Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 78 z 158
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 8:54   Citovat  

crxmann napsal:
No to je přesně ono. On totiž není problém namontovat LPG, ale zprovoznit ho tak aby to fungovalo už je kumšt.
A pán co jsem si myslel, že to dá, je machr jen na ten svůj systém co montuje a na tohle čumí jak vegan na kotletu.
A třešinka na dortu. Jak si furt píšu o nějaký díly do Elpigazu a nějaký manuály a rady, tak mi nabídli spolupráci Velmi šťastný a druhá třešinka je, že co sem si objednal kompletní novej elektroventil tak mi přišel s jinejma střevama, takže nepoužitelnej (ale označení pro můj reduktor).
Miluju tyhle výzvy pořádnej výtlem

Můžeš prozradit kterej odborník se Ti v tom vrtal ? Já teda jsem esinu koupil už splynovanou - systém Tartarini, a buď mám štěstí nebo je to prostě dobrej systém, tady v Ústí je maník přímo na tenhle systém a problémy teda nemám, mimo toho co jsem psal o pár stránek z5. No a ten vyřeším novým vstřikovačem až to zas v zimě začne. Zatím je klid.
Hihi, už jsi toho v Elpigasu koupil tolik za krátkou dobu, že si myslej že neservisuješ jenom svoje auto Velmi šťastný , to je dobrý. Já bych jim napsal , žekdyby neprodávali takovou "kvalitu" tak tam nenakupuju.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 12:26   Citovat  

monty napsal:
uvažoval jsem nad plynofikací ale vzhledem k tomu,že kvalita zástaveb mě moc neoslnila jsem do toho nešel a nějaký cukání,doladování ecu atd to by mě hodně .....
Zase na druhou stranu, vetsinou se na fora pisou jen ty negativni zkusenosti... navic psat nekam, kde je vysoka koncentrace odpurcu lpg (zejmena na tenhle klub Mr. Green ) jak jsi s nim spokojeny by bylo brano jako vylozena provokace, protoze do hondy patri jedine benzin! (a mozna etanol, protoze ten je cool a nejsou s nim vubec zadne problemy a nemusi se nic doladovat... hlavne v zime) pořádnej výtlem

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 13:25   Citovat  

taky mám z tohoto topicu dojem, že vás baví se v tom vrtat Velmi šťastný

mě udělali přestavbu, pak jsem tam byl 2x na doladění ... a kdyby mi po 50t km neblbnul el. ventil na reduktoru, tak jen občas měním filtr Úsměv

LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 13:32   Citovat  

Rom. napsal:

mě udělali přestavbu, pak jsem tam byl 2x na doladění ... a kdyby mi po 50t km neblbnul el. ventil na reduktoru, tak jen občas měním filtr Úsměv

já mám zase dojem, že některým lidem se to absolutně nemůže vyplatit, když se v tom furt vrtají, ale třeba se pletu Úsměv

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 13:48   Citovat  

FR-V jsem s LPG koupil a už 55tis km spokojeně jezdim VTEC

na to co předvádí Pepa bych taky neměl nervy... vyškubal bych to ven a hodil tam novou instalaci

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 14:03   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Můžeš prozradit kterej odborník se Ti v tom vrtal ? Já teda jsem esinu koupil už splynovanou - systém Tartarini, a buď mám štěstí nebo je to prostě dobrej systém, tady v Ústí je maník přímo na tenhle systém a problémy teda nemám, mimo toho co jsem psal o pár stránek z5. No a ten vyřeším novým vstřikovačem až to zas v zimě začne. Zatím je klid.
Hihi, už jsi toho v Elpigasu koupil tolik za krátkou dobu, že si myslej že neservisuješ jenom svoje auto Velmi šťastný , to je dobrý. Já bych jim napsal , žekdyby neprodávali takovou "kvalitu" tak tam nenakupuju.

Problém je že já to nenechal dělat a nemám k tomu žádné papíry. Takže ti ani instalatéra neprozradím.

Rom. napsal:

..já tu přestavbu nedělal. V accordu je plyn a na doladění sem byl jednou a od té doby 60tis najeto a vesele přede.

LadyImagine napsal:
já mám zase dojem, že některým lidem se to absolutně nemůže vyplatit, když se v tom furt vrtají, ale třeba se pletu Úsměv

to mi hlava nebere pleteš...jako obvykle

Dejf napsal:
FR-V jsem s LPG koupil a už 55tis km spokojeně jezdim VTEC

na to co předvádí Pepa bych taky neměl nervy... vyškubal bych to ven a hodil tam novou instalaci

No v accu ten plyn taky jezdí naprosto v poho. Proto nechápu proč na civicu to takhle stávkuje. Ale podle mě je to naprosto amatérskou instalací a neudržbou.
Nicméně 7tis Kč měsíčně za PHM je něco co mi dává sílu to řešit a vyřešit. Mr. Green

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 14:30   Citovat  

crxmann napsal:
...

prostě challenge accepted Velmi šťastný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 19:18   Citovat  

crxmann napsal:
No to je přesně ono. On totiž není problém namontovat LPG, ale zprovoznit ho tak aby to fungovalo už je kumšt.
A pán co jsem si myslel, že to dá, je machr jen na ten svůj systém co montuje a na tohle čumí jak vegan na kotletu.
A třešinka na dortu. Jak si furt píšu o nějaký díly do Elpigazu a nějaký manuály a rady, tak mi nabídli spolupráci Velmi šťastný a druhá třešinka je, že co sem si objednal kompletní novej elektroventil tak mi přišel s jinejma střevama, takže nepoužitelnej (ale označení pro můj reduktor).
Miluju tyhle výzvy pořádnej výtlem

NA fotkách je současný MAP a pístky elektroventilu .... kde udělali soudruzi v polské lidové republice asi chybu to mi hlava nebere
já bych na to nervy neměl, bych to někam dal at to udělaj.

crxmann napsal:
to vopravím a prodám a koupím si od sablose acco.
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 18:38   Citovat  

plynu zdar Velmi šťastný mám dotaz...ale jde o nehondu vectra B 1,6i po roce ježdění (sporadického, auto patří dědovi Úsměv) začalo auto blbě startovat, když chytne tak se třepe na tři válce a z výfuku vyletí dost vody, po nějkolika prošlápnutích se chytne i ten čtvrtý ale motor má stejně špatný chod, jde slyšet i cítit jak jemně cuká...zitra zkusíme zkontrolovat svíčky...ale co ta voda v laufu? to mi hlava nebere Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 18:46   Citovat  

Jonaasek napsal:
plynu zdar Velmi šťastný mám dotaz...ale jde o nehondu vectra B 1,6i po roce ježdění (sporadického, auto patří dědovi Úsměv) začalo auto blbě startovat, když chytne tak se třepe na tři válce a z výfuku vyletí dost vody, po nějkolika prošlápnutích se chytne i ten čtvrtý ale motor má stejně špatný chod, jde slyšet i cítit jak jemně cuká...zitra zkusíme zkontrolovat svíčky...ale co ta voda v laufu? to mi hlava nebere Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy

Ta voda v laufu je celkem normální (zkondenzovaná vlhkost), pokud to samo neteče jak z hadice Úsměv To startování s plynem asi nesouvisí, pokud se to děje dřív než se zahřeje a přepne na plyn....

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 9:50   Citovat  

Ahoj.Mam posledni dobu vetsi spotrebu plynu,nevite nekdo cim to muze byt?Je to o 2,5-3litry výš nez driv.Jezdim porad plus minus stejnym stylem jizdy.Diky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 13:02   Citovat  

David.306 napsal:
Ahoj.Mam posledni dobu vetsi spotrebu plynu,nevite nekdo cim to muze byt?Je to o 2,5-3litry výš nez driv.Jezdim porad plus minus stejnym stylem jizdy.Diky
co filtry??

martinbm je teď offline  martinbm
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 21:38   Citovat  

Dobrý den mám Hondu civic , motor 1.3 D13B2 r.v 1995 a mám problem se spotřebou. Na LPG mi žere 15 l a na benzín 10 l. Svíčky a filtry jsem měnil a je to stále stejné, navíc mi u LPG nedrží volnoběh, při nastartování volnoběh krásně drží, jakmile sešlápnu brzdový pedál tak začnou razantně kolísat otáčky a jakmile se rozjedu, tak otáčky při vyřazení padají až k 0. Zkoušel jsem to různě seřídit a nedaří se. to mi hlava nebere LPG tomasseto karburátor. Děkuji za rady.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 10:55   Citovat  

sablos napsal:
co filtry??

filtry jsem menil nedavno.nevim,nechapu to,z niceho nic o 3 litry vetsi spotreba plynu Tak to valím bulvy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 10:05   Citovat  

Pokračování mého příběhu ....

Výměněn snímač teploty plynu ve vstřikách, vyměněn palec rozdělovače a auto stále ihned vypíná plyn.

V pondělí večer sem si všimnul že diagnostika ukazuje teplotu plynu kolem 18st, minimum pro přepnutí mám teď nastaveno 20st. Ale přitom teplota reduktoru kolem 60-70st. Vyměním tedy poslední čidlo které sem nevyměnil, to jest teplotní čidlo reduktoru a pokud to nedopadne, stáhnu vocas mezi nohy a odvezu to do servisu Mr. Green

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 10:07   Citovat  

crxmann napsal:
Pokračování mého příběhu ....

Výměněn snímač teploty plynu ve vstřikách, vyměněn palec rozdělovače a auto stále ihned vypíná plyn.

V pondělí večer sem si všimnul že diagnostika ukazuje teplotu plynu kolem 18st, minimum pro přepnutí mám teď nastaveno 20st. Ale přitom teplota reduktoru kolem 60-70st. Vyměním tedy poslední čidlo které sem nevyměnil, to jest teplotní čidlo reduktoru a pokud to nedopadne, stáhnu vocas mezi nohy a odvezu to do servisu Mr. Green

Ty ses ale hodně hecnul, že to dáš...co? Velmi šťastný OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 10:12   Citovat  

marab napsal:
Ty ses ale hodně hecnul, že to dáš...co? Velmi šťastný OK

si piš ....ale už začínám pochybovat...čím víc věcí sem vyměnil, tak tím víc chyb mám Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 10:42   Citovat  

crxmann napsal:
si piš ....ale už začínám pochybovat...čím víc věcí sem vyměnil, tak tím víc chyb mám Velmi šťastný
a nebude chyba v hardwaru??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 11:15   Citovat  

sablos napsal:
a nebude chyba v hardwaru??

sou to všechno nový věci, tak nevim no.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 11:34   Citovat  

A zkoušel jsi diagnostiku??nemyslím tvůj soft,ale mě třeba při revizi se technik napich na jednotku řekl kolik to má najeto atak podobne,a jestli by to neukazalo co tomu je.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 21:41   Citovat  

Tak jsem se zamyslel nad tím co s tím mojím zázrakem a rozhodl jsem se pro pár věcí.
Demontoval jsem nový elektroventil, respektive jeho vnotřek vyměnil za starý, vyndal z reduktoru novou membránu a vrátil starou.

Zůstalo nové čidlo tlaku a teploty vstřiků a menší trysky.

A závěr....auto jezdí na plyn, nevyhazuje chyby ...zatím jen jedna testovací jízda, tak uvidíme až najedu nějaký kiláky. a ted mi to někdo vysvětlete pifko

....jo akorát mi diagnostika ted ukazuje příliš malé vstřiky. Ty původní mají laickým měřením pomocí posuvky 2mm, což by mělo být cajk, ale diagnostika říkala že sou moc velký. Teď sem koupil 1.5 s tím že je popřípadě převrtám.

Takže jen pro pobavení Velmi šťastný

Teny85 je teď offline  Teny85
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 10:25   Citovat  

zdravím vás, su vcelku nový Hondař, co si před 4 měsíci koupil Civica 2004 1.6 5D. Nechal jsem to přebudovat na LPG (Matservis Zlín-Tečovice - super domluva, rady, varianty, tudíž zatím velká spokojenost, předělávka v 90 tis. km) teprve před týdnem, ujel jsem asi 1300 km a bez problémů. Jen si nejsu jistý spotřebou, je možné, že to šlo při stejném stylu jízdy ze 7l benzínu na 10l plynu? Nebo si to ještě sedne? Možná tady takové zkušenosti už jsou zmíněny, ale nenašel jsem Úsměv
instalovaný systém je Lovato + ochrana FlashLube. Jediné čemu dle dodavatele nemám věřit, je kontrolka stavu paliva LPG a ještě to nemám pořádně prověřeno.. Tak se chci zeptat, jaké zkušenosti na náklady máte s tímto motorem.

Díky! VTEC

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 14:06   Citovat  

že takhle vzrostla spotřeba je klidně možné, většinou se první nastavení nechávají "bohatější"
solidní firma by měly být ochotná LPG systém několikrát seřídit až se dosáhne přijatelného výsledku
podle mých zkušenosti se to povede na 3tí až 5tý pokus ... podle typu auta a "rozumnosti" zákazníka Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 14:17   Citovat  

ok ok, díky za info Úsměv no majitel servisu p. Matouš mi řekl, ať se stavím na seřízení, tak to snad bude všecko v pohodě, zatím jede krásně a není znát ani kapku úbytek výkonu. A co se týče rezervy, já se rozhodl pro sadu na opravu kola, máte s tím zkušenosti? Nevím, jestli tomu stoprocentně věřit. (je mi jasné, že u případného rozervání gumy mi to nepomůže) Díky díky meetallll

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 15:03   Citovat  

já jsem stará škola, jsem klidnější, když mám alespoň "dojezdovku" rezervu v autě Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:04   Citovat  

Rom. napsal:
já jsem stará škola, jsem klidnější, když mám alespoň "dojezdovku" rezervu v autě Úsměv
když už si platim asistenční službu v pojistce tak at se taky staraj když jednou bude zle.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2013 , 20:18   Citovat  

sablos napsal:
když už si platim asistenční službu v pojistce tak at se taky staraj když jednou bude zle.

mám kamaráda, co si platí extra asistenční službu k dodávce ... no a když je potřeboval, tak přijeli po 20ti !!! nakonec až výhružných telefonátech za 3 hodiny ... ale s jiným kolem to snad ne

PS. v Německu garantují asistenci po všech dálnicích do 15ti minut !!!

0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 13:24   Citovat  

no, vidim to na tu sadu, já měl dřív Citroen, takže jsem musel asistenci využívat hojně a zkušenosti byly pokaždé výborné Velmi šťastný ještě jen jedna věc - kdo máte LPG v 1.6 VTEC, kolik vám to asi tak žere? At vim, s čím třeba můžu u Civica počítat Úsměv

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 14:19   Citovat  

1.6 ti nereknu, ale s 1.5 VTEC-E LPG (prestaveno taky v Matservis) jezdim za 8L (benzin cca 6-6,5)... sadu na opravu kola vozim, ale jeste jsem ji nepouzil, takze zkusenosti nemam Úsměv

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2013 , 17:15   Citovat  

Já jezdím s esinou v automatu a teda 1,6 vtecem v plynu kolem 10. Ted teda nějakou dobu jsem jezdil okolo 9, pak jsem 3x natankoval na LukOilu už jezdím za 11, možná i víc a občas mi v tom zapíská a zasmrdí plyn. Ted mám natankovou druhou nádrž z ověřený čerpačky, kam jsem jezdil před tím a uvidíme ( EuroOil-Kralupol , Všebořická ul. Ústí ) ... Možná budu muset na seřízení, vyčištění ( vylovení, odbahnění, vysušení ) a pak už nikdy na LukOil a jeho víkendový akce.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina