka odpovídá.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:00   Citovat  

karlospajdos napsal:
A nějakej šetrnej způsob jak ty bodíky vyndat? Koukal jsem a drží to asi jen v tom černým plastu okolo budíků ne? Ale určo to tam bude přicvakaný a já to zas všechno servu a pak už to tam nebude držet Velmi šťastný

BTW. je to tenhle postup asi co?

Takže nejdříve musíš odšroubovat šroubky které jsou v tom černem plastu...
Dva jsou jak máš budíky tak nad nima jistě to uvidíš.
Další šroubek je pod tlačítkem výstražných blinkrů, to tlačítko jakoby vyloupneš plochým šroubovákem.
Tím máš vše odšroubované
Ale teď začíná ta pravá zábava, musíš vytáhnout ten plast kolem budíků ale vážně opatrně rádo to praská v oblasti výdechů topení tak vážně opatrně.
Až se ti to povede tak budíky jsou přišroubované 4. šrouby které jistě uvidíš ...
Pak už jen odpojíš konektory a budíky mohou jít ven.

Úsměv je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:08   Citovat  

Kutlas napsal:
Takže nejdříve musíš odšroubovat šroubky které jsou v tom černem plastu...
Dva jsou jak máš budíky tak nad nima jistě to uvidíš.
Další šroubek je pod tlačítkem výstražných blinkrů, to tlačítko jakoby vyloupneš plochým šroubovákem.
Tím máš vše odšroubované
Ale teď začíná ta pravá zábava, musíš vytáhnout ten plast kolem budíků ale vážně opatrně rádo to praská v oblasti výdechů topení tak vážně opatrně.
Až se ti to povede tak budíky jsou přišroubované 4. šrouby které jistě uvidíš ...
Pak už jen odpojíš konektory a budíky mohou jít ven.

Úsměv je to dobrý

Super, určo lepší postup jak z tý knížky Velmi šťastný A pod těmi tlačítku na mlhovky a na druhé straně(vlevo) mám ostřikovače světel (nastavení sklonu světel nemám) tam jsou pod těmi tlačítky nějaké šroubky jak píšou v tom návodu? Nebo jen ty jak píšeš ty?

Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:10   Citovat  

Já musel teda ještě vlevo vedle toho výdechu topení odšroubovat kolečko otevření/zavření foukání, zdálo se mi, že to tam drží a plast zaboha nešel ven. Nakonec i tak jsem kousek mřížky urval, ale tím se rozhodně nenech odradit. A doporučuju magnetický šroubovák, šroubky se pak blbě hledají zapadlé pod palubkou.. Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:35   Citovat  

karlospajdos napsal:
Super, určo lepší postup jak z tý knížky Velmi šťastný A pod těmi tlačítku na mlhovky a na druhé straně(vlevo) mám ostřikovače světel (nastavení sklonu světel nemám) tam jsou pod těmi tlačítky nějaké šroubky jak píšou v tom návodu? Nebo jen ty jak píšeš ty?

Ten obrázek co máš je z jiného modelu Úsměv

Tudíž ten návod není správný pro civic 5.G, myslím že to je návod pro anglána Úsměv

Takže ty odšroubuješ jen šroubek který je pod tlačítkem výstražných světel

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:43   Citovat  

Kutlas napsal:
Ten obrázek co máš je z jiného modelu Úsměv

Tudíž ten návod není správný pro civic 5.G, myslím že to je návod pro anglána Úsměv

Takže ty odšroubuješ jen šroubek který je pod tlačítkem výstražných světel

Ok kouknu na to. A ten obrázek by měl bát správný, jelikož je to z knihy Jak na to a tam jsou jen 4g.5g.6g

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 11:52   Citovat  

karlospajdos napsal:
Ok kouknu na to. A ten obrázek by měl bát správný, jelikož je to z knihy Jak na to a tam jsou jen 4g.5g.6g

Obrazek vážně není pro 5.g Úsměv
Hlavně každá generace to má úplně jinak Úsměv
Podívej se na tvar budíků, na tvar plastu kolem budíků Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 12:34   Citovat  

Tak dnes jsem chtěl rozdělat tu palubovku a asi si to řeklo ať to nekuchám, protože se to počítadlo zase včera rozjelo a normálně to zas točí kilometry....Musel si dát na těch 205K cca 500km oddych asi Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Počítadlo kilometrů
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina