Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 75 z 97
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 12:51   Citovat  

LJay napsal:
Cenu věcí okolo turba už si bohužel nepamatuju. Já si ceny komponet nikam nepsal a za tu dobu sem toho už většinu pozapomněl.

Každopádně hlavní roli bude hrát to, za kolik seženěš turbo. Ten samý typ turba co mám já stojí nový přes 20t a sehnat ho v čechách jetý je dost o štěstí. Já měl tenkrát kliku a sehnal sem ho skoro nový za 8,5t.

Náklady na zbytek věcí jsou už jen o tom kde co a za kolik nakoupíš.

to máš kuličkovou T28? Kluzná jak mám já se dá sehnat kolem 5-6 tisíc na britském ebay..samozřejmě je to loterie, co se týče stavu kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 13:15   Citovat  

Streetkid: jj já tam mám kuličkový GT28r (novější označení: GT2560r)
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:30   Citovat  

k tem induckam, zkusil bych mrknout na ty z jazza (ma dokonce dva typy, je to twinspark a jsou 4 a 4 jine) popr. D17 bude pravdepodobnejsi nez typerovske
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:50   Citovat  

Díky za tip, omrknu to. Jen nevím jestli nebudou stejně moc dlouhý, protože SOHC má svíčky nad vačkou, kdežto DOHC je má mezi vačkama a to je rozdíl minimálně 50mm.

To sem ani netušil, že jazz má dvě svíčky na válec.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:58   Citovat  

FastCivic napsal:
nemas spocitane, na kolik by vysel "turbo kit" udelany presne tak jak ho mas v aute? Kdybys to chtel proste postavit jeste jednou, s tim ze ted uz vis co kde a jak, co by to stalo?
Nepocitej do toho motor. Zadne go, kovane vnitrnosti... jen veci tykajici se turba

nedavno sem tady zahlidnul nejaky obycejny set na "D" za cca 13tis ale uz je prodany
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 7:14   Citovat  

Včera sem si vyzvedl novou auto baterii. Je to asi ta nejmenší (187x127x227mm) a nejlehčí (10,2kg) co se dá sehnat za rozumný peníze a zároveň má ještě i přijatelnou kapacitu (40Ah).

Chci totiž malinko předělat trubky pro vedení vzduchu mezi IC a klapkou a s touhle baterií si tam udělám víc místa a ještě ušetřím pár kg váhy.

baterie 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
baterie 01.jpg, 223.54 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2013 , 16:04   Citovat  

Nová baterie už je na místě a hned je u motoru o něco víc místa Úsměv Původně sem chtěl vyrobit kompletně nový bržák baterky, ale těžko bych ho svařil stejně pevný při za chování tak nízký váhy jako má ten plechový výlisek, takže sem ho jen upravil pro uchycení menší baterie a převařil horní přídržnou sponu, aby seděla přesně na novou baterii.

Taky sem namontoval vylepšenou verzi OCT u které sem použil filtr ze spékaného bronzu a vstupní porty sem umístil nad sebe, takže spodní port pro odvětrání kliky funguje jako přepad, který by měl zbraňovat přeplnění nádobky. Teď přes dovolenou to pořádně otestuju, protože s autem budu dost jezdit, tak uvidim jestli to bude fungovat v praxi, tak jak to mám vymyšlený.

baterie 01.jpg

baterie 01.jpg, 174.71 kB

oct4 01.jpg

oct4 01.jpg, 97.2 kB

motorovy prostor 04.jpg

motorovy prostor 04.jpg, 188.92 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 14:16   Citovat  

Včera sem vyměnil elektroniku otáčkoměru, protože po nastartování ukazovala ručička při volnoběhu furt nulu a pohnula se až po prošlápnutí plynu. Původně sem si myslel, že chyba bude v ICM, ale nakonec to byla vadná elektronika otáčkoměru (pravděpodobně vadný kondenzátor, ale ještě sem to neměřil). Když už sem měl rozdělaný budíky, tak sem přemontoval shiftlight na sloupek řízení, kde je na něj líp vidět.

Taky sem natočil krátký video s ukázkou pružný akcelerace na 4. rychlostní stupeň. Za kvalitu se omlouvám je to točený telefonem drženým v ruce. Když tak na to video koukám, tak takhle z monitoru to vypadá o dost pomalejší než ve skutečnosti Úsměv

Odkaz

sl-03_crx.jpg

sl-03_crx.jpg, 144.79 kB
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 16:38   Citovat  

LJay napsal:
Taky sem natočil krátký video s ukázkou pružný akcelerace na 4. rychlostní stupeň. Za kvalitu se omlouvám je to točený telefonem drženým v ruce. Když tak na to video koukám, tak takhle z monitoru to vypadá o dost pomalejší než ve skutečnosti Úsměv
No vypadá to pomalu no Velmi šťastný ale já vim co sem zažil když si mě vezl Velmi šťastný

VTEC VTEC hadr ... říkám já pořádnej výtlem

Jinak ten Shift light je luxusní, teď mě mrzí že už nemam Céro, hned bych tě ho nechal namontovat je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 22:12   Citovat  

MalTake: jj v autě je to pocitově někde úplně jinde. Obzvlášť na sedačce spolujezdce Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 22:38   Citovat  

Aby bylo vidět, že auto není jen taková hračka, kterou vytáhnu jednou za měsíc o víkendu, ujedu pár desítek km a pak jde zpátky do garáže. Tak teď o dovolený sem v něm za 14 dní najezdil 1900km.

Co se týká spotřeby, tak tu sice moc neřeším, ale při posledním tankování mně docela překvapila, protože sem na 20litrů ujel něco lehce přes 300km. To je ale více méně daný tím, že sem celou tu dobu jezdil s přítelkyní a ta mně do boostu moc nepustí Úsměv Když jezdím sám, tak na 20litrů kolikrát neujedu ani 200km Úsměv

Tady je ještě ukázka toho, kolik toho nový OCT zachytilo po 150km svižný jízdy a asi 10km (7x přes celý Hoškovický letiště) v maximální zátěži.

olej 01.jpg

olej 01.jpg, 97.38 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 9:24   Citovat  

ta spotreba je hodne luxusni. Ono taky neni duvod, aby to pri normalni jizde zralo vic, ze Úsměv
je to dobrý
Ty teda budes nebo uz mas udelanou vratku do olejove vany z OCT?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 10:36   Citovat  

FastCivic: přesně tak, pokud je to dobře odladěný, tak není důvod aby to mimo boost žralo nejak podstatně víc.

OCT je teď řesěný tak, že port pro odvětrání kliky je zhruba v polovině výšky nádoby a funguje jako přepad zpátky do kliky (stejně jako u sériovýho OCT), takže když hladina v OCT stoupne nad tenhle port, tak se náplň začne vracet zpátky do kliky.
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 12:25   Citovat  

s tou spotrebou mimo boost to nie je uplne tak jednoduche, lebo ked si pozries co to spravi s tlakom aj na maly plyn, tak zistis, ze aj s lahkou nohou si okamzite na urovni atmosferickeho tlaku (cize este ziaden boost) co ale znamena, ze v mape si v tom stlpci, akoby si na atmosferickom motore zoslapol plny plyn a teda musis tam nadavkovat tolko paliva.
samozrejme, ked ides ustaleny plyn, tak je to rovnake, ale akekolvek aj slabe pridanie plynu sa na turbomotore prejavi viac ako na atmosferickom, takze jazdit na spotrebu s relativne malym turbom je ovela tazsie.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 12:30   Citovat  

vti [906team] napsal:
s tou spotrebou mimo boost to nie je uplne tak jednoduche, lebo ked si pozries co to spravi s tlakom aj na maly plyn, tak zistis, ze aj s lahkou nohou si okamzite na urovni atmosferickeho tlaku (cize este ziaden boost) co ale znamena, ze v mape si v tom stlpci, akoby si na atmosferickom motore zoslapol plny plyn a teda musis tam nadavkovat tolko paliva.
samozrejme, ked ides ustaleny plyn, tak je to rovnake, ale akekolvek aj slabe pridanie plynu sa na turbomotore prejavi viac ako na atmosferickom, takze jazdit na spotrebu s relativne malym turbom je ovela tazsie.

to by pak ale muselo i tak porad zrychlovat, ne? nerozumim tomu
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 12:46   Citovat  

comu nerozumies ?
priklad = 10% plynu, ustalena rychlost, v mape budes aj pri atmo aj pri turbo motore napriklad v stlpci 40kPa.
pridas na 15% plynu (lebo napriklad kopec, alebo chces trocha pridat rychlost) a v mape bude pri atmo motore niekde na 60kPa ale pri turbo skocis na 100kPa co je tolko, ako ked na atmo pridas plny plyn.
a to je preto, lebo turbo sice v tych otackach nedokaze este spravit pretlak, ale ma dostatocny prietok na to, aby sa vyrovnali straty v sani, cize motor sa lahsie nadychne ako pri cisto atmosferickom (podtlakovom) motore.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 13:10   Citovat  

no tomuhle jsem nerozumel, uz mi to docvaklo je to dobrý Úsměv
Jinak receno. Napr. na 10% plynu pojedou oba motory stejne.
Ale na 20% pojede ten oturbeny tak, jako atmo uz na plny plyn. (třeba)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 8:33   Citovat  

Zapojení OCT přes zátku přímo na výstup z kliky se moc neosvědčilo, protože z kliky vychází poměrně velký množství oleje a OCT se tak dost rychle zaplňovalo. Takže sem tam o víkendu vrátil původní olejový separátor a OCT zapojil až z něj. Byla to sice pěkná piplačka, protože v tom míště mám přidanou rozbočku pro mazaní turba a čidla, takže tam je dost špatný přístup ale nakonec se podařilo.

Až příjde manometr, tak změřím jaký je tlak v prostoru kliky a podle toho ještě doupravím odvětrání. Ve finále asi zapojím odvětrání OCT přes slash cut před sání turba, abych získal v prostoru kliky lehčí podtlak. Původně sem myslel, že bych odsávání udělal pomocí kompresoru z klimy, abych nepřiváděl do sání výpary z kliky a nesnižoval tak kvalitu nasávahýho vzduchu, ale nechce se mi to zbytečně komplikovat, takže to budu odsávat podtlakem ze sání turba a jen pořádně pořeším filtraci vzduchu.

black box.jpg

black box.jpg, 109.75 kB
   Návrat  
kottitko je teď offline  kottitko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 15:21   Citovat  

Mam ted teda tím pádem OCT zapojený stejně jako ty a po cca. 300km trochu ostřejší jízdy mam OCT z poloviny plnej, je to ale z 80% voda tudíž si myslim že takto funguje perfektně je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 18:31   Citovat  

Hodím sem fotku, aby bylo vidět o kolik kleslo vytlačování oleje, potom co sem vrátil zpátky sériový olejový separátor a OCT napojil až z něj. Tolik se toho zachytilo v OCT během nějakých 250km. S autem sem sice nebyl na letišti, ale těch 250km sem ho zrovna nešetřil, takže by to mohlo mít nějakou vypovídací hodnotu. Ještě uvedu, že předtím byl zachycený olej focený v 1,5l petce a teď je v 0,5l.

Taky sem měřil úroveň přetlaku v klikový skříni během jízdy a v nejhorším případě sem naměřil 2-3kPa. Přesnější hodnotu uvést nemůžu, protože sem to měřil 100kPa (1bar) manometrem a ten je cejchovaný po 2kPa. Každopádně to vypadá, že odvětrání klikovky je dostatečný, takže s ním už dál nic dělat nebudu.

olej 02.jpg

olej 02.jpg, 165.49 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 19:23   Citovat  

Před nějakou dobou přišly výdechy na kapotu ve stylu Fordu Focus RS, tak až budu mít doma laminátovou kapotu, kterou mám objednanou u R4ZoRCiviCa, tak tam jeden z těch výdechů zaimplementuju zhruba v tomhle místě, aby z něj vycházel vzduch který projde chladičem.

Taky se teď poohlížím po tepelný izolaci na turbo (turbo blanket), abych trochu srazil dolů teplotu pod kapotou. Zatím se mi nejvíc líbí turbo blanket od PTP, protože je tvarovaný, tak aby se dal použít i na turbu s interním WG. Jen ta cena je opravdu vysoká (160 USD + shipping), tak se musím poohlídnout jestli bych ho nesehnal někde tady v evropě, abych ušetřil alespoň za dopravu a clo.

vydech 02.jpg

vydech 02.jpg, 104.05 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.9.2013 , 23:19   Citovat  

Na zadním bočním okně přistála taková malá reklama Úsměv

Taky sem začal programovat LapTimer s OLED řádkovým displejem, možností ukládání časů na SDéčko a špouštěním tlačítkem, externí infra závorou, nebo jiným spouštěcím signálem. Celý to je postavený na platformě Arduina a je to takový moje seznámení s ním. Až tohle dodělám, tak chci na stejný platformě postavit i EBC, který mám už dlouho v plánu.

logo 01.jpg

logo 01.jpg, 76.68 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 10:40   Citovat  

R4ZoRCiviC je rychlý a kapota už je hotová Je to tam. Teď jí jen od něj musím nějak dostat domů a může se odlehčovat Úsměv

kapota.jpg

kapota.jpg, 79.41 kB
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 20:54   Citovat  

Razor má velmi šikovné ručičky, moje na pětku je jak papír je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 6:42   Citovat  

Včera dorazil Turbo blanket od Thermal Zero, tak ho dneska namontuju a uvidim co to provede Úsměv

blanket 01.jpg

blanket 01.jpg, 187.53 kB

blanket 02.jpg

blanket 02.jpg, 212.13 kB
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 14:54  Naposledy upravil Streetkid dne 13.9.2013 , 21:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

chceš tím snížit hic pod kapotou a zvednout účinnost vodního radiátoru?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 19:56   Citovat  

Streetkid: jj koupil sem to kvůli snížení vyzařování tepla do motorovýho prostoru. V dalším kroku příjde zlepšit odvětrání motorovýho prostoru a pak odstínění různých částí motoru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 21:06   Citovat  

proč se ti zda ze je tam porad teplo? Meris to nekde necim nebo jen pocitove? U atmo si to teplo asi nijak zvlast nevnimal, takze presne asi nejde rict o kolik je pod kapotou vetsi hyc, co?
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 22:27   Citovat  

je tam teplo ja ti verim Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

mne na plechovej kapote odpalilo az farbu nad zvodmy, preto slo lamino kapota a vyduchy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 10:31   Citovat  

FastCivic: zatím sem to neměl čím změřit, ale věř mi že poznáš, že to hřeje víc Úsměv
Musíš brát v potaz, že sem navýšíl výkon motoru skoro o 100% a minimálně o stejnou hodnotu se ti pak zvýší i produkce tepla. Kdyby si ten samý výkonový nárůst udělal na NA motoru, tak bude topit ještě o malinko víc kvůli nižší učinnosti.

666potky: z kapoty mi to zatím barvu neopálilo, ale když sem v těch vedrech co byly jezdil pomalu, tak kapota nad svodama byla tak rozpálená, že si na ní neudržel ruku. Při rychlejší jízdě je to celkem v poho, protože to teplo částečně odchází se vzduchem proudícím skrz motorový prostor, ale pomalejší jízda ve vysoký zátěži to vždycky pěkně roztopí Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina