Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Moje nepříjemná zkušenost s koupí Accorda od (přes?) Rom.ana
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 3
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 16:11   Citovat  

Nečekal jsem, že někdy budu zakládat na h-c takovéto téma, ale holt život přináší nové věci a zkušenosti a sdělení se o ně může někomu pomoci se podobným zkušenostem vyhnout.

Here is my story:

Vzhledem ke zvýšení nároků na přepravní kapacitu a zvýšení komfortu rodinné dopravy jsem na sklonku nekonečné zimy toho roku musel řešit rozšíření vozového parku. Po koketování se Streamem či CRVečkem nakonec padla volba na Accord 7g. Láskou na první pohled byl Accord který na začátku března zainzeroval zdejší známý Roman, jemuž jsem již na konci roku svěřil do rukou rodinné vztahy, když jsem od něj kupoval pro tetu Civica Aerodeck. Stříbrný fešák s cca 205tkm na tachu, na pěkných kolech se zplynovanou motorizací a výbavou tak akorát.

Slovo dalo slovo a jeli jsme ho s ninjou omrknout. Prohlídka, projížďka a pohovor s Romanem zjevily následující problémky:

- navigace nepoužitelná z důvodu nepřítomnosti disku v mechanice (s tím, že je k dispozici, bude součástí dodávky);
- ovládání rádia na volantu místo změny hlasitosti měnilo stanice;
- nefunkční motorek ovládání zámku u spolujezdce (s tím, že nový je v krabičče v kufru a je potřeba ho jen vyměnit);
- v levém zadním rohu malinko posunutý nárazník (naťuklý, poškrábání laku zaštětkované);
- zadní pneumatiky s pilovým opotřebním, tzn. při jízdě docela slušný hukot;
- předni lampy ve stavu jako po opískování (průsvitné, ne průhledné);
- lip pod předním nárazníkem stejně jako prahove nástavce neorigo ale laminát;
- čerstvě vyměněný olej mezi ryskami (si dolejeme, že ano);
- popraskaný lak na narázníku a drobné oděrky kolkolem (holt dovoz z divoké itálie)

Motor naskočil pěkně, LPG seplo docela rychle, klima chladila. Po projíždce po místních okreskách jsme si s Romanem plácli. Z původních 155.000 jsem dokonce dostal tuším 2.000 slevičku a s tím, že o víkednu si předáme kredity (v pohodě, bez smlouvičky, jsme honďáci a přece se známe) a papíry jsme s ninjou odjeli zpět domů. Přihlášení proběhlo docela vpohodě až na zádrhel v podobě chybějící revize LPG, což ale Roman rychle doplnil a já si mohl auto vyzvednout. Proběhlo obligátní první tankování obou nádrží po hrdlo, zakoupení dálniční známky a jelo se domů ...

Mezi jízdami po Praze a přilehlém okolí začal radostný "tuning", tedy vychytávání mušek.

Navigace - chyba ne v chybějícím médiu ale vadné mechanice - moc nevadí, jsem zvyklý na své "přísavkové" MIO upravené na iGo. Už tedy vím, proč nebylo médium k dispozici při prohlídce. Trošku blbé je že asi po dvou týdnech se začíná displej navigace po nastartovanání vypínat úplně a informace o stanici rádia a či teplotě klimy lze číst tak akorát z displeje na palubní desce. Vpohodě. To se vyřeší v budoucnu možná nákupem z Číny.

Ovládání rádia na volantu divné zdrátování ninja zapojil a jak mělo být a je to ok.

Motorek zamykání - ten k auto přiložený byl fajn. Ale na zadní dveře. Ebay a Čína to řeší, správný je na stole. Aspoň je jasné, proč se to nestihlo vyměnit před prodejem.

Posunutý zadní nárazník sundaný, vyklepaný a zalakovaný růžek kastle který se pod ním objevil a správně usazená klapka průduchu. Tak, aby tama už do auta netekla voda - kaluž co za ní byla vysušena.

Koupeny 17tky Kumha a přezutý zadek, najednou je klid. Byly to opravdu gumy a ne ložiska.

Přední lampy vybroušené, vyleštěné. U příležitosti sundaného nárazníku doplněno pár chybějících šroubků a nazazení na držáky tak jak to má být. Dobrý. už kolem světel neodstává. Zjištěno, že nárazník je origo plast, lip dolaminovaný italským tuničem.

Kontrola manžet homokineťáků - zdají se v pořádku. Hm tak to jemné chvění pod plynem při rychlosti nad cca 100kmh na dálnici při cestách do hořovické porodnice bude možná nějakým tlumičem. Vem to čertík ... 2tkm je za náma, spotřeba plynu cca 12,0 - 12,5 l/100 je fajn.

Pojedem na první delší cestu do do Beskyd k rodičům. Hm tak dolijeme ten olejíček. 10W40 od Liqui Moly je prověřená značka, pěkně na horní rysku jak to má být.

Jedeme, jedeme, pak kolona před Třincem. Hm takové divné cvakání zpod kapoty tam předtím nebylo. Teď už tam je. a furt. Druhý den, studený motor, nastartování. Hm je to hlasitější, zahřeje se to a už to moc slyšet není. Svíčky ok, všechny stejná barva. No nic. do Prahy dojet musíme tak jedeme. Ninja to pořeší.

Ve vysočanském doupěti posloucháme, hm žeby vůle ventilů? Může být. Plyn to může asi vyklepat. Seřízení. Má to být polovina toho co to je, takže šup tam správné hodnoty a bude klid. Super. Sborka, nastartovani. A dopr... je to stejné. Možná napínák řetězu? Mno nevím ... zvuk jde někde ze středu a ne kraje motoru. Tak holt ať se na to podívají někde, kde na to mají výbavičku. Ninja zrovna o víkendu plánuje až Aš. Vymění civica za acco a jede. V Aši u Borovce koukaj´, ... emise, tlaky, napínák, vše ok. Ještě se s tím zastaví do spřáteleného Honda servisu za čárou. Nic. Leda teorie že zadrhává ventil na nějakém uvolněném karbonu.

Zkusíme ještě pana Dobročániho, LPG a motor guru od Berouna. Fajn program na sobotu. Od pána důchodového věku bych takovou souhru s počítači nečekal. Zajímavý zážitek, opět kontroly emise, popovídání si s řídící jednotkou, kamerka do válců, kontrola zapalování (svíce, kabely), těsnost válců, měření komprese, stetoskop ... opět bez přesné diagnózy, vše vpořádku. problém je někde na 2. nebo 3. válci, víc zjistit bez rozborky nelze.

Neděle odpoledne. Fajn den na rozborku. Ninjovy ruce kmitají v motorovém prostoru, rutinní práci zpestřuje nález bílého nápusu "KLAPKA" na hadičče ke ... klapce. Zajímavé. Žeby zapomětlivý český mechanik v italské Hondě? Hlava je venku, bereme ji na ponk, zevrubná kontrola OK, sundání pružinek ventilů ... vše chodí jak má. WTF? Tak tady to asi nebude. Zpět k bloku, který zůstal v autě. Ninja kvedlá písty ve válvích a EJHLE. druhý píst má slušnou vůli (ve směru jízdy). Otáčí klikou, píst jde dolů. Fajn. Pěkné vydřené stěny. Našli jsme permoníčka. Takže výbrus + líznout hlavu, těsněníčko, výbrusové písty + kroužky. 20+tkč? Super!

Zkrátím to. Podařilo se sehnat jinou K20A6, další sobotu jsme pro ni zajeli a v neděli už vrněla a dosud vrní v autě. Bylo to za míň než 20tkč a bylo to hlavně rychle. Tato investice byla už slušně nad to, s čím jsem v údržbovém rozpočtu počítal.

Protože mi vrtali v hlavě červi:

- výměna oleje před prodejem (proč takový náklad prodejce? když oprava jiných much byla pominuta?);
- jemné chvění v záběru ve vyšších rychlostech (výměnou motoru to zmizelo, kloubem ani tlumičem to tedy určitě nebylo);
- eskalace problému po dolití oleje (naředilo se nám to, co tam bylo ať už to bylo cokoliv s případnými vylepšeními?);
- po rozebrání čistý olej. Kdyby to vydření vzniklo po poslední výměně tak by v něm tam vzhledem ke stavu válce musel být slušný chlív;
- vyjádření znalých, že taková závada vzniká typicky nepálením na válci, kdy nespálený benzín smývá mazací vrstvu a při jízdě takto na tři válce může dojít k přidření (teď bylo zapalování vpořádku a jak jede tříválec ve čtyřválci znám z minulosti ...);
- co ten nápis KLAPKA? Kdo a proč se v tom šťoural?

Tak sem se obrátil na Romana s požadavkem na vyjádření a případnou kompenzaci. Korespondenci, kterou jsme si vyměnili, můžete vidět níže. Obrázek si udělejte sami. Čekal jsem více zákaznický přístup než "Jéje ...". Nečekal jsem sdělení, že prodej pouze zprostředkovával. Dorazil mne sdělením, že onen neznámý prvoprodejce vezme VELKORYSE auto zpátky za kupní cenu. Přihlášené, s čerstvou technickou, revizí plynu, novými gumami na zadních kolech, opravenámi světly, kastlí pod nárazníkem a vyměněným motorem. Jo ten motorek zamykání vyměnný jesště nemám. Žebych ho ještě vyměnil anebo by stačilo ho dat do kufru že se to nestihlo? Neber to žejo. pořádnej výtlem
meetallll meetallll meetallll meetallll meetallll meetallll
Tak mám Accorda za skoro 200tKč. Ale už je v pořádku. A to se oplatí. papa

Každopádně Rom.ana nemůžu doporučit a jsem rád, že nestihl dodat auto pro mého otce, které jsem po něm chtěl. Možná máte s Rom.anem taky nějakou fajn zkušenost? Třebas na Esa jsem si taky nemohl stěžovat. Zkazil se až později
...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 16:12   Citovat  

Od: happy
Komu: Rom.
Zaslal: 28.5.2013 , 22:33
Předmět: ...

ahoj romane,

na accordu jsem najel cca 2tkm a pod z motoru se zacalo ozyvat podivne klepani frekvenci odpovidajici cca kazde druhe otacce. po dalsich cca 500km jsem se s tim dostal do nasi prazske garaze a ninja po vnejsim ohledani sundal viko. vule ventilu byly 2x vetsi nez maji mit a tak byly serizene na spravne hodnoty ...

nicmene toto nepomohlo a tak jelo auto s ninjou na vysetreni do ase. tam po kontrole kompresi, stavu vacek, napinaku rozvodoveho retezu, emisich a dalsich krocich zavadu neodstranili, vyse uvedene spolu s dalsimi kontrolovanymi vecmi bylo naprosto vporadku. zavadu neodhalili ani prohlidkou ve spratelenem hondaservisu za hranicemi. zaverem bylo, ze zdroj pa-zvuku vypada byt snad jeden ze sacich ventilu na tretim valci - ze se po uvolneni karbonu pri behu motoru spatne dovira a pist ho v horni uvrati lehounkym dotekem dovre. tomu by odpovidal pokles vykonu, kdy motor v nizsich otackach nechtel tahnout (jako by jel na tri valce).

pote jsem s autem nejezdil, protoze zavada ze zretelne projevovala hlucneji a hlucneji s tim, ze studena to uz byl docela slusny rachot.

na tento vikend jsem se tedy objednal k berounu k jednomu panovi co ma jeste lepsi vybaveni a s ninjou jsme tam stravili pulku dne dalsim vysetrovanim. opet komprese, navic tesnost, kamera do valcu, endoskop, testy zapalovani, diagnostika, atd, atd ... zaver takovy, ze prestoze tesnosti valcu i komprese naprosto vporadku, mohlo by to byt tim ventilem, ktery se pri behu muze chovat jinak nez pri "rucnim" pohonu ...

vcera vecer jsme tedy postoupili k dalsimu kroku a sundali jsme hlavu. zkoumali jsme ji a hlavne ventily na druhem a tretim valci, od nichz prichazel hluk. nenasli jsme zaden problem a tak jsme se vratili k bloku, ktery jsme predtim pominuli a nezkoumali. zakvedlani jednotlivymi pisty ve valci do strany nas kapanek prekvapilo, pac ne treti, ale druhy valec mel ve smeru pricnem na osu motoru slusnou vuli. posunuti pistu do dolni uvrati ukazalo ZDROJ problemu - hluku a spatneho tahu. vydrene steny valce v predni a zadni casti, pekne po cele delce. viz foto.

chtel bych se Te tedy zeptat na nekolik veci:

- co se s motorem delalo pred tim, nez jsem auto koupil?
- pokud se dobre pamatuju, zminoval jsi vymenu oleje?
- byl k tomu nejaky duvod?
- delalo se neco dalsiho?
- proc je na jedne hadicce ke klapce napsano bilou barvou "KLAPKA"? pochopil bych spise "VALVOLA" ...

chtel bych Te poprosit, abys mi veci popsal a pripadne mi nejak pomohl s vyresenim ...

to, ze je nefunkcni navigace ne protoze tam neni dividicko ale je pokazena jeji mechanika, nebo ze nefungovaly tlacitka na volantu tak jak mely pac to bylo podivne podratovane, stejne tak jako ze nefunguje motorek u spolujezce (a ten ktery jsi mi dal je na jine auto), to ze bylo potreba vzadu vyklepat kastli pod naborenym naraznikem pac tam diky tomu zatykalo, koupit nove zadni gumy pac s temi stavajicimi se nedalo vydrzet, prelestit svetlomety pac nebylo moc videt, shodit a spravne nasadit predni naraznik pac to bylo udelano spatne ... to jsou veci ktere beru, ktere byly vicemene zrejme a ktere se daji relativne levne (zatim cca 8tisic) napravit anebo muzou (mohly) bejt jak jsou a auto je (bylo) pouzitelne (rozumeno pojizdne).

ted mne ale caka nasypat do motoru pres 20 tisic (vybrus, srovnani hlavy, tesneni pod hlavu, vybrusove pisty a krouzky, prace ...), coz je ovsem kapanek mimo me predstavy a uprimne i momentalni moznosti "udrzboveho rozpoctu". vzhledem k tomu, ze za mesic mam s tim autem jet na dovolenou do italie mi nejni uplne dobre kolem pupiku ...

predem diky za odpoved.

martin

-------------------------
Od: Rom.
Komu: happy (Online)
Zaslal: 29.5.2013 , 20:32
Předmět: Re: ...

Ahoj Martine,
Jéje to je mi moc líto. Měl jsem za to, že tenhle motor je téměř nezničitelný. Člověk co Accorda přivezl, mi říkal, že nechal měnit spojkovou lamelu, seřídit ventily a při tom olej v motoru.
Já když jsem motor slyšel, jak na volnoběh, tak při jízdě, mi přišlo jde krásně čistě a bez jakéhokoliv klepání a rachtání, i výkon byl naprosto standartní.
Vůbec nechápu, jak se takováhle věc může stát
Jediné co mají kluci na dílně, tak jsou písty s ojnicemi z motoru K20 ... blok je prasklý z bouračky.
Já bych se do opravy motoru nepouštěl, raději bych sháněl celý funkční motor.

Roman

Komu: Rom. (Offline)
Zaslal: 5.6.2013 , 12:36

ahoj romane,

tak accord uz je vporadku. nakonec jsem nasel za 14.000 komplet motor, v sobotu jsme pro nej s ninjou zajeli do ase a v nedeli ho implementoval do predem pripraveneho, uvolneneho motoroveho prostoru.

moznou pricinu zavady jsem konzultoval s nekolika lidmi a bylo mi receno, ze podobne pridreni muze vzniknout i pri dostatku oleje v motoru v pripade, ze na valci nefunguje nejakou dobu zapalovani a nespaleny benzin smyva olejovou vrstvu. opotrebeni ktere na valci bylo by melo znamenat vyskyt spon v oleji. ten ale byl naprosto cisty. podivne je, ze se zavada zacala postupne projevovat od doby, kdy jsme do motoru dolili olej 10W40. taky mi porad vrta hlavou ta vymena oleje pred koupi - tedy "zbytecny" vicenaklad pro tebe anebo toho znameho co to dovezl jak jsi rikal.

z toho vseho se domnivam (a neni to jen muj nazor), ze motor byl "pridreny" uz v minulosti a prave vymenou oleje se projevy "resily". vymenou za olej jine viskozity, pripadne s pridavkem nejakeho aditiva zklidnujiciho chod. doliti (urcite si vzpomenes ze na "ne uplne moc" oleje upozornoval ninja uz pri prohlidce) oleje znamenalo "naredeni" stavajici naplne a zacatek projevu.

vzhledem k tomu, ze cely ten pribeh mne stal docela dost penez (motor, doprava, predoperacni vysetrovani, demontaz, montaz) a taky nemalo casu, mam dve varianty jak to uzavrit:

a/ cely pribeh uverejnim na honda-clubu tak jak se vse udalo a jak to probihalo - obsahem se to bude rovnat me prvni SZ kterou jsem ti poslal uz drive + vyse uvedeny text.

b/ domluvime se na kompenzaci ve vysi nakladu na motor s tim, ze ostatni naklady (doprava, predoperacni vysetrovani, demontaz, montaz) potahnu za sebou a na honda-club nic psat nebudu.

predem dekuji za odpoved.

m.

Zaslal: 5.6.2013 , 13:32

Martine, tvojí zprávu i nárok na kompenzaci postoupím člověku co auto přivezl a kterému jsem ho pouze pomohl prodat.
Bránit ve zveřejnění případu ti samozřejmě nemohu, ale sám ze svých prostředků ti motor zaplatit také nemohu, mohu ti poslat 3t Kč co byla moje provize ...
Díky za pochopení.

Roman

Zaslal: 5.6.2013 , 14:24

romane,

auto jsi inzeroval ty, ja jsem auto koupil od tebe, tebe jsem bral jako zaruku feroveho jednani, o nikom za tebou nebyla zminka. tve odvolavani se na mi neznameho cloveka je tedy zcela irelevantni. jestli jsi nekomu dal vsanc sve jmeno (a jemu po pomohlo k dokonceni smecka) posoudit nemuzu, to je na reseni mezi vami.

reseni kompenzace necham zcela na tobe. prosim o vyjadreni do tydne (12.6. 2013, 14:30) zda pristupujes na variantu a anebo b.

dekuji za pochopeni.

m.

Zaslal: 5.6.2013 , 14:50

Martine, proč jsi auto nepřivezl a ani se neozval když začal motor cvakat? Teď chceš zaplatit nějaký motor, ale starý jsem ani neviděl ani neslyšel. Vždyť jsme spolu cca před měsícem mluvili. To že byl na autě vyměněný olej je mínus ?
Co když ti za chvíli začne hučet převodovka ... taky jí budeš chtít zaplatit ?

Zaslal: 5.6.2013 , 16:24

romane,

o cem prosim pises? ze jsem se neozval? mohl by ses prosim podivat do historie zprav na foru? zkus tam najit zpravu z 28.5.2013 , 22:33 kde cely pribeh podrobne popisuji. motor slyselo dost lidi a dost lidi se pokouselo bez rozborky zjistit co tomu je. a se vsi uctou lidi, co autum a motorum rozumi hodne dobre. uz takhle bylo auto v asi, v nemecku, v beroune. to jsem s nim mel jet jeste za tebou? dalsi pulden v * a dalsi penize na cestu? co bys pri navsteve vyresil? ja to auto nemam na okrasu ale prakticky denne ho potrebuji. to jsem tu zavadu mel resit jeste dele?

nesnaz se prosim zpochybnovat existenci zavady. jak jsem psal - slyselo to hodne lidi (radove pres 10 lidi) a v neposledni rade puvodni blok s vydrenym valcem mam v garazi. vymeneny olej samozrejme minus obvykle neni. ovsem - nezlob se - ale v techto souvislostech je tato skutecnost ... podezrela.

zkusme to vyresit vklidu a bez zbytecnych emoci. myslim ze jsem navrhl rozumne vyrovnani ale pokud budes mit chut ty (respektive onen pan co to dovezl) to resit pres pres analyzu oleje v ustavu paliv a maziv (urceni viskozity + analyza pritomnosti chlorovanych uhlovodiku z "aditiva" cca 3.000) ci pripadne s asistenci pravniku, nemam s tim problem.

m.

Zaslal: 5.6.2013 , 18:53

Martine
teď jsem mluvil s člověkem, co Accorda dovezl. Je ochotný, když přivezeš zpět Accorda s funkčním motorem, tak jak odjel ode mne, ti vrátit peníze zpět.

Roman

Zaslal: 5.6.2013 , 21:16

romane,

nevim, zda chapu text spravne. onen clovek mi velkoryse nabizi, ze mu muzu vratit cele auto a ze mi za nej vrati kupni cenu? dava mi tedy sanci do kanalu splachnout cca 30-35 tisic korun co jsem do auta dal nad kupni cenu a vratit mu auto s vyresenymi vetsimi nebo mensimi problemy co na nem byly a o nichz jsem ti psal v prvni zprave?

predem dekuji za upresneni

martin

Zaslal: 11.6.2013 , 20:08

Ahoj Martine
je mi líto co se stalo, ale mám naprosto čisté svědomí, že auto ode mne odjelo v pořádku, žádné vady nebyly maskované, v motoru byl olej Valvoline 10W-40 bez jakýchkoliv aditiv. Motor nevykazoval žádné známky poškození jak slyšitelné, tak ani známky špatného spalování při měření emisí v rámci dovozové STK. Motor a i zkušební jízdu jsme absolvovali i s ninjou, který taky neshledal na chodu, zvuku a výkonu motoru nic neobvyklého.
Čekal bych, že v případě nějakého problému, a tím spíš nějaké reklamace, zavoláš nejdřív mě ... nechápu proč jsi mě poprvé informoval až SZ s fotkou již rozebraného motoru ? Kdy už nebylo možné vadu ukázat dovozci vozidla, případně nechat vyřešení závady na něm. To, že i po tom nabídl odstoupení od smlouvy, bylo od něj dost velkorysé a to jen díky vzájemným vztahům. Při standartním řešení takovéto reklamace by tato možnost vůbec nepřicházela v úvahu.
Jestli to máš potřebu zveřejnit, nebudu ti v tom bránit, ale to už jsem ti psal hned od začátku.
Je mi to opravdu líto, ale víc pro tebe nemohu udělat.

Roman

Zaslal: 11.6.2013 , 17:54

ahoj romane,

muzu podle meho navrhu cekat do zitrejsich 1400 konecne vyjadreni z tve strany ohledne vyrovnani anebo pujdeme cestou publikace celeho pribehu?

predem dekuji za odpoved.

m.

dosud bez odpovědi.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 18:50   Citovat  

Je dost mozne predpokladat,ze clovek kteremu to Roman zprostredkoval patrne vedel co je na aute spatne - jestli to vedel Roman tezko rict..z toho ho nemuze asi nikdo obvinit z jistotou. Kazdopadne pokud auto prodaval on asi bych driv nez bych cokoliv resil jel za nim a pozadoval penize za auto zpet od Romana!

Koupe ojeteho auta je temer vzdy loterii ..a rozhodne ani Roman podle me neni zadna zaruka toho,ze auto je v poradku. Nic sem od nej nekupoval takze zkusenost s nim nemam ale kdybych nekdy kupoval tak mi tento pribeh neco malo napovedel a to povazuju za prinos pro me OK Nemyslim tim jen byt 100% ve strehu a podeziravy ale i jak postupovat ihned po nalezu cehokoliv nestandartniho
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 19:37   Citovat  

No, vcelku zásadní je, jestli si uzavřel smlouvu s Rom.em nebo s chlapíkem Dovozcem a jak ti to bylo prezentováno. Pokud to inzeroval Rom. a ve smlouvě je Rom., odpovědnost jde na jeho hlavu. Pokud pouze dohodil kšeft, tak těžko.

Každopádně psal Rom. správně, že si ho měl prvně informovat o problému a až pak případně měnit motor a domluvit se na nějaké finanční kompenzaci.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 20:06   Citovat  

to je příběh. naprd. chápu happyho, ale zas na druhou stranu bych to hned řešil s romanem předtím, než sypat prachy, aby člověk věděl hned, na čom je. Neměnil bys motor a měl bys peníze nazpátek, sic se ztrátou pár tisic a času, asi ne ?
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 20:10   Citovat  

Já si auto od Rom.ana kupoval, a bylo zcela v pořádku a v pořádku pořád je. Věřím, že dalších ne-málo členů má s Rom.em stejné zkušeností jako já. S koupí ojetého vozu kupec vždycky riskuje, ale určitě nevěřím že Rom. je jeden z těch překupníků kteří dováží auta se skrytými vadami,a pak se celej natěšenej nemůže dočkat jakej že to neudělá skvělý obchod,z mého pohledu je Rom. jeden z mála z těch poctivých co auta prodává s tím nejmenším ziskem pro sebe, ceny jeho nabízených aut jsou důkazem.
Myslím že mnoho poctivých dovozců aut už se setkalo s případem, kdy natrefí na jedno z těch aut která se tváří že je všechno v pořádku a po pár desítkách či stovkách kilometrů se začne teprve projevovat. Nezávidím Rom.anovi tuto nepříjemnou situace, a je mě líto že to potkalo zrovna happy(ho), ale záruku na auta z druhý ruky vám snad nikdo nedá. Věřím že kdyby Rom věděl o skrytých vadách tak by jej určitě dál neprodával!!!
Kdyby Rom. prodával auta které se po pár stovkách kilometrů rozsypou, tak už tady s něčím podobným někdo vyrukuje daleko rychleji.

Takže za mě, Rom.a i přes tuto nepříjemnou situace mohu doporučujt !!!

for Happy: Chápu tvou rozhořčenost, a neber prosím můj příspěvek za nějakou provokaci. Jen se chci postavit za férového člověka, kterého určitě celá nepříjemnost mrzí. přátele
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 21:21   Citovat  

teda takove problemy s autem Ti opravdu nezavidim ...

docela by me zajimalo jestli by se dalo ze servisni historie auta vysledovat ze by mohlo mit takovy problem, otvirat rozebirat motor asi pri koupi auta nikdo nebude.

k Romanovi se asi tezko vyjadrovat, zasel si prilis daleko (rozebrani a vymena motoru) bez predchozi domluvy aby se to dalo resit ke vzajemne spokojenosti.
   Návrat  
pojk je teď offline  pojk
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 21:31   Citovat  

rooney : co dodat... OK
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 21:50   Citovat  

Já mám s Romanem nejlepší zkušenosti a i když jsem si přečetl celý topic, tak si k němu zavolám stejně. Bohužel v tom množství se najde nějaká chyba. Chápu rozhorčení kupujícího a věřím, že to dopadne ke spokojenoti všech stran.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:03  Naposledy upravil Hellborn dne 12.6.2013 , 22:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já s vrácením Jazzíka neměl problém...

A teď kamarád zjistil, že Stream,co od Rom.a koupil, bere vodu (což Romovi jeho "dodavatel" neřekl) a auto vráceno bez problémů...
   Návrat  
speedy_s je teď offline  speedy_s
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:03   Citovat  

tady musim být na straně roma.
Pokud se ti auto pokazilo, tak jako první, koho máš kontaktovat je ten, kdo ti to auto prodával a sním začít řešit, jelikož má nějaké zákoné povinosti k prodávanému zboží a ne hele podívej se mi na to, rozeber a vyměň a potom hodit roma před hotovou věc, že jsi udělal to a to a chceš peníze zpět. Bohužel když jsi udělal vše tohle, tak si se z mýho pohledu s problémem smířil a souhlasil s opravou.
A to že ti někdo nabídl peníze zpět po jaký době za auto zpět, na kterým byl proveden už nemalý zásah, to musím smeknout klobouk to se často nevidí Úsměv
Uvedu příklad co se mi stal: Zákazníkovi jsme dodali auto se kterým odjel, mezitím se mu na autě objevilo několik závad, které si nechal odstranit u známých, následně přijel k nám, že tam měl tyhle a tyhle závady a chce to teď reklamovat. Bohužel nemá co, jelikož už je to opravený za jeho peníze. Kdyby jako první jel k nám tak mu reklamaci uznáme, v tomhle případě to bylo papa
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:07   Citovat  

Vidim to stejne strizlive jako snad tady vsichni. Pokud jsi koupi vozu uzaviral s Romem, musis se v prvni rade obratit na nej. Pak by zadny podobny topic a hlavne tvoje problemy nevznikly.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:11   Citovat  

Bully napsal:
Vidim to stejne strizlive jako snad tady vsichni. Pokud jsi koupi vozu uzaviral s Romem, musis se v prvni rade obratit na nej. Pak by zadny podobny topic a hlavne tvoje problemy nevznikly.

No ale happy se na něj obrátil (ještě než koupil jiný motor). Se stydím
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:22   Citovat  

Hellborn napsal:
No ale happy se na něj obrátil (ještě než koupil jiný motor). Se stydím

Pokud ctu dobre, tak happy zacal resit, diagnostikovat a opravovat driv, nez se domlouval na nejake kompenzaci. Ja bych tyhle veci resil jedine s prodejcem. U ojeteho auta musim pocitat s urcitym rizikem, pak jde o to se dohodnout na mire kompenzace (protoze s tim, ze do toho neco nasypat budu muset tak nejak pocitam automaticky). Nemuzu opravit auto za desetitisice a pak pozadovat vsechno zpatky.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:27   Citovat  

Taky se musím zastat Rom.a.
Jako sorry, ale pokud koupíš auto za 150 a závadu namísto reklamace prodejci řešíš tím, že koupíš ješté za 14 motor, dáš ho tam a pak chceš reklamovat na základě závady toho motoru se kterým jsi to koupil, to mi přijde dost pošetilé. Nebo prostě těch 20 za opravu pro tebe nejsou takový prachy a pak zas nechápu proč to řešíš.
Rozhodně určitě pravdu máš v tom, že to auto nebylo ok, ale právě proto přece musíš - a očekává to od tebe i každý poctivý prodejce - okamžitě o takové závadě a klidně i navrhovaném řešení informovat toho, kdo ti auto prodal. V té době když bys to řešil, tak gumy sundáš, nějaký ty prkotiny pomineš, prostě jsi auto nějakou dobu měl apoužíval a navrhované řešní odstoupení od smlouvy a vrácení peněz by jistě bylo ke spokojenosti všech. Takhle hot buď proděláš 50, nebo budeš rád, že máš parídního Accorda za 200.
Taky už jsem pár aut prodal a na to že si někdo vymění motor, převodovku, spojku, vejfuk nebo třeba i rádio , protože tamto nehrálo dost dobře ( přeháním ) a pak chce tu opravu zaplatit bych nikomu neskočil. Něco jinýho je přecekdyž ten člověk přijee , i ponějaký rozumný době a řekne - hele, to a to není jak by mělo být a chci to nějak řešit.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 23:06   Citovat  

Roma znám, je to fajn člověk a nebudu tady říkat, co je čí vina, já s ním problém nikdy neměl. Ale happyho znám taky a nemůžu zůstat chladný, když tady všichni píšete poučky z Občanského juda ... Happy auto koupil, zamiloval si ho ... zjistil nějaké nedostatky, ale říkal si, že je za fajn cenu a Rom je fajn člověk, tak ho nebude prudit s kravinama. Vrazil do auta nějaké nemalé peníze (než vůbec mohl tušit, že je motor v nepořádku), dejme tomu třeba 20tis. Pak přišel problém s motorem. Protože opět nechtěl Roma otravovat, tak zkoumal, v čem je problém. Našel problém -> kontaktoval Roma. -> dál už to je výše.

Já jen že kdybych já si koupil auto, nevratně do něj vrazil 20k a pak zjistil, že je tam ještě další problém, taky bych nevolal okamžitě prodejci, že ho chci vrátit ... protože vím, že prodejce mi těch 20k nedá.

Takže tak je to dobrý
   Návrat  
palban je teď offline  palban
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 23:33  Naposledy upravil palban dne 13.6.2013 , 0:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak jsem to s přemáháním dočetl do konce Ble Co je týče přístupu Rom.a k vzniklé situaci , myslím že by zasloužil spíše velkou pochvalu než vyhrožování a pomluvy. Žádný jiný prodejce by se s tebou vůbec nebavil, protože odstraněním závady jsi se sám připravil o veškeré nároky na reklamaci. Trochu jsem se pobavil jak LPG guru kontroloval kabely zapalování ,které na motoru nejsou a diagnostikoval u LPG auta problém v nespáleném benzínu. Z popisu závady bych předpokládal, že došlo spíše k poškození pístu a následnému máznutí válce. Na to stačí natankovat nekvalitní české LPG a zanesený vstřik se o poškození pístu postará velmi rychle . Jsou to samozřejmě jen moje dohady , ale doporučuji tuto možnost prověřit , abys brzy neřešil stejný problém na novém motoru.
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 23:51   Citovat  

a/ cely pribeh uverejnim na honda-clubu tak jak se vse udalo a jak to probihalo - obsahem se to bude rovnat me prvni SZ kterou jsem ti poslal uz drive + vyse uvedeny text

Tohle vyhrožování je fakt prasárna KO
   Návrat  
Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 5:25   Citovat  

Marfi napsal:
Tohle vyhrožování je fakt prasárna KO

OK

Poctivej člověk má takovýhle řeči na salámu. Myslim, že se celkem (asi tak 99,5% komentářů nade mnou) ukázalo, jak zní, jak už Bully napsal, "střízlivej názor" na věc Úsměv..
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 6:27  Naposledy upravil Kendik dne 13.6.2013 , 6:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Auto bych odstavil a nejdrive se pokusil jakymkoliv zpusobem kontaktovat (zavolat) prodejce (Roma) a v zadnem pripade bych auto neopravoval za svoje naklady.Dle me ted uz asi bude problematicke reklamovat zavady, ktere jiz neexistuji i kdyz na ne jsou svedci.
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 6:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Já s vrácením Jazzíka neměl problém...

A teď kamarád zjistil, že Stream,co od Rom.a koupil, bere vodu (což Romovi jeho "dodavatel" neřekl) a auto vráceno bez problémů...

A proč si ho vůbec vracel?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 6:54   Citovat  

Robik napsal:
A proč si ho vůbec vracel?

No napřed se objevila bludná závada (občas jo, občas kontrolka zhasla) snímače polohy kliky, kdy auto přestávalo reagovat na plyn a ot. padaly až to chcíplo, výměna čidla nepomohla, nakonec Alda našel nepatrně opálený kontakt a asi +/- 500km po opravě se zase rozsvítila kontrolka a "omezovač" byl na 2600ot., což jsem už neměl náladu řešit, tak jsem zavolal Romanovi a auto vrátil.

Ale je nutno poznamenat, že auto objednal Romamovo známý pro manželku, aby byl za dobrou cenu ve slušném stavu a pak auto nevzal, páč manželka byla už bývalá manželka a byl to v té době nejlevnější Jazz na trhu.
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 7:14   Citovat  

Blbá situace, ale holt do melounu a do auta nevidíš.Ale všichni už jsme dospělý a "očkovaný" životem a jsou situace, kdy je prostě jedna jediná osoba, se kterou je třeba řešit problém. Třeba když jsem prodával auto švagrovi/sestře, tak jim po 2000km lehla hlava a to jsem na tom autě předtím najel 250.000km naprosto bez problémů. Tak život choda zmatenej Samozřejmě že jsem se na opravě podílel, ale POUZE v rámci rodinných vztahů. Zcela narovinu, přijít za mnou někdo 2000km po prodeji, že je vydřenej motor, tak ho pošlu do háje. Kupoval jsem vždy jetý auta a i když se problém vyskytl(u jednoho brzdy a jiného klimakompresor+převodka řízení), tak jsem kontaktoval prodejce a vždy jsme se domluvili před opravou k plné spokojenosti obou stran. Navíc vždy když auto koupím, tak jen vyměním olej a dalších 10.000km do něj nedám ani korunu(vždy kupuju auta bez nutné vstupní investice, tedy vše funguje a gumy jsou alespoň v zákonné mezi) a až po těch 10.000(byly i doby kdy to bylo jen na 2 měsíce) do auta investuju, právě proto, abych necpal prachy za blbinky a následně nestál před velkou investicí u auta, do kterého jsem nasypal už nějakou tu kačku. Osobně neznám Happyho ani Roma, ale ať se na mě nikdo nezlobí, postavit ho před hotovou věc Ble a ještě se rozčilovat, že by to byla další ztráta času za ním jezdit? Ztráta času( a peněz) byla jezdit kamkoliv jinam ! Toť můj pohled na věc.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 7:44   Citovat  

2000km je celkem dost na projevení závady, ještě tak závažný cože cože ? ví se co tu závadu způsobilo?
Chápu Happyho že si auto chtěl opravit a mít ho funkční, taky chápu že je naštvanej/smutnej, byl bych taky, ale skutečně, pokud ti přestane fungovat TV a vrazíš do ní šroubovák, tak se o záruce s tebou nikdo bavit nebude.
Taky musim poukázat na klepání a po klepání následovný nájezd x-stovek km, nevybrousil sis válec sám?
Ano, po bitvě je každý generál...

Co se vyhrožování a arogantního chování týče, tak i když jsem nakloněn někomu pomoci a on na mě začne takhle, rázem otočím a v ten moment to beru jako souboj a snažím se s dotčným zamést a klidně může být v právu, takhle ne! je to dobrý

Nevěřím, že Rom.an by umýslně prodával "poškozený" auto a tím si zadělával na pověst AAA, přece jen se všem víc vyplatí spokojený zákazník, nejspíš to chtělo zcela jiný přístup Tak to valím bulvy Po bitvě...
   Návrat  
nekmar je teď offline  nekmar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:19   Citovat  

Po přečtení jsem opavdu na straně Roma OK G4G
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:36   Citovat  

Happy, myslim, ze to pro tebe dopadlo vcelku dobre:
- Mas funkcni auto, se kterym uz ted snad problemy nebudou (lepsi nez mit na dvore nepouzitelny vrak)
- Mas taky slusnou zivotni zkusenost ze nema cenu hrat si na hrdinu a rikat si, ze toho druheho preci nebudes otravovat kvuli prkotine, jak vidis, obratilo se to proti tobe - tedy priste znamej-neznamej, problemy resit hned, minimalne bys mel jinou pozici v dalsim vyvoji - a taky bys daleko driv zjistil, ze to auto neni "jeho", ale ze ho "jen" prodava, tedy bys byl vyrazne opatrnejsi (tezko rict, co ho vedlo k tomu v teto veci nebyt transparentni)

Ostatni: po bitve je koukam kazdy generalem. Ja Happyho chapu, takhle to dopada, kdyz clovek nekomu veri a dobre minena snaha neotravovat se mu vrati jako neprijemna facka. Na Happyho nekdo sehral smecko a je uplne jedno, s kym to mel kdy resit, na tom, ze to bylo smecko se nic nemeni. Kdyby mu bylo na ferovku receno, ze je auto jen komise, asi by se ozval (ja bych teda zpozornel v kazdem pripade). Mimochodem, docela by me zajimalo, jak by zdejsi kritici Happyho pristupu reagovali v situaci, kdy by Happy hned na zacatku vymahal kazdy z tech problemu (to by bylo reci o tom, ze jsou to prece prkotiny a ze je potreba s tim u ojeteho auta pocitat) a pred vymenou motoru vyhrozoval napriklad soudem (coz by klidne mohl - auto dame ke znalci, zaloba, ze problem uz tam byl atd. atd.) - to by zase bylo reci, ze to moc hroti a ze je hnusnej. Kdyz to neudelal a resil sam, je ted vlastne za vola.

Ale tohle si kazdy musi prozit sam. Delat neco v dobre vire a pak byt za blbce pochopitelne nepotesi, zvlast, kdyz je zklamana duvera a clovek si rika, ze vlastne jen naletel a hlavne naletet nemusel, kdyby tomu druhemu neveril. Ja sam povazuju duveru za jednu z nejvyssich hodnot, kterou clovek ma a jejiz absence je neskutecne otravna a zdrzujici zalezitost (jedno, zda v osobnim nebo pracovnim zivote). Tento pribeh lze sice na strane jedne hodnotit jako nespravny sled akci ze strany Happyho, na strane druhe je tu zjisteni, ze si nelze rict "je to Roman, to je dobry". Ve finale Happyho bilance je plus minus nulova (ztratil penize, ale ma funkcni auto) zatimco Roman si za ty tri litry provize dobre jmeno nekoupi. Je mozne, ze se sam stal obeti smecka ze strany prodavajiciho, ale tam pak plati uplne to stejne - pochybuju, ze by s nim Roman - v pripade, ze o tom, ze se jedna o smecko nevedel - jeste nekdy jednal stejne, tedy prodaval svym jmenem auto bez radneho provereni. Co nechapu a co by me od Romana zajimalo je slyset, proc se tvaril, ze auto prodava on sam. Vzdyt prave timhle zpusobil, ze ho Happy "nechtel otravovat", protoze ac Happy veril Romanovi, silne pochybuju, ze by veril i nejakemu XY, jehoz auto ma pred sebou a o kterem vi Roman tak akorat velke kulove (v tom lepsim pripade)...?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:39   Citovat  

1.) stojim na straně kupujícího - skryté vady
2.) stojím na straně Romana - do motoru nevidíš a nebyl v čas a řádně seznámen s problémy
3.) zajímala by mě ta analýza oleje Velmi šťastný
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:44   Citovat  

Nedá mi to nenapsat taky názor, jelikož zrovna ve stejnym modelu se taky vyznám Úsměv

- pokud se mi něco rozbije atd., správný a logický postup je to nejdřív jít vrátit/reklamovat, pokud se nedodrží tento standardní postup, vůbec bych se s Tebou dál nebavil (ani z log. důvodu ani z pohledu právního; představuju si, jak bych si v Hondě koupil ojetý auto, za dva dny začlo hučet ložiško, já si ho sám vyměnil a pak za nima šel, ať mi to proplatěj... Velmi šťastný )

- taková suma neni 1000Kč, takže tady jdou kamarádšofty stranou a všechno by mělo mít standardní ofic. postup (smlouvy,reklamace, rozbory atd), nikdo to nemusí myslet špatně a zákeřně, ale stále je to jenom obchod

- nemůžeš čekat, že za Ty peníze dostaneš auto v bezchybnym stavu (ať už drobnosti tak příp. něco závažnějšího do budoucna), 200tkm prostě neni 50tkm a tím pádem riziko je vyšší, s tím nic nenaděláš ať je to Honda nebo Škodovka...u tolika km je na místě důkladně zkontrolovat; ono to má svoje důvody, proč to samé můžeš koupit za 130tis nebo za 200tis, to mi nikdo nevymluví; raději sem dal dvakrát tolik a pořídil to v Hondě a do teď ani jednou neškytlo Úsměv

- každopádně držim moc palce ať to máš OK a užiješ si ho, chybama se člověk učí a ani Honda neni to co bejvalo, ostatne jako o uvětšiny aut Smutný

- btw. jak na tom byly vačky? předpokládám že je to jedn az prvních serií, tam byly většinou špatné
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 8:46   Citovat  

RASTA napsal:
1.) stojim na straně kupujícího - skryté vady
2.) stojím na straně Romana - do motoru nevidíš a nebyl v čas a řádně seznámen s problémy
3.) zajímala by mě ta analýza oleje Velmi šťastný

je to dobrý jó život je nespravedlivej Úsměv
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 9:21   Citovat  

Myslím, že kdyby motor měl skrytou vadu (ve smyslu že o ní někdo věděl a zatajil to) v době prodeje, určitě by nenajel 2000 km než by se projevila. I tak jsem si jist, že kdyby happy řešil problém ve chvíli co nastal s Rom.anem a nepřišel až po opravě rovnou s výhružkou, že by se situace vyřešila k oboustrané spokojenosti. Takové jednání bych si taky nenechal líbit.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Moje nepříjemná zkušenost s koupí Accorda od (přes?) Rom.ana
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina