Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak odhlasit auto abych jej mohl rozprodat na dily?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
krizkyn je teď offline  krizkyn
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 14:24   Citovat  

Zdravim vsechny, nemohli by jste mi poradit jak mam odhlasit auto abych jej mohl prodat na dily?
Predem dik moc za rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 14:52   Citovat  

Oficiálně tato možnost neexistuje.
Jistě by byla zajímavá odpověď MInisterstva dopravy na tuto otázku.
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 15:07   Citovat  

Neoficiální varianta je vyříznout vin z karoserie a nějaký úplatek. Protože auto nemusí být kompletní na ekolikvidaci.
Já takto likvidoval CRX....do šrotu šlo vyloženě kousek střechy podlahy a čumák auta. Jinak nic více a ekolividace mi byla vystavena.
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 15:29   Citovat  

Mělo by stačit čestné prohlášení a donést na odbor dopravy...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 15:38   Citovat  

V čestném prohlášení ovšem nesmí stát, že bude auto rozprodáno na díly. Sice to asi nemá přesnou oporu v zákoně, ale papíry, které se odvolávají asi na nějakou vyhlášku a které výslovně uvádějí, že toto nelze, visí na každém odboru dopravy.
   Návrat  
tapras je teď offline  tapras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 15:48   Citovat  

presne, jakmile v cestnym prohlasenim bude uvedeno NAHRADNI DIL, tak vam to nikdy neodhlasi! musi tam bejt treba sklad naradi atd...ale to uz se tu urcite resilo, jeste to jde tak, ze si sezenete papir o eko likvidaci za nejaky peniz

stim cestnym prohlasenim tak je to na kazdym urade jinak, nekde to jde v poho, ale treba u nas o tom nechtej ani slyset....
   Návrat  
dakov je teď offline  dakov
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 20:22   Citovat  

ano, čestné prohlašeni že je vozidlo využito k jinemu učelu , že stoji na soukromem pozemku a že za nej přebiraš nejakou odpovednost .možna budou chtit i fotku. Je to takove divne že kdyz si chce človek nechat svou věc na ND tak musi lhat .
   Návrat  
krizkyn je teď offline  krizkyn
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 20:22   Citovat  

dakov napsal:
ano, čestné prohlašeni že je vozidlo využito k jinemu učelu , že stoji na soukromem pozemku a že za nej přebiraš nejakou odpovednost .možna budou chtit i fotku. Je to takove divne že kdyz si chce človek nechat svou věc na ND tak musi lhat .
Jj je to fakt na hlavu, zenska mi nabourala zaparkovany auto pojistovna odhadla cenu a odecetla ni za dily ktere jdou prodat ale to ze ze zakona nejdou prodat uz je nezajima. Mimochodem je to CRX II
tet to resime s kamosem ze jde nejak si jej nechat v garazi napsat cestne prohlaseni ze ji nikdy neopusti, myt vipis z katasru ze je tva nebo nekoho jineho ktery ti potvrdi ze je jeho a ze to auto tam zustane a foto. Takhle to zkusim a uvidim jak dopadnu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 20:25   Citovat  

Prosím tě, zajdi na tvůj dopravní inspektorát a tam se jich zeptej. V našem kocourkově totiž každý úřad jedná a rozhoduje jinak!
Požadovat výpis z katastru nebo fotky atd., to nemá nejmenší oporu v zákoně, nicméně hádej se s úředníky. Pokud něco takového budou po tobě požadovat, napiš na MInisterstvo dopravy, co po tobě chtějí a na základě jakého zákona to je.
Něco podobného už někdy někdo řešil a v zákoně to prostě oporu nemá. Má jim stačit čestné prohlášení a jinak je jim do toho velký kulový.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:13   Citovat  

Taky je dobré vědět, že v rámci jedné budovy úřadu často u různých přepážek platí různé zákony.. tudíž nepůjde-li to u jedné, zkuste to odpoledne u sousední, někdy to zabere kouř
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:16   Citovat  

doklad o ekolikvidaci jsem už pár lidem zařidil i zde. kdyžtak SZ
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:21   Citovat  

Jedina moznost je cestne prohlaseni, ale kdykoliv muze prijit kontrola, zda vuz, ktery plni jiz jinou funkci nez dopravni prostredek a opravdu stoji na soukromem pozemku, kde jsem udal. Ja to vyresil tak, ze mam doma v deskach VIN i stitek vlozeny u technicaku a pripadne kontrole ukazu "psi boudu", jak jsem uvedl. Upravil jsem ji k podobe sve a mohu ukazat identifikacni znaky Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:30   Citovat  

Jen tak mezi řečí, jaký kontrolní orgán by to byl a kde by bral oprávnění vstupovat na můj pozemek? A jakými předpisy jsem vázán onu psí boudu neprodat, nevyměnit, nepřesunout, nepředělat, neprochlastat atd? A na kolik let jsem takto zavázán? Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:37   Citovat  

Minor: me se neptej Velmi šťastný Kazdopadne v Plzni na to maji zvlastni formular, kde se musim upsat k tomu, ze auto nebude provozovano na pozemnich komunikacich, bude stat "adresa", slouzit jako.... atd atd.. Velmi šťastný A kdyz to podepises, tak te musi upozornit, ze toto muze byt kontrolovano a zda si jsem vedom. Odkejvano, podepsano, do TP mi byl zapsan zapis o zmene ucelu veci a konec.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 21:46   Citovat  

gizmi napsal:
Minor: me se neptej Velmi šťastný Kazdopadne v Plzni na to maji zvlastni formular, kde se musim upsat k tomu, ze auto nebude provozovano na pozemnich komunikacich, bude stat "adresa", slouzit jako.... atd atd.. Velmi šťastný A kdyz to podepises, tak te musi upozornit, ze toto muze byt kontrolovano a zda si jsem vedom. Odkejvano, podepsano, do TP mi byl zapsan zapis o zmene ucelu veci a konec.

A co když se někomu ta psí bouda tak líbí, že jí chce? Nevím o tom, že by nějaký zákon zakazoval prodej psí boudy. A co není zákonem zakázáno... :twisted: Velmi šťastný
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 22:28   Citovat  

založil sem tu vlákno, ve kterém sem popisoval vlastní zkušenost se "skladem materiálu" bohužel se to zde řeší znova a pořád dokola... pořád ty stejné bludy a fakta... Nejlepší je přijít na inspektorát a na rovinu jim říct, že chci auto odhlásit na čestné prohlášení a co pro to musím udělat... Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 11:00   Citovat  

Hellborn: presne tak Velmi šťastný Ikdyz to bych asi mel zase zajit na urad pro zapis do TP, ne? Velmi šťastný Nevim, jen hadam Velmi šťastný Kazdopadne tak i tak zavedl jsem si na vse deskovy system (mam desny na skoly, praci, byt, akt.auta, prodana auta, podnikani, atd) a schovavam si vzdy kupni a prodejni smlouvy, VINka, atd..precijen jistota je jistota (CKP a jim podobne firmy me pak nezaskoci a co potrebuji mam za 5s v ruce je to dobrý ) Nejhorsi jsou typy lidi, co vse(dokumenty) hned vyhazuji Úsměv Otec si treba vse scanuje a pak skartuje..zkratka v dnesni dobe skoro nutnost..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 11:10   Citovat  

gizmi napsal:
Hellborn: presne tak Velmi šťastný Ikdyz to bych asi mel zase zajit na urad pro zapis do TP, ne? Velmi šťastný Nevim, jen hadam Velmi šťastný Kazdopadne tak i tak zavedl jsem si na vse deskovy system (mam desny na skoly, praci, byt, akt.auta, prodana auta, podnikani, atd) a schovavam si vzdy kupni a prodejni smlouvy, VINka, atd..precijen jistota je jistota (CKP a jim podobne firmy me pak nezaskoci a co potrebuji mam za 5s v ruce je to dobrý ) Nejhorsi jsou typy lidi, co vse(dokumenty) hned vyhazuji Úsměv Otec si treba vse scanuje a pak skartuje..zkratka v dnesni dobe skoro nutnost..

Jaký TP, když je trvale vyřazeno? Maximálně bych úřadu dal čestné prohlášení, že jsem psí boudu prodal za 3 rumy v hospodě Frantovi, který si jí hned poté, co mě dovedl domů, odvezl, ale byl jsem tak na šrot,že si víc nepamatuju. Velmi šťastný

Jo, taky se mi doma válí desky s nápisy Civic 4D, Civic VTi, Shuttle, Civic 4g, Jazz... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 11:13   Citovat  

Hellborn: no prave ze neni trvale vyrazeno (alespon se domnivam), ale pouze se zmenil ucel pouzivani veci. Trvale ti vyradi auto jen s ekolikvidaci. Proto mumlaj neco o kontrole Mrk
   Návrat  
jenyx je teď offline  jenyx
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 13:09   Citovat  

Ten stejný problém už řeším asi 2 měsíce. Auto odhlašuje v Liberci majitel ale auto stojí na mém pozemku u Kolína. Dělají ofuky s prohlášeníma a chtějí se jet na auto osobně podívat a vše si zdokumentovat. Zatím vyčkávám a jsem zvědav co si ještě vymyslej..
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 8:37   Citovat  

gizmi napsal:
Hellborn: no prave ze neni trvale vyrazeno (alespon se domnivam), ale pouze se zmenil ucel pouzivani veci. Trvale ti vyradi auto jen s ekolikvidaci. Proto mumlaj neco o kontrole Mrk

v případě čestného prohlášení je taky trvale vyřazeno! už nejde vrátit zpět. nechápu co je vede k tomu ject na místo a fotit to...u nás jsou k tomu absolutně laxní.jen mě upozornili že VIN a štítky motoru se nesmí nikde objevit. ale jestli to stojí u franty nebo pepíka může být každýmu jendo né ? hlavně že je to na soukr. pozemku
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak odhlasit auto abych jej mohl rozprodat na dily?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina