Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Moje nepříjemná zkušenost s koupí Accorda od (přes?) Rom.ana
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 2 z 3
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 10:21   Citovat  

RASTA napsal:
1.) stojim na straně kupujícího - skryté vady
2.) stojím na straně Romana - do motoru nevidíš a nebyl v čas a řádně seznámen s problémy
3.) zajímala by mě ta analýza oleje Velmi šťastný

Skrytá vada to není Ble To by byla pouze v případě, kdy by tam byla závada prokazatelně před podpisem kupní smlouvy( v praxi prokazatelné pouze když je namontován špatný/nevhodný/nepatřící náhradní díl) Jestli při zkušební jízdě vše fungovalo, pak opravdu těžko usuzovat, kdy problém vznikl. Slepý světla-zjevné při koupi, špatnej motorek dveří a mechanika navi měly být výslovně uvedeny v kupní smlouvě, ve které musí být zcela zřejmě uvedeno, kdo je prodávající a kdo nese právní záruky, tedy jde li o komisi, či přímý prodej a pak by nebyl problém to řešit... Ale tak je to patlání se v wc Kde je mi líto Happyho(tvrdě získaná zkušenost) i Roma. Tak ať už Acco jen dobře slouží přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 10:25   Citovat  

sumy napsal:
Skrytá vada to není Ble To by byla pouze v případě, kdy by tam byla závada prokazatelně před podpisem kupní smlouvy( v praxi prokazatelné pouze když je namontován špatný/nevhodný/nepatřící náhradní díl) Jestli při zkušební jízdě vše fungovalo, pak opravdu těžko usuzovat, kdy problém vznikl. Slepý světla-zjevné při koupi, špatnej motorek dveří a mechanika navi měly být výslovně uvedeny v kupní smlouvě, ve které musí být zcela zřejmě uvedeno, kdo je prodávající a kdo nese právní záruky, tedy jde li o komisi, či přímý prodej a pak by nebyl problém to řešit... Ale tak je to patlání se v wc Kde je mi líto Happyho(tvrdě získaná zkušenost) i Roma. Tak ať už Acco jen dobře slouží přátele

Někde jsem viděl rozsudek, že pokud se vada objeví do 6 měsíců,tak se bere,že tam byla už při prodeji a naopak je na prodávajícím,aby prokázal opak... Ale jestli to byl jen ojedinělý kus,nevím.. Každopádně když jsem to před měsícem hledal znovu,tak jsem to nenašel..
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 10:34   Citovat  

Hellborn napsal:
Někde jsem viděl rozsudek, že pokud se vada objeví do 6 měsíců,tak se bere,že tam byla už při prodeji a naopak je na prodávajícím,aby prokázal opak... Ale jestli to byl jen ojedinělý kus,nevím.. Každopádně když jsem to před měsícem hledal znovu,tak jsem to nenašel..

Teoreticky to tak je, když jsem se o tom s tatíkem asi před rokem bavil(advokát na důchodu)tak jsem čučel jako puk, leč praxe je jiná.... Ti co prodávají "pelechy" stejně do smlouvy zakomponují "jak stojí a leží" a je hotovo Navíc zde se při zkušební jízdě závada neprojevila(nebo si jí minimálně dle popisu 3 lidé nevšimli) a tudíž nelze usuzovat, že tam již v době prodeje byla...
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 12:25   Citovat  

@Hlavator:
ano, taky jsem presvedceny, ze clovek ktery to auto prodaval (at uz existuje anebo ne a je to tedy on nebo Rom.an) o problemu musel vedet (kdo by menil olej pred prodejem a co ta "KLAPKA"?). ze je auto loterie (ojete nebo nove) vim, neni to urcite muj prvni vuz. bohuzel zatim z hlediska kupnich i "servisnich" nakladu urcite nejdrazsi.

@Buchtak:
jak jsem psal, kupni smlouva neexistuje, moje blbost, dal jsem se osalit prijemnym chovanim. taky jsem psal, ze o treti osobe nepadla nikdy ani nejmensi zminka, pri inzerci stejne jako prodeji vystupoval pouze a jedine roman a ja zabral bohuzel na jeho "obchodni znacku".

@666:
problem tkvi v tom ze:
a/ neco uz bylo nasypano + mam to auto rad = o vraceni jsem nikdy neuvazoval a neprislo mi takrikajic ani na mysl.
b/ auto jsem nekupoval jako mazlyka na vyjizdky kdyz je nalada a chut, ale je to muj DAILY car. proto jsem se (jo ted jsem v ocich nekterych zdejsich mudrcu za vola) problem snazil resit sam a to o vikendech kdy to je mozne, pac pres tyden nemam cas. kazde jezdeni nekam by znamenalo minimalni dalsi tyden bez auta.

@rooney:
ano. je to spousta spokojenych zakazniku. rom pusobi prijemne, dobracky az dobrotive. ale i kdyby tu nebyla ta story kolem motoru a podival se na to jeste jednou s velkym nadhledem, tak mne vylozene oje_bal MINIMALNE v tom, ze:
a/ auto prodava on (ted problem presouva na nejakou neznamou a kdo vi zda existujici treti osobu);
b/ navi nejede, protoze tam neni medium. jenze v absenci media problem neni. nefunguje mechanika.
... pokud to pro Tebe jsou nepodstatne drobnosti, OK.

@alien44:
"... a věřím, že to dopadne ke spokojenoti všech stran."
mno ke spokojenosti jedne strany urcite, pak jak vidno, dav fanousku ma rom.an velky. z jeho strany zadna dalsi reakce neni a tak predpokladam, ze z jeho strany jde o uzavrenou a VYRESENOU zalezitost. a ja mam bejt spokojeny s tim, ze mam konecne OK auto. takze mam byt vlastne taky spokojeny. jo pokud ma oboustrana spokojenost vypadat takto tak zde jiste je.

@speedy_s:
mno smirit jsem se asi smiril (musel se). co mi taky diky me duverivosti a "samoresitelstvi" asi tak zbyva. tento topic jsem nezakladal s tim, ze mi pomuze dojit "kompenzace" ale jen jako ilustraci toho, ze bila muze bejt pekne sediva. snad nekoho dovede k tomu, aby byl opatrnejsi a vice neduverivy nez jsem byl ja.

@bully:
jo "v prvni rade". mea culpa ze to bylo az po zjisteni zavady. ovsem porad to bylo pred jejim vyresenim.
jeho reakce ve smyslu "no to mas blby, tak si sezen jiny motor a budes vpohode" na to, kdyz jsem ho o problemu informoval ti prijde zcela OK.

@palban:
"... jsem se pobavil jak LPG guru kontroloval kabely zapalování ,které na motoru nejsou a diagnostikoval u LPG auta problém v nespáleném benzínu."
aha. tobe to ke svicim z rozdelovace tedy lita vzduchem mistre? v aute s LPG nevozis benzin a nemas tam takovy to mrnavy prepinatko? postni fotky at se poucime ...

@marfi:
... jaky vyhrozovani kudrnaci? napsal jsem mu dve varianty, rom.an bez vzajemnych emoci zvolil jednu z nich a hotovo.

@vacii:
... tvou matematiku jsem nepochopil, protoze zbyvajicich 0,5% "nestrizlivych nazoru" z 16ti mi vychazi na 0,08 prispevku a to netusim co muze byt. zeby nejaka vyssi matematika? ono vlastne cely ten prispevek je diky sve skladbe docela ne jednoduse pochopitelny. ale ok. byl podvecer.

@Bubaak:
precti si jeste jednou ty SZ (od shora dolu chronologicky. "vyhrozovani" o kterem pises a do ktereho se opira take kudrnac s kamarady, bylo vic nez cokoliv jineho reakci na to, jak rom.an reagoval na me sdeleni o pruseru (s popisem vsech dalsich, jiz vyreseny vad v pozadi).

@skyline:
diky za rozumny prispevek.

@rasta:
ja do toho ty 3.000 sypat nebudu. nic bych tim nevyresil. kazdopadne vzorecek i s kontaktem do UPM muzu zajemcum poskytnout ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 12:38   Citovat  

happy napsal:
@palban:
"... jsem se pobavil jak LPG guru kontroloval kabely zapalování ,které na motoru nejsou a diagnostikoval u LPG auta problém v nespáleném benzínu."
aha. tobe to ke svicim z rozdelovace tedy lita vzduchem mistre? v aute s LPG nevozis benzin a nemas tam takovy to mrnavy prepinatko? postni fotky at se poucime ...

Není to podstatné, ale Accord skutečně rozdělovač a kabely zapalování nemá...
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 12:42   Citovat  

Rom možná udělal chybu že prodával za někoho a teď to za něj bude odnášet. Nicméně koupils ojetinu za nízkou cenu. Bohužel tam nějaké peníze zahučí.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 12:48   Citovat  

master88 napsal:
Rom možná udělal chybu že prodával za někoho a teď to za něj bude odnášet. Nicméně koupils ojetinu za nízkou cenu. Bohužel tam nějaké peníze zahučí.

Blbost, koupil to za cenu beznou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 12:49   Citovat  

Já nesrovnával cenu za jakou se prodávaj.. ale za to, že auto za 150 vs nový acco za 900.

Kupovat u překupníka je dycky něco jiného než kupovat od předchozího majitele a s tím se musí počítat. Překupník ani kdyby chtěl nemůže nikdy o autě vědět vše.
   Návrat  
palban je teď offline  palban
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:01   Citovat  

happy napsal:

@palban:

Urážet umíš dobře. Místo chytrých poznámek se raději někdy podívej pod kapotu .Píšeš tady jako největší motorář a ani nevíš, jak funguje zapalování. Neznám nikoho kdo má v autě LPG a jezdi na benzín.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:06  Naposledy upravil happy dne 13.6.2013 , 13:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hondza napsal:
Není to podstatné, ale Accord skutečně rozdělovač a kabely zapalování nemá...

ok. nevim tedy co to ma a tedy jsem to nepopsal asi spravne, nicmene svice s fajfkama a draty k nim jdouci podobne jak to je na starsich motorech ktere znam blize tam jsou. a v onom pripade se zkouselo, zda cely komplet hazi jiskru tak jak ma. takze mistrova poznamka byla zcela irelevantni OK

palban napsal:
Urážet umíš dobře. Místo chytrých poznámek se raději někdy podívej pod kapotu .Píšeš tady jako největší motorář a ani nevíš, jak funguje zapalování. Neznám nikoho kdo má v autě LPG a jezdi na benzín.

ja s ironii (rikej tomu klidne urazky) nezacal. z ceho jsi pochopil ze se stavim do role "nejvetsiho motorare"? za toho se rozhodne nepovazuju, byt zakladnim principum fungovani spalovacich motoru myslim rozumim lepe nez je v populaci obvykle. jestli se opet tragicky nepletu, na benzin jezdi VSECHNY auta s LPG a to minimalne do doby nez se po nastartovani a zahrati motor na LPG prepne. šuk
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:07   Citovat  

Když se podívám sem, na Rom.ovu nabídku ojetin, je mi z textu u každého vozidla poměrně jasné, že neprodává auto, které by roky vlastnil.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:13   Citovat  

Minor napsal:
Když se podívám sem, na Rom.ovu nabídku ojetin, je mi z textu u každého vozidla poměrně jasné, že neprodává auto, které by roky vlastnil.

no to kazdopadne! to tu nekdo psal? Tak to koukám!
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:24   Citovat  

happy napsal:
ja s ironii (rikej tomu klidne urazky) nezacal. z ceho jsi pochopil ze se stavim do role "nejvetsiho motorare"? za toho se rozhodne nepovazuju, byt zakladnim principum fungovani spalovacich motoru myslim rozumim lepe nez je v populaci obvykle. jestli se opet tragicky nepletu, na benzin jezdi VSECHNY auta s LPG a to minimalne do doby nez se po nastartovani a zahrati motor na LPG prepne. šuk

Já tě hlavně psal svůj názor, na možnost poškození motoru od LPG, ale to tě evidentně nezajímá ,protože máš ve všem jasno.Co se týče ježdění na benzín opět se tragicky pleteš , většina starých systému a část nových umí startovat rovnou na LPG. Pokud tě dobře míněná rada vadí , již sem psát nebudu .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:26   Citovat  

Většinou na to LPG to startuje trochu déle nicméně má Palban pravdu.

To co říká Minor bylo zřejmě myšleno tak, že ty happy se k Romanovi stavíš jako kdyby byl vševěd Úsměv
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:32   Citovat  

Happy, myslel jsem to spíš tak, že když to auto roky nevlastnil, je poměrně jasné, že ho neprodává za sebe, ale že prodej zprostředkuje, což, jak píšeš, tě překvapilo. Nechci žádnou hádku ohledně slovíček atd., co je přesně prodávat a prodej zprostředkovávat. Jen si myslím, že ti muselo být jasné, že majitelem není přímo Rom.
Každopádně je mi líto tvých potíží a starostí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:35   Citovat  

Minor napsal:
Happy, myslel jsem to spíš tak, že když to auto roky nevlastnil, je poměrně jasné, že ho neprodává za sebe, ale že prodej zprostředkuje, což, jak píšeš, tě překvapilo. Nechci žádnou hádku ohledně slovíček atd., co je přesně prodávat a prodej zprostředkovávat. Jen si myslím, že ti muselo být jasné, že majitelem není přímo Rom.
Každopádně je mi líto tvých potíží a starostí.

Já i kamarád jsme měli smlouvu s Romanem jako majitelem (koupil v D = stal se majitelem, dovezl, prodal).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:37   Citovat  

palban napsal:
Já tě hlavně psal svůj názor, na možnost poškození motoru od LPG, ale to tě evidentně nezajímá ,protože máš ve všem jasno.Co se týče ježdění na benzín opět se tragicky pleteš , většina starých systému a část nových umí startovat rovnou na LPG. Pokud tě dobře míněná rada vadí , již sem psát nebudu .

A jaký systém má Happy v Accu, že není možné,aby to jezdilo na benzín a nemohl se motor poškodit, jak happy popsal (tedy díky nespálenému benzínu)? Nikdy nemohlo LPG dojít a auto jelo na benzín?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:49  Naposledy upravil happy dne 13.6.2013 , 14:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

palban napsal:

omlouvam se Ti. mel jsem zamlzeno z nekterych jinych prispevku prispevku a ten Tvuj byt je vlasne konstruktivni jsem pochopil v jinem tonu, nez jsi ho asi myslel. mimochodem s tim "poskozeni benzinem" a dotycnym panem sis vytvoril vazbu kterou jsem neuvedl. to, ze takto muze pridreni vzniknout, mi rikal jiny clovek ...

master88 napsal:
... To co říká Minor bylo zřejmě myšleno tak, že ty happy se k Romanovi stavíš jako kdyby byl vševěd Úsměv

nene. ja nikdy netvrdil, ze Rom.an o zavade na motoru vedel. jsem nicmene presvedcen, ze zavada tam byla a NEKDO (trebas onen pan Velkorysy) o ni vedet musel. takze roman mozna smecko jen zprostredkoval. nicmene to nic nemeni na tom, ze z Rom.anovy strany jsem byl podvedeny stran funkcnosti navigace a "fransizovanim" jeho "znacky". to, ze jsem zavadu na navi (pro primarni funkci auta tedy jezdeni nepodstatnou) neresil a prekousl ji, je muj problem a dusledek me duvery, kdy jsem mu veril, ze navigace pri prohlidce nenabehne protoze medium do ni ma Rom.an doma ...

jeste myslenka k panu Velkorysemu. existujic, byt na jeho miste a mit ciste svedomi, tak bych minimalne onomu kupci zavolal a pohovoril s nim. a konejsivym tonem mu vysvetlil, co se s autem delo, odkud jsem ho dovezl, co jsem s nim delal, proc jsem menil olej, a ze kdyz si to dotycny uz rozhrabal, tak s tim nic moc delat nemuzeme anebo v lepsim pripade holt ukrojil drobet z kolace sveho jiste existujiciho zisku. ale ja jsem asi pres svuj vek proste porad prilis naivni a realny svet funguje na dravejsich principech ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:50   Citovat  

Hellborn napsal:
A jaký systém má Happy v Accu, že není možné,aby to jezdilo na benzín a nemohl se motor poškodit, jak happy popsal (tedy díky nespálenému benzínu)?

Jaký systém má Happy to opravdu netuším , ale předpokládám že 99% běhu motoru se odehrálo na LPG a proto bych hledal příčinu především tam. Navíc předpokládám, že používá nějaký systém přimazávání a válce by měly být chráněny mnohem více i při provozu na benzín.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:52   Citovat  

palban napsal:
Jaký systém má Happy to opravdu netuším , ale předpokládám že 99% běhu motoru se odehrálo na LPG a proto bych hledal příčinu především tam. Navíc předpokládám, že používá nějaký systém přimazávání a válce by měly být chráněny mnohem více i při provozu na benzín.

Poskozena neni hlava, ale valec. Primazavani se pouziva na ochranu ventilu. Ventily, vahadla i vacky jsou naprosto bez poskozeni. LPG je z roku 2007, auto je vyrobene v 2003.
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:58   Citovat  

Mrzí mě Happyho starosti a nadvýdaje za auto. Ale na obhajobu Rom.ana, od kterého jsem koupil už dvě auta, musím napsat, že nevěřím tomu, že by něco, co by věděl, záměrně skrýval. To je dost ostré nařčení.
Nejsem právník ani bazarista, ale tak si říkám: Kdybych koupil v klasickém bazaru auto, potom bez uvědomění bazaru vyměnil motor, tak bych asi těžko mohl chtít nějakou náhradu. Happy měl jako prvního kontaktovat Rom.ana.
Myslete si co chcete, ale já tvrdím, že Rom.an je čestný člověk a já jestli budu někdy něco kupovat, bude to jedině od Rom.ana. přátele
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 13:58   Citovat  

Soucítím s tebou a skončil bych úplně stejně, ale skutečně v těch SZ čtu jisté nesoucítění od Rom.a (jeje) a najednou je tam od tebe ultimatům, buď mi navalíš prachy za něco, co si neviděl, nevíš co je, ale ja to ubastlil, nebo z tebe udělám renaulta na h-c.

Promiň, ale tohle chování mi je skutečně proti srsti, normální člověk by zvedl telefon a zkusil se dohodnout, častokrát se mi poštěstilo a vše dopadlo dobře.

Nestojím ani na straně Rom.a ani na tvé, jen jsem sdělil jak to vidím.
Koupil si auto co fungovalo, ale mělo mouchy a některé zatajené (dvd) (zavolal bych si a zkusil se dohodnout)
Po 2t Km (což málo není) ti začal klepat motor, nevěděl si co to je za zvuk a tak si mu dal ještě par set km aby mohl klepat ještě víc (do toho už bych asi nešel, pokud ano, možné zhoršení závady by byla pouze a jen moje blbost)
Nechal bych zkontrolovat a při podezření na ventily, nechal bych je seřidit, (nejsou tam nahodou hydroštely?), pokud by seřídit šly a klepot ustal nic bych neřešil, pokud ne (pokud skutečně nemá hydroštely), bych volal Rom.a (pokud hydroš. má volal bych rovnou)

A to bohužel hraje proti tobě, proti Rom.ovi
zatajená závada s DVD
zatajená komise
a zbytku si psal že sis všiml při koupi...

Společná chyba
Smlouva a spoleh na dobré jméno

K závadě
Rom. to projížděl, ty si to projížděl a nikomu se nezdálo nic špatně, proto mě skutečně zajímá co vybroušení způsobilo.... a jestli o ní někdo skutečně věděl.
Třeba hadičku na odvětrání hlavy mám taky novou, prostě puchří a je to položka co stojí pár korun... a pokud se někomu někde hadičky valí... pak to vypadá líp když je někdo vymění rovnou, mohlo to být zamaskování vady, mohla to být dobrá vůle prodávajícího, mohla to být nutná investice... snad se dozvíme pravdu. K oleji, mamča taky koupila Civo s novým olejem a autu "nic" není.
Pokud sis všiml klepání, hučení a dal si vědět, byl sis vědom jistých závad a zaplacením si souhlasil s jejich odstranění na vlastní náklady... stejně jako já souhlasil, když jsem kupoval svojí nádheru.

Semnou se taky nikdo nebaví když se v něčem hrabu a následně to chci vrátit, je to můj problém že se v tom hrabu. Naopak mě zaskočilo chování Aldy, když jsem za jeho zády doplnil klimu a začal mi řvát řemen, Alda po půl roce dopnul a nechtěl po mě ani halíř.... a nebyl to jeho problém, on to udělal jak to být mělo a dokonce je i kontroloval po cca. měsíci... Takže že mi dopnul řemen, kvulí mé vině, byla zlatá vyjímka

Neznám ani tebe ani Rom.a a pokud to zní že jsem proti tobě zaujat, pak se omlouvám, nemyslim to nijak zle, jen z mého úhlu pohledu to zas tak chyba Rom.ana není Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:47   Citovat  

happy napsal:
Po projíždce po místních okreskách jsme si s Romanem plácli. Z původních 155.000 jsem dokonce dostal tuším 2.000 slevičku a s tím, že o víkednu si předáme kredity (v pohodě, bez smlouvičky, jsme honďáci a přece se známe) a papíry jsme s ninjou odjeli zpět domů.

happy napsal:
jak jsem psal, kupni smlouva neexistuje, moje blbost, dal jsem se osalit prijemnym chovanim. taky jsem psal, ze o treti osobe nepadla nikdy ani nejmensi zminka, pri inzerci stejne jako prodeji vystupoval pouze a jedine roman a ja zabral bohuzel na jeho "obchodni znacku".

Vsechno spatne..a naprosto nerozumim tomu,ze ti nekdo proda auto a neuzavre pri tom s tebou smlouvu to mi hlava nebere mam Rom.ana za celkem zbehleho prekupnika a tohle mi teda prijde hodne zvlastni-nevim jestli sem nenormalni,ale pokud tobe stacilo sme Hondaci a ty ses Rom. tak smlouva neni potreba tak si myslim,ze jemu tohle jako ostrilenemu prekupniovi stacit urcite nemelo Tak to valím bulvy Mozna je to jen stripek v tehle mozajce,ale ... KO

a kdyz tady resime jak Happy postupoval to mi hlava nebere nvm mno..zjistli co je potreba s motorem udelat a co je na nem spatne a dostal tuhle odpoved od Rom.a

"
Já bych se do opravy motoru nepouštěl, raději bych sháněl celý funkční motor. "

Cekal bych odpoved " Hned mi to privez zpatky a poresime to meetallll "

tak pak jako pardon,ale tohle je chovani cloveka ktery preproda takovou vranu kolegovi Hondakovi bez smlouvy jako,ze Hondaci ?
Druha vec je,ze Happy ten motor na jeho radu vymenil..mel jet a Romanovi rict at si auto zase hodne rychle vezme zpatky Chápeš!

happy napsal:
Od: happy
Komu: Rom.
Zaslal: 28.5.2013 , 22:33
Předmět: ...

ted mne ale caka nasypat do motoru pres 20 tisic (vybrus, srovnani hlavy, tesneni pod hlavu, vybrusove pisty a krouzky, prace ...), coz je ovsem kapanek mimo me predstavy a uprimne i momentalni moznosti "udrzboveho rozpoctu". vzhledem k tomu, ze za mesic mam s tim autem jet na dovolenou do italie mi nejni uplne dobre kolem pupiku ...

predem diky za odpoved.

martin

-------------------------
Od: Rom.
Komu: happy (Online)
Zaslal: 29.5.2013 , 20:32
Předmět: Re: ...

Ahoj Martine,
Jéje to je mi moc líto. Měl jsem za to, že tenhle motor je téměř nezničitelný. Člověk co Accorda přivezl, mi říkal, že nechal měnit spojkovou lamelu, seřídit ventily a při tom olej v motoru.
Já když jsem motor slyšel, jak na volnoběh, tak při jízdě, mi přišlo jde krásně čistě a bez jakéhokoliv klepání a rachtání, i výkon byl naprosto standartní.
Vůbec nechápu, jak se takováhle věc může stát
Jediné co mají kluci na dílně, tak jsou písty s ojnicemi z motoru K20 ... blok je prasklý z bouračky.
Já bych se do opravy motoru nepouštěl, raději bych sháněl celý funkční motor.

Roman

Návrat  
panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 23:42   Citovat  

palban napsal:

mám v Accordu LPG a ano, už 10tkm jezdím na benzín OK LPG funguje nic mu není... jen je mi benzín prostě milejší Mrk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 10:38   Citovat  

Happy: myslim, ze uz nema smysl to dal resit, pripomina to velmi kauzu Eso, tam taky kazdy hledal chybu u toho, kdo naletel a kdo fakta videt nechce, toho nepresvedcis. Obrazek si lze ze stavu auta a pristupu k problemum udelat celkem dobry. Jedna vec by me ale zajimala - kdo byl v technicaku jako prvni majitel? Mas cistopis a jsi v CR prvni?

Bubaak: myslim, zes prehlidl info o tom, ze olej byl cisty. Je vcelku jedno, jestli problem zpusobilo LPG nebo neco jineho, v kazdem pripade to bylo pridrene uz pred prodejem, na to bych si vsadil na 99.9%. "Reseni" znicenych motoru a prevodovek spravnou kombinaci oleje a aditiv je plny internet, obvykle story z nakupu v ackach a v bazarech obecne. Pravdepodobnost, ze se motor vydrel za 2000 km a pritom zustal olej cisty... no, myslim, ze kdyby topic nebyl o Romanovi ale o AAA Auto Praha, komentare by vypadaly zcela jinak. Tady mi pripada, ze se kazdy vozi po Happyho pristupu k veci (ktery, ac nebyl idealni, nijak nezmensuje smecko na nej provedene) a snazi se za kazdou cenu najit neco, cim by byl Roman z obliga. Jestli nekdo usil smecku na Romana, ktere on v dobre vire predal dal, to je samozrejme otazka, ale to je jaksi na nem se k tomu vyjadrit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 12:59   Citovat  

skyline napsal:
myslim, ze kdyby topic nebyl o Romanovi ale o AAA Auto Praha, komentare by vypadaly zcela jinak.

Přesně stejný pocit mám z tvých příspěvků,tvoje zaujatost proti Romanovi je evidentní. Prohlédl jsi motor osobně , že můžeš s 99,9% jistotou určit příčinu poškození? Happy evidentně mohl auto vrátit i po jeho velmi nešťastném řešení problému , po kterém se připravil o veškeré možnosti reklamace. Eso také nabízel vrácení kupní ceny, všem co přisli reklamovat již neprokazatelnou vadu? Nechápu tvoje srovnání ,pokud to nebyl pokus vyvolat flame.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 13:04   Citovat  

[quote="happy"] omlouvam se Ti. mel jsem zamlzeno z nekterych jinych prispevku prispevku a ten Tvuj byt je vlasne konstruktivni jsem pochopil v jinem tonu, nez jsi ho asi myslel. mimochodem s tim "poskozeni benzinem" a dotycnym panem sis vytvoril vazbu kterou jsem neuvedl. to, ze takto muze pridreni vzniknout, mi rikal jiny clovek ... /quote]
přátele
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 13:08   Citovat  

Jako ze Skylina hodne nemusim a on zase me tak mi nezbyva nez s nim poprve za ty leta nez souhlasit..nevidim na jeho postoji nic zaujateho proti Romanovi

Roman poradil Happymu potom co mu on jasne napsal co s autem je cituji " Já bych se do opravy motoru nepouštěl, raději bych sháněl celý funkční motor. "

Tak nevim no..je blbost Happyho ze nesel a nehodil mu auto na hlavu,ale pardon..nevidim v tom nic co by Romana ospravedlnovalo v mych ocich..neznam z nich osobne ani jednoho takze myslim,ze si muzu udelat celkem nezaujaty nazor .. o tom,ze to bylo pridrene uz pred prodejem a nekdo se v tom hrabal me presvedcuje spousta veci viz.prispevky vyse
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 13:15   Citovat  

palban napsal:
Přesně stejný pocit mám z tvých příspěvků,tvoje zaujatost proti Romanovi je evidentní. Prohlédl jsi motor osobně , že můžeš s 99,9% jistotou určit příčinu poškození? Happy evidentně mohl auto vrátit i po jeho velmi nešťastném řešení problému , po kterém se připravil o veškeré možnosti reklamace. Eso také nabízel vrácení kupní ceny, všem co přisli reklamovat již neprokazatelnou vadu? Nechápu tvoje srovnání ,pokud to nebyl pokus vyvolat flame.

Pokud vezmu happy ho text, tak před prodejem byl vyměněn olej (čistý), po rozebrání motoru byl olej stále čistý. Nejde o vznik poškození,ale o dobu vzniku.

Navíc velmi nepříjemné překvápko,že Rom. je jen zprostředkovatel. Rom. bere auta o prověřených dodavatelů (a i tam je samozřejmě riziko, jak jsem se nedávno přesvědčil - podle kamaráda byl Rom. kvůli Streamu,který žral vodu, dost naštvaný,že mu o tom neřekli) a je majitelem těch aut (pokud nejsou dovezená na zakázku), ale tohle auto bylo kdoví odkud - k tomu by byla prohlídka asi pečlivější.

To jsou základní problémy, které Sky (taky s ním souhlasím - divné... to mi hlava nebere ) nastiňuje.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 13:44  Naposledy upravil Bubaak dne 14.6.2013 , 13:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Olej byl čistý, a? On je po výměně někdy špinavý? to mi hlava nebere Nějak si stojím asi na vedení a nepřicházej mi souvislosti.
Mamča když koupila Civica, měla taky na oleji najeto 200km ani ne a taky byl čistý, motor zadřený nemá cože cože ?
V Accu jsem měl olej čistý do cca. 9000km a adetiva v něm nemám zmatenej a pokud se nepletu, tak ani plyn neznečištuje motorový olej jak benzín nebo dehet zmatenej
A taky jak správně řekl Hellb, po rozebrání byl olej čistý, pokud válce netěsní/ jsou prodřený, dostávaj se splodiny do oleje ne? takže po 2500km by olej nejspíš nebyl tak čistý cože cože ?

Na internetu je taky mnoho případu, kdy někomu ukápla svíčka, uštípl se ventil.... a motor byl K.O. do 100km.. je mu to klepalo pokud si vzpomínám kilometrů 500? cože cože ?
A popravdě, když mi mojí vinou začlo házet zadni kolo, tak do 300km jsem odrovnal zadní ložisko na náboji, takže skutešně si seš jistý, že po 500 km s čímkoliv ve valci, ten válec nedoje*eš ? Skutečně?
A není i zde na foru dost případu, že někdo si udělal motor a do 1000 km se na něm něco "***" ?

citace:

Od: Rom.
Komu: happy (Online)
Zaslal: 5.6.2013 , 14:50
Předmět: Re: ...

Martine, proč jsi auto nepřivezl a ani se neozval když začal motor cvakat?

však už se opakujeme, ale málo kdo se na to zvládne kouknout jinýma očima, tvoje argumenty chápu, ale nevyvracujou i jiné možnosti, pardon... a ještě jednou se budu zastávat Rom.ana a budu na jeho straně Tak to valím bulvy

PS: není to ten accord co se prodal před 4 měsíci? to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Moje nepříjemná zkušenost s koupí Accorda od (přes?) Rom.ana
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina