Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 77 z 158
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 6:25   Citovat  

Tak sem se neposunul ani o píď. Navíc mi ted auto má tendenci chcípnout a když přepnu na benzín tak špatně startuje. Až když jedu nějakou dobu na benzín tak je to v pohodě.
Teď mi napadá, že sem vlastně neudělal kalibraci po instalaci ventilu a rozborce vstřiků. Takže tu udělám.

Jinak nemáte někdo účet na elpigaz.com ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 7:51   Citovat  

crxmann napsal:
No nevim. Vždyť díru v trubičce máš furt stejnou a čas taky. Takže ho můžeš pouze přiškrtit tím že jí ,,přizavřeš,,
Mám tam taky imbus zalitý silikonem.
Ale přece jediný co můžu měrně změnit je čas otevření vstřiku přes konstantně velkou díru. Takže by to teoreticky mělo být putna a důležitým faktorem bude čas otevření vstřiku.

Mi neříkej že si sednou a šroubujou a šroubujou. Ani si nedokážu představit jak změří že je to cajk.

tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 8:01   Citovat  

hopit napsal:
http://www.lpgforum.de/kme-diego/6911-valtek-richtig-reparieren-und-einstellen.html

Tady na Tebe čekáme Úsměv
Tak ted vím jak se to měří a nastavuje. A má se to tedy překontrolovat když jsou problémy?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 8:55   Citovat  

crxmann napsal:
Tady na Tebe čekáme Úsměv
Tak ted vím jak se to měří a nastavuje. A má se to tedy překontrolovat když jsou problémy?

Osobně bych tam dal novou lištu a neřešil repase. Dá se koupit za méně než 1000Kč. Měl jsem nedávno problém s naladěním LPG na svém autě , stále jsem nemohl odstranit kolísající volnoběh a malou prodlevu po přidání plynu. Nakonec byl problém v odlišném sklonu jedné trysky v sání! Stačilo převrtat trysky na stejný sklon blíže k hlavě a problém zmizel je to dobrý

DSC00041.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00041.JPG, 972.78 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 8:59   Citovat  

už jsem to našel přmo na stránkách elpigazu cituji :
Po výměně jádra vstřikovače je nutné provést nastavení zdvihu jádra na kalibračním přístroji aby se předešlo nesprávné funkci vstřikovače. Je nutné dosáhnout stejné dávky plynu na všech vstřikovačích v liště.

hopit: a můžu přejít na jakýkoliv typ vstřikovačů 3ohm. Nebo musím zachovat typ?
Problém je, že nemám jedinej papír k tomu LPG, takže musím nejdřív identifikovat komponenty abych je mohl měnit. Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 9:05   Citovat  

crxmann napsal:

hopit: a můžu přejít na jakýkoliv typ vstřikovačů 3ohm. Nebo musím zachovat typ?
Problém je, že nemám jedinej papír k tomu LPG, takže musím nejdřív identifikovat komponenty abych je mohl měnit. Smutný

Podívej se do nastavení jaké možnosti vstřikovačů tam máš .

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 9:28   Citovat  

hopit napsal:
Podívej se do nastavení jaké možnosti vstřikovačů tam máš .

Ty kráso vidíš to mi vůbec netrklo Velmi šťastný

Tam mám Elisa a možnosti jsou : Stella IG1, Stella IF1, I-Plus.

Takže mám konečně jasno. Velmi šťastný
OK

edit: hmm tak komplet vstřikovací lišta nejlevnější bez dopravy 2500,- Bueee

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 10:11   Citovat  

crxmann napsal:
Ty kráso vidíš to mi vůbec netrklo Velmi šťastný

Tam mám Elisa a možnosti jsou : Stella IG1, Stella IF1, I-Plus.

Takže mám konečně jasno. Velmi šťastný
OK

edit: hmm tak komplet vstřikovací lišta nejlevnější bez dopravy 2500,- Bueee

O předělání na nějaký jiný systém jsi neuvažoval?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 10:36   Citovat  

hopit napsal:
O předělání na nějaký jiný systém jsi neuvažoval?

Ano uvažoval. Ale to se pohybujeme nad 10tis a do toho fakt nejdu. To radši koupím tu lištu.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 19:10   Citovat  

Hondza napsal:
Mám Magic vstřiky a tam lze spodní část s vývodem do sání bez obav rozebrat a vyčistit (což jsem párkrát absolvoval než jsem přišel na to kde nebrat plyn) a horní se rozebírat nesmí, jelikož je nastavená z výroby a nejspíš to ani jinde nastavit neumí.

Já jsem to měl rozdělané vyčistil jsem to a složil zpět, ale označil jak to bylo a vstřik zase začal fungovat. A ty si myslíš že HL Propan Ostrava to neumí seřídit jelikož jsou výrobci? To by byli hodně leví. Co jsem jim dal vstřik ,který nefungoval tak měl vždy nahoře samolepku s rokem a měsícem kdy byl opravován. takže oni normálně nálepku strhnou rozdělají ho vyčistí smontují dají na nějakou diagnostiku a seřídí ho a zase zalijí zpět a vrátí samolepku s novým měsícem

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2013 , 19:47   Citovat  

crxmann napsal:
už jsem to našel přmo na stránkách elpigazu cituji :
Po výměně jádra vstřikovače je nutné provést nastavení zdvihu jádra na kalibračním přístroji aby se předešlo nesprávné funkci vstřikovače. Je nutné dosáhnout stejné dávky plynu na všech vstřikovačích v liště.

Nelze v tom softu k jednotce provést nějakou kalibraci? Např. v Magicu je volba,, kdy se otestuji postupně všechny vstřiky a pak se vypočte vzájmená korekce a tu si jednotka uloží. Dá se tak i pěkně poznat, jestli se některý vstřik neporoučí do věčných lovišť Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 9:22   Citovat  

Takže mám další novinky.
V pátek mi p.Dobročány zkalibroval na stolici vstřiky a pokusil se nastavit mapu. Nicméně elpigaz sw jakékoliv nastavení odmítá a stále nahrává již nastavené hodnoty. Nelze provádět korekce během jízdy a mapa se ukazuje tabulkově, ne jako křivka.
A teď budu citovat. Vy tam máte vstřiky jak do tanku, takže stáhl tlak na minimum. Ted mám 0,9 - 1.
Vzhledem k tomu, že nastavování nepomohlo tak jsme zkusili v SW přehodit na jiné vstřiky a ejhle auto se uklidnilo, nedusí se, nechcípá.
Nicméně jsme zjistili, že auto nechodí korektně ani na benzín. Sem tam pobublává v různých otáčkách, jak kdyby dostával špatně jiskru.
V sobotu jsem zajel tedy na seřízení ventilů. Pouze jeden ventil nebylo nutné nastavovat (seřízeno před 25tis km).
Při demontáži víka zjištěn utržený kabel zapalování na 1.válci. Zakoupeny nové, nicméně nepomohlo. Pobublávání přetrvává. Díky tomu, nelze mít zapnuté korekce na plynu, protože jak začne auto ECU dělat korekce tak jednotka plynu se z toho může zbláznit. Bez korekcí v pohodě.
Ale auto nadále špatně startuje. Zjistil jsem, že pokud dojedu na benzín tak nastartuju v pohodě. Ale jak dojedu na plyn tak točím točím až se nechá přemluvit.
Jednou mi jednotka plynu nahlásila chybu senzoru tlaku plynu. Myslíte že by to mohlo být MAP senzorem?

PS: benzínové vstřiky na poslech chodí normálně.
PPS: netuší někdo jak spočítat správný průměr vstřiku? Vím že se to počítá nějak na výkon válce.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 15:32   Citovat  

crxmann napsal:

Ale auto nadále špatně startuje. Zjistil jsem, že pokud dojedu na benzín tak nastartuju v pohodě. Ale jak dojedu na plyn tak točím točím až se nechá přemluvit.
Jednou mi jednotka plynu nahlásila chybu senzoru tlaku plynu. Myslíte že by to mohlo být MAP senzorem?

PS: benzínové vstřiky na poslech chodí normálně.
PPS: netuší někdo jak spočítat správný průměr vstřiku? Vím že se to počítá nějak na výkon válce.

Spatny starty jsem mel taky...bylo to vadnejma vstrikama - nedoviraly a propoustely, takze po zhasnuti sel plyn do valcu, jakmile jsem chtel nastartovat tak sem taky dlouho tocil - bylo to uchlastany plynem. Poznas to tak, ze kdyz chcipnes motor melo by to zustat natlakovany, tzn. pokud sundas hadice ze vstriku mel by utect plyn, pokud tak neni - vstriky propoustej. Ve pripade kdy jsem vyjel plyn ze systemu - treba kdyz mi dosel, tak to startovalo v pohode

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 15:38   Citovat  

karnas napsal:
Spatny starty jsem mel taky...bylo to vadnejma vstrikama - nedoviraly a propoustely, takze po zhasnuti sel plyn do valcu, jakmile jsem chtel nastartovat tak sem taky dlouho tocil - bylo to uchlastany plynem. Poznas to tak, ze kdyz chcipnes motor melo by to zustat natlakovany, tzn. pokud sundas hadice ze vstriku mel by utect plyn, pokud tak neni - vstriky propoustej. Ve pripade kdy jsem vyjel plyn ze systemu - treba kdyz mi dosel, tak to startovalo v pohode

by mohlo bejt. Když jedu dýl na benzín, tak nastartuju potom v pohodě. Ale tak sakra ty vstřiky sou po kalibraci. to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 18:05   Citovat  

crxmann napsal:

Přesný postup neznám, ale jestli chceš, tak mi pošli výkon a já to hodím do Magic softu a uvidíme co vypadne. Třeba na 96kW to ukazuje 2,2mm.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 18:12   Citovat  

Dopis napsal:
Přesný postup neznám, ale jestli chceš, tak mi pošli výkon a já to hodím do Magic softu a uvidíme co vypadne. Třeba na 96kW to ukazuje 2,2mm.

66kw

3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 18:19   Citovat  

crxmann napsal:
66kw

Magic říká 2mm při tlaku 1bar...

RENDAM je teď offline  RENDAM
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 7:45   Citovat  

HOSI NEJLEPSI LPG JE STARA OSVEDCENA KLASIKA PREZ MIX DO SANI KTERA FUNGUJE JE BEZPORUCHOVA A NASTAVI SI JI KAZDEJ SAM .......NEDAVNO JSEM SI PORIDIL GOLFA4 V SEKVENCI KTEREJ BEZEL NA LPG JAK STAREJ ROZKLEPANEJ PES A PO NEUVERITELNYM LABOROVANI SE VSTRIKOVACEMA JSEM TO VYHODIL A DAL MIX A OD TE DOBY POHODA.......(NA LPG MAM T.Č. 5 AUT)......RENDAM

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 8:19   Citovat  

...tak to snad ani nema cenu komentovat...priste si aspon vypni caps lock, nez zacnes psat...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 9:58   Citovat  

Dopis napsal:
Magic říká 2mm při tlaku 1bar...

crxmann říká díky OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 15:28   Citovat  

Včera jsem objevil prasklé hadičky těsně u vstřikovačů. Nicméně problém se špatnými starty je stále. Když sem dojel do garáže a otevřel ihned kapotu slyšel jsem jako proudění něčeho (syčení) poslechem jsem zjistil, že je to z manifoldu a když sem sundal hadici sání z boxu a čuchl si, hadice byla plná plynu. Tak to vypadá, že buď vstřiky, nebo ventil na reduktoru nezavírá.

PS: objednal jsem si repasní sadu pro reduktor přímo v polsku u elpipgazu a stornovali mi to s tím, že mají partnera elpigaz.cz a že si to mám objednat tam. Ale tam v nabídce nemají celou sadu ale vychytrale jí rozprodávají po dílech.
To je nářez... Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 16:56   Citovat  

crxmann napsal:
Včera jsem objevil prasklé hadičky těsně u vstřikovačů. Nicméně problém se špatnými starty je stále. Když sem dojel do garáže a otevřel ihned kapotu slyšel jsem jako proudění něčeho (syčení) poslechem jsem zjistil, že je to z manifoldu a když sem sundal hadici sání z boxu a čuchl si, hadice byla plná plynu. Tak to vypadá, že buď vstřiky, nebo ventil na reduktoru nezavírá.

PS: objednal jsem si repasní sadu pro reduktor přímo v polsku u elpipgazu a stornovali mi to s tím, že mají partnera elpigaz.cz a že si to mám objednat tam. Ale tam v nabídce nemají celou sadu ale vychytrale jí rozprodávají po dílech.
To je nářez... Ble

Tlak v hadici od reduktoru ke vstřikům zůstává i po vypnutí klíčku. Pokud by teoreticky propouštěl plyn nějaký vstřikovač , může být směs při startu na benzín + LPG moc bohatá.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 7:49   Citovat  

Tak sem si opravil sám svoje LPG....tedy částečně.

Zjistil jsem, že elektromagnetický ventil reduktoru zůstává furt otevřenej. Pátráním sem zjistil, že tam má být původně úplně jinej. Tak sem ho koupil a nandal. Fungovalo to přesně 1den. Pak sem zjistil, že tělo pístku má tvar 6úhelníku a že se ve válečku zasekává v momentě kdy se ohřeje (asi roztažnost materiálu) Tak sem vzal malej pilník a všechny hrany sem srazil (zakulatil) a světe div se. Auto startuje normálně, plyn jde normálně, našteluju si i tlak v klidu. Při jízdě ve městě pohoda, ale jak najedu na dálnici tak se mi plyn nad 3,5 nebo 3tis vypne. Takže asi koupím nakonec ještě ten snímač tlaku a bude snad konečně vyřešeno.

Tedy vlastně ne. Elektromagnetický ventil utíká nahoře v těle válce. Asi ten lisovanej spoj povolil tou věčnou manipulací.

Tak to valím bulvy

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 16:37   Citovat  

RENDAM napsal:
HOSI NEJLEPSI LPG JE STARA OSVEDCENA KLASIKA PREZ MIX DO SANI KTERA FUNGUJE JE BEZPORUCHOVA A NASTAVI SI JI KAZDEJ SAM .......NEDAVNO JSEM SI PORIDIL GOLFA4 V SEKVENCI KTEREJ BEZEL NA LPG JAK STAREJ ROZKLEPANEJ PES A PO NEUVERITELNYM LABOROVANI SE VSTRIKOVACEMA JSEM TO VYHODIL A DAL MIX A OD TE DOBY POHODA.......(NA LPG MAM T.Č. 5 AUT)......RENDAM

Ano , ale jedna velká nevýhoda je , že ztrácíš výkon i na benzín , motoru se do otáček moc nechce, od spodu tah zůstává a pak když jdeš nahoru tak ty koně chcípaj kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 10:58   Citovat  

Dnes sem objednal:

komplet nový elektroventil
nové menší vstřiky
novou membránu
nový snímač tlaku (MAP)
nový senzor tlaku a teploty

...tak jestli to ted nebude chodit jak má, tak to vytrhám a kálím na celý ELPIGAZ.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 19:54   Citovat  

pokračuju ve vychytávání svého LPG.
Dnes jsem namontoval nový MAP senzor, ale auto se po přepnutí okamžitě hodí do chyby. Máte někdo nápad co s tím? Napadá mi, není potřeba tam nahrát nějaký data?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 19:56   Citovat  

crxmann napsal:
Dnes jsem namontoval nový MAP senzor, ale auto se po přepnutí okamžitě hodí do chyby. Máte někdo nápad co s tím? Napadá mi, není potřeba tam nahrát nějaký data?
normálně bych to vyškubnul a pořídil něco jinýho, by mě z toho prask ve švu.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 21:35   Citovat  

crxmann napsal:

Tyjo, já obdivuju tvoji trpělivost... já bych to dal do servisu s tím že když si za to zaplatím, tak chci aby to chodilo... Kolik tě to laborování už stálo? Teda včetně nervů a peněz za benzín...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 5:20   Citovat  

crxmann napsal:

nevím co to máš za map,ale klasicky je to čidlo tlaku s výstupem 0-5v (resp většinou 0,3-4,8V) co se liší je rozsah tlaku např 100 až 2550kpa tzn na daný rozpětí napětí je vždy rozdělený rozpětí tlaku tzn jednou máš při 4,8v tlak 1,7baru a s druhým 2,5.tzn se pak posouvá i napětí při atmo tlaku -respektive celá křivka napětí vrs tlak a podle toho pak musíš upravit/zkalibrovat mapu v ecu.
tzn pravděpodobně máš map s jiným pinoutem nebo s jiným rozsahem.
jinak ti pepíno děkuju že to sem dáváš, uvažoval jsem nad plynofikací ale vzhledem k tomu,že kvalita zástaveb mě moc neoslnila jsem do toho nešel a nějaký cukání,doladování ecu atd to by mě hodně ..... na tohle mám štěstí.takže bych asi skončil tam kde jsi ted ty, ne vlastně to už by dávno leželo vyrvaný z auta na hromadě. Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 6:35   Citovat  

sablos napsal:
normálně bych to vyškubnul a pořídil něco jinýho, by mě z toho prask ve švu.

Velmi šťastný
vespula.mortifer napsal:
Tyjo, já obdivuju tvoji trpělivost... já bych to dal do servisu s tím že když si za to zaplatím, tak chci aby to chodilo... Kolik tě to laborování už stálo? Teda včetně nervů a peněz za benzín...

....já už sem takovej....pokud něco mám v autě tak chci aby to fungovalo.....no počítat to raději nebudu....to beru jako hobby....to vopravím a prodám a koupím si od sablose acco.

monty napsal:
nevím co to máš za map,ale klasicky je to čidlo tlaku s výstupem 0-5v (resp většinou 0,3-4,8V) co se liší je rozsah tlaku např 100 až 2550kpa tzn na daný rozpětí napětí je vždy rozdělený rozpětí tlaku tzn jednou máš při 4,8v tlak 1,7baru a s druhým 2,5.tzn se pak posouvá i napětí při atmo tlaku -respektive celá křivka napětí vrs tlak a podle toho pak musíš upravit/zkalibrovat mapu v ecu.
Jinak teda bych měl asi otevřít starej MAP a kouknout se jak je naletovanej a stejně naletovat asi teda novej ne. Protože v popisu produktu není na jakej je rozsah.... i když vlastně má plombu na sobě zmatenej
tzn pravděpodobně máš map s jiným pinoutem nebo s jiným rozsahem.
jinak ti pepíno děkuju že to sem dáváš, uvažoval jsem nad plynofikací ale vzhledem k tomu,že kvalita zástaveb mě moc neoslnila jsem do toho nešel a nějaký cukání,doladování ecu atd to by mě hodně ..... na tohle mám štěstí.takže bych asi skončil tam kde jsi ted ty, ne vlastně to už by dávno leželo vyrvaný z auta na hromadě. Smutný

No to je přesně ono. On totiž není problém namontovat LPG, ale zprovoznit ho tak aby to fungovalo už je kumšt.
A pán co jsem si myslel, že to dá, je machr jen na ten svůj systém co montuje a na tohle čumí jak vegan na kotletu.
A třešinka na dortu. Jak si furt píšu o nějaký díly do Elpigazu a nějaký manuály a rady, tak mi nabídli spolupráci Velmi šťastný a druhá třešinka je, že co sem si objednal kompletní novej elektroventil tak mi přišel s jinejma střevama, takže nepoužitelnej (ale označení pro můj reduktor).
Miluju tyhle výzvy pořádnej výtlem

NA fotkách je současný MAP a pístky elektroventilu .... kde udělali soudruzi v polské lidové republice asi chybu to mi hlava nebere

pístky.jpg

pístky.jpg, 1.03 MB

20130905_100331.jpg

20130905_100331.jpg, 1.61 MB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25