Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 10
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 18:13   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
je to dobrý Přesně - na těchto parkovištích platí přednost zprava. U některých o tom dokonce informuje dopravní značka.

Jaká značka informuje o přednosti zprava? A pokud je informativní, je jen pro informaci.
A co se hned čertíte? Podal jsem námitku, zda-li parkoviště u supermarketů jsou pozemní (spíše tedy účelové) komunikace či ne. Jak to tak vypadá, parkoviště bez závory jsou vesměs účelová komunikace, tzn. platí předpisy. Tzn. přidávám se k nesouhlasně pokyvujícím, jaké že to je na videu prase, že přednost nedalo.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 18:33   Citovat  

Piskot tudy odkaz
A vubec se jim nedivím že se zhrozili ... i na závodním okruhu jsou pravidla... Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 18:47   Citovat  

Piskot:
pokud pojedu jako prase, pak nemuzu cekat ze mne nekdo bude davat prednost, kdyz neocekava ze u nej budu za pul vteriny misto za deset Mrk
   Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 18:58   Citovat  

O přednosti z prava na tomto parkovišti informuje cedule. Navíc než někam vjedu tak připrzdím a podívám se. Což se u toho řidiče nekonalo.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 19:24   Citovat  

VencaOva napsal:
O přednosti z prava na tomto parkovišti informuje cedule. Navíc než někam vjedu tak připrzdím a podívám se. Což se u toho řidiče nekonalo.

Doufam ze to ode me neberes jako moralizovani, sam obcas jezdim jak bych nemel. Jenom jsem proste napsal s cim musis pocitat, i v pripade nehody by byl s velkou pravdepodobnosti vinikem prave ten co jel neprimerenou rychlosti a ne ten, co nedal prednost. Protoze ani nemohl cekat ze tu prednost bude muset davat. Bezna a logicka praxe přátele
   Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 19:46   Citovat  

Bully napsal:
Doufam ze to ode me neberes jako moralizovani, sam obcas jezdim jak bych nemel. Jenom jsem proste napsal s cim musis pocitat, i v pripade nehody by byl s velkou pravdepodobnosti vinikem prave ten co jel neprimerenou rychlosti a ne ten, co nedal prednost. Protoze ani nemohl cekat ze tu prednost bude muset davat. Bezna a logicka praxe přátele

Jel jsem mezi 60 - 70 (je to dlouhá rovinka na kraji), samo na parkovišti to je přespříliž. Kdybych to neubrzdil tak bych nesl minimálně spoluvinu. Určitě už si dám příště bacha... ono když člověk jezdí dlouho bez problému tak se otrká a zvyšuje ty hranice než přijde něco co ho zase posadí nazem. Pak si zase dává bacha.. pokud to přežije Úsměv A já doufám že si dá pozor i ten řidič pokud si vůbec něčeho všiml.
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 19:52   Citovat  

Někdo z klubu???

CRX.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CRX.jpg, 189.86 kB
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 20:06   Citovat  

Honzax2 napsal:
Někdo z klubu???

Řešilo se to o stranu zpátky Tak to valím bulvy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 20:40   Citovat  

VencaOva napsal:
Jel jsem mezi 60 - 70 (je to dlouhá rovinka na kraji), samo na parkovišti to je přespříliž. Kdybych to neubrzdil tak bych nesl minimálně spoluvinu. Určitě už si dám příště bacha... ono když člověk jezdí dlouho bez problému tak se otrká a zvyšuje ty hranice než přijde něco co ho zase posadí nazem. Pak si zase dává bacha.. pokud to přežije Úsměv A já doufám že si dá pozor i ten řidič pokud si vůbec něčeho všiml.

OK
Kdyz ty nase Hondicky trochu klamou telem Velmi šťastný Dela to kraval, ze by si jeden myslel, ze jedes malem 200 VTEC
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 8:38   Citovat  

piskot napsal:
Jaká značka informuje o přednosti zprava? A pokud je informativní, je jen pro informaci.
A co se hned čertíte? Podal jsem námitku, zda-li parkoviště u supermarketů jsou pozemní (spíše tedy účelové) komunikace či ne. Jak to tak vypadá, parkoviště bez závory jsou vesměs účelová komunikace, tzn. platí předpisy. Tzn. přidávám se k nesouhlasně pokyvujícím, jaké že to je na videu prase, že přednost nedalo.

Tahle značka informuje o přednosti zprava odkaz a je asi na všech parkovištích u supermarketů, resp. u jejich vjezdů Mrk
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 9:34   Citovat  

Tady u nás nikdo u supermarketů přednost zprava nedává. A to je u vjezdu značka "konec hlavní silnice" a pod ní na dodatkové tabulce napsáno "na parkovišti platí přednost zprava". Už mě takhle kolikrát málem sejmuli a to když tam strčím čumák,tak místo aby zastavili,tak mě objedou a čumí na mě nebo dokonce troubí jak kdybych něco provedl já...
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 11:05   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tady u nás nikdo u supermarketů přednost zprava nedává. A to je u vjezdu značka "konec hlavní silnice" a pod ní na dodatkové tabulce napsáno "na parkovišti platí přednost zprava". Už mě takhle kolikrát málem sejmuli a to když tam strčím čumák,tak místo aby zastavili,tak mě objedou a čumí na mě nebo dokonce troubí jak kdybych něco provedl já...

Přesně jak píšeš, navíc občas vznikne docela vtipná situace. To že já přijíždím na parkoviště alá Globus jak bývá několik vjezdů zprava, dávám tedy přednost z prava, ale i to auto musí dát přednost jedoucímu proti mně, těch je kolikrát hodně protože opuštějí parkoviště, já stojím, za mnou už samozřejmě stojí taky kolona a někteří troubí, protože mně mají za osla, a ten zprava taky stojí, a proti jede kolona aut. Jenže já stále musím stát, ačkoli bych vlastně mohl projet, protože ten zprava nemůže jet. Ale podle předpisů by měl křižovatku opustit dřív než já. Tam je to potom už o domluvě a respektu. Jinak si myslím, že by to mělo být upraveno značkami dej přednost, je to i logický, že tady se moc přednost zprava nebude chytat.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 11:08   Citovat  

Tak to já jsem ten "blbec" co dává u Globusu věčně přednost zprava a ty retardi jen čuměji a stojeji, protože v týhle zemi nikdo nezná pravidlo pravý ruky Tak to valím bulvy pak mi ještě děkujou že je pouštím, fakt už jen kroutím hlavou Velmi šťastný
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 11:11   Citovat  

DanTe napsal:
Tak to já jsem ten "blbec" co dává u Globusu věčně přednost zprava a ty retardi jen čuměji a stojeji, protože v týhle zemi nikdo nezná pravidlo pravý ruky Tak to valím bulvy pak mi ještě děkujou že je pouštím, fakt už jen kroutím hlavou Velmi šťastný

přesně tak, taky si tak připadám. Hlavně v Českých Budějovicích jsou na to experti, tam mi přijde že 80% lidí to fakt nezná. Tak to valím bulvy
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 12:22   Citovat  

Roverman napsal:
přesně tak, taky si tak připadám. Hlavně v Českých Budějovicích jsou na to experti, tam mi přijde že 80% lidí to fakt nezná. Tak to valím bulvy

je to stejné všude v celé ČR... vy jste aspoň měli třeba štěstí, ale já ho neměl KO Mrk

když si vzpomenu o 3 roky zpět jak mě ženská nabořila na jednom sídlišti, kde proletěla STOPkou jakoby se nic nedělo a pak zjištění, že bydlí 200 metrů od křižovatky mě naprosto dostalo... pořádnej výtlem
a jelikož se vynořila z poza zaparkované řady aut a já si ji všiml na poslední chvíli (jel jsem cca 30 km/h a ona o něco víc), tak jsem jen zmírnil škodu na autech... ikdyž si od té doby dávám pozor všude, tak to prostě pokaždé nejde.. je to o štěstí, člověk nemůže všechno předpokládat... KO a pak už se slečna mohla omlouvat kolik chtěla... prostě auto bylo poprvé v historii bourané a radost jsem z toho teda neměl... a nebo když přijdete z obchodu na parkoviště k autu a najdete ho s nabouraným předkem.... no každopádně, každá zkušenost dobrá, alespoň umím ukázkově vyplnit protokol o nehodě, s sebou jich vozím rovnou 10 pořádnej výtlem
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 13:08   Citovat  

VencaOva napsal:

Mimochodem, na těhle parkovištích , je většinou nejen značka upozorňující na přednost zprava, ale taky značka s nejvyššípovolenou rychlostí, a to určitě nebejvá 90tka. Klidně ti to někde vyfotím. A divil bych se , kdyby zrovna u výs v Ostravě nebyla.... Takže viník bys byl stejně ty, nebo nejméně spoluviník.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:38   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Mimochodem, na těhle parkovištích , je většinou nejen značka upozorňující na přednost zprava, ale taky značka s nejvyššípovolenou rychlostí, a to určitě nebejvá 90tka. Klidně ti to někde vyfotím. A divil bych se , kdyby zrovna u výs v Ostravě nebyla.... Takže viník bys byl stejně ty, nebo nejméně spoluviník.

Nemám s tím zkušenost, ale myslím si pokud tam je nedání přednosti v jízdě, tak PČR většinou už neřeší rychlost, pokud se tedy nejedná o střed s motorkářem a viník je vždy ten co nedal přednost
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 14:41   Citovat  

rotker napsal:
Nemám s tím zkušenost, ale myslím si pokud tam je nedání přednosti v jízdě, tak PČR většinou už neřeší rychlost, pokud se tedy nejedná o střed s motorkářem a viník je vždy ten co nedal přednost

V případě, že druhý účastník řekne, že jsi tam jel rychle, tak se tím policajti zabývat musejí, stejně tak i my jako pojišťovna potom s tímto pracujeme a můžeme snížit poj. plnění o procenta spoluviny, jedná se o tzv. míru účasti na dopravní nehodě Mrk Akorát to je potom už složitější a většinou se nechávají dělat posudky od soudních znalců.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 16:37   Citovat  

VencaOva napsal:

Tak tam to znám velice dobře a jelikož jsem profi řidič tak tam zažívám velice krušné chvíle. Vůbec nechápu jak někteří řidiči můžou dostat papíry když vůbec neví jak používat pravidlo pravé ruky. Je sice pravdou že jsi tam jel daleko více než je tam rychlost povolena 30km/h ,ale to neomlouvá toho trotla co ti tam vjel. A ten zdejší expert piskot by měl vrátit papíry nebo si zajít do autoškoly. Pravidlo přednosti z prava se učí snad hned v první lekci a je vtloukáno celou dobu výuky. Dokonce i při zkouškách inspektoři chtějí jezdit tam kde se musí dát přednost zprava aby viděl jestli tohle základní pravidlo znáš, ale jak vidno u tebe asi proběhla autoškola někde v Plzni, ne?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 16:52   Citovat  

optimas napsal:
.... u tebe asi proběhla autoškola někde v Plzni, ne?

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem teda to je dobrýýý, to budu používat , když dovolíš je to dobrý
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 17:53   Citovat  

Ohledně té nepřiměřené rychlosti.
Jak by policajti v případě nehody dokazovaly jak jelo auto, které nedostalo přednost, rychle?
Podle brzdné dráhy?
Co když by to auto mělo ABS?
Nebo co když by řidič vůbec nebrzdil nebo by na silnici nebyla žádná brzdná dráha z jiného důvodu?
Nebo by policajti dokázali určit rychlost jinak?

Jinak v tomhle případě i kdyby ten vyjíždějící řidič zapoměl na pravidlo pravé ruky, tak se minimálně měl rozhlédnout, když vyjížděl z parkoviště.
Jenže on to nejspíš neudělal a porušil jedno ještě důležitější nepsané pravidlo: "nevlítnu tam kam nevidím"
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 18:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jak by policajti v případě nehody dokazovaly jak jelo auto, které nedostalo přednost, rychle?
Podle brzdné dráhy?
Nebo co když by řidič vůbec nebrzdil nebo by na silnici nebyla žádná brzdná dráha z jiného důvodu?

To neurčuje policajt,ale případně znalec.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 19:58   Citovat  

Hellborn napsal:
To neurčuje policajt,ale případně znalec.

A víš podle čeho?
Nebo si to znalci hlídají jako svoje Know-How? Úsměv
Sice doufám, že to nikdy nebudu potřebovat, ale jsem zvědavej a zajímá mě to.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 20:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
A víš podle čeho?
Nebo si to znalci hlídají jako svoje Know-How? Úsměv
Sice doufám, že to nikdy nebudu potřebovat, ale jsem zvědavej a zajímá mě to.

Nepočítal jsi ve fyzice působení sil (takové ty šipky,co vedly k sobě)? Tak z něčeho podobného to znalec určuje... Já si pamatuju jen přednáškuznalce na "pády",kde podle polohy a místa těla po dopadu dokáže určit sílu a mechanismus pádu (mimochodem Jan Masaryk byl podle jeho studie zavražděn).. offtopic
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 20:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
Podle brzdné dráhy?

Jinak v tomhle případě i kdyby ten vyjíždějící řidič zapoměl na pravidlo pravé ruky, tak se minimálně měl rozhlédnout, když vyjížděl z parkoviště.
Jenže on to nejspíš neudělal a porušil jedno ještě důležitější nepsané pravidlo: "nevlítnu tam kam nevidím"

- i s ABS je na vozovce videt brzdna draha, jenom je prerusovana, takze ano
- pokud nebrzdil a doslo k havarii, nasledky skody napr. ve 30 km/h jsou zanedbatelne v porovnani s temi co vzniknou pri nekolikanasobne rychlosti. Kazdych par km/h je znat, od toho funguji znalci.
- vypoved ucastniku nehody a pripadnych dalsich svedku, zaznam z kamer apod.

Sam jsem uz nekolikrat cetl nebo videl v TV ze i ridic vozu, co evidentne vjizdel z vedlejsi silnice klidne i se STOPkou a "nedal prednost" vozidlu vyrazne prekracujici povolenou rychlost byl plne osvobozen a jednoznacnym vinikem nehody se stal onen pirat. Jenom se musi vysoka rychlost prokazat. A proc ne treba videem, co si takovy zavodnik sam natoci Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 20:58   Citovat  

Bully napsal:

Sam jsem uz nekolikrat cetl nebo videl v TV ze i ridic vozu, co evidentne vjizdel z vedlejsi silnice klidne i se STOPkou a "nedal prednost" vozidlu vyrazne prekracujici povolenou rychlost byl plne osvobozen a jednoznacnym vinikem nehody se stal onen pirat. Jenom se musi vysoka rychlost prokazat. A proc ne treba videem, co si takovy zavodnik sam natoci Velmi šťastný

Jo,jo - dokonce i v ČR je pár rozsudků, kdy vocas jel po obci rychle a narval to do auta,co vyjíždělo z vedlejší. Sice to nebyl přehledný úsek,le soud jasně řekl,že kdyby jel předpisově,tak by 1. k tomu autu z vedlejší vůbec nepřiblížil (stihl by případně zpomalit) a 2. nelze po řidiči,který jede z vedlejší požadovat,aby převídal, že tam někdo místo 50, pletí 80 (nebo klik to bylo).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 21:32   Citovat  

Přesně tak.
Nebo se vám snad ještě nestalo, že jste vyjížděli z vedlejší, zastavili na stopce, řádně jste se rozhlídli, nic nejelo, rozjeli jste se a po odbočení se intuitivně kouknete do zpětnýho zrcátka a říkáte si kde se tam ten wokurka vzal ?
No, pokud jste mu tam nevjeli úmyslně, nebo jste ho nepřehlídli, tak se tam vzal právě proto, že jel jak wokurka .

A pro Petr78: Policajt z nehodovky to na místě pozná,je na to školenej, jsou tam dva a jeden z nich je skoro vždy starej praktik, ten skutečně pohledem v 98% případů pozná, jak se nehoda stala i kolik asi ty auta jeli. Vlastní zkušenost - kdysi dávno jsem zn mladické nerozvážnosti nesouhlasil s tím co nehodovka vyštřila- drobná nehoda - a nechal jsem to jít do správního, to tentkrát ještě taky dělala Policie. a tam my ten vyšetřovatel řek, že ten policajt z nehodovky se téměř neplete,když řekne bylo to tak a tak , tak to tak prostě bylo a málokdy to nějakej znalec nepotvrdí. Právě proto, že fyzický zákonitosti jsou prostě jasný, a on podle úhlu a následků srážky na místě vidí kdo do koho, v jaký rychlosti a z jakýho směru vrazil.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 21:55   Citovat  

Jo, taky se mi stalo, že jsem v obci vyjížděl z vedlejší silnice a po hlavní jel kamion.
Byl ale víc jak 300 m daleko, takže jsem měl dost času se rozjet z křižovatky a bezpečně zařadit do svého pruhu.
Měl jsem dost času, kdyby on jel předpisových 50 km/h....
Jenž on jel o dost rychleji, což se při čelním pohledu špatně odhaduje, takže byl u mně mnohem dřív než jsem čekal a najednou jsem neměl dost času.
A ještě na mě troubil jako magor naštvanej

Takže kdyby to do mně narval, tak bych nebyl viník.
Ale nebylo by mi to asi nic platný. Maximálně bych měl na náhrobním kameni vytesáno: "nebyla to jeho vina" Velmi šťastný

Poslední dobou je čím dál tím těžší se spoléhat na pravidla silničního provozu a doufat, že i ostatní je dodržujou.
Čím dál tím víc je lepší a bezpečnější jezdit ne podle pravidel ale podle citu.

Například na parkovištích se neodvažuju spoléhat na pravidlo pravé ruky a radši každýho pustím, než pak vidět při práci policajty a znalce na dopr. nehody.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 22:07   Citovat  

Bully napsal:
- i s ABS je na vozovce videt brzdna draha, jenom je prerusovana, takze ano
- pokud nebrzdil a doslo k havarii, nasledky skody napr. ve 30 km/h jsou zanedbatelne v porovnani s temi co vzniknou pri nekolikanasobne rychlosti. Kazdych par km/h je znat, od toho funguji znalci.
- vypoved ucastniku nehody a pripadnych dalsich svedku, zaznam z kamer apod.

A já myslel, že ABS znamená Anti Block System. A když se kolo neblokuje tak pneumatika nedělá na silnici čmouhu, ne?

No právě, že se musí vysoká rychlost prokázat. To asi nebude vždy lehké to prokázat a znalcům tu práci nezávidím.
Ale znovu říkám: doufám, že to nebudu muset v praxi nikdy řešit.
Ikdyž pojedu po hlavní tak nebudu spoléhat, že mám přednost. A už se mi to párkrát vyplatilo, když mi tam nějaká wokurka vlítla z vedlejší, jak kdyby měla přednost ona.
To pak člověk v tu chvíli vedle "Panic Brake" stačí říct slušně řečeno: "co děláš ty magore" Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 22:42   Citovat  

Petr 78 napsal:
A já myslel, že ABS znamená Anti Block System. A když se kolo neblokuje tak pneumatika nedělá na silnici čmouhu, ne?...

Ne, pritomnost ABS neznamena ze se kolo nikdy nezablokuje, ale snimac ABS zaznamena prave zablokovani kola, resp. snizeni otacek pod urcitou kritickou mez. RJ automaticky tlak v brzdach povoli a nasledne zase zvysi. Obcas to slusne kope pres pedal do nohy. Tohle vsechno X-krat za sekundu, vysledkem je prerusovana stopa po brzdeni, v zavislosti na rychlosti kterou auto jelo jsou tyhle stopy a preruseni ruzne dlouhe (zase muze poslouzit jako podklad pro vypocet rychlosti, treba porovnavaci zkouskou se stejnym vozem).
Kdyz se podivas na asfalt treba u krizovatek tak techhle stop uvidis plno, pripadne si zkus poradne zabrzdit a prohledni si co za tebou zustalo.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina