Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 10
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 22:56   Citovat  

Bully napsal:
Ne, pritomnost ABS neznamena ze se kolo nikdy nezablokuje, ale snimac ABS zaznamena prave zablokovani kola, resp. snizeni otacek pod urcitou kritickou mez. RJ automaticky tlak v brzdach povoli a nasledne zase zvysi. Obcas to slusne kope pres pedal do nohy. Tohle vsechno X-krat za sekundu, vysledkem je prerusovana stopa po brzdeni, v zavislosti na rychlosti kterou auto jelo jsou tyhle stopy a preruseni ruzne dlouhe (zase muze poslouzit jako podklad pro vypocet rychlosti, treba porovnavaci zkouskou se stejnym vozem).
Kdyz se podivas na asfalt treba u krizovatek tak techhle stop uvidis plno, pripadne si zkus poradne zabrzdit a prohledni si co za tebou zustalo.

Jo, asi to budu muset vyzkoušet, jinak tomu neuvěřím Velmi šťastný
Stop po přerušovaném brzdění jsem si teda nikdy nevšiml. Asi u nás jezdí bábovky, co na to pořádně nedupou Velmi šťastný
Když už někdy vidím stopu po brzdění, tak jako nepřerušovanou čáru.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 23:00   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ohledně té nepřiměřené rychlosti.
Jak by policajti v případě nehody dokazovaly jak jelo auto, které nedostalo přednost, rychle?
Podle brzdné dráhy?
Co když by to auto mělo ABS?
Nebo co když by řidič vůbec nebrzdil nebo by na silnici nebyla žádná brzdná dráha z jiného důvodu?
Nebo by policajti dokázali určit rychlost jinak?

Já abs mám a zafungoval na 100%, rány do pedálu, přerušované pískání gum, díky ABS jsem dokonce zatočil víc k pravému kraji. Bez ABS by jsme slyšeli jen dlouhé kvílení a BUM. Několik stop po brždění již v tom úseku je. Ale po mě nezůstalo nic. Samozřejmě když se na to podívá policajt desítky minut po nehodě určitě budou patrné stopy brždění.
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 23:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, asi to budu muset vyzkoušet, jinak tomu neuvěřím Velmi šťastný
Stop po přerušovaném brzdění jsem si teda nikdy nevšiml. Asi u nás jezdí bábovky, co na to pořádně nedupou Velmi šťastný
Když už někdy vidím stopu po brzdění, tak jako nepřerušovanou čáru.

Pokud si úmyslně nechceš "ničit" gumy, vzpomeň si na to v zimě. Na sněhu ti abs zabere taky, bude to vidět a na pedálu to do nohy ucítíš stejně tak, jako na normální suchý silnici Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 23:22   Citovat  

Jinak tu mám ještě jedno nedání přednosti, starší pán se asi dlouho rozhodoval jestli to stihne Velmi šťastný

tudy odkaz
   Návrat  
Tranďák je teď offline  Tranďák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 8:18   Citovat  

VencaOva napsal:
Jinak tu mám ještě jedno nedání přednosti, starší pán se asi dlouho rozhodoval jestli to stihne Velmi šťastný

tudy odkaz

Hle , Ostrava-Poruba Úsměv a klasika. Děje se to tam pořád.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 9:52   Citovat  

VencaOva napsal:

tudy odkaz

Tyjo, ty na to máš štěstí Úsměv
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 10:28   Citovat  

VencaOva napsal:

tudy odkaz

tady automaticky počítám s tím, že tu funguje zip je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 12:23   Citovat  

alien44 napsal:

Ty si se zbláznil ne? Velmi šťastný Vždyť před tou křižovatkou je u toho připojovacího pruhu značka dej přednost v jízdě i s vyznačením hlavní a vedlejší silnice.

U připojovacího pruhu na dálnici také počítáš se zipem? Tebe bych tam potkat nechtěl...
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 12:52   Citovat  

alien44 napsal:

?????????????????????????????? cože cože ? cože cože ? cože cože ? zmatenej zmatenej zmatenej zmatenej
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:04   Citovat  

alien44 napsal:

to jenom v pripade ze nekoho pustis jinak ti musi dat prednost ale to se tam deje porad i za dob jak sem jezdil na VSB
a navic tam kazdy leti tak 80 do te krizovatky a ne 50 takze ti co jedou od klimkovic nemaji moc casu se zaradit
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:15   Citovat  

alien44 napsal:

Zip funguje třeba někde,kde jsou souběžný dva pruhy a jeden je uzavřen. Tady normálně dáváš přednost. Nehledě na to,že u nás stejně většina řidičů zná jen zip u bundy pořádnej výtlem
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:24   Citovat  

Stepa napsal:
Ty si se zbláznil ne? Velmi šťastný Vždyť před tou křižovatkou je u toho připojovacího pruhu značka dej přednost v jízdě i s vyznačením hlavní a vedlejší silnice.

U připojovacího pruhu na dálnici také počítáš se zipem? Tebe bych tam potkat nechtěl...

taky jsem býval podobného názoru, bohužel to tak je..

citace :
„Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu."

Dříve jsem si myslel že ziup platí tam kde se dva pruhy sbíhají dohromady a není vyznačeno který je pruběžný a který ne, ale ejhle ono to tak není, a paltí to i v případě připojivacích pruhu ( jak mi bylo minulý týden vysvetleno na obchovatu policejní hlídkou za mírný poplatek 1000,- kč ( dovolil jsme si na ne zatroubit když miu to svihly před auto v koloně - oni s civilákem )
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:46   Citovat  

Zdendad napsal:
?????????????????????????????? cože cože ? cože cože ? cože cože ? zmatenej zmatenej zmatenej zmatenej

jezdím tak vždycky odpoledne, když je to totálně ucpané Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:49   Citovat  

Stepa napsal:

já vím, jaká je tam přednost, znám to tam. Zkus si to někdy projet v pátek kolem 15:00 a uvidíš, proč jsem napsal o tom zipu
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 13:51   Citovat  

VencaOva napsal:

tudy odkaz
jet tam ja, tak borec uz nema rit Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 16:29   Citovat  

Dost často to tam tím zipem funguje Úsměv Jenže on stál když mohl jet a jel když už neměl ... kdybch zastavil a pustil ho, tak bych mu vlastně dal přednost já a ta značka by tam už vůbec nemusela být.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 16:30   Citovat  

Navíc ten maník předjel z prava dodávku která taky odbočovala...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 19:58   Citovat  

alien44 napsal:
já vím, jaká je tam přednost, znám to tam. Zkus si to někdy projet v pátek kolem 15:00 a uvidíš, proč jsem napsal o tom zipu

Že to tam znáš Ty neznamená, že to tam znají všichni. Já jsem celou republiku neprojel, je spousta míst, kudy jsem nejel a kdybych jel po hlavní, která je označená značkou a ty si mi to tam pustil z vedlejší se značkou dej přednost v jízdě, tak z toho moc veselý nebudu. Měl si napsat, že když jsou kolony, tam tam jezdí do zipu (celkem logicky). Ale napsat to všeobecně mi normální nepřijde přátele

to Idaho: odkdy je připojovací pruh průběžný? Potom tam tedy nechápu tu značku upravující přednost v jízdě a ten výklad je dost divný zmatenej Přednost v jízdě hovoří jasně...ale dobré vědět, jak to berou příslušníci je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 20:12   Citovat  

VencaOva napsal:

tudy odkaz

Pěkná prasárna. Nejenom že ti nedal přednost když jsi jel po hlavní, ale ještě předjel dodávku z prava. KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.6.2013 , 20:14   Citovat  

Idaho napsal:

citace :
„Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu."

Dříve jsem si myslel že ziup platí tam kde se dva pruhy sbíhají dohromady a není vyznačeno který je pruběžný a který ne, ale ejhle ono to tak není, a paltí to i v případě připojivacích pruhu ( jak mi bylo minulý týden vysvetleno na obchovatu policejní hlídkou za mírný poplatek 1000,- kč ( dovolil jsme si na ne zatroubit když miu to svihly před auto v koloně - oni s civilákem )

To je mi nějaká novinka. Že by zase nějaká změna ve vyhlášce?
Já taky doteď žiju v tom, že zip se praktikuje jenom tam, kde není patrné, který pruh je průběžný a který připojovací.
Ta citace je přímo z vyhlášky?
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2013 , 11:48   Citovat  

Idaho napsal:

citace :

Tohle je nějaká kravina, ne? Jak může platit zip u připojovacího pruhu. Nechceš nám snad namluvit, že když máš dálnici nebo jakoukoli silnici a dtřeba 2 pruhy v jednom směru a já pojedu v pravém průběžném a ty v připojovacím, tak já ti budu muset dát přednost. Zip platí jenom tak kde se sbíhají 2 průběžné pruhy v jeden nikde jinde. To co poslal alien44 je jasně dané. Tam je jasná značka dej přednost v jízdě tudíž žádnej zip tam neplatí, ale řidiči tam tohle vůbec nerespektují a tlačí se to toho pruhu jak pitomí. A že tam jsou kolony? No a co, pokud nechceš stát v koloně tak si to objeď jinudma. A co mají říkat řidiči naklaďáku co jedou v tu dobu od havířova a je tam kolona všichni stojí nebo jedou v koloně v pravém pruhu a co dělají řidiči osobáku v tomhle místě? Předjíždí celou kolonu v levám pruhu a pak se tlačí do pravého i když ten levý je pouze na odbočení doprava. A takovýhle wokurka tam zablokujou i ten levý pruh, který je pouze na odbočení doleva do Klimkovic. Každý tam spěchá a jen za cenu ohrožení druhého řidiče se tam tlačí. Lidi v osobácích se začínají chovat víc a víc jako dob wokurka ostatní mě nezajímají teď jedu já a že jsi musel dupnout na brzdu kvůli mě? Tvůj problém. Takhle to na cestách dneska chodí. Policajti jen kontrolují rychlost a ostatní přestupky je nezajímají
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.6.2013 , 18:26   Citovat  

Bohužel je to tak, jakmile dojde k souběžné jízdě dvou pruhu tak se uplatnuje a prý to ted budou uplatnovat ( pokutovat ) častěji. Jinak samozřejmě přednost prubežný vs připojovací stále platí, zip pouze omezuje případy kdy dojde k souběžné jízde v kolone, protože by to znamenalo že z připojovacího pruhu by nebyla absolutne sance se zařadit - takhle mi to vysvětlovali na místě a takto mi to nezávisle na nich potvrdil ( takřka stejnými slovy ) i dopravní policista na služebne v PB když jsem se byl zeptat.

Doporučuji nastudovat zákon 361/2000 Sb konkrétne paragrafy § 12 ( jízda v jízdních pruzích ),a odstavec 12 ( specifikace soubežné jízdy ) a zjistíš že na přednost se v tu chvíli prostě nehraje..

Obecně lidi tady neumí jezdit ve více pruzích a tahle zkušenost mne donutila se to naučit, líbí s emi jak třeba lidé jedoucí v rychleém pruhu se vztekaji když jim ten co jede v nejpomalejším pruhu a chce se zařadit do stejného pruhu jako chtejí oni ve stejnou dobu ( prostřední ze tří pruhů ) nedá přednost když oni jsou přece rychlejší Úsměv
Poslední dobou men ale více serou řidiči ( jak kamionáci tak osobáci, bohužel u kamionáku to má fatálněkší následky- jsou větší ) kteří ignorují nehorzit/neomezit a suverene předjíždejí cyklisty, chodce a další havet i když proti nim jede jiné auto a oni zaberou takřka pulku protismerného pruhu - ten v protismeru přece MUSÍ uhnout když oni mají překážku v jízdě...
Osobne mám zkusenosti s prasaty jak za volanty kamionu tak za volanty OA. bohužel procentuelně je podel mne více prasat v kamionech a to i přes to že s epovažuji za človeka co spíš kamiony při předjíždení pouští a snaží s ek nim být ohleduplný, obzvlást v dobe kdy nikam nespechám.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2013 , 18:49   Citovat  

to Idaho: jestli je kolona v obou pruzích, tak potom OK, to beru...to je celkem pochopitelné a logické. Já jsem hovořil o stavu bez kolony, protože na tom videu žádná kolona není...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.6.2013 , 21:07   Citovat  

Idaho:
Jo tak tomuhle už rozumím a v tomto případě se řídím citem.
Když potřebuju přejet do druhého pruhu, kde je kolona, tak dám blinkr a pomaličku se tam tlačím.
Ještě se mi nestalo, že by mě nikdo nepustil.
A naopak, když se někdo tlačí do mého pruhu, tak ho galantně pustím.
Prostě ve městě musí být člověk za volantem slušně drzej Úsměv
   Návrat  
gembler je teď offline  gembler
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 7:22   Citovat  

Idaho
Nedavno jsem si o zipu hodne veci precetl a v zasade plati, ze zip si nesmis vynucovat. Musis pockat, az ti ridic udela misto. Flastru se teda dost divim, protoze z toho co jsem si precetl v zakone mi neprislo, ze by nedodrzeni mohlo byt brano jako prestupek. Ja teda z vedlejsi poustim vzdy, kdyz jedu v kolone krokem, ale jen jedno auto a "nebrzdim", takze frajer/ka se bud rozhoupe, nebo ma smulu. Zip dodrzuju vzdy.

Jinak s prednosti je to zajimave i na kruhaci o vice pruzich...

Petr 78
Me se teda uz nekolikrat stalo, ze me treba 5 aut v rade odmitalo pustit. Asi proto, ze oni prece stoji uz 3/4 hodiny a neslyseli o vyuziti vsech jizdnich pruhu. Vetsinou delaji, ze nevidi, jindy jen kouknou a zavrti hlavou. Dokonce me jednou zencka pres sklo naznacovala, ze jsem jednicka, a kdyz se mi ze zadniho sedadla auta za ni vysmala dvojice pubertaku, jejichz rodice byli patrne sourozenci, rupla mi zilka a na svetlech o par metru dal jsem tohle panoptikum predjel...
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 10:27   Citovat  

Tak jsem konešně našel video s dvěma brňákama jak si oni představujou jízdu v koloně, a tak to bude a ne jinak.
Má asi vůbec štěstí že tam zrovna nejel nějakej 2metrovej chachar kterej by mu to vysvětlil. to mi hlava nebere
tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 10:39   Citovat  

A ukázka inteligence řidičů v ČB. Použil jsem nejmodernější program na zobrazení situace abyste měli představu Velmi šťastný

Takže klasická křižovatka a červené šrafování znamená rozkopaný chodník a vedle mírně zúžený pravý pruh.
zelený elipsy jsou auta+směr jejich jízdy, ty tři přeškrtlý(bylo jich nejspíš víc asi 6) tam buď už neměli vjíždět, ale spíš měli použít právě ten pravý pruh, který byl dobře 150m a pak se sbíhal do levého kde se uplatní zip, a slouží právě proto, aby nebyly kolony až do křižovatky, ale bohužel to nikdo nepochopil, a zablokovali komplet křižovatku. Jedinej já jsem je předjel všechny zprava a krásně se zařadil až na začátku, já jsem tam ta modrá elipsa.
Nejhorší ale je, že tohle není vyjímkou, je to prostě pořád. kvůli pakoušům jsou věčně zasekaný křižovatky naštvanej

budějce.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
budějce.JPG, 78.04 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 13:19   Citovat  

Roverman napsal:
Tak jsem konešně našel video s dvěma brňákama jak si oni představujou jízdu v koloně, a tak to bude a ne jinak.
Má asi vůbec štěstí že tam zrovna nejel nějakej 2metrovej chachar kterej by mu to vysvětlil. to mi hlava nebere
tudy odkaz

Tak to je masakr, když si uvědomíte že vlastně jedinej člověk ví jak má jet a ještě ho trestaj Velmi šťastný ten v té oktávce je musel být hodně pyšný že někoho vyškolil.
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 13:32   Citovat  

Roverman napsal:
tudy odkaz

neskutečné.... neskutečné.... nechápu, jak to řidič s kamerou mohl vydržet.... dyť já i při pouhém sledování toho videa nadával a křičel ještě 10 minut po tom... zmatenej zmatenej zmatenej zmatenej
to je opravdu na pořádnou pecku mezi oči takové chování za volantem... a ještě ten prst z okna... to je konec...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 15:17   Citovat  

Taky nechápu, taky mně to naštvalo. Nevím, jak bych se zachoval na místě. Většinou chci aby se lidi prostě dohodli v pohodě, ale v tu chvíli by mnou projel asi slušnej nerv, jak se znám.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina