Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 20, 21, 22  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 22
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 8:28   Citovat  

POG napsal:
nemam to tam taky? Bueee

vsak v MB6 jsou NGK pokud me pamet neklame jinak ty densa sem nasel v Okte takze se nemas ceho bat
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 9:28   Citovat  

olejová kuriozita: u mě bylo vždycky zvykem, že mi auto žralo olej jako kdyby byla prostřelená vana .. tak jsem včera zkontroloval měrku a ona suchá cože cože ? si říkám, kurňa, 600km od výměny to sežralo víc jak litr oleje, ten motor dodělává Bueee
a tak jsem zajel koupit olej, že doleju, .. leju, leju, .. litr a půl jsem tam nalil, měrka furt suchá, ..

.. a pak zjišťuju, že jsem úplně blbej, protože měrka suchá nebyla ani na začátku, to jen ten olej byl tak čisťounkej, že nebyl vidět, a tak mám teď litr oleje nad horní ryskou..

dá se s tím pár dnů jezdit, než se mi to povede elegantně odpustit vypušťákem, nebo to mám bezpodmínečně odsát?

mocoleje.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
mocoleje.jpg, 47.65 kB
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 12:35  Naposledy upravil Vaciii dne 8.10.2013 , 12:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tafi napsal:
Místo 4rs tam padla 2rs Velmi šťastný ...

Ty krááááávo Velmi šťastný To musel bejt drum'n'bass jak se roztočilo..

dj-bobr napsal:
...

To je pomalu na očního Velmi šťastný

Jen tak mimochodem co jsem se dočetl...

garaz.autorevue.cz napsal:
"ale horni ryska znaci hladinu, pri ktere nehrozi preplneni klikove skrine. Opak muze mit nekolik neprijemnych nasledku. Prvnim je, ze staly kontakt klikoveho hridele s olejem zpusobi jeho "zpeneni" v klikove skrini, tim pochopitelne i ztratu tlaku, mazaci schopnosti a poskozeni klicovych casti motoru.
Druhym problemem je samotne zvysene mazani klikoveho hridele, ojnic atd. Motor je pomerne krehka soustava, ve ktere vseho moc i malo skodi a s olejem to neni jinak. Prebytecne mazani zpusobuje zvysene namahani dotcenych casti, i v tomto smeru je "kontakt s necekanym olejem" problem. Rika se, ze jiz jen samotny zvyseny ostrik klikoveho hridele muze byt pozorovatelny na snizenem vykonu motoru.
Treti veci je vznik prilis vysokeho tlaku v klikove skrini. To opet zpusobuje zvysene namahani soucasti motoru a drive nebo pozdeji vede k poskozeni tesnosti cele soustavy a unikum oleje - tesneni, gufera atd. nejsou s to dlouhodobe vyssimu tlaku odolavat. "
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 12:37   Citovat  

to jo Velmi šťastný ale on ten Sr wc tLine je i po 600km prasečin fakt úplně čistej, světlej, pod světlem pouliční lampy neviditelnej..

já teda mimochodem taky jednou ve 120km/h zařadil z trojky dvojku, ale jen to trhlo, jak to masakrálně brzdlo motorem, a už jsem šel na spojku se současným vyslovením čehosi nepublikovatelného Tak to valím bulvy

(nj, garáž, to psal goes / Dobrý duch / Radek Ondrášík, podle stylu textu, ne?)
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 12:52   Citovat  

Nějakej: pjanda - VIP uživatel
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 18:55   Citovat  

dj-bobr napsal:
to jo Velmi šťastný ale on ten Sr wc tLine je i po 600km prasečin fakt úplně čistej, světlej, pod světlem pouliční lampy neviditelnej..

já teda mimochodem taky jednou ve 120km/h zařadil z trojky dvojku, ale jen to trhlo, jak to masakrálně brzdlo motorem, a už jsem šel na spojku se současným vyslovením čehosi nepublikovatelného Tak to valím bulvy

(nj, garáž, to psal goes / Dobrý duch / Radek Ondrášík, podle stylu textu, ne?)
tak tos tam mohl mit tak 8tis, moznba neco pres, to je jeste rozdychatelne. Navic D15B2 se stejne nepotka, aji kdyby ti skocil rozvodak, takze pohoda kouř
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 19:07   Citovat  

Po pravdě v tu chvíli jsem se víc než o rozvoďák bál, že by se motor nestačil mazat, že urvu homokineťáky (to byla doba, kdy brečely v každý zatáčce..) a tak .. (až pak jsem si přečetl, že se některé motory "přetočí" na tom, že se nestihnou zavírat ventily)

120km/h = tacho 130, takže když dvojka v omezovači (7200rpm) je tacho 95, tak tam mohlo být velmi krátkodobě (za předpokladu rázného puštění spojky bez prokluzu) 9850rpm

ale D15B2 je nezmar. vydrží všechno Velmi šťastný i když mě teď docela trápí ten přelitej olej, přemýšlím jak to elegantně odsát, upouštět to přes vypouštěcí šroub v mých podmínkách zavání ekologickou katastrofou (nemáte někdo v Praze jednu prázdnou litrovku od oleje?)
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 13:29   Citovat  

Dneska vymena oleje..fotka nanic protoze nemam cihlu na foceni,ale volani,ale urcite si vsimnete podivneho utvaru u nadrzky na ostrikovace..ano-byl to chleba pořádnej výtlem s.vinska kuna,potkan nebo ja nvm co..na sidlisti v Pze KO

09102013.jpg

09102013.jpg, 331.08 kB
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 16:38   Citovat  

Hlavator napsal:
Dneska vymena oleje..fotka nanic protoze nemam cihlu na foceni,ale volani,ale urcite si vsimnete podivneho utvaru u nadrzky na ostrikovace..ano-byl to chleba pořádnej výtlem s.vinska kuna,potkan nebo ja nvm co..na sidlisti v Pze KO

No. to je kukuna... tak se modli aby bylo dost potravy v okolí místa kde parkuješ. Pokud je jí dost , nesežere všechno a zbytky si schovává. Pokud je jí málo tak jediný co jí v motoru nechutná je to co tam je kovový, jak známo plasty a kabely má ráda....
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 16:48   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
No. to je kukuna... tak se modli aby bylo dost potravy v okolí místa kde parkuješ. Pokud je jí dost , nesežere všechno a zbytky si schovává. Pokud je jí málo tak jediný co jí v motoru nechutná je to co tam je kovový, jak známo plasty a kabely má ráda....

Parkuju tu 6 let a tohle se mi stalo prvne..jestli si ta s.vine pamatuje moje auto a pomsti se mi tim,ze mi tam sezere kabely atp.tak ji odprasku OK a muze mi nekdo rikat,ze rusim nocni klid ..mame ovcaka tak dam nekam do motoru asi jeste neco jeho chlupu
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 16:52   Citovat  

FastCivic napsal:
tak tos tam mohl mit tak 8tis, moznba neco pres, to je jeste rozdychatelne. Navic D15B2 se stejne nepotka, aji kdyby ti skocil rozvodak, takze pohoda kouř

Je to sice OT , ale nevíš jak to je u D17A2 s potkáním ventilů ? Dík za odpověď.
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 17:54   Citovat  

FastCivic napsal:
D15B2 se stejne nepotka, aji kdyby ti skocil rozvodak, takze pohoda kouř

sakra mylsle jsme že tyhle mýty se tu již vymítily Úsměv

je to jako říct že při jízde lesem nelze nabourat jelikož jsou tam jen jehličnaté stromy....

větu bych spíš napsal, D15B2 se nepotká když skočí rozvodák, tak jak to píšeš to vypadá že možnost potkání uplně zavrhuješ ... - Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:01   Citovat  

Idaho napsal:
sakra mylsle jsme že tyhle mýty se tu již vymítily Úsměv

je to jako říct že při jízde lesem nelze nabourat jelikož jsou tam jen jehličnaté stromy....

větu bych spíš napsal, D15B2 se nepotká když skočí rozvodák, tak jak to píšeš to vypadá že možnost potkání uplně zavrhuješ ... - Úsměv

tobě se potkala D15B2 ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:13   Citovat  

Rom. napsal:
tobě se potkala D15B2 ?

Ne, tak často hondy nedelám abych jich mel tolik, ale mohu jmenovat minimálne 4 motory toyoty, dva mitsu a jeden nissanu které se "zaručene nemohou potkat" a přesto jsme to na nich řešil / nebo ted řeším.
Na dílně jsem já osoben za tento rok mel čtyři motory co se "nemohou" potkat, a kupodivu všechny meli zohýbané ventily a záseky v pístu - ve dvou případech doslo k prasknutí rozvodáku spojenému s prasknutím ventilové pružiny - kua náhoda ale stává se dost často kor u starých vozu s udržbou naprd ( 1x toy -dokonce jednokolka dvouvačka - a 1x mitsu )- jeden byl závodáček, kde byly spatne zvolená tuhost pružin ( nissan ) - propružení v cca 9tis rpm bylo tak veliké že si ventily tukly o píst, a poslední ted řešíme ( toyota ) , absolutne nevíme jak se to mohlo stát, i když ventil zatlačím na max a píst dám maximálně do horní uvrate, ukazuje "plastelína" mezeru cca 2,5mm. přesto jsou na jednom válci dva sací ventily ohnuté a mají slabý obtisk na pístu..

jde mi proste o to že potkat se muže kdykoliv cokoliv, záleží jen na dané situaci - "potkání" není jen píst o ventil ale i třeba ventily o sebe u DOHC motoru se dvema rozvodovými koly hnanými řemenem je to dokonce častejší než styk pístu s ventilem.. proste men vytáčí když nekdo řekne "nemuže se to stát" aniž by se zamyslel nad vsemi variantami.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:19   Citovat  

dj-bobr napsal:
Po pravdě v tu chvíli jsem se víc než o rozvoďák bál, že by se motor nestačil mazat, že urvu homokineťáky (to byla doba, kdy brečely v každý zatáčce..) a tak .. (až pak jsem si přečetl, že se některé motory "přetočí" na tom, že se nestihnou zavírat ventily)

120km/h = tacho 130, takže když dvojka v omezovači (7200rpm) je tacho 95, tak tam mohlo být velmi krátkodobě (za předpokladu rázného puštění spojky bez prokluzu) 9850rpm

ale D15B2 je nezmar. vydrží všechno Velmi šťastný i když mě teď docela trápí ten přelitej olej, přemýšlím jak to elegantně odsát, upouštět to přes vypouštěcí šroub v mých podmínkách zavání ekologickou katastrofou (nemáte někdo v Praze jednu prázdnou litrovku od oleje?)

Stříkačka, hadička a přes díru po měrce odsat.Už jsem to dělal několikrát...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:22   Citovat  

já zažil asi 4 prasklé rozv. řemeny na D15B2 a vždy se dal jen nový řemen (případně i kladka) ... a tradá Úsměv
jen u D16Z5 (CRX II.) jsem měl lehounce kleplé dva ventily, motor jen na volnoběh občas lehounce "pufnul" do výfuku
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 18:32   Citovat  

Rom. napsal:
já zažil asi 4 prasklé rozv. řemeny na D15B2 a vždy se dal jen nový řemen (případně i kladka) ... a tradá Úsměv
jen u D16Z5 (CRX II.) jsem měl lehounce kleplé dva ventily, motor jen na volnoběh občas lehounce "pufnul" do výfuku

jj ten 1ZZ co ted řeším taky behal v pohode a přisli jsme na to náhodou, delal jsem rozvody, a při tom jsem jen zkusmo prošel ventilovou vuli a zjistil jsem, že když si vačku protáčím ručne tak dva ventily zustavaj otevřené o kdyřž se o ne vačka neopírá. Stačí jen lehce gumovou palickou klepnou kdekoliv do motoru a vyskočej... Sundaná hlava a nasli jsme obtisk ventilu v pístech a prohoblované vodítko... auto takhle potkané mohlo jezdit klidne i 10tis km, majitel nic nepoznal.. ale jak se to stalo proste nevíme, z heldiska konstrukce motoru je to nemožné ( bez prasknutíé dvou ventilových pružin naráz, o jejichž výměně ale nikdo neví..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 21:28   Citovat  

Idaho napsal:
proste men vytáčí když nekdo řekne "nemuže se to stát" aniž by se zamyslel nad vsemi variantami.

d15b2 se nepotka a hotovo
me zas vytaci lidi co rikaji ze jsem se nezamyslel papa si myslis ze se zivim prodejem casopisu v trafice nebo co?
Kdo se tady zamyslel az po tom, co neco napsal jsi ty. Kdyz sis nakonec uvedomil zes vlastne tolik tech d15b2 nevidel...
a takove argumenty ze "no a co kdyz zaroven paskne pruzina" nebo "a co kdyz ma o milimetr snizenou hlavu" ani nevytahuj
U D15B2 je tam jednoduse tolik mista a navic je to SOHC, takze ti odpada i zašmodrchani se ventilu do sebe zzzzzzz
Já zásadně mýty nešířím
   Návrat  
jakill je teď offline  jakill
PříspěvekZaslal: 9.10.2013 , 23:14   Citovat  

Pánové, myslím že už jste dost offtopic a neměli byste to už rozvádět... přátele
Já obecně tvrdím že stát se může cokoliv a nic není nemožné (ačkoliv nijak Toyotu nepreferuji Hihi ). S motorem zkušenosti nemám, ale logika věci mi říká že když prdne ventilová pružina, neštěstí je na světě. Stejně jako když se motor hodně přetočí a ventily začnou odskakovat. (Dynamické síly jsou zkrátka neúprosné)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 0:19   Citovat  

Tak já nebudu příští týden měnit rozvoďák, který má najeto už 170 tisíc, a uvidíme Úsměv D15B2 motorů je kdyžtak dost..
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 16:09   Citovat  

a už někdo viděl potkanou D15Z6 když jsme u toho ?? Velmi šťastný
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2013 , 11:32   Citovat  

No nic , jen jsem se zeptal , beru to tedy jako že se potkat spíše můžou.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.11.2013 , 22:52   Citovat  

transit z půjčovny
kupodivu, tyhle praskly protoze se s tim autem moc nejezdi... proste to rezlo a rezlo az se roztrhly. Kdezto pri provozu se kotouce zahrivaji, vlhkost vysycha, odstrediva sila vodu vyhazuje, takze tolik nerezavi Úsměv

061120131386.jpg

061120131386.jpg, 266.4 kB
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 22:50   Citovat  

dneska nám posílala kámoška fotky svýho auta ze servisu.....smát se nebo brečet ?

f.jpg

f.jpg, 459.79 kB

f1.jpg

f1.jpg, 276.58 kB
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 22:55   Citovat  

area07 napsal:
dneska nám posílala kámoška fotky svýho auta ze servisu.....smát se nebo brečet ?

Velmi šťastný Velmi šťastný tak to nemám slov cože cože ? cože cože ? co přesně se stalo? Čí to byla chyba a jak se k tomu postavil servis? Cooo??? Cooo???
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 23:08   Citovat  

Zdendad napsal:
Velmi šťastný Velmi šťastný tak to nemám slov cože cože ? cože cože ? co přesně se stalo? Čí to byla chyba a jak se k tomu postavil servis? Cooo??? Cooo???

Spadlo jim to ze zvedáku, jak se to bude řešit a další detaily nevim, zatim je jistá jedna věc, že je z toho Markéta docela v pýtzy Velmi šťastný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 23:14   Citovat  

Možná by to chtělo aspoň info, co za šikuly to bylo, aby člověk věděl kam nejezdit Úsměv

p.s. Servisy by na podobné věci měly být pojištěné, ne?
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 23:18   Citovat  

Tak to je přesně to co bych nikdy zažít nechtěl. Tak to koukám!
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 23:30  Naposledy upravil Hondik dne 10.11.2013 , 23:56, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

tady si dovolim jednu znamou hlasku: "Fordem tam, vlakem zpátky" Velmi šťastný Velmi šťastný

edit1: berte to jako srandu nic osobniho

edit2: omlouvam se pokud sem tim nekoho urazil ale tady u nas je to znama hlaska a proti Fordu nic nemam Se stydím
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2013 , 23:33   Citovat  

Jako Fordem do servisu a již s ním nikdy zpátky to mi hlava nebere
Chudák Markétka Smutný

PS: Podle spodku byl celkem zachovalej HaHaaa
PSS: Jako srandu to beru, jen trochu černý hůmor, že ford je tak děsnej že ani ze servisu neodjede Se stydím
PSSS: se neomlouvej HaHaaa sám bych si většinu fordu nikdy dobrovolně nekoupil HaHaaa Samotnýmu by mi to asi vypadlo z huby, jen chudák holka, měla "hezký" auto a teď ma vrak hozenej na bok cože cože ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Specialitky z údržby aut...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 20, 21, 22  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina