Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 25 z 33
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 16:51   Citovat  

LK7R napsal:
Ještě mi řekni jednu věc, podle toho setupu co jsi měl a z toho co jsem nastudoval, by to mělo jet stejně jako na benzín pouze v plné zátěži. Při normálním ježdění by to mělo být již příliš bohaté a tím pádem pocit z jízdy "ospalý". Projevovalo se ti to tak nebo byl jiný průběh?

Já v E85 moc úsporu na normálním autě nevidím. Má to smysl v podstatě jen u Turbo/Kompresor aplikací (vyšší výkon a částečná úspora, ovšem jezdí se jen od benzíky k benzínce Velmi šťastný ), nebo tam kde je nutný vysokooktanový benzín (tam ta úspora může být)

Přesně jak píšeš... nemam k tomu,co dodat..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2013 , 1:19   Citovat  

já to mam ted resene stavitelnym regulatorem tlaku paliva. Ze seriovych 3bar mam nastavene 4bary (30%). Ale kvuli upravam na motoru bych potreboval jeste pridat tak 0,6baru. Jenze to uz by nemuselo zvladnout cerpadlo.
Takze si pujcim 310ccm vstriky (to bude tech 30%) a na regulatoru dodam tech zbyvajich 0,6baru.
Zjistil jsem uplnou nahodou, ze moje auto jede o poznani lepe na benzin pri tlaku 4bary na liste, nez na athanol. To by mohlo znamenat ze jezdim zase na chudou smes.
Zatim nemam penize abych to nechal poradne naladit. Planuju i jeste nejake dalsi upravy, takze bych pak musel nechat ladit jeste jednou, coz by zase neco stalo.
Jinak kvuli moji CR 12:1 musim tankovat 100oct. Takze u me dela uspora na kilometr 1kč, za rok pri najezdu 10tis rocne to je 5tis. Coz uz jsou penize...
Na benzin uz nemam v planu se nikdy vratit
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2013 , 6:34   Citovat  

Tak já přihodím svůj příběh, jelikož mé ATR jezdí na 98+ a cena víme jaká je tak sem se rozhodl pořídit jednotku na ethanol i s montáží, byla to jednotka která se nastavuje růčo né přez Pc, a nepodařilo se jí naladit aby auto jelo jak mělo, za studena to chytalo super, ale byla vždy "díra od 4tis/ot do sepnutí Vtecu, auto jakoby ztratilo výkon a navíc v nízkých otáčkách nepříjemně pocukávalo.Ať mechanik co to montoval dělal co dělal, tak to nefungovalo jak mělo - takže jednotka vymontována, vráceny peníze a teď čekám na regulátor tlaku paliva, který dělá vlastně to samé - na nápad mne přivedl p.Kuhnel jelikož mu tam stojí preludka od Muldera myslím, tak sem vše okoukl a příští týden mi to naladí včetně správné bohatosti směsi(měřením emisí) Ale jak píse FastCivic zvedá se to průmerně na 3.8-4Bary

Tímto děkuji CZentovi za regulátor za "lidovou" cenu je to dobrý

A má úspora se "zázračnou "krabičkou byla za ty 3 plné nádrže cca 520kč na nádrži(1560Kč).Sem zvědav jak to bude vycházet s tím regulátorem,ale předpokládám velice podobně.
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2013 , 9:11   Citovat  

Též mám v Legendárním, C32A2, regulátor tlaku. Tlak je na maximu co tlačí čerpadlo, lehce přes 4 bar. Ředím 1:10 až 1:11 na nádrž kvůli studeným startům a kvůli maximální zátěži, full throttle - svítil někdy, sporadicky check engine, chudá směs na obou lambdách Cool Takže 6 - 7 litrů N95 na celou nádrž E85. Spotřeba E85 je po městě 13,5 litrů, dálnice kolem 10 - 11 litrů. Spotřeba oleje se již ustálila na 2 dcl za 1000 km. Vše při plus mínus dodržování rychlostních limitů. Od 160 km/h roste spotřeba neúměrně nahoru, přes 14 litrů. Olej je po 9.000 km čistý, lehce nahnědlý. Motor jde pravidelně, necuká i za studena chodí velice krásně.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.8.2013 , 8:02   Citovat  

Hurikan napsal:
Tak já přihodím svůj příběh, jelikož mé ATR jezdí na 98+ a cena víme jaká je tak sem se rozhodl pořídit jednotku na ethanol i s montáží, byla to jednotka která se nastavuje růčo né přez Pc, a nepodařilo se jí naladit aby auto jelo jak mělo, za studena to chytalo super, ale byla vždy "díra od 4tis/ot do sepnutí Vtecu, auto jakoby ztratilo výkon a navíc v nízkých otáčkách nepříjemně pocukávalo.Ať mechanik co to montoval dělal co dělal, tak to nefungovalo jak mělo - takže jednotka vymontována, vráceny peníze a teď čekám na regulátor tlaku paliva, který dělá vlastně to samé - na nápad mne přivedl p.Kuhnel jelikož mu tam stojí preludka od Muldera myslím, tak sem vše okoukl a příští týden mi to naladí včetně správné bohatosti směsi(měřením emisí) Ale jak píse FastCivic zvedá se to průmerně na 3.8-4Bary

Tímto děkuji CZentovi za regulátor za "lidovou" cenu je to dobrý

A má úspora se "zázračnou "krabičkou byla za ty 3 plné nádrže cca 520kč na nádrži(1560Kč).Sem zvědav jak to bude vycházet s tím regulátorem,ale předpokládám velice podobně.

jednoduché= vstřiky nadoraz a stejně málo paliva (někde na předchozích stranách sem to psal,potřeba mít 33% rezervu),regulátor pomůže .
u k 20 se ale stejně občas stane že při prudkým sešlápnutí plynu to hodí chybu směsi-zkoušeli jsme i dotáhnout na regulátor podtlak ale občas to prostě vyhodí chybu i když za normální jízdy je směs ok a lambdy kmitaj jak o život.
jinak já stále jezdím na "čistý" e85, upravená ecu , externí přívstřik na start no problema viz někde v předchozích je video ranního startu.
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2013 , 19:27   Citovat  

tak nějak přemýšlím že hodím na ekonoma ještě regulátor tlaku paliva a začnu taky provozovat e 85 Úsměv zkoušel to tu někdo na ekonoma? Jako ted jezdím za 5,5litrů, ale každá kača fajn Úsměv díky... je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2013 , 19:56   Citovat  

Budu trochu experimentovat.
Mapa D16Z6, jedna serie, druha prepocitana +30%. Do nejakych 8200rpm by mely vstriky stihat. Ale kdybych precijen potreboval jeste trochu obohatit, muzu to dohnat na regulatoru tlaku paliva? Nedaji mi ty vstriky pres hubu? Úsměv

z6 n95.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
z6 n95.jpg, 190.04 kB

z6 e85.jpg

z6 e85.jpg, 186.95 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2013 , 20:33   Citovat  

no já teda ještě přidám... když mám ekonoma a ten spaluje sám o sobě chudou směs... tak je si myslím nejlepe připraven na spalování trochy ethanolu ne? Jako mám motor v serii, jen nerez sovdy, a vzducháč KN... svíčky NGK dle manuálu... co když tam naleju 1:1... ? Jen se bolím toho že to rozežere hadičky a trubky... a celkově tšsnost... to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2013 , 21:41   Citovat  

Jagi napsal:
no já teda ještě přidám... když mám ekonoma a ten spaluje sám o sobě chudou směs... tak je si myslím nejlepe připraven na spalování trochy ethanolu ne? Jako mám motor v serii, jen nerez sovdy, a vzducháč KN... svíčky NGK dle manuálu... co když tam naleju 1:1... ? Jen se bolím toho že to rozežere hadičky a trubky... a celkově tšsnost... to mi hlava nebere
nerozežere to nic, ale kdyz spaluje sam o sobe chudou smes, tak na ethanol bude jeste chudsi, nemyslis?
navic žádné ředění nemá smysl, pokud nemáte zájem udelat neco pro to, abyste mohli lit cisty ethanol, tak o nem ani nepremyslejte. Prinese vam to vic skody nez uzitku
bud cisty nebo nic
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.8.2013 , 8:46   Citovat  

známej jezdil s neupraveným 5dv ekonomem od jara do podzimu na čistý E85, přes zimu přidával cca 8l B95 do nádrže ...,
žádné problémy neměl krom trochu horších studených startů, průměrná spotřeba 7l ... po roce ježdění žádný jiný problém
myslím si, že economy budou mít větší rozsah regulace a odolnost hlavně do chudé směsi

ale s čistým svědomím bych to nikomu nedoporučil Velmi šťastný
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 21:57   Citovat  

Soudruzi, zvažuju tuhle možnost přestavby pomoci regulatorem do Acco coupe 3,0 V6 J30A1, zajímá mne jestli se to vyplatí a jak případně nastavit a případně ještě jestli někdo nemá na prodej regulátor???díkes
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 22:11   Citovat  

no tak podle informací na netu tak lidi co tankovali [bohužel i já když jsem neměl jinou možnost tedka-došel skoro benal] u pumpy q groupe v břestu u hulína... no co chtěli tankovat N95... asi tankovali nějakou wc divné je že mě to líp jede a necuká Velmi šťastný Je to tam. ale mám strach tak zítra do nádrže hodím ViF... ethanol za naturalu Velmi šťastný šuk
   Návrat  
MaxxEK3 je teď offline  MaxxEK3
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 23:09   Citovat  

Já jsem s tím na economovi experimentoval docela dlouho a dost km. Když jsem do nádrže dal cca třetinu e85 (asi 15L) tak se ještě nic moc nedělo, motor byl klidnější v nižších otáčkách. Poté jsem zkoušel poměr zvětšovat až na 3:1 E85/N95 a motor začal špatně startovat za studena, po ohřátí docela v klidu, ale při rozjezdu se jakoby zakuckl. Ve vyšších otáčkách pocitově horší tah jak na benzín. Asi nejen pocitově a šlo cítit, že motor vynechává a špatně pálí. Momentálně mám natankovanej Verva 100oktan a je to asi nejlepší co jsem zatim zkusil. Ze zkušeností kolegů si troufám tvrdit, že E85 bez úprav poberou jen silnější auta s většími a žravějšími motory, asi i díky mnohem větším vstřikům. Známý má nějaké porsche, tuším boxster a jezdí na čistej bez jakýchkoliv problémů. Momentálně zvažuji spíše lpg, protože 17.90/L ... Honda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2013 , 23:15   Citovat  

MaxxEK3 napsal:
Já jsem s tím na economovi experimentoval docela dlouho a dost km. Když jsem do nádrže dal cca třetinu e85 (asi 15L) tak se ještě nic moc nedělo, motor byl klidnější v nižších otáčkách. Poté jsem zkoušel poměr zvětšovat až na 3:1 E85/N95 a motor začal špatně startovat za studena, po ohřátí docela v klidu, ale při rozjezdu se jakoby zakuckl. Ve vyšších otáčkách pocitově horší tah jak na benzín. Asi nejen pocitově a šlo cítit, že motor vynechává a špatně pálí. Momentálně mám natankovanej Verva 100oktan a je to asi nejlepší co jsem zatim zkusil. Ze zkušeností kolegů si troufám tvrdit, že E85 bez úprav poberou jen silnější auta s většími a žravějšími motory, asi i díky mnohem větším vstřikům. Známý má nějaké porsche, tuším boxster a jezdí na čistej bez jakýchkoliv problémů. Momentálně zvažuji spíše lpg, protože 17.90/L ... Honda

já spíše zkusím N95 plus aditiva... ale zkusím i stovkovej nějakej... většinou beru N95 OMV a docela pohoda... myslím že slušný střed.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 7:02   Citovat  

MaxxEK3 napsal:

naštvanej kua dopr celý tema to rozebírá horem dolem a stejně zas někdo šíří bludy .lidi já chápu že to je text a ne komix a musí se to číst.ale prostě to jinak nejde.
takže znova takový shrnutí :
1)na e85 se musí dodat o cca 30% více paliva proti benzínu.
2)jediný auta který se s e85 poperou bez upravy jsou ty který na to připravil výrobce (FlexiFuelVehicle) je jedno jestli je to 1,0 nebo 7,0 litr -pouze se asi u toho 7L tolik nepozná to cukání a ubytek výkonu.stechimetrický poměr paliva a vzduchu na benzín je daný = 14,7/1 na to jsou veškerý benzínový auta seřízený konec ende šlus nejede přes to vlak tzn pokud daný vozidlo není FFV tak vždy v jakýmkoliv poměru benzín/e85 motor začíná pracovat na chudou směs -samozřejmě se zvyšujícím se % lihu se to zhoršuje viz cukání a ubytek výkonu.ač ekonom pracuje s chudou směsí je to za daných podmínek , ne vždy.
3)FFV auta mají co vím širokopásmovou lambdu proto na e85 dokáží zareagovat.
4)lih má horší odparnost která samozřejmě s nižší teplotou klesá ,tzn z toho duvodu horší studený starty = musí se obohatit ... já předvstřikuju ,oblbovací krabičky protáhnou dobu vstřiku ještě víc než o tech 30% .
5)E85 na našich autech nic nerozežírá ,jediný "problém" je rozpuštění letitých usazenin a tím ucpání filtru
6)při provozu na e85 stoupá spotřeba o cca 20% ,z mejch zkušeností je to tak že při provozu ve městě je to horší a při delších štrekách naopak menší (ve městě mi to bere o 2L navíc 10/12,ale na delší štrece to bere 8/9 L/100 )
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 8:32   Citovat  

monty napsal:
naštvanej kua dopr celý tema to rozebírá horem dolem a stejně zas někdo šíří bludy .lidi já chápu že to je text a ne komix a musí se to číst.ale prostě to jinak nejde.
takže znova takový shrnutí :
1)na e85 se musí dodat o cca 30% více paliva proti benzínu.
2)jediný auta který se s e85 poperou bez upravy jsou ty který na to připravil výrobce (FlexiFuelVehicle) je jedno jestli je to 1,0 nebo 7,0 litr -pouze se asi u toho 7L tolik nepozná to cukání a ubytek výkonu.stechimetrický poměr paliva a vzduchu na benzín je daný = 14,7/1 na to jsou veškerý benzínový auta seřízený konec ende šlus nejede přes to vlak tzn pokud daný vozidlo není FFV tak vždy v jakýmkoliv poměru benzín/e85 motor začíná pracovat na chudou směs -samozřejmě se zvyšujícím se % lihu se to zhoršuje viz cukání a ubytek výkonu.ač ekonom pracuje s chudou směsí je to za daných podmínek , ne vždy.
3)FFV auta mají co vím širokopásmovou lambdu proto na e85 dokáží zareagovat.
4)lih má horší odparnost která samozřejmě s nižší teplotou klesá ,tzn z toho duvodu horší studený starty = musí se obohatit ... já předvstřikuju ,oblbovací krabičky protáhnou dobu vstřiku ještě víc než o tech 30% .
5)E85 na našich autech nic nerozežírá ,jediný "problém" je rozpuštění letitých usazenin a tím ucpání filtru
6)při provozu na e85 stoupá spotřeba o cca 20% ,z mejch zkušeností je to tak že při provozu ve městě je to horší a při delších štrekách naopak menší (ve městě mi to bere o 2L navíc 10/12,ale na delší štrece to bere 8/9 L/100 )
mohu tě poprosit o radu s nastavením J30A1, přemýšlim o regulátoru nebo je výhodnější odladit krabičkou ??
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 8:43   Citovat  

vicemeně skoč jak spadni , netuším tedy limity vstřiků na legendu tzn nejsem schopen říct jestli by krabička dokázala dostatečně obohatit ,zkus pohledat jestli někdo nezkoušel případně zkusit a přes lambdu ověřit ... nevýhodou bude cena
regulátor je vyzkoušená jistota (tlak se tu myslím někde zminoval , případně manuál a +30%) ale budou potíže se studenými starty -bud domíchávat pár litrů paliva nebo přívstřik.
   Návrat  
jarda_m je teď offline  jarda_m
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 10:08   Citovat  

Před měsícem jsem si nechal na Accorda 2,4 namontovat "krabičku" na E85 s homologací, abych nemusel platit silniční daň (auto pro podnikání = daň 3000,- Kč/rok). Instalace stála 9000,-, měření emisí 400,- a zápis do TP 50,- takže celkem cca 9 500,-.
Spotřeba benzínu byla před instalací 9,59 l/100 km a cena za 1 km byla 3,45 Kč
Po instalaci kitu a najetí 3 500 km je prům. spotřeba E85 11,15 l/100 km a cena za 1 km 2,98 Kč takže úspora asi 0,50 Kč/km
Dojmy: o něco horší studené starty, občas musím startovat nadvakrát. Díky vyšší spotřebě jízda od pumpy k pumpě Mrk Je nutno plánovat tankování, protože ne všude mají E85. Velké pumpy a pumpy u dálnic ho nevedou vůbec. Mapy benzinek jsou na netu. Subjektivně o trochu vyšší výkon, trochu jiné chování automatické převodovky, ale asi jde o zvyk (o trošičku dřív si odřadí nahoru, což mi občas vadí při delším předjíždění, kdy potřebuju držet otáčky).
Pokud spotřeba vydrží, tak v mém případě se jedná o roční úsporu cca 20.000,- Kč za palivo a 3000,- za daň, ale na úsporu 1,-/km asi zapomeňte Úsměv
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 10:49   Citovat  

jarda_m napsal:
Před měsícem jsem si nechal na Accorda 2,4 namontovat "krabičku" na E85 s homologací, abych nemusel platit silniční daň (auto pro podnikání = daň 3000,- Kč/rok). Instalace stála 9000,-, měření emisí 400,- a zápis do TP 50,- takže celkem cca 9 500,-.
Spotřeba benzínu byla před instalací 9,59 l/100 km a cena za 1 km byla 3,45 Kč
Po instalaci kitu a najetí 3 500 km je prům. spotřeba E85 11,15 l/100 km a cena za 1 km 2,98 Kč takže úspora asi 0,50 Kč/km
Dojmy: o něco horší studené starty, občas musím startovat nadvakrát. Díky vyšší spotřebě jízda od pumpy k pumpě Mrk Je nutno plánovat tankování, protože ne všude mají E85. Velké pumpy a pumpy u dálnic ho nevedou vůbec. Mapy benzinek jsou na netu. Subjektivně o trochu vyšší výkon, trochu jiné chování automatické převodovky, ale asi jde o zvyk (o trošičku dřív si odřadí nahoru, což mi občas vadí při delším předjíždění, kdy potřebuju držet otáčky).
Pokud spotřeba vydrží, tak v mém případě se jedná o roční úsporu cca 20.000,- Kč za palivo a 3000,- za daň, ale na úsporu 1,-/km asi zapomeňte Úsměv

tak to je konzistentni informace, diky
pak sem pls hod zkusenosti po delsim provozu, treba po roce
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 10:51   Citovat  

jarda_m: Pokud mas takovy najezd, proc jsi nesel do lpg? (nechci rypat, jen me to zajima Úsměv) - od silnicni dane je tusim osvobozene taky, odpadl by problem se studenymi starty i planovanim tankovani (lpg je dnes vsude) a uspora by byla minimalne ta 1,-/km ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 11:00   Citovat  

monty napsal:
vicemeně skoč jak spadni , netuším tedy limity vstřiků na legendu tzn nejsem schopen říct jestli by krabička dokázala dostatečně obohatit ,zkus pohledat jestli někdo nezkoušel případně zkusit a přes lambdu ověřit ... nevýhodou bude cena
regulátor je vyzkoušená jistota (tlak se tu myslím někde zminoval , případně manuál a +30%) ale budou potíže se studenými starty -bud domíchávat pár litrů paliva nebo přívstřik.
no Jofrey ho má v Legendu, Acco zkusim zjistit mám manual, a s tim domichavanim benzinu asi nebude problem, když to má 65L nádrž tak když dám 50L E85 a 15L N95 tak by to mohlo stačit ne?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 11:10   Citovat  

sablos napsal:
no Jofrey ho má v Legendu, Acco zkusim zjistit mám manual, a s tim domichavanim benzinu asi nebude problem, když to má 65L nádrž tak když dám 50L E85 a 15L N95 tak by to mohlo stačit ne?

někde v předchozích stranách to myslím psali 5-6 l že stačí ,mrkni zpět.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 11:13   Citovat  

monty napsal:
někde v předchozích stranách to myslím psali 5-6 l že stačí ,mrkni zpět.
Tak ono mi tak nějak o starty nejde, v nejhoršim to nadlábnu na LPG Se stydím svíčky co jsou pro LPG by to měli pobrat ne(E85)??
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 11:15  Naposledy upravil jarda_m dne 16.8.2013 , 11:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

silenec napsal:
jarda_m: Pokud mas takovy najezd, proc jsi nesel do lpg? (nechci rypat, jen me to zajima Úsměv) - od silnicni dane je tusim osvobozene taky, odpadl by problem se studenymi starty i planovanim tankovani (lpg je dnes vsude) a uspora by byla minimalne ta 1,-/km ...

Měl jsem víc důvodů:
- náklady na instalaci LPG jsou cenově jinde (odhadem 30 000,-)
- zabere to spoustu místa a Acc má už takhle dost malý kufr (mám sedana)
- když mi E85 nebude fungovat, tak mám přestavbu zpět na benzín za dopoledne hotovou, u LPG se jedná o větší zásah
- nedá se parkovat v podzemních garážích, což dost často využívám v Praze

Takže asi tak Úsměv

Jenom pro zajímavost přikládám foto instalace - je to krabička, pár kabelů a zařízení pro zjišťování poměru N95/E85 v nádrži. Nic dalšího se neinstaluje. Instalaci měli v servisu za dopoledne hotovou.

DSC00776.JPG

DSC00776.JPG, 4.73 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 11:19   Citovat  

kandik napsal:
tak to je konzistentni informace, diky
pak sem pls hod zkusenosti po delsim provozu, treba po roce

Zima asi bude rozhodující. Hodím info na jaře
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 13:13   Citovat  

tchán jezdí s v HR-V na E85 přes rok,
v zimě se naučil po ránu vstříknout jednu inj. stříkačku (20mml) benzínu přes podtlakovou hadičku do sání a startuje na první pokus, jinak benzín (6l) přilévá do nádrže až když je -20 st. C
úspora v průměru 50 haléřů na 1 km

PS. reg. ventil nastavený na 3.5 Bar v létě a 3.8 Bar v zimě
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 16:04   Citovat  

sablos napsal:

15l je až moc, na 68l nádrž tankuju 5 - 7l benzínu 95, zkusím 98, nebo 100, ty jsou víceméně bez biosložek, startování by mohlo být teoreticky snažší, podle venkovní teploty cca, špatně se to odhaduje. Ale starty jsou vcelku dobré, o něco málo delší, ale dobré. Tlak mám na maximu co dává čerpadlo. Tlakoměr ukazuje >4,2 bar. Nevím jak se s Legem a C32A2 jezdí spotřebově na benzín, to by mohl napsat někdo s Legendářů, já tam mám regulátor od počátku, jenom jsem si ho doladil podle potřeby a odzkoušel poměr míchání. Jinak spotřebově se pohybuji na dálnici lehce přes 10 litrů a kombinovaně podle stylu jízdy mezi 12 - 14 litry E85.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 18:57   Citovat  

Jofrey napsal:
15l je až moc, na 68l nádrž tankuju 5 - 7l benzínu 95, zkusím 98, nebo 100, ty jsou víceméně bez biosložek, startování by mohlo být teoreticky snažší, podle venkovní teploty cca, špatně se to odhaduje. Ale starty jsou vcelku dobré, o něco málo delší, ale dobré. Tlak mám na maximu co dává čerpadlo. Tlakoměr ukazuje >4,2 bar. Nevím jak se s Legem a C32A2 jezdí spotřebově na benzín, to by mohl napsat někdo s Legendářů, já tam mám regulátor od počátku, jenom jsem si ho doladil podle potřeby a odzkoušel poměr míchání. Jinak spotřebově se pohybuji na dálnici lehce přes 10 litrů a kombinovaně podle stylu jízdy mezi 12 - 14 litry E85.
Můžeš nahodoit foto jak je to zapojený??? nějak mi to neleze do hlavy co a jak.Klidně SZ jestli nechceš sem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 21:04   Citovat  

Ještě taková technická, nechtěl by někdo udělat DIY(DoItYourself) pro ty co v tom lítaj jako já?? Se stydím Třebas pro 4/6 válec s hezkym povídánim a fotkama??? a do mě Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2013 , 11:36   Citovat  

sablos napsal:
Můžeš nahodoit foto jak je to zapojený??? nějak mi to neleze do hlavy co a jak.Klidně SZ jestli nechceš sem.

V pondělí nahodím foto jak to je zapojený.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina